Betörtek az egyik letelepedési kötvényeket forgalmazó céghez, mintegy félmilliárd forintnyi készpénz tűnt el, a rendőrség óriási erőkkel nyomoz.

Még április elején, hetedikéről nyolcadikára törtek be Budapesten az Arton Capital nevű cég irodájába a VI. kerületi Ó utcában, a betöréssel mintegy fél milliárd forintnak megfelelő készpénzt és a letelepedési kötvényekről szóló bizalmas adatokat lophattak el – értesült a 444.

A cikk szerint a rendőrség óriási erőkkel nyomoz, a mobiltelefonok cellainformációi alapján – akik akkor a VI. kerületi Hajós utca környékén lehettek – rengeteg embert hívtak be tanúként, ám nekik sem árulták el, hogy pontosan milyen ügy miatt kellett bemenniük a Teve utcai rendőrpalotába.

A 444 szerint a hatalmas erőforrásokat lekötő nyomozás a rendőrségen belül is ellenérzéseket szül, mivel egyértelműen látszik, hogy politikai nyomásra kell ekkora erőket bevetni. 

Az Arton Capital ugyanis a letelepedési kötvények egyik külföldi forgalmazója, a konstrukcióban a tehetős külföldiek 90-120 millió forintnak megfelelő eurót fizettek be, cserébe magyar letelepedési engedélyhez juthattak, amivel már szabadon mozoghattak az Európai Unió országaiban. A kötvénybizniszt még 2013-ban indították el, az ötlet elvileg Rogán Antaltól származott a cikk szerint, a bizniszbe jellemzően offshore hátterű cégeket vett fel a Parlament gazdasági bizottsága. 

A program körüli botrányok – egyes állítások szerint a fideszes elit járt jól az állam helyett az üzleteken – miatt idén március végén az egészet leállították, a betörés egy héttel később történhetett. 

A 444 megkereste a rendőrséget és az Arton Capitalt is az ügyben, az utóbbi eddig nem válaszolt, a rendőrség pedig a pontosítást kért a kérdéseknél, ami a 444 szerint furcsa, mert eléggé körülhatárolhatóan írtak a betörés ügyében.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Újabb milliomos hordatag születik, konspirált - betörésnek álcázott - körülmények között!

Ott, ahol egy szar, piti mobillopás tárgyában is milliókért rendelnek el DNS-vizsgálatot, semmi csoda nincs, ha politikai "ösztönzés" a motiváció a pintérségen!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Újabb milliomos hordatag születik, konspirált - betörésnek álcázott - körülmények között!

