Ezt abból vezették le, hogy Karácsony több pénzt pumpálna az egészségügybe és emelné a béreket.

A Fidesz szerint Karácsony Gergely bevezetné a fizetős egészségügyet

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A Fidesz szerint Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és a szocialisták ugyanott folytatnák, ahol abbahagyták, mivel fizetős egészségügy bevezetését tervezik.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója ezt arra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, hogy Karácsony Gergely sajtótájékoztatón azt mondta, az MSZP-Párbeszéd programjának az egészségügy talpra állítása az egyik legfontosabb pontja, vállalják, hogy

megduplázzák az egészségügyre fordítható forrásokat, ezzel elérik az uniós átlagot a következő parlamenti ciklusban, emellett jelentős, 50 százalékos béremelésre is szükség ezen a területen.

A Fidesz közleményében azt írta, Karácsony Gergely és a szocialisták az egészségügyben is ugyanott folytatnák, ahol abbahagyták, mivel miniszterjelöltjük, Komáromi Zoltán, a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésének elkötelezett harcosa, aki több mint egy évtizede küzd a fizetős egészségügyért és az egészségügy privatizációjáért.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Valaki tudja, hogy mi a Fidesz programja - ha ne adj isten - nyernének ?
Nem ?
Majd én megmondom . 2014 ben Orbán mondta. Folytatjuk. És láss csodát,
amit ígért be is tartotta. A lopást, , a csalást, a hazugságot !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ezt melyik majom szopta ki a saját farkából ???
Equus1
mert most nem fizetős az egyészségügy? Fizeted a tb-adót, ha beteg vagy, ha nem. Aztán beteg leszel. Állhatsz sorba egy vérvételre 1 hónapig. Bőrgyógyászhoz nem jutsz 3 hónapon belül... Megoldható megánklinikával, magánrendelésen, de akkor mire van a tb-adó?
Nessy
De hiszen már fizetős! Ha nem akarod megvárni, hogy feldobd idő előtt a talpadat a várólista miatt, fizetsz! Diagnosztika? "ingyen" hosszú hetek,ha megfizeted, pár nap! De azért az ingyenes esetben sem árt némi paraszolvencia.
Nessy
@Equus1: Ma már a tb is adó, ergo elnyeli a költségvetés! Lesz belöle stadion, templom, voks, határon innen és túl!
lusta
@Nessy: Továbbmegyek. A nyugdíjjárulék is mam már adó. Az egybites 300 forintos budiforradalmárok nyugdíjadója is megy a határontúliaknak, a stadionokra, haza egyházaknak és ugyanúgy ők sem kapnak semmit és nem látnak belőle semmit, de mindezt nem hajlandóak tudomásul venni.
nezelodo
Alighanem legtöbb ember fel sem fogta, hogy Orbán miért nevezte át a járulékokat adóvá. Na ezeknek a polgártársainknak bármit be lehet adni.
A fidesz nem mondja ki, hogy áttereli a fizetős egészségügybe azokat akinek van pénze azzal, hogy kirohasztja alóluk a járulékkal megváltott államit, de ezt csinálja. Akinek meg nincs pénze dögöljön meg. Nem is titkolják, hogy hetven felett nem kell bajlódni a beteggel, mehet a gajdeszba.
wagabund
akkor nem kell kéztördelve szégyenkeznem, ha a személyzet kegyeskedik elfogadni a jattot azért, hogy megvizsgált?

mert ha nem kell a jatt, hanem lista alapján fizet, akkor vezesse..akinek meg nincs pénze, az egy erre szolgáló önkormányzati segélyalapból kér..

