Varga Judit a Die Weltnek: "Magyarország csak azt teszi, amit mindenki megtesz Európában"

A Die Welt című konzervatív német lap "Magyarország csak azt teszi, amit mindenki megtesz Európában" címmel közölt írást vasárnap a hírportálján Varga Judit igazságügyi miniszterrel folytatott beszélgetés alapján.

A lap tudósítója, Boris Kálnoky írásának bevezetőjében kiemelte:

Varga Judit szerint a "liberális véleménydiktatúra" megnyilvánulását jelentő "álhír", hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló új magyar törvény kiüresíti a demokráciát.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a rendkívüli jogrendnek vége, amint elmúlt a veszély, ami "objektív kritérium", hiszen nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is "meglehetősen világos lesz", hogy mikor ér véget a világjárvány, és vele együtt a veszélyhelyzet.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy másokkal egyeztetve szüntetik majd meg a veszélyhelyzetet.

Erről "minden országnak önállóan kell döntenie" – mondta Varga Judit.

A miniszter visszautasította az Európai Bizottság európai értékekért és átláthatóságért felelős tagja, Vera Jourová azon követelését, hogy a kormány rövid időn belül adja vissza különleges felhatalmazását. Mint mondta,

a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet a megfelelő időpontban "a szükségesnél egy nappal sem korábban, és egy nappal sem később" vonják majd vissza.

Azzal kapcsolatban, hogy az uniós biztos szerint a számos tagországban bevezetett vesszélyhelyzeti törvények a demokráciát potenciálisan fenyegető veszélyt jelentenek, a miniszter kiemelte, hogy az általánosítás helytelen.

Amíg ezek a jogszabályok az alkotmány keretein belül vannak és működik az alkotmánybíróság, nincs veszélyben a demokrácia, sem Magyarországon, sem más európai államokban

- mondta.

Hozzátette, hogy a veszélyhelyzet megszüntetéséről az Országgyűlés dönt, a járvány elleni védekezésről szóló törvény így éppen a parlamentet erősíti. Arra a felvetésre, hogy a Fidesz kétharmados többséggel rendelkezik a testületben, így nemigen várható, hogy a kormány szándékaival ellentétes döntést hoz, kijelentette, hogy

aki ezt kifogásolja, annak valójában a magyar választókkal van gondja.

Mint mondta, ez nem jogi, hanem politikai kérdés. Rámutatott:

a választók két éve úgy döntöttek, hogy kétharmados parlamenti többséggel ruházzák fel a kormányt, két év múlva pedig ismét döntenek majd.

Arra a kérdésre, hogy miért nem rögzítettek időbeli korlátot a jogszabályban, elmondta, hogy ennél jóval erősebb parlamenti ellenőrzést építettek be. A parlament bármikor visszavonhatja a kormánynak adott felhatalmazást, ami "sokkal erősebb garancia" annál, minta beleírtak volna a törvénybe egy időhatárt, amelynél "az ég tudja milyen helyzetben lehet az ország".

Hozzátette, hogy a veszélyhelyzet idején tett intézkedések e jogrend megszűnésével automatikusan érvényüket vesztik. Azonban elképzelhető, hogy egyes intézkedésekre továbbra is szükség lesz, de erről a parlament dönt majd, így ezek a döntések "szabályos törvények, és nem rendeletek" lesznek.

Varga Judit hangsúlyozta:

a parlament félreállításáról tett kijelentések azt mutatják, hogy a nyugati sajtó valamit nagyon félreértett.

A törvényhozás egészen az ülésszak végéig, június 15-ig "teljesen normálisan" dolgozik tovább, működnek a bíróságok és működik az alkotmánybíróság is, vagyis továbbra is érvényesül "a fékek és egyensúlyok" rendszere.

A kormány csupán az azonnali döntést igénylő ügyekben jár el a megszokott jogszabályalkotási eljáráson kívül, például azért, mert az állampolgárok és a gazdaság érdekei miatt azonnal fel kell függeszteni a hitelek törlesztését. A különleges felhatalmazás ilyen ügyek rendezésére való, és csak ezekre korlátozódik – fejtette ki az igazságügyi miniszter.

Így az EU és az Európai Néppárt (EPP) részéről megfogalmazott vádak, amelyek szerint Magyarországon a rendkívüli állapot révén kiüresítik a demokráciát, valójában "álhírek", és egy európai "liberális véleménydiktatúra" megnyilvánulásai.

Ezeket az embereket valójában az zavarja, hogy Magyarországon konzervatív kétharmados többség van

- jelentetett ki Varga Judit.