Ott, ahol egy szar, piti mobillopás tárgyában is milliókért rendelnek el DNS-vizsgálatot, semmi csoda nincs, ha politikai "ösztönzés" a motiváció a pintérségen!
nyanya001
Ennyi pénzt egy irodában nem is ehetne tartani
de persze ez más, ez a valódi fideszes mutyipénz.
Miét nem az államkasszába volt ez a pénz ?
Ja, hogy pénzmosás ?
Tőlem meg a postán elkérik a személyimet ha feladom a csekkjeimet
nehogy a közműszámláimmal pénzmosást kövessek el.
Béla333
Érdekes, hogy egy bűnügyi filmben azt látni, hogy a cselekményt követő néhány óra múlva sajtótájékoztatót tartanak az ügyről, nálunk meg a cikk szerint lassan 3 hónap után egy újságcikkből lehet tudomást szerezni, hogy mi is történik kis országunkban?
Csak úgy mellékesen: a rendőrséget (is) a mi pénzünkből tartjuk fent, talán a tájékoztatás nem olyan nagy kérés, hogy mi a francot is csinálnak?!
karma1
@nyanya001: Haha, majd jol megallapitjak, hogy tutira csalsz, mert Neked 80 ezer a nyugdijad, es 87 ezer a szamlad,... Honnan szerezted azt a 7ezret, azt a teremburajat???
Vagy kokainbaro(no) vagy, vagy Soros-berenc, esetleg mutyiban aranyaso, es igy akarod tisztara mosni a pizedet,... Ki van ez talalva, na,...
Hogy mennenek a jo edesanyjukba, amugy csoportilag, a sok rohadt pihentagyu...:o(((
karma1
@Béla333: Teljesen normalis , ahogy elnezem...:o(((( Ugyan Pista bacsinak, Mario neninek mi koze ehhez? Csak tessek szepen bemenni a Teve utcaba, DNS mintat adni (Mari neni 7 macskajatol es 2 kutyajatol is vesznek mintat, ), ok majd megmondjak, hogy milyen bunugyhoz fog passzolni a vallomasod.
(Lehet, hogy most es igy gyujtenek tanuvallomasokat a kesobbi ellenzekiek ellen inditando koncepcios perekhez???
Micsoda dolog az, hogy egy tanuvallomasnal nem mondjak meg, mivel kapcsolatban nyomoznak??? AKkor hogy a banatba varhatnak el akar egyetlen hasznalhato informaciot is??? Vadbarmok ezek, amihez nyulnak, szarra valik a kezukben.,
karma1
@Béla333: @quadrocopter: @nyanya001: Tudjatok, hogy mi az erdekes? HOgy errol a betoresrol SEHOL nincs hivatalos hir a neten, vagyis ez a kocos tarsasag NEM kulfoldi erdekeltseg (azok elott nem tarthatnad titokban 3 honapig ezt az esetet), szoval valami egesz mas disznosagrol van szo.
Vagyis valami magyar belso disznok vivjak neman egymas kozt a harcukat a hatalomban maradasert...
Mivel nem tortent rablas, csak tudni akarjak, hogy mi maradhatott meg az emberek emlekezeteben ezzel az esettel (ejszakaval ) kapcsolatban, azert hallgatnak ki mindenkit nagy erokkel - es a rendorok nem hulyek am, akik a Teve utcaban ulnek, es nagy reszuknek pont ezert nem tetszik az erosen politikai erdek-utkoztetes...
bakegya
HAZAVITTE ROGGYANT TÓNI,TÓNI NÉNINEK AZON FOGNAK TOVÁBB TURBÉKOLNI AÍ NEMZET JAVÁRA A MAGYAROK FELHATALMAZÁSÁVAL!!!
nyanya001
@karma1: Az is érdekes, hogy egyetlen biztonsági őr sincs ott
ahol ennyi a lóvé.
Nagyon önbetörés szaga van
nezelodo
Istenem hogy trombitáltak ugyanezek a dakota pártbeliek, amikor a szocik alatt, valamelyik félkegyelmű molotov koktélt dobott az egyik szoci korifeus épülő tanyája ajtajára, és ugyanezen módszerrel szűkítették a szóba jöhetők körét. Akkor dakotáim mára már ez a módszer sem baj? (De lehet még belőle ilyen miatt hőbörgés, ha megbuktok, és eltakarítanak benneteket, nem?)
Béla333
@nyanya001: 09.13
Ilyenkor szokott a teljes könyvelési anyag is szőrén-szálán eltűnni!
Mi meg a "Mindent elhisz nagyszülők" vagyunk, igaz?!
Hellcat
@Béla333: Nem akarták egyből nagy dobra verni, hogy meglopták a fideszt hátha más is kedvet kap :)
nyanya001
@Béla333: Még áprilisban történt, most is véletlenül tudhatta meg
a 444 mert ők szellőztették meg a betörést.
Majd jönnek a süket dumával és lesz is aki elhiszi.
Nessy
Már régen foglalkoztam pénzügyekkel, de ha nem csal az emlékezetem, ekkora összeget nem szoktak úgy egy irodában tárolni hosszú távon, hogy sem biztonsági őr, sem kamera, sem riasztó.
