Göncz Árpád temetése rendzavarás nélkül kezdődött. Közjogi méltóságok, volt köztársasági elnökök, miniszterelnökök és házelnökök, a hazai politikai elit nagyjai és ezrek búcsúznak a volt köztársasági elnöktől az óbudai temetőben.

Hiányzik ugyanakkor a sorból Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök, aki a közvetítésen nem látható, mivel nem az első sorban ült le, hanem – a 444.hu beszámolója szerint – valóban magánemberként, nem miniszterelnökként érkezett az eseményre. A tömeg mögött, a parcella hátsó részénél áll feleségével, Lévai Anikóval testőrök és Havasi Bertalan tisztes távolságában. 

Orbán elbújt a tömeg mögött

Orbánék auramagányáról az MTI is közölt fotót:

Orbán elbújt a tömeg mögött

Tudósítások szerint Orbán Viktor nem várta meg a temetés végét, a sírba tétel közben távozott a helyszínről a hátul állók közül többekkel egyetemben.

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

prime777
@izo: Micsoda gyűlölködő ember vagy te.Az összes fidesz-fan ilyen egyébként.
Elborult agy és a gyűlölet mindenki és minden ellen aki nem fúj egy követ veletek.Azt hiszitek ti szartátok a spanyolviaszt és,hogy mindenki hülye csak te vagy helikopter.
Felsőbbrendűsködtök és úton-útfélen uszítotok.Nektek senki és semmi nem felelhet meg ami nem fidesz és az közeli.
Látnád magadat mennyire szánalmas vagy ahogy szolgálsz egy ugyanolyan szar,velejéig ocsmány,pöceszagú rendszert vagy hatalmat mint a régiek voltak.Közben marhára okosnak képzeled magadat meg talpig magyarnak,hogy ezt még le is mered írni.
Mindenkibe belekötni,lehazaárulózni,mocskolni,szarni ez jól megy.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
A szokás hatalma, most is a lényegét adja. Elbújni a nép, meg mások háta mögé és onnan osztani az észt, miként a leghátul vágtató dakota is teszi.
leszúrt rittberger
Orbán temetésére leszek majd kíváncsi. Azon önszántából is mindenki fintorogva hátra fog állni...
furfang
Nagyon jól tették, magánemberként megadva a végtisztességet, nem adva egy esetleges lehetőséget a cirkuszt kedvelőknek.
dr. prédikátor
Végig követtem a szertartást!!! a csuti zsirdisznó gyáván elbujt a tömegben szokásához híven!!!Nem volt bátorsága kiállni,de hát mit lehet vár54ni egy jellemtelen gerinctelen g...ci től!/ simicska után/.Szégyen az országra nézve hogy ilyen valaki a miniszterelnök!!!
kutyahűség
Köszönöm, hogy leadta a Duna TV a temetést. Habár a szertartás felemelő és megható volt, részemről örültem volna, ha nincs semmiféle szöveg - mind a sírbatétel és a hantolás, mint pedig a a Bach-mű alatt.

A szívem szakad meg a nejért, a családért. Őszinte részvétem, és sok erőt a gyász viseléséhez. RIP.
verum
@dr. prédikátor: - azért lehetnél objektívebb. Pont az volt vele szemben az elvárás, hogy magánemberként,a nép közt elvegyülve legyen jelen és nem teljes pompájában.
Én sem csípem Orbán, de azokért nem, amiket valóban rosszul tesz.
egyvandor
Gorbán mint minel nem volt ott. Magánszemélyként meg nem tudom minek ment el.
Aztán hazasunnyogott.
Hazahúzott mint 2006 okt. 23.-án a páncélautójában miután a feszültség keltés érdekében csőbe húzta híveit és otthon röhögött rajtuk.
Gorbán ilyen jellemű egyed.
dr. prédikátor
@verum: Valahol neked is van igazságod, de !!!Ha már ott van akkor ne bujjon el hanem vállalja fel önmagát mint magánember! ne úgy legyen bátor hogy a magánhadserege mögé bújik! A gyászolók között biztos hogy senki nem lett volna aki akár csak hozzá is szól!!!Annál felemelőbben és kultúráltan viselkedtek az emberek!!!
egyvandor
Gorbán maga navigálta magát ebbe a helyzetbe. Ami ennél rosszabb az egész országot lehetetlen helyzetbe hozta. Csak azért hogy megingathatatlan hatalmat és korlátlan lenyúlási lehetőségeket biztosítson a haveroknak.
dr. prédikátor
A feltett kép azt hiszem önmagáért beszél!!!Az emberek szinte elhatárolódtak tőlük!!!
dömdödöm
Rendeljetek ki mellé egy k va szabót vagy én nem tudom , hogy görbüljön vissza a lába :-)
prime777
@dr. prédikátor: Elment és ott volt a temetésen.Elvegyülve a tömegben.Ha kiáll,ahogyan te mondod,akkora azt mondtad volna ,hogy :azt hiszi ez is róla szól,ahelyett,hogy meghúzta volna magát,nem róla szól a temetés.
