Az OLAF-jelentés alapján az építkezés körüli csalások, lopások miatt a magyar államnak 59 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Uniónak.

A kormány tartalékot képez a jövő évi költségvetésben a 4-es metró építése során történt szabálytalanságok miatt várható uniós büntetés visszafizetésére – derült ki a Magyar Közlönyből.

A pénteken megjelent kormányhatározatban az áll, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) megállapításai szerint a 4-es metró beruházásának harmadát, mintegy 166 milliárd forintot elloptak, elcsaltak, emiatt hazánknak várhatóan 59 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Uniónak.

4-es metró botrány: a  kormány tartalékot képez az EU büntetés visszafizetésére

A 4-es metró állomás (Fotó: Pixabay)

"A rendszerváltás óta legnagyobb korrupciós botrány kapcsán az Európai Csalás Elleni Hivatal zárójelentése alapján egyértelműen felvetődik a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányok és a Demszky Gábor féle fővárosi vezetés felelőssége." A kormány szerint a rendszerváltás óta eltelt időszak legjelentősebb európai uniós forrásokkal kapcsolatos visszaéléséről lehet szó.

Az esetleges visszafizetés miatt kell a nemzetgazdasági miniszternek márciusig tartalékot képeznie a jövő évi költségvetésben, úgy, hogy a kötelezettség ne érintse hátrányosan a magyar állampolgároknak kiemelt jelentőséggel bíró oktatási, szociális, egészségügyi és családpolitikai forrásokat.

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Volt pofaja leirni a firkasznak/szovivonek ezt a botranyos mondatot:

"Az esetleges visszafizetés miatt kell a nemzetgazdasági miniszternek márciusig tartalékot képeznie a jövő évi költségvetésben, úgy, hogy a kötelezettség ne érintse hátrányosan a magyar állampolgároknak kiemelt jelentőséggel bíró oktatási, szociális, egészségügyi és családpolitikai forrásokat."

Megemlitve azt a 4 teruletet a gazdasagnak, ahova egy buznyakot sem kolt a kurmany...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Az oktatás, egészségügy, családpolitika eddig sem volt a kormány kiemelt szívügye.
karma1
Volt pofaja leirni a firkasznak/szovivonek ezt a botranyos mondatot:

"Az esetleges visszafizetés miatt kell a nemzetgazdasági miniszternek márciusig tartalékot képeznie a jövő évi költségvetésben, úgy, hogy a kötelezettség ne érintse hátrányosan a magyar állampolgároknak kiemelt jelentőséggel bíró oktatási, szociális, egészségügyi és családpolitikai forrásokat."

Megemlitve azt a 4 teruletet a gazdasagnak, ahova egy buznyakot sem kolt a kurmany...
rohács1926
Lehet, hogy ott tolakszanak majd az EU pénztáránál, hogy befizessék az 59 milliárdot; bizonyítva ezzel Gyurcsány és Bajnai FELELŐSSÉGÉT – kerül amibe kerül. Nekik azonban nem voltak strómanjaik. Sem egy mangalicaszerelő, sem más. Ők valójában nem tud(hat)ták megakadályozni a túlfizetéseket, de akkor még nem kézi vezérlésű volt az ország. Nem a rendőrkapitány és a legfőbb ügyész dolga lett volna ez? Én csak kérdezem, mert olyan bizonytalan vagyok.
lampa laz
Választásokig ezt meg a Czeglédy ügyet fogják tupírozni a migráncsos soros mellett. Az idióta ellenzék viszont nem tudja az emberek képébe tolni naponta a fidesz gyalázatos lopásait.
relatív
Az ismeretes, hogy nincs semmiféle 'visszafizetési ' kötelezettség az ominózus jelentésben, és jogilag sem indokolt !

A jelentésre pontról-pontra ( azokat IS a magyar vezetés állította össze egy korábbi feljegyzésében (!), mint ' feljelentést ', mert a magyar bűnüldözés nem talált fogást a korábbi vezetés ellen jogos alapon ! ) választ várnak - ezt a korábbi vezetés érintettjei már összeállították a magyar bűnűldözési szervek megkeresésére -, és nem ' visszafizetést !