Hozzátette, hogy különösen a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államiniszterével, Michael Roth-tal – a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusával – folytatott tárgyalása volt csalódást keltő. Mint mondta, német tárgyalópartnere telefonbeszélgetésük alkalmával nem mutatott érdeklődést a válaszaira, csupán dokumentálni kívánta, hogy kifejezte aggodalmát, és kérése ellenére nem volt hajlandó megnevezni a törvény azon részeit, amelyeket kifogásolhatónak tart.

Varga Judit aláhúzta, hogy felháborítónak tartja ezeket a jelenségeket, és kiemelte, hogy több "bátorságot" és nagyobb "szolidaritást" vár a német Kereszténydemokrata Uniótól (CDU) és testvérpártjától, a bajor Keresztényszociális Uniótól (CSU).

Felvetette:

"kereszténydemokrata barátaink" nem jelentik ki "nyilvánosan, bátran és szolidárisan, hogy nem úgy áll a helyzet, ahogyan a sajtóban lefestik".

Hozzátette: az EPP vezetése a tagpártok többségének akaratával szembeszegülve "szándékosan feszültséget kelt", ami "rendkívül káros", hiszen amint Orbán Viktor kormányfő a CDU-elnökéhez, Annegret Kramp-Karrenbauerhez intézett levelében kiemelte, az olyan időkben, mint a mostaniak "fontos, hogy megőrizzük egységünket".

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
igen valóban félreértettek valamit: abban a tévhitben vannak, hogy ti kulturált normális emberek vagytok, s nem csak ócska véglények! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Nem a magyar választókkal van a gond, hanem kifejezetten csak veletek.
Qqberci
A nyugati sajtó pontosan érti a gágogást...
solidedge
Nem értettek ők semmit félre. Azt látják messziről amit mi 10 éve testközelből. Egyébként szánalmas és nevetséges ahogy a fejlett demokráciát gyakorló országok kritikáit az Orbán sleppje kezeli.
sveikukac
Gondolom, nem egyedül én vagyok allergiás arra, ha hülyének néznek...
Amúgymáskülönbenegyébként magyarázza már el valaki - ragaszkodom Németh Szilárdhoz, mint a Fidesz legértelmesebb tagjához - miként függ össze a vírus elleni küzdelem, a Városligeti építkezéseket leállító fővárosi rendelet hatálytalanításával?!?! "Mert most aztán télleg bármit megtehetünk, ezzel a kierőszakolt felhatalmazással."
Nem csak Orbán, az egész Fidesz g..ci. Szerintem.
RonaGyuri
igen valóban félreértettek valamit: abban a tévhitben vannak, hogy ti kulturált normális emberek vagytok, s nem csak ócska véglények! =))
Béla333
Direkt félreértik a fényestekintetű lépéseit...
Inkább csak küldjék a pénzt, a többivel kapcsolatban meg kuss legyen.
tudode
Persze!
.
Mindenki agyalágyúlt, őfélesége pedig helikopter!
.
Olyan izgága, fecsegő, mintha mindenki otthonában lenne egy renitens, neveletlen, aki a sarzsija mögött is szakbarbárként hadicselezik!
.
Ráférne erre az országra már egy kis nyugalom, amely csak akkor adatott meg, amikor a Bajnai kormány szakszerűen, mindenféle magamutogatás nélkül tette azt amit vállalt. rá oda kell figyelni!
.
----- HVG: Bajnai Gordon: Ez a válság az utolsó figyelmeztetés a kormánynak
.
olkt.hu/hvg-bajnai-gordon-ez-a-valsag-az-utolso-figyelmeztetes-a-kormanynak/
.
(((((((((((())))))))))))))
.
kokopelli
@Qqberci: Már a különbség is más a két ország jobboldali pártjai között!A németek konzervativ pártjai
(CDU és CSU) soha nem lépné át a demokratikus határokat,amíg a magyar fél nem is tudja,hogy mi az a határ!
Amennyiben anno a CDU fiatal kereszténydemokrata tagjai A.Merkel-lel a H.Kohlt mint Kanzellárt lemondásra kény-
szerítették a "fekete pártfinanszírozása" miatt,addig ki tenné azt az Orbánnal,a Lölővel közös schwarz lóvéja miatt?
A hungárikumot miért nem magyarázta el a germánoknak?Magyar virtus cca. 45%-al 2/3-os többség a Parlament-
ben! Nála is beállt a szelektív memóriazavar?..néha kifizetődik??
illusion
Csak azért nem öllek meg, mert nem vagyok gyilkos.
Ha gyilkos lennék, egyből megölnélek.