Van akinek semmi sem jó.Tényleg csak azért írtam mert múltkor még az volt,hogy ha el is megy akkor húzza meg magát.
Eriksson
Ha Orbán nem megy el a temetésre, akkor megszólják. Ha elmegy, akkor az a baj. Ha az első sorban ült volna le, kiátkozzák a világból. Ha diszkréten hátul, akkor gyáva, "jellemtelen gerinctelen g...ci ".
Szóval mit kellett volna tennie mindenki megelégedésére?
dr. prédikátor
@prime777: Tévedsz!!!Akkor legalább valami emberséget is látni lehetett volna belőle!!! Ennyi és nem több!!!
human
Nem hinném, hogy Orbán elbújt volna. Semmi keresnivalója nem volt az első sorban és ezt belátta.
vonotok
Azon azonban el kellene gondolkodnia Orbánnak, hogy miért is kellet neki megbújnia a tömegben. Vajon miért nem a díszvendégek között foglalt helyet???
Eriksson
@vonotok: Azon is el lehetne gondolkodni mindenkinek, hogy miért nem ülhet az ország miniszterelnöke a többi közjogi méltóság társaságában.
Eriksson
Most hallom, hogy Gyurcsány és Gyurcsányné nem voltak jelen. Vajon miért nem?
Vagy ott voltak mégis, csak a feltűnést kerülve láthatatlanul valahol a hátsó sorokban?
volvós
Elbújhatna a váci fegyörök mögött is...
furfi
Orbán emberként viselkedett...furcsa, Gyurcsány mester vajon hol volt ???
volvós
Megjegyezném, hogy a havasibercike ugri-bugri azért egy " férfias "
kabátot vehetett volna fel...igy olyan " prémeske "
hetöndöe
Lehet vitatkozni ezen a történeten de aki valakit életében nem tisztelt,az ne menjen oda megjátszani a bazári majmot.Ugyanolyan undormány viselkedés,mint állkereszténynek lenni.
volvós
@hetöndöe: Bizony, bizony...Nálad a PONT !!!
Yoda69
Egyre jobban emlekeztetnek a Csaucseszku hazasparra.
leszúrt rittberger
Anikó asszony szüretelő kabátját most látom, mintha csak a piacra ugrott volna le... Na mindegy, örüljünk annak, hogy nem kék-zöld!
izo
@hetöndöe: Az öreg 25 évet jól élt a pénzünkből.Jó volt a köztársasági palota is kiemelt nyugdíjjal. A pénzetek jó volt de a temetésem ne legyen állami.Akkor most ki az árokásó?
Manhattan
A mai napon csendben emlékezzünk meg Árpi bácsiról. Adjuk meg neki a végső tiszteletet. De szellemének forradalmiságát, emberség szeretetét, Demokráciában, szabadságban való hitét őrizzük, és adjuk át gyermekeinknek.
hetöndöe
@izo: Te tényleg nem értesz semmit.És még tahó is vagy mellé.

www.youtube.com/watch?v=AHhtFSxUgks
izo
@hetöndöe: A kifütyülést is tedd fel
izo
@hetöndöe: Meg a Kinga lánya árulásait Így teljes a kép!
JAJMÁR
El nem bújt Orbán, - lehet nem is tudott, elég szép tisztás képződött körülötte - de illett neki részt venni, ahogy a többi korabeli politikusnak is, pontosan így, magánemberként. Egyébként egész méltóra sikeredett a temetés, szép volt.
Ahogy szép volt Göncz Árpád élete is, Isten adjon neki nyugodalmat :(
hetöndöe
@izo: A "fütyülő" turbómagyarok pont olyan tahók voltak,mint te,akinek halvány lila fingja sincs a valódi demokráciáról.
Bár veled kár is erről vitázni,mert olyan szintű lebutított állapotban leledzel,hogy az önálló gondolkodásra teljesen alkalmatlanná lettél.
