Falugyűlés összehívását ígérte szombatra a polgármester a szerdai tanácsülésén azoknak a gyergyóditróiaknak, akik fellázadtak két külföldi vendégmunkás jelenléte miatt – írja a Maszol.ro.

Katolikus segédlelkész heccelte fel a gyergyóditróiakat a Srí Lanka-i pékek ellen
Fotó: Pixabay

Mint arról beszámoltunk, az erdélyi faluban óriási felháborodást keltett, hogy az egyik pékségben két Srí Lanka-i péket kezdtek dolgoztatni.

A ditróiak egy része nehezményezte az „idegenek” jelenlétét a településen, és migránsveszélyt kiáltva Facebook-csoportot hozott létre, amelyen durván fenyegették a vállalkozót és a vendégmunkásokat is.

A tiltakozók élére a helyi katolikus segédlelkész, Biró Károly állt, aki – a helyiek elmondása szerint – a vasárnapi szentmise végén hívta fel a hívek figyelmét

az „idegenek” által hordozott veszélyre.

Arra szólította fel a község lakosságát, hogy szerdán közösen fejezzék ki tiltakozásukat, és kérjék a helyzet megoldását a település polgármesterétől. Így a tiltakozók a gyergyóditrói katolikus templom előtti téren gyülekeztek szerdán 15 óra után.

A tiltakozók azt mondták:

sértette őket a pékség tulajdonosának az a kijelentése, miszerint új kultúrák megismerése csak gazdagíthatja a községet.

A tömeg közepén maga Biró Károly segédlelkész is feltűnt, aki kevéssel négy óra előtt a templomba invitálta az összegyűlt embereket. Odabent a pap a közös imát követően

tüzes hangú beszédben hívta fel a jelenlévők figyelmét a székely nép sorsára és az általa elszenvedett igazságtalanságokra.

