A Jutarnji List című horvát napilap a horvát-magyar gázvezeték kétirányúsításának vitájáról cikkezett hétfőn, úgy vélekedve, hogy Brüsszel az ügyben Zágráb mellett áll, míg az Evenimentul Zilei című román lap Vlagyimir Putyin Európa megosztására irányuló törekvéseit boncolgatta, azt sugallva, hogy Moszkva és Budapest érdekei találkoznak.

A liberális horvát napilap Az Európai Unió (EU) elutasítja Orbán vádjait, miszerint megsértettük a gázellátás biztonságát szavatolni hivatott uniós rendelet előírásait címmel közölte írását. A Jutarnji List felidézi, hogy Magyarország már hónapok óta elégedetlenségének ad hangot, amiért nincs megteremtve a technikai feltétel ahhoz, hogy Horvátországból a természetes gáz ugyanúgy áramolhasson Magyarországra, mint visszafelé.

A magyar állami intézmények és állami vállalatok képviselői "intenzíven lobbiznak Brüsszelben azt állítva, veszélyeztetjük Magyarország energiabiztonságát, és megpróbálják az EB-t meggyőzni arról, hogy Horvátországot kényszerítse rá a gázvezeték kétirányúsítására" – írta a lap.

A cikk szerzője tudni véli, hogy Brüsszel október 1-jén hoz döntést az ügyben, és hajlamosabb a horvát álláspontot elfogadni. Ezt arra alapozta az újságíró, hogy Maros Sefcovic, az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnöke korábban a lapnak úgy nyilatkozott: "kulcsfontosságú, hogy a gázvezeték kétirányúsítása elérhető legyen, amikor a (horvátországi) LNG- (cseppfolyósgáz) terminál megkezdi működését".

Az újságíró szerint horvát tisztségviselők nem titkolják nemtetszésüket a magyar fél viselkedése miatt, és arra gyanakszanak, hogy az egész történetnek politikai háttere van, amely mögött a két kormány INA-Mol ügyben kialakult nézeteltérése áll.

A Evenimentul Zilei című jobboldali román lap Vlagyimir Putyin Európa megosztására irányuló törekvéseit boncolgató, "A budapesti kis-Putyin egy etnikai bombát élesít Európa közepén" című cikkében azt állítja, hogy az orosz elnök számára Magyarország vonatkozásában "semmi sem értékesebb", mint a magyar kérdésben rejlő "robbanási potenciál".

A cikk első felében a szerző egy volt amerikai kémelhárítónak a The Daily Beast portálon közölt elemzését idézve azt fejtegeti, hogy valójában Putyin az a "bábos" aki, Görögországot mozgatja, alternatív útvonalat keresve Európába az orosz gáz számára.

"Ha van Európában (a görög kormányfőnél, Alekszisz) Ciprasznál is feketébb bárány, akkor az Orbán Viktor" – szögezte le az Evenimentul Zilei szerzője, arrogánsnak, megalomániásnak, autoriternek és expanzív nacionalistának nevezve a magyar miniszterelnököt. A cikkíró úgy véli, Orbán Viktort ugyanúgy a "revánsvágy" fűti, mint "mesterét".

Míg Putyin a Szovjetunió 1991-es felbomlása miatt, Orbán Viktor Trianon miatt akar revánsot venni, ezért követel nyíltan etnikai autonómiát a külhoni magyaroknak, és posztol Nagy-Magyarország és Székelyföld jelképeket Facebook-oldalán – írja az a román lap, levonva a következtetést: "ahol a Nagy-Oroszország és Nagy-Magyarország érdekei találkoznak, ott puskaporszag van".

