Közös úton jár Németország és Magyarország, gazdaságuk nagyon szorosan összekapcsolódott – mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben, az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélése előtt.

Merkel: Magyarország az EU nettó haszonélvezője
Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt

Angela Merkel kiemelte, hogy az európai csúcstalálkozókat leszámítva legutóbb 2019 augusztusában Sopronban, a határnyitás 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen találkozott Orbán Viktorral, ami jól mutatja azt a közös utat, amelyet a két ország a berlini fal leomlása óta megtett.

A gazdasági együttműködés is rendkívül szoros, és nemcsak Magyarországgal, hanem a visegrádi országcsoport egészével – tette hozzá a német kancellár a magyar kormányfő társaságában tett sajtónyilatkozatában.

Kiemelte, hogy a magyar gazdaság fejlődése

"nagyon-nagyon pozitív", ami az EU-nak is tulajdonítható.

Magyarország "okos beruházások" és gazdaságpolitika révén igen nehéz helyzetből indulva eljutott oda, hogy már nem a munkanélküliséggel kell küszködnie, hanem szakképzett munkaerőt kell találni a betöltendő állásokra – közölte Angela Merkel.

Az EU következő hétéves költségvetésével kapcsolatban azt mondta, hogy a két ország eltérő helyzetben van, hiszen

Németország nettó befizető, Magyarország pedig a büdzsé forrásainak nettó haszonélvezője.

Azonban Németország keleti tartományai, a volt NDK területe nem rendelkeznek akkora gazdasági erővel, mint a nyugati tartományok, így

Németország "nagyon jól megérti" a közösségi forrásokat igénylő tagállamok gondjait

- közölte Angela Merkel.

Elmondta, hogy tárgyalnak az EU nyugat-balkáni bővítéséről is. Kiemelte, hogy Magyarország fekvése révén különösen érdekelt a térség országaihoz fűződő jó kapcsolatokban és a régió fejlődésében.

Hozzátette, hogy a megbeszélés napirendjén biztonság- és védelempolitikai kérdések is szerepelnek, és tárgyalnak a migrációról is, amelyben "vannak közös pontok és eltérések is" a két ország álláspontjában.

(MTI)

132 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Merkel hazudik. Magyarorszag nem haszonelvezoje az EU-s penzeknek.
Az orban-klan a kizarolagos haszonelvezo.
Magyarorszagon lerohadt az egeszsegugy, romokban az oktatas, 1 millio magyar vanorolt el mikozben 40 ezer migranst hozott a nyakunkra O1F. Viszont van sok ures stadion.
Akkor mirol is beszelunk? Viszont orban mara a vilag leggazdagabb embere lett stromanjai altal. Egyik stromanjat a Forbes az 50 leggazdagabb ember koze sorolja. Es orbannak legalabb 10 ilyen stromanja van. Az EU-s penzek 70%-a a tularazasok miatt orban zsebeben landolt.
Akkor mirol is beszelunk?
Ugyhogy kedves Merkel asszony, ne hazudjon, hanem mondja ki nyiltan: az orban-klan az EU netto haszonelvezoje. Nem pedig Magyarorszag.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Álságos ez a "Mo. nettó haszonélvező" kijelentés! Mert sok termelőeszközt le kellett itt építeni, hogy eu. tagságot nyerjünk, van mit helyrehozni.

Magyarország egy évezrede mindig rendkívül rosszul jött ki a németekkel való "együttműködésből"!
A II. vh.-ban a németek pl., előbb háborúba vitték Mo.-ot, majd a nyilas pecéreikkel romba döntötték Budapestet. Az oroszok rendkívül előnyös békeajánlatát elutasították Budapest feladásáról, hogy az orosz seregek két hónappal később érjenek Pozsony, vagy Bécs alá. Feláldozták Budapestet, és minden megsemmisült, amit a legjobb magyar nemzedékek építettek. A másfél milliós lakosság pincékben nyomorgott, a város romhalmaz lett!

Ezért nincs többé megbocsájtás és irgalom a németség számára! A magyarság átkozhatja ezt a népet, amíg élnek magyarok!
(Különösen aktuális ez, a '45-ös budapesti "felszabadítás" évfordulóján.)
Yoda69
Merkel hazudik. Magyarorszag nem haszonelvezoje az EU-s penzeknek.
Az orban-klan a kizarolagos haszonelvezo.
Magyarorszagon lerohadt az egeszsegugy, romokban az oktatas, 1 millio magyar vanorolt el mikozben 40 ezer migranst hozott a nyakunkra O1F. Viszont van sok ures stadion.
Akkor mirol is beszelunk? Viszont orban mara a vilag leggazdagabb embere lett stromanjai altal. Egyik stromanjat a Forbes az 50 leggazdagabb ember koze sorolja. Es orbannak legalabb 10 ilyen stromanja van. Az EU-s penzek 70%-a a tularazasok miatt orban zsebeben landolt.
Akkor mirol is beszelunk?
Ugyhogy kedves Merkel asszony, ne hazudjon, hanem mondja ki nyiltan: az orban-klan az EU netto haszonelvezoje. Nem pedig Magyarorszag.
Yoda69
@verőce21: Azert ehhez kellettek olyan nemzetarulo vezetok is, mint mondjuk hortimiklos, vagy mai megfeleloje orbanviktor.
RonaGyuri
na ez már tényleg sokk: nem nem engedte be ami szokásos, hanem pár perc után törölte:
nepszava.hu/3066653_orban-ehhez-meg-ido-kell
RonaGyuri
@RonaGyuri: Pedig a Lajos, ha más nem is, de ő jól beszél és ért németül is

