Nyílt levélben üzent választópolgárainak Harrach Péter, Vác Fidesz-KDNP-s parlamenti képviselője az elmúlt napok – március 15-i ünnepség körüli – eseményeivel kapcsolatban.

Ahogy megírtuk, a Honvédelmi Minisztérium és a KLIK felkérte a körzeti iskolákat, hogy a március 15-én megtartandó budapesti nemzeti ünnepre és Orbán Viktor beszédére küldjenek iskolánként 10-10 gyereket egy-egy pedagógus kísérővel együtt, akiket ingyen buszokkal szállítanának a rendezvényre.

Ezt követően az egyik váci gimnázium nyílt levélben utasította vissza a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ meghívását. Emiatt a gimnázium igazgatóját maga Vác polgármestere rótta meg, amiért "kibújtak" a nemzeti ünnep alól.

A polgármester után most nem más, mint Harrach lépett a színre és fogalmazta meg gondolatait egy nyílt levélben:

Tisztelt Váci Polgárok!

Gondolom, hogy mindannyiunk számára elfogadható a következő definíció:

“A nemzeti ünnep olyan kitüntetett napot jelöl, amelyen egy ország vagy egy nép nemzeti összetartozását ünnepli.”

A város képviselőjeként arra kérek mindenkit, hogy őrizzük meg a nemzeti ünnep emelkedett hangulatát. Ne engedjünk azoknak a törekvéseknek, amelyek a megosztottság állapotába kívánják juttatni az ünneplő polgárokat.

Természetesen, nekem is van véleményem arról a váci jelenségről, amelyet az országos médiumok felerősítettek. Gondolataimat az ünnep után – tárgyilagos dialógus formájában – szívesen megosztom bárkivel.

Most ünnepeljünk együtt, emlékezve nemzeti hőseinkre!