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@Zsoel: "Ettől Orbán még nem lesz diktátor"
Már nem, mert már az..!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
Mondjuk,a szeme nem áll jól,az bizonyos a kép tanulsága,és a saját bőröm szerint.
Pálinkafőző Rézüst
Ballibes hazugság...Fúúúújjjjjj...Kihagytak még néhány betegségét a felsorolásból...
Zsoel
@zöldszem: Ettől Orbán még nem lesz diktátor. Ugyanilyet lehetne csinálni kézfogásos fényképekkel is, Hitler és Csau helyett mondjuk Mandelával és II. János Pállal, Orbán Viktor attól se lenne se pápa, se Nobel-békedíjas.
zöldszem
@Zsoel: "Ettől Orbán még nem lesz diktátor"
Már nem, mert már az..!
bence
Vajon mennyit ihat naponta , hogy ilyen véreresek a szemei ?
zöldszem
@bence: Nem tudom mit szed, de minél hamarabb le kellene róla állnia!
Zsoel
@zöldszem: Ja, persze... Ne a nyelvtani alakba akadj bele, mert írhattam volna úgy is: "ettől még Orbán nem diktátor". Ha az lenne, te most már nem ülnél a számítógéped előtt, mert eddigre érted jöttek volna. A diktatúrát ugyanis többek között arról ismered meg, hogy nem engedik, hogy kimondd róla, hogy az, ami. Enyhén szólva én sem rajongok Orbán Viktorért, de ez az állandó lediktátorozása már veszettül unalmas.
Szeparepa
Értelmes ember számára nyilvánvaló tény hogy arrogáns, autoriter és megalomán a kedves viktátorunk... csak sajnos az országban kevés, és egyre fogy az értelmes ember...
zoró
@Zsoel: Igaz nem diktátor,, Csak emberi állat,És rosszabb mint Hitler,mert az gázkamarába vitte az embereket, Orbán lassan éhezteti ki a népet,,idegileg ,erkölcsileg teszi a koporsóbaba
zöldszem
@Zsoel: Nyugodtan kilehet mondani, Fidesz évek óta nincs, csak Orbán vezér van!
bence
@zöldszem: ! Hát ha függő , márpedig az lehet , akkor nehezen fog neki menni !
justhpeter
@Zsoel: Pedig az. S nem kell hozzá akadémia, hogy valaki észrevegye. Van-e kollektív vezetés a Parlamentben ? Van-e kollektív vezetés a fideSSben ? Van-e kollektív vezetés a kormányban ? Van-e olyan dolog az országban, amit nem az az egy ember dönt el ?
Nos, a válasz egyértelmű.
Mit ér az az ország, ahol csak egy ember ért mindenhez ? Mennyibe kerül az országnak, ha az az egy ember egyet téved ?
Mi ez, ha nem diktatúra ? Egy vezet és mindenki nyal.
Gömblulus
Ki merészelt ilyet mondani Orbánról? !!! Teljesen igaza volt.
Zsoel
@justhpeter: Nem tudom, hogy mi ez, ami itt van, és fogalmam sincs, egyáltalán így van-e, ahogy mondod (én sajnos nem vagyok bennfentes sem a Fideszben, sem a Parlamentben, sem a kormányban, hogy tudjam, mindent Orbán Viktor dönt-e el egy személyben), csak azt tudom, hogy Magyarországon nincs diktatúra, és Orbán nem diktátor. Ismét hangsúlyozom: én sem szeretem. A hideg ráz még a hangjától meg a szófordulataitól is, de azt sem bírom elviselni, ha egyesek nyilvánvaló hülyeséget szajkóznak. Menj el Észak-Koreába, arrafelé megtudod, mi az, hogy diktatúra (kezdve azon, hogy ott nincs észak-koreai Propeller, ahol lediktátorozhatnád Kim Dzsongunt).
Zsoel
@Horizont: Ezzel egyet is értek, de te mindig is tudtál normálisan fogalmazni. Ugye, hogy "az országban ma nem mennek valami jól a dolgok" egészen másként hangzik, mint az "Orbán egy diktátor!!!"?
bakegya
Velős-jól összefoglalt következtetés.A többségi tulajdonos jogán már a társulás idején is csodálkoztam a horvátok lojalitásán-erőszakos mentalitását furmánnyal még jogérvényesíteni is képes a mi teknősünk, az már biztos.
paolo006
@Zsoel: várd ki a végét. Meg megérheted nagyon könnyedén, hogy elvisznek a géped elől.
paolo006
@Zsoel: ezt hívják puha diktatúrának. Még most.
Desischado
@paolo006: Jól beszélsz tesó. Sajnos, az nem is kérdés, hogy orbán egy diktátor. Hatalom, és pénzéhes, híján van minden erkölcsi és emberi érzésnek, ami az embert emberré teszi. Ő meg a bandája jól él, más meg nyugodtan felfordulhat tőlük. Ez minden, csak nem emberi viselkedés!
köhögő bolha
Az a legszomorúbb,hogy a láthatóan kezelésre szoruló beteget hatalomban tartja, a rá szavazó többség! :(
kkalman
@Zsoel: ma, 21:59 Végig olvastam érvelésedet, hogy miért nem diktátor az Orbán. Ehhez csak annyit, hogy ha egy uralkodó (párt) a saját híveit (békemenet) vezényli az utcára önmaga dicsőítésére, akkor azt diktatúrának hívják. Innentől felesleges vitázni, hogy diktatúra, nem diktatúra. De idézek Neked a Magyar Katolikus Lexikonból. A diktatúra "többnyire álcázva lép föl, néha megtűr maga mellett más pol. szerveket is, fondorkodik, ezek fölött egyoldalúan rendelkezik, a parlamentnek pl. csak az a szerepe, hogy helyeseljen." Végül egy cikk az orbáni diktatúráról. 444.hu/2015/03/25/mar-mertekado-akademiai-kutatasokban-is-uj-tipusu-diktatorkent-kezelik-orban-viktort/
mtsl
Ezt a beteg arcot...
Ezt a beteg tekintetet...

Elhiszitek, hogy ez már annyira beteg - amikor így vagy úgy eliminálják -, az lesz az utolsó gondolata, hogy ő jó volt, ő csak jót akart, meg ez a sok, nagy dicső tett, amit véghezvitt, meg történelmet írt...
És még el is fog élvezni magától közben.