a svédek ezt már fél évszázada kitalálták...és működik.
Qqberci
Mi lenne, ha nem a Fityesz mondaná meg, hogy mit akar Karácsony Gergő?...
advocat
Ha azon a 2X3 ezren múlna! De aki ennyit fizetett annak nagyon betegnek kellett lenni. Vegyék figyelembe, hogy 1 doboz legócskább cigaretta is 1000.- forint. És a kórházak, rendelők előtt minden csikk. Ha arra futja...
nyanya001
Valaki tudja, hogy mi a Fidesz programja - ha ne adj isten - nyernének ?
Nem ?
Majd én megmondom . 2014 ben Orbán mondta. Folytatjuk. És láss csodát,
amit ígért be is tartotta. A lopást, , a csalást, a hazugságot !
Equus1
olyasmihez nyúlt hozzá orbán NERtárs, amihez még Rákosi sem. XIX. szd-i kezdeméníezés volt az önkéntes egészségügyi biztosítás. Ahogy a nyugdíjbiztosítás is. Mindekettőt beolvasztották a központi költségvetésbe, így annyi stadiont építhetnek, ahányat akarnak, vehetnek maguknak kastélyt, földet, helikoptert, építhetnek templomot... Megfosztották a rendelkezési jogtól azokat, akiket fizetésre köteleztek... :(
quadrocopter
@Shikari: Szopacsova Nyikorogna, te sem vagy egy értés bajnoka, csicskuczi!
Elég cikk és fotó volt csak nezen az oldalon a jelen állapotokról!
Ezek meghaladták az értékítéleted?

Nem szégyelled magad, mocskos bűnözőket támogacc? (esetleg: támogatol?)
kereső
@Equus1: nem hogy Rákosi,de Horthy sem! A Társadalombiztositás 120 év után töröltetetett, az orbáni alaptörvény által.
peterkelemen
A fideSS már régen bevezette + durván megemelte az egészségügyi szolgáltatási járulékot. Pontosan több, mint 1500 forinttal emelte meg a geci Matolcsy 2010-től. Azóta pedig soha nem csökkentették csak emelték. Az előző kormányoknál ez másképp volt egyrészt sokkal kevesebb volt másrészt volt, hogy csökkent egy adott évben.
Pálinkafőző Rézüst
Ezek szerint a fidesz fizetőssé akarja majd tenni az egészségügyet...
nyanya001
@Pálinkafőző Rézüst: Már az !
Egyre több a magánklinika. Ha neme tudod megfizetni, eláshatod magad
a rohamásóval.
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: van rohamásóm...:))) De én szeretném kiválasztani az elásandót... :)))
Levendula
Amikor 300 forintot fizettünk alkalmanként, akkor nem volt több hónapos és több éves várólista!
Maximum pár napot kellett várni egy szakvizsgálatra.
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: akkor kérek kölcsön 1 markológépet... :)))
quadrocopter
Zseniális alkalmazás segít kiirtani a Fidesz-propagandát a hírfolyamodból.

Két perc alatt megtisztíthatod a Facebookodat a mocsoktól!
Remek alkalmazás bukkant fel a neten, amellyel játszi könnyedséggel visszavonhatod a lájkodat az összes fideszes propagandamédiumtól, amit esetleg korábban belájkoltál.

Így működik: Amelyik fideszes csicskamédia neve mellett sötétkék gombot látsz, azt szerencsére nem követed. Amelyik mellett viszont világoskéket, azt valamikor korábban belájkoltad. Itt a gomb újbóli megnyomásával visszavonhatod a lájkodat.

Ha a teljes tábla sötétkék, akkor megszabadultál az összes fideszes propaganda-oldaltól.

