"Igen, segítettünk Magyarországnak, ezért is bírálnak engem Németországban. Azért segítettünk Magyarországnak, mert úgy gondoltuk, valakinek meg kell mentenie Európa méltóságát" – nyilatkozta Angela Merkel a menekültválság kapcsán a Politico beszámolója szerint.

A 444 szemléjében azt írja, hogy a német kancellár így folytatta:

A menekülteket nem állítja meg, ha kerítéseket építünk. Erről mélyen meg vagyok győződve, és elég sokáig éltem kerítés mögött.

Merkel ezzel arra utalt, hogy bár Hamburgban született, de a berlini fal lebontásáig a Német Demokratikus Köztársaságban élt.

Kissé elszomorít, hogy pontosan ugyanazok, akik olyan szerencsésnek mondhatják magukat, hogy megérték a hidegháború végét, most azt gondolják, hogy kimaradhatnak a globalizáció bizonyos fejleményeiből. (...) Amikor valaki azt mondja: ez nem az én Európám, nem fogadom be a muszlimokat, arra azt kell mondanom, hogy ez nem vita tárgya

- tette hozzá Merkel.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
@emerencia: Azokéra, akik minden megkeresett fillérjük után tisztességgel teljesítik adó és járulékfizető kötelességüket, mégsem érdemlik meg az európai polgárhoz méltó életszínvonalat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
koviren50
A cím félrevezető. A cikk szerint nem Magyarország méltóságát mentették meg - hisz olyan már régen nincs neki - hanem Európa méltóságát.
36
Sunyi egy nőszemély ez. Az a helyzet, hogy Magyarországot, nem tartották soha igazán Európai országnak. Én időről időre, ehhez az alaptézishez térek vissza. Merkel, ha annyira őszinte lenne, kimondhatná hogy egy félázsiai, barbár, népnek tartja a "művelt" nyugat a magyart és kész. Arra jók a magyarok, hogy olcsón dolgozzanak, megvegyék a szar diszkont német sokadrangú élelmiszert, aminek nagyrészét először Szerbiába viszik átcimkézésre aztán, ne! magyar barbár paraszt, egyed. Vedd meg a német gyógyszert és tömjed magyar, kétpofára, majd dögölj meg.

Ez a nyomorult, még a saját hazájában sem tudta kiegyenlíteni a kelet és nyugat közötti külömbségeket. Mert ugye, még mindíg van a westi, meg az osti német.
JAJMÁR
Értem, és én is így gondolom, ahogy Merkel, de közben azt is látom, hogy már nem számít a méltóság! Mo-n biztos, hogy nem, de már a világ egyes részein sem, mert legyőzi a félelem, és a gyűlölet, no meg a hatalomvágy!
Veszített ezzel Merkel, és még az is lehet, hogy a hatalmát is, de az biztos, hogy előttem Ember maradt! A nagybetűs Embernek van méltósága, mindig, minden időben, és az nem eladó, történjen bármi! Csak kevés az Ember :(
JAJMÁR
Egyértelmű, hogy nem maradhatunk ki a világot, és Európát érő változásokból, nem is értem, miért is kellene? Miféle csapatjátékos az, aki csak a jóból veszi ki a részét?
(Mintha előre tudná, mi következik, mintha beleskelődne a kártyák mögé. De még így se lehet mindent kiszámítani,de nem ám! No, mindegy, ha a padon nem is, a két pad között foglalt helyünk van.)
Csizmás Kond
Hebeg-habok a vénasszony, elszarta és nincs mersze beismerni.
eugen4402
Éppenséggel megtehette volna akár Ő, akár az osztrák kancellár, hogy csak regisztrált "tényleges" menekülteket fogad be. Mi meg elmérgelődnénk itt magunkban, hogy mihez kezdjünk a félmilliónyi beözönlő idegennel, mert a műszaki zárunkat rendőröstül-katonástól tényleg a fogukkal rágták volna szét, ahogy a horvát kormányfő lefestette a lehetséges helyzetet. :-(
Január
@JAJMÁR: Ő biztosan tudja, hogy mi következik, ez a migráns téma a "nagyok játéka", mindenki más csak bábu benne.
Peller Anikó
Micsoda?? Segítettél Magyarországnak? Segítettél, hogy megrohanjanak minket a honfoglaló barátaid, segítettél, hogy Európát ellepje a kosz és a káosz, olyan bűnt követtél el a hazád, európa és miellenünk amit történelemkönyvekből olvashatnak az unokáid ha lesz még olyan. Méghogy segítettél, ez már pofátlanság angyalka.