Árulást meg a hozzád hasonló takonyfejűek követnek el az ország ellen,mikor porig rombolják a rendszerváltás vívmányit.Mert azért voltak ám azok is sok hülyeség mellett.
izo
@hetöndöe: Tudod un.rendszerváltáskor azt hittem, hogy 10 év múlva Ausztria szintjén élünk. Az öregnek meg pártjának nagy része volt abban, hogy nem így lett! Próbáld meg elképzelni mi lett volna, hogyha bármely ország EU képviselője úgy lép fel saját országa ellen, mint a kinga leány!
prime777
@izo: Micsoda gyűlölködő ember vagy te.Az összes fidesz-fan ilyen egyébként.
Elborult agy és a gyűlölet mindenki és minden ellen aki nem fúj egy követ veletek.Azt hiszitek ti szartátok a spanyolviaszt és,hogy mindenki hülye csak te vagy helikopter.
Felsőbbrendűsködtök és úton-útfélen uszítotok.Nektek senki és semmi nem felelhet meg ami nem fidesz és az közeli.
Látnád magadat mennyire szánalmas vagy ahogy szolgálsz egy ugyanolyan szar,velejéig ocsmány,pöceszagú rendszert vagy hatalmat mint a régiek voltak.Közben marhára okosnak képzeled magadat meg talpig magyarnak,hogy ezt még le is mered írni.
Mindenkibe belekötni,lehazaárulózni,mocskolni,szarni ez jól megy.
prime777
Túl nagy hajcihő volt ez körül a szertartás körül.Meghalt a volt köztársasági elnök.
Eltemették.
Ennyi.
Egy politikus volt aki egyben ember is tudott lenni.
A legszomorúbb viszont,hogy ma már a hozzá hasonlóknak nyoma sincsen a politikai életben.Ezért is szeretik őt még mindig nagyon sokan,kicsit eltúlozva vagy túlmisztifikálva az ő szerepét vagy személyét.
Viszont aki itt ma ismét hazaárulózott és megint gyűlölködni próbált az viszont szégyellje el magát de nagyon!
És gondolkodjon el azon,hogy ha magyar is sajnos,mert ide született,hogy akkor milyen a lelke és az embertársai iránt mutatott tisztelete,lojalitása,illetve együttérzése.Az embertársai iránti,akik szintén magyarok lennének.
volvós
@izo: 18:53

...büdös egybites gyökér !!! Legalább ma, a temetés napján
alkalmazd a " Halottról vagy jót, vagy semmit ! " elvet !!
Igaz,a Te szellemi szinted...
mariaberta
Jól tette, mi előlünk is elbújhatna,,, örökre!!!
izo
@volvós: Rosszul tudod a mondást okostojás! Halottról jót vagy igazat ,én csak igazat írtam!
JAJMÁR
@izo: Az igazság meg te nagyon távol vagytok egymástól. Azt se tudod eszik-e vagy isszák, mert olyan messze van tőled, valójában fel sem ismerheted, hisz nem találkoztál még vele soha!
prime777
@izo:"Halottról vagy jó vagy semmit!"
Ez az a mondás.
De rögtön elferdítetted és átírtad a te szájízed szerint.
Szerintem túllősz a célon és már provokálsz is valamint halottat is gyalázol.
nemkati
@egyvandor: @hetöndöe: @Eriksson: Hogy 0rbán elment a temetésre, az azért visszatetsző, mert 0rbán nem tisztelője, nem tiszteli, nem tartja megbecsülendő embernek Göncz Árpádot. Igen, ha nem megy el, az a baj, ha elmegy, az a baj. De ezzel a problémával küzdjenek meg a politikusok, akik úgy érzik, nem lehetnek, de nem is kell őszintének lenniük. 0rbán szíve szerint nem ment volna el, de kötelességből el kellett mennie. Hát így oldotta meg, suttyomban, hátul elbújva. Okos Kata. Jöttem is, meg nem is.

A körülötte állók meg tisztes távolságot tartottak tőle (vagy a TEK?), mert már nem sokan szeretnek a társaságában mutatkozni.

De jó, hogy ezek szerint nagyon messze voltam tőle. Szerencséje, hogy nem adtam neki lehetőséget, hogy kezet nyújtson nekem.
trombit
@izo: A mondat eredeti szövege:
Halottról igazat vagy semmit.
izo
@prime777: De mortuis nil nisi bene.
Halottakról jól vagy sehogy.
A tragikusan rosszul magyarra fordított és rosszul használt közmondás eredetije és eredeti jelentése: Halottakról "jól" azaz helyesen, valósághűen beszéljünk vagy sehogy", hiszen a halott már nincs itt, hogy megcáfolhassa vagy megerősíthesse azt amit megfogalmazunk róla.
