A kommunizmus huszadik századi áldozatainak akkor nyújthatunk igazi elégtételt, ha a huszonegyedik században nem hagyjuk, hogy "új bőrbe vedlett régi fenevadaknak ismét áldozataivá váljunk", ha nem hagyjuk, hogy Európát elvegyék az európai emberektől, idegen nyelvű, szokású és hitű emberek millióinak erőszakolt betelepítésével – mondta Kövér László csütörtök este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen.

Az Országgyűlés elnöke a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a helyi áldozatok emléktáblájánál elmondott beszédében úgy fogalmazott: a huszadik századi kommunista hagyomány a huszonegyedik században sem vész el, csak átalakul, a proletár internacionalizmusból globális internacionalizmus lesz, de a nemzetellenesség változatlan marad; a marxista materializmusból, a mindent uraló anyagelvűségből mindent uraló pénzelvűség lesz, de az emberellenesség változatlan marad.

Kövér: Nem hagyhatjuk, hogy ismét a kommunizmus áldozataivá váljunk

Kövér László azt is mondta: nem szabad hagyni, hogy a nemzeteket megfosszák az államaiktól egy, ki tudja kik által kézben tartott brüsszeli helytartóságon keresztül irányított európai egyesült államok életre hívásával; és azt sem, hogy az emberektől elvegyék a hitüket, és kiforgassák a családi és nemzeti kötelékeikből, hazátlanná, gyökértelenné, kiszolgáltatottá téve őket.

A politikus beszédében kitért arra, hogy a kommunizmus áldozatainak emléknapján nemcsak az áldozatokat ért fizikai erőszakra, hanem az azt megalapozó szellemi erőszakra is emlékezni és emlékeztetni kell azért, hogy "utódaink többé soha ne válhassanak semmilyen erőszak áldozataivá".

A hivatalosan megbukott kommunista eszmék politikai hagyatéka és folyománya, hogy napjainkban a magyar és európai balliberális politika szellemi erőszakot folytat az emberek és közösségeik azonosságtudata ellen – jelentette ki.

Úgy fogalmazott: a kommunista korszak nem felejtendő tapasztalata az sem, hogy a társadalmi méretű szellemi erőszakot előbb vagy utóbb mindig társadalmi méretű fizikai erőszak követi – mondta, kitérve arra, hogy "olyan fizikai erőszak, amelynek huszonegyedik századi első hullámait Európa megérezhette a németországi Kölnben, vagy minden olyan európai országban, ahol a balliberális politika a fogyatkozó szavazóbázisa remélt pótlása érdekében tudatosan bátorítja, ösztönzi és segíti az Európát elárasztó újkori népvándorlási folyamatot".

Jelezte: a szocializmus és a kommunizmus áldozatainak számát világszinten százmillióra becsülik.

Szólt arról, hogy amíg a nácizmus bűneinek megvolt a maguk nürnbergi pere, és azon bűnöket nem lehet relativizálni, addig a kommunizmus bűneinek elmaradt a nemzetközi számonkérése, és a kommunista bűnök napjainkban is mentegethetők és relativizálhatók.

A zempléni városról megemlékezve azt mondta Kövér László: a történelem során pusztította és fosztogatta Sátoraljaújhely népét tatár, török és labanc hódító, mindegyik az emberek javait és munkájuk eredményeit akarta elsajátítani, de egyik sem akarta kisajátítani az emberek tudatát, nem akartak számukra új azonosságtudatot fabrikálni, nem akartak úgynevezett új embert faragni belőlük.

A közelmúltról és a jelenről szólva úgy vélekedett: a magyarországi kommunisták és mai politikai utódaik, valamint a magyarországi liberálisok részére a valódi közösségek a legveszélyesebbek.

"Ők csak a tömegeket és az egyéneket kedvelik, akiket minden eszközzel le akarnak szoktatni a közösségben való gondolkodás készségéről és képességéről (...), minél szervesebbek és minél öntudatosabbak ezek a közösségek, annál inkább felszámolandó veszélyforrások a kommunista vagy liberális hatalomgyakorlásnak – tette hozzá, megjegyezve: ez a magyarázata annak, hogy Magyarországon a kommunisták vagy a liberálisok hatalomgyakorlása idején mindig elerőtlenednek a családi közösségek, meginognak a vallási közösségek, és meglazulnak a legnagyobb szerves közösség, a nemzet kötelékei.

