A miniszterelnök Facebook-oldalán osztotta meg a veszprémi választás elvesztésével kapcsolatos gondolatait.

Ezt írta:

Kedves veszprémi támogatók, aktivisták! Köszönjük a munkátokat. Továbbra is kiállunk értetek, veszprémiekért. A választók döntését tiszteletben tartjuk, ugyanakkor tanulság: nem ülhetünk a babérjainkon.

Orbán Viktor is megszólalt a kétharmad bukása kapcsán

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Tudjátok mit jelent a fideszes jelölt 33%-os támogatottsága?
A szavazók kétharmada nem kér a Fideszből.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Knapp75
Tudjátok mit jelent a fideszes jelölt 33%-os támogatottsága?
A szavazók kétharmada nem kér a Fideszből.
kkalman
@Knapp75: Akkor most elolvadt az eddig sem létező 2/3!
tivoli
Akkor most lesz uszoda, vagy nem lesz uszoda?
Knapp75
@kkalman: Azért ne kiabáljuk el, várjuk meg, milyen számok jöttek ki a Századvégnél és a Nézőpontnál!
Knapp75
@soljanka: "Nagyon remélem, mindent megvonnak Veszprémtől"

Ez az a zsigeri irigység, amire Orbán építi a politikáját.
Mondjuk tényleg sajnálom ezeket az embereket, nekik az imádat az életük, Orbánék politikai sikereit magukénak érzik, de nekik még egy 100%-os hazai támogatottság sem lenne elég.
soljanka
@hetöndöe: Én, ha röhögni akarok egy jót, akkor mindig "beugrom" ide:

orbanviktor.tumblr.com/

Persze aztán a röhögés lassan átmegy szűkölésbe, meg tehetetlen elkeseredettségbe, hogy ilyen agyamentek miatt szív egy egész ország.
nyanya001
@soljanka: " bányák eszt " jesszusom !
Másik... mindent megvonnak Veszprémtől... nem lesz uszodájuk
Fradigege
Lehet építeni az uszodát, amit beígértél.
Dr. Felipe
Kedves veszprémi agyhalott támogatók, aktivisták, kubaszov gárdisták!

Hallgassátok g vicctor vezírt.

Továbbra is megvédünk titeket, ahogy szoktuk. A választók döntését tiszteletben tartjuk de uszoda nem lesz. Tanulságot levonjuk, nem ülhetünk tovább dakota lovon mert már rég megdöglött alattunk, ugyanis elloptuk a zab árát is. Folytatjuk.

G vicctor, Magyarbajdzsán miniszterelnöke.
soljanka
Azt azért ne felejtsük, hogy Vitya nem tud fészbukólni. Az Ex Habony feleség Kaminski Fannika reagált ilyen gyorsan.
Vitya most fogalmazza az előterjesztést, miszerint tök mindegy kik ülnek a parlamentben a Fidesznek mindig 2/3-a van. Holnap szépen megszavaztatja, oszt jónapot.
izo
@Knapp75: "A szavazók kétharmada nem kér a Fideszből." írod.Mindezt 1 képviselőből vezetted le, matekból fel voltál mentve?
human
@tivoli: Kíváncsi vagyok ha nem lesz, akkor mire fognak hivatkozni? Hirtelen nem lesz rá szükség? Vagy hirtelen nem lesz rá pénz? Vagy talán Veszprém már nem fogja megérdemelni?
Dr. Felipe
@izo: izo elvtárs!