Korai megfogalmazaása a fair play-nek.
nemkati
@izo: Első eset, hogy egyet kell értsek veled. :)))
Kár, hogy az egyetlen is.
izo
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nemkati
@izo: Te meg túl illibsi! :)
@volvós: nem egybites (sőt!!), csak ennek a rosszul fordított szólásnak a helyes fordítása csak lassan kezd elterjedni. Ezért aki évtizedek óta úgy tudja, rosszul, annak idő kell, míg az újat mexokja. Értve vagyok?
kkalman
Orbán ez egyszer helyesen viselkedett. Nem tolta magát előtérbe, és így volt ott Göncz Árpád temetésén. Ha előre megy a "VIP páholyba", lehet sokaknak nem tetszett volna.
izo
@nemkati: Volvós azért egybites mert mindenkinek ezt mondja akkor is ha rosszul tud valamit.
nemkati
@izo: Ha te nem vagy egybites, akkor azt azért meg kellett volna értsd, amit @volvós: mondani akart, még ha a régi értelme szerint is idézett. Konkrétan azt, hogy irtó bunkó dolog az ország legkedveltebb, legelismertebb, legszeretettebb, legmegbecsültebb közt.elnökét gyalázni a temetése napján. Így viszont az látszik, hogy a bitjeid száma még az 1-et sem érik el.
izo
@nemkati: Ez a sok leg nem ment az agyadra? Arra nem gondoltok más szerint nem lásd a módszerváltásban való szerepét!
nemkati
@izo: Ha a második mondatodat lefordítod magyarra, akkor talán válaszolok. Az elsőre meg az a válaszom, hogy nem túloztam. Esetleg cáfolhatod, ha tudod.
izo
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
izo
@nemkati: Olvasd el 19:21-es hozzászólásomat talán megérted!
karma1
Vajon valaha erezni fogja-e orban azt a vakuumot, ami a kepen korulotte lathato? Ehhez meg a TEK-esek visszatarto gyuruje sem kellett:senki nem allt hozza meg csak kozel sem... Igaz, nem is az o sajat szferajaban volt, mert azok valoszinu elbol el sem mentek a temetesre, de a nema ellenallas es az "auratavoltartas" nagyon is mukodott...orbant meg veletlenul sem csipem, de ezt nem tette rosszul, viszont most testkozelben lathatja, erezheti, hanyan is szimpatizalnak vele...
prime777
@izo: Köszönöm a tanítást!
Szerintem a magyar fordítása sem rossz.
Szóval aki meghalt,azt már ne bántsuk!
Amúgy miért örvend ekkora utálatnak Göncz Árpád nálad?
kajla
@kkalman: ez is sok volt tőle, orbán egy szarházi alak
nezelodo
@karma1: tegnap, 23:40. Pótolja ezt a szeretet hiányt Nemzeti Konzultációból áradó szeretet cunami! Vagy csak túl sok "magánember" volt körben tökig TEK-ben, inkognitóban?
eszegfu
@Horizont: tegnap 16:04 Ha van időd, olvasd el a Balhé készülődik kezdetü cikknél Aki Én által tegnap 14:15- kor belinkelt egy Nagy Bandó irást. Én idetettem volna, de többszöri próbálkozás után sem sikerült... "béna léna" vagyok ehhez.
karma1
@nezelodo: Te, szerintem nagyon jol csinalta a TEK, a kepen mintha jobbra lattam volna ket telefonfulket, de balra egy fiatal hazaspar allt, meg maganyosok is, az igaz, de valahogy nem emlekeztettek TEK-esekre... (Legalabbis engem)
eszegfu
Egyszerü és egyben megható is volt a temetés. Őszintén örülök, hogy semmi "rendbontás" nem volt... O.V. olyan volt, amilyen...számoljon el saját magával, mert 1x biztosan el kell számolnia! Nekem azért feltünt, hogy Mécs felkérésére: fogja meg mindenki a másik ember kezét 1 percig némán... hát bizony "vakarózott" a VIP egy része. A másik, hogy a végén elénekelték a Himnuszt...már aki, mert sokan szintén a VIP vendégek közül nem akarták, vagy nem tudták...de a lényeg: nem énekeltek, pedig nem hiszem, hogy lényeges lett volna ekkora tömegben a "hamis" éneklés.
izo
@prime777: Olvasd el 19:21-es hozzászólásomat talán megérted!
prime777
@izo: Elolvastalak.Azt írtad,hogy 10 év és Ausztria szintjén élünk majd de Göncz Árpád és pártja tönkretette ezt az álomképedet.A másik,hogy a lánya ellene ment a magyar hazának.
Először is!
A 90-es években amik mentek azok némelyike szükségszerű volt,például a privatizálás.
