A Blikk vette észre, hogy új autót vett a Köztársasági Elnöki Hivatal tavaly év végén: nettó 22,4 millióért egy elektromos meghajtású Audi e-tron Advanced 55 quattro terepjárót. Mostantól tehát tisztán elektromos autót használ a köztársasági elnök és felesége. Áder János korábban egy hasonló árfekvésű Mercedes S 400 L 4Matic típusú autót használt.

Lecserélte hivatali autóját a köztársasági elnök

– számol be a Blikk. A lap ugyanis megtudta:

egy 28 millió forintos elektromos, luxus Audit vett még karácsony előtt Áder János hivatala.

Azt is írják: a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) a közbeszerzési adatbázisban fellelhető információk szerint tavaly év végén egy Audi e-tron Advanced 55 quattrót vásárolt nettó 22,4 millió forintért, ami áfával együtt nagyjából megegyezik a típus kicsit több mint 28 millió forintos induló árával.

A Köztársasági Elnöki Hivatal a Blikk megkeresésére közölte, hogy az autót december 12-én vették át. A járművet a hivatal álláspontja szerint protokolláris célokra használják. A válaszban megemlített jogszabályok alapján úgy tűnik, hogy a tisztán elektromos Audit az államfő és felesége is használhatja.

A Blikk kérdésére az Audi vásárlásáról a KEH hozzátette, hogy

a gépjármű beszerzése során kiemelt szempont volt a teljes mértékű elektromos meghajtás, a konvojban való közlekedésre alkalmas műszaki paraméterek, valamint a protokolláris célra alkalmas megjelenés és felszereltség

Áder János korábban egy hasonló árfekvésű Mercedes S 400 L 4Matic típusú gépkocsit használt.

Forrás: Blikk, 24.hu, 444.hu, HVG

Címlapkép: MTI / Koszticsák Szilárd 

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Ez klíma-semlegesebb az előzőnél .Persze Karácsony a biciklijével még ezt is veri...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Pedig "haladó módon" szamaragolhatna is!
advocat
Egy köztársasági elnöknek ez jár. De mi elég bunkók vagyunk, mert minek az! Jó neki egy fapados Dacia? És egyeseknek miért jut 50 és több milliós autóra? Mert megdolgozott érte. Pl.:Lölő.
És ez legyen a legnagyobb kiadás, ha a török elnök 300 millióba került. Putyinról szó se essék. Ez ha tetszik, ha nem belefér. Csak az a baj, hogy csak erre.
Tudom sokaknak nem teszik, de ez a világon mindenhol hasonló. A többiről most ne essen szó. Majd ha újabb törvényt ír alá! És nem mi választottuk, hanem a 2/3-os országgyűlés. Tessenek másokra szavazni.
Aki Én
@ómió: ...upsz, akkor viheted a hátadon.
Aki Én
@advocat: Mindenki leszarná, ha nem pont az ilyenek miatt limuzinszocialistáztak, meg luxuskormányzásoztak volna.
Ez valóban beleférne, de ez csak csepp a tengerben.
Fox W Mulder
Klassz ,már csak az a baj hogy Co2 -t lélegzik ki :-)
advocat
@Horizont: Feltehetően "lefutotta" a kilométerét. Mert azért ott nem úgy van, hogy majd elvisszük a szerelőhöz, és előbb utóbb megcsinálja. Ezen túl kellene lépni, de az egyszerű ember, egyszerű fia nem biztos, hogy érti. És ezzel nem Ádert védem. Bárki lehetne. Akár Ferencünk is.
jancsipapa
Ez klíma-semlegesebb az előzőnél .Persze Karácsony a biciklijével még ezt is veri...
RonaGyuri
@jancsipapa: pedig azért csak megnézném Bajszos Sz.. Jankót egy bringán és ha már lesz szuper erős váz, akkor a retardált dagadt törpéz is! =))
Ja egy vonatkozó kérdés: miért nincs még lovasszobra? mert az állatkínzást a törvény bünteti! =))
Eladott Ország
A konvojban való közlekedésre alkalmas műszaki paraméterek. Itt bújik meg a lényeg, ide lehetett beverni a plussz zsuzsit. Nem tiszta hogy itt arra gondolt a bácsi hogy megvan minden kerék és a kormánymű is egyenlőre azt csinálja amerre tekerik. Vagy sávtartó és a távolság szenzor volt +5-6 misi. Minden esetre a protokol megjelenés gondolom az 1,5 milliós zászlótartót jelenti. Ebből az alap vas is nagyon magasan van ezeknek bajszos szaroknak.
Clavigo
Vazzze,,egy bajuszkötő nem lett volna olcsóbb ? Bàr szerintem ,,,azt is kihozták volna ,,ebben az árban.. egy személyes ,meghívásos tenderen...
RonaGyuri
ja és persze a cím egy gátlástalan hazugság!!! =)) ez sz.. jancsi semmit sem vett, kapta tőlünk! =))
namihami
És tessék mondani, azt az elhasznált, lestrapált és agyonhasznált roncsot (Mercedes S400L4Matic) KI és MENNYIÉRT vehette meg a brancsban? Vagy kinek tették a se..e alá? (aki eddig persze egy kis Polskival vagy egy 25 éves Zastavával járt)
Hány kilométerrel, volt-e szervizelve, felújították-e az új (persze vadidegen) vevőnek? És lenne még néhány, a témához némileg kapcsolódó kérdésem...
justhpeter
@Horizont: 11:02: Legalább megdolgozott volna érte. De semmit nem csinált. Ugyanannyit ér mint a megelőző "álamfő". Nem lóg ki abból a brancsból (Orbán, Kövér, stb), amelyikért egy ország szégyenkezik. Egy szervilis senki, a nemzet második golyóstolla.
namihami
@justhpeter: Ejnye-bejnye. És a szép magyar anyanyelvünkön belüli helyesírás hol marad?
Tessék jobban figyelni és ""Tanulni, tanulni, tanulni!""--Orbán Viktor (jaj nem, ez még 6. Lenin)
Tehát: gójostola
simmering73
Egy klimahuszárnak kell is. Majd mi álljuk a cehet, akár akarjuk, akár nem.
Sámannus
Janó te vagy a legkártékonyabb környezetvédő.
kissé felnőttem
havi 3 millióból én is vennék, se kosztra se üzemanyagra semmi rezsi jellegüre, lakás, viz villany fütés ruházkodásra akkor? tv mobil mit hagytam ki ja a repülőjegyek nahát.nekem 1,5 van szüken 12 hónapra HURRÁ ja plusz az összes rezsit álljam. jól élünk ha én az övéből jani meg az enyémből.
cikicakk55
@kissé felnőttem: ma 14:23

