A nyugat-balkáni országokban érdeklődéssel figyelik, ahogy Orbán Viktor pártállamot hoz létre az Európai Unión belül, a térség "erős emberei" kezdik azt hinni, hogy importálhatják a "hamis demokrácia" modelljét, illetve a kormányfő retorikáját és taktikáját - idézi az MTI a Politico-t.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Sértő ez az általánosítás.Nem M.o.veszélyes az unióra,hanem orbán viktor,és az ő elmebeteg politikája.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Sértő ez az általánosítás.Nem M.o.veszélyes az unióra,hanem orbán viktor,és az ő elmebeteg politikája.
RonaGyuri
Egy igazi kulcsmondat

A Politico brüsszeli hírportálon (sokan az EU fékhivatalos „napilapjaként kezelik”) megjelent véleménycikk foglakozik az orbanizmussal

A „Hungary’s illiberal infection of the Western Balkans” cikk egyértelműen az orbáni hamis demokrácia modelljét, illetve a kormányfő retorikáját és taktikáját veszi górcső alá és főleg ennek EU-ra gyakorolt bomlasztó hatását elemzi.
A cikk egy igazi lényegbelátó gondolata „The reason Orbán’s illiberal democracy is so infectious is that it requires no coherent ideology; only the simple rejection of another one. The Hungarian prime minister makes no commitments other than to fight foes that don’t exist anyway.”. Tegyük hozzá Orbán minden „megnyilvánulására” igaz, hogy „nem igényel semmilyen koherens ideológiát, mindössze egy másiknak az elutasítását.”! =))
simmering73
@csipetke: Szerintem nem. Bűnösök közt cinkos, aki néma.
Sziszifusz
@Shikari: 08:16
Igazad van, a tarka-barka népek magyarországi betelepedésére nincs szükség, ez ellen legjobb módszer a letelepedési kötvények bevezetése.
Annyira bevált, hogy ismét lehetővé teszik, a haza kárára, a maguk hasznára.

Egyébként pedig Orbánt és Putyint azonos filozófiájú politikusnak nevezni, felér egy beismerő vallomással. Ebből kiderül, hogy szerinted is, egy autoriter miniszterelnökünk van.
Hellcat
A temérdek pénz jól jön az Eu tól a fidesznek mert van mit ellopni na de az értékrendek azok már nem kellenek...soha vissza nem térő lehetőséget szalasztott el az ország hála a fidesznek...megvolt a kétharmaduk és a rengeteg uniós forrás...akár jóra is használhatták volna ezt de nem tették...ez talán a legnagyobb bűnük.
Peller Anikó
@Hellcat: dehiszen a lehető legjobbra használták (..ják), ellopták. A döntő részét a vezír, míg egy kisebb részt néhányan. Aztán csöpög tetűnk a barmoknak is valamicskét akik ezért bőszen kommentelnek nekünk.
csak úgy....
“Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is.” (Václav Havel) (Ezt Hofi Magyarországon úgy fogalmazta meg: “Az a különbség Isten és Orbán Viktor között, hogy Isten nem akar Orbán Viktor lenni”)
Hellcat
@Peller Anikó: Sok itt a bérkommenter vadbarom ez tény...a sügér minősíthetetlen, írni sem tud, a csizmás vitaképtelen ahogy a csikari is...nemzeti érzelműnek nevezni azt az embert aki maffia módszerrel kirabolja a saját országát...ritka nagy baromnak kell hozzá lenni.
RonaGyuri
@Shikari: nem bunkókám ha ez az általad imádott két retardált barom hatással van rá! =))
RonaGyuri
@durbincs: nocsak őszinte feltáró vallomás, hogy miért égeted itt magad a baromságaiddal? =))
magyarbakancs
@Shikari: Fidesz is libis volt.
most keresztény demokrata,holnap mi lesz?
magyarbakancs
@Shikari: nem nyalunk senki politikai egyvelegnek mert mind azért van ,hogy kihasználjon téged.
Te meg a neved és szavazatod adod a mocskos disznó dolgaikhoz.
magyarbakancs
@Shikari: Végre egy őszinte kirohanásod volt díjazom.
RonaGyuri
@Shikari: te mint hasonszőrű retardált barom ezt csak tudod? =))
RonaGyuri
@durbincs: jaj te szerencsétlen Dumb-riche te buta vagy mint hatökör, már kinyitna a bűzös szádat! =))
RonaGyuri
@Shikari: jaj bugyuta senk;i a te dagadt törpéd a libsi, neki magyarázz!