A portál érdeklődésére Puskás Elemér polgármester elmondta: nem látja egyelőre, hogyan lehetne megoldani a kialakult helyzetet, úgy érzi, nem tud törvényesen lépni az önkormányzat.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Orbán székely népe, orbán választói.
Itt a példa, hogy mit tud tenni egy ostoba pap egy ostoba néppel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Beérett a fideszes gyülölet-propaganda!
RonaGyuri
@fideszes gyökér: Vélhetőleg Tömjény Sónyi magyar, aki hasonló megszállottsággal segíti a szavazásokat is! =))
Dr plágium
Jó. Majd ha idejönnek orvosi kezelésre és a szerintük "migráns" orvos kezelné őket, szaladjanak haza.
solidedge
A lelkész lecserélte a bibliát Orbán evangéliumára.
nezelodo
Ennek a szeretetet prédikáló lelkésznek és a felhergelt híveinek is elküldhetné a Kásler a tíz parancsolatot, kiemelve, a "szeresd felebarátodat" passzust, ami a mai melldöngető keresztényeknek csak írott malaszt.
Javaslom nekik, jöjjenek el Budapestre is hőzöngeni a muszlim iskola, a Türk Tanács és az orosz kémbank miatt is, és ne feledkezzenek el Erdogánról, Alijevről, Orbán macedón bűnöző politikusáról, és a temérdek letelepedési kötvényeséről sem.
justhpeter
Beérett a patkánymunka. Gratulálok a "keresztényeknek" !
Yoda69
Az ilyen pedofil lelkészek butitjak le az embereket.
jesz
Budapest televan albán pékekkel...na bumm..Ditróban meg két Srí Lankai süti a népnek a fínomságot...
Írja ki a pék, hogy az új pékek pirézek...ők idegen bolygóról jöttek.
namihami
Vajon ez már megér a Viktorunk részéről némi adományt a templomfelújítási keretből? Ráfér már az épületre némi tatarozás és padokból is mindig szálka megy a tiltakozásra kész hívek se..ébe.
staro2
Orbán székely népe, orbán választói.
Itt a példa, hogy mit tud tenni egy ostoba pap egy ostoba néppel.
Nessy
Nesze neked keresztényi szeretet! Isten jobban megválogathatná gyarló szolgáit! Ugyanis ezek jó pénzért már Orbán szolgái, és naponta elárulják Őt!
Jozefina
Persze mindezt isten nevében tette!!?? Újra éled a keresztes háború???!!!
Bogatir
Ördögök papjai keverik a szart. Nálunk belföldön a püspökök. Égetnék az embereket tömegesen ha tehetnék. Mocsok népség.
szép új világ
Kézzelfogható eredménye annak, hogy a csuti dagadék posványoson nem hiába keverte a szart.
A nagy tudású ditróiak meg egyék azt amit a csuhás süt majd nekik.
Csizmás Kond
Legalább volt merszük kimondani ami nem tetszik nekik, nem csak nyafognak.
Csizmás Kond
" A közösségi oldalakon folyó vitához többen is hozzátették, hogy a cégek azért nem találnak helyben munkaerőt, mert az alkalmazottaikat nem fizetik meg rendesen. „1800 és 3000 lej között keresnek az alkalmazottaink, kategóriától függően. Ez itt a környéken igen jó fizetésnek mondható napi nyolc órai munkáért. Ilyen összeget kapnak a vendégmunkások is, a plusz számukra csak annyi, hogy szállásukat, élelmezésüket biztosítjuk” – reagált erre Köllő Csaba. A két már itt dolgozó vendégmunkás az elsők, de még lesznek társaik is. Összesen hét ázsiai személlyel kötöttek szerződést. Még egy érkezik Srí Lankából, és jön még négy nepáli pék.(Ezt a cikket a Székelyhonról másolták: szekelyhon.ro/aktualis/azsiai-vendegmunkasok-ellen-haborognak-ditroban)"
Nessy
Miután "okos enged, szamár szenved", a két pék elköltözött. A falugyűlés okafogyott, mehetnek a templomba Te Deumot mondani! Vagy a kocsmába!
Nyírfa
Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik...
nezelodo
@staro2: Lassan kiveszik a székely, elbutulni már nem tud, az régen megesett a zárvány beltenyészet miatt, a kecske pedig nem hozott biológiai okok miatt vérfrissítést.
advocat
És majd mehetnek kenyérért a szomszéd faluba! Úgy legyen!
advocat
És az, hogy sri lankai kisbetűvel írandó, mint gyergyóditrói. Ennyit a székelyek műveltségéről. Is.
simmering73
Ez a segédlelkész se forgatja túl sűrűn a Bibliát.
Klubtag
@Nyírfa: ...sajnos a bárdok még hallgatnak, egyelőre a "fortélyos félelem igazgat" egyházi közreműködéssel...deja-vu érzés...az aljasság akkor is az, ha a szenteltvíz ráspriccel...
Nyírfa
@Klubtag: Sőt, a szentelt vízzel megspriccelt aljasság az aljasság csimborasszója.
Elolvastam a verset. Az egészet citálni lehetne, lényegileg nem változott semmi.

" Sok urunk nem volt rest, se kába, birtokát óvni ellenünk s kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk."

No még ezt:

"...lelki restség, mely hitetlen, csodára vár,nem elegendő, hogy kitessék:föl kéne szabadulni már! "
namihami
@Csizmás Kond: január 30. 09.14:
Én ezt nem a mersz meglétének, hanem az ész hiányának nevezném.
Mindkettő egy adottság, csak egyik pozitív, a másik fideszes/erdélyi.
fahrenheit451
Az igazi sátánisták, a katolikusok
Meg az összes többi hulladék szekta református shit.

Te nem tudod mi lesz velem, de én tudom, mi lesz veled - csak ennyi a különbség köztünk.
(ez egyesek szerint kevés, míg mások szerint túl sok - néha a sok is kevés, néha meg a kevés is túl sok)
fahrenheit451
Isten nem személyválogató, te geci, katolikus!
A kurva anyád, aki a világra szart egy ilyen mocskot, mint te - geci katolikus !!!
Isten nem személyválogató - érted ezt, te köcsög katolikus !!!

A 7,5 milliárdból hány milliárd a fehér hetero keresztény férfi, akik néha nők?
Túl kevesen vagytok a föld összlakosságához képest - hiába ágálsz ellene, köcsög!

