Türk testvéreink maguk közé fogadtak – jelentette ki felszólalásában Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán a törökországi Izmirben, a Türk Nyelvet Beszélő Országok Parlamenti Közgyűlésének (TÜRKPA) 8. plenáris ülésén.

Ez már tényleg durva keleti nyitás: Kövér Lászlót türk "testvéreink" maguk közé fogadták
Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Kövér László rámutatott: azáltal, hogy Magyarország 2014 júniusában megfigyelői státust kapott a TÜRKPA-ban, 2018 szeptemberétől pedig a Türk Tanács munkájában is ebben a minőségben vesz részt, joggal érezheti, hogy türk testvérei maguk közé fogadták.

A magyar házelnök emlékeztetett:

rokonság, közös hagyományok, hasonló nyelvi szerkezet és fordulatok, történelmi kötelékek fűzik össze a magyarokat a türk népek világával.

A magyar turkológia atyja, Vámbéry Ármin kezdettől hangsúlyozta a türk népek összetartozását, a magyar civil társadalom pedig – szembeszállva az akkor Magyarországon uralkodó ausztriai hatalommal – Törökország fegyveres megsegítésére szervezkedett már az 1877. évi orosz-török háborúban – említette példaként Kövér László. Egyúttal hangsúlyozta: miután Magyarország az egykori szovjet birodalom széthullását követően éppúgy egyértelműen kinyilvánította együttműködési szándékát a függetlenné váló türk nyelvű köztársaságokkal, mint Törökországgal, a magyar kormány 2010-ben meghirdette a Keleti Nyitás politikáját.

Kövér László beszédében felhívta a figyelmet:

a földrajzi közelség és a geopolitikai kihívások is összekapcsolják Magyarországot a türk országokkal.

Kifejtette: a globális éghajlati változások egyre nagyobb kihívást jelentenek a népesség egészséges élelmiszerrel és ivóvízzel való ellátására, de új jelenség a globális migráció, valamint új formákban jelenik meg régi ellenségünk, a terrorizmus is. Ugyanakkor hozzátette: az internet elterjedésével nemcsak az információközlés hatékonysága nőtt meg, de nőtt a társadalmakat összetartó erkölcsi normarendszer sérülékenysége is. A technológiai fejlődés nem csupán az emberi élet minőségének javítását ígéri, de alkalmat ad arra is, hogy az emberről alkotott képünk megváltoztatásával egyesek a legalapvetőbb civilizációs értékeket is megkérdőjelezzék – jelezte.

Binali Yildirim török házelnök beszédében ismertette: a független türk köztársaságok össznépessége 155 millió ember, együttes GNP-jük pedig megközelítőleg ezerkétszáz milliárd dollár. Yildirim a plenáris ülés utáni sajtótájékoztatón közölte: a kétnapos program során előkerült a migrációnak, a regionális biztonság védelmének, az országok szuverenitása elleni fenyegetéseknek, valamint a közös nyelvi, kulturális és történelmi tudat fejlesztésének kérdése is.

A Türk Nyelvű Országok Parlamenti Közgyűlése 2008. november 21-én jött létre Isztambulban az azerbajdzsáni, a kazah, a kirgiz, valamint a török parlamenti elnökök megállapodása alapján. A TÜRKPA első plenáris ülését 2009. szeptember 29-én Bakuban tartotta. Üzbegisztán és Türkmenisztán nem tagja a szervezetnek, egyes üléseken díszvendégként vannak jelen.

A TÜRKPA 2014 júniusában, Bakuban tartott 5. közgyűlésén, ahol a magyar törvényhozást Lezsák Sándor, a Parlament alelnöke képviselte, Magyarország megfigyelői státust kapott a szervezetben.

A szervezet céljai a segítségnyújtás a tagországok közötti politikai párbeszéd fejlesztéséhez, a jogalkotás harmonizációja és a kölcsönös tevékenységek megerősítése a történelmi, kulturális és nyelvi egység alapján, valamint a hozzájárulás a türk nyelvű népek és más régiók országai közötti együttműködés fejlesztéséhez.

Magyarország megfigyelői státusából adódóan az üléseken felszólalhat, azonban annak döntéseiben nem vesz részt, így a közös nyilatkozat is nélküle kerül szövegezésre és elfogadásra. Magyarország a bizottságok munkájában sem vesz részt.

A TÜRKPA jövő évi ülését Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban tartják.

