Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Balatonszemesen pénteken.

Rétvári: Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa
Fotó: Kovács Attila/MTI

A politikus a Szemesi napok elnevezésű fesztivál megnyitóján hangsúlyozta: Magyarországon a tömegrendezvények résztvevőinek, nyaralóknak, koncertlátogatóknak, fesztiválozóknak nem kell olyan biztonsági vizsgálatokon átesniük, terroristáktól, merénylőktől tartaniuk, mint sok nyugat-európai országban.

Rétvári Bence kitért arra, hogy nyaranta háromezer fesztivált szerveznek Magyarországon, és ezekre a rendezvényekre mintegy ötmillióan látogatnak el.

"Szinte minden település be kívánja mutatni specifikumát, hungarikumát, helyi értékét", igényes szórakoztató programokat is kínálva

- mondta az államtitkár, hozzátéve, a települések egyre büszkébbek magukra, és a fesztiválok növekvő száma is jelzi a közösségek, az ország erősödését.

A politikus hangsúlyozta, hogy a fesztiválok kiemelten fontosak a kormánynak, e rendezvények kulturális programjait három évvel ezelőtt 250 millió forinttal támogatták, idén már 750 millió forinttal. Ezek a források is azt próbálják ösztönözni, hogy minél több, a magyar kultúrát bemutató tartalom jelenjen meg a nyári fesztiválokon – tette hozzá Rétvári Bence.

Takács József, Balatonszemes független polgármestere azt mondta: a szabadidő, a nyaralás hasznos és tartalmas eltöltéséhez nélkülözhetetlenek a kulturális programok, ezért a helyi képviselő-testület azon dolgozik, hogy a település a lehetőségeihez mérten minél több rendezvénnyel várja vendégeit.

A huszonnegyedik alkalommal rendezett, vasárnapig tartó Szemesi napokon több tucat eseményre, köztük komoly- és könnyűzenei koncertekre, tánc- és színházi előadásokra, kiállításokra várják a látogatókat.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem igaz, hogy Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa. Sem az Orbánhoz hasonló képzelt Messiásoktól, sem a Rétvárihoz hasonló agyhalottaktól sem tudjuk magunkat megvédeni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Olyan morbid, v vicces egy JOG-ÁSZ szájából, hogyan lehet BIZTONSÁGOS az, amely jogilag NEM LÉTEZIK:
.
www.google.hu/search?q=magyarorsz%C3%A1g+nev%C5%B1+%C3%A1llam+jogilag+nem+l%C3%A9tezik&oq=Magyarorsz%C3%A1g+ne&aqs=chrome.3.69i57j0l2j69i59j69i60l2.19769j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Évszázada kivívott alapjogok ONE ÁSZ, elvitte a cica, még jó, v mi, hogy az ÉLETHEZ és az EMBERI MÉLTÓSÁGHOZ való jogot meghagyta a Kandúr Bandi!
.
libellle
Definitiv, csupán naponta történnek gyilkosságok.
Zeta
Csak laknál itt a szomszéd kisvárosban. Meglepődne, de nagyon. Nem ecsetelem,
kokopelli
@tudode: @libellle: @Zeta: ..miért kell kétségbe vonni?
Megállapította oszt annyi a mennyi!
"Csak azt a statisztikát ismerem el,amit én hamisitottam!"..(idézve nedudkitől ;-))))
justhpeter
Nem igaz, hogy Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa. Sem az Orbánhoz hasonló képzelt Messiásoktól, sem a Rétvárihoz hasonló agyhalottaktól sem tudjuk magunkat megvédeni.
tudode
Ennél sokkal furcsább, elfogadhatatlanabb az, hogy a SÓHIVATALLÁ tett Alkotmány, v alaptörvény bíróság mondhatná ki, vagy a Jóisten, hogy