Miért ide, ebbe az országba születtél, te rohadék állat!
Takarodj vissza Romániába, és őket tedd tönkre egy életre,,te sehonnai bitang kettős ügynök, hazaáruló, népirtó!
Gömblulus
Láttam egy filmet, a címét nem árulom el. Igen régi film, kb. 20-25 éve készült. Abban szerepel egy festmény, melyen az ősgonosz van megörökítve. Tekintete pontosan megegyezik Orbán eme gyönyörű portréjával. A szem a lélek tükre. Innentől kezdeve nálam nincs miről beszélni.
mate03
@Zsoel:! Annyiban különbözik Rákosi-tól,hogy még nem jön éjszaka,a fekete autó! De arra már volt példa, hogy sokat tudó,veszélyes emberek, hirtelen elhaláloztak!
Aki Én
@Zsoel: 21:15 A diktatúrának, önkényuralomnak vannak fokozatai. Amiről Te beszélsz, az a totális diktatúra. Az itt Európa közepén ma már nem lehetséges, mert annál már többet láttunk a világból. Ahol nem a népakarat, hanem egy bizonyos kör érdekei érvényesülnek elsősorban, ahol a hatalom megmagyarázhatatlanul gyarapszik, ahol a kormányfő a világ második legkorruptabb embere, ott igenis beszélhetünk diktatúráról, önkényről. Ahol a közpénz százmilliárdból fenntartott ,,közmédia" a hatalom kiszolgálója, éltetője, ott beszélhetünk diktatúráról. Ahol elhallgattatják, ellehetetlenítik az ellenfeleket, ott beszélhetünk diktatúráról. Ahol tömegével jelentik fel a nem tetsző fórumozókat, ott igenis beszélhetünk diktatúráról. Ott még valóban nem tartunk, hogy egy ilyen írásért küldjék a fekete autót...
glorianna
@Zsoel: A mai magyarországi viszonyok erősen hasonlítanak az 1970-1976 közötti román viszonyokra, egyetlen - nem lényegtelen - különbségtől eltekintve: most Mo az EU tagja, s mint ilyen, nem nagyon tudja korlátozni az információkhoz való hozzáférést és a szabad mozgást, míg annakidején Romániában csaknem teljesen elszigetelték a plebset minden értékelhető információtól, az útlevél válogatott kevesek kiváltsága volt, így az emberek nem tudtak viszonylag könnyen odábbállni.
Célszerű és üdvös volna, ha itt és most nem engednénk tovább "fejlődni" a nyomorúságos diktatúrácskát.
bence
@Desischado: ! Remélem , egyszer rájuk szakad az ég !
papa.49
@bence: Minél előbb, annál jobb))))))))))
eszegfu
Nekem ugy tünik ezen a fotón O.V., mintha egy panoptikum viaszfiguráját "kapták" volna le.
Kifejezéstelen szem, arc...
lajospapa
Magyarország szerencsés. Hogy időben EU-tag lett.
A világ szerencsés. Hogy Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke. Nagyobb gond lenne, ha mondjuk Németország miniszterelnöke volna!
eszegfu
@lajospapa: 15:29 Tulajdonképpen igazad van! Csak akkor még azt próbáld kitalálni nekem, hogy miért M.o miniszterelnöke O.V? Mondjuk miért nem "kukutyiné", vagy mittudomén kié?
Mézike
@Gömblulus: :-) Ősgonosz???
Horror???
Mind már meg a címét...:-)))
Pálinkafőző Rézüst
@Zsoel: látom visszatértél...:)
" Enyhén szólva én sem rajongok Orbán Viktorért, de ez az állandó lediktátorozása már veszettül unalmas. "
Miért is? Nos? Csak annak unalmas, akit nem érdekel, vagy érdekelt...Hmmmm mellil vagyol??..
Jut eszembe, mi van a Rézangyallal???, Jajjjjj, ne mond, hogy nem tudod...
Pálinkafőző Rézüst
@Pálinkafőző Rézüst: mellil =mellik---- Bocsánat, nem megbocsájtó...A te családod menekült már golyózápor elől? Ja, könnyebb kántálni, szemeket becsukni...Méghogy te mint keresztény bármi...Ugye ezt nem kell komolyan venni? Mit is mond a keresztény "izé"? No tessen mondani, mi a lófüttyöt is mond??? Jaaaaa, pontosan az ellenkezőjét, amit hétvégenként kántálsz...ÉN kérek elnézést ezektől a szerencséktelenktől helyetted is...Ja további jó helleúját, megbocsájtást, meg satöbbit...
Zsoel
@Horizont: Nincs mit titkolnom, és igen, emlékszem rá. :)
Pálinkafőző Rézüst
@Pálinkafőző Rézüst: lemaradt: Egy keresztény!
Zsoel
@Pálinkafőző Rézüst: Ez így van. :)
Ami pedig engem illet: nem vagyok fideszes, tehát érdekelt sem. Érdekelni sem érdekel különösebben O. V., de mivel manapság a csapból is politika folyik, ővele az élen, nehezen tudom kicsukni az életemből. Nem mellesleg: az is egy számottevő oka volt annak, hogy hosszú ideig elkerültem a Propellert, hogy rettentően túlsúlyba került a politika a hasábjain, ami korábban nem volt releváns. Olyan veszett közéleti csatározások folytak itt, hogy láttukra félreállt a szám, és ezekbe belefolyni valahogy nem volt gyomrom. (Azt is észrevettem, hogy a tagok politikai beállítottsága idővel jelentősen balra tolódott, ami az indulás utáni években szintén nem volt jellemző - alig hinném, hogy mindez Orbán Viktor személyének "köszönhető".)
Rézangyalról nem tudok semmit. Az biztos, hogy ő is lelécelt kb. akkor, amikor én, legalábbis pár hónappal utána már nem láttam itt többé. Dulcinea ugyanúgy. Egy darabig Angelika női oldalán beszélgettünk, de ő időközben sikeres írónővé avanzsált, és emiatt felszámolta azt. :) Ki tudja, még az is lehet, hogy egyszer csak ők is felbukkannak.
Zsoel
@Pálinkafőző Rézüst: A 19.48-kor idehánytat sajnos nem tudom értelmezni. Tudhatnád, hogy azt szeretem, amikor valaki magyarul beszél. :)
Pálinkafőző Rézüst
@Zsoel: sajnálom, ha te nem vagy magyar...További no comment!
Zsoel
@Pálinkafőző Rézüst: ÉN az vagyok (itt és most anyanyelvi szempontból értve). Ha elmeséled, milyen síkon kapcsolódik az, hogy megjegyeztem: nem tartom Orbánt diktátornak ahhoz, hogy én mennyire vagyok keresztény, vagy hogy a családom menekült-e golyózápor elől, akkor majd méltatlak válaszra.
Pálinkafőző Rézüst
@Zsoel: keresztény vagy e?? Vagy egy semmi? A te döntésed...
bence
@eszegfu: ! Kifejezéstelen ? Vérben forgó szemek ezek ! Akaratos , bosszúra szomjazó !
Pálinkafőző Rézüst
@Zsoel: én középjobbos vagyok, szociális értékekkel "terhelten". És te mi vagy? Na a kereszténységre ne hivatkozzál...:))
Zsoel
@Pálinkafőző Rézüst: Te régebben nem voltál ekkora troll. Egyébként is elkeserítően sok lett a Propelleren a színvonaltalan új alak, de hogy némely régiek is megkattanva kerülnek elő, az még kellemetlenebb jelenség. Én most sem akarok itt mást, mint híreket véleményezni és kulturált, érvekkel alátámasztott vitákat folytatni (akár homlokegyenest más nézeteket valló emberekkel is), meg persze jókat dumálni kötetlenül, de beszólogatásokra és hülyeségekre nem vagyok vevő, se tőled, se mástól. Ha ezt nem tudod tiszteletben tartani, akkor inkább akadj le rólam, mert nem fogok rád reagálni a továbbiakban.
JAJMÁR
@Zsoel: 21:57 Ugyan már, nézz utána a demokráciáknak és a diktatúráknak.
Szíved joga, hogy kit minek tartasz, - ahogy másoknak is - nem is azért javaslom, csak úgy tűnik tágíthatod még e téren az ismereteidet :)
mtsl
@Zsoel: Kulturáltan beszélgetni egy ilyen környezetben?
Ennyi gazember még nem volt együtt egyszerre a magyar politikában, és ennyi aljasságot sem tettek még soha ebben az országban.
Egy békében élő, egészségesen fejlődő mintaország lehettünk volna...
De történt egy kis baleset: megszületett orbán.
Ellenzékben felgyújtatta a fővárost, kormányon meg kifosztotta az egész országot.
Ezek után semmiféle kulturáltság nem játszik!