Kövér László szerda este a Két nemzet, egy kamera című fotókiállítás-sorozat újabb tárlatnyitóján vett részt az izmiri Ahmed Adnan Saygun Kulturális Központban. A kiállítás keretében ezúttal Izmir és Tokaj vidékének szépségeit mutatta be öt magyar és öt török, többségében amatőr alkotó.

Kövér László a megnyitón meggyőződését fejezte ki, hogy a kultúra az egyik legnemesebb eszköze az országaink közötti kapcsolatok erősítésének. Mint mondta, ehhez remek lehetőséget nyújt a fotóművészet, amely kulturális kapcsolataink viszonylag új szegmensét képezi, ugyanakkor kiváló eszköz régi, közös emlékeink vagy egymást csalogató értékes látnivalóink bemutatására.

A Két nemzet, egy kamera című kiállítássorozat létrehozását Magyarország ankarai nagykövetsége kezdeményezte. A cél akkor a magyar és a török főváros, Ankara és Budapest együttes bemutatása volt. Az első fotóválogatást 2016 őszén Ankarában, majd 2017 tavaszán Budapesten állították ki. 2017 szeptemberében Pécsen mutatták be a Pécsről és Beyogluról készült fényképeket.

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ott is maradhatott volna Kövér végleg! Most akkor ott is kell stadiont építeni a "testvéreknek"???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ott is maradhatott volna Kövér végleg! Most akkor ott is kell stadiont építeni a "testvéreknek"???
Kukac Kukac
Kedves László! A "türk" és a "tirpák" nem ugyanaz a szó...
Sandor31
--Itt találsz meztelenn lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
namihami
Otthonra talált...erkölcsi és műveltségi értelemben is.
mackoka46
Mit szipppantott be ez a nímand elnök despota ?
balos
Ez a manus a török fürdőben vett magához valami keményebb anyagot?Szóljanak már neki,hogy 150 évig gyilkolászták a "nemzetünket" a testvérei!Bár szerintem ennek a bajuszszarnak a patás is testvére!
simmering73
El is vihetnének benneteket a pics@ba egytől egyig.
justhpeter
Azt megértem, hogy ha Kövér valahova kiszabadul, akkor kómába esik a gyönyörtől. De muszáj neki hülyeségeket is beszélni a kómában ? Vagy csak a régi bolsi múltja tért vissza.
tulipan
Mondhatom az a SOK SOK LEGYILKOLT magyar ősünk TAPSOLNA!!!
desiro
Ő is meg találta a nagymama seggén a piros pöttyöt???
kokopelli
..megkérdeztem volna tőle,hogy miért nem "turk"-ot mond,mivel a pl. a török
az kicsit más?
Clavigo
@kokopelli: Kövér elvtárs az egyik (legjobb ) legokosabb elvtárs...A kérdésed tiszta provokáció.. :)))))
kokopelli
@Clavigo:... nem akartam kifejteni a "miért nem"-et! (;-))
(holott a magyar "abc"-ben van "ü" is és "u" is!
Clavigo
@kokopelli: :))))) DDD :))))))) DDDDDD :))))))) Allah büyük,,,Kövér elvtárs agya nagyon " kücsük "...:) :)))))))
Zeta
A nagy rokonságban odaveszett kb.2 millió magyar! Mi a frászt kell nekünk dörgölőzni?
Amilyen nagy keresztények vagyunk, a vegén ki kell keresztelkedni.
vacsi
Testvérei a nyűnek... Meg Kövérnek!
Marivelsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
tulipan
@durbincs: Há, mi van már megint Te narancsos seggnyaló, te hafaroknyi hulla Sügér: ! Hülyegyerek vagy? Már meg, hirdeted a rokonságoda ist?
Tán talán bányaló vizelet van neked helyén eszednek? Kevés a fidesses júdáspénz már? Kiegészíve a nő rokonaidnak bájaik árulása lett van több suska? Pitesti cigánysor dísze.
Bolond fejed,de bajnak nem érdekes ,le van szarva ! Tünj el a francba!
CsipkeRózsa
Kövér őket testvérként fogadja, a magyar ellenzéket pedig hazaárulónak, szektatagoknak, hülyének mondja.
tulipan
@durbincs: Há, mi van már megint Te narancsos seggnyaló, te hafaroknyi hulla Sügér: ! Hülyegyerek vagy? Már meg, hirdeted a rokonságoda ist? AHA, szóval, üstbe embert főni ? -citrommal a szájába , ugyibáááár?
Tán cak nem, teljes egészében a bányaló vizelet van neked az helyén eszednek? Kevés a fidesses júdáspénz már? Ki kell egészítened a nőrokonaidnak bájaik árulásával igy lett több suska? Pitesti cigánysor dísze.
Bolond fejed,de bajnak nem érdekes ,le van szarva ! Tünj el a francba!
Lepényleső
Akinek testvére az akinek ősei 150 évig rabolták az országot,az maga is azt teszi? Átlépjük
az általános normákat,ha a rablókkal kokettálókat árulóknak tekintjük? Esetleg Dobó,Zrínyi
stb, ők mindannyian Soros emberei voltak? Ezért hát az Oroszok ölelése is,mert elnyomásban
kimagasló érdemük van?
kokopelli
@Lepényleső: ...nem tuttad "asztat"?..mármint a Soros-tesók tömegét ;-)
Várj még egy kicsit,mert jönnek még az eskimók,az aborichin-ik,a tusik
és a hutuk,is!
Eriksson
@CsipkeRózsa: 19:05 Talán azért, mert a türk népek testvérnek tartják a magyarokat, a magyar ellenzék meg minden másnak a magyarokat.
lópicigáspár
Na most eltévedtem, mint vasorrúbába a mágneses viharban! Hát hogy lehet összezutyálni a mi történelmünket a türkökével? Az, hogy 150 évig a nyakunkon ültek az nem számít, a mi történelmünk csak a miénk és senki bele nem szólhat! Nem, hogy a türkök!!!
Eladott Ország
Szerintem is, kiváló tempóban, jó érzékkel tolatunk kifele Európából, midőn Kirgizisztán, Kazahsztán és Törökország típusú országok vezetőinek lúdtalpai elé borulva dicsőítjük őket, Európára meg véres rongyként tekintünk. Nem mi, csak ezek az elvetemült kivénhedt demokraták.
kokopelli
Először azt kellene tisztázni,hogy mi a "TURK" vagy "TÜRK",mert a kettő nem ugyanaz!!!
(idézet)..."A magyar tUrkológia atyja Vámbergi Armin...!"
Tessenek az ázsiai térképet a turk-ok által lakott térség bejelölésével megtekinteni! (;-)
CsipkeRózsa
@Eriksson: Jól tudod, hogy ez nem igaz, az ellenzéknek nem a magyarokkal van bajuk, csak az orbáni szemétségekkel, amit Orbán és tsai művelnek. Ez független attól, hogy ők is magyarok.