Mert a századvégbél miből szokta kimatekozni hogy 70% on áll a kétharmad? 1000 fő fideSS szavazóból akiket telefonon megkérdeznek.
Azért ön csak támassza a szaros kártyavárat amíg még lehet.
hetöndöe
"- Asszonyom, itt a TEK Fortélyos Félelem Bt. ügyelete. Ön megnyomta a pánikgombot. Szabad a nevét és a címét? - Lévai Anikó, Felcsút, rögtön a pancsóstadion alatt. - Igen, látom is. Mi a probléma? - A férjem őrjöngeni kezdett. Megharapta a bejárat melletti kertitörpét, és most morog a kukára... - A kutyára? - Nem, a kukára. Kutyánk is volt, de már megszökött. - És mi váltotta ki a kedves férje heveny izgatottságát? - Én sem értem. Egész nap nézte a tévét, én meg csak szóltam neki, hogy "hagyd már, szívem, a politikát, rögtön kész a vacsora!""
tivoli
@human: ma, 23:20
Csak úgy ne járjanak, mint Esztergom. Lett ott is félbehagyva beruházás, miután alulmaradt a fideszes a polgármester.
human
@soljanka: Még 2010-ben a fideszes kerületi képviselő is úgy nyilatkozott, hogy ha ellenzéki polgit választ a város, akkor meg is érdemeljük amit utána kapunk. Az a baj, hogy ez nem csak pampogás, de tényleg sok a bosszúálló fajta köztük Orbánnal az élen. Amit most látunk az Orbán bosszúja az országon, hogy két cikluson át félre lett téve. Nagyon nagy az egója és rosszul viseli a vereséget.
human
@tivoli: Most megint fideszes vezetés van Esztergomban. Biztos virágozni fog a város, de lehet, hogy kis adósságot bevállalnak, hogy Orbán veje felújíthassa a közvilágítást ott is.
izo
@Dr. Felipe: Te sem vagy egy matekzseni!
hetöndöe
@tivoli: "Csak úgy ne járjanak, mint Esztergom. Lett ott is félbehagyva beruházás, miután alulmaradt a fideszes a polgármester."

Ebből látszik,milyen magasról szarják le az országot és annak lakóit,csak a hatalom és a pénz a fontos.
Aki Én
Na de hol vannak a trollok? Zokognak mert oda a prémium. Mondjuk amilyen bután csinálták itt is...
Aki Én
Csak innen tudok üzenni, mert már kitiltottak az oldaláról, hogy ha már csalással sem sikerül még a látszatot sem fenntartani, akkor itt az ideje közérdekűre váltani. Mondjuk kezdhetnék az elszabadult Rogán beáldozásával, hogy lássuk nem tűrik a telhetetlen, korrupt embereket. Kezdetnek jó lenne.
Azért amikor tétje van a dolognak, rögtön kibukik, hogy a fidszből qrvára elég. És még mi lett volna ha a véletlenre bízzák?
Linna
@tivoli: Miért, ők még hittek abban, amit ígértek nekik? Szerintem az az uszoda akkor sem biztos, hogy megépül, ha éppen megnyerték volna a választást. Tudja még számolni valaki, hogy hányszor hazudtak?
Aki Én
@izzó: És ez még nem is olyan földöntúli, mint a 27%_os kétharmad. Kezdetnek azért ez elég jó. Most mosolyog az ország valódi kétharmada!!!
Knapp75
@izo: Én abból élek, hogy tudok számolni, nyugodj meg! :)

