"Nem vagyunk hülyék. Ez egy, a konkrétumokat teljesen nélkülöző maszlag" - így reagáltak egyetemisták és középiskolások Orbán Viktor szombati videóüzenetére.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Ne csináljátok már! A Miniszterelnök Úr(?) a birka békemenethez van szokva...!:))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manno István
Gyerekek, nem csak jogok kötelességek is vannak. Előbb tanuljatok! A mi időnkben csak a legjobbab (meg néhány protekciós) jutott be az egyetemre. Aki nem jó tanuló, az fizessen!!!
adrenalink
Ne csináljátok már! A Miniszterelnök Úr(?) a birka békemenethez van szokva...!:))
Pálinkafőző Rézüst
@Manno István: ""Nem vagyunk hülyék. Ez egy, a konkrétumokat teljesen nélkülöző maszlag"
Mi nem érthető ebben???
marlin
@Manno István: Tényleg?? A Kövér vagy mi, mert a papának kitűnteteése volt(!), járt is az egyetemre vagy nyolc évig(!) , és "ez volt a ti időtök"??
marlin
@Pálinkafőző Rézüst: Apa kocsit hajt!! :))
adrenalink
@marlin: És Twittertomi 13 éve, vagy a diplomát nem szerzet Lajos?
jameska
@Horizont: mindig másvalaki tehet róla...
:-)
marlin
@adrenalink: Az exFűr diplomája még abban is egyedi hogy 14 és fél év után bartellbe "vették" a Mádli köztársasági elnökségéért!! :))
orogordog
@Manno István: Milyen időbe? Az nem tanult aki nem akart, okosság és okoskodás. Honnan szeditek össze ezt a sok valótlanságot amit ide be irkáltok. Nem az 1920-1950 közti időről van szó.

Ja meg aki tök sötét, de pénzes a család, annak meg legyen diplomája és vezesse az országot. Lásd fidesz.
Dr. Felipe
Fiatalok, remélem 14 ben sem dőltök be a pávatáncnak sőt a szüleiteket és a nagymamát is vigyétek szavazni a fideSS ellen.
Sede
Orbán Viktor és köre 1990 óta blöfföl, lassan 23 éve nyomja a maszlagot a nép arcába - és??? Volt, van következménye? Nincs.
Minden népnek olyan a vezetője, amilyet megérdemel.
nemkati
@Manno István: Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de Te bántóan visszaélsz a lehetőséggel.
silber13
@orogordog: Vagy hozd fel példának Mr.20%-ot! Maga a sugárzó értelem és műveltség! Elmebéli képességeit inkább "gyarlónak " minősíteném. Leszámítva, ha saját zsebről van szó.
herczeg0210
Ez egy szabad ország: szabad hülyének is lenni. Főleg ha az ember vezér is...
herczeg0210
Na már ott tartunk, hogy: JELENTEM! Kinek is ?
Sede
"Eddig homály fedte, de Giró -Szász András kormányszóvivő és Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter vasárnapi sajtótájékoztatóján kiderült, a Fidesz ifjúsági társszervezetének, a Fidelitasnak a tagjai "hívták meg" és "győzték meg" egy budapesti romkocsmában a miniszterelnököt."

Nahhh, akkor most már minden világos. Csak a szokásos trükköt dobta be Orbán.
senkifia68
@Pálinkafőző Rézüst: Talán a videóban elhangzó bemutatkozás nem az???
Kis a f...m az a Fleischer Sára?
Mert a Barabás ugye egy szini főiskolás, talán érthető, hogy nyafog, hiszen ott is vágás lesz rendesen.
overdose
Mindenkit hülyének néz ne halgassatok rá minden szava hazugság! Kövér 7-évig,Giró 12-évig jrt egyetemre ingyen!
adrenalink
@marlin: Kósával még bartellezni sem lehetett!:))
sóher
Hazug disznó adjatok neki úgy ahogy ő csinálta 2006-ban!
musicnummer1
Mi ebben a furi ??? Az hogy a vezííííííír blöffölt??? Ezt csinálja, amióta hatalmon van !!! Ez a diktatúra !!! " Az én országomban azt csináltok, amit én akarok !!! "
Hajrá fiatalok !!!
marlin
@senkifia68: Csubiuka!!