70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Most összeakarsz tartozni ?
Sz@rba vagytok ? Nem lesznek tapsológépek Viktor hablatyolásán ?
Remélem minél többen nem akarnak veletek összetartozni !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Most összeakarsz tartozni ?
Sz@rba vagytok ? Nem lesznek tapsológépek Viktor hablatyolásán ?
Remélem minél többen nem akarnak veletek összetartozni !
Toby
Nyugoggyon le mindenki, mert csak nyugott környezetben élvezet a lopás ! Pardon: a nemzeti lopás ! illetve a "folytatjuk" és az "új irány !"
troppauerhumer
Na végre! Ha már egy gimi is merészel ellenállni a Békemenetes jellegű,szervilis FideSS szervezkedésnek, akkor azért valami már történik. Persze kis pénzért össze fognak gründolni egy nagyobb tömeget, akik előtt a nemzetmegvezető spicli beszélhet tiszteletről, bátorságról - abban ugyanis ő a fő illetékes.
Ha meghívás, akkor hogyan lehet kötelező?...mint a visszautasíthatatlan ajánlat,engem a FideSS így szoktatott le a kokárdáról is a vesztett 2002 után.
Ha majd egyszer a "nemzeti" szót leradírozzuk egy csomó arra méltatlan dologról, akkor megint vállalható jelző lesz. Sose hittem volna, hogy március 15-e lesz majd a XXI. század április negyedikéje.
Nincsenek lengyelek sem, mert ugyan lengyel-magyar dwa bratanki, de nem egyformán szeretik a medvesajtot...A CÖF sem aktivizálja magát, amit meg is értek, ma meglehetősen kockázatos nagyobb tömeget összehívni Viktor ünneplésére, mert könnyen meglehet, hogy a tömeg egyenként ugyan Petőfit kiált, de mégis gecisipcli hallik.Kínos lehet az ilyesmi, és ki tudja, meddig bírja a szónok elemcsere nélkül, sok lenne ez még egy tisztességes embernek is - nemhogy annak, aki tegnap még azt hitte magáról, hogy ő maga az Isten, ma meg már a libák is szarnak a fejére.
Unió, Paks, bankbotrányok, Simicska, meg ez a sok bukott bróker vagy broki vagy mi is, akik körülveszik, és akkor még ott van Lázár szállodaszámlája, a Pasa Park a lakóival, az elpofátlanodó ellenzék, az RTL, amelyik ma is híradót csinált Kék fény helyett...
Ennél szebben, mint ahogy ez a váci gimnázium tette, nem lehet gyerekeknek kifejezni március 15 szellemiségét. Respect a giminek! Még sok hasonló kéne, hogy ezek a hazaáruló,"senkiházi bitangok"egyedül álldogáljanak az esőben az idióta nemzetthy hordóikon...
263 iskola jelezte, hogy nem kérnek abból, hogy diákjaikat politikai színezetű rendezvényre buszoztassák.
307 iskolából ennyien mondtak nemet ,ennyi a gerinc-képletesen- ma az Orbán FideSSmaffiája által megszállt Magyarországon.
"Ötszáz, bizony, dalolva ment...
troppauerhumer
@troppauerhumer: ...Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"
Csak az ellenzéket nem értem, mert az odáig rendben van, hogy akinek barátja van, annak nem kell ellenség, meg akarnám buktatni a kis génhordozót, akkor nem fel-alá szaladgálnék Budapesten, hanem a nemzeti egység jegyében - nemzeti zászlókkal és talpig kokárdában - követőimmel a Nemzeti Múzeumhoz mennék, és tudatnám a szónokkal véleményem ótvaros rendszeréről.
Merthogy március tizenötödike a demokráciáról szólt és szólhatna ma is - a zsarnokság ellen emelték fel kissé megkésve szavukat a márciusi ifjak is, de jobb későn, mint soha.
Ha el akarom kergetni a diktátort, akkor nem megyek haza békével, mert akkor ő is békével megy haza, ahelyett, hogy telecsinálná páncélozott alsónadrágját.
