Tőkés László arra biztatja a romániai magyarokat, hogy szavazzanak a lelkiismeretük szerint a vasárnap tartandó parlamenti választásokon.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke egy nagyváradi sajtótájékoztatón újságírói kérdésre beszélt erről szerdán. Az EP-képviselő sajtóirodájának a sajtótájékoztatóról szóló közleménye szerint Tőkés László elmondta: ő maga elmegy ugyan szavazni vasárnap, de jó lelkiismerettel aligha lehet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Maros, Bihar, vagy Hargita megyei jelöltlistájára szavazni "annak a tudatában, ahogy azt az opportunista, megújulásra és megigazulásra képtelen RMDSZ összeállította".

Tőkés László elsősorban a Bihar megyei magyar jelöltlistát tartotta aggasztónak. Úgy vélte: ezen a listán Biró Rozália és Szabó Ödön neve a korrupt rendszer folytonosságát jelképezi.

Az EP-képviselő csalódottságának adott hangot amiatt, hogy Kövér László, az Országgyűlés elnöke részt vett az RMDSZ kampányában, "amelyet nemrég ő maga nevezett bolsevik gyökerű pártnak". Úgy vélte: Kövér László Biharban olyan jelöltek mellett korteskedett,

akik meglopták a magyar államot, a magyar adófizetőket,

és a Gyurcsány-rendszer legfőbb támogatói voltak Erdélyben.

Olyan mintha én elmennék Magyarországra, és Simon Gáborral vagy Zuschlag Jánossal tartanék kampányülést a Fidesszel szemben

- magyarázta.

Arra utalt, hogy a Bihar megyei RMDSZ vezetői által létrehozott Mecénás Alapítvány egy olyan nagyváradi Ady-központ építésére fordította a magyar államtól nyert támogatást, amit azóta le is bontottak, és az RMDSZ Bihari vezetői látták vendégül Nagyváradon Gyurcsány Ferencet és pártja több más vezető politikusát.

Tőkés László kijelentette, a védnöksége alatt működő Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) a megkérdezése nélkül hozta azt a döntést, hogy nem indul el a vasárnapi parlamenti választásokon. Hozzátette: nem tartja helyesnek ezt a döntést.

Azt is megjegyezte: az RMDSZ oktalannal riogatja az erdélyi magyar választókat azzal, hogy nem éri el a választási küszöböt, mert korábban gondoskodott róla, hogy a választójogi törvénybe olyan alternatív küszöb is bekerüljön, mely mindenképpen biztosítja a parlamenti jelenlétét.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Az valóban érdekes, amikor egyik szégyentelen ekézi a másik szégyentelent. Szerintem jelentse fel Kövért a közös Gazdaállatuknál.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Nocsak? Egy vagy esetleg két nullával kevesebbet írtak véletlenül az asszonyverő szentembernek postázott csekkre? Kevesli a fejpénzt? Vagy a konkurrenciától sajnálja?
justhpeter
Az valóban érdekes, amikor egyik szégyentelen ekézi a másik szégyentelent. Szerintem jelentse fel Kövért a közös Gazdaállatuknál.
RonaGyuri
a kettőnek együtt sincs egynek elegendő gerice
quadrocopter
A kamion is nekimehetne Kövérnek, ennek a másik hereverének meg egy domper! Oszt' jó napot!
Zeta
Tőkés, még jár haza?
Hány párt körül volt már,aztán egy sem volt jó!
papa.49
Most megmutatta a sekus pap mekkora GYÖKÉR, hatalmas!!!
bencemacska
Lehullott az érdemtelenül ráakasztott dicsfény, most érzi a megosztottság miatti nehézséget, és vesztésre áll.
Hiába osztotta meg OV az erdélyieket is, nem jött be egyik új pártja sem!!! Sőt egyre rosszabbul áll miatta az RMDSZ is!!!
Kövér Laca előbb belátta, hogy Tőkés egy kipukkadt lufi, nem érdemes rá fogadni, OV még erőlködik!
karma1
Bevagta a durcit, mert az altala vednokolt EMNP part nem kerdezte meg, hogy kit allitson ki jeloltnek. Haaat, eleg tre dolog, amikor sz@rba se veszik az embert. Nadehat ennyit is er a tiszteletes ur...
Noveszthetne bajuszt tokes, hogy legyen mit osszeakasztani.
Hofipisti
Azért azt ne felejtsük el, hogy Tőkés MAGYAR Fidesz listán EP-képviselő!!! A legjobban az tetszik, mikor egy ilyen szentéletű kágyula (meztelen csiga) korruptozza a többit! A becstelenségnek nincs korlátja!
Cefi
Gigászok harca... még a cicám is fetreng a hátán a röhögéstől.
nevemnick
Mindkettő kézenfogva nekimehetne a bécsi gyorsnak.
Ez a véleményem.
bakegya
Orbán küldte TÖKÖS-KÖTELES...mákos a szátok...mind a ketten bezabáltátok,aztán csodálkoztok ,ha a ROMÁNOK HÁNYNAK RÁTOK...MIATTATOK MINDEN MAGYARRA...és ez ma itt az igazi probléma!!!
lópicigáspár
És még ezt tüntették ki! Na majd jól megvonják tőle! (Azt is) :))
Jozefina
A betonfal elé állítani bekötött szemmel jobban hangzana!!!
Hari
Savanyú a szóló. Most, hogy a fidesz lényegében cserben hagyta, mėg a fröcsögéstől sem riad vissza. Csoda, hogy a román propaganda röhög , hogyan esik egymásnak magyar-magyar. Gratula Tőkés Úr !
Eladott Ország
Tőkés László, az elmúlt évek egyik legkártékonyabb politikusa idővel majd megnyugszik és
tudomásul veszi, hogy így is bőven örülhet és befoghatja a száját, amiért az elbukott projektjei
dacára sem kell munkanélküliként székely zászlókat hurcolásznia bele a vakvilágba.
Kutyuska
@CHEWBACCA: Köpönyegforgató köcsögök cicaharca
Kutyuska
@papa.49: Kb. akkora, mint köteles Lackó
Edmond Dantes
A kanos püspök aggódik,hogy nem fér a vályúhoz.Érthető.
perfekt
Ez az! Mikor, a farok csóválja a kutyát!Papok -és a politika!Rövidesen meg tudjuk-Tőkés mennyit ártott,a magyarságnak?! Meglátjuk ,milyen bölcs a külhoni magyar.Mert ha nem--megnézhetik magukat a magyar nemzetiségűek az biztos!
kissé felnőttem
Nem láttam és ? fel lökte ? vagy le is lökte? ő teheti egy tőkés kérem ma itt mindent tehet , lásd, soros is tőkés pénzes tőkés

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.