Te, mint bennfentes, meséld már el nekünk, kik azok az idióták, akik a TEK regisztrálásával
szerepelnek a videón??
torgyan
"A helyzet úgy áll, ha tandíj lett volna, akkor én ma nem állnék itt. Ha tandíj lett volna akkortájt, Önök közül nagyon sokan nem ülnének ma itt. Beszéljünk ismét egyenesen: a tandíj a magunkfajtákat kirekeszti az egyetemekről. A tanulás a mi időnkben sem volt ingyenes - én emlékszem -: albérlet, kollégium, különórák, nyelvórák, tankönyvek
...
Ha azonban tandíj lett volna, kedves Barátaim, az már egy elkerülhetetlen és kivédhetetlen csapást jelentett volna a számunkra. Gondoljanak bele abba, mit érezhet ma egy diplomás házaspár, vagy mit érezhet egy munkás, aki látja a gyerekében a tehetséget, észreveszi a felvillanó észt, mit érezhet, amikor azt kell mondania, jövőre nem tudom fizetni az egyetemi tanulmányaidat. Ha nincs pénzed, nem tanulhat a gyereked! Ezt jelenti egész Magyarország számára a tandíj.
...
Én öt gyermeket nevelek. Ha bármelyik közülük azért nem tanulhatna, mert én nem volnék képes előteremteni a tanulásukhoz szükséges összeget, ha nem tudnám kifizetni a tanulás árát, akkor ezt én az életem kudarcának érezném, és ezért sohasem fogok belenyugodni abba, hogy Magyarországon tandíj zárja el a gyerekek előtti felemelkedés lehetőségét.
...
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Nem tudom, Önök közül kik azok, akik elgondolkodtak a tandíj távlatosabb következményeiről. A tandíj ugyanis nemcsak az egyetemekről szorítja ki az okos, de szegény családba született gyerekeket, hanem előbb-utóbb a gimnáziumból is. Mert minek járjon gimnáziumba a gyerek, ha úgysem tudjuk majd utána fizetni az egyetemet? Az út vége belátható, nem a tudás alapú iparágakba, nem az igazi európai jövőbe kapcsolódunk be, még csak nem is az idetelepített gumigyárakban fogunk dolgozni, hanem a végén majd szemetet fogunk égetni, mint ahogy a harmadik világ országaiban teszik."
ittott
A tudás hatalom.
EZ fáj a kancigánynak
CzudarMiska
@Dr. Felipe: Ez a jelzés--FideSS-- elég beteges.
Dr. Felipe
@CzudarMiska: Igazad van. Beteg pártnak a jelzése is beteg. A fideSS egy gennyes góc a nemzettesten.
Manno István
@nemkati: Látod milyen primitív vagy csak mocskolódni tudsz!
Manno István
@Pálinkafőző Rézüst: Előbb bizonyítani kell!
DR Eric CARTMEN
Közben az is kiderült, hogy kik azok a titokzatos, első ránézésre egyetemistának látszó fiatalok, akikkel Orbán szombaton délután az Ötkert nevű romkocsma füstös félhomályában a jövőről merengett. Nem ufók, mint az többen vélelmezték a Facebookon, de nem is lengyel fiatalok, akik a Békemenet meghívására érkeztek Magyarországra. Hús vér magyar fiatalok a kiválasztottak, Magyarország élcsapata.
Mindemellett még különös anyagból is lettek gyúrva: a Fidelitas tagjai egytől egyig. Ebből is látszik, hogy Orbán semmit sem bíz a véletlenre, biztosra ment, hogy elkerülje az esetleges kellemetlen kérdéseket. Csupa megbízható, a Fidesz iránt a végsőkig lojális fiataloktól tudta meg a tutit. Nyilván azt is mondták neki, hogy a tandíj nem megoldás, rájuk hallgatott a miniszterelnök, amikor úgy döntött, hogy ingyenessé teszik a felsőoktatást.