És hogyan akarod kidobálni őket százezrével, mi? Úgy, hogy segítesz nekünk visszafogadni a kedves meghívott (esetleg megúnt) vendégeidet? Lépjél le, minél gyorsabban, mert az áradat csak most indul.
libellle
@36: TE sajnos olyan hülye vagy, hogy még abban az országban is kell párodat keresni. Itt a blogon talán a pellerakárki olyan mint te. A te szemét miniszterelnököd monta azt, hogy félázsiai barbár primitiv nép vagytok. Merkel ilyet soha nem is gondolt. Esetleg azt, hogy az az ország nyeli a németek pénzét de menyyire. Hol dolgozik a magyar olcsón? A magyarnak aki kihozza ide és aladja normál orabérért ellenben a szolgának csak egy paar€ fizet. A szar diskont árut esszük mi is itthon. Csak szerencsére nem a nagyon nagyon szar magyar árut. Mert az ti eszitek ott. Minden ami német azt mi is vesszük és esszük. A nyomorult te vagy. Mert elmondom, hogy az osik azok olyanok mint te vagy ugyanabban a nyomorék irigy komcsi szellemben nöttek fel és csak kevesen tudták ezt kinöni. A solidaritätzuschlag ( néz utánna mit jelent nincs kedvem elmagyarázni ugysem tudod felfogni) amit a wessi már hosszú évek óta fizet az osiknak amiböl gyönyörüen átépült és felépült a lepukkant DDR Hogy még mindig van külömbség hát ez az osik hibája mert mindenben hasonlitanak hozzád.
Ja és ha ez sunyi nöszemély azt mondja, hogy megszüntetjük az EU-ba való befizetéseinket akkor neked véged. De remélem nem ide akarsz menekülni, menjél putinhoz és vidd magaddal pelleranikót is. Neked is szép napot. Persze azt sem tudod miröl irtam mert nem tudod felfogni.
libellle
@JAJMÁR: Hidd el semmit nem veszitett,a paar hülye keletnémet majd válassza a nácikat de nem történik semmi.
JAJMÁR
@Január:16:14 Igen, ez a nagyok "játéka", de hogy végig uralni tudnák, azt nem hiszem.
36
@libellle: Néhol azért sorközt hagyhattál volna ki.:)
JAJMÁR
@libellle: 16:40 Remélem, hogy így lesz. Nagyon jó politikusnak tartom, a legtöbbször egyetértek vele, de még az is előny, hogy nő. Kevés nő képes ilyen magasra jutni, és ennyire meghatározó egyéniséggé válni, mint ő:)
RonaGyuri
Merkel Orbánnak célozva azt is mondta, hogy „The refugees won’t be stopped if we just build fences. That I’m deeply convinced of, and I’ve lived behind a fence for long enough”, ebből úgy tünik, hogy neki nem tűnt fel, hogy Orbánék és Őfenesége maga nem áldozata, hanem kedvezményezettje volt a vafüggönynek!
emerencia
"Azért segítettünk Magyarországnak, mert úgy gondoltuk, valakinek meg kell mentenie Európa méltóságát" – nyilatkozta Angela Merkel "