Az már más kérdés ,hogy nem úgy ahogyan az akkor regnáló hatalom tette,hogy fillérekért magánkézbe mentek ezek a dolgok majd el lett adva a külföldnek.Mert valami ilyesmi történt akkor.Gaztett volt az kérem de nagy,ez tény.
Viszont a Fidesz ma szerintem ugyanezt csinálja.Én vagy bármilyen nem "a körben" lévő ember nem tudok mondjuk 100 hektár földhöz jutni amiből évente élek mint marci hevesen.
Ezeknek legalább van eszük.Ebből folyamatosan,évtizedekig meg lehet élni majd munka nélkül még akkor is,ha már régen más kormányoz majd.Viszont az elv ugyanaz.Magamévá tenni azt ami a közé és mindenkié kellene,hogy legyen.És abból hihetetlen módon profitálok.A többinek kuss!Igaz?
Hidd el ha az unió nem adna egy fillér támogatást sem a földek után (mert régen nem adott,hiszen tagok sem voltunk) akkor nem kellene nekik a föld.Akkor ki lenne adva egyszerű embereknek,hogy dolgozz rajta szittya paraszt aztán próbálj meg hasznot hozni magadnak.
Szóval a régiek is gazemberek voltak ezek meg csak okosabb gazemberek.Elszámoltatás?Soha sem lesz.
Ennyit a régi világról,hogy mi lett volna,ha nem ők vannak vagy kerülnek hatalomra a 90-es években.Szóval az elv és a működés ugyanaz mint régen.A különbség az,hogy mellétettek egy ilyen "benyelős nemzetis magyaros" katyvaszt amiből semmi nem igaz persze,de mivel a magyar ember buta mint a föld és túl sok sérelem érte mindig is az évtiezedek során,szóval ez legalább a gazemberséget tompítja és még jól is jönnek ki ezekből a dolgokból.Lásd megvédünk benneteket nem hagyunk el senkit az úton.Jó magyar mondák,regék stb.Mert hát a magyartól az identitását nem tudja senki elvenni az legalább az övé örökre.Így vagytok ti nagyon csúnyán bepalizva barátom.Viszont igazak a régi...
izo
@prime777: Igen a 90-es években lett elqrva nem kicsit nagyon! A régi emberek (akik csődbe vitték az országot) a politikai tőkét valódi tőkére váltották (lásd gyurcsányit) , majd nagyarányú privatizációba kezdett a sumák tamás!
prime777
@izo: Igen így van.Viszont amit a mostaniakról írtam arra nem válaszoltál tehát hallgatás beleegyezés,minden igaz.Göncz Kingáról sincsen semmi,ezek szerint jobboldali újságírók írása ami tudjuk,hogy fizetett,ergo nem objektív.Én is így gondoltam az egészet.Egy kutya mind.A maiak is ugyanazok mint a régiek.
Azért nem érti itt senki miért van oda annyi ember értük hiszen ugyanaz a kizsákmányolás megy,sőt azért ez most nagyobb mértékű szerintem.
Aki egyetért velük és imádja őket azokat azért megnézném milyen szálon köthetőek a jobboldalhoz.Anyagi tekintetre gondolok persze.
Mert ennyire ostobának meg "egyoldalra" gyűlölködőnek nem lehet lenni,ha csak meg nem fizetik azt.Nem is pénzre gondolok konkrétan,hanem előnyökre az életben.Ami igen kellemes tud lenni ebben a nehéz,ganaj világban.A magyar meg mindig megalkuvó volt és könnyen megvehető.Ez sem téma.
Minél szarabb a helyzet egyébként egy ország életében annál könnyebben "megvehetőek" az állampolgárai.Azért ilyen ma a magyarság jó része.
izo
@prime777: Kinga leány felszólalásait nézd az EU-ban , tudom már nincs ott! Megoldás szerinted? Ki tudja jobban vezetni az országot?
prime777
@izo: Engem igazából nem érdekelne,hogy a Fidesz vezeti.De tényleg.
Csak ha csinálnak valamit akkor titokban csinálják!
Nem akarok hallani,illetve tudni róla mennyire néznek minket hülyének.
A másik meg ami zavar,hogy ők mindenben a legjobbak,a szentek.
Megvédenek minket és így meg úgy magyarok.
Ezt Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Közben meg látni,hogy mi megy,mert hát itt él mindenki.
Rohadt gáz,mert ebből igazából 10% ha igaz és továbbra is az van mint régen.(előbb ugye írtam mik ezek).
Lopjanak,csaljanak,zsákmányoljanak,de közben ne adják már el magukat úgy mint az ország megmentői!Mert ez bicskanyitogató.