A kormány 2010-ben és 2014-ben arra kapott megbízást, hogy döntéseik eredményeképpen Európa az európai embereké, benne Magyarország pedig a magyar embereké maradjon; "hogy olyan magyar államot építsünk, amely nem a külföldi érdekeket képviseli a magyarok között, hanem a magyar érdekeket külföldön; hogy olyan gazdaságot teremtsünk, amely nem mások által nyújtott uzsorahiteleken, hanem a magyarok értékteremtő munkáján alapul; hogy megerősítsük a magyarok önbizalmát és hitét, megerősítsük a magyar családokat és a nemzeti összetartozás érzését" – mondta.

Kövér László a város római katolikus templomában részt vett azon az ökumenikus imán, amelyen szintén megemlékeztek a kommunista diktatúra áldozatairól. Itt virágot helyezett el Mindszenty József bíboros, hercegprímás emlékképénél, majd az V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium aulájában megkoszorúzta Józsa György sátoraljaújhelyi mártír emléktábláját.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Kövér elvtárs meglehetősen feledékeny, fényképes Mszmp-s belépőjének dátuma: 1983. február 5. ! Te homály agrár !
nyanya001
Na szépen illusztráltad magatokat !
Csak nézz szét, csupa átvedlett megélhetési csirkefogóból áll a bandád !
nemkati
Igazad van Kövér! Ilyen emberekre lett volna szüksége a 15. században az amerikai indiánoknak, az ausztrál őslakosoknak, az afrikai négereknek, az indiaiaknak, és még sok őslakosnak a Földön!
nevemnick
Megszámoltad már, hogy hány elvtársad ül a patkó jobb oldalán? Akár megismételhetnétek a '70-'80-as évek MSZP-s kongresszusait is.
papa.49
Erre nincs már szó se csak annyi ,,szegény degenerált hülye,,!!!
nyanya001
@nevemnick: Annyin vannak mint az oroszok !
justhpeter
Ahányszor ez a kivénhedt bolsi felteszi a csörgősipkát, mindig az a vége, hogy hülyeségeket beszél.
Szókrakész
A Fidesz MSZMP-tagjai
Az Alkotmányba belefoglalták az MSZMP bűnösségét. Néhány kormánypárti képviselő, vagy a hatalom környezetében tébláboló ember is érintett lehet.
A régi mondás szerint az én tolvajom jó tolvaj, a te tolvajod az viszont tolvaj… Az én kommunistám jó kommunista, a te kommunistád viszont nem az…

Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)

Járai Zsigmond – MSZMP-tag
Matolcsy György – MSZMP-tag
Martonyi János – MSZMP-tag
Pintér Sándor – MSZMP-titkár
Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban

Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag

Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János – MSZMP-tag
Vonza András – MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
Chikán Attila – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Harrach Péter – MSZMP-tag
Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
Boross Péter – MSZMP-tag
Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:
Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály – KISZ-titkár
Rogán Antal – KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár
human
Kövér mióta lett a fidesz belső ellenzéke? Na neeeemááá. Globális felmelegedésről most nem makogott? Ja, hogy már lecsúszott az ENSZ főtitkári posztról.
human
@human: Utolsó két mondat törölve. Összekevertem a két bajuszt :)
Lepényleső
Kommunizmus sosem volt,ami pedig volt,annak is sokan a katonái voltatok. Azonban meg lehet
szabadítani az országot a veszélytől,pl. akasszátok fel magatok,de legalább hallgassatok.
Levendula
Először is: nem volt soha kommunizmus.
Szocializmus volt, amiben kövér is jól érezte magát. Persze most még jobban érzi magát , mert a jövedelme több ezerszeres, mint akkor.
human
@Levendula: A szocializmus amúgy egy tök jó dolog lett volna, de csak elméleti síkon működött. Az emberi hibatényező miatt soha nem lehet tökéletes szocializmust vagy akár kapitalizmust, demokráciát előállítani.
nyanya001
@zöldszem: Hehe egyik jobb mint a másik :))
nemjoezigy
kövér után szabadon: Nem hagyhatjuk, hogy a fideSS-kdnp áldozataivá váljunk!
De azt hiszem ezzel már elkéstünk!
Dr. Felipe
Bizony nem hagyhatjuk, hogy ismét a köteles laca féle vérkomcsik áldozatává váljunk.