Ott tartunk, hogy már a Népszavánál is csak bekopizzák az MTI jelentést

Merkel asszony lábhoz rendelte a retardál dagadt törpét. Ennek kapcsán – a dolgok normális és szokásos rendje szerint - közös sajtótájékoztatót is adtak. A dologról a – ha nem is kiemelt hírek között – a német sajtó is hírt adott. Az alaphangot a „Der schwierige Gast” adta meg. Az angolszászban , ha egyáltalán akkor csak minuszosok között lehettek, nekem nem került képernyőmre még utalás sem.
Nos néhány németet összevetve az MTI híresztelésével a szokásos eredményre jutunk, kevés köze a valósághoz. Ami Merkelt illeti at udvariassági futamokat még körbe is ragozták a lényeget; a bár udvarias, de határozott kritikát … nos arra nem tértek ki. Ami Orbán szavait illeti n… nos azokat meg valószínű a németek tévesztették el!! =))
jesz
szoptunk mi eleget a náci németország miatt(is)...méghogy nettó haszonélvezők vagyunk?...az anyja picsája a naccsasszonynak! Éjjelente a nagypapa egyenruháját csókolgatja, aztán nappal meg ő "szent Teréz"...pffff...
justhpeter
Sokáig nem lehet senkit manipulálni, itt is el fog jönni az igazság pillanata egyszer, amikor kiderül, hogy a magyar pávatáncos szélkakas milyen eredménnyel jön ki a költségvetési tárgyalásokról. Aztán már mindenki mondhat amit akar. fehéren, feketén ki fog derülni, hogy mennyi ellopható pénz maradt Orbán számára az Unió kasszájában.
RonaGyuri
Nos a párt központi napilapja még az MTI-re is rátett egy lapáttal

az ő olvasatukban az Orbán látogatás:

„A magyarországi gazdaságpolitikát méltatta a német kancellár”
és
„Orbán Viktor pedig úgy ment Merkelhez tárgyalni, hogy a rengeteg találkozó során egyetlen alkalommal se kellett módosítania álláspontján, nem kellett meghátrálnia.”! =))
Valamint:
„Werft Viktor Orban endlich raus!” & „Der ungarische Regierungschef hat unter einer Vereinigung von wertegebundenen Konservativen nichts zu suchen”. Ja bocs ez nem náluk, hanem az fr.de cikkéből van! =))
tudode
Mi várható attól, aki a saját apjára, az országára is ráemelte a kezét.
.
Most az EU átnevelése következne, hagy hagyják magukat!
.
Miközben összejön a mag fideSS és jót röhögnek, mint akkor, amikor sikeres karaktegíilkolást hajtottak végre
.
www.youtube.com/watch?v=tFQ9yphPsIo
.
Nevelhetetlen!
Yoda69
@RonaGyuri: Torold a cimbol a kulcsszavakat, csakugy mint fidesz, orban, rogan stb.
A cenzor robot ezeket a hireket automatikusan tiltja. Hatha ugy be tudod tolteni.
verőce21
@Yoda69: (05:05) Akkor mit szólnál a DáKó párthoz, te szerencsétlen? Akik még szorosabb együttműködést, egyesült uniót szeretnének a németekkel? Ők a németek mai nyilas pecérei!
Isten óvja Magyarországot ezektől a "dákós" hazaárulóktól!
ómió
A német multik innét hazapumpált extraprofitját nem említette?
Yoda69
@verőce21: Dako partot nem ismerek, tokfej. Viszont a szorosabb egyuttmukodesnek es United Europanak es is hive vagyok. Inkabb Europa, mint az arabok, vagy a kinaiak, amit a nemzetarulo O1G akar a magyarokra eroltetni.
Eladott Ország
@ómió: Az uniós pénzt meg a csúti cigány és bandája lopja el!
Aki Én
@ómió: Ki szolgálja ki a multikat, ki ad nekik kedvezményeket, te okos bolsi?
Tájékozódjál már, mielőtt újra kinevetteted magad.
Nessy
@ómió: Milliárdos támogatással, adó kedvezménnyel, olcsó munkaerővel csábítja kis hazánkba a multi cégeket, ki is???, a kormány!!!
A profitról csak annyit, lásd Mátrai erőmű! A veszteséges cégből 8 milliárd profit kivétel Mészárosnak, majd a veszteséges, modernizálásra szoruló cég eladása az államnak, ami alaphangon hirtelenjébe 11 milliárdba kerül a költségvetésnek, azaz nekünk!
bencemacska
@Yoda69: ma, 04:57
Nem Merkel hazudik, hanem a birkák, akik O1G-t kétharmados többséggel megválasztják Mo. "vezírének".
Az EU - és benne a németek - pénze pályázat útján M.o-ra érkezik, itt meg a birkák szavazatai miatt, az orbán. maffia zsebébe vándorol.
Ezen csak mi változtathatunk, de én már elfáradtam, feladtam.
bencemacska
@verőce21:ma, 04:36
A magyarok nélkül nem ment volna!
De mindig a másik a hibás!
Yoda69
@bencemacska: Szerintem Merkel is tudja, vagy legalabb sejti, hogy sok minden nem stimmel nalunk az EU-s penzek elkoltesevel. Nem veletlenul lett Magyarorszag a legkorruptabb orszag az Unioban. Csak hat ugye egy nyilvanos forumon ezt megsem tolhatja a geci kepebe megfeleloen alatamasztott bizonyitekok nelkul. Ezert mondja amit mond, igaz mi es o is tudja az igazsagot.
verőce21
@Yoda69: (10:19) Ebben a három mondatodban legalább négy hazugság van!

Azonkívül hitet tettél a nyilas kötődésed mellett...ami számunkra eddig sem volt titok.
verőce21
@bencemacska: Nyilas, nácibarát magyarok nélkül valóban nem ment volna...sajnos ma is közöttünk élnek...és a zsidók deportálása, Dunába lövése sem ment volna nélkülük...
verőce21
@bencemacska: (12:12) Ha tudtok valamilyen konkrét pénzlopásról, jelentsétek, mert bűnrészessé váltok!
Ráadásul ez nagy nyilvánosság előtti hazugság, sőt rágalmazás! - mert ugye nincs itten sajtószabadság...
kereső
Merkel kancellár is orbán &Co-t azonositja Magyarországgal? Hurrá. Ezt is megértük.
És az a "közös út"- nem is tudom. Németeknél is megpuccsolták az alkotmányt, a CDU /CSU felé lejtős a választási törvény, az ellenzéki képviselők mikrofonjait lekapcsolják a Bundestagban,a sajtó 80-90% , a kormány irányitása alatt közli "egyen hireit-és fényképeit, Merkel kancellárnak is az új fasiszták , a keleti diktátorok, a háborús tömeggyilkosok a barátai, ott is van "kitörés napja", ott is lehet az állampárt napilapjában kitagadni népből, nemzetből azt aki nem rájuk szavaz, ott is divat, hogy ellopják az adófizetők pénzét, ...etc. ???Mert akkor tényleg.
Ja, csak annyit még, olvasom, hogy Thüringia tartomány frissen megválasztott miniszterelnökét az afd segitségével választották meg- amely ellen a CDU hatékonyan tiltakozott, és felléppett. Akkor hogyan lehet az, hogy a CDU fő pártfogója, és védőernyőt tart orbán és a fidess fölé? Otthon nem tűri, de az Unióban meg jó partner ? Merkel és a CDU és tudathasadásban szenved?
Macskaszem
Nem ügyes, hanem ügyeskedő beruházások voltak, mert Qrva sokat loptak belőle, büntetlenül.
CsipkeRózsa
Magyarország "okos beruházások" és gazdaságpolitika révén igen nehéz helyzetből indulva eljutott oda, hogy már nem a munkanélküliséggel kell küszködnie, hanem szakképzett munkaerőt kell találni a betöltendő állásokra – közölte Angela Merkel."