Azért, mert hőség van, még nem vagyunk annyira bambák, mint amilyennek kezel pártunk és kormányunk!
nezelodo
@Hellcat: Régen azt tartották a "nagyok", nem szégyen, ha a nálad jobbak meglopnak, tanulni kell belőle. Lehet, hogy önálló életre kelt valamelyik maffiózót őrző kopasz brigád?
Béla333
Volt egy film, ahol a sikkasztást egy önbetöréssel próbálták leplezni, de ott érdekes módon lebuktak.
Na ja! Az egy Hollywood-i film volt...
Hellcat
@nezelodo: Vagy a rogántónyó beugrott a pénzéért mert nem utalták a számlájára elég gyorsan csak erről nem szólt senkinek...
sokanvagyunk
"Ebül szerzett jószág ebül vész el." - Ha egyáltalán igaz hogy elvitték a nem éppen gondosan őrzött pénzt és nem elszámolási mutyi történt, úgy sok sikert kívánok az új tulajdonosnak - amennyiben nem politikai plakátokra költi azt. :)
teuton
Sajnos en nem kaptam behivot a Teve utcaba, pedig epp arra jartam, csak a telom nem volt bekapcsolva. Szoval elsökezböl tudatom a hatosaggal, hogy szemtanukent lattam, a Soros volt! Es mar a kapualjban osztotta a lovet a civileknek -akik falaztak neki a betöresnel-, melle egy irasos uatsitassal, hogy csak Orban megbuktatasara szabad felhasznalni.
Fradigege
Önbetörés. Egyszerűbb. Még adózni sem kell a bevétel után. Mutasson nekem valaki egy irodát vagy egy üzletet a városban, ahol fél milliárdot tárolnak. Tudták a susmust, hogy ott ennyi pénz van. Az ilyet be kell rakni a konyhafiókba vagy, ha van ott kanapé akkor abba be kel varni. Trezor, ami mondjuk egy festmény, kép mögött a falba van építve? Hmmm...HMMMMMM???!!!
TAKARODJATOK!!!
a helység kalapácsa
Ha meg mégsem önbetörés volt, a választások előtt lehet eljuttatni a papírokat (másolat, aztán eredeti), először az újságoknak aztán a hatóságoknak (mert nem szabad bízni a hatóságokban, ha politikáról van szó).
Reméljük olyan ellenzéki érzületűek voltak a betörök, akiknek fontos az ország sorsa
Fradigege
@Béla333: Annak happy end lett a vége és a gazfickók lebuknak. Ez a véres valóság. Rockefeller is megmondta: -Csak azt ne kérdezzék, hogy hogyan szereztem az első 1 millió dolláromat.
karma1
@Cefi: En az ANGOL NYELVU neten kerestem, mert azt irja, hogy :"nemzetkozi ceg"... Hat nem. Ha beutod a nevuket, ki sem jon semmilyen oldal sem a guglira. Egyszeruen nincsenek bejegyezve, nem leteznek. Gepeld be az Altus vagy az AltusGroup nevet, azonnal felugrik az osszes vele kapcsolatos cikk, bejegyzes, wikipedia, angol nyelven is...
Ez a kocos tarsasag csak egy piti MAGYAR offshore ceg,. 100 %-ig magyar tulajdonosokkal, piti modon ellopva MINDENKI penzet. (A kulfoldi kotvenyvasarloet is, legalabbis egy idore)
a helység kalapácsa
Ebből még egy jó kis magyar Watergate-botrány is kikerekedhet...
karma1
@a helység kalapácsa: Igen, ha Amerikaban elnenk, es mukodne a jog, akkor igen... De Orbanisztanban ennek meg csak az eselye sem merul fol, mig polt a nagy nepi ugy-elkefelo...
karma1
@nezelodo: Oszinten, Te rabiznad a hetprobas koztorvenyesekre a felmilliardos szefedet, erzekeny irodai szamitogepeidet? Szerinted mit tudnak mondani annak a pasinak, aki a lendvai utcat orizte abban a bizonyos esetben, mikor az emberek bemasztak oda, es aki akkor mar 10 ev et ult gyilkossagert? Ezeknek a bori csak egy atmeneti szallas, ido arra, hogy kigyurjak magukat, jol betanuljak a Btk-t, es az ugyvedeik me'g meg is mondjak nekik, hogy melyik reszt tanulmanyozzak alaposabban.
Eladott Ország
Önrablás. Éhesek a vazallusok, a fideszes rablóhordák.
karma1
@Eladott Ország: Nana', ezert nem irtak rola az ujsagok, es persze ezert nem mondjak meg a tanukent behivott embereknek sem, hogy miben kell tanuskodniuk...
Eladott Ország
@karma1: Bankrablásokban , brókerbotrányokban, piramisjátékokban a fidesz banda már profi, igazi hungarikum.
egyvandor
Gorbán pénzét megcsapni elég bátor dolog volt. Felkészülhet a város a DNS minták vételére.
