Kósa Lajos nemrég azt nyilatkozta, hogy csak félreértésből fóliázzák a trafikokat, ám kijelentésével sokan nem értettek egyet. Az egyik Debrecen környéki trafikos felháborodásában üzenetet is küldött a Fidesz politikusának, amit a CívisHír közölt.

Ebben a dohányboltos arról írt, "művészi szóforgatásról tett tanúbizonyságot akkor, amikor azt mondta a kaposvári gyilkosság kapcsán, hogy nem kötelező a trafikok fóliázása". A tulaj egyik trafikja ugyanis olyan kialakítású, hogy az utcáról fóliák nélkül sem láthatók az általuk árusított cigaretták, aki kintről benéz, csak üdítőt és sört lát. Ám a boltos ennek ellenére is a szabályozásnak megfelelően az üvegbetétes ajtót és az ablakot szitafóliával fedte be, ami kintről egyáltalán nem enged belátást, bentről azonban ki lehet látni. 

Mégis az ellenőrzéskor beléjük kötöttek:

Másfél hónappal ezelőtt említett üzletünkben járt a Nemzeti Dohány Zrt. ellenőre, aki elégtelennek találta a sötétítést, ezért utasított, hogy az ablakot és az ajtót BELÜLRŐL IS fóliázzuk le. Hogy ez megtörtént, arról 10 napon belül (valamennyi irányból készített) fényképes dokumentációt kellett eljuttatnom részére a büntetés elkerülése végett.

Hát ennyire nem kötelező a fóliázás, tisztelt nagytudású urak!