Ha ezeket elhagynák engem nem érdekelne ez az egész,de a pofátlanságnak meg a provokációnak is vannak határai.
Konkrétan!
Mondjuk ha nem veszik el a trafikokat másoktól, a földeket másoktól, meg nincsen a 3000 milliárdos nyugdíj elsíbolása...és bizonyos emberek akik azelőtt "senkik" voltak most hirtelen milliárdosok lettek.Ha ezek a dolgok nem lennének akkor azt mondom jó-jó,vannak így is szar dolgaik de csinálják.Ja és közben nem tetszelegnének önnön fényükben és nem volna ez a kibaszott öntömjénezés amit csinálnak.Egy szót se szólna szerintem senki.
izo
@prime777: A kérdéseimre nem válaszoltál.
prime777
@izo: Te sem az enyéimre egyébként.
Ha tudnám a megoldást én vezetném az országot.
De nem tudok megoldást.Arra viszont nem nekem kell keresni a megoldást,hogy a politikában résztvevők ne lopjanak el mindent.
Az egyéni lelkiismeret kérdése.
Hogy ki vezesse?
Azt sem tudom megmondani.Nekem az Mszp sem kellene már.A Jobbik meg csak hangzatos lózungokat mondogat.Alapja semmi nincsen,hogy miből és hogyan.
A Fideszt látjuk mit csinál.
Szóval igazából annyira szar és csak a hatalomért a boldogulásért megy ez mostanság,hogy épkézláb tisztességes ember nincsen ilyen posztra illetve az olyan nem is vállalná el ezt.
eszegfu
@izo: @prime777: "Kellemesen" elbeszélgettek... de egyet azért nem ártana tisztázni:
Izo szerint az "Öregnek meg a pártjának nagy része volt abban..." mármint, hogy a rendszerváltás után 10 évvel nem értük el Ausztria "szintjét". Valóban Göncz Árpád alapitója volt, ill. később valami vezetői tisztsége is volt az SZDSZ-nek... ez viszont 1988-89-ben történt, tehát a rendszerváltás előtt. 1990-től az Antall kormány MDF, KDNP és FKgP koalicióban kormányzott (amikor is elkezdődött a privatizáció), tehát az SZDSZ nem volt sehol. Az is tény, hogy megállapodás keretében jelölhetett az SZDSZ köztársasági elnököt, igy esett G.Á-ra a választás. Ha megnézzük ugy általában a köztársasági elnökök tevékenységét, akkor ő nem hoz rendelkezést, max. aláir, vagy sem. Ez esetleg megmutathatja: képviseli kellően az ország érdekeit, akár a mindenkori kormánnyal szemben, vagy sem. Ennyit tehet nem többet. Akkor gondoljátok át mindketten, helyes e az a megállapitás, hogy Göncz Árpád "pártja? És engedjetek meg még egy észrevételt: nem "egészséges" gondolat valakinek a temetése kapcsán felemlegetni a vélt "rossz tetteket"... hagyni kellene békével elmenni "utolsó utjára". Ha valaki nem is sajnálja személy szerint őt, akkor is vannak hozzátartozói, ismerősei... őket is megilleti az őszinte gyász. Nem vitatkozok Veletek... ezek csak az én gondolataim...
izo
@eszegfu: Ebben igazad van:1990-től az Antall kormány MDF, KDNP és FKgP koalicióban kormányzott (amikor is elkezdődött a privatizáció), tehát az SZDSZ nem volt sehol"(csak a taxisblokádon!).De a nagyarányú privatizáció nem ekkor, hanem sumák tamás (remélem tudod ki az) idejében volt!
eszegfu
@izo: 8:54 Lehet, hogy nem fogalmaztam világosan... Hiába volt G.Á. az SZDSZ alapitói között, mert köztársasági elnökként már nem vett rész a párt munkájában, tehát amit csinált vagy sem a "pártja" nem az ő "müve"... ezt még rákenni sem tudod... Azt meg főleg nem tudom ki lehet az a "sumák tamás", mert én mindenkinek csak az anyakönyvezett nevét ismerem és használom. Azt hiszem egyébként lényegtelen is, mert itt most az a téma, hogy joga van mindenkinek ahhoz, hogy "utolsó utjával" kapcsolatban csendben, békén hagyjuk!!!
izo
@eszegfu: Megfejtés:Suchmann Tamás a Horn kormány főprivatizátora! hu.wikipedia.org/wiki/Suchman_Tam%C3%A1s
evacica
@izo: Látom neked is Gyurcsány fóbiád van! Nem unjátok már ezt az állandó Gyurcsányozást?! Mert én már nagyon! Ezt jól bele verte a fejetekbe a" szeretett vezér!"Olyanok vagytok mint Móricka mindenről Gyurcsány jut az eszetekbe, valamit nagyon tud ez a Gyurcsány, hogy a "Főnök" ennyire fél tőle!