Nem, nem soha!
zöldszem
@nyanya001: Ha ezt Hofi megélhette volna!
nyanya001
@zöldszem: Húú nem győzné a témát van belőle dögivel.
Nagyon hiányzik.
kamazuka
Laci Te,Hallod e? Jer ide!

Még mindíg a kommunizmusból kikeresztelkedett ,a szocialista internacionáléra felesküdött Kisz-titkárok gyakorolják a hatalmat felváltva!

A csoda az lesz, ha arról beszélsz majd,hogyan kergettük el sorainkból a kommunista ifjakat!

Ja,hogy ehhez bátorság kell,nem köpönyeg?
zöldszem
@nyanya001: Azt hiszem, nem az M1 humoristája lenne!
nyanya001
@zöldszem: Vagy az ATV vagy az RTL foglalkoztatná
lampa laz
A megfogalmazás kitűnő: "új bőrbe vedlett régi fenevadak" ezek vagytok ti, mi többiek pedig az áldozataitok...
freak
Ennyi?
Ennyid van, gonoszságban kövér?
Ki barátkozik újra az oroszokkal, meg Kínával az EU-val szemben?
Azt sem hiszem el, ami kérdezel, te gyökér ifjúkommunista!
Én sosem voltam kommunista, csak éltem egy országban, amibe beleszülettem, és próbáltam a szűkebb és tágabb környezetemben megtalálni valami jót, és másoknak is adni valami jót,
Hogy mersz te lekommunistázni engem!?
Akarsz egy feljelentést az arcodba, striga?
JAJMÁR
Túl fáradt vagyok ahhoz, hogy ezen a viccen nevetgéljek, komolyan meg csak nem lehet venni egy kövérlacát, nem bírom végigolvasni.
Mégis megakadt a szemem ezen a mondaton, merthogy a török, a tatár, a labanc, elvette az emberek javait, de, mint mondja: "de egyik sem akarta kisajátítani az emberek tudatát, nem akartak számukra új azonosságtudatot fabrikálni, nem akartak úgynevezett új embert faragni belőlük"

Ugye, ugye, én mindig mondtam, hogy nem a "bevándorlók" és "átutazók" sajátítják ki az emberek tudatát, és nem ők változtatják meg Magyarországot! Itt a bizonyíték, k.laca, ki tetszett mondani! Ugyehogy, ugye? :)
freak
Ja, és hogy is indult?
Kapitalisták meg nácik.
Ők ontották az első vért,
A kommunizmus, a kis ember harca volt.
Persze, jól elszúrták, amikor a kisemberek nagyok lettek.
De először ki vert kit halálra, és végeztetett ki?...
Aztán jött a válasz, ami semmiben nem különbözött, az előzők válaszától. Kiirtani az ellenséget, a hatalommal szemben fellépő ellenséget.
Hogy te nem gondolkodsz, azért hagyjál már másokat gondolkodni!

Ami nagyobb baj, hogy ti a NEM az ellenséget irtjátok, hanem a saját népeteket, akik csak élni akarnak.
Ezért vagytok mindennél, és mindenkinél gonoszabbak, mert képesek vagytok ezt megtenni Európa szívében - a szabadságot szolgaságra váltani aprópénzért.
kakaósbögre
jó szokásához híven ismét sikerült egy jó nagy faszságot kipréselnie a bajsza alól.
vadsanca
"Kövér: Nem hagyhatjuk, hogy ismét a kommunizmus áldozataivá váljunk" Nem baj, majd a kapitalizmus áldozatai leszünk! (Vagy már azok is vagyunk.) Kommunizmus sosem volt, csak egy tervezet, ami nem valósult meg.
Tisztelt Képviselők! Én szocializmusról tudok. Elárulnák mikor "volt" kommunizmus? Érdekelne.
karma1
@nyanya001: Tudod, attol tartok, hogy a mi draga Hofink siman ki lenne tiltva minden kozmediabol, mint Galvolgyi Janos... Ha Hofi nem csinalna maganak egy privat TV-t, akkor kiallhatna valami utcasarokra eloadni a musoros estjet...Az mar mas kerdes, hogy ott allandoan forgalmi dugo lenne...:o)))
karma1
@vadsanca: Annakidejen nem volt kotelezo tantargy neki a politikatortenet...:o)) Honnan is tudna, hogy meg Kina is csak epitgette a kommunizmust, Mao atyai szarnyai alatt...:o)))

Ugyan mi a banattol szenvedett o, mint "kommunista"? Ki a rosseb uldozte? Ja es az uldoztetese olyan jol sikerult, hogy allandoan felfele mutatott a karrierje?

