Fölényesen győzött a Fidesz-KDNP jelöltje Győrben - fogalmazott a kormánypárt, a győri önkormányzati választást követően kiadott közleményében.

Győrben marad a Fidesz

Fotó: Dézsi Csaba András / Facebook

Úgy fogalmaztak: "Köszönetet mondunk mindazoknak, akik részt vettek az időközi polgármester-választáson és szavazatukkal Dézsi Csaba Andrást és a fejlődést támogatták. Gratulálunk Győr új polgármesterének, és jó munkát kívánunk neki."

Eközben az Index tudósítása szerint győzelmi sajtótájékoztatót tartott Dézsi Csaba András Győrben, és megköszönte a választók bizalmát. A még nem hivatalos végeredmény szerint ugyanis 55-39 százalékos aránnyal a Fidesz jelöltje győzedelmeskedett a győri polgármester-választáson az ellenzéki pártok által támogatott MSZP-s ellenfelével, Pollreisz Balázzsal szemben. Dézsi szerint rendkívül fontos nap volt ez Győr számára

eldőlt az, hogy a város tovább fejlődik-e, vagy elindul egy lejtőn.

Dézsi arról is beszélt, hogy Győr az ország motorja, neki kardiológusként pedig az ország szíve. Az újdonsült polgármester büszkén mondta, hogy számíthat a fideszes frakcióra, civilekre és Bárány István volt ellenzéki politikusra is. Dézsi azt is közölte:

ez egy felelős döntés volt a választók részéről, mert nem pártszimpátia szerint döntöttek, hanem féltve a jövőjüket, azt szem előtt tartva voksoltak.

A megválasztott polgármester Simon Róbert Balázs és Kara Ákos fideszes parlamenti képviselőkkel az oldalán, és a kormány támogatását élvezve állt ki arról tájékoztatni, hogy le kell venniük az öltönyt és a nyakkendőt, felvenni a melós ruhát és a munkás bakancsot. Azt is mondta,

újabb lábakat kell növesztenünk, amin stabilan tudunk állni.

A város autóipari centrumszerepét szeretné megtartani és erősíteni, mondta, és megígérte, végre fogja hajtani a kampány során bemutatott programját.

Kaptunk egy pofont a sorstól, kicsit még piros a győriek arca, de a mai nappal kihevertük, és a Borkai-korszak után én szeretnék egy Dézsi-korszakot, amely arról szól, hogy Győr egy virágoskert, ahol vannak gyomok, amelyeket ki kell gyomlálni, de újabb palántákat is ültetünk majd.

Ehhez a munkához kért támogatást, a többi között a sajtótól is, majd kissé dühbe gurult az ő és Borkai Zsolt közös múltját, és lehetséges jövőbeni találkozóját érintő újságírói kérdésre, továbbá lényegében elhatárolódott elődjétől, annak bármilyen cselekedetétől. Arra sem válaszolt érdemben, számít-e valamilyen csontvázra az önkormányzat gazdálkodásában Borkai után.

Megelőzően már gratulált az összellenzéki jelölt is a fideszes győztesnek.

Én mindig is azt mondtam, az időközi választásnak a tisztánlátásról kell szólnia, a választók békére és kényelemre vágynak, ezen kell dolgoznunk, ez kell, hogy legyen a célunk. A győriek, úgy tűnik, a gyors, hamis, kompakt kényelmet választották. Egy demokratának kötelessége tudomásul venni a választók akaratát, ezért felhívtam Dézsi Csaba Andrást és gratuláltam neki a győzelemhez.

Pollreisz felajánlotta az új polgármesternek, hogy a városért dolgozzanak közösen, ez a munka pedig hétfőn kezdődik. Pollreisz arról beszélt, megtartotta az ellenzék a 40 százalékos szavazatarányát, ami azt jelenti, hogy az emberek tudják, kik a valódi jelöltek, nem dőlnek be áljelölteknek.

Az időközi választást azért kellett megtartani, mert Borkai Zsolt a megválasztása után lemondott a polgármesteri posztról. A döntésének hosszú és emlékezetes sztorija van, az ügy hátteréről, és a Fidesz vezetésének szerepéről épp a napokban írtunk hosszú oknyomozó cikket, ezt itt olvashatja.