Ezt mintha nem mostanában mondta volna.
CsipkeRózsa
@verőce21: 4:36

Ezt az értelmetlen és hazug szöveget mindenhova beírod?
CsipkeRózsa
@Shikari: Az MTI azt ír, amit neki írnia kell, nem biztos, hogy az eseményeket hűen adja nekünk.
kokopelli
@Eladott Ország: Annyira tájékozatlanok,hogy az már fájdalmas!Az autógyáraknak,a kereskedelmi egységeknek
az A.Merkel csak köszönhet! Semmi köze hozzájuk!Önállóan döntik el,hogy a tengerentúlra,vagy kelet felé terjesz-
kednek,.akár Kínáig vagy az USA-ig!A német politikusok kinyalhatják a scheggüket! A részvényesek döntenek,oszt
annyi!A német "tartományok" is vehetnek részvényeket,ha a parlamentjeik engedélyezi!Rossz részvény vásárlásnál
repülhetnek a politikusok a székeikből!Próbálnának a BMW,Daimler Benz,Volkswagen vagy az Opel ellen felhördülni!
Aznap ß@rtak volna utoljára!
verőce21
@CsipkeRózsa: (16:33) Sajnos az utolsó szóig igaz! És még az évforduló miatt is aktuális.
verőce21
@kokopelli: Na jó, az autógyártók részvényeseinek meg kell felelni a menedzsmentnek!
De valami oka csak van, hogy éppen ide hoztak 3 nagy autógyártó gépsort! És ebben már politikai okot kell keresni (a fogadó ország részéről) elsősorban. Adôzás, környezetvédelmi feltételek, munkaerő anyagi támogatása, stb. És ezekhez felsőszintű állami megegyezések kellenek.
Ne akard már itt eladni a tőke mindenhatóságát...:)
Béla333
A jelek szerint Orbán megdumálta Merkelt, hogy a német befektetések addig vannak biztonságban Magyarországon, amíg a fényestekintetű van hatalmon.
CsipkeRózsa
@verőce21: Ez csak szerinted, és azok szerint, akiktől átvetted.
kokopelli
@verőce21: semmit nem akarok eladni,de nem a vállatvezetőség,hanem a részvényesek döntenek!
(BMW: a "Klatten testvérek" 13,4 és 10,9 milliárden €-val a főrészvényesek!)A menedzsmentnek, mivel
azok csak alkalmazottak kell megfeleni a főrészvényeseknek ill. a ! (Ende der Durchsage!)
tudode
Szabad agazdag!
.
Úgy megreformálja a Néppártot, hogy belekoldulnak, mert már kitűzte célul az ikertesójával az európai védelmi erőről
.
----- Orbán-Berlusconi találkozóról beszél a volt Olasz Miniszterelnök
.
www.youtube.com/watch?v=8zrNTR4w-WI
.
Ki gondolta volna erről a jelentéktelen elfűrészelt óriásról, hogy azt képzeli magáról, hogy ...!!!
bencemacska
@verőce21: ma, 13:54
1. Nem érzem magam hatökörnek, hogy többes számban beszélj hozzám!
2. Csak nem gondold, elhiszem neked, hogy te hiszel a gázszerelő "tiszta" meggazdagodásában? Ettől értelmesebbnek tartalak a hozzászólásaid alapján.
3. Nem jelentek fel senkit, mert nincs külön bejáratú főügyészem. Még ha lenne sem érném meg a per végét!
Már csak magamban morgolódok!
bencemacska
@jesz: ma, 06:03
Szerintem Merkel a diplomácia nyelvét használja. És igaza van, Mo megkapja, ami jár neki. Hogy az ország mit csinál vele, az belügy, ahhoz neki semmi köze. Hogy országon belül ki teszi zsebre, az rajtunk múlik, hogy a multik mennyit szereznek vissza az az ő ügyességükön múlik. M. viszont biztosítja nekik a politikai hátteret.
bencemacska
@Yoda69: ma, 12:35
Egyetértünk. Merkel ragaszkodik a diplomáciai nyelvhez. Még véletlenül sem akar belügyeinkbe beavatkozni nyilvánosan. Hogy mit mond neki négyszemközt, csak ők tudkák!
DE MIÉRT ÉPP TEGNAP MONDOTT LE AZ UTÓD JELÖLTJE??? FOGADTA ELŐTTE o1g-T?
Rockxy
ja, a melkerék meg élvezik a bruttó pézszivattyút, de ezt nem monta persze
bencemacska
@kereső: ma, 15:32
De a kijelölt utóda éppen tegnap dobta be a törülközőt! Ez jelent valamit!
verőce21
@kokopelli: "De valami oka csak van, hogy éppen ide hoztak 3 nagy autógyártó gépsort!" - nyilván, a magyarok fogadókészsége, hozzájárulása és az államok közötti adómegállapítások kedveztek a főrészvényeseknek!