A nagy békességes iránymutatás csak a magyar Musssolini további elpofátlanodásához fog vezetni, pedig pofátlanság tekintetében keményen dolgozva már most is jobban teljesít.
Azt mondták már, hogy minden országnak olyan kormánya van, amilyet megérdemel, de azt még nem, hogy az ellenzékének is olyannak kell lenni.
prielle
"Ne engedjünk azoknak a törekvéseknek, amelyek a megosztottság állapotába kívánják juttatni az ünneplő polgárokat."
Jól mondja! Ebből van legfőképpen elegünk! Emlékszik Harrach úr arra, amikor a kokárdát kisajátították? Ez nem megosztottság állapota volt? Úgyhogy semmi erkölcsi alapjuk nincs a váciakat és a többi iskolát bántani, "tárgyilagos dialógust" folytatni bárkivel! Nem vagyunk kíváncsiak az álszent gondolataira!
Hofipisti
"Ne engedjünk azoknak a törekvéseknek, amelyek a megosztottság állapotába kívánják juttatni az ünneplő polgárokat." Hát kedves Harrach úr! Ezzel egyetértek.
A véleménykülönbség kettőnk között az, hogy én - az ország lakóinak mintegy fele egyetértésével - az Önök törekvéseit érzem sürgősen fékezendőnek. Úgy emlékezem, hogy az ország ilyen mértékbe torkolló megosztása az Önök mesterműve, amit a 2002.-évi vereség után kezdtek. Tessék emlékezni a jelszóra: "A haza nem lehet ellenzékben!" Ebben minden benne van. A megosztás, minden más vélemény kitagadása, amit az ötvenes években kicsit másképp fogalmazott meg nemzetünk akkori vezetője Rákosi Mátyás: "Aki nincs velünk, az ellenünk van!"
Nemzetünk mostani Szeretett Vezetője - éppen az Ön valójában nem is létező pártja, a KDNP-nek nevezett csoportosulás saját személyes megélhetésükért hű támogatásával - azóta ezt a megosztást csak erősítette mind politikai-, mind gazdasági- s éppúgy szociális értelemben is. Tessék már emlékezni hős elnökük győzelmi jelentésére, mikor azzal dicsekedett, hogy Gyurcsányt milyen hatékonysággal sikerült leamortizálni - hozzáteszem: netán a felebaráti szeretet jegyében, Isten dicsőségére!
Egyébként szíveskedjen közbenjárni pártunk és kormányunk vezetőjénél - mint ahogyan a több ezer ember munkahelyébe kerülő, ugyancsak emberbarát és a szeretet jegyében fogant "vasárnapi bolt-bezárás" ügyében is sikeresen tette - annak érdekében, hogy ne legyen Magyarország a 4 mio. szegény országa!
Önnek pedig - ha megengedi, azt javaslom, hasznos lenne elvonulni egy csendes helyre, akár egy kolostor magányába, ahol a fülkében van tükör is, s ott lelkiismeret-vizsgálatot tartani - ha erről még egyáltalán lehet beszélni.
Greg
@Mirabilis: Azt hiszem ez a korrekt válasz ezeknek az aljas rablóknak.
Greg
@troppauerhumer: Büszke vagyok a váci pedagógusokra és diákjaikra! Giga respekt
kakaósbögre
én nem rá szavaztam.ebből következően pont leszarom hogy kivel akar a férge összetartozni.
bakegya
Tartoztok ám ti nekem és a honfitársaim többségének hatalmas EU MILLIÁRDOKKAL AMIT A FIDESSZNYIKKHAJOKKAL LENYÚLTATOK!
SE ÜNNEP,SE NYUGALOM MIÓTA ORBÁN-ÉS BANDÁJA A KEGYURATOK!
Cicamama55
Megkérdezem már, hogy akkor holnap a családoknak templomba nem kell menni, vagy mi van?! Orbán Viktor beszéde felér egy misével?! Van egy Jó Isten és van egy földi mindenható?! Azt a!!!
lost in space
Egy kérdésem lenne hozzád, te megélhetési bűnöző:
KI isten?
Gondolom te ezt kened vágod.
Na jó, nem gondolom rólad egy kicsit sem, mert VAGY ANNYIRA GONOSZ.
Ha nem értetted volna, megismétlem: TE A VELŐDIG GONOSZ, ISTENTELEN GAZEMBER VAGY.
A bizonyíték?
Újra felteszem a kérdést, amire újra sem tudsz válaszolni sátánistaként:
Ki Isten?
(egy kicsit segítek: nem orbán)