Gondolom, akkor is ugyanúgy felháborodtál, amikor a fideszes politikusok és fórum-trollok azt hazudták, hogy kétharmados TÁMOGATOTTSÁGUK van.
Egyébként én pontosan fogalmaztam: a szavazókról beszéltem, mert tudod ma egy szavazás volt. ;)
Aki Én
@Knapp75: És ez most egészen pontosan egyharmad :)
Souky Sanjay
Nem ülhettek a babérjaitokon.Ez azt jelenti,hogy tovább fogtok rabolni,csalni,hazudni?
Aki Én
@tivoli: Ahol nem a fidesz nyert ősszel, ott többnyire megvonták a támogatást. Az őszi választások előtt burkoltan jelezték több kétséges városban, hogy ,,kár volna kimaradni a rengeteg Eu-s pénzből..." Hát itt is félő.
soljanka
@Souky Sanjay: Az biztos.Csak most gyorsabban csinálják.
Anna Mária
Most Orbán gyorsan megkérdezi Habonyt, a zsenit, mit is hazudjanak.
Szerintem a kétharmad szót gyorsan betiltják, hiszen csak helytelen gondolatokra vezeti a zembereket.
Linna
Nem a babérokról van szó: azok már leszáradtak a fejéről. Vagy a hátsója alól.
Most már beleszakadhatnak, akkor sem fognak elérni semmit, megutáltuk a módszereiket. Még ha az év végén leálltak volna... nem kellett volna annyit álmodni. Most már késő!
Egy esélyük van: ha befejezik a maffiaországlást, és elszámolnak nekünk minden egyes lopott forinttal!! Adják vissza, amit elvettek!
Legyen minden egyes ember számára egy alanyi jogon járó létalap! Még a lecsúszott nincsteleneknek is! De olyan, amiből meg is lehet élni! És csak erre jöjjön rá az adózott kereset, aki tud még dolgozni.
A g_cipárt-tagoknak akkor sem lesz sokkal kevesebbjük. Egy-egy képviselő keresetéből akár 8-10 család már meg tudna élni!
Nekem annyi ötletem lenne, csak én nem vagyok képviselő. De szívesen adok tippeket.
Szóval ezzel kellene foglalkozni, nem pedig azzal, hogy milyen újabb listákat, csoportokat, módszereket találjanak ki, amivel újra meg újra átvernek minket! úgyhogy még mindig rossz a duma g.Viktorka!!!
Anna Mária
Azért lehet, hogy Veszprémben sem lesz hamarosan közvilágítás... :(
Knapp75
Annyira nem érdemes örülni, mert lehet, Orbán ma döntötte el végleg, hogy köztársasági elnökként menti át magát a következő ciklusra...
hetöndöe
@Aki Én: A trollok elbujdostak,kicsit megdádázták őket,Viktor is megdorgálta őket,most sírnak a sarokban.
human
@hetöndöe: Ne aggód jönnek majd, csak kiheverik a vereséget. A kubatov lista és az uszoda beígérése sem volt elég. A szavazókat sem engedték végig listázni. Nagyon nem volt formában a fidesz gépezet.
Knapp75
Ha a félévente elveszíti a Fidesz a szavazói felét, akkor 2018-ban akár név szerint is köszönetet mondhat a maradéknak Orbán a facebookon.
Ruby
Nem csak a babérjaitokon hanem a Mi nyakunkon sem! Ez csak az első gól volt remélem!Csak figyelj fidesz mennyi jó góllövő van a stadionjaidon kívül.
Mobil123
Nyugodjon le mindenki!! Schiffer majd beszavaz a 2/3-ba. Rend lesz itt továbbra is.
micfild
@Knapp75: Ebben én már évek óta biztos vagyok.
Ő maga akar lenni az ELNÖK. Igy csupa nagybetűvel. Nem köztársasági elnök, mert köztársaság addigra nem lesz, hanem ELNÖK. A Teljhatalmú. Aki egyszemélyben hoz döntéseket. Aki mellett felesleges a Parlament. Nem véletlen a Várba költözés sem.
Csak figyeljetek.. mi fog történni még az elkövetkezendő két hétben...amig beiktatják Kész Zoltánt.
És megteheti, mert még mindig van egy rakás retardált narancs- agyú idióta, aki tapsikol a maffia államnak, a lopásnak a harácsolásnak, a hazudozásnak. A talpnyalók támogatásán sosem vagyok meglepve.. de azon nagyon is, hogy még mindig van az egyszerű hétköznapi emberek között is olyan, aki isteniti őket. Nem tünik fel nekik, hogy mi folyik az országban??
És én mindenre képesnek tartom őket...mindenre.
bakegya
Ülhetsz vicctor,de csakkk a saját szarodban,ami már mindenkineknaggyon,de naggyon büdös,csakkk neked a rokonyoknak,haveroknak-és részvényeseknek nem.
perfekt
A politikában egy ilyen "győzelem"-semmit nem ér.Minden olyan kérdést a regnáló párt eldöntött már a parlamentben,amit akartak.és lesz nem oly sokára,ki gatyát váltva kiegészíti a Fidesz hiányt.Van az a pénz.
troppauerhumer
Semmi hurrá-optimizmusra örömködni valót nem látok ebben.
Ez egy területen elkövetett választási győzelem, egyetlen fő.
Semmi nem fog ettől változni. Majd a királyi médiában elpufogtatnak némi hazugságot, a nyalonc bloggerek lehoznak néhány álhírt, Veszprém környékén elmarad egy-két beruházás, a helyi nyaloncok még bunkóbbak lesznek, az emberek nagy többsége tovább birkul.
A törvénykezésben a maffia érdekek már biztosítva vannak.