Cserébe csupán egy kis röghöz kötést kérnek a leendő egyetemistáktól.
Sajnos, nem mindenki fért be az Orbán Viktor által lefoglalt romkocsmába, így a miniszterelnök nyilván nem tudja, hogy nem minden magyar fiatal lelkesedik a kormány naponta megújuló ötletrohamaiért
sóher
Hazug disznó a családi vagyona több milliárd miből?
Manno István
@orogordog: Na látod Neked ezért kell tandíjat fizetni, mert nem vagy képes a saját tudásod alapján a tandíjmentesek közé bekerülni!!!
Manno István
@orogordog: Ha Te ilyen okos vagy, akkor neked nem probléma a tandíjmentesek közé bekerülni!!!
Manno István
@orogordog: Hogy egy kicsit tanuljál 1963-1968-ban jártam egyetemre és nem 20 év alatt véágeztem a fizikus szakon.
marlin
@Manno István: Ennyit tanultál, és csak a sofőrségig vitted?? :))
(A gépkocsi vezetés egy megbecsült foglalkozás volt, nekem több barátom gyakorolja, de egyiknek sem kellett 5 évig egyetemre járni, a "vezető beosztásért"!!)
orogordog
@Manno István: Úgy látszik az én kijelentéseim, nem egyeznek a Te válaszaiddal. Kérdésemre meg nem is válaszoltál. Ja és Te akkor a háború gyermeke vagy!? Én meg a Kádár rendszer fénykorának.
entero
@Dr. Felipe: Sőt, még az ükükükapát és üküküknagyanyát is mozgósítsátok, mert nagy szükség lesz rájuk...
entero
@sóher: Valószínűleg pénzből...:-))
entero
@CzudarMiska: Dr. Felipe egy hithű Gyurcsányista. Valószínűleg vagy köze van a családhoz., vagy csak személyes sérelem érte a Fidesz által valamikor, és most azt kívánja megtorolni. Persze az is lehet hogy nem sokra vitte az életben, és ezért most a Fidesz 2,5 évét teszi felelőssé mint oly sokan.
almalibre
Kedves diákok! Orbán úr volt egyetemista, ti még nem voltatok miniszterek. Miniszterelnök úr is emlékszik a sok lébecololó egyetemistára, akiket eltartott a rendszer és szülők közös erővel. Tudjuk, hogy a többség nem elhivatottságból végezte el az egyetemet. Persze a régi időben még voltak kulturális intézmények, ipar és mezőgazdaság, ahol volt lehetőség elhelyezkednie a friss diplomásoknak. Ez az időszak véget ért, a munkanélküli hivatalokban hosszú a sor diplomásokból, így a gazdaságnak nem érdeke pénzt ölni diplomások tömeges képzésébe, akik végül vagy hétköznapi munkát végeznek, vagy munkanélküliek lesznek, vagy más országokban kamatoztatják tudásukat. Bárki, aki kormányra kerül, kénytelen a költségekből faragni, és ez érdekek sérülése nélkül senkinek sem fog menni. A legkorrektebb megoldás az ingyenes keret csökkentése, lehetőséget adva, hogy legjobbak élhessenek ezzel a lehetőséggel, és a röghöz kötöttség kötelezettségével. További kellemes hőbörgést!
sport50
@entero: már megint ez a nem vitte sokra szöveg!!!annyira hithű valaki a baloldalhoz,mint te a vezéredhez!ennyi!!!
sport50
@entero: ja,annyit már hazudott a te vezéred is,mint a többi,aki eddig kormányon volt!!!csak még soha nem volt ennyire sok ember,aki "nem vitte sokra"!!!
kacsa0707
"Ön blöffölt miniszterelnök úr, nem vagyunk hülyék" - diákok válaszoltak Orbánnak
DEHOGYISNEM!!!