Ne legyél már olyan elvakult a förészvényesek iránt! Olyan vagy, mint egy hűbéres paraszt a földesura iránt...:)
verőce21
@bencemacska: Nalátod, Orbán csak pár szót vált egy CDU-s lótifutival és az lemond. Vagy lemondatják...AKK, Weber...
teuton
@verőce21: Ja, meg Salvini... Öt is lemondattak...
teuton
@verőce21: Egyebkent Webert ki mondatta le es miröl? Nem hogy lemondattak, hanem frakciovezetö lett, tehat Orban fönöke! AKK pedig ,maga mondott le, mert egy kicsit hizelgett a naciknak, amit a partja nemtetszessel fogadott. Jo lenne megtanulni olvasnod vegre, nem csak baromsagokat firkalni!
Eladott Ország
Merkel: "Magyarország "okos beruházások" és gazdaságpolitika révén igen nehéz helyzetből indulva eljutott oda,..."
Bizony eljutottunk oda, hogy éllovasból sereghajtók lettünk és Magyarország az EU második legszegényebb és legkorruptabb ország lett. Magyarország rosszul teljesít!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/84700951_124348365765932_449184769490550784_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ohc=znbmg1TdpJoAX_PJ6y4&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=26b136a3fd8dac28ad1168141ea0b0e0&oe=5EB9BD2D
kereső
@bencemacska: Nagy botrányt kavart- és tüntetéseket, hogy a CDU a türingiai tartományi választáson cicázott az afd-vel.
kereső
"Magyarország "okos beruházások" és gazdaságpolitika révén igen nehéz helyzetből indulva eljutott oda, hogy már nem a munkanélküliséggel kell küszködnie, hanem szakképzett munkaerőt kell találni a betöltendő állásokra – közölte Angela Merkel."- bizony igy van. Mert eljutottunk odáig a tiz év alatt, hogy a szakképzett munkaerő, csak úgy fogta magát- és huss. Másik országban kereste/keresi a boldogulását, gyarapitva ezzel a fogadó államokat. Németországot, Angliát, Franciaországot, Hollandiát, Ausztriát-, hogy csak a legnagyobbakat emlitsem. A most iskola padból kikerülő szakmunkások meg... A munkanélküli stasztisztika, meg igen szépen mutat, hiszen az a800 ezer-1000 millió munkavállaló , aki elhagyta az országot- sokan családostul ( minden második magyar gyermek már nem itthon születik meg), javitja a statisztikát. Szóval nagyon szép ez a felszinen, de ha egy kicsit megpiszkáljuk, akkor ott alatta csak a rohadás van. Ollan mint az egész NER.
kokopelli
@verőce21: ..ha valamit nem ismersz,akkor azt ne babráld!
kokopelli
@kereső: ...nagyon érdekes,hogy a csehek (Skoda a VW-vel) a legkönnyebben vették az stagnáló autópiac
nehézségeit! Talán azért,mert nem csak pofáztak,hanem melóztak? (;-))
kokopelli
@teuton: A türingiai CDU dobta el a "kalapácsnyelet" az esetleges nazi AfD koalíció miatt ,ami betette nála is az aj-
tót! A következő választásra pedig annyi Kancellár-jelölt (férfiak) jelentkezett,hogy tele lett a magassarkú hócipője !
(;-)
ómió
@Nessy:Nem kell azokat csábítani, bolsifi! Az alacsony adók miatt jönnek azok maguktól is! A munkahelyteremtést meg minden kormány támogatni szokta, legfeljebb a bolsi típusú nem, ha ellopta a rávalót! A Mátrai erőművet meg - ne "szerénykedj" - adják-veszik a gazdái! Nem Mészáros az első tulaja, valszeg nem is az utolsó előtti. Ezen is csak a felkorbácsolt klímahiszti miatt veritek a nyálatokat!
ómió
@Aki Én:Az "támogatja" őket igazán, aki nem vet ki rájuk adókat! Ahogy az efftársi kormányotok 2010. előtt! Most a munkahelyteremtő támogatásokat fikáznád? Az a bizonyos 12,5%-os munkanélküliségi ráta csak nálatok volt "nyerő"!
ómió
@Eladott Ország:Azt az lopta el, tetüfi, akire akkor volt bízva, amikor semmire nem futotta! Agy nélkül képes vagy emlékezni? Tudod: nem futotta oktatásra: iskolabezárások, nem futotta egészségügyre: kórházbezárások, stb. Na, ki lopta el!? Megsúgom: a bolsi kormányotok! Még, ha másra hazudnád is!
ómió
@Eladott Ország: Valami ütősebbet kéne ráhazudnod, mert ezzel Keller efftársad is zátonyra futott!
kokopelli
@Yoda69: (04:57) Mit is kellene a Merkelnek a magyarok helyett elvégeznie? A választáson megbuktatni az Or-
bánt?A németek ~82,9 millióan vannak!Nem az az ő feladata,hogy elsősorban azokkal törődjön? Azon kívül min-
den németnek ki kellene állni,és beleszólni a külpolitikába?Elég sok fiatal hagyta el örökre(?) hazáját,hogy egy jobb
jövőt biztosítson családjának!Inkább azokat kellene az ellenzéknek megkeresnie,mert az orbánßoppancs Mándoki
például nem szégyenli magát odapofátlankodni még a TV-be is,és a sértődőst játszani!
bencemacska
@verőce21: tegnap, 23:12
Nem emlékszel már a versenytárgyalásokra? Olvass utána.
Azt persze én sem tudom MIÉRT kellett ennyire aláígérnie mindenkinek!
kokopelli
@bencemacska:(;-))... a csehek és a lengyelek is beszálltak a német autógyárak betelepítésébe,sőt
a kínaiak a brazilok japánok és az USA is! Azok is hülyék,vagy csak a Fidesz hőzöng! A Fidesz vissza
mondhatja azonnal az egészet! Már a '70-as években elkezdődött a nemzetek közötti autógyártás! (;-))
kissé felnőttem
magyarország is ... tanti Merkel mussz shauen vho und ver?
Lepényleső
Miképp lehet összetéveszteni egy ország haszonélvezetét,azzal ha egy kormánynak nevezett a haszonleső?
Yoda69
@kokopelli: Termeszetesen nem Merkel feladata megbuktatni orbant. Ilyet nem is kert senki tole, es en sem allitottam ilyet. Csupan helzen kell kezelni a dolgokat. Mindenki tudja mi folyik Magyarorszagon. Hova mennek az EU-s penzek. Mekkora a korrupcio. Amit szemelyesen nem birok az a kepmutatas. Nem csak Merkel reszerol, hanem a Neppart reszerol is. Megtartjak orbant azert a 10+ szavazatert amit a fideSS jelent.
Merkel jopofizik orbannal, holott o is tudja milyen korrupt geci. Miert nem lehet helyen kezelni a dolgokat. Sem a Neppart, sem Merkel nem szorul O1G kegyeire.
1magyar
A német multiknak meg van annyi cégük itt, hogy nettóban visszaviszik a zs-t.
ómió
@Eladott Ország: Pártod kiadta a "hazudozásra fel" jelszót? Látom, "eminens" vagy!
kokopelli
@Yoda69:...ha én megkérdeznék 1000 német állampolgárt,hogy mondja meg,hogy ki az a Viktor Orban,akkor
csak azok tudnák,akiknek kapcsolatuk van M.o-al! Az A.Merkelnek más kötelességei vannak,és az olyan dol-
gokkal a beosztottjai foglalkoznak! Arról nem is beszélve,hogy ő csak a 3. legfontosabb személy a rangsorban!
Minden politikus "jópofizik",és olyan helyen kezeli a külföldi dolgokat,ami a saját népének használ! Ennyi az annyi!
verőce21
