A nemzetek, nemzetiségek jogai emberi jogok a közösség szintjén – elevenítette fel Szent II. János Pál pápa egyik gondolatát a miniszterelnök-helyettes szombaton Piliscsabán, a pápa szobrának avatóünnepségén.

Semjén Zsolt a piliscsabai Kenderesi út és a Fényesliget sétány kereszteződésénél álló szobornál tartott ünnepségén arról beszélt, hogy

ha Szent II. János Pál pápa nem élt volna, akkor most nem lehetne megtartani a szoboravatót, mivel még mindig a Magyar Népköztársaság alattvalói lennénk.

Hozzátette, hogy a kommunizmus szörnyétől való megszabadulás három embernek köszönhető: Szent II. János Pál pápának, Ronald Reagan egykori amerikai elnöknek és Mihail Gorbacsov volt szovjet államfőnek, akik felismerték, hogy nem vihetik bele az emberiséget egy atomháborúba.

Semjén meglepő dolgot mondott a pápáról

Kifejtette: a pápa mint lengyel származású ember pontosan tudta, hogy nemcsak egyének vagyunk, hanem egy nemzet tagjai is, amelytől a nyelvünket, a gondolkodásunkat és a kultúránkat kaptuk, és ezért a nemzeti lét érték az örökkévalóság szempontjából is. Minden nemzet megismételhetetlen és egyszeri érték – fűzte hozzá a miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt szerint a nemzeteknek joga van a létezéshez, joga van az önvédelemhez és joga van a saját identitásának a megőrzéséhez.

A miniszterelnök-helyettes kitért arra, hogy a magyaroknak külön megerősítést adott, hogy a pápa 104 apostoli útján kétszer is ellátogatott Magyarországra, az ország keleti végétől a nyugatiig. Hozzátette, hogy magyarként nagy öröm volt hallani, amikor az Urbi et Orbi áldásnál magyarul is köszöntött a pápa, vagy amikor több magyart is boldoggá avattak, így például Apor Vilmos püspököt és Batthyány-Strattmann László orvost.

Semjén Zsolt kifejtette, hogy a katolikus egyház régebbi, mint bármelyik európai nemzet, és a protestantizmus is régebbi az európai nemzetek többségénél. Ebből is látható, hogy a kereszténység nem megfojtotta a nemzeti létet, hanem megnemesítésével lehetővé tette kibontakozását. Hozzátette, a magyaroknak érdemes elgondolkodniuk azon, hogy ha nem élt volna Szent István király, talán eltűntek volna, mint sok más keleti nép.

A miniszterelnök-helyettes beszélt arról is, hogy Szent II. János Pál pápa mint Szent Péter valós utóda, sok évnyi marxizmus után megerősíttette a világot abban, hogy az emberiség fennmaradásának záloga az, hogy ne térjen le a Krisztusi útról se jobbra, se balra.

(MTI)

(Fotó: JEAN-CLAUDE DELMAS/AFP)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"ha Szent II. János Pál pápa nem élt volna, akkor most nem lehetne megtartani a szoboravatót, mivel még mindig a Magyar Népköztársaság alattvalói lennénk." :) ...,miért nem megy inkább vadászni az ilyen félkegyelmü,ott löhetne bakot de mint miniszterelnök helyettes? lassan az agyukra megy a szenteltvíz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
A NEMZET vadászKÁJÁNAK még az Istenről is van véleménye:
.
--- SEMJÉN: JÉZUS KRISZTUS NEM EMBERBARÁT
.
nepszava.us/semjen-jezus-krisztus-nem-emberbarat/
.
Rongy'Ő, mongy'Ő, ami kifér a csövön!