excep
biztos hogy hazudik orbán csak ahhoz ért úgy nyert választást is
lajospapa
@torgyan: A Te kommented az összes között a legjobb, mert nem írtál hozzá semmit, csak idézted a Miniszterelnök urat. Aki ugyebár soha nem hazudott!
lajospapa
@torgyan: A Te kommented az összes között a legjobb, mert nem írtál hozzá semmit, csak idézted a Miniszterelnök urat. Aki ugyebár soha nem hazudott!
jancsik68
@Manno István: Manno párt genosse te egy igaz FideSS mocskolódógép vagy,méltó vagy Veziredhez,továb az orbáni uton!
gazdag dezső
Én voltam diákja egy olyan tanárnak aki elmondta nekem hogy hogyan lett öt,vagy már nem tudom pontosan,hat testvérével együtt diplomás ember.Egy bizonyos technikum tanára akit már régebben egy vidéki nagyváros díszpolgárává avattak x városban.Szegény család lévén a gyerekek pásztornak/cselédnek/lettek adva nagy gazda családhoz.A bérüket ruhában ,és kevés pénzben kapta meg a sokgyerekes család!Ősszel még nem volt cipő a lábukon amikor már nagyon hűvös volt mezítláb!!A tanévnyitóra nem mehettek mert az minek!Vigyázni kellett az állatokra,és hogy felmelegedjen a lába a tehenek ürülékébe tette a fázós lábát!!Ilyen körülményekből is mindegyik gyermek végül is határtalan kitartással,és szorgalommal diplomás ember lett!!! Köztük az én technikumi tanárom,de az ENSZ -ben is került közülük mint tanácsadó!!!Hasonló világsikerű emberek lettek!!Ők megdolgoztak a diplomáért, a doktoriért,nem úgy mint Semjén Zsolt,aki még mindig nem mondott le!Vannak olyan csodálatos emberek akik méltán megérdemelnék szorgalmuk,tudásuk,kitartásuk miatt hogy az ország vezetői legyenek!!Nem olyan hazugok,csalók mint mostanában,kevés kivétellel vannak az Országházban!! Nem erre gondoltunk sokan a nagy változásokkal!!!Nem kell minden gyermekből feltétlenül diplomást csinálni,!!Csak azokból akik igazán megérdemlik,!Szorgalommal ,kitartással,becsülettel,igazi rátermettségükkel!!Megdolgoznak a doktoriért,és nem lopják másoktól!Nem a papa pénzén veszik meg a diplomát a gyermek részére!Az olyanoknak legyen ingyenes a diploma megszerzése!!!De csakis azoknak akik megérdemlik!!! Nem a politikáért!!
noboza
@almalibre: Korrekt valós gondolatok,azzal a ténnyel, hogy, ha kevesebb a diák, kevesebb, a tanár, és az iskolákat "kiszolgáló " emberek száma is.Ez a tény, generálja a tanitókat hiszen,a munkanélküliség réme látható.Azon-kívül-a "játéktérről" kiszorult pártok ezközként kívánják felhasználni,ezt a problémát, mint minden más legkisebb lehetőséget is-na nem az oktatás iránt érzett felelősségérzetükből fakadóan,csakis kizárólag önös érdekből vezérelve politikai haszon reményében.
kacsa0707
@gazdag dezső: A mai diákoktól ne várj ilyet.
Nálunk az ismeretségi körömben legalább tíz olyan doktorandusz,PhD-s van aki igazából nem ért semmihez, és a doktorija, még szakdolgozatnak is kevés lenne.
És ezek közül van amelyik már tudományos munkatárs.
Egyébként egy mondással élve "sok birkát felhordott érte Pestre" szerezte a doktoriját.
Úgyhogy nincs mit csodálkozni.