A trafikos azzal zárta sorait, hogy a dohányboltjaiban rajta kívül egy 21, egy 23 és egy 26 éves fiatal nő dolgozik, minden este imádkozik értük.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
@verum: Egyáltalán nem baj, hogy töménytelen rablás, betörés és sajnos az utóbbi emberölés kapcsán kapnak össze a "trafiknyertesek" a gazdikkal ! Szopják le egymást !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Az eladókat, az alkalmazottakat sajnálom, de a tulajokat valahogy nem.
Mert nem tisztességes úton jutottak a trafikokhoz, most isszák annak a levét, amit a tisztességtelenség okoz.
Hosszú távon jobb becsületesnek lenni, ha nem is lehet meggazdagodni belőle, sőt sokszor csak vegetálni.
De élni igen, azt lehet.
Toby
@verum: Egyáltalán nem baj, hogy töménytelen rablás, betörés és sajnos az utóbbi emberölés kapcsán kapnak össze a "trafiknyertesek" a gazdikkal ! Szopják le egymást !
Hellcat
Na hát akkor ez a fideszes hazugság is 1 napig állt a lábán...
nyanya001
Azért az érdekes, hogy a trafikmutyi előtt nem volt ennyi
betörés a trafikokba, volt a bankokba, az élelmiszer, vagy a ruházati boltokba
nagy ritkán esetleg egy egy trafikot ha feltörtek ! Na de ennyi, és ráadásul
halálos kimenetelű legyen ! Rátok ég ez mocskos banda, merem remélni !
tarhonya
azt se tudja mit hadovázik össze vissza miszter 20 % elmeháborodott !!
X-ray
A nemzeti dohány zéerté ellenőre fóliázza be a lakásának az ablakait, de úgy, hogy pokoli sötétség legyen nála mindörökkön örökké...
Január
Kósa szerint az ország több száz trafikosa értelmi fogyatékos, mert nem tud értelmezni egy leírt szöveget, és a saját zsebe ellensége is? - gondolom az a fólia nem 2 Ft volt.
Egyszer vállalhatnának egy kis felelősséget is az általuk kezdeményezett jogszabály
változtatás negativ következményei miatt. Legalább annyit mondana valaki "Bocsánat most én elhúzok, mert hülyeséget csináltam", valaki ugyanis javasolta ezt a fóliázasdit, de ahhoz már vér is kellene a p...cába.
Senara
Mr % a összetákolt cigimutyis törvény tehet a fiatal lány haláláért ! Annyira undorító magyarázat ,félre értették , nem betartották , ezért a rengeteg rablás és most a fiatal halála .
bakegya
GONDOLJUNK BELE-MILYEN ÉGŐ LESZ EZ MAGYARORSZÁGRA NÉZVE-HOGY ENNEK A DOHÁNYÁRUS FIATAL LÁNYNAK A HALÁLA KAPCSÁN -AKTUAZLIZÁLJA A FIDESS -KDP KORMÁNY A HALÁLBÜNTETÉS NAPIRENDEN TARTÁSÁT!!!
Váradi András halálra gázolása kapcsán -semmi...
A baltával gyilkoló-szabadon engedi--...!-mire kell ez g.questorbánnak???
nezelodo
Hirtelen kiderül, ők nem is írták elő a fóliázást, nehogy rájuk égjen a baromságuk. Az a baj szinte nincs olyan ügyük amiben nem hazudtak, és hazudnak ma is, és egyre jobban belekeverednek a saját hazugságaikba, mint macska a cérnába.
dömdödöm
Loptok , csaltok ,hazudtok , közvetetten gyilkoltok ? :-((((((((( Lemondást kell elérni ?
Cicamama55
A pártirodáikat is le kellene fóliázni...
human
Kedves fidesz támogatók! Erre számíthattok, ha a fidesz-el mutyiztok. Amint baj van, rátok fogja tolni a felelősséget és meg is érdemlitek.
mekkelek