Amíg a FideSS politikailag, a tagjaik büntetőjogilag ki nem lesznek csinálva, nem fogja az embereket pozitív katarzis érni, a demokrácia addig alszik
Ott a teljes Jobbik, a kistesó,bármelyik 2/3-os törvénynél a FideSS mellé fog állni.
Annyival nehezedik a FideSS dolga, mintha nekem nem a hűtőből kell kivennem a kaját, hanem meg kell tennem, 3 lépést a spájzig...arról nem is beszélve, hogy a Lehet Menni a Picsába párt már most a FideSSzel kampányolt.
Nem kell neki tiszta 2/3-ad...Megmarad az anélkül is.
A 2/3-ad annak függvénye hány jobbikos,LMP-és szavazatot tud magáévá tenni a FideSS és nem ott Veszprémbe dől el.
Azért mégis van jelentősége... Már nem dicsekedhet el a kétharmaddal sehol... sem Európában, sem máshol... A Fidesz meggyengülése már nem kérdés... És azért 10 %-os vereséget szenvedni egy alapvetően jobboldali körzetben, viszonylag alacsony részvételnél, ez igen is nagy jelentőségű esemény, bárkiket veszteget is meg majd a parlamentben a szavazatokért...persze, némi ermkölcsi elégtételt jelent a győzelem. Borzasztóan örülnék annak, ha demokraták vívták volna ki a győzelmet, de sajnos az az igazság, hogy ezt a FideSS vesztette el, még nem mi nyertük meg.
dr. prédikátor
виктор цопкин, что составляет две трети!!! Kérsz tolmácsot???
human
@troppauerhumer: Azért alul sem kell becsülni, hisz Veszprém fideszes fellegvár volt éppen ezért minimum egy trendfordulót jelent a fidesz támogatottságában. Ez persze nem azt jelenti, hogy bármelyik ellenzéki párt színeiben induló politikus most megverné Orbánt országosa, de egy független alkalmas közös jelölt egész biztosan. Csak pont ezt az általánosan elfogadható személyt képtelen az ellenzék megtalálni.
levarosbukta
@Knapp75: Nem tudja! Oda a kétharmad! Most kezdődik majd az igazi szakadás a fideszen belül, verekedni fognak a maradék koncért. Tudják ha bukik a rendszer akkor ezek a büdös életben nem fognak a húsosfazék közelébe jutni. Legalábbis remélem!
dr. prédikátor
Fütyi- sz seggnyaloncok!!! Hol vagytok???,Még mindig rítok??? Nem találom az "emelkedett" véleményeteket ,hozzászólásotokat!!!
izo
@Linna: Munka nélkül jövedelem? Közgazdasági nonszensz! Te továbbra is a segélyalapú társadalomban hiszel, a többség pedig a munkaalapúban!
Clavigo
Legalább nem lesz ebből a Senkiháziból elnök, a Sándor-palotában.
verőce21
Gratulálok a győztesnek, Kész Zoltánnak!
Hofipisti
@Clavigo: Ne hidd, és ne bizakodj!
Ott a Jobbik, majd pótolja a hiányzó szavazatokat. Legfeljebb Vonának beígér valami kis "üveggyöngyöt". Ne feledd: a várnam terpeszkedve mégiscsak királynak érezheti, képzelheti magát!
magyarbakancs
"nem ülhetünk a babérjainkon."
Már a börtönben ,vagy valamely pszichiátrián lenne a helye.
dr. prédikátor
Viktor szopkin!! a fütyi-sz székházára már kitettétek a gyászlobogót???Remélem egész nap gyászzene szól a fütyi-sz rádióban!!!
1magyar
@izo: Sajnos a munkaalapú jövedelemtől is oly messze vagyunk, hogy már az összes gazdag tetű vagyonát kellene szétosztani hozzá.
spu00
Nem hogy örülnének, helyre állt a demokrácia, választási törvény, mert egy ellenzék által támogatott jelölt győzött. Ugyan ezen emberkének sincs használható programja,de hát ilyen kicsinységen nem szabad fenn akadni. Azon kellene siránkozni, hogy túl korán jött ez a győzelem, sok idő maradt a hibák kijavítására, s a derűre megint ború következik. Ha megnézik, semmivel sincs több szavazójuk, mint a tavalyi választásokon volt. Ez inkább probléma Önök részére, mint gondolnák. Továbbra sincs elfogadható elképzelésük az ország gazdasági helyzetének javítására, s egyben az emberek javuló életének megoldására, csak a minden áron való győzelem lebeg a szemük előtt, ami nagyon rossz előjel. mert a múltat vetíti elénk. Az meg kell a kutyának.
tivoli
@verőce21: ma, 09:48
Én is gratulálok, de nem gondolom, hogy most már minden Kész. Ha ez az egyetlen cél, amit itt láthatunk, máris sajnálom Veszprémet. Ez az eredmény csak a politikai játszma része, nem a város érdeke.
index.hu/mindekozben/poszt/2015/02/22/a_ketharmad_megszunese_8_masodpercben/
bencemacska
@Mobil123: Elég annyi, hogy elfelejt bemenni!
Knapp75
@spu00: Orbánt úgy választotta meg a nép 2010-ben, hogy fingja nem volt, mit akar csinálni.
Aztán Orbán elkezdett azon dolgozni, hogy csökkenő táborral is hatalomban maradhasson. (választási regisztráció terve, határon túliak szavazati joga, körzethatárok átszabása, egyénire épülő választási rendszer, hirdetési tilalom az ellenzékre szabva, fantompártok létrehozása, mind erről szólt)