@teuton: (00:05) Neked meg kellene értened a társadalmi változásokat..., eseményeket, mert tényleg a lipcsei városháza tornyán fogsz majd lógni, vasketrecben...,akkora segítséget nyújtasz a német társadalom "multi-kultivá" válásában..."idegenek távirásza." :)
ómió
@Eladott Ország: A te ocsmány bolsevik hazugságaid azok, amiket lesnem kell, hogy kitérhessek előlük!
kokopelli
@Nessy: "az extraprofit" is csak egy fidesz találmány! Van sovány,van jó,van nagyon jó profit...! A populista
alulmegvilágított politikusok találnak ki ilyan baromságot,hogy extrapofit!! A plebs meg rárepül,mint a gyöngy-
tyúk a meleg takonyra! (;-)) ..a 27%-os Áfá-t is a multik találták ki,ami a legmagasabb az EU-ban?
Nessy
@kokopelli: Anno is a "profit" szitok szó volt, de év végén lelkesen tették zsebre az emberek az "év végi nyereségrészesedést", ami a profit szó magyar megfelelője volt! ( profit = nyereség).
Akkoriban is szerették szédíteni az embereket! Ezzel remekül és ma is pártunk és kormányunk!
teuton
@verőce21: Josolgatas helyett tudnal valami ujat is nyujtani, vagy meg mindig a regi, karcos lemez? Mostmar olyan szegemyes lett a szokincsed, hpogy az egybites durr-fingtol kölcsönzöl szavakat? Hat ennel mar tenyleg nincs lejjebb!
Ja, a temahoz nem szoltal 1 szot sem, a ti fajtatok csak szemelyeskedni, mocskolodni, kötekedni jar ide, mint minden jobbszelsö naci.
Nem tudom, mit ertesz tarsadalmi valtozasok alatt, de ha azt, ami Europaban es a vilagban törtenik, a nepek keveredese, az egy jo dolog, Akinek ez nem tetszik, -az a 10%- mehet a Holdra. Vagy zarkozzon be egy barlangba es szaporodjon belterjesen. Szellemileg jobban az utodok mar ugysem fognak leepülni...
verőce21
@teuton: Csináltass egy beöntést magadnak, hátha az agyadat is kimossa! - Abszolut nettó haszonélvezője leszel...:)
teuton
@verőce21: Tapasztalatbol beszelsz? Beöntessel lett az agyad kimosva? Ja, rendkivül tartalmas hsz, adatokkal-szamokkal-ervekkel alatamasztva a temahoz... Bocs, elfelejtettem, teged nem azert fizetnek itt, hanem a masok fikazasaert. Persze ilyen aljamunkara is van mindig olyan, mint te, bar a wc-pucolas tisztessegesebb munka...
ómió
@Eladott Ország: Hát, amit 45+12 év bolsevizmusod "felemelt", az bizony legfeljebb itt tarthat!
kokopelli
@Nessy: (tegnap 14:08)
Csak azért kérdeztem az extraprofitot,mert olyan csak a demagókok szótárában van,a hülye plebs-et hergelni!!
Kérdezhettem volna a narancsosokat,hogy a bankoknál extrakamatnak hívják a jó kamatot,vagy csak azoknak
extrakamat,akinek nincs is takarékbetétjük!? (;-))
A multik kiviszik a nyereséget!...hát mi f@ßért jöttek ide? Róbert bácsit játszani?A görögöktől az Aldi anno ki -
vonult és áttette sok üzletét az USÁ-ba!A kinti siker után azt kérdezték maguktól,hogy "hogy a 3,14-ba nem itt
kezdtünk a külföldi üzleteléssel!
ómió
@Eladott Ország: Tartsd meg a bolsi propagandaanyagodat!
libellle
@Yoda69: Merkel nem hazudik. A felelösek a történtekért ti vagytok. Miert kell mindig valaki másnak a ti problémátokat megoldani. Àlljatok fel a fotelból és tegyétk rendbe az életeteket.
libellle
@jesz: Pontosan nettó elvezöi és ez absolut. A na´zi Nemetország aki még mindig finanasieroz, ja elfelejtetted a történelmedet??? Pedig az is nagyon nazi volt, horthy és a többi!!!
libellle
@kissé felnőttem:" magyarország is ... tanti Merkel mussz shauen vho und ver?" Was wolltest du und mitteilen?
teuton
@libellle: Ne kivanj lehetetlent egybitesektöl, ök nemhogy idegen nyelven nem ertenek, hanem meg a sajat hülyesegiket sem. Meg azt is "elfelejtettek", hogy O1G szülei, söt ömaga is kommunistak voltak, aztan meg liberalis partvezetö, de libsiibolsznak...
teuton
@verőce21: Na mar megint ontod a baromsagokat, mert azt hiszed, a demokracia ugy müködik, mint az illib orbani allam! 1 pelda: Az EU orosz embargoja ellenere több mint 20 nagy nemet ceg menedzsere ment Moszkvaba Putyinnal (!) es a mas vezetökkel gazdasagi-beruhazasi üzletekrötl targyalni, a nemet politikai vezetes (Merkel es kormanya) rosszalasa ellenre! Ha tamultal volna marxi gazdasagtant (Nyugaton egyetemeken tanitjak!), akkor tudhatnad, a tölke hazatlan! Oda megy, ahol nagyobb nyeresegre van lehetöseg! Ha van olcso munkaerö, allami tamogatas, (ado)kedvezmeny, akkor odamegy. Ha megszünik, vagy lesz olcsobb, akkor tovabblep! Miert nem Magyarorszagrol erkezik a virag, dinnye, krumpli, hagyma, szölö, gomba, sparga, stb. az EU-ba, hanem Etiopiabol, Marokkobol, Perubol, Indiabol, Braziliabol? Biztosan azert, mert több 1000 km-röl szallitva joval dragabb... A boltokban talalsz ausztral, ujzelandi, chilei, delafrikai borokat, meg kinait is (!) de magyart nem! Egyedül Pick teliszalami az van, 1 orai minimalberböl veheszt 80 dekat szeletelve!!!
kokopelli
@libellle: ..te érted,hogy a "kissé felnőttem" németül mit gagyogott öszze-vissza? Ő nem ismeri a mondást:
"Aki nem tud arabusul az ne beszéljen arabusul!"? "Er muß ein Großkotz sein,wenn eine solche Scheiße als
Komment von sich gibt!" ..tatsächlich nur ein bisschen Erwachsener!? Kindergarten Niveau! (:-))
libellle
@kokopelli: Der ist schon ziemlich einfach strukturiert. Egyébként absolute nincs elképzelésem sem, hogy mit szeretett volna kifejezni.
kokopelli
@teuton: ...egyik legjobb példa,a német autógyártók jelenléte Kínában,USA-ban Délamerikában stb.!Egyszer
voltam Emden-ben is,ahol az USÁ-ba küldött de európai kivitelezésűnek meghagyott autókat "hajózták be"!Az
első és a hátsó lámpákat becsomagolva a hátsó ülésre dobták,mert csak az különbőzött az ami. szabványtól!
A kint élő "európai" polgárok sok-sok év után is szeretik az eredeti kivitelezést,de a "lámpák" amerikai szabvány
szerint kell hogy legyenek!Ezt mindazok ellenére innen küldték,holott az USA is gyárt odahaza EU-s autókat!
teuton
@ómió: Miert nem teszel feljelentest a kormany ellen? Hiszen a törvenyeket ök hozzak! Ja, hogy nincs is extraprofit, meg kitalicskazas, helyette milliardos adokedvezmenyeket adnak a külföldi cegeknek? Ezekröl beszelj! Egyetlen külföldi ceg sem gazdagodik olyan tempoban, mint a penztaros!
verőce21
A németek feláldozták Budapestet a II. világháborúban, két hónap időnyerés miatt az összeomlásukban. Minden megsemmisült, amit a legjobb magyar nemzedékek építettek. A másfél milliós lakosság pincékben nyomorgott, a város romhalmaz lett!
Ez ám a "nettó haszonélvezet"!