.
csak úgy....
"ha Szent II. János Pál pápa nem élt volna, akkor most nem lehetne megtartani a szoboravatót, mivel még mindig a Magyar Népköztársaság alattvalói lennénk." :) ...,miért nem megy inkább vadászni az ilyen félkegyelmü,ott löhetne bakot de mint miniszterelnök helyettes? lassan az agyukra megy a szenteltvíz...
Clavigo
Vazze,,,,,azért nem semmi az az ország,,,ahol egy ilyen félkegyelmű , " fajtagyőztes " kretén ,, miniszterelnökhelyettesi job-ig szopja fel magát..:):):))))) Apropo,,valaki nem tudja,,hogy ez mit " dolgozott " az Állami Egyházügyi Hivatalban??? Azonkívűl,,hogy elküldték szendvicsért a büfébe,,
papa.49
II. János pápa keresztény volt, te viszont még a nevét se vedd a mocskos pofádra !!!
Rockxy
mindenki asszond amit akar, vagy amire értelmileg képes.
még a semján is!
Commenter
Szerintem meg ha a Szovjetunió nem omlik össze akkor még most is a Magyar Népköztársaságban élnénk a lengyelek meg a Lengyel Népköztársaságban. Alattvalók pedig most vagyunk. Narancsgyarmattá silányítottátok az országot és aki nem nektek hajbókol az mind ellenség.
csak úgy....
@Szeparepa2: igazad van de ökegyelme még is csak a miniszterelnök helyettes,azért némi elvárás!? szerinted?
csak úgy....
@Commenter: szerintem nincs igazad! semlyén zsolt egyedül képes lett volna arra,hogy megsemmisítse a szovjetuniót,...símán ,mint a norvég paraszt jószágát...
egyember
@csak úgy...: Szenteltvíz? Ha ez az álszent hozzáér, azonnal megromlik.
solidedge
Ne feledjük, hogy a rendszerváltás nem az átkozott szocializmus megbuktatása miatt történt. Rájöttek hogy ideje szétlopni a nemzeti vagyont.
csak úgy....
@egyember: említettem én,hogy mi lehet a zsolti kulacsában a démonok meg a migráncsok ellen ?
különben néked is igazad vagyon ,szentelt víz ...nagy lufaxt! csak célzó vizet ihat a vadászba oltott keresztény helyettes.
egyember
@csak úgy...: Semjén jobb miniszterelnök lenne. Ő csak hülyeségeket mond. A me. (og1) + még károsakat, rombolókat. Tk. anarchista, aki csak rombolni tud. Ill. bocs anarchisták: ők nem hazudtak, csaltak, loptak, raboltak.
Commenter
@csak úgy...: rénszarvasok és svéd rénszarvasgazda kontra semmilyen zsót 0:1, pedig a svéd állam és a gazda is feljelentette ezt a csúcskeresztényt orvvadászatért és birtokháborításért. Fog ez még medvét is röptetni a Vörös téren! :(
csak úgy....
@egyember: na ne izélj! nem tudsz meghatni ! orbán után semlyén céllövöldéket csinálna a stadionokból ,szerinted mi abban a jobb?
csak úgy....
@Commenter: a vadászok már csak ilyenek,..üzik a vadat és közben nagyobat mondanak mint a horgászok.
lásd zsolti.
csak úgy....
@Szeparepa2: ebben igazad lehet, orbán seggét is föl kéne venni a tiltott drogok listájára.
Commenter
@csak úgy...: lásd az áder a kutak és a halak nagy barátja.
SystemError
@csak úgy...: Húzzunk egy csík Viktort!
csak úgy....
@SystemError: ha shikarira és az elvonási tüneteire gondolok, diler legyen a talpán ,aki eladja nekem azt a kemény anyagot...
namihami
Ha nem élt volna, akkor valóban nem lehetett volna szobrot mintázni róla. Még egy igazi semjénizmus.
Ez a mondat sok embertől lenne meglepő, de egy Semjéntől? Az lenne meglepő, ha egy értelmes mondat hagyná el azt a szép katolikus ajkát. Bár tőle a Gazdája nem is azt várja el, csupán ezeket a rajongó, pincsitekintetű pillantásait.
tulipan
Na és persze, NEM LEHETNE egy ilyen bűnöző,kapzsi,agyatlan hülyének, illetéktelenül szájára venni és ezzel bemocskolni a NEVÉT sem!!!