Egyébként Dézsi Csaba András hétfőn még azt mondta a hvg.hu-nak, hogy nem fog nyomozni Borkai Zsolt után, most már arról beszélt a lap Győrből tudósító stábjának, hogy a meglévő szerződéseket átvizsgálja, és

ha kell, feljelentést tesz.

Hozzátette, nem bűncselekményt keres a szerződések átvizsgálásakor, nem balhét akar, hanem rendet.

A rend az rend. Ami belefér, belefér, ami nem az nem.

Egyelőre azt, amit az újságban olvasott a Borkai-ügy korrupciós száláról, erős pletyka szintnek gondolja, fogalmazott a hvg.hu kérdésére.

MTI / Index

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Hiába, no! A Fidesz iránti bizalom töretlen az országban!
A lypsik pedig szopnak továbbra is! Háááááá...Hááááááááááá...Hááá...!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
."...fejlődik-e vagy elindul a lejtőn" . Kellőképpen ellenszenves nyitás. Győr, jóformán Ausztria kapujában, egy karnyújtásra a demokráciától egyetértését fejezte ki a korrupcióval, a rasszizmussal, az agymosó hazugságokkal. De azért átjárnak dolgozni a sógorékhoz. Volt gyerekszobám, ezért lenyelem a nyálamat.
Nessy
Ez az a klasszikus eset, amikor az úr a kormánypárti polgármesterek között a legjobb kardiológus, a kardiológusok között a legjobb polgármester lesz!
verőce21
Egy demokratának pedig kötelessége tudomásul venni a választók akaratát!
Nessy
Anyagi szempontból remekül döntöttek a Győriek! Ez a poszt nagyon kellett a fidesznek. és ezt milliárdokkal fogja meghálálni! Az, hogy kinek jut belőle? Úriember biztosra nem fogad.
Nessy
@Pegero: Nem vagyok győri, ergo nem tisztem megkérdőjelezni a helyiek döntését. Azt az előző hsz-ben megírtam, miért döntöttek jól az anyagi szempontokat figyelembe véve!
Nessy
@Pegero: Érdekes, úgy tudtam, hogy demokrácia és jogállam van kis hazánkban. Legalább is most ezt bizonygatják Brüsszelben!
Nessy
@durbincs: Eredj a pokolba a hülyeségeiddel! Nem unod még saját magadat?
Nyírfa
@Pegero: Nem volt kételyem, hogy Te azok közé tartozol, akik kiköpik, bárhol is vannak. :)
Nessy
@Pegero: Nem is vontam kétségbe az eredményt! Mint írtam, nem vagyok győri. A többit meg hagyjuk. ma nincs kedvem az értelmetlen vitához.
Nessy
@Pegero: Neked is szép álmokat, mosolygós reggelt! :-))
Yoda69
borkai-korszak utan dezsi-korszak. Csak a nevek valtoznak a szabadrablas folytatodik.
A gyoriek azt kaptak amit valasztottak: elszigeteletodes Europatol es a fejlett vilagtol.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Független értékelés NER-módra

s persze az elemi számtannal is gondban lévők döntenek, legalább is az illetékes államtitkárnak komoly gondjai vannak