u.i.: gondolom tiltakozol a sátánista megjelölés ellen, de olvasd csak a sátánisták 11 pontját:
"1.Senkinek se adj tanácsot, csak ha megkérnek rá.
2.Ne beszélj a gondjaidról másoknak, hacsak nem vagy biztos abban, hogy igazán hallani akarják
3.Ha másvalaki tanyáján tartózkodsz, mutass tiszteletet, máskülönben ne menj oda. 4.Ha a tanyádon egy vendég bosszant, bánj el vele kegyetlenül.
5.Ne közeledj senkihez szexuálisan, hacsak meg nem kapod tőle az erre felhatalmazó jelzést.
6.Ne vedd el azt, ami a másé, hacsak az nincs terhére a tulajdonosának, és erre kifejezetten fel nem szólít.
7.Ismerd el a mágia hatalmát, ha sikeresen használtad vágyaid eléréséhez. Ha tagadod a mágia létezését miután használtad, mindent elveszítesz, amit szereztél. 8.Ne panaszkodj olyasmik miatt, amikkel nem kellene foglalkoznod.
9.Ne árts kisgyerekeknek.
10.Ne ölj nem emberi állatot, hacsak rád nem támadnak, vagy ha élelemre van szükséged.
11. Amikor közterületen jársz, ne háborgass senkit. Ha valaki téged háborgat, szólítsd fel, hogy hagyja abba. Ha tovább háborgat, pusztítsd el."

Látod már, hogy ki vagy valójában, sőt, még néhány pontban a sátánistáknál is rosszabb vagy!!!
Perelj be kérlek, annyira szeretnélek téged (és a hozzád hasonló ember és nemzet elleneseket) megfingatni egy nemzetközi bíróságon!!!
JAJMÁR
@lost in space: 19:17 Juj! Van egy-két pont ebben, ami nekem tetszik... pl. az 5. és a 6. is...
Aki Én
Milyen alapon akarják ezek bárkinek megmondani, hogy hol és milyen módon ünnepeljen? Miért kötelező bárkinek is ezekkel ünnepelni? És mi a bánat közük van ezeknek a nemzeti hősökhöz? Már ez önmagában is egy megosztás.
Ha nem velünk ünnepelsz, akkor hazaáruló vagy.
UNDORÍTÓ! Még hányan fogják úgy érezni, hogy nyilvánosan bele kell pofázniuk?
Knapp75
A megosztottság felszámolása ott kezdődne, hogy a politikai ellenfelek, azaz a politikusok államférfiként (vagy csak egyszerűen emberként) viselkednének és együtt ünnepelnének, emlékeznének az ilyen alkalmakkor!