az alaptörvény közjogilag érvénytelen
Nagyjából 4 520 találat (0,46 másodperc)
www.google.hu/search?q=az+alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+k%C3%B6zjogilag+%C3%A9rv%C3%A9nytelen&oq=Az+alap&aqs=chrome.3.0j69i57j69i60j69i59j0l2.8741j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
--------------------------------------------------
Beteljesedett az államcsíny
Nagyjából 2 880 találat (0,68 másodperc)
www.google.hu/search?q=Beteljesedett+az+%C3%A1llamcs%C3%ADny&oq=Beteljesedett+az+%C3%A1llamcs%C3%ADny&aqs=chrome..69i57.20283j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-------------------------------------------------------
.
Vörös Imre alkotmánybíró megszólalt a TV-ben, alátámasztotta azt, amit korábban megírt, csak bekerült a süllyesztőbe a TABU-k közé:
.
hvg.hu/itthon/20120307_voros_imre_essze
.
Valamint
.
hvg.hu/velemeny/20120308_allmcsinytevok_voros_imre
.
Most már VESZETT FEJSZE NYELE, nem tudni, hogy a GÁNT-KŐ hol áll meg!!!
tudode
@tudode: .
Fenti válaszomat @kokopelli: számára válaszoltam, amelyet számtalanszor hsz-eltem, de a TUDATLANSÁG, v mi miatt FÉLELEM lengi át az országot!!!
advocat
750 millió forint. Ezt Lölö pár nap alatt megkeresi. Ez segítség 3 ezer rendezvénynek. Ez az ember vagy hülyít, vagy hülye. Egyébként Izland a legjobb, de szeretnék Svájcban is élni. Liechtensteinről nem is szólva.
Gauntlet
azigen. Kapcsold csak be a Tv2-öt egy normál napon. Van minden:
késelés, brutális óvodások, lopás, rablás, szélhámosság - nyílt nappal !
volvós
Bence a PRIDE kamion platóján riszáld a szétqrt se...gedet,
ott vagy "biztonságban " a veled hasonló langyik között...
nevemnick
Amíg ti építitek a diktatúrát, ez kétséges.
simmering73
Pont annyira biztonságos, mint pl Afganisztánban. Se ott, se itt nem tanácsos sötétedés után az utcán csellengeni.
Levendula
Ezt azért nem állítanám, mert sötétedés után már nem merem kivinni a szemetet a társasházunk előtt lévő konténerbe...
namihami
Legalábbis bizonyos utcák. Éppen most hozott rá törvényt a "" független"" magyar Parlament. Azóta ott már még jobban él a biztonság, amit némi TEK-es támogatással is próbálnak erősíteni.
Sámannus
Ezért a biztonságért fizetnek a román adócsalók többet mint a magyar közmunka bére.
Brávó nagyokosok. leülhettek. Fejenként tíz évre.
Grafix69
Lassan olyan biztonságos lesz , hogy senkit nem akarnak kirabolni mert senkinek nem lesz semmije sem .:)
nemfideszes
Nem jön ide terrorista, mert a propagandátokkal már így is elértétek azt, amit Nyugat -Európában nekik robbantásokkal sem sikerült, félelembe és gyűlöletben tartani egy egész országot.
kisrigó
Rosszul emlékszem, hogy az élő isten utasítására a "terror fenyegetettség állapotot" meghosszabbítoták őszig! Elfelejtetted, nehogy nemulass legyen!
desiro57
bencuska te meghülyültél!!! Naponta késelnek a villamosokon, buszokon, vonatokon verik az orvost a mentőst.
A hülyék versenye sokáig el húzódik, túl sok a jelentkező.
Yoda69
Azt azert hozzatehette volna, hogy szinte minden napra jut egy keseles. Nemegyszer tomeg kozlekedesi eszkozon, ahol kulfoldiek es turistak is megfordulnak.
Na meg azt, hogy az embertol fenyes nappal ellopjak a penztarcajat. Megverik a nyilt utcan minden ok nelkul. Vagy azt, ha netalan balesetet okoz, akar artatlanul is, akkor lincselessel kell szembesuljon a sajat gyerekei szemelattara.
Vagy azt hogy etnikai hovatartozastol fuggoen valaki tomegmeszarlas aldozatava valhat.