Valahogy úgy van ártunk és qurmányunk a támogatásokkal – s persze az EU-s pénzekkel is – mint az egyszeri mosógépgyári melós, aki jó szokás szerint apránként hordta haza a gyárból az alkatrészeket, de mikor összerakta mindig aknavető lett belőle. „Bárki pályázhat, de Mészáros nyer a végén?” – írja a napi.hu. Beszámolván arról, hogy mit is válaszolt Dömötör Csaba, a kabinetiroda államtitkára Jakab Péter képviselő ezen kérdésre.
„A beérkezett pályázati anyagokat a turisztikai célterület-fejlesztés, a szálláshely-szolgáltatás és a projektfinanszírozás területén jártasságot szerzett, felkészült szakemberek értékelik egyértelmű és világos pályázati szempontok alapján” – hangzik a válasz. Ami kapcsán nincsenek kétségeim; sem a jártasság és felkészültség vonatkozásában, hisz már sok ezer milliárd meglovasításában vettek részt. Ahogy a világos szempontok dologgal sincsenek kétségeim: „Mészáros nyer!!”
A derék államtitkár megcsillogtatta elem számtantudását is, mikor elmondta, hogy a „a tavaly decemberben kiírt, 20 milliárd forint keretösszegű Kisfaludy-pályázatra … beérkezett kérelmek forrásigénye alig egy hónap alatt elérte a meghirdetett keretösszeg többszörösét 40 milliárd forintot.”!!!
Nos ösmerünk olyat, hogy „egy, kettő, sok”, na de hogy kettő az többszörös??? Főleg ha meggondoljuk, hogy „a majmok Afrikában is tudnak 8-ig számolni!”! =))
Ludmilla
ez várható volt,a pornókirályt is megszavazták
justhpeter
@Horizont: Győrben nem volt ellenzék. Ha lett volna, Glázer Tímeát jelölték volna. Ennyi idő alatt nem lehet egy új jelöltet állítani úgy, hogy esélye is legyen. Győrben szerintem ellenzéket is váltani kell. Most és nem 2022-ben.
Yoda69
@Horizont: A koronavirusnal is nagyobb problema a klimakatasztrofa. Az elso nehany honap alatt le fog rendezni nehany ezer embert, a masodik par evtized alatt az emberiseget.
kishonda
@Horizont: Tedd hozzá, hogy volt néhány áruló is akik eleve bizonytalanná tették az ellenzéket.
kereső
@justhpeter: Miért is nem indult Glázer? Tudja valaki? Vagy az mszp itt is keverte a büdöset, mindaddig mig az ő jelöltje nem lett a kihivó? Na és a két mszp-s, akik most már nyiltan felvállaták a fidess támogatását? Az ellenzéki szavazók nem hülyék-az agyukat gondolkodásra is használják, igy aztán, ezek után sokan otthon maradtak. Tavaly októberben nem volt ekkora különbség.Ezért is féltem én Karácsony G." szövetségét" az mszp-vel.
Nyírfa
@kereső: Jó lenne, ha az MSZP-nél minél hamarabb történne egy földindulás szerű tisztulás, mert a végén miattuk tényleg 2030-ig páváskodhat a fidesz, egyenesen egy orosz-kínai szövetségbe navigálva az országot.
Nem véletlen, hogy Karácsony már kacsintgat az LMP felé, az más kérdés, hogy egyik rosszabb választás mint a másik.
Nyírfa
Ez a Dézsi főorvos titeket nem emlékeztet Káslerre?

Egyébként ennek az embernek adtak városvezetői jogosítványt a kezébe:

hirklikk.hu/kozelet/ezt-megborkai-sem-merte-megtenni-elkepeszt-onimadat-a-fidesz-uj-jeloltjenel/358637
verőce21
Megérdemel a város még néhány sportcsarnokot, esetleg stadiont!
Nyírfa
Örülni való is akad, Salvini pártja hoppon maradt Emilia Romagnában, pedig nagy mellénnyel és nagy reményekkel akarták bevenni a várost.
Jozefina
@Nyírfa: csak egy ujabb kiskirály telepedett a győriek nyakába!!! Majd rájönnek!!!
Nessy
@verőce21: Két közgyűlés között meglátogatja a kardiológiát is? Vagy egy fenékkel két lovat, két fizetésért?
Macskaszem
A győriek is Stockholm-szindrómában szenvednek, mint az országban nagyon sokan. A fenyegetett kiszolgáltatott emberek ha kapnak egy kis kedvességet, figyelmet, jól hangzó ígéretet, némi krumplit, hajlamosak védeni az őket szipolyozó, kínzó, kisemmiző, emberszámba se vevő mocskokat.
Klubtag
"Győr ezzel elesett. Nem első alkalommal, és vélhetően nem is utoljára. Az emberek láthatóan hinni akarnak abban, hogy létezik olyan, a kormánypárt színeiben induló jelölt is, aki nem a Párt kottájából játszik, akinek célja nem a helyi pénzek bezsebelése és saját meggazdagodása. Még ha ez igaz is lenne a mostani győztes esetében, attól nemigen lehet eltekinteni, hogy Dézsi azért van ott, hogy a hatalom szolgájaként végrehajtsa Orbán parancsait. Ha Mészárost kell szerződtetni egy új iskola, közút, gyár vagy sportcsarnok megépítéséhez, akkor őt kell. Ha valamely Tiborcz-érdekeltség részévé kell tenni valamely patinás helyi ingatlant, akkor engedelmeskedni kell. Előfordulhat az, hogy nem ért egyet ezzel a paranccsal, de attól azt még végre kell hajtania, hát hiszen ezért került oda... Azok, akik még rendelkeztek gerinccel, és felfogták a Fidesz kormányzásának lényegét és következményeit, ma már nem a párt tagjai"...sőt már közel egymillióan a szimpatizánsai sem.
Eriksson
Ha a város fő gazdasági szerződései és üzleti ügyei a Fideszhez kapcsolódnak, azokat nem lehet egyszerűen kidobni egyik napról a másikra.
csak úgy....
most györ vagy debrecen lesz az új föváros? :)
Macskaszem
@Shikari: Az okos magyarok tudják hova kell szavazni, a birkák viszont továbbra is a lopsikra szavaznak.
verőce21
Hiába, no! A Fidesz iránti bizalom töretlen az országban!
A lypsik pedig szopnak továbbra is! Háááááá...Hááááááááááá...Hááá...!
verőce21
@Nessy: (10:05) "...egy fenékkel két lovat..."? - jó a kérdés, de majd rájön, hogy nem lehet.
kereső
@Horizont: És??? Érdekes egy nyomozás ez is. Ki az ördög ügyvédje? Ki zsarolt-kit? Nem ám az elsikkasztott milliárdok, meg a bennfenntes információk áramlása- amelyekkel megkárositották a várost. Á nem. Az senkit nem érdekel.
csak úgy....
@verőce21: "A Fidesz iránti bizalom töretlen az országban!" ezt györböl vagy budapestböl számoltad ki ?
verőce21
@csak úgy...: A győri pm. szavazás eredménye mutatja!
csak úgy....
@kereső: szerintem is fideszes az "ördög ügyvédje" ! míg a proli a sexvideón csámcsog,közben elfelejti,hogy itt több milliárdról volt szó,-marad a "genya ellenzék" aki privát széfát sértett és ezzel az ügy le is van zárva .
csak úgy....
@verőce21: akkor legyen györ a föváros! :) elnézést de most azt köll mondanom,hogy ti hülyébbek vagytok mint a komcsik,pedig azok sem voltak piskóták! :)
kolnidre
Az ország 3 legszemetebb városa:Székesfehérvár,Debrecen,GYÖR.
verőce21
@csak úgy...: Miért lenne Győr a főváros, te hülye ?
verőce21
@RonaGyuri: Ezt magatokra, vagy a szavazóitokra mondod?
csak úgy....
@verőce21: anyád a hülye,már említettem! most jöhetsz megint a személyeskedéssel..., te csak egy pondró vagy a nagy fideszes gépezetben,aki mindenre képes...,még a kedves mamát is ..
csak úgy....
@Shikari: tibim,te nem vagy nemzeti érdek! majd csodákszó,mikor jön a kínai koronás...
verőce21
@csak úgy...: (15:26) Ne hazudj Hugyos!
Egyfolytában hazudozol ezen a blogon, valóságnak beállítva a képzelgéseidet @csak húgy...: !
Béla333
Egyébként ki tudja, miben volt a jobb Pollreisz Balázs, mint bárki más?
Nem úgy volt, hogy előválasztás lesz?
verőce21
@Eladott Ország: (15:27) Köszönjük neked, Emese!
verőce21
@Eladott Ország: Mi nem hagyjuk, hogy ti lopjatok, csak hazudhattok.
Teszitek is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.