egyvandor
@nyanya001: Ennyi pénzt egy irodában nem is ehetne tartani
Jogilag vagy erkölcsileg nehezen magyarázható pénzeket egyre nehezebb bankban tartani.
egyvandor
@Béla333: nálunk meg a cikk szerint lassan 3 hónap után egy újságcikkből lehet tudomást szerezni, hogy mi is történik kis országunkban
Ebből is látszik ők is tudják, nem őket illető pénzeket tartottak ott.
egyvandor
@a helység kalapácsa: Ebből még egy jó kis magyar Watergate-botrány is kikerekedhet..
Mire tartják a poltot?
kokopelli
@nyanya001: ..ha egyszer nem keresték? Biztos a Roggyant T. asztaláról esett le,
a takarítónéni meg a "használt-papír" kukába dobta! Van ilyen,és lesz
még ilyenebb is! :=)
Eladott Ország
A csúti cigány mondta: Döntés volt róla. Nem véletlen, hogy félmilliárd forintnyi készpénzt nem a bankba vittek. De lehet, hogy a fidesznél ez csak konyhapénz.
Eladott Ország
@Ludmilla: Kiadta Tóni albérletbe a rablást, mint az elektronikus aláírást.
Eladott Ország
A 444.hu pedig arról számol be, hogy valami elvetemült őrült betört egy letelepedési kötvényeket forgalmazó üzletbe. Nem most, még áprilisban. Az eset Budapesten történt, a rablók készpénzt vittek el. Azonban a szomszédos üzletek tulajdonosai igencsak meglepődtek, amikor vagy 80 rendőr szállt ki az erőszak nélküli bűncselekmény helyszínére. Rettenetesen nagy az ügybuzgalom, teljesen, mint amikor a trónörökös mobiltelóját lenyúlta valaki királyi esküvőn. Nem tudom, ki volt a betörő, de tudhatná, hogy tolvajtól lopni nem szerencsés, mert azoknak nagyon fejlett az önérzetük és ilyen esetben teljes súlyukkal a jogra és törvényre tehénkednek. Azt csak ők hághatják át, senki más. De ők mindjárt törvényt is írnak róla, ezt más bűnöző nem tudja megtenni.
lampa laz
Majd ezt a cuccot is felkínálják fletónak megvételre...
Lepényleső
A trezor kulcsát visszaadták már az elkövetők?
babp1982
@nyanya001: Draga nyanya azert mert itt penzt csak a fideSS nek szabad mosni teccik erteni?-:))
terlasz
Ezek már megint hülyének néznek bennünket. El kellene hinnünk, hogy ilyen nagy összegű ügyleteket készpénzben bonyolítanak, amikor egy letört kiflicsücsköt is kártyával fizetünk a boltban?
Kellett a figyelemelterelés a galád, csaló törvénykezésük miatt.
percsi
@bakcsubakka: Soros volt! A közel félmilliárd kellett neki, hogy szétosztja a tüntetők között!
percsi
Letelepedési engedélyhez jutottak titokzatos egyének. Pénzért beengedünk akár terroristákat is, gyalázat! Mert ugye ritka az a terrorista, aki többezer km-t gyalogol robbanószerrel a hátán. Lehet, hogy hamarosan migrálnunk kell!
Desischado
@karma1: Nálad a pont, szerintem is erről van szó. Döbbenet, hogy mi mindent meg mernek tenni ezek a rohadt férgek!
kokopelli
@Béla333: természetesen nincs szükségük a nyomokra sem!
A keleteurópai stricik,a letelepedési engedéllyel megváltották maguknak és
a "luxusqrváiknak" a belépőjegyet az EU-ba! Jó lenne tudni,hogy folyamatosan
tejelnek-e a Roggyant Tóniéknak,vagy egy hatalomvesztés esetén "menedék-
jogot " biztosíthatna-e a narancs-hordának! ...ß@roskéz ß@roskezet mos!...
Egy bizonyos ponton túl,már mindegy nekik minden,mivel nincs visszaút!
...a "mindent egy lapra-játék" a mottó! Köpni senki sem mer,mert egymásban
sem bízhatnak! A betyárbecsület már ismeretlen számukra! Marad az "én fe-
dezem a te valagadat,te meg az enyémet!" :=(
herczeg0210
Valakiknek nagyon sok érdeke fűződött hozzá, hogy eltünjenek a nyomok meg a pénz is!!!
percsi
@bakcsubakka: Minden út Soroshoz vezet. Remélem már nem sokáig!
kukac50
Eltüntették a Rogánra utaló nyomokat!
kokopelli
@bakcsubakka: (15:39)
Az "idegen" (magyarellenes hazug Soros által pénzelt) sajtót is
olvasom,ahol az ilyen baromságon csak röhögnek,és a Zorbán-t
még a gyermekműsorokban is kinevetik!
..,de a következtetést (elfogadva) röviden "frei Schnauze" idéztem! :=)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.