Hogy a többi-ről (haza, értelmiség) még elvben sem tudod hogy mit is jelent! =))
RonaGyuri
@durbincs: mi van már a betétre nem is fussa? Vagy más utasítást kaptál? =))
Yoda69
@csipetke: Megvolt a lehetoseg orban lecserelesere. 2.8 millio valaszto elegedett orban politikajaval igy maradhatott - megha csalassal is. Vegulis az EBESZ is csak annyit mondott a valasztas tisztessegtelen voot de csalas nem tortent - pedig igen. Ezzel viszont az Unio szemszogebol hitelesitette orbant.

A cikkhez:
orban politikaja nemcsak az Uniora jelent veszelyt, hanem a NATO-ra is es annak egesz vedelmi rendszerere. orban valoszinusithetoleg katonai titkokat osztott meg putyinnal. Ezert is hagyjak ki ot a NATO magasszintu targyalasokrol.
szettevette
@RonaGyuri: Miért kell személyeskedni?! És a másik kommentelőt szidni?! El kellene fogadni, hogy egyiknek ez a véleménye, a másiknak az. Attól még egyáltalán nem biztos, hogy bugyuta! Csak a véleménye más!
RonaGyuri
@szettevette: véleménye ennek a két retardált baromnak @Shikari: @durbincs: ezek még csak nem is értik azt amit iderondítanak, megkapják utasításban.
Egyébként ha már kinyitod a lepcsest ezek érdekében elsőbb jusson el oda nálad, hogy ez a két szaros nacsalnyik belerondított ebbe a beküldésbe! =))
RonaGyuri
@Shikari: jaj ez már tőled is nudli! =))
RonaGyuri
@durbincs: juj kispajtás te csak ne emlegess tükröt, bár könnyen lehet, hogy nálad még ezzel is gondok vannak, hisz a dagadt törpét isteníted! =))
RonaGyuri
@Shikari: az általam preferált politikai csoport??? Olyan nincs, mint - látod ezzel is azt okadatolod - a te értelmi képességed! =))
Ha nem tudnám, hogy nem szoktál és hogy hiába is tennéd, mert olvasás-értési gondoktól is szenvedsz, javasolnám, hogy olvass Platont! =))
Sziszifusz
@Shikari: 09:41
Orbán Viktor mint Európát megmentő politikus ? Ugyanmár, ne nevettes.

Kis pont ő az ilyesmiben, még akkor is ha nagynak szeretne látszani.

Ő arra alkalmas, hogy kiskakasként kapirgálgasson, ezen az általa létrehozott magyarországi szemétdombon és közben álmodozzon történelmi nagyságáról.
RonaGyuri
@Shikari: ha mint jeleztem rendelkeznél némi értelmi képességgel, akár tudhatnád, hogy csak a hozzád hasonló retardált barmok vélik úgy, hogy az élet része a buta politikusok alfelének lefetyelése!Egyébként Orbán mint keresztény??? Hogy a nemzet érdekeiről ne is beszéljünk! =((
tulipan
sajnos, nem kicsi nagyon nagy v eszélyt jelen
tulipan
Európára ez a csüngő hasú, ostoba, narancsos vezííír őméltósága!!! Korábban kellett volna megfogni, míg még nem nyúlta le az európa adófizetők milliárdjIait!!
RonaGyuri
@Shikari: a te szellemi képességedből ennyire fussa! =))
S mikor indulsz leszámolni a lib-inter majd 10 évig alelnökével (nekem könnyű, mert a fajtáját komcsiként, és libsiként is utáltam), az imádott dagadt törpéddel? =))
csipetke
@durbincs: Téves a lájk! Na idefigyelj te agyatlan fideszes bérkommentelő! Már többször írtam,hogy ne szólj hozzám! Ha a témához nincs mit mondanod,akkor húzz innen a ...sunyiba.Vagy nézd meg a postád,hátha kaptál a gazdádtól idióta migráncsos cikket,amit be kell küldened a propira.Esetleg tanulj meg normálisan magyarul,hogy értelmes dolgokat is tudj írni.Szar lehet a fidesznek,ha ilyeneket foglalkoztat,mint te.Úgy látszik normális fazonokra nem futja.
csipetke
@magyarbakancs: 10:32 A kommunistát kihagytad.Először orbán kommunista volt,aztán '92 körül liberális,azóta meg annyiszor senderített egyet a köpönyegén,hogy már nem lehet nyomonkövetni.Mint egy szélkakas.Asszem orbán idáig csak akasztott ember nem volt. (még)
csipetke
@szettevette:11:29 Ezt el kéne magyarázni a fideszes bérkommentelőknek,akik pökhendin,mint a gazdájuk,arrogánsan írnak itt mindenkinek.Az egyik a mondatai végén nyomatékul felkiáltójelet használ,a hülyébbik kérdőjelet,és még magyarul se tud normálisan.Ha nem kötözködnének,pont lesz@rná őket mindenki..