izo
@evacica: Senki nem fél gyurcsányitól (mivel annyi lökött nincs, hogy még egyszer min.e legyen)csak tele van a t@ke vele az embereknek , amit művelt az országgal!
evacica
@izo: A jelenlegi miniszter elnöknél ezerszer különb Gyurcsány a hibáival együtt! S hogy ki a lökött ebben az országban arról lehetne beszélni, többe között azok akik, hagymák
evacica
@izo: folytatom, szóval azok akik hagyják hogy ezt az országot teljesen tönkretegye a jelenlegi hatalom.
eugen4402
Isten ments, hogy okoskodni kezdjek, de emlékeztetni szeretnék az un. spontán privatizáció időszakára, 1987 és 1990 között a "közvagyon" új gazdákra lelt, mert a "magántulajdon mindig hatékonyabban működik, mint az állami".
Legalábbis ezt hallottuk, olvastuk naponta százszor. Göncz és társai lehetőséget teremtettek a valóban igazságosabb elosztási viszonyok kialakítására, azzal nem számoltak, hogy a személyi döntéseiken elbukik az egész álom, és marad egy reménytelen, elfásult, semmiben-senkiben hinni nem tudó társadalom, amely Titanic-ként süllyed...
izo
@evacica: Szerinted , több millió szerint pedig elég volt a gyurcsányiból!
vonotok
@Eriksson: Talán azért mert mer olyan MÉLY árkot ásót a magyar emberek között amelyet generációk sora sem lesz képes betemetni. Mert Ön -ön hiúsága, öntelt nagyravágyása ezt az országot Európa és talán a világ előtt is a mélybe sodorta. Annyi bűn elkövetése után már ideje lenne azt mondania : holnap benyújtom a lemondásomat, és írjanak ki szabad, demokratikus választásokat. Ennyi.
Itt felébredtem, álmaimat elhessegettem. És megy minden ugyan úgy a maga kerékvágásában. Talán egyszer valóra válnak álmaim.
Eriksson
@vonotok: Az elmúlt 25 év kellene meg nem történté tenni, újra kezdeni '89-től. Nem ez a kormány az egyetlen vétkes a helyzet kialakulásába hanem az összes többi is, kezdve az Antall kormány országkiárusításától. Mert az egész játék arra ment ki, hogy megváltoztassák az anyagi, vagyoni viszonyokat. Orbán csak bevégzi azt az utat, melyet az elődei kitapostak neki.
Nincsenek már álmok, talán nem is voltak soha igazán. Orbán állítólagos korrupciója is csak terelés egy sokkal súlyosabb problémáról, ami az egész világot érinti.
Eriksson
@vonotok: Olvasd el kérlek ezt a cikket, amely világossá teszi a rendszerváltozás valódi céljait, a kelet-európai blokk összeomlásának okait. Sehol nincs arról szó, hogy az események haszonélvezői az addig szocializmusban élt embereknek garantálnák, hogy jobb világ köszöntene rájuk.
www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20150325-a-sarkaibol-kifordult-vilag-25-eve-voltak-az-elso-szabad-valasztasok.html
eszegfu
@izo: 13:50 Igaz... a "több millió" 2,4 millió... és az már tényleg nem 1, hanem több... egyébként pedig 10 millió körül van M.o. népessége...De ezek a tények, nehogy már érdekeljenek...nem kell a számokkal "barátkoznod"... maradjál csak "érzelmileg" a Te megingathatatlan "fóbiádnál"!
izo
@eszegfu: Szerinted a csecsemőknek is van véleménye?!
eszegfu
@Eriksson: 14:41 Már bocs., hogy közbeszólok! Ha annyira az "emberek adták a felhatalmazást" neki, akkor miért is kellene "bevégeznie azt az utat, melyet az elődei kitapostak neki"?! Továbbá szerinted elképzelhető, hogy a bárki által kitaposott uton O.V. végigmenne?! A nagy "turóst"! Saját elképzelései vannak, melyet először törvényekkel, majd a tettekkel végrehajt...persze nem a nép érdekeit nézve! Azt meg végképpen ne akard még Magaddal sem elhitetni: nincsenek álmai! Akkor szerinted mi a felcsuti kisvasut 3 megállóval, a stadion, a külön kazánház több milliárdért, a tó és a hid rajta?! Mindezt 1700 lakosu falunak! Kedves Kolléga! Meg ha megmagyaráznád, hogy az "állitólagos" korrupció alatt mit is értesz?! Neked egyáltalán még csak nem is gyanus, hogy most a Közgép helyett minden beszerzést Mészáros visz?! Ha ezeket Te igy rendben lévőnek találod... akkor ... nem akarlak minősiteni...csupán kérlek gondold át! Ne elviekről beszélj, hanem a konkrét dolgokra válaszoljál lehetőleg... kösz.!