Nem ellenkezni kell, hanem megérteni, és együtt tovább mozdulni közösen.
De túl hülye vagy ehhez - fehér keresztény árija faj...
Csizmás Kond
@namihami: Mindenki a saját képességei szerint ítél, nevez stb. Neked fogalmad sem lehet az ottaniak életfelfogásáról mert még legalább nem is jártál ott hogy legalább láss ha föl nem fogod is...
namihami
@Csizmás Kond: Szerinted ahhoz oda kell menni azért, hogy megértsem azt, hogy két, szakképzett, a falu pékje által hivatalosan alkalmazott ember, aki a falunak süti a kenyeret, kiflit, stb. ellen egy segédlelkész olyan hangulatot tud lázítani, hogy a két, munkájából élni akaró ember inkább elköltözik?
Ha ilyen az erdélyi néplélek, akkor inkább távolabb mennék tőlük, mint közelebb. Elég volt a hazai, hasonló mentalitásból, isten kíméljen attól, hogy még importra is sor kerüljön belőle.
(talán Te is láttad azokat a kis szkeccseket, amiben a hazai falvak lakói azoktól a migráncsoktól félnek, akikkel még 10 faluval arrébb se találkoztak az életben soha)
Csizmás Kond
@namihami: Legalább...de az még ízelítőnek is kevés. Amúgy ahogy olvasgattam az egész abból adódott, hogy a pékség vezetősége a helybélieket minimálbéren alkalmazta, úgy túlóráztatta, hogy nem fizette vagy nagyon keveset adott és ezt a két idegent egyből szakképzet fizetéssel vette fel, plusz fizette az élelmezésüket és a házbért, és még vagy ötöt akart így onnan hozni...ebből lett a kalamajka, és szerintem jogosan.
namihami
@Csizmás Kond: Akkor nem a szakképzetteket kell elüldözni, papi uszítás és templomi lázítás kiséretében, hanem kitanulni a szakmát és szakmai bért követelni. A pap helye nem a pékségben, hanem a templomban van.
Azt pedig, hol olvastad, hogy kinek és milyen bér mellett milyen munkakörülményeket biztosított a tulaj? És, ha ez egyáltalán igaz, akkor a tulajt kell elzavarni, nem azokat, akik értenek a kenyérsütéshez.
staro2
@Csizmás Kond: Akkor a pap miért nem a jobb bérezésért lázította fel az ostoba székelyeket?
namihami
@staro2: Jót röhögtem.
Azon, amin inkább sírni kéne...
Csizmás Kond
@namihami: Nem is azokkal volt a baj csak média meg a bulvár arra irányította és így lett belőle világszenzáció. Szerintem van pék mert nem ma indult be az üzem, de a minimál miatt lassan elfogytak.
Csizmás Kond
@namihami: elhamarkodtam...szóval bár úgy alkalmazták mint szakembereket én sem hiszem hogy a srylankai kenyérsütési technológia ugyanaz volna mint a székeltföldi...ez leginkább az állami betelepítési program műve .
Csizmás Kond
@staro2: Te honnan veszed hogy kit és miért uszított a pap ?
advocat
@Csizmás Kond: @Csizmás Kond: Kondi! Szoktam más "lapot" is olvasni. Nem csak azt amire fizetnek, hogy okos kommenteket írjak. És még olvasnod sem kell, mert magy az anélkül is, hogy tudnád miről is szól. Ja! Ha megfizetik!
advocat
@Csizmás Kond: @Csizmás Kond: Ditrói polgármester: a magyar közmédia retorikája miatt rettegnek a székelyek a vendégmunkásoktól. Ő talán ott él.
Csizmás Kond
@advocat: ...okos komment :))...olyan nincs, mert ami neked okos az másnak nem biztos, példa erre, hogy neked nem tetszik az én beírásom. A megfizetés...aki abba ennyire bele tudja magát élni, hogy mindenkiben fizetett ügynököt lát annak százas, hogy van köze hozzá. és a másik beírásod...mindenki elmondja a magáét, és a pártja véleményét, azzal meg annyit elértek, hogy már a rendőrség is vizsgálódni kezdett gyűlöletbeszéd néven...milyen polgármester az aki a saját választottjait kiteszi a meghurcolásnak ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.