Most úgy tűnik, ez is kevés lesz 2018-ban, mert bármennyire béna az ellenzék, Orbánt jobban utálja nép és ez dönt.
Kíváncsi vagyok, mit tudnak még kimatekozni, mert ha országosan 30%-ra esik a támogatottságuk, akkor végük van.

Igen, az ellenzéknek is lenne mit javulnia, sőt, sehol nem tartanak, így csak javulni tudnak. hehe
Linna
@izo: Teljesen legyengült, éhező emberek nem tudnak, nem képesek teljes értékűen dolgozni! Igenis a munkában hiszek, én is azt vallom, hogy ne halat adj, hanem tanítsd meg halászni, de amíg nem tudja húzni az evezőt, addig meg kell etetni. Arról meg ne is beszéljünk, hogy beteg embereket meg nem szabad kidobni a rokkantnyugdíjas rendszerből! Ez olyan, mint amikor a sorból kiesőket lelövik! Nácizmus!
Örülök, hogy Te még életedben nem éheztél, de én már igen!! Annak ellenére, hogy tisztességben ledolgoztam 38,5 évet! Egyáltalán vagy annyi idős, mint amennyit én már dolgoztam? Úgyhogy ne vitázz velem!
lajospapa
Semmi nem történt! Az egyharmad elvesztette a kétharmadot.
A Tündik bündije
@dr. prédikátor: Csak most kapcsoltam.. akkor a Budapestre látogató Swarci már nem is láthatta hazánk büszkeségét, a kétharmadot? Brü-hü-hü :-(
Toby
@spu00: Ne szenvedj ! Lődd muffon magad ! Mert milyen programja is van a nyalogány szopkovics csürhének ? LOPÁS, HŰTLEN KEZELÉS, LENYÚLÁS, TE NEKEM - ÉN NEKED, MAFFIA CSALÁDOK A HÁTTÉRBEN, UNIÓS PÉNZ CIMBIKNEK, STADION, VÁLASZTÁSI USZODA, VÁLASZTÁSI REZSI-RIZSA, melyet mi sem igazol, mint orbánc minapi kijelentése, hogy orosz csókolózás nélkül nincs rezsi-rizsa, ergo: választási parsztvakítás volt ez is ! NÉPSZAVAZÁSI KEZDEMÉNYEZÉSEK SATUBA SZORÍTÁSA, ELMEBETEG KÜLPOLITIKA, VALAHOGY NEM IGAZÁN ÉREZNI, HOGY AZ ORSZÁG JOBBAN TELJESÍTENE, TÖRVÉNYEN KÍVÜLIEK URALKODÁSA, ELFOGULT (PÁRT)RENDŐRSÉG, ÜGYÉSZSÉG, helyenként BÍRÓSÁGOK, ÁL- MUNKAHELYEK, INTÉZETEK ÉS INTÉZMÉNYEK A GALERIBELIEKNEK - jó vastag közpénzen - TÖKETLEN TÖRVÉNYKEZÉS, melye során még vagy 210 x kiegészítenek, módosítanak, 30 %-os BÉREMELÉS A PÁRTCSICSKÁKNAK, ROVOTT MULTÚ, BÜNTETETTEK AZ ÖNKORMÁNYZATOKBAN..." tovább is van, mondjam még ? "
Oszt' jó napot !