eszegfu
@izo: 17:44 Ennyire vagy csak "hitelesitve"?! A szavazóképes lakosság 8 millió, igy akkor kb. a 25 %-ról, mig a 10 mill. esetében csupán a kb. 20 %-ról beszélhetsz... most jobban érzed Magad?! Egyébként a csecsemőknek a "gyámjuk" a szülő, igy a véleményük akkor is egyező, ha ők mondjuk nem igy gondolnák. Na persze ez a "maradék" 2 millió nemcsak a csecsemőket, hanem a 18 év alattiakat is magukban foglalják.
izo
@eszegfu: Kissé túlpörögtél:Egyébként a csecsemőknek a "gyámjuk" a szülő, igy a véleményük akkor is egyező, ha ők mondjuk nem igy gondolnák" Csecsemőknek véleményük?!Ez a sok számolgatás eredménye.Pedig rettentő egyszerű aki szavaz az véleményt nyilvánít, aki nem annak a véleményét lehet találgatni de felesleges időpocsékolás!
Eriksson
@eszegfu: Jellemzően a lényeget átugrod, csak akkor kapod fel a fejed, ha Orbánról van szó. Nincs mit megmagyaráznom külön, a válaszok mind benne vannak a hsz-aimban.
Egy gyarmati országnak csak látszólagos szabadsága van, sorsát mindig a regnáló nagyhatalom dönti el. Orbán a jelen politikai helyzetben csupán egy kiszolgáló személyzet, egy babszem. Ha egy kicsit is figyelnél a mindenkori történelemre, történések összefüggésére, akkor azt magad is világosan látnád.
Eriksson
@eszegfu: A korrupcióra konkrét dolgokat már honnan tudnék felhozni? Azzal kapcsolatban szakértőnk az André haver is csak ködszurkált. Ezért állítólagos.
Toby
Elégedjünk meg azzal, hogy magánemberként elment a temetésre, szlovéniai beszéde is elég tisztességes volt Gönc Árpáddal kapcsolatban !
Most - kivételesen - nem érdemel támadásokat !
eszegfu
@Eriksson: 18:09 Elnézésedet kérem, amiért ilyen "jellemzően" suta-buta vagyok! Most viszont érzéseim szerint Te mellébeszélsz! Én konkrét dolgokra kérdeztem rá, amire természetesen nem kötelező válaszolnod... általánosságban nekem is vannak irtó jó elveim. Egyébként minden hsz-det elolvasom, csak esetleg nem reagálok. Azt hiszem most maradjunk annyiban: nem figyeltem egy "kicsit" sem!
Eriksson
@eszegfu: Pontosan milyen konkrétumra gondolsz? Ha Orbán stiklijeire, és én azt megválaszolnám úgy, hogy neked is tessen, az bizonyíték nélkül kimerítené a rágalmazás fogalmát.
De az eredeti témám amihez hozzászóltál, nem ezzel kapcsolatos.
eszegfu
@izo: 18:04 Te meg egyáltalán nem "pörögsz"! Csak azt érted meg, amit akarsz...:(((
eszegfu
@Eriksson: Pontosan a 17:51 hsz-ben, amit irtam... és szerintem az "eredeti" témádhoz szóltam. De talán nem is érdekes az egész... bizonyára most én nem vagyok eléggé "tárgyalóképes"...
izo
@eszegfu: A túlpörgést félreértetted , mondjuk úgy túlkomplikálod!
Eriksson
@eszegfu: Az is lehet, hogy én voltam félreérthető. Azt próbáltam elmondani, hogy mit gondolok az egymást követő pártok áldásos tevékenységéről a rendszerváltozástól kezdve mostanáig. Meg úgy általában az egész folyamat okairól.
vonotok
@Eriksson: Köszönöm a cikket. Nagyon tanulságos volt.
Freewolf
Nemes, emberi gesztus volt. Ismét megértem, miért tisztelem ezt az embert! Nem rinyált, kiment és csendesen fejet hajtott, mint ember!
Gratulálok az emberségedhez Miniszterelnök Úr!
JAJMÁR
@Freewolf: 17:38 Fejet hajtott? Mikor?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.