Az ideszületett és itthon élő, dolgozó, adó és járulékfizető, társadalmi létminimum alatti 4-5 ember méltóságát vajon ki védi meg?
emerencia
@emerencia: Természetesen 4-5 millió ember méltóságára gondolok.
emerencia
@emerencia: Azokéra, akik minden megkeresett fillérjük után tisztességgel teljesítik adó és járulékfizető kötelességüket, mégsem érdemlik meg az európai polgárhoz méltó életszínvonalat.
emerencia
Bocsánat, hogy többször is leírtam de úgy gondolom, hogy a menekültkérdés miatt hajlamosak vagyunk kissé megfeledkezni arról, hogy hazánkban a méltósággal való élet lassan már a lakosság felének még akkor sem sikerül, ha tisztességgel éli, tanulja, dolgozza végig a felnőtt életét. :(
Eriksson
Nahát! Milyen jól jött ez a segítség. Nélküle oda volna Európa méltósága.
Na de majd most!
mate03
@JAJMÁR: Le írtad a gondolataimat! Gratulálok,remek volt!
Freewolf
Szerencsétlen zakkant vénasszony! Nem veszi észre, hogy Európa sírját ássa éppen? Egyedül Orbán lépett az ügyben karakánul, a többi impotens senkiházi meg nácizott, vagy egyszerűen nem tett semmit!
teuton
@emerencia: Az "vedi", akit megvalasztottatok...
teuton
@Freewolf: Na a nyalonc megint hozzaszolt... Eleg szanalmas, hogy orbancnak ilyen tamogatokra van szüksege... Egyebkent az egesz gazdasagi elit es mervado media (termeszetesen nem a kurucinfo es Magyar Idök, hanem Financial Times es a munkaadok szövetsege nyugaton) hatalmas potencialt lat a menekültekben. Hivatalos adat szerint 3-5 ev utan mar több mint 50% munkaban all! A magyar hivatalos statisztika szerint a közmunkasok 13%-a all munkaba, minimalberrel... Szoval lehet anyazni, Orbant isteniteni es Merkelt meg az EU-t ocsarolni (mindenki a szinvonala szerint), de a szamok azok bizony makacs dolgok. Na persze akik ilyen szinvonalon nyilatkoznak es mindenkit csak jelzökkel illetnek, a metakorarol is sokszor hianyoztak...
Freewolf
@teuton: A számok azt bizonyítják, hogy az eddig már bevándorolt arabok döntő többsége nem dolgozik, de szegregálódik és erőszakoskodva követelőzik! Lehet, valami elmebajnok előáll egy ilyen hülyeséggel, hogy ezek integrálódnak, de akinek van egy csöpp esze, az tudja, hogy ezek soha nem fognak! Haza kell mindet zavarni, vívják ki a maguk drmokráciáját, ha már annyira ez a sz@r kell nekik!
teuton
MILYEN szamokra hivatkozol? Amiket a kuriucinfo közöl? Honnan ismered TE a nemet helyzeztet? A kurucinforol? En több mint 30 eve itt elek es ismerek a helyzetet is, meg a hivatalos adatokat is... A 3-5 eve NO-ban elö mingransok több mint 50%-a dolgozik. Veled persze tenyekkel es szamokkal nem lehet vitaba szallni, te a jobb sarokbol mindent jobban tudsz... Na meg josolgatni különösen... Harcolj MO-on tovabb a szabadsagharcos vezereddel, Europat meg hagy beken! Ha pedig valami nem tetszik, tessek kilepni az Uniobol, nem csak ragalmazni meg penzt követelni!
Freewolf
@teuton: A francia helyzetre utaltam! Maga Lévai Katalin, volt esélyegyenlőségi miniszter is azt nyilatkozta, hogy a bevándorolt arabok többsége nem dolgozik és arányaiban több a bűnöző közöttük, mint az őslakosok között!
Lepényleső
Igen rossz lóra tett,ha ezekkel méltóságot akar menteni,legfeljebb magánnyugdíjpénztárat
kirabolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.