csipetke
@Shikari: 12:52 Nekem nincs szükségem rá,hogy bértollnokoskodjam,mint te,és ez az idióta halfarok.Ha csak pár percre kihúznád a fejed orbán valagából,a nagy fekete lyukból,és szétnéznél mi történik körülötted,sok új infóval lennél gazdagabb.Továbbra sem akarok veled beszélni,úgyhogy kímélj meg a szánalmas fidesz-imádó rizsától.
tulipan
@Shikari: Mindjárt hondoltam, hogy Te is jól megélsz a narancsos bérkommentelő juttatásból!
tudode
Remélhetőleg tudatában vannak azzal is, hogy nem Mo., hanem egy.. h a z á j á b a n... KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELEN kalóz, kb. 30 éve, mint Európa bacilusa felcsúti szórja szét a petéit az óta, amióta ráérzett a HATALOM, ÉS PÉNZ .. s z a g á r a , partnereket keresve mindenfelé, amerre .. r e p d e s!
.
Annak tudatában, hogy az EU már megalakulásakor sem .. k é s z ü l t .. fel ilyen fajta, gátlástalan, BÁRMELY tagországot képviselő POLITIKAI SZÉLHÁMOS megfékezésére!
csak úgy....
@Shikari: "@tulipan: Nem kell hogy fizessenek érte. Ez a meggyőződésem, azért írom le!"
tibi! te akkor ingyen vagy bala-bala ? ;)
csak úgy....
@Shikari: ismered a nótát ütödött ? ;) nem kell pénz a boldogsághoz...
csipetke
@csak úgy...: 13:54 Egyetértek.Szintén meggyőződésből írom,amit írok,és sokfelől informálódom,nem csak a fideszes prpagandából.Azt is elolvasom,ha éppen jót akarok nevetni.Nekem még sose jutott eszembe,hogy egy fidesz-imádó oldalon írogassak,ezért vált nyilvánvalóvá,hogy ezek itt ketten pénzt kapnak azért,hogy itt ügyködnek.Ha ebből élnek,és a lelkivilágukhoz is csak ennyi kell,hát egészségükre...
csak úgy....
@csipetke: Nyugi-nyugi ! Ez a kettö ingyen kretén , asszonyt már kiszekálták a házból és jelenleg itt és így élnek nemi életet ! :)
csipetke
@csak úgy...: 14:12 Igen,megfordult a fejemben nekem is,hogy buzulmán vallásúak...Franc a gusztusukat...:)
magyarbakancs
@csipetke: igen kihagytam komcsikat mert lapból azok.
Zsarnokok
Gauntlet
Nesze nekünk Orbán rendszer! De..
Miért nem tesznek akármit?
Legalább valaki ráléphetne Szíjgyártó lábára.
Borsodi
@csipetke: Nem csak ránk lassan már magára és a bandájára is.Az unió jól látja a Magyarok helyzetét csak nem értik mért van hatalmon Orbán?.Mert normális emberek nem szavaznak maguk ellen,a változásra jobbra törekednek.Amit főztünk ehetjük még 12 évig.
Rockxy
Brüsszel pedig a világra veszélyes.
Pont.
division
@Shikari: Minek erőlteted ezt az egészet? Fáj nagyon itt sokaknak hogy továbbra sem lesz ingyen ebéd hanem meg kell dolgozni a sikerért, a jólétért. Az emberek zöme hozzá volt szokva régen hogy munka nélkül, feketézve is vihette valamire, ennek ugye végleg vége. Személy szerint örülök hogy a sikerért meg kell dolgozni.
Desischado
@RonaGyuri: Hol élsz? Ennek Platón túl magas, csak a csuti parazita dumája neki az etalon.
Nem Magyarország jelenti a veszélyt, hanem ez az élősködő parazita banda!
Yoda69
@Rockxy: Te meg onmagadra es a tarsadalomra.
RonaGyuri
@Desischado: gondolod, hogy azért írok ide, azért cáfolom a baromságait és mutatok rá, mennyire buta, mert tartom valakinek? =))
Tudom, hogy kicsoda és micsoda! A többieknek írok, hogy ahogy mondani szokásom: csak a rend kedvéért! =))
Desischado
@RonaGyuri: Oké, ne hogy azt hidd, hogy hülyének nézlek, csak ara akartam rávilágítani, hogy nem érdemes vesződni vele sem. Ezek a trollok nem látnak túl a narancsködön.