A veszprémi lócici, menetrendszerű lócici volt - a bűnöző csürhének egyszer fizetnie kell " nem kicsit - nagyon ! "
kukac50
Az uszodára a pénzt megkapják azt ígérték?
Bercifiu
@dr. prédikátor: @dr. prédikátor: Szabolcs beledől a mikrofonjába, G Fodor leszédül a létraszékről, G Ottó levágatja a bajuszát, Kútbaszó Gábor meg megsokszorozza a listát a fitysis szavazókról.
izo
@Linna: Én veled vitáztam? Te valamit félreértesz! Aki ebben az országban éhezik az meg is érdemli.
simmering73
@spu00: Mi az hogy helyre állt a demokrácia, bárány. Nem azt pofáztad itt 12/24-ben, hogy demokrácia van?
Linna
@izo: Vannak élethelyzetek, amikor az embernek nem áll módjában javítani az életkörülményein. Kösz az "együttérzést"
Isten nem ver bottal!
JimBim
Olyan jó lesz, ha orbán orbanovics orbaneszku nem szólal meg soha többé...
Egy egész (igaz bukásra ítélt - de orbánnal sokkal rosszabb) világ fog fellélegezni.
orbán egy rákos sejt., és ezenkívül... nincs jobb hasonlat: oRBÁN EGY RÁKOS SEJT!
A JELEN MAGYARORSZÁG, A JELEN EURÓPA, ÉS AZ EGÉSZ JELEN VILÁGTÉRKÉPEN. (oRbán nem elírás, egyszerűen azt a minimális tiszteletet sem tudom megadni ennek a gazembernek, ennek a ember- népnemzetgyilkosának, hogy nagy kezdőbetűvel Írjam a nevét).
Rothadás, romlottság mától orbán a neved!
Bercifiu
@izo: Talán úgy gondolod, hogy amíg másnak van, addig nekem is jut belőle?
spu00
@Knapp75: @Toby: Érdekes emberek Önök, elfelejtették már , hogy 2010-ben Bajnai törvénybe iktatta a 10%-s nyugdíj csökkentést, csak 2 éves moratóriumot kértek a felvett hitelek törlesztésére, melyre időarányos emelkedő kamatszázalékot fogadtak el, az MNB évi 200 milliárdos hiányát a költségvetéssel fedeztette leváltásáig, az infláció 6-7% között volt a banki kamattal együtt, a költségvetési hiányt nem tudták 3% alá vinni, a hitel törlesztés 1.300-1.500 milliárd között volt, gáz, villany 8 év alatti költségének 15 alkalommal történő emelt értékét, külkereskedelmi hiányt, kifizetlen számlák sokaságát, ENSZ, NATO tagdíjjak és társait, felelőtlen MALÉV támogatás, elmaradt rendvédelmi túlórák kifizetését, hamisított EU jelentések garmadát, folytassam? Azt hiszik, hogy az ország jelenlegi pozitív megítélése csak úgy jött? Az, hogy az eladósodás terhei nem jelentkeznek az embereknél, az nem Önöknek köszönhető, hanem az állandóan szidott Orbán Viktornak. Önök még nem gondoltak bele, hogy mi történt volna, ha marad a szoc-kom. kormány. A véleményeik alapján megérdemelnék, hogy részesei legyenek egy átmenet időre. Lehet mocskolódni, Önöket minősíti, de remélem, hogy a buta vágyaik sokáig nem valósulhatnak meg, nem csak a mi, hanem az Önök érdekében is.Tényleg, miért nem tiltakoznak, hogy O.V szerezzen érvényt a szoci Horn kormány gáz szerződésben foglaltak teljes körű végrehajtásában, s annak folytatása érdekében, vagy a gáz onnan történő beszerzésének leállításáért? Mi van , nem szeretnek fázni, vagy csak a meleg ebédet szeretik? Junó arcúak Önök, csak szégyenlik bevallani?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.