Az tényleg felemelő lenne, de akkor az "igaz magyarok" szembeköpnék magukat, mert olyanokkal lennének egy színpadon, akiket a hétköznapokban rendszeresen lehazaárulóznak.
papa.49
@nyanya001: Jól megmondtad a faxkalapnak...
papa.49
@nusika: Lehet hogy autót akart lopni, vagy feltörni???
papa.49
Te vén magamista komcsi ivadék te ne üzengess senkinek, mert NINCS RÁ ALAPOD, TE MEGÉLHETÉSI XARZSÁK!!!
Aki Én
Már mindjárt az első ,,szabad" vasárnap te akarod megmondani, hogy ki mit csináljon? Hát mégsem a családoké a vasárnap? Már az elsőt nektek kell adni? Mert ez rólatok szól, nem március 15-ről.
Huszár Aranka
A népet pontosan Önök juttatták a "megosztottság állapotába". Egyébként senki nem kíváncsi a levelére!
volvós
@nusika: 19:11

A videón egy röfögö illuminált disznót fedeztem fel...:-))
világlátó
Azt hiszem ez a kormány , a pártjai sem tudják már felfogni, látni, érezni, érteni, már nem lehet egyetlen ünnepet sem tisztán, őszintén, felszabadultan, önként, spontán, jó magyar ember módján a családjával megünnepelni.
A kirendelt ünneplők, kényszertapsolók kora 1956. tól egyszer és mindenkorra elmúlt.Jött és volt azóta sokféle, szép és mégszebb. Volt közte hamis is, elferdült is.
Most marad a Köszívü ember fiai kétrészes film, amit ugyan minden évben levetítenek nekünk, de még ez is jobb, mint kirendelve hallgatni a szép magyar szavakat, idézett vers sorokat hazug emberek hazug szájából. Hát nem látják ezek hogy ők még arra sem érdemesek, hogy a magyar történelem talán legszebb, legnemesebb ünnepén
kiálljanak a tömeg elé felolvasni a számukra megírt raffinált és alattomos beszédeiket? Elvették az ünnepeinket is, márciust is, májust is, augusztust is, jelvényeinket, szimbólumainkat is. Nem a vörös csillagra gondolok, bár gondolhatok arra is.
Kár hogy ide juttattak minket a saját választottjaink. De lesz még ünnep a Magyar Köztársaságban, lesz még tavasz, lesz még búzakalász, lesz még szőlő és lágy kenyér! Mint annyi rossz, ez is elmúlik nemsokára.
volvós
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
volvós
@világlátó: Ezt szépen összefoglaltad, köszönjük !!!
mariaberta
Nem először akarja kisajátítani Március 15-t a fidesz. Csak emlékeztetnék arra, amikor palacsinta nagyságú kokárdát raktak magukra. Szabadságról beszélnek? De kötelező a felvonulás?
egy igaz ember
Az emberi faj szégyene! Segg nyaló ! Soha az életbe nem jutottak volna be a bandájával a parlamentbe,de meg is köszönik nap mint nap, folyton folyvást nyalják a segget!!! Meddig tűri isten a nép irtást,remélem hamarosan ítélkezik felettük!
Linna
A váci lakosok is teljesen biztosan tisztességesen megünneplik március 15.-ét, de valószínűleg nem egy hazug kormánnyal akarják megtenni. Attól még nekik ünnep az ünnep, akkor is, ha nem Budapesten intézik ezt, hanem otthon, Vácon!
Egyébként pedig senki - érti? senki! ne pofázzon bele abba, hogy a magyar ember hogyan ünnepeljen! Ez egy INTIM dolog, még ha közösségi, akkor is!
lajospapa
Így lehet emelkedetté tenni a Nemzet Ünnepét. Hetven éve ezért tetszenek.
coni
Még nincs mit ünnepelni, majd ha lesz törvény előtti egyenlőség, sajtószabadság, közteherviselés és parlamenti közvetítés újra.
Desischado
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Cicamama55
Orbán Viktor beszél mindig szabadságharcról ebben az országban, ahol 70-80 éves férfiak döntenek arról, hogy mit tegyenek a gyerekek, na meg hát a fiatal anyák. Az összetartó, jó családokon belül is javasolni, tanácsolni szoktak a nagyik, nem diktálni!!!
Levendula
Én is nyílt levélben írom meg a Harraknak, hogy ma reggel elkívántam őt a pokolba.