Sámannus
@Shikari: Tetves a kétharmad nem dicsekednék vele, ráadásul még inkább egyharmad. Szóval a putrikból azt is szavazni vitték az Aladár vajdák.
tulipan
NE MEG, nem is beszélve a külhoniakról, akket buszokkal száűllítottak ezrivel, hazaáróként a narancsos Dagadékot megszavazni!!!
tulipan
@Shikari: Ez CSAK a narancsos KÁBÍTÓ mese része!!!
Sámannus
@Shikari: (1-0,3)*0,48=0,7*0,48=0,336=33,6%! A lókötők ezt nyugodt lelkiismerettel jelzik meggyőző eredménynek, sőőőt kétharmadnak. Előbb ezt a hazugságot kell legyőzni, hogy ez mitől kétharmad?
Clavigo
@Shikari: Jelenleg ki,vagy kik ellen véded Európát,,arshlok ? Hogyan,,és főleg miből ?
Csizmás Kond
...hogy Orbán és a politikája veszélyt jelent a zunióra...mert ugye a zunió politikája pl a buziházasság, az kimondottan a fennmaradést jelenti, pl a genderiskolahálózat terjesztése kimondottan a józan gondolkodás segiti elő, pl az emberkereskedelmen működő migráncspolitika a fejlődést segíti elő...
tulipan
@Csizmás Kond: TI IDIÓTA NARANCSOSOK annyira sötétek vagytio, hogy még annyit sem tudtok felfogni, ami minden biológia könyven benne van, t.i. hogy az élvilágban lényíek csak 10 %-a lehet buzi, igy inkább a többi 90 %-tól várjátok a fennmaradást, őket meg, hagyjtok élni!!! A MIGRÁCIÓT pedig most is,ahogy 2000 éve a klimaváltozás idézi elő!!! Nem lehet kivédeni!!!
Csizmás Kond
@tulipan: ...huzz már a picsába, tízszázalék !
RonaGyuri
@Csizmás Kond: ha olyan szar, miért akartok ott maradni??? =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...ki mondta hogy szar ?...szar lesz ha megvalósul a nyugati idiotizmus, mert fejlettnek lenni nem azt jelenti amit ők ide akarnak kényszeríteni.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: nem kell nektek a nyugati "idiotizmus", értsd buta nektek műveletlen paraszt-suttyóknak nem kell, mert nem is értitek a kultúrált európai polgári értékrend! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...az idiotizmus soha nem kellett senkinek, de ma üzlet lett a terjesztése, amibe ahogy látom te is beleszálltál.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: csakhogy amit te/ti idiotizmusnak hisztek (amit a retardált bunkó imádott vezéreitek elhitetnek veletek) - mivel buta műveletlen paraszt-suttyók vagytok, mint ők - az valójában az európai polgári kultúra!
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...példakép vagy a műveltségre...csak amúgy hömpölyög a gané belőled...na ez a ti európai kultúrátok.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: látom még a kifejezés jelentésével sem vagy tisztában
ennyire buta vagy, nézz már körül imádott félistened és az új bagázsa is, akik ezen a szerencsétlen országon uralkodnak kicsodák? Szaros komcsi káderek, buta műveletlen szar-jancsik, ti meg félájultan imádjátok őket! =))
kereső
@RonaGyuri: nem tudod? Az az igazi és valós "demokrácia" ,ami kishazánkban felépült-vagy még csak az alapjait raktuk le,mint anno a szocalizmusnak?-a nyugati demokráciák csak áldemokráciák,amelyben hanyatlik a keresztény európai kultúra.Mi képviseljük az igazi polgári,keresztény kultúrát,ill.orbán.Ezt kell most elhitetni, ezt a párhuzamos valóságot kell most felépiteni és elhitetni másokkal is.Az únióval is.Nem tudom,hogy sikerüle- a kisérlet,úgy mint itthon 2006 óta.
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...a műveltséged vagy a butaságod az oka, hogy Orbánra haragszol és engem nevezgetsz ?
...mert ha ez a műveltséged akkor ebből nem kell, ha meg a butaságod az oka akkor tanulj attól aki nem henceg, nem nevezgeti a másikat egy politika vagy akármi miatt.
...a komcsi meg hasonló elveket pedig épp te vallod azzal, hogy nem tudsz mást elképzelni a te rögeszméden kívül...mondanám, hogy nézz tükörbe de gondolom már a látásodat is átalakította a felfogásod...
tulipan
@Shikari: Úgy érted, Európa 2 gyilkosa???
tulipan
@Csizmás Kond: A GANÉ BELÜLED FOLYDOOGÁL !!! Nem kicsit, nagyon!