kokopelli
Jézust csak háromszor tagadta meg Petrus,de ő (bocs) egy amatőrjátékos volt a Zsóti mellett!
Jézus tudta előre,de ezeknél mindenki foschat! Lesz még a Zsótiból ellenálló is ha kell! Bomlasz-
tott belülről a "térdre csuhások" miatt!
csak úgy....
mint a nóta: kossuth lajos nem lett vóna katona sem lettem vóna,éljen éljen a nemzet...
Nessy
Semjén úgy látszik hiányzott a történelem órákról!
Azért, ha lehet, a rómaiaknak (olaszoknak), a görögöknek, a germánoknak és még pár régi nemzetnek ezt a mesét ne adja elő, miszerint ők 2000 évvel ezelőtt nem is léteztek Európában!
Borsodi
A Keresztény jobb ha csendbe marad bólogat és tapsol ez a feladata az ilyen ingyenélő stüszi vadásznak.
www.youtube.com/watch?v=vJgtlX23sFc
balos
Baszódjál meg szemét zsóti meg az álságos kdnpöcs!Pénzért mindenre és az ellenkezőjére is képesek vagytok!
Grafix69
Azt a , ha a KISKUTYA NEM SZARNA AKKOR SZÉTROBBANNA .
szép új világ
Ha anyád egy kicsit jobban vigyáz, akkor Te sem hordanál ma ennyi marhaságot össze!
kereső
Szenilis ,demens semmijen. Ha nincs Gorbacsov,és a glasznyoszt, akkor még mindig "népköztársaság" lennénk, és lehet ,hogy orbán lenne az "elsőtitkár".Azért az a 35 év még nincs olyan messze, hogy ne élnének azok, akik jól!! emlékeznek.
Eriksson
@tudode: Mintha ez a topik nem Semjénről szólna, hanem Szent II. János Pál pápa emberszeretetéről, politikai munkásságáról, erényeiről.
Ezzel kapcsolatban mik a vélemények?
tudode
@Eriksson: .
Nem tudom EZEKET a szentfazekakat követni!
Eriksson
@tudode: Milyen szentfazekakat?
Egy ember, aki történetesen miniszterelnök helyettes, magasztal egy másik embert, aki egyházvezetőként nagyszerűt alkotott.
Milyen lelkületű emberek azok, akik nem tisztelnek sem Istent, sem Embert. Holott az ilyen hozzáállást nem követeli meg a liberalizmus.
Nessy
@Eriksson: Minden tisztelet az övé, mert modernebbül gondolkozni mint sok vén bíboros! Nyitott a világ felé!
De nem hiszem, hogy komolyan gondolta volna, miszerint a kereszténység idősebb, mint Európa nemzetei, és még a protestantizmus is idősebb sok nemzetnél! Azért ezt pont Rómában nem hiszem, hogy előadta volna!
advocat
Nem attól nagy, hogy mindenhol szobrot kap. Ha élne biztosan tiltakozna. Mert Ő meg ilyen volt!
Eriksson
@Nessy: A kereszténység igenis egy ősi, sokáig tiltott vallás volt. Rengeteg konfliktust és áldozatot követelt, míg legálissá válhatott. Háromszáz-valahányban engedélyezte Constantinus császár, pár évtizeddel később Theodosius császár egyedüli vallássá nyilvánította.
A protestantizmus a 16. században vált külön a római katolikus egyháztól.
kokopelli
@papa.49: ..és a "Szentatya" a Lech Walesa mozgalmát támogatta,ill.egyetértett vele,mert
az un. szocializmus sohasem volt a kath.egyház "barátja"!..Valaki azt találta mondani,hogy
"A történelem az,amiben az utókor megegyezik!"...ergo mondják ezt a volt narancsos et.-ak
még máshogy is!...(...honnan is indultak,"kivárni és sört inni!"...(;-))...)
kokopelli
@Nessy: ...nálam a 2000-éves akármi,aminek a fele népi monda,az nem illeti meg
az "ősi" titulust! (monda,kívánság,reménység,babona,történészek sejtései stb...stb)!
Az "öregnek" meg lehetne azt is bocsájtani,mert egy nagyon szeretetteljes ember volt!
Még mi is feltűztük anno a "szolidárnoscs" botton-t,annak ellenére,hogy teljesen sem-
legesek voltunk!! (;-))
kokopelli
@kokopelli: az 1980-as évek kezdetétől...'89-ig! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.