Nincs többé megbocsájtás és irgalom a németség számára! A magyarság átkozhatja ezt a népet, amíg élnek magyarok!
ómió
@teuton: A feljelentgetősdi (pláne a besúgó típusú) a te bolsi tetüfajtád sine qua non-ja, már Rákosi efftársad óta! Ne testáld rám! Extraprofit meg biztos "attól nincs" (mint a migráncs), hogy még a nyugat is felzárkóztatás címszóval adja az "uniós pénzeket" (hiszen itt van nyugati multi, nyugaton meg nincsen magyar) a multik által kipumpált profit részbeni kompenzálására, ugye?! Támogatást meg kedvezményt azért adnak, tetüfi, hogy a bolsevizmusotokban elmaradt országunk minél több befektetői beruházáshoz juthasson és kimászhasson a "bolsevik magasabbrendűség" máig ható "áldásaiból"! Ezeket jegyezd meg, ne a hazudozást!
teuton
@ómió: Na analfabeta, annak nezz utana, ki adja a tamogatast! NEM az ellopott EUs tamogatasipenzekröl beszelek, hanem amiket a kormany ad a nyugati cegeknek! Es adokedvezmenyeket! Esetleg ha megtanulsz olvasni, azt is nezdd meg, mennyi egy kereskedekmi ceg NETTO nyeresege! 0,8%! Ebböl a penztaros kb. 3 milliard ev alatt lenne milliardos, nem 6 ev alatt!!
Ja, es a következö a spiclisegröl: A nacik dicserettel illettek Magyarorszagot, mert sehol mashol nem volt annyi nevtelen feljelenzes...
Persze valos tenyek teged nem erdekelnek, csak a mocskot fröcsögöd...
Ja, es ki is votl III/IIIas ügynök, aki a katonatarsait bearulta? Erröl nem szol a közmedia??? Azt mar meg sem emlitem., mit csinalt Bencsik a fidesz elött...
ómió
@teuton:A támogatást, bolsik idiótája, (amire célzol) a magyar adófizető adja! Mégpedig azért, hogy még több honi adófizető legyen, hogy ezáltal az ő adóját is tovább mérsékelhessék majd! Csökött bolsi agynak túl csavaros? Nem baj. Ez van! Az meg külön öröm, hogy te még az EU-nál is jobban tudod, hogy az itt ténykedő multijaik nyeresége tart a nullához! Esetleg nem nekünk kéne őket is támogatnunk? Nekünk, "bolsevizmusban meggazdagodott dőzsölőknek a koldússzegény kapitalista multikat"?! Hiszen a mi multijaink hozzák haza a lóvét a csóró Nyugatról, nem? Amúgy, gyakran jön rád a teljes "zokni lét", vagy csak most tisztelsz meg vele? A spicliség Mekkáját meg, a velejáró fekete autókkal, AVH-val meg hajnali csengőfrásszal Rákosi efftársad "rendszerének" visszalapozásával megtalálhatod! Annak a "nácik" csak messziről jelenthettek! Hogy ki volt ügynök? Azokon kívül, akiket a bolsevik mocskotokba belekényszerítettetek? A saját kartonjaitok vagonszámra való elégetése után nyilván az, akinek utólag kartont hamisítottatok, vagy csak simán ráhazudjátok!
tudode
Nem nagy ügy!
.
Ami elúszik a vámon, bejön a réven, illetve azzal, hogy MINDEN ÚJSZÖLÖTT tiszteletére őféleség elültet tíz fát, oszt annyi, meg ez az egyszer használatos coton, zacskó
.
---- Klímavédelemre fordítják a 2020-as uniós költségvetés ötödét
.
index.hu/kulfold/eurologus/2019/11/27/eu_2020_koltsegvetes_elfogadtak_klimavedelem_otod/
.
Mesélhet neki Angela Merkel, bárki, hiszen úgy megosztotta az EP-t is, hogy már csak
.
---- Négy EP-frakció követeli, hogy jogállamisági feltételekhez kössék az uniós pénzek kifizetését
.
index.hu/kulfold/eurologus/2020/02/14/az_unios_kifizetes_jogallami_feltetelekhez_koteset_koveteli_az_ep_tobbsege/
.
Az még nem született meg, aki ellent tud állni a delejes őféleségének!
Nessy
@verőce21: Már elnézést, de Magyarország volt a leghűségesebb, végsőkig kitartó támogatója! Míg mindenki igyekezett kilépni a szövetségből, mi maradtunk!
verőce21
@Nessy: Összekevered egész Magyarországot, a németek nyilas pecéreivel!
Akik a "végsőkig kitartó támogatói" voltak a náci Németországnak!
Horthy már '44. okt. 15-én ki akart ugrani a német szövetségből. Kint mondták meg neki Berlinben, hogy már nem Ő a kormányzó, mert Szálasiék átvették a hatalmat odahaza...
advocat
@teuton: Nem III/III-as. III/IV-es. Katonai Elhárítás. Ha jól emlékszem.
Nessy
@verőce21: Tisztába vagyok vele! Mert most sem az egész ország Putyin hűséges híve! Különösen, akinek már gyerekfejjel sikerült "találkozni" szovjet katonákkal, 56-ban a tankokkal. Most ezeket pillanatnyilag más földrészen "élvezik"! Illetve Európa a menekülteket.
verőce21
@Nessy: Zagyvaságokat írogatsz össze, és időben máskor, más eseményeket. Az oroszok közös benne, részben...
De ha tisztában vagy azzal, amit írok, akkor azt is tudhatod, hogy nem Horthy vitte az országot a teljes pusztulásba. Nem Ő lövette szét Budapestet és az országot! Nem indított el a zsidó deportálásokat, nem miatta rombolták le a hidakat és mindent..., hanem egy közvetlenül németek által irányított nyilas kormány közreműködése, ill. közreműködésével.
