Gondokat okozhat a gyakorlatban, ha a jelenlegi formában szavazza meg a parlament az új büntető törvénykönyv múlt szerdán nyilvánosságra hozott koncepcióját, amely az eddigihez képest jelentősen kitágítja a jogos önvédelem kereteit. Nem büntetnék a csoportos és fegyveres támadások elszenvedőit, ha védekezés közben támadójukat megölik. A megkérdezett büntetőjogász szerint a könnyítéssel ugyanakkor túllőttek a célon a kódex szerzői: szélsőséges értelmezés szerint minden sértett felhatalmazást kaphat támadója megölésére.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Aki engedély nélkül és rossz szándékkal bemegy valaki más házába, az ne csodálkozzon, ha nem baráti kézfogással üdvözlik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
A mai napot bejegyzem a naptáramba emlékeztetőnek, hogy egyszer, csak egyszer, egyetlen témában nem ugrottatok egymás torkának.

@Csizmás Kond: Ismerve időnkénti piszkos fantáziádat, úgye nem mást akarsz levágni:)) ?
Kutyafüle
@Csizmás Kond: Ühüm. De azért leellenőrizném.
KöBüKi
Nem szabad,de ha van lehetőség akkor feltétlenül szükséges.!!!
Mert jó betörő csak a halott betörő lehet.!!!
keresztapa
@Csizmás Kond: Jó az ötleted amin elgondolkozva javallom a fejét kell eltávolítani a nyakától, előnye az, hogy nem kell mű végtaggal pótolni, orvosi beavatkozást sem igényel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.