A regnálók azonban - politikai okokból - minden véleményezés nélküli kifizetést akarnak, a magyar nép költségére, hogy azt a korábbi vezetés ellen használják, mint annyi más igaztalan vádat !
lusta
@relatív: Valóban érdekes eset. Sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk nem akarja még véletlenül sem megvédeni a beruházással kapcsolatos ügyeket, hangzatosan tíz milliárdokról regöl, közben a saját szügyészsége sem talált semmit sem, de nekik a választások előtti propaganda a legfontosabb, amit mellesleg az adófizetők pénzéből folytatják.
quadrocopter
Ja, tartalékot képez a rezsim, amely aztán szépen megy Erdélybe, szavazatvásárlásra, az uniós lét meg megspórolja a hazai nyuggereken, eü-gyiseken, pedagógusokon, gyermekélelmezésen!
Béla333
Ekkora porhintést!
-Polt vagy 6 éve vizsgálódik, állítólag nulla eredménnyel!
- A volt MSZP kormányok és Demszkyék mellett felelős a Fidesz maffia is, ezért nem akarnak korrekt vizsgálatot.
- Tök mindegy, hogy milyen forrásból kell befizetni a büntetést, attól az még mind a mi pénzünk. Ha újabb támogatásokból tartják vissza, ha bármilyen alapokat képeznek, ha külön adót vetnek ki, az m ind-mind a mi pénzünkből lesz elvonva, befizetve.
- A végeredmény az, hogy ők (közösen, vagy külön-külön, mindegy) ellopták és mi adófizetők meg birka módra, egy szó nélkül fizetünk!
mackoka46
@Béla333: Azért nem szó nélkül fizetünk, mert én például átkozom őket reggel, délben meg este.
nevemnick
Etetni kell az embereiket valamivel, csak az a röhej, hogy a friss birkaszart francia drazsénak nézik.
wagabund
Ha nem lenne mindenki benne, akkor már rég földönfutó lenne az összes akkori vezető-döntéshozó-aláíró. Mindegy, hogy az Medgyessy, Demszky, vagy a többiek..teljes vagyonelkobzás, és a külföldi betétek lenullázása. Ezek milliárdokat számolgatnak esténként a padláson...

de.. ..majd az adófizetők megoldják, mint eddig mindent.
advocat
Hol lehet elolvasni az OLAF-jelentést? Természetesen nem a "magyarított" változatot?
vitriol
@mackoka46: ez elég kevésnek tűnik, - és mit csinálsz éjszaka?
lusta
@Béla333: És az üghyészségi megszüntető határozatot?
CsipkeRózsa
Minek képez tartalékot, egy nap alatt többet ajándékozott kampánycélokra, abból bőven tellett volna a visszafizetésre.

Jó volna, ha a Fidesz abbahagyná az előző kormányokra és Demszkyre való mutogatást.

Egyébként Demszkyt még csak meg sem hívták az átadási cirkuszra, csak Orbánt és Tarlóst ünnepelték, sőt még a két hős mertót építő nevét a padlóburkolatba is bevésették.

www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20140328-4-es-metro-elso-napja.html
relatív
@CsipkeRózsa: Csakhogy ezek azért vannak a felszínen, mert mindenki mást gyaláznak, csak ez tellik tőlük, ( jó- )kormányzás az nem !

Csak a gyűlöletünk élteti őket, ha ebből kifogynak - elvész a lehetőség - meg IS buknak, de nagyon... !!!
CsipkeRózsa
@relatív: "meg IS buknak, de nagyon... !!! "

Mikor?
relatív
@CsipkeRózsa: Ez csak egy olyan pillanaton áll, vagy bukik, melyet csak az a pillanat (?!) dönti el, mely tart vagy 8 éve !

Az eszmélés - mint gondoljuk sokat - egy pillangó szárnycsapásásól dől el !
ila51
és ha csak egyszerűen visszatennék , amit kilopkodtak ?
Grafix69
160 milliárdból amit a csuhásoknak adott , na abból lehet kifizetni.
Desischado
@advocat: Ez engem is nagyon érdekelne! Mert egy büdös szavukat sem hiszem, mármint ennek a vérszopó bandának!
kukac50
Ez csak egy az Olaf jelentésből összesen 23 ügy volt folyamatban, miért nem beszélünk a többiről is ? Kaszinó ügyek, világítás, felzárkóztatás, dohány biznisz,trafikok,stb.
namihami
Ezúton kérem ezeket a számolóművészeket, hogy azt is számolják ki, ha annyi számlálás belefér a munkaidejükbe, hogy egy következő kormány mennyit tegyen félre ezeknek a dolgai miatt?
Elég lesz néhány éves nemzeti jövedelmünk, vagy olcsójános voltam?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.