És szerinted kit érdekel, hogy téged mi érdekel?
Húzzá' elfele a kurucinfóra, vagy valamelyik másik hasonló kultúrkörbe, és ott dumáljál kötetlenül (bakancsban és ingben gatya nélkül)..

És ne válaszolj, mert semennyire nem érdekel a hulladékgyűjtő fideszhez köthető kötetlenséged..
eszegfu
@bence: Érdekes: ugyanazt a képet nézzük, csak Te másképpen látod! Belőled ezt hozza ki.
Az is lehet, hogy én csak szeretném, ha ilyen viaszbáb lenne...és már látom is...
evacica
Teljesen egyet értek Orbán jellemzésével! Sajnos ez van, nekünk csak a szégyen marad, hogy egy ilyen miniszter elnökkel rendelkezünk. Persze az öt körülvevő udvaroncok se kis Miskák!
Zsoel
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
eszegfu
@Zsoel: 9:30 Ugyan nem velem beszélgetsz, de nem birom megállni, hogy ne kotyogjak bele!
A "Másodszor"-hoz: én is azt érzem, hogy a magyaroknak kell "ellenségkép"... de valahogy sem az "átkos" 40 év alatt, sem a rendszerváltás óta eltelt MDF, MSZP-SZDS-es kormányok regánálása alatt ekkora "gyártásra" nem emlékszem, mint a Fidesz alatt. Tudatosan csinálja O.V. -- és ha lehet hinni a hireknek -- Finkelstein "utmutatása" alapján. Továbbá nyilván bizonyos fokig mindenki tehet a "saját szánalmas, sikertelen, impotens" életéért, de azért azt nem hiszem el, hogy ezért a kormány gazdaság- (benne az adó is!!), egészségügy-, szociális-, oktatás- stb. politikája nem a főszereplő!! A mindenkori kormánynak van egy politikája, melyet az élet minden területén törvényekkel szabályoz és ez bizony jelentős hatással van az emberek életére!
A "Harmadszor"-ra pedig: Van egy igen jó barátom (aki nyugdijas) egyedülálló és minden idejét a klf. politikus feljelentésével tölti. Hivatkozik a törvényi helyekre is: mi alapozza meg a feljelentését... profin megcsinálja. Minden esetben -- ha jól emlékszem -- "büncselekmény hiányában" nincs nyomozás. Azt még Te sem gondolhatod komolyan, hogy egy "mezei" ember képes bármilyen apró bizonyitékot is beszerezni, amikor az ellenzéki politikusok is csak birósági per kapcsán kaphatnak meg iratokat, amiből aztán valamikor lehet "felelhetnek a bünösök" birósági végzés?! Tudomásom szerint a nyomozás és a bizonyiték szerzése nem a feljelentő dolga. Pl. a Paralimpiai Szövetség gazdaságisának volt lehetősége bizonyitékot prezentálni Gömöri ellen, neki fel kellett volna jelentenie alapos gyanuval. Megtehette volna, de nem tette meg, "csak" mondhatnám tanuskodott az elnök ellen. És mi lett a vége? Semmi... uj elnök és kész. Kb. minden gyanus közpénz felhasználása hasonlóan vész a semmibe...és akkor én, vagy mi "rágalmazó kis nyomoronc" lennék?!
zöldszem
@Zsoel: ma, 09:30
"
Harmadszor: ne itt járjon a szád! Ha tudomásod van arról, hogy Orbán utasítására gyújtották fel(?) a fővárost, loptak el közpénzeket, vagy tudsz egyéb politikusi aljasságokról, akkor mozdulj meg, járj utána az eseteknek, szerezz bizonyítékokat, fordulj hazai és nemzetközi bírósághoz, intézd el, hogy a bűnösök feleljenek ezekért a cselekményekért..."

