Azoknak a nemzeteknek van fennmaradási és előrelépési esélyük, amelyek a tudásra, a tradícióra, az ismeretekre és a kultúrára támaszkodnak – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) plenáris ülésén.

Kásler: fel kell készülni "az előttünk álló háborúra"
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Kásler Miklós azt hangoztatta, hogy a magyar felsőoktatás jó, ugyanakkor közös érdek még jobbá tenni.

Az oktatók felelőssége hihetetlenül nagy, hiszen rájuk van bízva a jövő, a tanárok szemléletén, példamutatásán, nemcsak az oktatáson, hanem a nevelésen is múlik, hogy egy tanuló milyen "örökséggel lép ki az életbe" – jelentette ki a miniszter.

Azt mondta, a negyedik ipari forradalom korszakában élünk, halmozódnak az ismeretek, ezért fel kell készülni "az előttünk álló háborúra", amely nem feltétlenül "véres" háborúkat jelent.

A magyar felsőoktatás tradíciói, a magyar hagyományok, az elért eredmények azonban olyan alapot jelentenek, amelyre lehet építkezni – emelte ki.

Kásler Miklós úgy fogalmazott, a magyarság kultúráját a kereszténység emelte újabb spirituális szintre, ez a szellemiség hozta létre az iskolákat, az egyetemeket, a kórházi rendszert.

Őseink generációi hozták létre egyedi kultúránkat, más nemzetektől megkülönböztető világszemléletünket, és nem szabad hagynunk ezt elveszni; ápolni, építeni kell, ez ugyanis a biztos alap, amelyre támaszkodhatunk – tette hozzá.

A miniszter azt mondta, bízik abban, hogy a kormány és a rektorok közösen előrébb tudják vinni a magyar tradíciókat, örökséget, a munkájukban pedig a mérce mindig az emberhez méltó ismeretanyag, viselkedés és tudás lesz.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
"Azoknak a nemzeteknek van fennmaradási és előrelépési esélyük, amelyek a tudásra, a tradícióra, az ismeretekre és a kultúrára támaszkodnak". Akkor nekünk magyaroknak végünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Hiteltelen [email protected] ember. Ha meglátom is hányok. Milyen baromságokat beszél. Ami azért az, mert ellenkező dolgokat tesznek. És ez a vezetője egy ekkora gigaminisztériumnak. Rohadék csicska.
solidedge
"Azoknak a nemzeteknek van fennmaradási és előrelépési esélyük, amelyek a tudásra, a tradícióra, az ismeretekre és a kultúrára támaszkodnak". Akkor nekünk magyaroknak végünk.
papa.49
Ajjaj már ez is háborúzni akar !!!
Venni kéne néhány ólomkatonás játékot így karácsonyra ezeknek a harcolós majmoknak , azzal háborúzzanak !!!
kereső
"Kásler úgy látja, a negyedik ipari forradalom korszakában élünk, de nincs mitől tartanunk, mivel a magyar felsőoktatás tradíciói és a magyar hagyományok olyan alapot jelentenek, amelyre lehet építeni. Úgy fogalmazott, a magyarság kultúráját a kereszténység emelte újabb spirituális szintre, és ez a szellemiség hozta létre az iskolákat, az egyetemeket, a kórházi rendszert."-tetszik!!!
Ez a spiritualitás különösen.
Gauntlet
Jó akkor fogj egy AK-t, egy level 3-as sisakot, 3-as tatyóval, oldalfegyver, napi hideg élelem, és vár téged Szíria, Afganisztán, Dél-Szudán, Burma...
papa.49
@Gauntlet: Ez az első patkánylyukba bebújna félelmében !!!
Clavigo
Vazzze,,,,,ez az Izé egy onkológus... elméletileg egy doki,,orvos. Ez ???,
nezelodo
Érdekes, aki bekerül ebbe a kormányzatba, akármilyen pacifista is volt előtte, mindegyik háborúzni akar hamarosan. Menjenek, csatázzanak, de minket hagyjanak ki és főleg ne hivatkozzanak arra, hogy minket meg Európát akarják megmenteni. Úgy látom Európa nem nagyon kér ezekből a megmentőkből, úgy ahogy én sem kértem fel őket az én megmentésemre.
m73
Látom ez a tetves kormány,nem fogy ki a hülye emberekből.
szalai77
[--Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
nevemnick
@papa.49: (13:04) ólomból más kellene neki, de tudok jobbat, pl. egy telefonos gyújtású C4-et, olyan 50 dkg körülit...
Ezzel biztosra mehetnének, pláne, ha benn van a ,,farkasveremben" a többi agyamenttel.
Jobb lenne a kihasználtsága...
:D
staro2
No még egy dilis aki háborúzni akar!
kokopelli
A Ványa bácsi jut eszembe "ezekről",akit a tajgán a pionierok figyelmeztetnek,
hogy már 25 éve vége a honvédő háborúnak!mire az öreg:
-..azt a rohadt istenit! Én meg 25 éve feleslegesen robbantgatom a vonatokat!
papa.49
@kokopelli: A ,,Ványa bácsin,, kifeküdtem ))))))))))))))
Nessy
Drága Kásler prof! Nem lehetne a helyett a sok szóvirág helyett mondjuk a szuper baktériumok, a körházi fertőzések ellen harcolni ilyen vehemenciával? Ezt a szép dajkamesét meg mesélje a legközelebbi elme szoc. otthon lakóinak!
Gauntlet
@nevemnick: erről eszembe jutott egy vicc.->
Partizánok bebújnak a náci őrjárat elől , a kútba. Mondja az első náci, a kút peremén él:
- szerintem az erdőbe mentek
Visszhang:- szerintem az erdőbe mentek
Második náci: - Unom ezt a visszhangot, bedobok egy gránátot
Visszhang: - szerintem az erdőbe mentek
:))))
justhpeter
Ez a Kásler vagy bolond, vagy ahogy Horizont mondta hiteltelen [email protected] ember.
Először én azt hittem ennek a jóravaló embernek elgurult a gyógyszere. Kezdtem sajnálni.
Másodjára, amikor a tízparancsolattal akart gyógyítani arra gondoltam hihetetlen cinikus.
Most, amikor azt mondja, hogy azoknak a nemzeteknek van fennmaradási és előrelépési esélyük, amelyek a tudásra, a tradícióra, az ismeretekre és a kultúrára támaszkodnak", majd asszisztál a CEU elzavarásához, azt gondolom ln is ami Horizont. Kásler hiteltelen [email protected] ember.
Peller Anikó
@justhpeter: "fel kell készülni az előttünk álló háborúra, amely feltétlenül gyilkos háborúkat jelent."

Ahha, szóval háborúra készülnek. Ez rendben is lenne, de ezek ellenünk készülnek gyilkos háborúra (nem véresre)

Bár szerintem okosabb lenne készülni egy jó verésre.
Nessy
Ezek a harcos kedvű szájhősök, az első pofontól kiterülnének, mint a gyalogbrekk. Ők is hátulról kiabáló hősök: Előre!!!
Jó pénzért a kedves mamát is eladják! Különösen a másét!
cikicakk55
Bele gondolni is szörnyű,hogy egy ilyen botcsinálta orvos az Egészségügyért felelős miniszter . Nem csoda,hogy a béka segge alatt az egészségügy. Balogh Atya lecserélése után azt hittem,hogy végre egy orvos végzettségű ember az Egészségügy élén. Sajnos ez is inkább Istenre bízza a gyógyítást,Ő besepri az állami támogatást és a több milliós fizetést. Isten meg gyógyít.,de ha a beteg meghal,az azért volt mert a beteg nem tartotta be a 10 parancsolatot.
Macskaszem
Mi nem akarunk háborút, de ha ez a tapló, meg a csúti tökvakaró háborúzni akar, jelentkezzenek a hadseregbe, és húzzanak el Szíriába, de haza ne jöjjenek, míg hősi halott nem lesz belőlük.
kereső
Mi van ezekkel a miniszteri székekkel? Beleülnek tudós elmék, akik saját tudományuknak akadémikusai ,és egyszeriben mind meghülyül?Vagy orbán beoltja őket valamivel? Kásler,Trócsányi,Palkovics...mi történik velük?Érthetetlen.
bencemacska
Similis simile gaudet!
Nem létezik, hogy van még valaki, aki ennyire tud hasonulni skizofrén főnökéhez.
silber13
@papa.49: Elég neki 30 deka nitrogén-trijodid!:))
Marivelsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
tudode
Háború! Háború!
.
Háború van TÖK FEJ BEJ-ÉKNÉL akkor, amikor
.
---- Orbán már nem az innovációban látja a jövőt
444.hu/2016/04/26/orban-mar-nem-az-innovacioban-latja-a-jovot
.
---- ROSSZ SCI-FIBE ILLŐ ARCFELISMERŐS HATÁRVÉDELMI RENDSZERT TESZTELNEK A MAGYAR KERÍTÉSNÉL
.
qubit.hu/2018/11/21/rossz-sci-fibe-illo-arcfelismeros-hatarvedelmi-rendszert-tesztelnek-a-magyar-keritesnel
..
---- Folyamatosan beszél a kerítés
soundcloud.com/g-bor-medvegy/folyamatosan-beszel-a-kormany-hatarkeritese
.
Aztán az sem semmi, hogy
.
24.hu/fn/gazdasag/2017/12/04/csaba-laszlo-orbanek-100-eves-lemaradasban/
.
És akkor milyen módon "harcolunk" a 0,4-ben, a hiányzó SZÜRKEÁLLOMÁNY hiányában!
.
Netán úgy, ahogy a RÓKA KOMA TEKERGETI A FARKÁT, csak nem éri el!
czibor41
--=--Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
kereső
sztelt!!!propi-és Szerkesztősége.Szeretném felhivni a figyelmet a Btk 200§-205§ szakaszaira,az itt megjelenő hozzászólásba burkolt hirdetések kapcsán.Különösen ajánlom figyelmébe a moderátornak,ha van!!- a legenyhébb büntetés kettő év. Kéretik takaritani az oldalt,és ezeket a hirdetéseket "hozzászólásként" kiszürni!
bakcsubakka
@Clavigo: Nem ! Nem orvos,csak barom. Gyenge a feje. De le van [email protected] !
bakcsubakka
Nyetenye ! Hát már ez is harcol? Háborúzik a saját énjével.De, ha lövöldözésre kerülne sor remélem tökön lövi magát sörétessel. Utána meg kell tanulnia egy furulyaművésztől,a lyukak befogását,hogy ne pesálja szembe magát.
Hülye vagy te vazze !
Borsodi
Nem tudom mi lehet az oka ha valaki a fidesz által kerül pozícióba vagy hatalomra megbolondul.Ismerősöm aki egyszerű dolgozó ember volt de bekerült a fideszbe mára úgy viselkedik mint egy diktátor agy mosott hülye lett.de háromszor annyit keres mint aki dolgozik.
human
Az oktatók felelőssége: Na megvannak a bűnbakok. A tanárok a felelősek. Nem a kormány aki népszerű tankönyvkiadókat zárt ki a közoktatás rendszeréből és adta helyettük a gagyi NER kompatibilis tankönyveket. Véletlen sem a kormány a hibás.

Építkezés az oktatásban: Egyelőre stadion építetek és nem oktatás helyett. Még a nemzetközileg kiemelkedő teljesítményű CEU-t is kipateroljátok. Helyett maradnak a középszer alatti egyetemek.

Új ipari forradalom: Ez alatt biztos azt érti, hogy évi 400 órát kell majd túlóráznia 250 helyett. Nagy pofon ez a hanyatló nyugati iparnak.

Ősi kultúránk: Ami ugye annyira egyedit, hogy nyelvünk tele van idegen nemzetek szavaival. A kereszténységet sem hoztuk magunkkal az Uralon túlról, hanem itt vettük fel idegen nemzetek nyomására. A vérvonalunk is elég kalandos múltunkról árulkodik.

Egyetértek, hogy büszkének kell lenni arra mire büszkék lehetünk, de nem többre és fennhéjázva arról áradozni mások teljesítményét lenézve.
Nessy
Már elnézést, de az ipari forradalmak pont azért "törtek ki", mert gépesítették a tevékenységeket, és kevesebb munkásra volt szükség!
Nálunk antiipari forradalomról lehet csak beszélni!
Igaz, a "kevesebb munkás" stimmel, de azoknak duplán kell dolgozni!
Elvtársak, hogy is szólt a nóta anno? 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás! Erre még kell, hogy emlékezzenek, Nagy Feró nem olyan rég énekelte!
Vagy unortodox lett már a Föld forgása is? A nap 24 órából és egy éjszakából áll?
karma1
@Marivelsa: Menj a kurva anyadba mindket alneveden, te pedofil allat... Es akkor meg finom urino voltam.
Mit csinal a modi? Miert engedi be ezeket a pedofileket az oldalra?
Ugy latszik, a Propi lett a media pocegodre...
Lepényleső
...amit majd a kormány robbant ki,ha már senkitől semmit sem lehet elrabolni?
simmering73
@karma1: Lehet központi utasításra tördelik a fórumokat.
kokopelli
@papa.49: ,ha tudnád milyen régi vicc!!!...de mindíg telibetalál! (;-))
balos
@karma1: Sajnos reklámozni kell a csalánok évében a kexet!A sok drebil fideSSes szülőgépnek!
magyarbakancs
"Azoknak a nemzeteknek van fennmaradási és előrelépési esélyük, amelyek a tudásra, a tradícióra, az ismeretekre és a kultúrára támaszkodnak – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten,"

Tényleg minden tiszteletem a volt Onkológiai Igazgatónak.
De aki a Gangeszi- Magyar körébe belép,befogadják az kérem mind meg hülyül?
Kérdezném milyen kultúrára támaszkodunk?
A lopás,a lenyúlás,a köpönyeg forgatás?
A tudásra támaszkodunk.
Bátorkodom megkérdezni az elmúlt 28 évben hány tudományos felfedezést tetűnk ami meg rengette a világot?
magyarbakancs
@Nessy: "Ezek a harcos kedvű szájhősök, az első pofontól kiterülnének, mint a gyalogbrekk. Ők is hátulról kiabáló hősök: Előre!!!"
Egy kis finom adalék az írásodhoz.
Volt kiképzőm mondta" nem előre hanem utánam".
Menyivel másabb a jelentése nem.
Desischado
Na, ez sem lesz már bolondabb. Inkább azon kéne lenni Mr Tízparancsolat, hogy rendberakni az egészségügyet, a CEU-t meg akkor miért kell elüldözni?! Na erre válaszolj, koszos köröm!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.