Ne hogy azt hidd,hogy Ő a saját pénzén vette az autót. Az adófizető magyar emberek,az az a közpénz volt a fizető eszköz. El nem tudom képzelni mennyi pénz lehetne ezeknek elég? Szinte mindent ingyen kapnak.A sírba nem vihetik magukkal. Még is szinte évente emelik a fizetését,de nem csak neki,hanem az összes miniszternek,államtitkárnak. Egyszerűen nem értem,hogy nekik mire fel jár ilyen magas fizetés. Szerintem egy tanár,vagy orvos,vagy nővér sokkal többet tesz az országért és az élhetőbb életért,mint ezek az ingyenélő politikusok. Nem is vagyunk Köztársaság,de van Köztársasági Elnökünk,aki nem csinál semmi mást,csak alá írja amit az orra alá tolnak. Ennyi munkáért még a minimál bér is sok lenne neki,nem,hogy 3 millió havonta.
nevemnick
Audi e-tron Advanced 55 quattró...
Azt tudom, hogy mitől luxus, de mitől terepjáró?
Még az egyéb gyártású SUV-ok hasmagasságát sem éri el. Egy böhönc gép semmi más.
Vett volna Nivát 3,5 millcsiért... óccó, és eleget fogyaszt. :D
colibri
Ez a hír is azt támasztja alá, hogy a politikai elitben nem csak Schmittpalkó él az "ami jár, az jár" lehetőséggel, ragaszkodnak a legnagyobb luxushoz és természetesnek tartják saját maguk számára. Ez nem csak a gépkocsi használatra vonatkozik, hanem mindenre!
division
Amennyiben a Vadhajtások és a Pesti srácok minden szava hazugság, akkor a Blikké is. Felfoghatjuk így is.
nezelodo
Mia baj ezzel? A Semjén már régen meg vehette az elektromos halottaskocsikat, talán egy tucatot, csak várom, hogy méltó módon kihasználja, az arra érdemes utasai által.
ómió
@Aki Én: A kreténen lovagláshoz viszont te kellenél!
Jozefina
Vehettek volna bele egy új elnököt is!!!?? Ennyi pénzért??!!
Eladott Ország
Európa koldusházát csináltak az országból ezek a mocskos szarházi bűnözők, de a rongyrázás a kurvára jól megy. Rohadjatok meg minél előbb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.