2010-ben azzal kezdték, hogy az összes olyan szervezetet kinyírták, vagy fideszessé tették, amelyik bármilyen disznóság ellen felléphetne.
Hova mész ellenük?
Rendőrség?
Pintér?
Ügyészség?
Polt?
ÁSZ?
Domokos?
PSZÁF?
Matolcsy?
KEHI?
Gaál?
Szerinted melyik lépne fel Orbánnal és hordájával szemben?
Amúgy tényleg, nem látod, hogy ki lopják a szemedet??
JAJMÁR
@zöldszem: 10:32 "Amúgy tényleg, nem látod, hogy ki lopják a szemedet??"
Nem látja, mert már kilopták és valami chip van a helyén, az közvetít neki szép képeket -:)
GeoCravker
@Zsoel: "hogy elkeserítő látni, hogy a magyar embernek mindig kell valami politikusi ellenségkép, amelyre a saját szánalmas, sikertelen, impotens életét ráfoghatja, ahelyett, hogy önmagában keresné a hibát. "
Tényleg elkeserítő látni. De talán ezért is különösen aljas, hogy Orbán ezeket az indulatokat lovagolja meg egy Goebbelst idéző kommunikációs csomagban. Miközben már az első békemenet is pontosan erre, a felelősséghárításra alapozottan jött létre.
Zsoel
@JAJMÁR: Nem is lenne hülyeség az ötleted, de nem szoktam kábítani magam, a szemem pedig igazi, amely sajnos túlnyomórészt csúnya képeket közvetít nekem. Elég, ha az itteni, csőlátást tükröző hozzászólásokra nézek.
hetöndöe
@Zsoel: Ezt komolyan is gondolod,hogy itt a kisemberek hárítják a felelősséget a kormányra csupán siralmas kis életük okaként?
Ki szokott itt mocskos zsidózni,kommunistázni,szemét Úniózni,az USA-t szídni,továbbá multikat,bankokat felelőssé tenni az ország bajaiért?
Kizárólag a qrmány és az őt támogató jobboldal.
Úgy egyébként véletlenül nem ők kormányoznak?
Rockxy
Ha nem vettétek volna észre, ti itt egymás ellen háborúztok.
A kérdés az volna, hogy mi a francnak? :)
Békét, haladást, jólétet kiharcolni nem lehet.
Kiharcolni csak egy újabb csatát lehet, és így aztán sose lesz vége...

Meggyőzni egymást a saját igazunkról szintén nem lehet.
Én sem azért írok, hogy bárkit meggyőzzek.
Hogy akkor minek írok?
Hátha felébred valaki. :)
Nem baj, ha nem érted.
Tényleg nem.
Megelégszem azzal, ha csak az érti, akinek címeztem.
Nem konkrét személyre gondolok.

Talán én leszek most az új célpont, aki ellen harcolni lehet? :)
eugen4402
@Zsoel: Ami azt illeti, politikusi ellenségkép-témában mostanában a bőség zavarával küszködünk. Nem győzzük kapkodni a fejünket, olyan gyakran változik az aktuális ellenségünk... Mátyás elvtárs idején tudtuk, hogy az ellenségünket Uncle Sam-nak hívják, és a Wall Street-en vagdossa a kuponokat, szájában szivarral, fején egy idióta cilinderrel. A kezdeti Kádár korban a "sötétben bújkáló ellenforradalmár" jelentette az ellenséget, aztán volt kb. két évtized, amikor hagyták élni a jónépet (mumus nélkül)
Most meg mondj olyan népet, országot, vagy földrészt ak(m)ire mi ne neheztelnénk valamiért. Apropó, Neked nem gyanúsak az antarktiszi pingvinek..?
Zsoel
@Horizont: Tévedésben vagy, én sem a Fideszt, sem Orbánt nem pártolom. (Nagyon-nagyon régen, a 2006-os tavaszi kampányban segítettem egyszer a helyi Fidesz-tagozatnak plakátolni és szórólapozni, ennyi volt az én összes fideszes kötődésem életemben - nem vagyok büszke rá, de nem is titkolom.)