Minden hét végén - amíg a családom békésen szundikál - reggel 7-kor elmentem a szomszédos LIDL-be friss zöldségért-gyümölcsért.
Most nem megyek, mert Harrakék megakadályoztak ebben.
A cba-ba viszont nem fogok elmenni, mert drágábbak az áruféleségek és nem minőségiek.
Ennyi.
Az Én családomtól elvették a friss élelmiszer fogyasztásának lehetőségét.
Templomba eddig sem jártunk pár éve bizonyos okok miatt, és ezután sem fogunk járni.
kakaósbögre
Természetesen nekem is van véleményem Harrach Péterről, de azt inkább nem írnám ide, mert finom ember vagyok. Gondolataimat az ünnep után – tárgyilagos dialógus formájában – szívesen megosztom vele.
Feraj49
Harrach most aztán igazán "harrragos" ! Csak az ő haragja számít,a népé nem,kis bolt bezáratós.
coyote3
Ennek a vén komcsi harrachnak a tollából annyira vicces az alábbi mondat: "Ne engedjünk azoknak a törekvéseknek, amelyek a megosztottság állapotába kívánják juttatni az ünneplő polgárokat."
profon
Hogyan fogalmazzak, hogy ne legyen belőle sértődés ? A sajátoddal a csalánt Öreg !
dr. prédikátor
Na figyuzz te g...ci ájtatos vén szarzsák!!!Először is : én N E M akarok veled veletek összetartozni!!!Pont te pofázol aki elvetette az emberektől a vasárnapi bevásárlás lehetőségét???Neked nincs jogod bárkit is felszólítani hogy hogyan , kivel ünnepeljen!!!Az ünnep szépségét elvettétek az emberek többségétől!!!De te csak menj és cumizzál a viktor szopkinnál!!!Persze csak szép sorjába!!!És mégegyszer: AZ EMBEREK TÖBBSÉGE N E M AKAR VELETEK ÜNNEPELNI!!!
eszegfu
Velem se most, se a jövőben ne ossza meg gondolatait!
vonotok
Ezt a szót " megosztottság " a te tolladból hátborzongató volt olvasni.Ki ossztotta meg ezt az országot már 20 éve A fönököd és az ilyen jellemtelen emberek mint amilyen KDNP -ban vasnak.
Csizmás Kond
..milyen szépen, hangulatosan ünnepeltek...
dedy
@dr. prédikátor: Nagyon eltaláltad ,AZ EMBEREK TÖBBSÉGE N E M AKAR VELÜK ÜNNEPELNI!
Aki Én
@Csizmás Kond: Mindenképpen hangulatosabb lehetett volna, ha nem igényelnek kényszer tapsolókat és végül nem fenyegetőznek. Habár az olyan meghitt, nem gondolod?
Csizmás Kond
@Aki Én: Bár megfogadtam, hogy gecikkel nem állok le erre mégis válaszolok mert nagyonbutának tartom a megjegyzésedet.
Minden időkben a nemzeti ünnepen részt vettek diákok is és mindig megszervezve, ugyanis ha csak úgy mennek akkor egyszerű gyerekeknek számítanak és csak a rendezett csoportos részvét számít a diákság részvételének Ez nem csak diákokkal hanem a katonákkal is így van és minden olyan szervezettel amelyek valamilyen rendszerbe sorolhatóak.
magyarbakancs
Képviselő úr elvtárs a kommunizmusban volt kötelező a nemzeti ünnep ünneplése és a vezérek éltetése.
Vagy el felejtetté,?
Csizmás Kond
@magyarbakancs: Nem köteleztek senkit hanem felkértek...és akinek a mai nap nem ünnep az nem tartozik a nemzethez.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Nekem ünnep 1848 március 15-e.
A nemzeti ünnepen nem kell ügye hallgatni a politikai pártok barom beszédeit?
Orbán elvtársét meg főleg nem hallgatom meg.
Ki egyik szavával agyon vágja a másikat.
Igazi Magyar ember illik rá egy nem dakota közmondás.
"egyszer így egyszer úgy ,hogy igazat sose tudj."
Ez Orbán és a Fidesz filozófiája.
A finom célzásodat vissza utasítom ,hogy nem tartoznák a nemzethez.
Még valami ,gyerekeket napi aktú-áll politikába nem vonok bele felkérésre sem.
Mert minden Orbán ünnepi beszéde legyen az 1848,1956 öt mondatnál többet nem beszél róla a többi aktú- áll politika.
Tibor43
Idézet:"“A nemzeti ünnep olyan kitüntetett napot jelöl, amelyen egy ország vagy egy nép nemzeti összetartozását ünnepli.”