RonaGyuri
@Csizmás Kond: te csak ne pofázz, akinek annyi esze sincs, hogy elgondolkodjon azon, hogy egy olyan bagázst imád, akiknél a Németh Szilárd szintű valaki alelnök lehet, hát jobban teszi, ha nagyon-nagyon csöndben marad! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Dehogy pofázok, sőt szembeállítalak a saját pofázásoddal és ettől gurulsz be.
...és az imádat nálam egészen más fogalom az általad felfogottakétól...amit te soha nem fogsz megérteni.
...de visszatérve a pofázásra...neked nincs jogod hozzá, ugyanis megmérettettetek és nem találtattatok elégségesnek, ugyhogy neked(tek ) kuss...
Itsuka Nakimaga
@RonaGyuri: Lefordítom a többi részét is, mert lényegbe vágó:
"Az ok, amiért Orbán illiberális demokráciája olyan fertőző, az, hogy koherens ideológiát nem igényel; csak egy másik egyszerű elutasítása. A magyar miniszterelnök nem vállal más kötelezettségeket, mint az olyan ellenségek elleni harcot, amelyek EGYÉBKÉNT NEM LÉTEZNEK."
RonaGyuri
@Csizmás Kond: te?? mármint, hogy te mértél volna meg??? Ne már ehhez te nagyon buta vagy! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...dehogy én te sajátmagad...tudod a szavazás ami ellen még ma is vonyítasz...na ott mérettettél meg...és okoska létedre mindent kétszer kell elmagyaráznom...ez sem dicsőség a részedre.
tulipan
@durbincs: Nálatok csak jobb lehetek! :D
RonaGyuri
@Csizmás Kond: én a szavazáson?? Te szerencsétlen retardált barom, te még olvasni sem tudsz, nem hogy értelmed legyen! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...Gyuri, beismerem náladnál kisebb vagyok...baromilag...
RonaGyuri
@Csizmás Kond: ez minden amit a szememre tudsz vetni a válaszással kapcsolatban?
Te szerencsétlen, én ezzel kapcsolatban kizárólag szakmai megjegyzéseket tettem! De sajnos a te PISA-fokozatod (is) olyan gyér, hogy nem vagy képes felfogni! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...dehogy vetek én semmit a szemedre, csak rávilágítottam, hogy mitől hánykolódsz ennyire.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: az az te agyrángásod, én nem hánykolódom! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...az ami neked természetes az másoknak lehet szokatlan.
Általában egy fórumon nem így szoktak társalogni egymással az emberek...de ki hogy nevelkedett... aki otthon az anyázást, a szerencsétlenezést, a barmozást szokta meg attól nem is lehet egyebet várni máshol se.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: ja az jól, sőt nagyon jól látszik, hogy te mit hoztál otthonról! =))
RonaGyuri
@Csizmás Kond: hát bizony egy buta műveletlen paraszt-suttyó vagy, ezek szerint von Haus aus!
Ja most írtad le hűséges barátja a derék szovjet elvtársaidnak! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: .hát ez az látod...csak a gané ami kifolyt...mert nevezgetni az utolsó takony is tud...
RonaGyuri
@Csizmás Kond: hét te mondtad, hogy gané vagy én nem vitatkozom! =))
RonaGyuri
@csak úgy...: na látod ennyire műveletlen bunkó vagy, hogy még a Hofit sem érted! =))
tulipan
@durbincs: Igazad van egy agyatlan hithű narancsosnál, senki SE képzelheti, önmagét nagyobb, hülye generalisszimusznak, az tény!!! Ugyibár??
Sámannus
@Shikari: Tudom hogy szar látni is a hazugságot leírva, csak azt gondolom sokan úgy gondolják minden OK! Hát csak ezért fontos, hogy ez nincs így lefutva.
Ez nem többség, főként nem kétharmad!!!
Ez visítva egyharmad. Így már szar van a palacsintában. Mindenki ezért volt a választás után kiakadva, és a bajuszos is ezt hablatyolta, amikor a választási rendszer kijavítását szorgalmazta az alakuló ülésen. Ezek után tovább megyek, ez nem többség, és nem legitim.
Sámannus
@Shikari: Ami Áder szerint sincs rendben. Tegyük hozzá, csak aláírta a fércmunkát, konszenzus nélkül. Ez bűn amit az ország ellen követtek el.
advocat
A választási törvény bizony elfajzott, hogy finom legyek!
tulipan
@Shikari: Neked biztosan tetszenek a hilterei "'nézetek"!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.