Szemet, amnezias gyoker, semmi mas...
Pestilence
Igazad van, Kötél elvtárs. Ezért most már húzhatnátok el innen.
egyvandor
Képzeld el suttyókám, köteleskövérlaca, hogy a kommunisták áldozataivá váltunk mégpedig általatok, a legjellemtelenebb fajtájúak áldozatává. Azokra akikre célzol, nálatok ezerszer tisztességesebbek voltak. Nem tudom hogy van a képeden olyan vastag bőr, hogy azok becsmérlésével próbálod tisztára mosni a lehetetlent.
Yoda69
kover diszno, akkor ne nyaljatok annyira putyinnak, mert a vegen kirugatjatok az orszagot az Uniobol, es a kommunistak kezere jatszatok ismet, mint tettetek 56-ban.
fekete
Most meg a nyugat pre'dajai vagyunk,kik me'g az orszagot is megcsonkitottak! Akor mirol dadogsz!
eugen4402
Mi van? Hogy ismét a komm. áldozatává váljunk? Miért, mikor váltunk utolján?
Ja, a dicsőséges világháborús leszereplésünk után még hódított a kommunista, bolsevista eszme, na annak voltak áldozatai. Igaz, hogy a hungarista csürhe "bölcs" politikája folytán a harcokban ezerszer annyian váltak áldozattá!!!
Házelnök úr, hány "kommunista" szervezkedésről tudna beszámolni? Hány szélsőbalos félkatonai szervezet működik napjainkban? Ugye, hogy egy szál sincs, akkor mire mulatsz picinyem? Azoktól félj, akik egyszer már a Don-kanyarban akarták megvédeni Magyarországot...
Yoda69
@fekete: Ezt koszonhetjuk hos hadvezereinknek mint horti meg szalasi.
bakegya
A saját nagyon büdös élményeidről mikor számolsz már be -EGY RENDSZERT VÁLTOTT SZABAD MAGYARORSZÁG ÜGYÉSZSÉGÉN,az éppen még mindíg ránktelepedett kurmányzód pereputtyával együtt?
karma1
@fekete: Csak arra kerlek, ha mar ide irogatsz, hogy csereld ki a gepeden a helyesiro / fordito-programodat, mert marhara kilog a lolab, hogy te meg veletlenul sem vagy magyar, legalabbis nem Magyarorszagon elsz.

Mielott visszaszolnal, en sem, de legalabb magyarul beszelo es -iro hozzaszolo vagyok.

Ugye vetted az adast? Milyen nyelven ertened meg egybol?
dr. prédikátor
Köteles lancelot!!!A fütyi-sz áldozatainak a napját mikor tartjátok???
karma1
@fekete: Bizony, a nyugat kiszolgaltatottjai, predaja vagyunk,... Kb. otszor annyit tomnek a zsebebe a magyar allamnak, mint amit befizetunk a kozosbe... Azok a szemetek,... Annyira igazad van,...
Meg azok a mocskosok nem akarjak visszatoloncolni az Istennek se azt az egymillio menekultet, aki az elmult 6 evben kitantorgott Magyarorszagrol...

Igazad van... Ezek a rohadtak mar emberrablok is... Vissza kene tolonculniuk ezeket az embereket orbanvitya kebelere...Mer' az o szavara az Istennek se akarnak hazajonni...
verum
Márpedig hagyjuk, hogy "új bőrbe vedlett régi fenevadaknak ismét áldozataivá váljunk".
Pirospettyes hátsóval, turullal a vállon, lóháton és íjjal szabadságharcolva - de hagyjuk.
dr. prédikátor
Te szerencsétlen baromarcú geci!!! Most magatokról az álkommunistákról beszélsz úgy e??Ti csak párttagok voltatok, nem kommunisták! Aljas mocskos férgek vagytok!!!Köteles lancelot ! egyszer téged is utolér a köteled!!!
Hellcat
RÁJÖTTEM!!! Ez egy felkérés egy keringőre! Gyakorlatilag megkért minket, hogy kergessük el őket a picsába! :D Ezt a vadbarmot. :D
magyarbakancs
"Kövér: Nem hagyhatjuk, hogy ismét a kommunizmus áldozataivá váljunk."
Mi meg nemhadjuk,hogy a Fidesz áldozatai legyünk.
Aki Én
Miért mindig a legkommunistább múlttal rendelkezővel mondatják ki ezeket? Miért olyan beszél mindig a kommunizmusról, akinek a felmenői és ő maga is szerves része, életben tartója, kiszolgálója volt? Nem tudom eldönteni, hogy cinizmus, ostobaság vagy mi???
keresztapa
Alekszandr Iszajevics Szolzsenyicin a kommunistákról