Látod, pont ez a problémám, ez a rémes megosztottság, hogy manapság már nem lehet pártatlanul felszólalni semmilyen témában, mert rögtön keresztre feszítenek. Ha szót emelsz Orbán mellett, elmondanak mindenféle droidnak, narancsidiótának, Fidesz pénzelte havernak, mutyizónak stb., ha meg Gyurcsányról (Mesterházyról stb., a t*köm se bírja már követni, hányfelé oszlott az egykori MSZP) mondasz valami pozitívat, büdös komcsi, idióta ballibbant vagy, hiába utálod az összes felsoroltat, mint a sz@rt. Ha kifogásolsz egy zsidókkal kapcsolatos témát, antiszemita náci vagy, ha aggódsz a csőstül érkező bevándorlók miatt, kirekesztő, vérre szomjazó idegengyűlölő vagy. Ha kiállsz egy homoszexuális mellett, buzi vagy, ha kikelsz ellenük (pl. az ún. melegfelvonulások betiltásáért kardoskodsz), akkor is buzi vagy: látens homoszexuális. :) Szörnyen agresszívvé váltak az emberek, de én ezt nem írnám kizárólag a politikusok számlájára, nem lehet annyival elintézni, hogy nehézzé vált az élet, mert a tolvajok elloptak mindent, ezért nagy a feszültség a jó népben. Valami más oka is van ennek.

De vissza a témához! Mondtam már: teljesen egyetértek veled. Tényleg vacak életünk van ebben az országban, tényleg lopnak a politikusaink, meg mindenki, aki csak a húsos fazék közelébe férkőzhet, de ha én is teli szájjal gyalázom Orbánt, és elmondom mindenféle elmebajos önkényúrnak, a sleppjét meg enyveskezű tolvajok hadának, attól nekem mennyivel lesz jobb? A címzettek magasból tesznek rá, mit írnak róluk a Propin, a saját életemen ezzel nem tudok változtatni, abból meg, hogy beálljak a sorba, és a kórus tagjaként hajhásszam a népszerűséget, rég kinőttem. Úgyhogy inkább megmaradok az elveim mellett.
Zsoel
@eugen4402: Az nekem már történelem.
Zsoel
@hetöndöe: Amit felsoroltál, az a Fidesztől sokkal jobbra állók jellemzője.
Zsoel
@Horizont: A baloldal 2002 és 2010 közötti ténykedése háromsávos sztrádaként vezetett oda, hogy a Fidesznek 2010-ben érett gyümölcsként hullott az ölébe a kétharmados győzelem. Nemcsak hogy ők sem voltak jobbak, de egyenesen tápoldatként szolgáltak ahhoz, hogy az általad említett magvak kihajtsanak, mert ha ők a tevékenységükkel nem igazolják folyton a fideszes ellenségképet, aligha lett volna esélye a Fidesznek 2010-ben ekkora szavazatkülönbséggel nyerni. (Elbukni szerintem mindenképpen elbuktak volna, mert a 2008-as válság az ő szempontjukból nagyon rosszkor jött, és azt - saját bőrükön érezve - egy az egyben az akkori kormány nyakába varrták az emberek.)
Csak még azt mondd meg: ha nem Orbán lenne most a miniszterelnök, akkor szerinted kinek kéne annak lennie? Kit látnál abban a székben szívesen? Az MSZP széthullott, és saját magával marakodik, hárman négyfelé húzva (igazi morbus hungaricus), a Jobbik, bár jócskán visszavett már a radikalizmusából, egyelőre nem elég érett a kormányzásra, az LMP-t hagyjuk, a jelen pillanatban releváns pártok közül marad a Fidesz, csupa olyan arccal, akik még Orbánnál is alkalmatlanabbak lennének miniszterelnöknek. Akkor mi a megoldás?
hetöndöe
@Zsoel: "Amit felsoroltál, az a Fidesztől sokkal jobbra állók jellemzője."
Egy kicsit nyisd ki jobban a szemedet.:-)))
Zsoel
@hetöndöe: Nyitva van az, azért írom.
Zsoel
@Horizont: A miniszterelnök személyét illetően nem szállok további vitákba, tényleg csak sz@r és sz@rabb között válogatunk. Bár nem tudom, hogy akit ma nagy és tiszta államférfinak tartunk, a jelenkora nem utálta-e ugyanúgy, mint ma Orbánt vagy Gyurcsányt. Ki mondja meg ma már, hogy az emberek nem mocskolták-e maguk közt Szent Istvánt, Mátyás királyt, Rákóczit vagy Kossuth Lajost, csak a történelem igazolta utólag, hogy jól cselekedtek a maguk korában.
Egyébként köszönöm szépen, hogy a jövőmért aggódsz, de ha ez megnyugtat, a jelen állás szerint úgysem sokáig kell már azt lesnünk, mikor érjük utol Európát, inkább az lesz majd a kérdés, Európa nem süllyed-e le a mi szintünkre, vagy még alább, és azt meg tudjuk-e tartani.
Ja, és 1-2 éve még valahol olvastam, hogy némelyik budapesti fürdőben kapható Bambi. :)
JAJMÁR
@Zsoel: 13:02 Amíg vissza nem szerzed a szemeidet, ne beszélj csőlátásról, meg egyáltalán látásról, olyan kellemetlen ez nekem, a látónak :)))
Egyébként volt már itt olyan blogoló, aki felháborodott, ha a hozzászólásai alapján oda tettük, ahová tartozott, - jobbra és az Orbán szimpatizánsok táborába - de mindig azt hajtogatta, hogy ő senkivel nem szimpatizál, csak elmondja a véleményét és az objektív. Nem volt az.
Egyébként hiányzik innen, mert én szeretem, ha többféle vélemény, és - nézőpont :xd bocsi, a szemeidért) - megjelenik.