Azok is összetartoznak akik nem mentek el tapsolni...
Csizmás Kond
@magyarbakancs: Egy nemzeti ünnepet elsősorban a fővárosban az események helyszínén és a jelenlegi kormány jelenlétében illik megtartani. Amúgy minden párt igyekszik valahol ünnepelni tehát van választék a hallgatásra is...
...a többi mindenki magánügye.
ferii
Mit is kell ma ünnepelni?Ezt a rohadék kormányt?
dömdödöm
A Mr genya és bandáját ahogy összemossa 1848 -at saját kormánytevékenységével ?
nezelodo
Jó lenne majd figyelemmel kísérni, mit jelent a fenyegetéssel felérő kijelentése ennek a szent embernek, hogy "tárgyilagos dialógus formájában" majd az ünnep után megbeszéljük. Nem jósolok nyugodt, következmények nélküli hetet a tanári karnak az elhíresült történet miatt. Működésbe fognak lépni a pártbizottságok, ahogy a felmenőiktől eltanulták.
Aki Én
@Csizmás Kond: 10:39 Bár ,,gecinek" nem tartalak mert nem ismerlek, csak a hozzászólásaid alapján tudok véleményt formálni. Ezek alapján rendes ember lehetsz, csak ostoba és tájékozatlan. Vagyis inkább egyoldalúan tájékozott.
Az iskolás az iskolás akkor is, ha nem megy megrendelésre ünnepelni. Tudod ezek a megrendelt, vezényszóra ünneplések az előző rezsimeket idézik, amiket én kisit sem sírok vissza. Ha van kint fiatal a múzeumnál, az egész biztos iskolás, mert a tanKÖTELEZETTSÉGet törvény írja elő, tehát ez nem is lehet kérdés. Talán akkor is más lenne a helyzet, ha ez iskola időben történne. Habár szimpatikus az sem lenne. Na de pont az első ,,szabad" vasárnap? Már az elsőnél ők akarják megmondani, hogy pláza helyett mit tegyél? Ha valaki a maga módján akar ünnepelni és nem egy megosztó kormánypromót hallgatni, akkor abba milyen jogon szól bele bárki? Sokan úgy gondolják, hogy az ilyen események csak kis mértékben szólnak az ünnepről, sokkal inkább fidesz rendezvény. Tedd a kezed a szívedre, akkor is ilyen megértő lennél ha az ellenzék valamelyike tenné ugyan ezt? Én akkor sem.
papa.49
@Tibor43: Vélhetően sokkal többen is vagyunk akik nem hajlandóak ennek a hazug siserahadnak ,meg a hazugovicsnak ,,bio díszletet,, adni, én akkor is kiraktam a ,,kokárdát,, amikor azért ,,szemrehányás,, járt, De mióta a fütyisz még júliusban is talpig kokárdában járt nem teszem magamra mert a fütyisz ,,meggyalázta azt az eszmét amit a kokárda nekem jelent,,!!!
Csizmás Kond
@Aki Én: Mindenekelőtt a megnevezésedet az avatarodról kaptad, mivel nálam sokat számít a vizualítás. Az iskolásokkal kapcsolatban pedig még nagyapám is mondta, hogy az ő iskolás korában is részt vettek bizonyos ünnepeken állami és vallásin is az akkori diákok, sőt verseket és énekeket tanultak előtte amit ott előadtak, tehát nem mai vagy tegnapi találmány az egész csak van aki nem hallott róla.
…szabad vasárnap…nem szeretem kavarni a szezonokat…marhaság még ha viccnek is szántad.
Az hogy sokan mit gondolnak az mindenki maga ügye. Mivel nem csak a beszédet lehet meghallgatni hanem mindent leírva is közölnek a médiák ezért az olyan felfogás, hogy fidesz rendezvény…hát hogy is mondjam…elég gyenge értelemre vall. Bogarászd végig az egész mai nap elhangzott beszédeket és meglátod ki az aki pártrendezvényt tartott és ki az aki az ünnep lényegét foglalta össze.
islander
Kedves Képviselő Úr !
Mi is az Ön által kifogásolt "megosztás " ? Talán az Ön szemlélete alapján a következő nem is tartozik közé ? - idézem:
Tegnap írtuk, hogy a Váci Madách Imre Gimnázium tantestülete elég keményen visszautasította a KLIK kérést arra vonatkozóan, hogy diákjaik is jelenjenek meg biodíszletként a március 15-i állami ünnepségen.