verőce21
A Don-kanyar viszont Horthynak köszönhető, ez tény! @Nessy:
Nessy
@verőce21: Na jó! Csak odáig is el kellett jutni. A zsidó törvények, a numerus clausus nem Szálasi idején születtek. De azt hiszem, erről nincs mit vitázni!
verőce21
@Nessy: Nincs, mert én arra a tévedésedre reagáltam, hogy, a németeknek "Magyarország volt a leghűségesebb, végsőkig kitartó támogatója! Míg mindenki igyekezett kilépni a szövetségből, mi maradtunk!" - ez tévedés, teljes egészében!
teuton
@Nessy: Ne vitatkozz a Kancsal Marcsa altal kepzett törtenelemtudosokkal, ök meg a törtenelmi tenyeket is lehazudjak. A zsidotörvenyeket mar 10 evvel a nyilasok elött hozatta meg Horthy es ö üzenz hadaz az oroszoknak, mert Kassat ALLITOLAG szovjet felsegjelü repülök bombaztak. Mint amikor Nemetorszagot allitolag lemgyel egyenruhasok tamadtak meg...
A Donkanyarba pedig kerekparos hadosztaly es huszarokat is küldtek megfagyni nyari felszerelessel...
Nessy
@teuton: Tudom. Életempárjának a II. Világháború , illetve a kát világháború közötti időszak volt az egyik kedvenc témája. Egész könyvtárra való könyve van a témában. Apósom, meg mindkettőnek szenvedő alanya volt. Érdekes dolgokat mesélt a "visszacsatolt részekbe" történő bevonulásukról. Tudod, vannak hátrányai a kornak! Többre emlékszik az ember, mint illenék az adott korszak éppen aktuális politikai meglátásaival szembe! :-)))))
teuton
@ómió: Neked komoly kezelesre van szükseged, gyogyszer mar nem segit... A csaladod jobb lenne, ha tavol tartana magat töled es emberek köze ne menj, mert közveszelyes vagy! Egyebkent pedig ha a bolsi, efftarsak es hasonlo szavakat törölnek a szotaradböl, mi maradna? Egy 100 szavas szokincs, mint a bölcsödeseknek? Ja, nalatok ez az IQ csucsa, lasd durr-fing meg hascsikari...
teuton
@Nessy: Hat egy "kicsit" en is ismerem a törtenelmet, nem csak Magyarorszaget, hanrem Europaet es a Vilagtörtenelmet is, iskolas koromban orszagos törtenelemversenyeken voltam. Nem vagyok mai gyerek, aki elhisz minden törtenelemhamisitast... Apam 1939töl föhadnagy volt, Ukrajnaban szolgalt, 1949ben tert vissza, az egyik nagybatyam pedig az 1. VHban volt katonatiszt, meselt eleget a muszkakrol...
ómió
@teuton: Hát,... ha egy ekkora bolsi "szaktekintély" röfögi ezt, mint te...! Na, akkor tuti aljas hazugság! A valóság mindig ennyire "megvisel"?
Nessy
@ómió: Olyan hihetetlen számodra, hogy még vagyunk páran, akinek volt"szerencséje" a háborúhoz, még ha "csak" a gyerekkorát tette is az tönkre, az utána következő pár évvel egyetemben? Olyan hihetetlen, hogy voltunk nem kevesen, akikek a pedigréje nem felelt meg az akkori hatalomnak, és soha életében nem lett "bolsi"?
ómió
@Nessy: Miért lenne hihetetlen!? Ám - ahogy azt már másoknak is többször leírtam - a döntő nem az, hogy valaki 30-40, vagy akár 70-75 éve ki volt, mi volt (ha másoknak nem ártott), hanem, hogy tanult-e a múltban történtekből, és az átformálta-e a látását, vagy átpúderozva ma is ugyanazt véli jónak! Ez utóbbi az, ami a bolsit meghatározza!
Nessy
@ómió: legyen neked a te hited szerint!Csak halkan jegyzem meg, hogy sem a bolsevizmus, sem a kommunizmus nem hódított tért, csak a "szocializmusig" jutottunk! A túlzott államosítást, az oktatási anyag kötelező előírását, most a törvénybe iktatott iskola kezdést 6 éves korban, az erőltettet ideológiát, akkor sem díjaztuk sokan, és ma sem!
teuton
@ómió: A "bolsi" az egy szitokszo? Nem tudom, mi lehet neked, de valszeg alapvetö elelmiszer szamodra, mert egyetlen sort sem tudsz anelkül leirni, mindenki, aki nem ert veled egyet, az bolsi. Hat akkor nekem meg engedtessek meg, hogy azt mondjam, nem erdekel, mit röfög a naci. Hogy ki a naci, az elolvashato a vikin. A bolsi pedig többseget jelent.. Ja, te nem tudsz olvasni...
ómió
@Nessy: A "píszí" szerint tényleg nem volt kommunizmus. A köznyelv viszont nem marxilag (leninileg?) értelmezi a definícióját, hanem aszerint, hogy a kommunisták diktatúráját nevezi annak. Abból pedig kijutott bőven! Sőt! Még a neobolsi változatából is választottunk 12 évet!
ómió
@teuton: Nem láttam, hogy a bolsi jelentését bárki vitatta volna! Azt orosz (szovjet?) eleitek magukra hazudták - mármint, hogy ők a többség (ami akkor se volt igaz) - és rajtuk is maradt! Ezen is rugóznod kell? A nácit meg 45. után de facto kiírtották, miközben a bolsevizmus meg elterjedt, mint a lepra! Mára az a náci, akire a bolsik mutánsai ráhazudják. Németországban pl. az AfD, holott semmi köze hozzá. Viszont, akik ráhazudják, azoknak annál több a bolsevizmushoz! Aki meg velem "egyet nem ért", az leginkább mást se tol, mint a bolsevik mantrát. Szóval, nem az egyet nem értés szokott ilyenkor a mérvadó lenni, hanem az "opponens" ellenvéleményének lényege: saját-e, vagy az általános bolsi kamu.
