Stratégia nélküli romba döntött közösségnek nevezi levelében az MSZP-t Velez Árpád, a párt korábbi igazgatója.

Végleg vége az MSZP-nek? Kiborult a volt pártigazgató
Molnár Gyula – fotó: Balogh Zoltán/MTI

A HírTV által nyilvánosságra hozott üzenetben Velez Árpád szocialista politikus keményen odapörkölt Molnár Gyula pártelnöknek, és bejelentette: nem indul a 2018-as országgyűlési választásokon.

Velez szerint Molnár hiába ígért fűt-fát, nem jutottak előrébb, sőt az MSZP társadalmi megítélésében, a kutatások számaiban, valamint a párttagok és aktivistáink hangulatában is nagy zuhanás következett be. 

Nem egyedül Molnár Gyula ennek a felelőse, de ez nem kisebbíti a felelősségét – olvasható a levélben.

Nem tudok eltekinteni attól a ténytől, hogy te a magyar baloldal vezető pártjából, történelmi szemszögből nézve pillanatok alatt, egy a mások után kullogó, kedvetlen, motiválatlan, kiszolgáltatott politikai közösséget csináltál. Ezt a politikai menetrend és stratégia hiánya okozta, vagy a szándékosság. Több hónapja érzem rajtad és látom a döntéseidből, hogy csak meg akarod úszni, túl akarod élni ezt a helyzetet

– írta Velez, aki Botka lemondására is kitért. Úgy véli, Molnár itt sem vállalta a felelősséget.

A volt pártigazgató az MSZP végromlását látja, és azt is felrója Molnárnak, hogy a legyengített MSZP ilyen állapotban kényszerül szövetséget kötni, aminek eredményeképpen a vezetéseddel átjátszod a párt több nyerhető körzetét a DK-nak.

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Az az egyik legnagyobb baj, hogy minden vita egymásnak üzengetéssel előttünk történik, ez is. Így elveszik a rájuk szavazni akarók kedvét az MSZP-re valószavazástól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Az az egyik legnagyobb baj, hogy minden vita egymásnak üzengetéssel előttünk történik, ez is. Így elveszik a rájuk szavazni akarók kedvét az MSZP-re valószavazástól.
silber13
Ahogyérzem és érztem,ezek semmitnem akarnak, csak bent maradni ajó melegben, semmi felelősséget nem vállalni, alibi hozzászólásokat,frázisokat puffogtatni újabb négy évre gondtalanul élni és lexarni a valamikori támogatókat,meg magát az országot!!
CsipkeRózsa
@CsipkeRózsa: valószavazástól = való szavazástól.
verőce21
Az álbaloldal rég feladta a kormányváltási törekvéseit, csupán a túlélésre játszanak. Megúszni '18-at, felbomlás nélkül.
Pálinkás Pál
Bárki bármit mond ..az MSZP-nek Hornék után vége volt...Gyurcsány még vitte magával kicsit...de aztán elindultak a lejtőn lefelé...most már közel fénysebességgel száguldanak az enyészetbe...
Cicamama55
@CsipkeRózsa: Nagyon igaz! Minden gondolatukkal, egyenként, összevissza nyilatkozgatnak, nemhogy a háttérben tennék a dolgukat! Minden apró-cseprő dologgal azonnal a nyilvánosság elé állnak...Alkalmatlan emberek társasága lett az MSZP, egy-két embert kivéve. Ebből nem lesz semmi, örüljenek, ha egyáltalán bekerülnek a választások után a Parlamentbe!
Donáld Tramp
Irány a DK !!! A Csótány már 2022-re készül...
RonaGyuri
RIP, halottról csak szépet, de azt nem mondanám hogy nagy űrt hagyott maga mögött! =))
Béla333
Egy dologra kell figyelni: nehogy olyan könnyedél lelépjenek a színről, ahogyan az SZDSZ tette!
El kell számoltatni az utolsó fillérig az ellopott közpénzekkel, kenőpénzekkel, Fideszes mutyikkal!
prognosys
@Béla333: Ha...hahahahaha...ha...arra én kiváncsi leszek, hogy ki fogja őket elszámoltatni! Azt a politikust még nem találták fel, aki (nem a szavak szintjén!) tevőlegesen tett volna akárcsak egy lépést is az elszámoltatás felé...szerintem ilyen pont ezért már nem is nagyon igényel senki az országban, mert az elszámoltatás intézménye is csak egy üres halmazzá vált -> nem való semmire, azon kívül, hogy zsíros állásokat tartsanak fenn elszámolóbiztos címszó alatt
wagabund
Molnár vagy elfáradt, vagy nagy rá a kabát...mindkét variáció totális csőd.
...valaki dobja be már a törölközőt a ringbe...előbb van vége a vergődésnek, ami inkább szánalmas, mint esélyes...

...valakik valahol piszkosul értenek egy párt bebuktatásának forgatókönyv-írásához.
simmering73
Ilyen ellenzékre, ilyen kormányváltókra nincs szükség. Mintahogy ilyen kormányra sem.
Béla333
@prognosys: 18.04
Az biztos, hogy az LMP nem hagyná, hogy köztartozásokat hátrahagyva eltűnjenek, hogy aztán a különböző TV stúdiókban észt és erkölcsi instrukciókat osztogassanak a továbbiakban!
Az elszámoltatást meg az 1994 óta kormányon egymást váltogató MSZP és a Fidesz hiúsította meg!
cikicakk55
@prognosys: Nagyon is lenne igény az elszámoltatásukra. Az utolsó 28 év összes parlamentbe került pártnak. Sajnos akiknek módjuk lenne rá mind bűnösök, bűnözők.
prognosys
@Béla333: Én nagyon drukkolok az LMP-nek, s annak is, hogy az ország egyszer végre jó kezekbe kerüljön. Olyanokéba, akik értenek is a kormányzáshoz, s nem csak úgy tesznek.

A magam részéről leginkább az lenne a kérdés, hogy mit várhatunk egy esetleges elszámoltatástól. Ugyanis szerintem az ország már akkor is képes lehet intenzív fejlődésre, ha a parazitáit sikerül lekapcsolni a rendszerről. Ebben a formában az elszámoltatás csak bónusz lenne, de sokat nem hozna a konyhára
szep napot
Az osszes part olyan mint egy vallalkozas. A legrovidebb ido alatt akarjak a legnagyobb profitot termelni a tulajdonosainak. Van ugy, hogy egy ceg (part) nem nyereseges; igy a ceg, ingo es ingatlanvagyonat ertekesiti, a vezetok a zsetont szetosztjak azt Good bye (Lenin). Ez van az MSZP-nel is. A vezetok letrehoznak egy uj partot(ceget) amit a nep balvanyozhat.
prognosys
@cikicakk55: Azok bizony. Lehet hogy igény az lenne is rá valamennyi, sőt, talán fel is erősödhet egy kormányváltás után, de szerintem nem kecsegtetne nagy eredményekkel. Sokkal fontosabb lenne, hogy egy Fidesz utáni kormány (reméljük, hogy ilyen is lehet egyszer) már nem ott folytatja a szabadrablás, ahol az elődei abbahagyták, illetve nem emelik azt új szintre...de ezt csak remélni lehet
Béla333
@prognosys: 19.07
Az elévülés rengeteg politikusi bűncselekményt tesz büntethetetlenné!
Ráadásul amíg az elmúlt évtizedek politikusait bízunk meg újra és újra kormány alakítással tudva azt, hogy ők nem fognak bilit borogatni, hiszen akkor a saját korábbi disznóságuk is kiderülne, ez csak a további bűncselekmények elévülését hozza magával.
Már az is elég komoly tabula rasat jelenthetne, ha egy kormányzó párt (mondjuk az LMP) az ország elé tárná, hogy micsoda maffia államban éltünk le majd egy teljes életet és ha börtönbe nem is kerülne minden odavaló politikus, de hogy örökre eltakarodna a közéletből, ha mindenki tisztában lenne az elkövetett dolgokkal, az biztos!
De ehhez ezt akarni kell és ezért tenni is kell!
terlasz
@prognosys: Az LMP nagyon érthet a kormányzáshoz, amikor saját magukat is nehezen irányítják.
gulyasgyula
@terlasz: ..Ráadásul évek alatt Ők is jelentős bezin és egyéb költséget raktak zsebre ami az elszámoltatásnál utol érné őket . Vagy a fütyülős JUHÁSZ aki 11 céget hagyott hátra csak a jóisten tudja meg az APEh /NAV// mennyi adótartozással ..Egy céget nem képes elvezetni de az ország vezetését vállalná .. .Így megint egy beváltatlan igéret lenne az elszámoltatás ..Míg jobb nincs jobb ha marad az Orbán , ez nyal Brüsszelnek aki lassan rosszabb mint Moszkva volt és legalább nem engedi be a bevándorlókat ..
gulyasgyula
@gulyasgyula: ""nem nyal Brüsszelnek """
prognosys
@Béla333: Én már próbáltam. Akartam. Éveken keresztül segítettem egy olyan pártnak, aki ezt a programjában hirdette. Akik ma is bent ülnek a parlamentben, de már egyszerűen nem tudom, hogy valójában kik ők. Kormányzáshoz túlságosan felületesek és együgyűek. Több a kérdőjel körülöttük, mint bármelyik valaha volt regnáló - és alkalmatlan - párt körül. Pedig ha körülnézünk a mai politikai palettán, szinte csupa hiteltelen, alkalmatlan karaktereket látni. A rosszabbnál rosszabb felhozatalból kire kellene szavazni?

Mondanivaló nincs...vagy ha van is, akkor az is csupán üres duma. Ki kiváncsi ezekre? Ilyen emberekkel nem hogy forradalmat nem lehet csinálni, kormányt sem lehet váltani. Így aztán a fülkeforradalmárok köszönik szépen, jól (el)vannak és semmi sem ingatja meg alattuk a széket

Amennyire nem kedveltem korábban az LMP-t - mivel egyfajta liberális gyűjtőpártként tekintettem rájuk az SZDSZ megsemmisülése után -, most azért látok bennük valamit, de igen erőtlenek.

Nem tudom, mi kéne ahhoz, hogy az ország pozitív változásokat élhessen meg. A közbeszéd kiüresítése, a folyamatos trollkodás többek között ezt a reménytelenséget hozta magával.
Béla333
@prognosys: 21.00
Ne azt nézd, hogy hány %-on állnak, hanem hogy a te elvárásaidnak megfelelnek-e?!
Mindenkinek ezt kellene nézni, ez lenne a természetes!
Szerintem!
karma1
Ugy nez ki, mintha sajat magukat akarnak lenullazni ezzel a kozmediakban valo uzengetessel.
Botka megjelenese inditotta be ezt a folyamatot: nem volt o mas, csak egy ujabb diktatorikus iranyitasi metodussal operalo "politikus".
Ami modszer lehet, hogy celravezeto Szeged elvezetgeteseben, de nem modszer - plane orban "stilusa" utan - az egesz orszag elvezeteseben...
Nem tudom, hogy Velez mennyit kapott a futyisztol azert, hogy ezt a kis "uzenetket" osszehozta, es nyilvanosan Molnar fejehez vagta.
Hol politizal most ez a fityfasz? Dehat mit lehet varni egy olyan parttol, ami kitermelt egy szili katalint, es aki eloszor elarulta Gyurcsanyt?
Miert nem veri a nyalat valami part elen? (Ez a Velez, vagy hogy hivjak...:o)))
surdilloFUJT
@terlasz: Az LMP-t schiffer irányítja a háttérből,kedvezve orbánnak, és a jobbikkal kokettálva totálisan hitelteleniti a pártot!!!
Béla333
@surdilloFUJT: 21.31
Bizonyítsd amit írsz! Vagy inkább hazudsz? Ez könnyebb?
prognosys
@Béla333: Jogos! Az én egykori pártom sosem kapott 20%-nál többet, mégis mindenben megfelelt az elvárásaimnak. Úgy láttam, hogy menetel előre, mint egy tank. Aztán jött egy 120 fokos fordulat, ami elbizonytalanított. Megcsömörlöttem, mert reményt adtak, s ezzel a köpönyegforgatással el is vették tőlem. A %-ok viszont azt is elárulják, hogy mennyien hiszik el nekik azt, hogy képesek alternatívát nyújtani a regnáló kormányokkal szemben. Ez az LMP-nél - hiába szolgálnak jó ügyeket - nem túl fényes. 7 év alatt képtelenek voltak támogatottságot növelni. Ez azért komoly strukturális problémákra is enged következtetni
JAJMÁR
Az mszp màr 4 ève se volt komolyan vehető pàrt. Egyèrtelmű volt a vègük a bukàs utàn. Màsnap tudtam, hogy nincs ès nem is volt ellenzèk.
Talàn ha Botkànak sikerült volna kiszórni a -fityiszügynok-magot, akkor valami kislakulhatott volna, de ezt megakadàlyoztàk. a Gyurcsàny besegìtett. A fidesznek èrdeke, hogy itt haldokoljanak, ezèrt vannak mèg. Kormànyt ezek se összefogva, se fogatlanul nem vàltanak. Ezèrt kellenek... pont ők ès pont így.

Orbàn okos. Lehet rà sok mindent mondani, de sajnos, nagyon okos.
prognosys
@karma1: "es aki eloszor elarulta Gyurcsanyt?"

Gyurcsányt elárulni? Gyurcsány saját magát árulja el újra meg újra! Azokra a hazafiatlan, nemzetellenes cselekedetekre nincsenek szavak, amelyeket mostanában is hirdet!
karma1
@prognosys: Te ki voltal ezen az oldalon azelott? Mert nem ma leptel be ide, az tuti. Kitiltottak? Vagy mar a magad szamara is elfogadhatatlan voltal?
Gyurcsany tudja, mit csinal, nem toled es nem tolem fogja kerni azt, hogy mondjunk velemenyt rola - azt majd megteszik az otthoni szavazok, akik mellette, vagy ellene szavaznak.
De hogy Gyurcsanyt szili katika arulta el, mert o szivarogtatta ki az oszodi beszedet - az teljesen biztos.
Sámannus
Úgy látszik akinek adnak egy húszast, az kiszáll az MSZP-ből. Az agyát sem erőlteti olyan olcsó frázisokat óbégáz.
prognosys
@karma1: @karma1: Mit számít, hogy ki voltam vagy ki vagyok én. Ha tudni akarod, én egy senki vagyok. Egy a sok egyszeri melós közül. Valamikor voltam valaki, amire volt idő, amikor még büszke is voltam. Ma már nem feltétlenül.

"De hogy Gyurcsanyt szili katika arulta el, mert o szivarogtatta ki az oszodi beszedet - az teljesen biztos."

Én még ezt így kimondva nem láttam, nem hallottam sehol...addig pedig csupán feltételezés...de még ha úgy is van, kérdem én: miért kellett neki végighazudnia az "elmúlt másfél-két évet"...mármint akkor!? Mert nem lehet hitelesen kormányozni az országot!

Igen és nem! Vagyis lehetne, hiteles emberekkel. De nem Gyurcsánnyal! Ő a hiteles politikus szöges ellentettje és erre minden nap magától(!) rádob még egy lapáttal!
terlasz
@Béla333: "Ne azt nézd, hogy hány %-on állnak, hanem hogy a te elvárásaidnak megfelelnek-e?!"
Nagyon jó meglátás!
Mondjuk, az én elvárásaimnak nem felelnek meg. Kollaboráns, sunyi pártnak tartom őket.
terlasz
@Donáld Tramp: Igazad van, irány a DK, a csótányokat pedig el kell taposni.
terlasz
@gulyasgyula: Brüsszel rosszabb lenne, mint Moszkva volt?
Desischado
szerintem is csak a parlamentbe jutásra játszanak. Ami itt folyik, az már szánalmas. Temetnivalók.
justhpeter
Nem sok emberért kár az mszp-ben, ahogy azok is megszámlálhatók, akik egyáltalán értenek valamihez.
gulyasgyula
@terlasz: ..Sajnos már nagyon úgy néz ki ..Nehéz az összehasonlítás mert a háború miatt egy szegény és hidegháborus korszakot kell összehasonlítani a jelen rabló kapitalizmusával ...Elegünk volt az Oroszokból egy jobbra vágytunk bemutatónak ott volt az 1989-es Ausztriai bevásárló turizmus ..Mi is valami hasonlót akartunk ...HÁT MEGKAPTUK ..Brüsszel már abban is bele szólt hogy tömhessük a libát ,kacsát , llehet akácfánk mert az tájidegen ,,milyen gázkazánt használj stb. Most ránk szabadítja a bevándorlókat ..Sokan nagyot csalódtunk ...
terlasz
@gulyasgyula: Biztosan sokat csalódtál az európai szabad mozgásban is, korábban imádtad, hogy 3 évenként utazhattál nyugatra 50 dollárral a zsebedben, reszkettél a határon a lebukás miatt.
Utálod azt temérdek pénzt, amit az Unió juttat nekünk (Orbánék felét lenyúlták), ellenben nagyon tetszett, amikor adózhattunk a SZU-nak. Hosszan lehetne még folytatni a sort.
gulyasgyula
@terlasz: ...Tévedsz Mi nem jártunk nyugatra pedig megtehettük volna ..Vállalkozó család révén ..Már az apám is vállalkozó volt én folytattam most a fiam viszi tovább a céget ..Nekünk elég a Horvát tenger part de az többször is évente ..Ha egy kicsit élelemes volt valaki volt valuta és valuta kiviteli engedély is nem kellett reszketni a határon ..Szerinted milyen adót fizettünk a "SZU "-nak ..Semilyet ..Még az olaj árát is 5 évente változtatták meg nem hetente ..Sok mindent kellene még tudnod a múltról mielőtt itéletet mondasz ..
Béla333
Nem bánom, ha így lesz! De az ellopott cuccot, pénzt az utolsó fillérig számon kell rajtuk kérni, nem lehet hagyni, hogy úgy tűnjenek el, ahogy az SZDSZ lelépett!
Ráadásul még az SZDSZ-esek a mai napig osztják az észt és az erkölcsöt a "demokratikusnak" hazudott ellenzéki médiákban, miután "sikeresen" lopták szét az országot...
prognosys
@terlasz: Te, én komolyan nem értem, hogy miért kellene annyira örülnünk az EU-s pénznek. Ki az, aki itt konkétan látott belőle akárcsak egy kötegecskét? Ki az akin konkrétan segített akárcsak egy fikarcnyit is...legyen az Orbánék vagy Gyurcsányék alatt...igen...hát akkor most a Rubel mennyivel rosszabb...vagy mondhatnám a Jüan-t vagy a Sékelt, vagy bármi mást.

1, a pénznek nincs szaga
2, ha az EU adja, akkor az EU szab feltételeket a felhasználásához, ha a ruszkik, akkor a ruszkik, ha a kínaiak, akkor ők...olyan nincs, hogy "csakúgy" pénz! Az EU sem "csakúgy" pénzt osztogat
3, az EU eddig is nagyon vigyázott arra, hogy nehogy olyan dologra használják fel a "fejlesztési pénzeit", ami megingathatja a saját gazdasági érdekeit...ezért eltűrik, hogy 3x 5x annyiba kerül az autópálya építés, hogy alagutat fúrjanak dombok agyagdombokba, hogy veszteséges kisvasutat építsenek a nagy semmibe

Nagyon vigyáznak, hogy értelmes dologra ne lehessen költeni az EU-s pénzt, s ez nem csak Orbánék bűne!
karma1
@JAJMÁR: 21.50-re: Botka egyezseget kotott orbannal, amikor az ott volt Szegeden. Botka birta orban igeretet, hogyha elindul kamujeloltnek, - amivel varhatoan szetzuzza a partot - , akkor lehet, hogy az mszp-nek nem lesz jo, mert szetesnek, de Szegednek akkor is nagyon jo lesz...
Nem kellett oda Gyurcsany, hiszen botka elso megnyilvanulasaban azt mondta, hogy barkivel, kiveve Gyurcsany es a Jobbik. Viszont siman elvarta volna Gyurcsanytol, hogy engedje at az egesz partjat botkanak, csak o ne jojjon... Hat ebbe meg erthetoen nem ment bele Gyurcsany. Ahogy botka kijelentette, hogy nem akar osszefogast se Gyurcsannyal, se nelkule, maris lathato volt, hogy ez a formacio bukni fog - Botka bukni fog...
O sajatmagat intezte el, aztan szepen hazament, mert azt hitte, hogy amit orban igert, akkor azt most be is tartja, erre orban otthagyta ot a szarban, mert mindenki tamadja botkat korrupcioval, parkolasi ugyekkel, es orban hallgat.
persze, mindenki igy jar, aki elhiszi azt, amit orban iger...
Olyan csoro meg sosem volt orban, hogy igerni ne tudott volna...
terlasz
@gulyasgyula: Igaz, hogy hozzád szólok, de nem arról beszélek, hogy Te konkrétan hogyan szervezted az életed. Igaz, hogy titkolták, de sok ingyen termék ment a SZU-ba, amit nyugodtan nevezhetünk adónak, sarcnak. Aztán még az "ideiglenesen nálunk állomásozó csapatokat" is mi tartottuk el, még ha nem is volt lepapírozva. Mesélj egy kicsit a múltról, hogy többet tudjak róla. Mindenkinek lehet újat mondani.
terlasz
@prognosys: Az EU-s pénzek jöttek, felét ellopták, a másik feléből pedig szemmel láthatóan épült az ország. Ne becsüljük le azért , mert a kötegecskéket nem a mi zsebünkbe rakták.
Ne pénznemekről beszéljünk, hanem arról a kultúrkörről, ahová tartozni szeretnénk itt Európa közepén. Amennyiben falkavezérnek választottad a nagy köpönyegforgatót, aki a "Ruszkik haza"-tól Putyin pincsijéig igencsak hosszú utat járt be, akkor csak kövesd őt kritikátlanul, de én maradnék Európában.
gulyasgyula
@terlasz: ..Túl hosszú lenne a mese ..Kérdezd meg valakit családodból ismerőseid közül hogy hasonlítsa össze neked a két rendszert ...
gulyasgyula
@terlasz: ,...Még annyit mindig voltak --lesznek okos fotelforradalmárok akik a kormányokat hibáztatják rossz sorsukért pedig kevesebb lenne a "" deviza hiteles probléma is "" ha addig takaróztak volna ameddig a takaró ér ..Az ilyenek semmi se jó soha nem is lesz az ...
gulyasgyula
@terlasz: ..Igazad van de ez a erőszakos bevándorlás ügy nekem nagyon nem tetszik ..A végén még ez lesz rossz oldal és mi megint seggre esünk ..
magyarbakancs
Talán ha eléri az 5%-ot akkor jó ha bejűt a parlamentbe.
Annyira pitiáner egyszerűen nem tud semmit meglovagolni.
Nagyon elcseszték a sok közüzemű számlák emelésével,a 13, havi nyugdíj befagyasztásával.
Hogy lehet az ,hogy most a közüzemű számlák nem emelkednek pedig most is van világpiaci emelkedés?.Mert a szocik mindig erre hivatkoztak azért emelkedik az árak.
Annyi közük van a szociknak a baloldalisághoz mint medve sajtnak a brummogáshoz.
vukkocska
Nem kizárólag Molnár Gyula hibája, hogy problémák vannak az MSZP-nél. MSZP nélkül nincs kormányváltás. Ezért is kavarnak újabb és újabb botrányokat az MSZP körül. A pártigazgató pedig jobban tette volna, ha véleményét a választmányi ülésen mondja el, és nem nyilvánosan üzenget. Még hogy nem indul a 2018-as választásokon? Nem is javasolnák. Könnyű olyanról lemondani, ami nem fog megtörténni.
vukkocska
@magyarbakancs: Hát azért a történet nem pontosan így van, véleményem szerint. A közüzemhez tartozó világpiaci árak magasak voltak. Az utóbbi időben volt az árak zuhanása, ezért is került számos ország nagy bajba, többek között Putyinék is. A gáz nemzetközi piaci ára legalább 30 %-kal csökkent. S mennyivel csökkentette mint saját óriási sikerének elkönyvelve a kormány? 10 %-kal. Rezsiszilárd valahogy elfelejtett erről beszámolni. De az a 10 % csökkentés azt eredményezte, hogy a gáz fűtőértéke a bányász béka feneke alá került. Sokkal több gázt kellett használni a fűtéshez. A gázláng színe ugye olyan szép kékes. Hát annak köze sincs a színéhez, mert pirosas-rózsaszínes. 1988-89-ben világválság volt. Akkor kellett megszüntetni a 13. havi nyugdíjat vállalva a népszerűtlen döntést. S hogy kinek volt köszönhető, hogy a világválság nem gyűrűzött be? Bajnai Gordonnak. Mielőtt felhördülnél, lapozzál vissza, hogy Orbán külföldön mennyire elismerte Bajnai Gordon tevékenységét. Ja, hogy ezt is a külföldi sajtónak ismerte el, itthon mást mondott? A szokásos kettős beszéd. Brüsszelben mindent aláír, itthon meg uszítja, lázítja az embereket.
JAJMÁR
@karma1: Hàt, ezt èn nem hiszem. Mindig kètkedèssel fogadom a vèlekedèseken alapuló, alàzós, összeesküvès elmèleteket.Ebből annyi a valósàg, hogy Orbàn volt Szegeden, a többit hozzàvèlekedtèk. Ezt dobom oda... ahovà való. Nem hiszem el, azèrt sem, mert el "akarjàk" hitetni velem, erre szakosodott karaktergyilkolàszók.
De màr nincs is jelentősège, sajnos győztek. :(
No, mindegy:)
"Nem az a fontos, hogy egy vèlemènyen legyünk, hanem az, hogy egy szinvonalon"
(Vavyan Fable)
karma1
@JAJMÁR: Ha nem is tudjuk meg, mi tortent a zart ajtok mogott orban es botka kozott, azert azt tudjuk, hogy a talalkozo megtortent es mindketten nagyon elegedetten jottek ki a targyalobol, de ha ezen utolag mar nem is lehet agyalni, az viszont biztos, hogy orban nyilvanosan igert egy jopar milliardot (20-at vagy 50-et, mar nem emlekszem pontosan) Szegednek, fejlesztesre.
Amint Botka lemondott, maris ejtette az ugyet orban. Volt nincs igeret, pedig Botka akarva-akaratlanul megtette, amir orban elvart tole: legyengitette az mszp-t a vegtelensegig, es megakadalyozta az osszefogasukat mas partokkal ...
A mor megtette kotelesseget, a mor mehet
JAJMÁR
@karma1: Nos, akkor nincs mit tenni. Orbànnak rèm egyszerű dolga van... meg kell làtogatni ellenfeleit. Plàne, ha az èppen polgi.
(Tökmindegy mit ìgèrt... - mert azt ìgér amit akar, ès mindegy mit tart be, mert azt tart be amit akar - de hogy ezt Botka ne tudta volna? Hàt de :D) Mèg èn se vettem komolyan, ez a làtogatàs azèrt volt, hogy elmèletek szülessenek. Ès lőn.
magyarbakancs
@vukkocska: Félreértess elkerülése véget tisztázni szeretnék valamit.
Nem szeretem Orbánt ,és egyik pártot sem.
De amit a szocik csináltak 2002-2010 között az maga volt a vesző futás.
Az a kormány Horn kormányra gondolok aki 8% hasznot ígért a szolgáltatóknak kik bagóért meg vették a nemzeti vagyon nagy részét, az egy mocskos banda.
Ez a szerződést nem vizsgálta felül Gyurcsány és Bajnai,Megyessy-sem. Semmirekellő mocskos szarházi minden párt de ezt a szocik még felül überelik.
vukkocska
@magyarbakancs: Sok mindenben másként gondolkodunk, mint ahogy ebben is. Nem akarom Neked azt a listát feltenni, hogy mi készült el 2002 és 2010 között, mert nagyon hosszú, de a ggogle-ban megtalálod. A leglényegesebb a 600 km autópálya. Több ezer óvoda, bölcsőde felújítása, stb. A Horn kormány idején pedig lényegesen csökkent az államadósság, mert akkor ugye nem zsebbe került a sok-sok milliárd, hanem az ország érdekét szolgálta pl. a Bokros csomag is. És akkor nem volt sok ezer milliárd EU-s támogatás. Ehhez képest mik épülnek, gyarapodnak ebben a majdnem 8 évben? A zsebek aztán nagyon, meg a stadionok, stb. A kórházak meg pusztulnak, a szakemberek elvándorlásáról nem is beszélve.
Béla333
@magyarbakancs: 08.00
Olvashatod egy hithű szocialista véleményét, ami szokás szerint részben igaz!
Mert az igaz, hogy sokszáz km autópálya épült 2002-2010 között, de azt már elfelejtik, hogy azok a km-ek keményen túl voltak árazva. Esetenként több mint 40%-al!
Akkor most ez dicsőség vagy szégyen az akkor kormányzó MSZP/SZDSZ koalíciónak?
Eladott Ország
Az a helyzet, Gyulám, hogy az MSZP-nek óriási ziccerhelyzetei voltak az elmúlt másfél évben: a Rogán-féle belvárosi ingatlanpanamától a Rogán-féle letelepedési kötvénybizniszig, a Matolcsyféle közpénzek megváltozott jellegétől a Mészáros-klán vagyonosodásáig, amelyek közül egyikre sem sikerült felkapaszkodni, pozíciókat építeni, következetesen és érthetően kommunikálni a közvélemény felé, hogy egy maffia ejtette túszul az országot és erre pártállástól függetlenül mindenki ráb*szik. Az elmúlt években naponta tucatnyi téma és muníció állt rendelkezésre, amit egy ellenzéki pártnak kutyakötelessége lett volna meglovagolni. Kitartóan, minden rendelkezésre álló és nem álló eszközzel. Ehhez képest ma az az MSZP kész támogatni a kormány lázálmait, amelyik – egyébként helyesen – távolmaradt a terrorveszélyhelyzet alkotmányba fércelésének kamutárgyalásairól. Az az MSZP – és valóban nincs itt mit cáfolni – tavaly júniusban még álproblémának nevezte a bevándorlást, az ügy rossz oldalán ásta magát földbe és minden meggyőzőerő híján védte a társadalom szerint védhetetlen, kényes ügyet. Az az MSZP kész támogatni most a kormányt a kötelező kvótaellenes képzeletbeli harcában és védi a mundér becsületét Brüsszelben, amely végigasszisztálta a jogállam lebontását, a saját polgáraira erőszakkal rárontó kormány ténykedéseit. Azt hiszem, most jött el a pillanat az MSZP életében, amikor már csak önmagát szembeköpve remélheti, hogy megmaradhat tényezőnek a politikai palettán, és újra becsúszik a parlamentbe, ahol majd kényelmesen elüti az időt a soron következő választásig. Ha még lesz egyáltalán választás. Mert Molnár Gyula meggyőződése, hogy kurvának állni és szűznek maradni egyidőben lehetséges. Nem
bencemacska
@gulyasgyula: tegnap, 09:19
Az "erőszakos bevándorlás" ügy nyilván senkinek sem tetszik! Főként, ha a kormány "állítja elő":
Neked tetszik az a több mint húszezer bevándorló akik OV és holdudvarának tejelnek? Ők lehetnek muszlimok is!!!
Mi már nem esünk seggre, mert szerintem ott ülünk! Bár én már sokszor mondtam, hogy ennél rosszabb nem lehet és még mindig "sikerült" csalódnom!
Hogy mi ment Magyarországról a SzU-ba azt olyantól kérdezd meg, aki akkor rálátott az export - import üzletekre! Nekem nem lehet mesélni!
bencemacska
@magyarbakancs: tegnap, 09:35
Előre bocsájtom: Nem szeretem a szocikat (sem!), de legyünk realisták!

Egy dolgot nézz meg azután vonj le következtetést. Mennyi volt akkor a gáz- és a gázolaj világpiaci ára és mennyi ma?! Jóval kiesebb lehetne a számla, ha nem "térítenék el" a különbséget!
bencemacska
@vukkocska: tegnap, 20:57
Tökéletesen igazad van, de nem "1988-89-ben világválság volt.", hanem 2008-2009-ben
bencemacska
@vukkocska: ma, 13:44
Kicsit kiegészítlek :
- Horn 1994 - 2002 között volt miniszterelnök! Kár felelősségre vonni még a világválságért is!

"2002-ben Medgyessy Péter akkori miniszterelnök kinevezte Horn Gyulát a miniszterelnök EU-különmegbízottjának. 2004-ben az MSZP Európai Parlamenti választási listájának 2. helyén volt, de még a szavazás előtt bejelentette, hogy nem vállalja a képviselőséget."
(Tképpen ez nem is neked szól. Biztos elkerülte a figyelmed, hogy vannak, akik keverik...)
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 14:12
Egyet kifelejtettél az eszmefuttatásodból: OV-nak van annyi esze, hogy mi előtt valamit ellop, előbb hoz rá törvényt (lehetőleg salátatörvénybe rejtve) és utána törvényes a lopás!
OV ezt a 8 év ellenzéki lét alatt még Simicska eszét felhasználva, előre kidolgozta.
Ja, és kezében van minden hatalmi ág! Néhány bíró még kapálózik, de számuk gyérül!
terlasz
@gulyasgyula: Az a baj, kedves Gyula, hogy valamiért elbeszélünk egymás mellet. A fiatalságom tekintélyes részét a szocializmusban éltem, ezért aztán elég jól össze tudom hasonlítani a két rendszer előnyeit és hátrányait. Nincs olyan társadalmi rendszer, aminek csak előnyei vannak. A Kádárkorszaknak is voltak pozitív vonásai, sok tekintetben emberibb világ volt, mint a mostani, de ne akarjunk már visszafelé kacsintgatni, amikor előre is lehetne.
prognosys
@terlasz: Nagyon csodálkoznál azon, hogy én kit választottam 'falkavezér'-nek! De a 2018-as választástól biztosan távol maradok és ez egészen addig is így lesz, amíg ez a politikai szellemi métely uralja a közbeszédet
vukkocska
@bencemacska: teljesen igazad van. Gyurcsány kormány vége felé és a Bajnai kormány idején volt a világválság.
Eladott Ország
@bencemacska: ma, 15:25 Sajnos, ezért nem lehet demokratikus úton leváltani ezt a szarházi fidesz bandát.
bencemacska
@prognosys: ma, 16:07
Ha nem akarsz senkire szavazni, akkor is menj el, adj le egy érvénytelen szavazatot, mert azzal is kifejezed OV-val szembeni ellenszenvedet!
Ha csak ennyit tehetsz, ez is valami!
gulyasgyula
@terlasz: ..15.36 --tökéletesen egyet értünk ..Az összehasonlítás csak úgy értem hogy Moszkva nem éreztette a néppel hogy minden ügyben ő dönt , még akkor se ha olyan dolog volt amiben tényleg Ők döntöttek ..Míg Brüsszel minden hónapban előjön valami a kisembereket érintő előírással , törvénnyel ..Ami akár jó is lehet de nekem nem ez a demokrácia ..
gulyasgyula
@bencemacska: .. Volt olyan ami konkrétan érintett ..Apám sok bikát tartott amit az Olasz vagy az Orosz vitt el ..Az Orosz jobban fizetett és nem osztályozta hogy faggyuss de így volt a hizókkal az almával stb is ..26-évig ÁFOR-os voltam ..Az olaj nagyker árat 5-évente tárgyalták újra ...Tehát volt sok jó dolog is nem csak a megszálás ..A katonákkal meg semmi baj nem volt ..3 Orosz laktanya volt a közelünkbe állandóan sefteltünk velük ..
prognosys
@bencemacska: Én mostanában igyekszek egyenlő távolságot tartani minden politikai pártról. Így nem tudok egyértelműen sem rokonszenvezni, sem ellenszenvet táplálni egyik párt felé sem.
Orbánt, ugyanúgy mint Gyurcsányt és a többit a vele szemben táplált ellenszenv tartja életben.

És tudod miért mondom ezt: mert meggyőződésem, hogy Viktort azért választották 2010-ben és 2014-ben kormányfőnek, hogy 'nehogy Gyurcsány, vagy a szocik vagy a fasisztákok' legyenek...

Vagyis folyamatosan valami ellen szavazni mindig megerősít más valamit, ami nem jobb, mint ami ellen szavaztunk. Ezért működik Orbán uszítása! Nem számít, hogy jobb-e az országnak az ő tevékenysége, ha valakik ellen hatékonyan tud uszítani, az mind őt erősíti

Voltam egy lépéssel közelebb a politikához, voltam szavazatszámláló, sőt helyi képviselőjelölt is. Az emberek azt hiszik, hogy a szavazófülkékben leadott érvénytelen szavazatokon szereplő kifejezésekből (rajzolt akasztófa, fenyegető, becsmérlő üzenetek) bármi is eljut az érintettekhez...maximum a szavazatszámláló bizottság tagjai mulatnak jót ezeken a megnyilvánulásokon, majd a számlálás után szépen lezárják azokat egy csomagba, lepecsételik, elteszik ezeket is a többivel együtt és öt év mulva megy a darálóba! Ennyike

Soha annyi érvénytelen szavazattal nem találkoztam, mint 2014-es önkormányzati választáson. S volt bármilyen hatása ennek: semmi az ég egy adta világon.

Ha az Országban csak OV szavazna érvényesen - saját pártjára (ez nem tilos) -, akkor a törvények értelmében saját fejére teheti a koronát és azt csinál, amit akar.

Ha pedig ez nem tetszik, akkor bizony nem Orbánozni kell napi 24 órában, hanem ÉRTELMES és HITELES alternatívát kell tudni felmutatni A NÉPNEK vele szemben!

Nah ez nem látszik sehol!
bencemacska
@gulyasgyula: ma, 18:02
Az okozott problémát a magyar gazdaságban, hogy nem fejlődött, mert igénytelen volt a piac.
Nem is az orosz "exportból visszamaradt" árut kergettük!!!-:))))
De nagyon sok volt a reexport is, ami hasznot hozott nekünk, de az iparunknak nem tett jót!
bencemacska
@prognosys: ma, 18:16
Szerintem a 2010-es választást nem protest szavazatok döntötték el. Akkor nagyon sokan elhitték OV 8 évig tartó ellenzéki tevékenysége alatt kidolgozott ígéreteit.
Mi nem tudjuk megváltoztatni a rendszert - főleg ezzel az ellenzékkel, de befolyásolni tudjuk az arányát. Ha elmész szavazni, de érvénytelenül szavazol, befolyásolod a fideszre leadott szavazatok arányát.
A kétharmadot kellene legalább megakadályozni!
Én is számoltam szavazatokat, meg mozgó urnáztam is. Ismerem a rendszert. Nem kell rajzolni semmit, át kell húzni! Tollat vigyél!
gulyasgyula
@bencemacska: ...Nem tudom megitélni főleg ilyen távlatból de egy biztos 1960-as évek második felétől úgy épültek a lakások , kertes házak az országba mintha mindeki nyert volna a lottón ..Abban az időben a Nyugat kis Svájcnak tartotta az országot ..Igen benfentesnek kellett lenned hogy meg tud itélni hogy az akkori ipari fejlődésünk jó vagy rossz volt , Szászhalombatta a Tiszai vegyikombinát stb ..
bencemacska
@gulyasgyula: ma, 19:38
Nem voltam bennfentes, de olyan helyen dolgoztam, ahol a magyarországi export zöme átment.
Nagyon sok mindent nem értettem egy ideig, de nyitott szemmel jártam.
magyarbakancs
@Béla333: Minden politikai párt ki hatalmon volt az elmúlt 27 évben lopott,csalt és kiárusította a nemzet vagyonát.
Ezek mind politikaii értelmiség tehát az ő bűnük.Tehát ezeket kellene elszámoltatni ,hogy miért adták el a nemzeti vagyont miért áraztak túl a beruházásokat.
magyarbakancs
@vukkocska: Nem az a kérdés mit csinál egy párt milyen be rüházásokat.
szerintem ez természetes.
A gondom a hozzá állással, beszéddel ,reagálásokkal van.
Építhet nekem aranyórát torony lánccal ha a stílus a beszéd,viselkedés mocskos undorító egy párt résezésöl.
Szocik -Fidesz egy és ugyan
az mint egy szarkupac a szemembe.
Lop ,lop,lop,lop,lop
gulyasgyula
@bencemacska: ...Ilyen volta ""minerál impex"" is ..Ma már értem mi volt a munka ..Ide bujtatták a jó fizetésért aki nem fért be a pártbizotságra ...Semmit nem változott a világ ..Ma tanácsadónak alkalmazzák a barátokat , rokonságot ..
Béla333
@magyarbakancs: 07.34
Pontosan! Egyetértek!
Ezért az országgal szembeni bűn, hogy vannak akik azokat támogatják, akiknek a nyomorunkat "köszönhetjük"! Nem is kevesen!
bencemacska
@gulyasgyula: ma, 08:36
Képzeld el, hogy nálunk egy telephelyen dolgozott egy volt ÁVH-s és egy '56-ért kemény börtönévekre ítélt (64-ben szabadult) katonatiszt. És semmi bajuk nem volt egymással!
Biztos, hogy mindenben kisegítették volna egymást bármi történik!!!
Ez közlekedési vállalat volt,sok-sok impex-el közvetlen napi kapcsolatban!
vukkocska
@magyarbakancs: ??? Na, akkor az egész beszélgetésünkről ennyit. Ha neked mindegy, hogy vannak-e beruházások vagy sem, és csak a szép beszédet hiányolod, akkor befejeztem. Csak elmondtam a véleményemet, nem a meggyőzésed volt a célom. :)
magyarbakancs
@vukkocska: A beruházások nem kegy hanem szükséges dolgok.
Mert nálunk a politikus kezdemények valami kegy gyakorlásnak tartják a beruházásokat adnak a népnek te meg örüljél.
Igen fontos a közbeszéd.Nem tudsz meggyőzni mert utálom minden pártot.A pártok azért vannak,hogy kilopja még a szemedet is.
Átcsesznek mint szart a palánkon.
gulyasgyula
@bencemacska: ..Az élet a sors nagy rendező ..Ők az átlagnál okosabbak , inteligensebbek voltak és elfogadták nekik ezt adta sors...
Veleda
Az MSZP éppen csak a bejutási küszöbnél totojázik, akkor mit lehet várni tőle? Rosszabbak az eredményei, mint a 2014-es választáson voltak. Akkor miről is beszélünk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.