Egyébként, az ellenzék tagjai is magyarok, ha te és a veled együtt gondolkodók kirekesztik is őket.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Éppen most cáfoltad meg saját magad azzal, hogy kirekesztőnek nevezel, holott sosem adtam rá okot.
Akkor ki is a kirekesztő?
CsipkeRózsa
@Eriksson: Én nem téged rekesztettelek ki, hanem ti szoktatok minket kirekeszteni. Egyébként és soha senkik még nem rekesztettem ki, nem mondtam senkire, hogy idegenszívű, nem szoktam cigányozni, stb.

Te írtad, hogy:

"Talán azért, mert a türk népek testvérnek tartják a magyarokat, a magyar ellenzék meg minden másnak a magyarokat."

Én erre válaszoltam az előző hsz.-ben.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Tettem egy megjegyzést, ami nem mellesleg igaz. Erre te rögtön kineveztél engem és a hozzám hasonlókat kirekesztőnek. Miért? Miért? Miért?
Mert a szólás és gondolkodás szabadsága csak téged meg a hozzád hasonlókat illett meg? Így nem lesz soha béke ebben a csöpp hazában, melyben annyi sokféle hozzám hasonló nációnak kellene együtt élnie, egyetértésben.
CsipkeRózsa
@Eriksson: Mert amit leírtál, az a mondat volt ez ellenzékre nézve kirekesztő, akkor mit kellett volna arra válaszolnom? Azt, hogy kirekesztők vagytok.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Én meg úgy látom, hogy az ú.n. ellenzék az, aki minden élő fába beleköt. Aki nem úgy gondolkodik ahogy ők, meg te, az csak szar Fideszes lehet. Holott ez korántsem biztos.
Na de hagyjuk. Az én iskoláimban másképp oktatták az értelmezést.
bencemacska
@Eriksson: ma, 14:45
Tudod miért volt verekedés?
Mert a másik VISSZAÜTÖTT!
csak úgy....
@CsipkeRózsa: Csípi a szirmaidat a kis lompos, ezért kötözködik Véled! :)
Eriksson
@bencemacska: 15:06
Szidtad az anyámat? Most megnézheted magad. (Már üt is.)
Hát ez ilyen.
csak úgy....
@Eriksson: "@CsipkeRózsa: Én meg úgy látom, hogy az ú.n. ellenzék az, aki minden élő fába beleköt. Aki nem úgy gondolkodik ahogy ők, meg te, az csak szar Fideszes lehet."