“A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”Mszp,. DK, LMP.
Kamcsatka
Te már csak tudod Kövér elvtárs! Ami azt illeti.nem is tartott sokáig őskomcsiból átvedlened egy fasisztoid szellemiségű fideszes maffiózóvá. Bárhogy is csűröd-csavarod, köztörvényes bűnözők vagytok a cimboráiddal együtt. Mindent megtettetek azért, hogy Európa szégyenévé váljunk, de ezt egy fél-ázsiai jött-ment - mint te vagy, Kövér elvtárs - úgy sem képes felfogni.
keresztapa
A minap olvastam az alábbi érdekes témájú publicisztikát, melyen aztán napokig elgondolkoztam. Mindenképpen hasznos ugyanis különböző nézőpontokból átgondolni az előttünk lévő három generáció tetteit, szellemiségét és az általunk is megélt kort új szemmel nézni.
Beszélgethetnénk az írásról a szöveg alatt. Hátha másban is gondolatokat ébreszt...
1917-óta zavaros a bolsevista-kommunista fogalom definiálása (meghatározása). Az egykori állampárt tagsága mind a mai napig nincs tisztában azzal, hogy milyen pártnak volt a tagja. Különösen azóta nagy az eszmei zűr-zavar, mióta Kádár János kijelentette, hogy "mi kommunisták különleges anyagból gyúrt emberek vagyunk", és megalapította a Magyar Szocialista Munkás Pártot. Így egyszerre lehetett valaki bolsevista, kommunista és szocialista? Tovább növekedett az amúgy is nagy zavarodottság.
Nem is volt szabad ezt a kérdést feszegetni, egyszerűen marxistáknak mondták magukat, és az átjavítgatott, meghamisított marxi agymenésekkel tömték a párttagok agyát. a magyarországi kommunisták és mai politikai utódaik, valamint a magyarországi liberálisok részére a valódi közösségek a legveszélyesebbek..a huszadik századi kommunista hagyomány a huszonegyedik században sem vész el, csak átalakul, a proletár internacionalizmusból globális internacionalizmus lesz, de a nemzetellenesség változatlan marad; a marxista materializmusból, a mindent uraló anyagelvűségből mindent uraló pénzelvűség lesz, de az emberellenesség változatlan marad.
eszegfu
@lópicigáspár: Tudom, hogy nem tartozik szorosan a tárgyhoz... Én rendre összekeverlek Dr lópicigáspárral... csak a gondolataitok elég különbözőek! Az is tény, hogy 1-1 cikknél soha sincs mindkettőtök hsz-e... szerintem ez nagyon megtévesztő! Mondhatod: tanuljak meg olvasni... de viccen kivül Téged ez nem zavar?!
verum
@keresztapa: -- megkérdezem, te minek mondod magad?
lópicigáspár
@eszegfu: Mindenki azt választ magának, amit akar. Ő így gondolta, hogy leplagizál és plágiummal adományoz magának egy doktori címet. Én maradtam egyszerű utca hírmondója és megpróbálok tárgyilagos lenni, mindenféle pártszimpátia nélkül, hisz mind gazember. Az viszont maradandó élmény számomra, hogy nekem az átkosban jobb volt. Volt jövőkép, minden évben a bolgár tengerparton tudtuk süttetni a hasunkat és a benzin is olcsóbb volt. Szóval nem zavar. :)))
Butautáló
Ti ugyan nem Köteleském de a magyarok már megint a kommunisták áldozatai! A tiétek te Barom!
eszegfu
@lópicigáspár: Értem... Te "felülemelkedsz" az ilyen pitiáner dolgokon. Nem vagyok az összeesküvés-elmélet hive, de ebben az esetben többről lehet szó... ugyanis a legtöbb ember -- főleg én -- 1 embernek gondolja kettőtöket és bizony nem értettem a hsz-k közötti differenciát és ugy gondoltam "zavarodott" egy elme lehetsz, 1x "kormánypárti" vagy, 1x "pártatlan"... . Gyakorlatilag ezzel olyan mondatokat "ad a szádba" a kolléga, melyek nem a sajátod! Most, hogy átfutottam mindkettőtök hsz-it, látszik a különbség. Ez nyilván csak az én véleményem... a továbbiakban jobban figyelek!