Aki Én
@ómió a buta bolsi: Látom itt is sikered van, bolsi-bérenc.
Megint nem törődsz a tényekkel, lúzer. Jelenleg szám szerint is a fidesz.KDNP-ben van a legtöbb ex-komcsi. Ez tény!
A volt kisz titkár, aki 10 éven keresztül a liberális internacionálé alelnöke volt, igazolhatóan besúgó államtitkárt nevezett ki a kormányába. Választási ígérete ellenére a mai napig nem villantotta az ügynöklistát.
Simicska, aki a fidesz pénztárosaként, volt APEH elnökként, korábban orbán bizalmasaként eltagadhatatlanul ismeri a fideszt és orbánt, besúgónak nevezte.
De te, tájékozatlan és felkészületlen bolsi-bérenc, csak bolsizzál tovább. Kitől lehetne hitelesebb, mint tőled, bolsitól :)
ómió
@Aki Én: Nem az ex-komcsik száma a lényeg, önmagát a másikra hazudni igyekvő idióta bolsijózsija, hanem a tényleges, ma is aktív, "operatív" bolsik száma! Tudod: akik a ti soraitokban egy-egy kongresszuson máig is zúgva éneklik az Internacionálétokat! Meg a követőik száma! A "proletároké", akik időnként a Kossuth téren "hősiesen" törik-zúzzák a szánkókat! Az ügynöklistát akkor fogják "villantani", ha előbb ti "villantjátok" a "jó efftársaitokról" elégetett néhány vagonnyi ügynökkartont és, ha az utólag hamisítottakat megsemmisítitek! Ha meg valaki valakire haragszik, sőt utálja - de ezt neked, vérbolsinak kell ecseteljem? - az szemrebbenés nélkül ráhazudja a másikra a saját veres csellagát is! Bolsi tetü létedre ezért bolsizol te is másokat!
Aki Én
@ómió: ...internacionálé, bolsi, proletár... Csupa-csupa bolsi téma. Te csak ebben élsz lúzer, kivégzed saját magad. Tényleg kérj segítséget, mert ebből csak bajod lehet. A környezeted valószínűleg már így is megsínyli. Tulajdonképpen sajnállak, mert egy áldozat vagy. Az orbáni bolsi propaganda áldozata. De tulajdonképpen te is tehetsz róla, mert senki nem mondta, hogy gondolkodni tilos. Azt csak kihasználják orbánék, hogy nem használjátok az eszeteket. Na, ebben nem tudok segítséget nyújtani :(
De mondom sokadszor: Én, veled ellentétben, egyik bolsi hazaáruló tolvaj bandát sem védelmezem.
Jobbulást, felebarátom!
ómió
@Aki Én: Így sokkol téged, ha az általad hangoztatottak visszhangját hallod? Amit hallasz, azért nem a visszhang a felelős! Nem annak kell jobbulást kívánnod, hanem saját magadnak! Ez még sosem jutott eszedbe? Pedig most sem tolsz egyebet, mint az "orbánékat"! Pont, ahogy a bolsik! És te csodálkozol? Sztem csak úgy teszel!
Aki Én
@ómió a buta bolsi: ...én már nem tudok neked erről többet mondani. Láthatóan már ez is túlterhelt. Ráadásul te magad, mint buta propagandista vagy a bizonyíték a mai bolsi típusú rendszerre.
Jobbulást, bolsi felebarátom! Menj ki a levegőre, ne csak a közröhely tévét bámuld, meg a papbácsis felnőttfilmeket.
Aki Én
@ómió: ...még pontosabban te, meg az elvesztett személyiségi- meg sajtóperek százai :)
ómió
@Aki Én:Nem tudsz többet mondani? Ne is mondjál! Az eddig mondottaid már bőségesek, hogy a bolsi miliőben elfoglalt törzshelyedet bizonyítsák. Az eddigi rombolásaitok bagatellizálása, a másikra tücsök-bogár, sőt, saját bolsi egótok ráhazudása, ergo a megszokott hazug bolsi mantra szajkózása az, amiből kiálltok! Akármilyen tévét, vagy "felnőttfilmeket" bámulgatsz is!
Aki Én
@ómió a buta bolsi: Hallom, elutasították a felvételi kérelmedet az újjáalakuló munkásőrségbe. Nem csodálom, hogy feszkós vagy.
,, bolsi mantra szajkózása" -ez a legszebb :)
teuton
@Shikari: Analfabeta szarospelenkas! Ahhoz mit szolsz, hogy minden olyan ügyet, amit magyar ügyeszsegek -ha egyaltalan- a kezükbe vettek es a birosagon felmentö itelet született, azt EUs birosagok felülvizsgalva elbiraltak es büntetes lett a vege??? Ja, a büntetest/karteritest es perköltsegeket pedig közpenzböl, az emberek adojabol kellett kiperkalni. Te persze ebböl 1 fillert nem fizettel, mert sajat bevallasod szerint nem fizetsz adot! Elmeseljem neked, hany milliard volt idaig 10 ev alatt ez az összeg? Mert te nem tudsz analfabetakent utananezni...
teuton
Ennek az onionak valami komoly betegsege lehet, mert minden mondataban benne van a bolsi... Mint a hascsikarinal a hungarofob/nem vagy magyar... Szoval akkor ez a betegseg ugy terjed, mint az AIDS...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.