A Fidesz közpénzből etetett zsebciviljei ezen úgy felhúzták magukat, hogy megfenyegették az iskola tanulóit. A CÖF-aktivisták többek között azt írták: "minden erőnkkel azon leszünk, hogy az iskola diákjai ne nyerjenek felvételt egy felsőoktatási intézménybe sem".
Határozottan tiltakozunk az iskolai vezetés gyerekekre gyakorolt politikai befolyásoltsága ellen, melyel lényegében hazaárulást követnek el. Kezdeményezzük az iskolai vezetőség és a 18. életévet betöltött hallgatók nevelő célú behívását a Polgári Védelem egységeibe egyúttal jelezzük, hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy az iskola diákjai ne nyerjenek felvételt egy felsőoktatási intézménybe sem amennyiben szót fogadnak a tantestület utasításának és távol maradnak a Budapestre meghírdetett ünnepségsorozattól.
Tisztelettel:
Egres Béla és Lovászi Fruzsina
Jövő Generációja Egyesület-Elnökség
Csongrádi Eszter és Vámos Edina
Vác-CÖF klub – Péleusz nyelviskola
A Milla és az Együtt 2014 oldaláról letiltottak közössége-facebook
Kaltenekker Anikó és Stadler Mária
CÖF aktivisták
Az aláírók között szereplő "Váci-CÖF klub" legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy leltárba szerették volna venni a tüntetéseken részt vevő fiatalokat, de kardoskodtak a netadó mellett is, sőt, médiaadót is szerettek volna, és megadóztatták volna azokat, akik nem tagjai a polgárőrségnek, vagy márkás ruhadarabokat viselnek.
Talán az idézettekkel ért egyet ? Esetleg ők az ÖN TÁRSASÁGA ???
Egyébként a kormány-féle tevékenységről Rákosi elvtárs ugyanilyen irányú "éltetése "
jut eszembe...
Fradigege
Rákosi és Kádár elvtársak rendelték ki ünnepekkor az iskolákat. A lengyelek beintettek a zsírmorénak, ezért a helyükön keletkezett űrt ki kell tölteni. Elképesztő!
Aki Én
@Csizmás Kond: 14:18 Ja, értem. Akkor te egy levegőben magadban hadonászó, kardoskodó négylábú vagy. :)
Én is voltam május 1-én ,,önként" mosolyogni annak idején. Na ezt nem szeretném újra. A lényeg az, hogy jóérzésű ember nem kíváncsi hasonló demagóg butaságokra, féligazságokra. Természetesen az ellenzék ostobaságaival is tele vagyok. Ezeknek semmi közük az ünnepléshez, ezek magukat fényezik és a másikat szapulják. Igazán meghitt. Nem igaz, hogy egy beszéd egyszer az évben nem szólhat valóban az ünnepről, ha már annyit emlegetjük. Elsősorban nekik kellene minden egyebet félretenni, és valóban csak megemlékezni és nem csak tőlünk várni ezt.
Papuska1
Itt látszik legjobban, hogy bizonyos erők célja az ország belső kohéziójának teljes fellazítása, a széthúzás erősítésével az ország meggyengítése. Nem tudjuk megtanulni, hogy a kapitalista világ örök élet-halál harc és szétesve, csak veszíthetünk! Érdekes, hogy Szegeden, ahol az MSZP-s polgármester mondta az ünnepi beszédet, senkinek nem jutott eszébe, hogy ez politikai rendezvény, és mint magyarok vettek részt, nagyon sokan. Vajon miért? Egy bizonyos szélsőbalos, és magyarellenes csapat kezd egyre aktívabban tevékenykedni. Vagy nagyon mellé lőnek, vagy nagyon tudatosan a magyar emberek életét próbálják meg tönkretenni. Lehet, hogy a megbízásukat is a határainkon kívül kapják. Ők képesek éket verni az emberek közé, még a nemzeti ünnepen is. A szomorú, hogy tömegesen ezt követik az emberek, és a vége a végre meginduló gazdasági eredmények, és konszolidáció megtorpedózása. Tény, hogy nem tombol a jólét, de miből is tombolna.? A kezdeti gazdasági sikerek, még nem teremtenek erre bázist, és félő, hogy hosszú idő kell a felkapaszkodáshoz. Ráadásul az annyira csodált nyugat, nem képes saját fennmaradásának megfelelő születésszámot biztosítani, és mégiscsak biztonságosabb "kelet-Európából" biztosítani az utánpótlást, mint a kétes ideológiájú Iszlám világból, vagy nem? Félek, hogy mi és még néhányan főként ezért kellettünk az Unióba. A nagy "nemzet feletti" ideológia mellett a régi nagy nyugati nemzetek érdekei az elsődlegesek. A nálunk "nemzetfeletti" ideológiát hangoztatók, vagy a gyökértelenségük folytán "álmodnak", és majd nagyot csalódnak, vagy tudatos ügynökei ezeknek az államoknak. És ez már olyan hullámokat vet, hogy a nemzeti ünnepet sem lehet együtt megünnepelni, és az ünnep, a vélemény formálás is egyesek szerint aktuálpolitikai cselekmény. Igen,m de mire nevelődnek így a gyerekeink, akik a sértett pedagógusok aktuálpolitikai játékainak ártatlan áldozatai? Mire tanít az az iskola, ami erre tanít? Mit visznek tovább az életbe ezeknek az iskolának a tanulói? És a...
surdillo
@Csizmás Kond: Kösz az ilyen "felkérést"!A hazugságot ne nyomja bele egy ebédeltetéssel a gyerekek fejébe!Elég nekik az elcseszett oktatást és a hamis,hazug tankönyveket látni!De mint fitymaszosnak lelked rajta!!!
voivod32
@Csizmás Kond: A mai nap ünnep, éppen ezért nem vagyunk kíváncsiak annak a szarházi bandának az emelkedett hazudozásaira, képmutatására, akik ennek az ünnepnek az eszméit meggyalázzák, a "Nemzet" szót ócska közhellyé, politikai eszközzé tették!
Kongo
"van véleményem arról a váci jelenségről, amelyet az országos médiumok felerősítettek"
Asszem, tévedni teccik. Eléggé országos lett a >>jelenség
teuton
@Papuska1: Ugy latszik, te ataludtal 60 evet es most felebredve elkezdesz ujbol tapsikolni. Azota azert törtent egynehany dolog, "A nemzetközi helyzet fokozodik." -szlogen sajnos nem valtozott, csak a Kedves Vezetö neve. Tehat hajra papuska: "Eljen Rakosi, Eljen a Part!" Aztan majd talaltok egy "lancos kutyat" is, aki nem ert egyet a ti illiber felfogasotokkal...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.