Van kérdés? Szerintem se kérdezz vissza most!
Mert egyből megöllek, geci!
troppauerhumer
Na most mindenki megértheti ,ami eddig is világos volt mit jelent a Nemzeti Együttműködés Rendszere..
Itt már régóta nem balról,vagy jobbról van szó kishazánkban,hanem demokrácia ,vagy diktatúra kérdéséről.az a rendszer amely nem a nemzet egésze érdekében lép fel, és amelyik közben milliókat is rekeszt ki a nemzetből, az kétségtelenül nem lehet valóban nemzeti - idegen szóval nacionalista. Hanem csupán színlelt nacionalista. Ál., tettetett, megjátszott stb.Itt már régóta nem balról,vagy jobbról van szó kishazánkban,hanem demokrácia ,vagy diktatúra kérdéséről.
Ugye még sosem láttunk olyat, hogy hangzatos, radikális eszméknek behódolt agymosott tömegeket maguk mögött tudva, szerzett hatalmat valamely véreskezű, elnyomó diktatúra? Ja de. Volt ez már elferdített vörös, volt fekete. Most épp zöld.
Újracsomagolták mert már vállalhatatlanná vált, kicsit modern irányokat kapott, nemzettthynek hazudták, aki meg nem ismeri fel újra lelkesen hallgatja a régi lemez remixét.
Fideszék lőttek maguknak egy országot. Le is lőtték szépen. Aztán meg leamortizálták. Majd szabályosan kirámolták.Hogy erre rámegy az ország gazdasága, a jogrendje, az egészségügyi és az oktatási rendszere, hogy teljesen szétszakad a szociális háló, hogy lassan hatalmas távolságra nyílik az olló a kegyencek és az összes többi között, hogy lassan már a társadalom fele a létminimum alá kerül, hogy nincs számukra életcél, kitörési pont. Hogy az ország tortáját több szeletre vágják, mint valaha korábban, viszont sokkal kevesebben kapják meg ezeket a szeleket, mint eddig valaha az őket nem érdekli.
De hányan ismerik fel,hogy a rendszer igazságtalan,a választójogi törvény rossz,az esélyek egyenlőtlenek,az oszd meg és uralkodj elve működik,a kamu pártok szaporodnak,a média többsége a rezsim kezében,a lopott ezer milliók szintén,a köztársaság felszámolva..?!
Persze, hogy Európához tartozunk, csak előbb le kell győzni a maffia-vezírt, Orbánt,hogy Európához tartozzunk!
Annyira ódzkodnak a jogállamisághoz való...
csak úgy....
nekem az a fura jucika,hogy benneteket mindíg de mindíg félreértenek!
Clavigo
Ebben a nőstényben kinek a faszát kell tisztelni...???
SystemError
Nem értett semmit félre. te magyarázkodsz, mint egy rühes szélhámos!
illusion
Mi a szépség?
Ki a szörnyeteg?

A kurva anyád!
Megölni a gyilkosokat milyen már?
Nem akarod tudni.

Az a sok cigány bűnöző...
Tele van az ország cigány bűnözőkkel.
Mindet meg kell ölni, hogy kicsit jobb legyen.

Túl sok a cigány, túl sok a zsidó, túl sok a paraszt Magyarországon - és ez a baj !!!
Ezért nem lesz Magyarország normális, soha.
Átjáró nyugat és kelet között...
Ez a baj!!!
Csizmás Kond
A németek miért nem mennek spárgaszedni, akkor nem kéne más országokból behordani a fertőzött munkaerőt.
vitriol
ez a szerencsétlen varga j, anyóspajtással megtámogatva tévedhetetlennek hiszi magát, pedig a gyenge tudását nagyképűséggel ellensúlyozza!
peterkelemen
Alkotmány? Egy vicc. Azt a nép soha nem hagyta jóvá így arra ne hivatkozzon még, akkor sem ha az jogilag nem kell.
illusion
Egyet értesz vele?
Túl sok az erőből értő cigánybűnöző.
Túl sok a fehérgalléros zsidó bűnöző?
Túl sok a primitív paraszt aki ezt nem érti?
Szerinted is?

Geci vagy?
Szavazz a Fideszre!
Ha geci vagy, szavazz a Fideszre.. Fidel Castro-ra !
A kurva anyád !!!