Itt találod az alkalmazást!
nyugatifeny.hu/2018/03/23/zsenialis-alkalmazas-segit-kiirtani-a-fidesz-propagandat-a-hirfolyamodbol
Aki Én
Annál fizetősebb nem lehet, hogy 18.000,-ért kell elmennem ultrahangra, mert majd április végén kezdik adni az augusztusi időpontokat.
Szóval mocskos gecik ezek tényleg. Mert nem csak, hogy agyonbaszták az eü-t, hanem még hazudoznak is mellé.
nezelodo
Ha a fidesz nem tuja, Karácsony Gergő sem tudja, a fakari majd megmondja...
kissé felnőttem
még akkor is olcsobbb lenne mint a szuperkórház csak nektek. Amugy a mostani rendelők ugye közpénzből toppra felszereltek jók a liftek, csak néha állnak le pár hónapra, orvos minden ujjunkra akad, betelefonálunk és máris ránk várnak telitett a takaritólétszám bőven akad altatóorvos és nem bőrgyógyász ügyel a szemészeten nem a rezidens lát el max mobilon konzultálhat a főorvossal aki nem nyilatkozatképes a sajtónak mert ugye az már ráz is meg gáz is a lények ez a montat Hogy a szocik ugyanott folytatnák ahol az emut 8 évet ( Na delete ) és ti hol és hogyan folytattátok? állomány kontróll kommunistától erősebben csak a múnkásőr hiányzott a képről ,meg a negyedéves hiányok 50-80-120 millás szálitoi kötelezettség görgetések aztán kegyeletként a közpénzből csak 70 napig a hirekben sorolgatva melyik kórháznak rendeztek mennyit ( Mert nem telt pénzügyi tervezésre pénzügyminiszterre de kancellárokra meg igy minek .) A háziorvosi rendelőnkben 6x oda kell csapni az EKG készüléknek Nóétól örökség hogy elinduljon kerregve nyekereg de legalább ki is nyomtatja de nyugdijhoz közelít.topon az eszközállomány vagy várjunk 10 napot hogy a tükészletből minden méret, mennyiség na nem ez igy kissé durva de igazságtartalma ??? %
papa.49
@Aki Én: Tedd hozzá jó esetben az állami intézmény gépével vizsgál meg az orvos maszekon !!!
Nem vagyok orvos ellenes de meg kell nézni a kórházak alkalmazotti parkolóit !!!
human
Tudtommal most is fizetjük az egészségügyi ellátást. Cserébe ha daganatot diagnosztizálnak valakinél akkor 3 hónapot kap még, hogy súlyosbodjon az állapota, mert nem tudják megjavíttatni a gépet. A férj meg kétségbeesésében hirdetésben keres orvost aki hamarabb el tudja végezni a vizsgálatot. Na erre sorra kapja a támadásokat, hogy soros bérenc, mert csak a kormányt akarj lejáratni. Ez ma Magyarország egészségügye és társadalma.
justhpeter
Nemcsak a fizetős egészségügyet fizetem, hanem sajnos azt a két barmot is - Orbán és Matolcsy - aki kitalálta.
Sámannus
A baromarcúaknak csak a lopás elfogadható.
Zeta
A fidesz dzerint rendben van minden! A varólistákkal, a nővérhiannyal, az orvoshiánnyal, a műszetezettséggel, no meg a paraszolvenciával! Az ingyenesség 100 000 ezrekbe kerül, vagy ha nincs rá pénze el is áshatja magát ! Ha meg 75 év feletti , ne is várjon többet egy algopirynnél, ha csak nincsenek milliói, mert a kormany kizárta a gyógyításból, ÖREG, HALJON MEG!
Desischado
@Pálinkafőző Rézüst: Rám is számíthatsz!
Mondanék egy friss példát: Több mint egy hónap múlva kaptam vizsgálatra időpontot! És a másik. Pajzsmirigy műtétre lenne szükségem sürgősen, de én a korszerű, kockázat és szövődmény mentes műtétre akarok elmenni, ahol nem vennék ki feleslegesen a pajzsmirigyemet, - amire semmi szükség nincs, - hanem a göböket pusztítanák el, ami helyrehozna. A bibi csak az, hogy egy millám a műtétre. Rohadjanak le a magán egészségügyükkel! Ha van pénzed rendbejöhetsz, ha nincs, akkor nyugodtan felfordulhatsz.
Apropó, gyerekek, nincs valakinek egy felesleges 1 milliója?
Pálinkafőző Rézüst
@Desischado: a 20%-os kupaklalamamának biztos van...:((
Desischado
@Pálinkafőző Rézüst: Tudom, de mire megyek vele?
Desischado
@Pálinkafőző Rézüst: Udvaroljon neki a hóhér!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.