Na ja, a trafikmutyi elôtt nem voltak ezek a problémák, de természetesen a Gyurcsány lesz a hibás.
Ennyit a rendszerváltás óta az összes kormány nem hazudott összesen mint ezek, pedig a vezír is volt már egyszer és akkor sem voltak piskóták a fiúk.
lajospapa
Sok hülye trafikos! Mért találták ki azt a hülye fóliázást?
Anna Mária
A narancsot kellene végre fekete fóliába csomagolni és jó mélyre elásni.
hunmaja
A kérdés persze csak az lehet,
van-e még hihető állítás amit fityisznyikek szájából hallani lehet,...?!
jancsipapa
Tényleg hányinger-keltő ez az aljadék összevissza hazudozás .Ezekből teljesen hiányzik a minimális erkölcsi érzék is .Hogy nem undorodnak meg tőlük és nem köpik le ezeket a saját gyerekeik ? (vagy mondhatjuk ,hogy apja fia -anyja lánya ?)
bence
Hát ekkora mocskos hazug bagázst mint ezek , nem hordott még föld a hátán ! Még a végén kitalálják , hogy a trafikosok vagy Gyurcsány ötlete volt a fóliázás ! Pedig aztán ők még csak nem is hazudtak . Hát még ha hazudnának !!!
Hogy szakadna rájuk az ég !
1magyar
Aki a büntetést kirótta, azzal megfizettetni a fólia föl- és lerakását. A törvényt -ahogy én is olvastam- nem tudta értelmezni az ellenőr.
nemjoezigy
Ez a kósa ezt se fogja megérteni.
Ilyenek a fideszkdnp politikusai és agymosott híveik.
profon
Ez az ember annyira semmilyen, hogy az már valami !
kkalman
Mr. 20% annyira hülye, hogy a saját törvényüket, és a hozzátartozó végrehajtási utasítást sem tudja értelmezni. A még nagyobb hülye az volt, aki beszavazta a parlamentbe.
coni
Ezt az egyetlen indokot tudták kitalálni (nem gyerekszemnek való a dohányárú) hogy a haverok tucatjával megszerezzék a trafikokat. Most nem tudják mit lépjenek, így össze-vissza beszélnek.
justhpeter
@kkalman: Speciel erre az agyhalottra senki nem szavazott, mert listán került be, mégis ugye a bolondok ügyvezető alelnöke. Persze a fogyatékossága mellett gerince még lehetne. De nincs neki.
sentinel216
Ez a derék hűbéres trafikos - és az összes többi - annak idején nem írt levelet a puding fejű lali királynak, hogy nekem nem kell a másoktól, sok esetben rokkantaktól, egyetlen megélhetésüket elzabrált dohánybolt. Nem tiltakoztak, hogy macerás a dolog. Szeparált egyen bódék, fóliák, mindenféle korlátozások. Na az igaz, hogy a cigi árát megemelhettük, hogy az árrésből pótoljuk a fenntartást, kifizethessük a "négy órában", minimálbéren dolgoztatott fiatal nők bérét. Eddig nem érdekeltek a kétértelmű szabályozók. Most kezd ránk rohadni ez a fideszes mutyi, most már jogaink vannak. Talán még kárpótlást is kérünk a költségvetésből. A birkák kifizetik.
vadsanca
Megértem a trafikost. De kérdem én, ilyenkor hol van a munkavédelmi hatóság? Egyedül senki sem dolgozhat egy munkahelyen! Legalább is a vasiparban így van! Más területre ezekszerint nem vonatkozik? Mi van ha pl. csak rosszul lesz a dolgozó? Ki segít rajta?
Ezekszerint a munkavédelem is csak egy mondva-csinált dolog. Lényeg, hogy ebből is jó pénzeket lehet szakítani a semmire!
legacy
"Helyretette Kósa Lajost egy debreceni trafikos"
- És? Ettől megváltozik Kósa Lajos?