bakegya
@Aki Én: beavatott...de elfelejtett maga elé tenni egy rendesen metszett tükröt!- az e félék miatt...
Mindíg megkérdezem MÁRCIUS IDUSÁN -KI EZ A SOK IDEGEN AKIK ITT UGRÁLNAK AZ ŐSEIM SÍRHANTJÁN-MERT HOGY KÖZÜK CSAKKK ANNYI HOZZÁJUK,HOGY ALAPOSAN MEGLOPTÁK ŐKET ÉS ÁLTALUK ENGEM IS,A GYEREKEINKET ,UNOKÁINKAT IS-és ezek 48 óta az után a 42 utáni időktől fogva, még mindíg
ugggggyanazok a ganajok.
bencemacska
Ez a köteles nem tagadja meg saját magát! Őt annyira üldözték a kommunisták, hogy nagyapja érdemeire tekintettel, nem kellett felvételeznie az egyetemre. Mégis csak több év késéssel tudta elvégezni, bár ez nem volt akadálya annak, hogy az MSZMP legfrekventáltabb intézetében várja az első munkahely!!!
Oda nem mindenkit vettek fel!!! Erős protekció (vagy elkötelezettség?!) kellett ahhoz!!!
namihami
@Butautáló: Nem, most a véleményeddel ellentétben nem a kommunisták áldozatai vagyunk. Ne feledd, a kommunizmusban (ami itt soha nem is volt) viszonylagos biztonságban élhetett, lakhatott az ember. Én elmondhatom, mert az életkorom már megengedi.
Az ami most van, ez fideszizmus. Ami számukra, a bennlevőknek mindent, a kivűl maradottaknak semmit sem enged. És ha megpróbálnád felemelni a fejed, még rá is ütnek.
Nem véletlen, hogy a gyerekeink korosztálya, aki teheti, pánikszerűen pucol innen. És már haza se akar jönni. Ami többek között azzal is fog járni, hogy nem lesz értelmisége az itt maradt országnak.
Van erre egy szerintem tökéletes meghatározás: Skype-generáció.
Yoda69
@keresztapa: Egesz jol korulirtad a fideSSes embereket.
bakegya
@nemjoezigy: HÁT NEM JÓ EZ ÍGY-DE ÖRÜLÖK HOGY VAN KÖZTÜNK ITT, TÖBB REALISTA-HUMANISTA-csakkk azt valahogy nem tudom elképzelni hogyan fogunk mi vízumot pöcsételtetni,ha még mindíg ezek miatt kibaxnak minket az EU-ból.
Aki Én
@keresztapa: 13:41 Ez óriási! Lehet, hogy véletlen, de pontos diagnózis az átvedlett komcsikról. Ma tökéletesen ez megy. Persze közben mutogathatunk a kispadra, de a pálya a lényeg, azt érdemes figyelni. Jó, jó, tudom, olyan is volt, aki a telt házas Elvis koncerten is elaludt, ő sem a koncertre figyelt.
vadsanca
@keresztapa: Olvasd el amit tegnap 22-kor írtam! És "gondolkozz" el! De ha tudod a választ, örömmel veszem!
A következő mondat igaz. " Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja." Vajon most mit csinál a fityesz? Ezek szerint Ők is "kommunisták"? Akkor hogy is van ez? Változott valami '89-90-től?
eszegfu
@magyarbakancs: 10:40 Olyant nem lehet mondani, hogy "fideszizmus"?!
eszegfu
@human: 20:54 Lehet, hogy rosszul emlékszem, de "mi" annak idején csak épitettük a szocializmust...nem?!
keresztapa
,,Ezt az ismertetést azoknak szánjuk, akiket érdekel a kommunisták mai viselkedése. Ha rákeresünk a Kommunista.netre (a Kommunista Munkáspárthoz közeli oldalra), vagy a Magyarországi Munkáspárt 2006 (vegytiszta cionbolsevizmus) oldalára, tapasztalhatjuk azt az egymásnak ellentmondó ideológiai zűr-zavart, melynek az okát a fentiek ismerete nélkül nem értenénk meg. Olvasható a legszélsőségesebb cionbolsevista uszítástól kezdve a tárgyilagos nemzeti-kommunista véleményig minden. A napokban megjelent egy átvett írás Audie Rácz Erától a Kommunista.neten melyben a szerző a pártok időszerűtlenségéről alkotott, minden vonatkozásában helytálló véleményét ismertette. A cionbolsevista, akinek még ma is a Trockij-Rákosi terrorpárt az istene, olyan alpárian fröcsögött, mellyel igen vidám perceket szerzett az épeszű olvasónak. De megjelent az árnyaltabb, elfogadhatóbb vélemény is. A személyeskedő, alpári mocskolódás kivétel nélkül a cionbolsevisták megnyilvánulásai voltak. A gyűlölet vezérelte alja népségé". @eszegfu:
keresztapa
@eszegfu: a szocialista országok egyikében sem teljesedet be a kommunizmus, nem is valósulhatott meg mert a szocializmus alapjainak lerakása, majd felépítése, ezután a kommunizmus alapjainak lerakása felépítésének folyamata szakadt meg, a teljes megvalósulás egyetlen országban sem valósult meg, tehát kommunizmusban nem élt egyetlen szocialista ország sem!
eszegfu
@keresztapa: 18:25 Valahogy én is igy emlékszem...csak azt nem tudom, hogy akkor ma miért "kommunistázunk"?!
eszegfu
@keresztapa: Hallod ez az elméleti "eszmefuttatás" az ilyen "földhözragadt" embernek, mint amilyen én is vagyok, meghaladja a képességeimet és a tudásomat! Ezek a kényszeresen "összeragasztott" szavak, mint a cionbolsevista... mintha értelmetlenül dagasztanánk össze mindent... Lehet, hogy "alpárian fröcsögött" az ilyen ember, de nekem nincs erre energiám, hogy egyáltalán elolvassam ezeket és boncolgassam! Már itt elakadok, mármint a jelentését nézve, mert a cionizmus mozgalmat jelent, a bolsevik pedig a Szovjetunióban "többséget" jelentett, átvitt értelemben egy pártcsoporthoz tartozó kommunista embereket, a kommunista pedig a minden ember egyenlő "hirdetőket"... azt hiszem nemcsak ezek, de a többi más ideológia is messze van tőlem... nekem már nem lesz több agysejtem ezek befogadására...
keresztapa
@eszegfu: Egyáltalán nem vagy ,, földhözragadt" Kommunizmus= Megtermelt javak elosztása mindenki szükséglete szerint részesül, ez a társadalom szükségleteinek kielégítését jelenti. a többi meg csak ideológiai kötődés, a hatalomhoz kötödés az egyedi birtoklásuralmához központosított párturalom az ideológia bebizonyítására. Kommunista elvűség.
jancsik68
A mai magyar emberek jelenleg a volt kommmcsi vezérek gyermekeinek az áldozatai.A legtöbb Fideszes vezető a volt pártállam i vezetők unokái,gyermekei.Szégyeljék a mocskos,seggnyaló pofájukat!!
coni
"olyan magyar államot építsünk, amely nem a külföldi érdekeket képviseli"
Szerencse, hogy nem a külföldi nagy vállalatokkal kötik a rengeteg stratégiai együttműködési megállapodást, hanem a kis nemzeti cégeket támogatják.
eszegfu
@keresztapa: Ez még rémlik, amikor még politikai gazdaságtant tanultam. Ha ebbe belegondolok, akkor bátran nevezhetem a mai Fidesz politizálását "fideszizmusnak", hiszen mindössze annyi a különbség a "kommunizmustól", hogy mig az utóbbi egy "ideológia" mentén "kötödik a hatalomhoz, az egyedi birtoklásuralomhoz", addig a Fidesz u.ezt teszi ideológia nélkül, vagyis neki az ég világon semmit sem kell "bizonyitania", nem "csomagolja be"...csupán teszi, amit az ő érdeke kiván... nem?!
keresztapa
@eszegfu:A FIDESZ nem köthető ideológiához, ő a Nemzeti hiszekegyben érdekelt, a nemzet vagyonát adja törvényesített formában a kereszténység, a nemzeti érzületű személyek érdekszférájába, létrehozva a közép és felső bírtok réteg vagyonosodását kegyelemkenyérre
kényszerítve a termelő személyeket akik értéket állítanak elő. ( dolgozókat) A fiatal demokrácia szervezetén belül a véglet ami kézen nem fogható, csak hogy van a mindennapi gyakorlatban amit élünk.
eszegfu
@keresztapa: Egyetértünk!!! Akárhogy "ragozzuk", a vége ez!
keresztapa
DICSŐSÉGES NAGYURAK...
Dicsőséges nagyurak, hát
Hogy vagytok?
Viszket-e ugy egy kicsit a
Nyakatok?
Uj divatu nyakravaló
Készül most
Számotokra... nem cifra, de
Jó szoros.