Ha polgárháború lesz, simán megöllek. és nem fogok érezni közben semmit.
Már most sem érzek semmit a gyilkosok iránt.
A gyilkos jobboldal...
A nácik...
A fasiszták...
A nyilasok...
Már most sem érzek semmit, ha le kell ölni titeket, mint a disznókat.
Már most sem érzek semmit!
illusion
Nektek vannak ketrecharcosaitok?
Szerinted kit érdekelnek?
A kis primitív gecik?
A buta ketrecharcosok?

Milyen érzés agyon ütni egy náci magaraúr ketrecharcost?
A kutyát nem érdekli!
Talán benne leszel a hírekbe - talán, nem.
Buta magyar ketrecharcos.
illusion
Leülteted BNV-det, és 20-al mész át ott, ahol 120-szal is átmehetnél?
Te tényleg ennyire hülye vagy?
kulabombaafityiszre
Sajnálom az orbánt védő papagájokat,hiszen szerintük,őket mindig,mindenkor,mindenki félreérti.
illusion
Úgy érzem most jött el az idő, hogy pár hülye magyart bántani kell - akik nem értenek a szóból.
Konkrétan bántani kell őket hogy értsenek a szóból. - a kurva anyád!
illusion
Én már bántottam pár embert az életemben.
Mert megérdemelték.
Egyszer fogdádában is voltam miattuk - akiket bántottam.
Hát persze, hogy cigány gecik voltak.
De nem bánom !!! Újra megtenném !!! Újra és újra !!!

Érted ezt, geci?
illusion
Igen, több rossz embert is képes vagyok bántani.

Kb ötöt egyszerre is képes vagyok bántani (öt nácit egyszerre) - de az már vérre megy, az mát hallig tart.
Megöllek.
Képes vagyok ölni, ha úgy alakul.
Sajnálom?
illusion
Képes vagyok ölni a magam és a
Nekem nem kell fegyver, hogy levadásszalak, hülyegyerek.
A családom védelmében.
Te fegyvert veszel, hülyegyerek!
Nekem nem kell fegyver, hogy visszaküldjelek az origóba, a nihilbe.
Puszta kézzel intézem a dolgaimat - vágod, geci?
csak úgy....
@Csizmás Kond: van közöd hozzá? na látod!
illusion
Soha nem veszek önvédelmi fegyvert.
Nekem nem kell !!!
Puszta kézzel küldelek vissza a pokolba - ahová tartozol !!!
illusion
www.youtube.com/watch?v=RCMXO9sBIcU&list=RDRCMXO9sBIcU&start_radio=1
Nem azért öllek meg, mert ölni tudnék.
Csakúgy - ha úgy alakul.
Készülj fel, ha úgy alakul. Mindig legyen nálad egy vadászkés. Ma senkit nem érdekel a 8 centiméter.
Éegyen 20 centiméter.

A lőfegyverekbe nem hiszek.
Simán neki megyek, annak, aki lőfegyvert fog rám - SIMÁN.
Mielőtt lelőnél én leszúrlak.
Erről nem kell többet tudnod.
illusion
Ez nevetséges!
Most szarom le kerszbe-hosszába az egészet!
Már nem érdekel semmi!
Mostantól - semmi!!!
Zsopiale
Úgy hazudik, mintha kötelező lenne... ja, bocsánat, neki kötelező is... Meglátjuk ki nevet a végén, te mocskos szarbángeci cseléd náci kurva... a választók fele sem döntött mellettetek te patkány geciláda riherongy ringyó...
Nessy
Szegény politikusaink! A szívem szakad meg értük! Őket mindig, mindenki "félreérti"!
Tényleg "félreérthető" pár mondata!
Az Alkotmány nélküli fideszes taláros testület ügyel a demokráciára.
A vészhelyzet akkor ér véget, amikor O.V. akarja, természetesen a fideszes szavazóival "egyetértésben".
A mostani rendeletek érvényüket vesztik a vészhelyzet megszünésével, kivéve ami nem, amire természetesen a bátor emberek most is megnyomják az igen gombot, és átlényegülnek egyből törvényekké, minden vita, egyeztetés nélkül.
A jelenlegi rendeletek mindegyike a járvány elhárítása érdekét szolgálja.
Na, ezt már meséljék egy Alzheimeres otthon lakóinak!
polar450
Úgy hazudik a nő, ahogyan elvárják a pártban!
"Miért ez a kicsi ország van állandóan napirenden" (by Varga)
Miért is?
Miért is vagytok felfüggesztve?
Mi van a jogállami normákkal?
Mire kellett Orbánnak az abszolút felhatalmazás?
Yoda69
Kapcsolódó cikkek
Áder János Varga Judit anyósát nevezte ki az Országos Bírósági Hivatal egyik elnökhelyettesévé

Mi mást is mondhatna ez a droid?
RonaGyuri
Echte „Falschnachrichten“

avagy egy eklatáns példa arra, hogy hogyan szokott az MTI és a párt központi napilapja hírt hamisítani

A párt központi napilapja vezető írásának főoldali kínálója:
„Varga Judit ezúttal a Die Welt-nél öntött tiszta vizet a pohárba

A konzervatív német lap Magyarország csak azt teszi, amit mindenki megtesz Európában címmel közölt írást.