Valóban nincs most a palettán választható párt, és ezt szó szerint értem. NINCS! A Fidesz az utolsó előtti, amit választanék. Az uccsó a Jobbik, de végülis ez már kettő az egyben. Miniszterelnöknek való sincs, vagyis biztos van, de még nem ismerjük.
Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy megalkuvónak kellene lenni azzal a hatalommal, amelyik itt izmosodik a szemünk előtt :))) a tiéd előtt is, mert ezt a hibát, hogy ezt megengedjük, mind elkövetjük. Majd te meglátod, hogy ítéli meg a jövő, amikor már múlt lesz, de én már tudom, hogy nem ez a dicső korszaka a történelmünknek.
Papuska1
A horvátok nélkülünk nem is lennének! Szt.László királytól a magyar nemzet részei voltak, és a Habsburgok segítették őket ki a szolgasorból, saját érdekükben. Másodszor mi adtunk fegyvert, biztosítottunk bázist a Szerbiát bombázó repülőknek, kapták meg a munkásőrség csaknem teljes fegyverkészletét bagóért, hogy kivívhassák a szabadságukat. Persze ciki hálásnak és alázatosnak lenni, könnyebb kekeckedni, úgy "nagyfiúnak látszanak!
JAJMÁR
@Papuska1: 23:00 Így van ez, te meg anyukád nélkül nem lennél. Na jó, apád nélkül se.
Zsoel
@JAJMÁR: Jobboldali világnézetű vagyok, de nem vagyok sem fideszes, sem Orbán-szimpatizáns - ezt az elképesztő kettősséget tényleg ennyire nehéz felfogni?! Szomorú, hogy egy "látó" ember sem tud, csak beskatulyázásban gondolkodni.
JAJMÁR
@Zsoel: Liberális konzervatív keresztény lennék, és vagyok, de pont azok, akiknek demonstrálni kellene, a sárba tiporták ezeket az értékeket. A hatalmi gőgjük és a mannon az Isten nekik. A baloldalnak szurkoltam, mert az ő győzelmük talán vissza tudta volna billenteni ezt a társadalmat valamiféle egyensúlyi helyzetbe, és felszínre jöhetett volna egy új erő, amire várok. De sajnos a jelenlegi baloldali pártok sincsenek ettől a hatalmi mámortól túlságosan lemaradva. Megalkudtak nyilván.

Ami ma történik, a legeslegnagyobb hazugság, az alapvető értékek elsilányítása, szitokszóvá tették ezeket. Erre nincs bocsánat. A cél nyilvánvaló. Aki ma ezt a rendszert védi, az vagy kedvezményezett, vagy - bocsi - agymosott. Nincs más lehetőség.
mtsl
@Zsoel: Te lennél a fékek és az egyensúly?
Már csak az a kérdés, hogy küldtek vagy magadtól jöttél...
Küldtek vagy magadtól jöttél?

"Jobboldali világnézetű vagyok, de nem vagyok sem fideszes, sem Orbán-szimpatizáns"
- Sem jobbikos, sem... mit tudom én még mi van a jobb oldalon.
Ha nem vagy egyik sem, akkor mi vagy?

Azért egyet tegyünk tisztába:
Ha ebben az országban a bal oldal kommunista, akkor a jobb oldal, náci.
Szóval te jobboldali világnézetű emberként, náci vagy.
Sajnálom, hogy tőlem kelet megtudnod.

Deákné vászna a diktatúrában gondolkodó kommunista is, meg a náci is.
De mégis van egy ÓRIÁSI különbség a kettő között:
Míg a kommunista rendszert hozzáértő emberekkel meg lehet jól csinálni, addig a náci rendszert CSAK rosszul lehet megcsinálni.
A kommunizmus, a látszat ellenére (rossz ideológiai irányt szabtak meg a kitalálói, amikor kivették Istent a képletből), a kereszténységre hajaz.
Ahogy az őskeresztények élték a mindennapi életüket, ahogy hozzáálltak egymáshoz, a világhoz, az maga volt a kommunizmus.
Ha nem hiszed, járj utána.
Zsoel
@mtsl: Tessék, erről beszéltem: 5 napja jöttem vissza a Propellerre, és máris megfellebbezhetetlenül kinevezett nácinak egy olyan ember, aki addig azt se tudta, hogy a világon vagyok, hihetetlen! :D Tényleg nem tudom, sírjak-e, vagy kínomban röhögjek. Hagyjál inkább lógva, nincs nekem annyi időm, hogy minden marhaságra reagáljak.
Mellesleg: a kommunizmus egy az egyben az ősközösségre hajaz, tízezer évekkel ezelőtti időkre, amikor nemhogy Jézus, de általában az egyistenhit sem volt még a kanyarban sem, és az emberek legfeljebb jó és rossz szellemekben hittek.
Zsoel
@JAJMÁR: Mammon. És nem védem a rendszert, nem vagyok a kedvezményezettje - sőt, inkább károsultja -, és azt hiszem, agymosott sem vagyok. Egyszerűen nem értek egyet az Orbánt érintő szélsőséges kijelentésekkel, akkor sem, ha egyébként ki nem állhatom. (6-7 évvel ezelőtt a Gyurcsány miniszterelnöksége idején dúló, őt elmebetegező, hazaárulózó gyalázkodásokkal sem értettem egyet, pedig, Isten látja lelkem, még Orbánnál is jobban rühelltem.) Miért ilyen nehéz ezt felfogni? Vegyünk egy gyakorlati példát? Nagyon utálom a kutyákat, haragszom rájuk, semmi pénzért nem tartanék, de attól még nem hagynám, hogy a szemem láttára verjenek agyon egy kutyát, érted?
mtsl
@Zsoel: Lehet, hogy te nem érzékeled, de minél többet írsz - magadról - , annál mélyebbre ásod magad.
Ha javasolhatom, költözz Ásotthalom, ahol el is indulhatnál a (agyilag) gyermekszépségversenyen.