"Jól helyben hagyta Kósa Lajost egy debreceni trafikos"
- Na EZ már lenne valami, ettől már megváltozna Kósa Lajos (legalábbis külsőleg)
laszlobihari
"Helyretette Kósa Lajost egy debreceni trafikos", hogyan, be betonozta? mondjuk egy út alapba?
Logogrif
Kósát csak egyféleképp lehetne "helyretenni": néhai családiháza - Debrecen,Kadosa utcai - kertjében, kertitörpeként...Ez az emberke O.V. szerint is "szokott ilyeneket mondani..." -azaz ezért tartják!!!
zöldszem
@Logogrif: Persze! Orbán megmondja Kósa elvtársnak, hogy kell az adott ügyben gondolnia. Azután Kósa úgy gondolja. Kiáll és elmondja!
nezelodo
"zöldszem
@Logogrif: Persze! Orbán megmondja Kósa elvtársnak, hogy kell az adott ügyben gondolnia. Azután Kósa úgy gondolja. Kiáll és elmondja!"

Nem kell ezeknek a szájába rágni, automatára van állítva a papagájkommandó.
dömdödöm
Kósa Lajos nemrég azt nyilatkozta, hogy csak félreértésből fóliázzák a trafikokat,

Félreértésből kerültetek kormányzati pozícióba .:-((((((((
dömdödöm
Tegyük tisztába a dolgokat .
A Nemzeti trafikok bevezetése után a mini elnök azt nyilatkozta hogy majd mindenki meglátja milyen jó is ez egy két hónap és mindenki megszokja az új trafikokat .
Ellenben : Állandóan keresgetni kell hol van és hol van nyitva (pláne most már vasárnap ) éjjelekről nem is beszélve , legtöbbjük előtt képtelenség leparkolni ,barátságtalan és nem hozzáértő eladók majd mindenhol (t a kivételnek , nem ismerik az árukészletet azt sem tudják mi hol van .
Egyikre majdnem rádölt a polc mert úgy nyitottak hogy az ki sem volt rögzítve .
Áru hiány van néhol mert nem szállít a phillip morris ki tudja miért . Egy halom pénzt el kell autózni
hogy hozzá tudj jutni 1 ki...szott doboz cigaarettához ., Egy halom boltot már kiraboltak a brazilok
és már halál eset is történt . :-((((((( Érzés : A helységbe belépve mintha kriptába érkeznél
sötét ,csönd egy álztalában fiatal lány aki kisem látszik a pult mögül . Rádiót sem használnak ,
kripta csönd van bent . Igazi életszegény rémisztő környezet ,én személy szerint utálok bejárni az összesbe . :-((((((((((((((((((((( Ez van ,de nem kéne hogy így legyen .
dömdödöm
ja és hogy is van ez ? van kávé néhol amit reggel kikérsz és ha meg akarod inni legtöbb esetben mellé elszívni egy jó cigit távoznod kell az utcára 5 méterrel a bolttól kávézni . :-(
Ez milyen rendelkezés és ki találta ki ?
magyarbakancs
Azok a trafik nyertesek kik annak idején nyertek trafikot mert közel álltak a Fidesz narancshoz nem kételkedtek ,hogy nem jó a fóliázási rendelet?
mate03
@dömdödöm: A kormány felelős az összes trafik betörésért,és a szerencsétlen fiatal hölgy haláláért!Egy jogállamban egy ilyen eset után fejek hullanának!
ferii
Helyretetted?Akkor most melyik fán lóg?
KERKA
@dömdödöm: 08.23 Én is így jártam. Egy külvárosi trafik előtt megálltam kocsival, bementem cigiért. A trafik előtt a teraszon volt egy helyes kis asztal napernyővel. Mivel finom kávé illat volt, megkívántam, kértem egyet. Gondoltam, elszívok egy cigit, mivel utazom tovább, a kocsiban nem dohányzom.
Na azt nem lehet. Dohánybolt előtt nem lehet dohányozni, viszont ha kérek 1dl-es pálinkát, azt megihatom:)) Menjenek a fenébe.
zöldszem
@nezelodo: ma, 06:59
Csak úgy nem nyilatkozhat, Kósa legalább is.(ebben az ügyben)
Mert a folyóson megkérdezte a riporter, azt válaszolta nem nyilatkozik csak délután.
A kérdésre igennel, vagy nemmel kellett volna felelnie. Na, még ez sem ment!
Délután eligazítás...stb, s lőn van véleménye az ügyről Kósának!!
panellproli
ROTHADÉKOK! Még most sincs a pofájukon annnyi bőr, hogy legalább bocsánatot kérjenek az eb...tt rendeleteik miatt!
vadsanca
A következő gondolatot egy másik oldalon már publikáltam.
"Nem értem az egész hülyeséget! Csak azért fóliáztak, hogy a kiskorúak ne lássák a dohányterméket? De a "felnőtt" üzletek meg nincsenek fóliázva. Németországban óriásplakáton hírdetik a cigerettát! Nem beszélve a közterületen lévő cigi-automatákról! Miért akarunk mindig pápább lenni a pápánál. Amit nyugaton lehet, azt nálunk miért nem?
Németországban rengetegen dohányoznak, nincsenek olyan tilalmi törvények mint nálunk és mégis megbékélnek az emberek. Én nem dohányzom, de azért nem vetek meg másokat mert dohányoznak. Ez ugyanolyan diszkrimináció mint bármi más.
Ezen alapon ki lehetne találni pl, azt, hogy a kék szeműek nem vezethetnek, a barna bőrüek nem mehetnek szinházba és még sorolhatnám a hülyeségeket. "
Qczy
Észrevettétek, hogy a kormány összevissza kapkod - Rendelkezések törvények azok vannak - de eddig mind balul sült el- nem a népért szólnak, hogy jobb szebb jövőnk legyen. hiszen ez lenne az ÉLET lényege. Jobbá szebbé tenni a világot, de az eddigi fejek nemtől kormánypárttól függetlenül pancserek saját pénztárcájukat növelik.. érdekes mód. / erre van eszük / Annyira idióták hogy ezzel a sok megszorításokkal elűzik az amúgyis kevés magyar állampolgárokat hazájukból. Az egész világ rajtunk röhög, mert abszurd amiket kitalálnak, s ilyenek képviselnek minket magyarokat. Történelmünk nem erről volt világi, de sajnos azt szétrombolták,, s minden miért? csupán a PÉNZ miatt. Én is kitaláltam valamit hátha: vasárnap az MSZP - Jobbik- LMP városok nyitvatarthatnak.
kukac50
A kurva anyjukat ezek azt sem tudják mikor mit szavaznak meg.
Legyenek már annyira gerincesek,hogy vállalják azt amit előterjesztenek és megszavaznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.