«A Die Welt című konzervatív német lap „Magyarország csak azt teszi, amit mindenki megtesz Európában” címmel közölt írást vasárnap a hírportálján Varga Judit igazságügyi miniszterrel folytatott beszélgetés alapján.» - kezdi a mondókáját az MTI re hivatkozva a Magyar Nemzet.
S ez a „javítás” sem sokkal kisebb, csal szofisztikáltabb hírhamisítás. Ugyanis az inkriminált Kálnohy cikk címe egy idézet, a kitett idéző jelekkel:
Így néz ki: „Ungarn tut nur das, was alle in Europa tun“!
Igen a német lap idézi a magyar (i)gazságügyér pofátlan hazugságát
RonaGyuri
@RonaGyuri: csak szólok a Magyar Hírlapban már helyesen Varga: ... jelent meg!! =))
csipetke
Nincs ebben semmi különös.Varga,ha orbán húsosfazeka mellett akar maradni,azt szajkózza,amit a szájába rágtak,mégha az ordas nagy hazugság is.Ennyi.Mindenesetre külföldön is látják,hogy mi folyik itt:-a puhos bevezette diktatúra
kokopelli
@RonaGyuri: ..az "Axel Springer Verlag" -nak nyilatkozott,amihez pl. a "Bild Zeitung" is tartozik?!" Évtizedek óta röhög-
nek a "normálók" a "Bild" egykori cikkén:
"Háziasszony megölte férjét,és ledarálta egy nagy ipari húsdarálón!"...A válasza arra az volt erre a normális médiának
hogy: "A hír igaz,mert a Bild Zeitung biztos beszélt a vagdalthússal!"
A Katinkát is ledaráltatja az Axel Springer,ha rájuk hívatkozik??? (;-))))
SystemError
@Pegero: 20:11 Hát te akkor is nagyon hülye vagy..:) Tanítsd már meg a többit is egy kis humorra, főleg a pukkancs kis majmot! :)
Nessy
Száz szónak is egy a vége! Orbán elérte amit akart, és azt többé nem ereszti! Lehet ezt magyarázni, mindenféle jól hangzó politikai szlogennel fel cicomázni, a tény egy szó! Teljhatalom! Jó pénzért, kedvezményekért, támogatója mindig lesz!
ómió
Inkább csak anarcholiburnyák hazudozó!
Aki Én
@ómidióta: Hogy beszélsz Vargáról?
kokopelli
@csak úgy...: nem akartam kijavítani őt,de a spárgát nem szedik,hanem szúrják:.."Spargelstechen"!
Azok a családok akik minden évben a bajoroknál azt csinálják pár hónap alatt az egész évre való €-t megkeresik,
és minden évben a szokásos családhoz mennek! Nem is kell hívni őket,mert profik!
kereső
Nincs semmi félreértés- csak éppen a magyar (i)gazságügyminiszter hazudik- bele, Európa arcába.Mert minden hülye szembe jön az autópályán.Szégyen ez a dekázó nőszemély.
Zsopiale
Érdekes hogy mindig ezt a szegény náci hazaáruló világbiztonságot veszélyeztető NER-SSevik söpredéket értik félre ezek a szemét EU-sok...
kokopelli
"a keresztény-demokratikus barátaink...nem jelentik ki,hogy nem úgy áll a helyzet..bla..bla..bla..stb." Rossz duma!
Lehet,hogy nem is a barátaitok,mert nem azt csinálják ami nektek tetszene, mert pl. nem értenek vele egyet!?
A német CDU/CSU elsősorban a saját választóinak ill. az általuk kormányzott országrésznek tartozik megfelelni!
A többicsak huszadrangú baromság!
Nessy
@kereső: Varga teljesítmény elismerésre méltó! Komoly ábrázattal és mély meggyőződéssel adta elő a "független Alkotmánybíróság" ellenőrző szerepe. a kormánytöbbséggel rendelkező "független parlament" döntése, a "választók akarata" című nagy monológot! Minimum Kossuth díjas előadás volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.