Akkor most mondom, lassan, hogy te is megértsd:
Mindenki egyfajta értékrend mentén gondolkodik, él, merényli a jövőt.
Az embereknek vannak szavaik ezekre az egymástól eltérő értékrendekre.
A bal és jobb oldal (nincs több, nincs közép, az csak önáltatás) értékei kapcsán viszont ne arra gondolj, amit megjelentetnek a pártok itthon, és az egész világon. Mint minden, már az is eltorzult!
Az alap szellemiségre gondolj, ami meghatározza a tudatot, ami meghatározza a gondolkodásmódot, ami meghatározza az életvitelt.

Nem vonok vissza semmit: NÁCI vagy, ezt az értékrendet vallod, e mentén nyilatkozol meg, e mentén ítélsz meg embereket, népeket, országokat.

5 napja jöttél vissza?
Honnan?
A Holdról?

Én rendszertelenül, de sok-sok napja ráöntöm erre az oldalra az elkeseredettségemet, de még nem találkoztam veled.
Ha találkoztam volna veled, arra emlékeznék, mert míg régen a garbó (nem a Gréta) nagy divat volt, ma már - főleg kánikulában főve - egyáltalán nem az.
Zsoel
@mtsl: 2009 tavasza óta folyamatosan itt vagyok, tehát a fiókom hozzávetőleg 6,5 éves. Az utóbbi erős 2 évben bizonyos okokból kifolyólag nem írtam sehová semmit, azért nem láttál, de ettől függetlenül időnként felnéztem ide. Ha 2013 áprilisa után kerültél ide, akkor nem is emlékezhetsz rám, ha előtte, akkor a memóriáddal van baj.

Két dolgot tanácsolok neked, minden bántó szándéktól mentesen. Az egyik: fordulj pszichológushoz. Segít feldolgozni a traumát, amelytől ilyen lettél. Ha inkább neki öntöd ki az elkeseredettségedet, te is jobban jársz, meg a Propeller közönsége is. A másik: olvass el történelemkönyveket, lexikonokat, konzultálj történészekkel, hogy megtudd, mit jelent az valójában, hogy valaki náci.

Ami pedig a képemet illeti: azért van rajtam garbó, mert ez a kép visszautalás a legelső avatáromra. Az ugyanis egykor véletlenül szintén egy fekete garbóban készült, és az utána következő összes többi képemen végigvittem a saját hagyományomat: mindegyiken ugyanazt a ruhadarabot viseltem. Lehet, hogy béna ötlet, de legalább saját.
Egyébként nem őrültem meg, hogy augusztusban garbóban fényképezkedjek, ez a kép még januárban készült. Mivel igen kényes vagyok a nyakamra, és nem szeretem ha hideg huzat éri, télen többnyire magas nyakú pulóvereket hordok; célszerűen akkor lőttem magamról ezt a fotót is. A divatra meg igen nagy ívben teszek. Kifejezetten szeretek kilógni a sorból.

Most, hogy már gyakorlatilag mindent tudsz rólam, be is rekeszthetjük végre ezt az értelmetlen és rád nézve bizonyára lealacsonyító konverzációt. Próbálj visszatérni fejben azokhoz az időkhöz, amikor még nem tudtál rólam, és minden sokkal egyszerűbb lesz. Béke!
mtsl
@Zsoel: Időnként felnéztél ide?
Köszönjük a lehetőséget, hogy írhattunk neked - várva arra, hogy talán felnézel ide.
Most már minden más...

És a garbót is megmagyarázza...

Örülök neked.
Igazából úgy érzem, hogy barátok leszünk a következő életünkben - de ha nem akarod, nem kell. Csak egy ötlet volt..
eszegfu
@GeoCravker: 22:51 Ha nem haragszol...jobbat vártam!
GeoCravker
@eszegfu: Ez van, ezt a képet tudom nyújtani. I. Feltsuthy is ezt a képet tudja nyujtani. Nekem ez nem az erőtől duzzadó, öntudatos vezető, hanem egy öntelt, Napoleon-komplexusban szenvedő hólyag.
De tudom, hogy nem Te állítottad az ellenkezőjét, hanem akinek válaszoltál :-)
eszegfu
@GeoCravker: 10:02 Tudod az a bajom, hogy O.V. bármilyen fotóját már nem tudom rosszindulat nélkül megnézni...ha a fénykép esetleg nem is sugározza, de már a tudatom alatt bennem van az az "átgázolós", pökhendi belső tulajdonsága, igy akkor is ezt látom, ha nem ilyen a fotója.
Pálinkafőző Rézüst
@Zsoel: augusztus 4., 21:37-re: " Te régebben nem voltál ekkora troll."
Most sem vagyok az. Soha nem is voltam! Veled ellentétben. A vallás mögé bújva hamisan bujkálni...Micsoda megalázó dolog lehet...No igazad van, további no comment...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.