A fő- fő miniszterünk eltűnt szakdolgozatáról nem is beszélve.
herczeg0210
Ha egy országban a tizenévesek tüntetnek a jogaikért, akkor ott nagy a baj, persze nem a tüntetőkkel. És ennek az országnak a szabadságharcosa /sarki/ kocsmában rohangál a kivont kardjával kis kurucai között, az még nagyobb. De a legnagyobb szerintem, hogy a kocsmában pár /kb.20/ kis fideszes dönti el a több ezer valódi kuruc sorsát!!! Inkább söröztek volna egy jót /?/, több haszna lett volna.A diákok az egyetemre meghívták több ezren,
oda nem ment el, kb húsz kiskuruchoz a kocsmába igen. Na ez AZ!!!
human
@kacsa0707: Írnád inkább, hogy 1000 dr-t ismersz közvetlenül, aki nem ért semmihez. Jobban hangzana, nem? Sőt ebből 2000-et te magad doktoriztattál. Csak hogy helyén legyenek a számok :)
kacsa0707
@human: Hülyeségeket csak egyesek írnak én sajnos az igazságot írom le, és nem vagdalkozom hamis dolgokkal.
herczeg0210
@human: 1000-ből 2000-et én? "Csak, hogy helyén legyenek a számok" Matek?
coni
Miért egy maroknyi gyerekcsapat az aki évek óta először ki meri mondani a "majdnem teljes" igazságot?
Auchan Zacsi
Hát igen, sajnos nem lesz minden 2. este bulizás
adrenalink
@entero: 01:08-ra Azért mert finanszírozni tudod gyermeked taníttatását, még nem kellene cinikusnak lenned!
marlin
@entero: Fröcsögsz és címkézel!! Miért??
human
@herczeg0210: Nem értetted a poént? Túl bonyolult volt mi? A lényeg, hogy összevissza vagdalkoznak a számokkal mostanság a jobb oldalon. Annyira, hogy akár 1000-2000 még pozitív szám is lehet. Lást negatív gazdasági növekedés, ami a kormány szerint tényleg növekedés.
entero
@marlin: Dr. Felipe már jó néhányszor ragasztott rám jelzőket. Ez csak amolyan kis incselkedés, nem cinizmus és nem fröcsögés. Nem minden az aminek látszik elsőre...:-))
entero
@adrenalink: Dr Felipe már annyi megjegyzést tett rám hogy ez simán belefért.
marlin
@entero: A Bajnai is ragasztott rád jelzőket?? Vagy a diákok??
jancsik68
ENTERO rád egy jelző illik.nagy seggnyaló vagy ! Vár rád a fényes jövő!!!
torgyan
@jancsik68: Na-na! entero már letett az asztalra, legyünk kérem tárgyilagosak! Ő bármely kormány idején entero marad!!!
Eperke
Tanulni, vagy a gyermekeket taníttatni mindíg is pénzbe került, mindegy, hogy milyen kormány volt hatalmon. A "régi" világban is csak 1 gyermeküket tudták taníttatni a szülők, a többinek dolgoznia kellett.
De ez a mostani tandíj fizetés már túltesz minden józan ész határán, a tandíjhoz még sok egyéb kiadás is járul. No ebben Európában elsők vagyunk.
Ez a "Hogyan zsigereld ki a családodat" című magyar társasjáték.
entero
@jancsik68: Téged meg inkább nem minősítelek, mert még a billentyűzetet sem érdemes rád feleslegesen koptatnom.
silber13
@marlin: dec.16. 19:17-re: Hagyd már Manno urat békén! Bizony lehet ő fizikus, akadémikus, PhD, ( bár ez utóbbiból csak annyit ért, hogy a Ph jelentése nem a ""Philosophiae" szavacskát takarja, hanem "pecsét helye" az igazi jelentése! Amit megismerve eddigi írásbeli forgalmazásainak nyelvezetét, helyesírását a legnagyobb készséggel fel is tételezek a doktor úrról.
És mi a probléma a sofőrséggel? Semmi. Ha jól tudom sofőr szó franciául fűtöt jelentett, vagyis gépkocsivezetői foglalkozás mellett fűtő is! Meg fizikus...:-)
Ja. hogy szerénykedjek kicsit én is doktorunk mintájára, hiába volt a Liszt Ferenc Zeneművészeti elvégzése, én csak egy közönséges " Zeneipari szakmunkás" lennék!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.