Tudjátok-e, mennyit kértünk
Titeket,
Hogy irántunk emberiek
Legyetek,
Vegyetek be az emberek
Sorába...
Rimánkodott a szegény nép,
S hiába.

Állatoknak tartottátok
A népet;
Hát ha most mint állat fizet
Tinéktek?
Ha megrohan mint vadállat
Bennetek,
S körmét, fogát véretekkel
Festi meg?

Ki a síkra a kunyhókból
Miljomok!
Kaszát, ásót, vasvillákat
Fogjatok!
Az alkalom maga magát
Kinálja,
Ütött a nagy bosszuállás
Órája!

Ezer évig híztak rajtunk
Az urak,
Most rajtok a mi kutyáink
Hízzanak!
Vasvillára velök, aztán
Szemétre,
Ott egyék a kutyák őket
Ebédre!...

Hanem még se!... atyafiak,
Megálljunk!
Legyünk jobbak, nemesebbek
Őnáluk;
Isten után legszentebb a
Nép neve:
Feleljünk meg becsülettel
Nékie.

Legyünk nagyok, amint illik
Mihozzánk,
Hogy az isten gyönyörködve
Nézzen ránk,
S örömében mindenható
Kezével
Fejeinkre örök áldást
Tetézzen.

Felejtsük az ezer éves
Kínokat,
Ha az úr most testvérének
Befogad;
Ha elveti kevélységét,
Címerit,
S teljes egyenlőségünk el-
Ismeri.

Nemes urak, ha akartok
Jőjetek,
Itt a kezünk, nyujtsátok ki
Kezetek.
Legyünk szemei mindnyájan
Egy láncnak,
Szüksége van mindnyájunkr’ aHazának.

Nem érünk rá várakozni,
Szaporán,
Ma jókor van, holnap késő
Lesz talán.
Ha bennünket még mostan is
Megvettek,
Az uristen kegyelmezzen
Tinektek!

(Pest, 1848. március 11. előtt.)
keresztapa
@eszegfu: Március 15-re még mindig hitelesebb, mint letűnt - és regnáló politikusaink nem gondolod?
eszegfu
@keresztapa: Ahogy mondod! "Ezer évig hiztatok rajtunk" mondta -- többek között -- 1848-ban! Azóta eltelt 168 év és még mindig itt tartunk! Azon morfondirozok: nem is tudom, hogy "ünnepként", vagy "gyásznapként" gondoljak a márc. 15-re... "lelkesedjek", vagy "ugyismindegy" alapon ugy jó, ahogy van... Majd "rápihenek" még erre. Egyébként nyilván érdekes lehet -- noha tudjuk a történelemből -- mégis igazán mi volt az a pont, amitől felkelt először Bécs, majd a magyarok. Az is lehet, hogy azért tünik "hitelesebbnek", mert az nem mi éltük át és ez már mégiscsak a történelem... Azt olvastam valahol, hogy az akkori reformokat (ami a 12 pont alapjául is szolgált) 20 év (!!!) előkészitő munka előzte meg. Nálunk meg lecserélnek 1 államtitkárt, vagy minisztert és 4-5 hónap alatt akarja az uj "gatyába rázni" azt a területet (na azt sem mondom, hogy 20 év legyen...de valahol a kettő között), melyben én semmiféle előremutató koncepciót nem látok. Mindig "megesszük ma a holnapot"! Nem tölt el örömmel!:(((
keresztapa
@eszegfu: Egyetértve egyenlő az ember, ki mennyi munkát végez annyit ér, nem annyit amennyit másoktól lop, csal el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok