Az önkormányzat lemondott az elővásárlási jogról, így Tiborcz István előtt nyitva áll az út.

Orbán veje is a Várba vágyik – 370 milliót költene egy műemléki épületr

Bár a budai Várban található ingatlanok – főként műemléképületek – döntő többsége önkormányzati tulajdonban áll, akadnak olyan kivételes épületek, amelyek magántulajdonban vannak. Ám ezeknek a sorsába is van beleszólása a Budavári Önkormányzatnak, a kulturális örökség védelméről szóló törvényszerint ugyanis a magántulajdonú műemléképületek értékesítésekor az önkormányzatot elővásárlási jog illeti meg.

A múlt héten épp egy ilyen, magántulajdonú ingatlan ügyében kellett döntést hoznia az I. kerületi önkormányzat képviselő-testületének. A Fortuna utcában ugyanis egy patinás, csaknem 350 négyzetméteres műemléképületet kíván értékesíteni annak tulajdonosa. A szabályoknak megfelelően a tulajdonos megkereste a Budavári Önkormányzatot, hogy kíván-e élni elővásárlási jogával. Az ingatlan vételárát 370 millió forintban határozta meg a tulajdonos.

A fideszes többségű képviselő-testület mindössze egy hét leforgása alatt döntést hozott, és Nagy Gábor Tamás polgármester javaslatára lemondott elővásárlási jogáról.

Így az épület tulajdonosa akadálytalanul adhatja el az ingatlant egy másik magánszemélynek, aki információink szerint nem más, mint Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje.

Az ügylet érdekessége, hogy Tiborcz István ezúttal nem cégén – a luxusszállós érdekeltségeit tömörítő – BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-n keresztül szeretne ingatlant vásárolni, hanem magánszemélyként. Az nem derült ki, hogy mi a terve a műemléképülettel, ugyanis cikkünk megjelenéséig nem reagált kérdéseinkre.

Válaszolt viszont a Budavári Önkormányzat, amelynél főként arról érdeklődtünk, hogy a rövid határidejű döntés ellenére készült-e értékbecslés a szóban forgó ingatlanról, illetve, hogy van-e tudomása a kerületvezetésének arról, mi a terve a vevőnek az ingatlannal. Arról is érdeklődtünk, milyen szempontok alapján döntöttek úgy, hogy lemondanak az elővásárlási jogról. Bár mindezekre nem felelt az önkormányzat, azért elküldte álláspontját lapunknak. Azt írták:

Az elővásárlási jog kérdéséről a képviselő-testület minden esetben zárt ülésen dönt, az említett ingatlan esetében is így történt. A zárt ülés azt jelenti, hogy kizárólag a döntés, ami nyilvános, az előkészítési folyamatról és a szempontokról, az eladó és a vevő személyéről egyik képviselő-testületi tag sem adhat semmilyen információt a nyilvánosságnak.

Forrás: 24.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A Táncsics börtöncelláját INGYEN MEGKAPHATJA !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A Táncsics börtöncelláját INGYEN MEGKAPHATJA !!!
RonaGyuri
@RonaGyuri: lemaradt: az após mindeközben, csak a derék cenzor ezt is törölte
csak úgy....
@RonaGyuri: „Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de Európát is!” (Václav Havel)

Kezdem kapizsgálni,hogy mire gondolt Havel...
papa.49
@csak úgy...: Az ország esetében már KÉSŐ !!!
csak úgy....
@papa.49: Nem tudom,remélem nem lesz igazad!
papa.49
@csak úgy...: Ettől megszabadulni egyáltalán nem lesz egyszerű !!!
1 forradalom sok vesztesség emberben, eszközökben,
2 gazdaságilag tönkrement ország, még ha elhúzzák a csíkot, itt maradunk ,,meztelen seggel,, Európa közepén ,
3. betagozódunk vagy a kínaiakhoz, vagy az oroszokhoz tartománynak egyik rosszabb, mint a másik !!!
Összegezve ebből már jól kijönni nehéz lesz, és most mondom a nyugat MOST SE FOG IGAZÁN SEGÍTENI , MINT EDDIG BÁRMIKOR A TÖRTÉNELMÜNK SORÁN !!!
volvós
Ha Isten akarja, az egész " famíliát " ( fidess) magához szólítja...
papa.49
@volvós: Bár a JÓS szólna belőled !!!
tudode
Nem azért, csak ki tudja mi/ki miatt
.
---- Tállai András focicsapata jó sok pénzt kapott nagylelkű támogatóitól
.
24.hu/belfold/2019/04/29/tallai-andras-allamtitkar-focicsapat-tamogatas-mezokovesd-zsory/
.
Ahhoz képest, hogy az ÁLLAMNAK nem lenne pénze az adófizetők befizetései nélkül, ennél rusnyábban még NEM GARÁZDÁLKODOTT egy kormány sem!
Eladott Ország
" Éhínség nem azért van a Földön, mert képtelenek lennénk jóllakatni a szegényeket, hanem azért, mert képtelenek vagyunk jóllakatni a gazdagokat." - mondta Teréz Anya. Az Orbánc-famíliának a Dáriusz kincse is kevés, az tuti. Ameddig Mészáros Lőrinc vidéken terjeszkedik – értsd: felvásárolja azt a Mátrai Erőműtől a Balatonig -, addig Orbán Viktor veje, Tiborcz István felvásárolja a főváros legértékesebb, ámde üresen álló épületeit, hogy azokból luxushoteleket alakítson ki. Adjon be kérelmet szinte bármely épület megvásárlására, elutasító választ vélhetően soha nem fog kapni. Mégis ki mondana nemet a miniszterelnök vejének? Az már egy másik kérdés, hogy mégis miből van ekkora tőkéje a BDPST Groupnak? Az pedig már csak hab a tortán, hogy Tiborcz István és egykori cége a mai napig nem számolt el azzal a több mint 1000 millió forinttal – azt ugyanis az állam fizette ki az adófizetők pénzéből -, amellyel a magyarokat károsította meg, és amely végső soron valamilyen formában beleépült ezekbe a budapesti palotákba. A gond ezzel csak az, hogy ezek a luxusszállodák nem a magyar adófizetőknek, hanem Tiborcznak és köreinek jelentenek bevételt, amely bevétel aztán még több egykori palota és villa megvásárlására adhat lehetőséget. Ezzel pedig eljutunk oda, hogy egyre nehezebb lesz úgy elmenni nyaralni bárhova ebbe az országba, hogy ne a NER valamelyik éppen aktuális üdvöskéjének termeljünk bevételt.
kokopelli
Lassan eltűnik a különbség a város és a falu között? Csak-csak győz a szocializmus!
nezelodo
Ez nem hír! Az igazi hír az lenne, ha nem mondott volna le a független önkormányzat az elővásárlási jogáról. A nagy durranás meg a döntéshozók karrierjében lett volna, ha elSimicskásodnak.
Commenter
@papa.49: megteszi a Csillag böri is, ne szégyenítsük már meg Táncsics emlékét és a Várat azzal hogy ezt a szarospestát is beültetjük oda!
papa.49
@Commenter: Ha emlékszel rá kettő cellában volt a Táncsics, én arra gondoltam ami az udvar felől csak vasráccsal volt kellemes hűvös lehet télen -20 fokban ))))))))))))))))))
csak úgy....
@Commenter: @papa.49: Ti csak börtönbe tudtok gondókodni? Kényszermunka ,eselleg a vaternál a köbányába? :)
desir62
Ezt ajánlották az önkormányzatnak, mert különben ejnye-bejnye.
desir62
Csak úgy letud akasztani a fogasról 370 millát a milábunkon álló vejkó?
kereső
@görbetükör: Az.Plebejus. Semmi bankárkormány, semmi offshore, semmi kirivó gazdagodás- egytől,egyig maga a megtestesült puritánság,egyszerűség és semmi hivalkodás.
desir62
Az após adott neki kőcssön a 720e forint megtakarításából.
kereső
Mindenkit emlékeztetnék arra, hogy ezt mi vesszük a saját lábon álló leányzó férjének: Az elios++++cégláncolaton átjátszott adózatlan/Magyarországon adózatlan/ osztalékból.
nezelodo
@kereső: Ne keseregj, megtérül ez majd neked is, ha a százlábú Ráhel átadja a mérhetetlen tudását egyetemi tanárként az ott tanuló gyerekednek, esetleg az unokádnak. Az egyensúly előbb utóbb helyreáll.
kereső
@nezelodo: Nem kesergés- hanem düh!Csak éppen visszafogom magam. Na azt azért megnézném, amikor a sajátláb az én gyermekemnek tart előadást, annak aki phd-val rendelkezik, és tenné mindezt angol nyelven.
Eladott Ország
@kereső: Szégyen erre a jobb sorsra érdemes országra, különösen annak okulni vágyó generációjára és komoly szakmai tapasztalattal rendelkező tanáraira, hogy Orbán Ráhel koronázatlan királykisasszony valaga alá már nem elég csak kastélyokat, palotákat, kikötőket tolni, hanem újabban egyetemi karriert is kell. Egy komoly felsőoktatási intézmény lejáratása, egyben egy sötét szakadékba zuhant ország látlelete ez. Hogy egy alig több mint két éves gyakornoki állás minden szakmai tapasztalata elegendő az oktatói-előadói megbízáshoz.Amellett, hogy a Corvinus Egyetemen végzettek teljes joggal és tömegesen elkezdhetik szégyellni a diplomájukat, megállapíthatjuk, hogy annál szomorúbb nincs, mint amikor egy kézivezérelt rendszer idáig süllyed: hogy a távirányító fölött önhatalmúlag rendelkező miniszterelnök családtagjai is elhiszik magukról, hogy kivételesen tehetséges emberek, hogy megérdemlik, hogy jár nekik a pódium és a beleszólás. Ez maga a pártállam definíciója és keresztmetszete, ahol a tudás, a teljesítmény, vagy az igazi tehetség kizsigerelt, üres fogalmakká devalválódtak. Innen már csak a züllés és a leépülés marad. Az rendben van, hogy lopnak (nem, dehogy van rendben), de amikor már minden kontár belepofázhat, oktathat, eldönthet, onnan a szürkeállomány előbb-utóbb elmenekül. Mert az az ország, ahol a Ráhelekkel elhitetik, hogy ők valakik, az szép lassan a senkik országa lesz. Ez a törvényszerű. i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--02YlJQn_--/ydgxiwrgzkqznbdi0qpf.png
nezelodo
@kereső: Mi azért tudjuk, hogy amolyan "Elenásan" lett kinevezve, mert arról nem hallottam, pályázatot írtak volna ki az állásra, és a sok ezer felkészült fiatal jelentkező közül választották volna ki a legjobbat. Azért ne húzd fel magad, nem ér annyit az egész famíliája sem.
Yoda69
Ugyes, a fideSSes testulet lemondott elovasarlasi jogarol, igy az orban klan tulajdonaba kerul ez is. Persze csakis kozpenzert ami elvesztette kozpenz jelleget.
CsipkeRózsa
@RonaGyuri: ma, 09:39

Az elmúlt időszakban, több cikk alapján, voltak olyan gondolataim, hogy Orbán szeretné magához ölelni az erdélyi és az ukrajnai terület magyarok által lakott részét. Úgy látszik, valóban vannak ilyen törekvései.
nemfideszes
Kommunista módszerekkel építik a saját feudalizmusukat, ahol az átlag ember csak egy jogfosztott olcsó munkaerő lehet a fideszes oligarchák földjein, vagy gyáraiban.
CsipkeRózsa
Remélem, közel lesz Tiborcz új épülete apósa hivatalához, akár naponta odaugorhat.

Azt is remélem, nem mi fogjuk felújítani is, ha már ilyen olcsón hozzájut egy műemlékhez.
RonaGyuri
@CsipkeRózsa: lehet a menza tetszett meg neki! =))
Clavigo
Ezt a szardarabot is magasra dobta a szennyvíz...
RonaGyuri
@Jozefina: kell spórolniuk mert kevés a fizú
tudode
Na fiúk, MI VAN A PUTTONYBAN:
.
--- A milliárdosok lebuktatásáról Sándor István (Papa)(volt) főnyomozó
.
www.youtube.com/watch?v=pr6k6MUVbTQ
.
Kabaré az, hogy ALKALMASSÁGI VIZSGÁLAT kötelező egy buszsöförnek, aki 30-40 utas életéért felel, de AZOK, akik élet, halál urai "még" NEMZETBIZTONSÁGI vizsgálat alól is kibújKÁLNAK!
Qqberci
Szokatlan lesz utána a váci fogház... Bár ott is van Dunára néző cella, csak magasan van az ablak...
Commenter
@csak úgy...: csak úgy neked is mindenről a kényszermunka meg a bánya jut eszedbe? Lennének még itt alternatívák, amelyek nagy szerencséjükre az agyonszidott EU-nak már nem alkalmazhatók, de a világ legdemokratikusabbnak mondott országokban egyes államokban igen. @papa.49 nevében nem szólhatok, de igen én ilyen büntetésben is tudnék mondjuk amerikai állampolgárként gondolkodni. De nem kell ezt túlspilázni, a népharag megteszi majd, amit meg kell tennie...
moareka
Ilyen egy kitűnő após-vő közötti kapcsolat... A húsvéti ebédnél azt mondta a vejkó: ...apuka olyan szép az a puritánul berendezett irodája...tényleg apa,- szólt a ezerlábon álló lány,- a Pistinek ez az álma, hogy legyen háza a Várban...Már szóltam Nagy Gábornak, hogy felejtsék el az elővásárlási jogot, mert ez az én húsvéti ajándékom nektek, na meg a népnek egy kis újabb meglepi...
Lepényleső
Miért is lenne nyilvános egy olyan döntés háttere,ami a nyilvánosság tulajdonszerzési
lehetőségéről szól? Nyilván senki nem is sejti mi lehet a döntés hátterében,még akkor
sem,ha a nyilvánosság elől veszik meg közpénzen,ami ma már elveszítette köz jellegét?
terlasz
Szóltak a tulajnak, hogy el kéne adni az ingatlanát, mert ha nem, akkor baj lesz.
Desischado
Már mindent leírtatok, nekem csak az a kérdésem, hogy meddig fgo még ez így meni?! Meddig tart még a sikersorzatuk?! És ilyenkor miért nem pofázik a lakájmédia, hogy honnan van ennek a rühes, tolvaj parazitának erre pénze?!
evacica
@Desischado: Addig míg ez a hülye megvezetett birka nép eltűri Orbán vircsaftját! Normális országban már rég ülne ez a bűnöző banda!
Eladott Ország
Kitagolták a fákat a városokból, meg az erdőkből, - piros traktor jó traktor, oda viszi a rönköt, ahova köll - kitagolták az értékes bérlakásokat - sz@rért-húgyért - ugyanoda viszont jól betagolták magukat, meg pereputtyukat. Magyarország ? ...ez itt Orbánisztán a csúti bűnöző vályogvető vajda birodalma !
kokopelli
@Eladott Ország: ...akkor azért tették ki a táblákat,hogy az utcán mit "tilos elvégezni"?
desir62
Köcsköméten mög van még a Cifra Palota?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.