te sikeresen végezhetted a marxista-leninista egyetemet..."Az én iskoláimban másképp oktatták az értelmezést. "
szar,mikor valaki egyedül (magától) nem tud valamit értelmezni,mert nem azt tanulta!
ebbe a rohadék többpárt rendszerbe, kezdesz belezavarodni,
neked ,az igazat csak az az egy párt rendszer ,mint régen...
bencemacska
@csak úgy...: ma, 15:32
Én meg pont fordítva látom: az ellenzék csak reagál, (védekezik) és nem kezdeményez (támad).
Ezért mindig hátrányban van!
csak úgy....
@bencemacska: Szerintem, Neked lehet igazad! Magyarországon (jelenleg) nincs ellenzék!
Akik "okoskodnak" a fidesz ellen,azok hazaárulóknak lesznek kikiáltva vagy szélnek eresztenek róluk ,valami pletyka hadjáratot,...de erre van szükségük a shikari féléknek...
papa.49
@bencemacska: Milyen ELLENZÉKRŐL beszélsz, sajna nem látok olyat itt és most, csak lagymatag vagdalkozások tömkelegét, de az ellenzék, mára BÉNA KACSA lett képtelen egy normális megmozdulásra, és PONT EZÉRT VAN MINDEN AMIT A KÉPÜNKBE KAPUNK, mert nincs ellenzék csak VIZESNYOLCASOK gyülekezete ...
bencemacska
@papa.49: ma, 16:07
Válasszuk ketté!
Más az, hogy pro forma létezik az ellenzék, gyakorlatilag nem látszik ellenzéki tevékenység. Nem is fog addig, amíg rá nem jön arra, hogy nem elég lereagálni a fidesz józan ész elleni intézkedéseit. Követő pozícióból max. védekezni lehet!
Itt már minden a fidesz kezében van. Az ellenzéknek KEZDEMÉNYEZNI KELL!!!
De amíg az ellenzéket nem követi tömeg, addig a kezdeményezés is kevés.
Miért vannak most kb kétezren a tüntetésen, mikor minimum 200 ezer emberre lenne szükség, ahhoz, hogy OV is lássa!
tulipan
@durbincs: Remek ez az újjtásod, Te magyarul is alig tudó, narancsseggnyaló félfaroknyi Sügér! Egészen üdítő! Próbálkozhatnél már igazán. más helyen a bűzödet szétárasztani?
De jó kellenek neked azok a kannibálok, na akkor vigyed?s ne csak lökdösd ide a szóvirágot?
Nekünk ide NEM kellenek ?s ha ezt nem érti 1000km-ről,s szavazati jogról hadovál ide nekünk? ...még mondhatnánk hogy rontaná a magyar vért onnan ? direkt - ? ejnye @Durbincs, ugyan minek? azt azokban a Ploesti bányaszakiskoláidban ottan az...iskoláiban nem éppen a jó eredményeket elérő,s gyorsanreagálló, nebulok csapatát vezethetted ? Hja a narancsos Zorbán biztosan nyakig beléd van esve,ó! Na, de deje lenne má eltünnöd a balfenéken a poklok kénköves fenekére, ahol nagyon várnak már a többi hasonlóan agyatlan, narancsos puszi-pajtás haverjaid, akikkel majd ott, firkágathatjátok a mocskos sexhirdetéseiteket!