De azt se hagynam ki, ne netalan valaki megserul egy utcai verekedes soran, akkor akar 9-10 orat is varhat a surgossegi ellatasra, mikozben elverezhet, vagy epp meghalhat egy nem lathato belso verzesben.
De azert csak batran kommunikaljuk a vilagnak, hogy Magyarorszag Europa egyik legbiztonsagosabb orszaga. Talan van olytan balfek, aki ezt el is hiszi.
Eladott Ország
Ha meglátom ezt az embernek kinéző majmot,nem a bicska nyílik ki a zsebemben,hanem a vaslapátot szeretném megragadni,és jól pofán cseszni vele,hogy finom legyek! Milliós havi fizetésért rontja a levegőt, hogy száradna rá jobban a bőr arra a rusnya pofájára! a Magyar Tudományos Akadémia adatai szerint az országban nem nulla, hanem 430 ezer rászoruló-éhező gyermek él, ám közülük csupán 208 ezren jogosultak az ingyenes nyári étkezésre, a többiek meg azért nem, mert családjaikban az egy főre jutó havi jövedelem meghaladja a 37 050 forintos korlátot. Érted? Embereknek 37 050 forintból kell megélniük egy hónapban, ti meg eregetitek a tömjénfüstöt. Akinek meg 38 ezer jut, ott már habzsidőzsi van, ott nem jár az ingyenes étkeztetés. Akinek meg nem jár, az nem létezik. Ez pedig nem azért van, mert a vigyorgó Soros György aláássa a szuverén magyar kormányt, hanem mert egyre többen élnek sokkal szarabbul, mint az elmúlt nyolc év előtti elmúlt nyolc évben. Minden más ordas hazugság.
Eladott Ország
Megmondta a szotyista is a Bibinek, hogy itt aztán zérónak hívják a "toleranciját." Ezért olyan qrva nagy a biztonság.
kokopelli
@tudode: egyetértünk! Miért is vallanák be a disaster-t (desaster-t)?
Nem azért fizetik ezeket a szócsöveket,hanem a véleményformálás-
ért ! Csak körül kell nézni az országban! ;-(
tudode
@kokopelli: .
Alea iacta est, Ez a kocka el van vetve, amelyet EZEKNEK végig "kell" hamukáznia, amelyet Csaba László joboldali érzelmű közgazdász fogalmaz meg szakszerűen, amelyet LAIKUSAN úgy értelmezek, hogy TÖRTÉNELMI ESÉLYT vesztett az ország a POLITIKAI SZAKBARBÁROKKAL:
.
24.hu/fn/gazdasag/2017/12/04/csaba-laszlo-orbanek-100-eves-lemaradasban/
.
Nincs már se előre, se hátra, csak az ország részére az, hogy KI A DUNA VIZÉT ISSZA, SAJÁT VIZÉT ISSZA VISSZA, ennyit a ki tudja mikor bekövetkező DESASTER eljövetelét, oltári nagy árat fizetve!!
cikicakk55
"A politikus hangsúlyozta, hogy a fesztiválok kiemelten fontosak a kormánynak, e rendezvények kulturális programjait három évvel ezelőtt 250 millió forinttal támogatták, idén már 750 millió forinttal."
Ennyivel támogatjátok! Na és mennyi bevételt kaptok? mennyit adózik az a helység,ahol tartják ezeket a milliókat vonzó eseményeket? Amit adtok támogatásként,annak a tízszeresét veszitek vissza adóként. Mire vagytok ennyire büszkék? Ezekre a bulikra kik járnak? Egész biztos,hogy nem a minimál bérből,vagy közmunkából élő szülők gyerekei. A gazdag külföldi diákok, az alvilág drogbárói, a holdudvar nyaloncok gyerekei és azok rokonai,cimborái. Esetleg olyan fiatal,aki végig robotolja a nyarat,hogy két nap alatt életében legalább egyszer Ő is gazdag fiatalnak érezze magát. Bence,Bence! Fogalmad sincs mi a biztonság! Ami most van Magyarországon az nem az. Ti sem vagytok biztonságban,( mert egyszer valaki vagy valakik megunják,hogy hülyének nézitek az egész országot)de mi sem miattatok!
csipetke
Talán előbb utána kellett volna nézni a statisztikáknak,mert az úgynevezett migráncsos országokban,Ausztriában,és Németországban kevesebb gyilkosság,és egyéb bűncselekmény történt,mint nálunk.Akkor most hogy is van ez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.