Köszönöm, hogy felsoroltad, hog ki mindenki normális itt, akivel érdemes szóba állni!
Sámannus
Nyalnak szopnak szívnak ez jut már csak, meg hegyeset köphetnek, a pofánkba. Ócska szajhák.
papa.49
@bencemacska: Igazad van abban hogy ,,térdelő helyzetbe,, van az ellenzék, és abban is marad amíg nem találnak egy olyan pacákot akin nem tud fogást találni a fütyisz, és minden ellenzéki be tud állni mögé !!!
bencemacska
@papa.49: ma, 20:38
És mi is kellünk hozzá!!!
papa.49
@bencemacska: Igen ez kétségtelen !!!
lópicigáspár
@tulipan: Légy nyugodt, szemrebbenés nélkül meg fogják szavazni!
Sámannus
@papa.49: Amit levágtak a nemzetbiztonsági ülésen azt egy öleb sem játszhatná el meggyőzőbben. Szabályosan lementek kutyába. Egy fidesznik kettő helyett szavaz, és utána még kiállnak hadoválni, hogy mi történt. Azt hiszem már jobb ha tele is szarják helyben a gatyájukat. Fel sem fogják ilyen bamba szaroknak nincs semmi keresnivalójuk ott.
Grafix69
Szegény Dobó István , ha ezt megérhette volna , mikor ez a bajszos suttyó az egész történelmet a saját bajszára idomítja . A türkmének , igen , a nagy bazi nagy magyar türkmének , hogy a picsába nem tudnak ezek megrohadni már?
Rockxy
Nagyon durva a nyitás kelet felé, mert inkább hadat kéne nekik üzenni, meg utálni őket csak úgy, mert miért ne alapon.
Én a zorbán helyében a putyinnak is megmondanám, hogy bokán rúgom, ha ide mer jönni mégeccer.
Ide nem gyöhet csak a netannya hú, meg a pereputtyja, ja.
Hát a frankos hitelt nem semmiért varrta a magyarok nyakába.
Eriksson
@papa.49: @bencemacska: Hány pártja van az ellenzéknek? Sok.
Namármost. Ha mindegyik egyetértene mindenben, elég volna egy is. De a mai állás szerint maguk a pártok az akadályai, hogy összefogás legyen. Mindegyiknek más-más az érdeke, mások a céljai, miért rendelné magát alá egy másmilyen érdeknek.
Aztán ott van még a választópolgár. Neki aztán ne mondja meg senki, hogy ő kit szeressen.

Elképzelhető lenne egy ilyen felállás?
gtfkephost.hu/files/2018/47/25/ir4pq4uilh.jpg
karma1
@Eriksson: Aranyom, forditva ultel fel a lora! Nem a magyar ellenzek tartja MASNAK a magyarokat, - eppen ellenkezoleg: a csuti puhos mondja azt, hogy aki nem a fideszre szavaz, az hazaarulo... Aha,... Szoval most mar azert is fogunk tejelni erdogannak, hogy onnan is jojjenek szavazok? Mert az lesz a vege...:o((((
Eriksson
@karma1: Már megint rosszat álmodtál...
Az viszont tényleg különös, hogy a hazai ellenzéknek semmi se jó. Bármi történjék is, mindig negatív a hozzáállás.
papa.49
@Eriksson: Mondtam én olyat egyszer is, hogy ez, vagy az a párt a frankó, ilyet nem fogsz találni ha akár 2008. visszanézed a hozzászólásaimat, miért mert pont ez szoktam felróni a pártoknak, hogy NINCS KÖZÖS NEVEZŐ, MERT MINDEGYIK A SAJÁT SZALONNÁJÁT AKARNÁ SÜTÖGETNI, ha esetleg lenne valaki aki összetudná fogni a mostani ,,ellenzéket,, akkor volna keresnivalója az embereknek a fütyisszel szemben, de addig a csutigörény hátra dől és kér egy csésze kávét !!!
Eriksson
@papa.49: Ez bizony így igaz, és éppen azért nyerő a Fidesz, mert azon az oldalon többnyire egyetértés van. A miniszterelnök személyében is.
A másik oldalon pedig sosem tudnának megegyezni egyetlen személyben, olyan ember még nem született erre a világra.
karma1
@Eriksson: Mondd, most szorakozol velem? Csak EGYETLEN dolgot mondj, amit ellenzekben az fidesz nem tamadott.
Maskeppen fogalmazva: mondd, amikor a fidesz volt ellenzekben, miben ertett egyet a kormannyal???
Ha pedig melyebben megnezed a dolgokat: az ellenzek az, aki pont azert letezik, hogy semmi se legyen jo neki a regnalo kormanybol. Igy mar ertheto vagyok?
Mert ha egyetertenenek, akkor ok is kormanypartiak lennenek...
Hadd ne folytassam, jo?
Eriksson
@karma1: Ezt én is kérdezhetném tőled.
Én nagyon jól emlékszem mi volt akkoriban. Nem volt olyan törvényjavaslat, mellyel a Fidesz egyetértett volna. Sőt, volt olyan is hogy kivonultak az ülésteremből. Ebben nincs köztünk vita.
De azt te is beláthatod, hogy mialatt ők ezt tették, aközben egyre inkább erősödtek, és nem ragadtak bele csakis és kizárólagosan egymást lejárató kampányokba, hanem építették a hátországot.
Ha az MSZP-SzDSz kormány jól tette volna a dolgát, a nép nem állt volna át a Fidesz oldalra, főleg nem tartana ki mellettük immár a harmadik ciklusban is.
És mi a végső konklúzió? Amíg a Fidesz az egység megteremtésével megerősödött, a baloldal nem okult a kudarcaiból. Politikájukból továbbra is a széthúzás, a marakodás a fő irányvonal.
Remélem belátod, hogy Orbán Viktor gyalázása önmagában nem vezet célhoz, csak ellenérzést vált ki a szimpatizánsai körében.
Mert ami ocsmányság csak itt a Propin fellelhető nap, mint nap, amiatt egy valódi diktatúrában már régen be lenne zárva a bolt.
Eriksson
@bakcsubakka: Amikor én iskolába jártam, akkor még tisztességre, egyenességre, józan gondolkodásra, de főleg jó modorra nevelték az ifjakat. Amikor én iskolába jártam, nem volt "plakáterdőktől sötét az ország,Soros,migráns,korrupt ellenzék, etc", így az ilyen propaganda nem vonhatta el a figyelmemet sok más, fontos dologról.
A mai napig megmaradt, hogy döntéseimet, véleményemet több álláspont meghallgatásával szeretem magam kialakítani, és nem propagandák, reklámok, pletykák sugallatára. Főleg nem egyoldalúan, valamilyen -izmus hatására.

Aktív koromban jócskán benne voltam a dolgok sűrűjében, szükségem is volt a személyes felelősségem miatt a racionális gondolkodásra, a lehető legkevesebb részrehajlásra. Mai napig távol tartom magam a felelőtlen mellébeszélésektől.

Kérdésedre válaszolva: Először is a történtek politikai háttéranyagát tekintve, nem tartom egyszerű köztörvényes bűnözőnek az illető személyt. Amit felhoztak ellene a vád során, szimpla koncepció, még ha van is némi alapja, amit fel lehet használni ellene. Különösen annak tekintetében, hogy az utódját mindenféle hasonló vád alól mentesítettek és kinevezték a helyére.
Tehát, ami egyikük esetében köztörvényes bűn, az a másikuknak jutalmazást ér, jelen esetben a miniszterelnöki posztot.
Még annyit: Ezt a "köztörvényes bűnözőt" nem csupán Orbán Viktor és a magyar külügy szöktette, hanem nemzetközi összefogással történt a dolog.
Ha rajtam múlott volna, én megadtam volna Gruevszkinek a politikai menekült státuszt.

Remélem elfogadod a válaszom.
Eladott Ország
Kizárólag didaktiktai célzattal idepakolok néhány statisztikai adatot. Leginkább azért, mert fényességes teliholdunk (nem félhold, telihold!) a magyar kereszténység Európát ápoló és eltakaró önfeláldozásában valami olyasmit magyarázott, hogy midőn eltökélten dörgölőzik ezekhez a figurákhoz, előzőleg figyelembe vette a kölcsönös tisztelet mellett a sajátosságokat és a realitásokat. Nem szeretném összezavarni a híveket és rajongókat, de beszéljünk akkor néhány sajátosságról: Azerbajdzsán: a lakosság 97-99%-a iszlám vallású (ebből 85% síita, 15% szunnita), a fennmaradó 1-3% ortodox keresztény. Kazahsztán: a lakosság 57%-a szunnita iszlám vallású, 34%-a orosz ortodox, 2%-a protestáns, további 7% egyéb vallású.
Kirgizisztán: a lakosság 75%-a szunnita muszlim, 20%-a orosz ortodox, 5%-a egyéb vallású.
Törökország: a lakosság közel 100%-a iszlám vallású, az ortodox, örmény ortodox, izraelita, római katolikus és protestáns csoportok jelenléte elenyésző. Üzbegisztán: a lakosság 88-92%-a muszlim (főleg szunnita), 6-9%-a orosz ortodox, a csekély maradék pedig egyéb vallású, illetve vallástalan. Türkmenisztán (a hatodik türk nyelvű ország, amely nem képviselteti magát a csoportképen): a lakosság 85%-a szunnita muszlim, 9%-a orosz ortodox, 2%-a egyéb vallású. A fentiek fényében azt szeretném kérdezni, hogy mit keres Orbán Viktor muszlim türk identitású, gyökereiket büszkén ápoló országok despotáival egy csoportképen és miért győzelem és dicsőség ez Magyarországnak? Az elmúlt nyolc év utáni elmúlt nyolc év és különös tekintettel az elmúlt három év kormányzásának legfőbb, kvázi egyetlen csapásirányát és kommunikációs háborúját tekintve (idegen vallású, más bőrszínű csőcselékek ide ne jöjjenek, ne vegyék el a munkákat, a kultúránkat, a kereszténységünket!) mit keres Orbán Viktor nettó muszlim országok nettó autokratáival közös fotón? Hogyan illeszkedik ez a hanyatló Nyugatról a virágzó Keletre kacsingató rablómese a kék plakátok, 1 perces hergelő agymosások csendéletébe?
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/09/kirgiz.jpeg
lham Alijev azeri, Nurszultán Nazarbajev kazah, Szooronbaj Zseenbekov kirgiz, Recep Tayyip Erdogan török és Savkat Mirzijojev üzbég államfő, valamint Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Ramil Hasanov, a Türk Tanács főtitkára. (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda /
Én nem tudom, hogy ezelőtt húsz évvel bárki nagyobb tételben fogadni mert volna arra, hogy egyszer ide is eljutunk. Abban sem vagyok biztos, hogy maga a főszereplő nem görnyedt volna ketté a röhögéstől, ha valaki azt mondja neki, hogy 2018-ban Kirgizisztánban keresi majd a Nyugat felé áramló virágzó keleti tőkét, és – utolsó igazi, gyökeres mélykeresztényként – muzulmán despoták oldalán harcol majd az Európába özönlő iszlám ellen. De hogy ezen az egészen már se röhögni, se sírni nem lehet, az egészen biztos.
tulipan
@durbincs: Há, mi van már megint Te narancsos seggnyaló, te hafaroknyi hulla Sügér: ! Hülyegyerek vagy? Már meg, hirdeted a rokonságodat ist?
Tán talán bányaló vizelet van neked helyén eszednek? Kevés a fidesses júdáspénz már? Kiegészíve a nő rokonaidnak bájaik árulása lett van több suska? Pitesti cigánysor dísze.
Bolond fejed,de bajnak nem érdekes ,le van szarva ! Tünj el a francba!
Eriksson
@bakcsubakka: Sajnálom, hogy nem tetszik amit írtam. Ennyi tellett tőlem.
Rockxy
Mindenkinek, aki ma Magyarországon egyszerű magyar állampolgár szeretne lenni:
Először is a polgár arról ismerszik meg, hogy vállalja a felelősséget saját magáért, és nem mutogat másra.
És másodszor, harmadszor, huszadszor is.
Grafix69
@durbincs: Nem kell személyeskedned velem azért mert éppen válaszolok a kérdéseidre . Mindenki ott él ahol akar, legfőképpen ahol tud is , a föld mindenkié .
szalai331
----Itt találsz meztelen nők a városodban : Huit.Re/Nok
Grafix69
@durbincs: De baszki nem mindegy neked , egyébként meg van az 3000 is . Addig picssogok oda amíg akarok . Az én életem nem független a tróger magyar kormánytól , tetszik érteni ?
tulipan
@durbincs: @durbincs: Remek ez az újjtásod, Te magyarul is alig tudó, narancsseggnyaló félfaroknyi Sügér! Egészen üdítő! Egyszóval, Te a Ploesti ipari hulladék magja és a HÍRDETŐS STRICI IS vagy? AHA, EZÉRT csak ennyi hát,az a pöffedt rettenet eszed ? Nem kéne, éppen neked, emlegetned az IQ-t, hiszen azt sen tudod, mi is az?
De jó, szóval kellenek neked azok a kannibálok, na akkor vigyed?s ne csak lökdösd ide a szóvirágot?: mondjuk Te nem is vagy magyar állampolgár, és nem is itt élt soha,alávaló személyiség? de 1000km-ről azért belebrekegne ?
Nekünk ide NEM kellenek ?s ha ezt nem érti 1000km-ről,s szavazati jogról hadovál ide nekünk? ...még mondhatnánk hogy rontaná a magyar vért onnan ? direkt - ? ejnye @Durbincs, ugyan minek? azt azokban a Ploesti bányaszakiskoláidban ottan az...iskoláiban nem éppen a jó eredményeket elérő,s gyorsanreagálló, nebulok csapatát vezethetted ? Hja a narancsos Zorbán biztosan nyakig beléd van esve,ó! Na, de deje lenne má eltünnöd a balfenéken a poklok kénköves fenekére, ahol nagyon várnak már a többi hasonlóan agyatlan, narancsos puszi-pajtás haverjaid, akikkel majd ott, firkágathatjátok a mocskos sexhirdetéseiteket
tulipan
@Grafix69: Ennek a kretén halfarok Sügérnek, mondhatsz, amit akarsz, a narancsködben úgyis képtelen felfogni!!!
silber13
@durbincs: "Hejjessírás" nulla,értelem nulla, igazi bunkó, román pakulár! És még buzi is! Igaz, Durbincs-Shikari?:-))))
tulipan
@durbincs: Mi van naancsos sewgnya félfaroknyi Sügér?
Akkor HÁT, Te fested ki a pofádat vén buzeráns! Azt hiszed, ezzel majd sikerül fiatal fiúkákat fognod, elmebeteg, pedofil totál bunkó!
kokopelli
@silber13: ilyen a férfiszerelem! Egy román erdőlakó,és egy cseh "komment-
partizán" plátói szerelme! Szerencsétlen sors,de ha megfizetik?
silber13
@durbincs: Vén homokos!:-)))) Ez maga, remélem tudja kettősnevű Shikari-Durbincs!:-))
tulipan
@durbincs: Te, agyatlan, nyűves herélt, félfaroknyi,narancsseggnyalinkós Sügér! Firkálasz te onnan Ploestiből össze-vissza hülyeségeket, ilyen ploesti bányakecós, alúiskolázott, narancsos senkiházi? Te Nyüves Herélt ? mennyél már ? ez se jött be ? Shakira beszéljen már a fejével ? hisz rokonok vagytok, unokatesók, a vérfertőzött alvégről? az egyike a sok plloesti ipari vérhulladéknak ? s ! a narancsos SEXHIRDETŐS STRICIK KÖZÜL valók vagytojk!?:Hozza az is a pénzt, ugyi? ugyan, egy kis pörcöt nyomjá má be ? ha má' magad snem tudod, a narancsos deliriumodban, mit is beszélsz itt összevissza? lehet te szegény, hogy tán cukros vagy? Attól még nem kéne csontülyének is lenned ?azt ne támaszd má' aannyira azt a szívlapátot ott a ploesti lóistállóban,mert még benő a hónaljadba ? törpe ,malackák, szerencsétlen huszára ? Igyad inkább, továbbra is a bányalóvizeletpáleszedet, a puszihaver Shikarival, jobban jársz? Különben még .LECIBÁLNÁTOK magatokat, a haver Shikarival, a tényleges valóság talajára?
tulipan
@durbincs: Te, agyatlan, nyűves herélt, félfaroknyi,narancsseggnyalinkós Sügér! Firkálasz te onnan Ploestiből össze-vissza hülyeségeket, ilyen ploesti bányakecós, alúiskolázott, narancsos senkiházi? Te Nyüves Herélt ? mennyél már ? ez se jött be ? Shakira beszéljen már a fejével ? hisz rokonok vagytok, unokatesók, a vérfertőzött alvégről? az egyike a sok plloesti ipari vérhulladéknak ? s ! a narancsos SEXHIRDETŐS STRICIK KÖZÜL valók vagytojk!?:Hozza az is a pénzt, ugyi? ugyan, egy kis pörcöt nyomjá má be ? ha má' magad snem tudod, a narancsos deliriumodban, mit is beszélsz itt összevissza? lehet te szegény, hogy tán cukros vagy? Attól még nem kéne csontülyének is lenned ?azt ne támaszd má' aannyira azt a szívlapátot ott a ploesti lóistállóban,mert még benő a hónaljadba ? törpe ,malackák, szerencsétlen huszára ? Igyad inkább, továbbra is a bányalóvizeletpáleszedet, a puszihaver Shikarival, jobban jársz? Különben még .LECIBÁLNÁTOK magatokat, a haver Shikarival, a tényleges valóság talajára? Ámde persze, nalatok a matatós kukás görény meg már jó rég beépült a rokonságba? vagy lehet, hogy Titeket már az is nemzett ?
Mert Tew bizuony egy rettenet egy bűzös állat vagy ám ? Csíkos koma, a kopott bundájú ? azt nagyon jól tudod. ugye ? Azon tapló viselkedéseden meg igen jól látszik,hogy az híres a Surmó Klón gyáros, a le Herélt jegyzett ? De-hát mint tudjuk ? sajnos ? . ,Uffolnak már itt a csótányok is !!! ? te bányacsoti ?
Tünj el innen a francba végre, hiszen senkit nem érdekenek a listáid!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.