A külgazdasági és külügyminiszter azt kérte Klaus Iohannistól, Románia elnökétől, hogy adjon több tiszteletet a magyaroknak.

Szijjártó: adjon több tiszteletet a magyaroknak Románia elnöke!

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban Klaus Iohannis szerda déli televíziós beszédére reagált.

Az államfő azzal kapcsolatban fejtette ki véleményét, hogy a román parlament alsóháza a közelmúltban hallgatólagosan elfogadta Székelyföld területi autonómiájának a törvénytervezetét. Klaus Iohannis kijelentette: a parlamentben a legnagyobb erőt képviselő Szociáldemokrata Párt (PSD) "azért harcol, hogy Erdélyt odaadja a magyaroknak". Magyarul köszöntve a PSD elnökét, feltette a kérdést: vajon mit ígért Orbán Viktor magyar miniszterelnök cserébe a megegyezésért?

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a román elnök nyilatkozata

"kifejezetten civilizálatlan és gyűlöletkeltésre alkalmas."

Klaus Iohannisnak tisztában kell lennie azzal, hogy az Erdélyben és Székelyföldön élő magyarság döntő többsége rá szavazott a román elnökválasztáson – mondta.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország abban érdekelt, hogy jó kapcsolatot ápoljon Romániával, hiszen a két ország fontos gazdasági partnere egymásnak, és az Erdélyben és Székelyföldön élő magyaroknak is érdekük, hogy normális legyen a kapcsolat a két ország között.

Az elmúlt napokban azonban a román állam képviselői sorra olyan nyilatkozatokat tettek, amelyek megnehezítik a jószomszédi kapcsolat fenntartását

- tette hozzá.

(MTI)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

olivetti
Nem kell átmászkálni Posványosra, kakadu, uszítani meg főleg nem, aztán sír a mocskos pofátok, amikor szívatják a magyarokat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
"Magyarul köszöntve a PSD elnökét, feltette a kérdést: vajon mit ígért Orbán Viktor magyar miniszterelnök cserébe a megegyezésért?"
Pénzt, pénzt, sok pénzt, még több pénzt...
Béla333
Orbánék keverik a szart, aztán csodálkoznak, ha büdös lesz! (Vagy nem is, csak úgy tesznek!)
legott
Egy lapáttal váglak pofán szemből. Szíjártót.
Miért lapáttal?
Miért, ne?

Mindent megtestesít ez a gazember, ami nem keresztényi, ami undorító.
Most már érted, miért baszom pofán Szijgyártót, egy lapáttal sokszor?

Odáig mentek, hogy már nincs következetlenségnélküliség.
Mindegyik fideszes politikus bántva lesz - CSÚNYÁN !!!
A meg lesznek lincselve, talán erős. Talán.
Fejjel lefelé kell felakasztani őket, és úgy véresre verni a testüket, fejüket. - amennyi kárt okoztak az országnak, amennyi magyar ember meghalt miattuk, ez a minimum!
olivetti
Nem kell átmászkálni Posványosra, kakadu, uszítani meg főleg nem, aztán sír a mocskos pofátok, amikor szívatják a magyarokat!
Nessy
Kormányunknál már pszichiátriai eset ez az állandó "több tisztelet" követelés! Mit kellene rajtuk tisztelni? Állandóan a "magyaroknak" követelik, aminek következtében már lassan utálni fognak bennünket testületileg!
Gyütt Mönt
Ráadásul a Fidesz-KDNP-t azonosítja a teljes magyarsággal.
legott
Meg foglak ölni, Szijjártó.
Túl sok ban a rovásodon.
Meg foglak ölni.
legott
Addig megyek utánad, amíg a közeledbe nem kerülök, és meg foglak ölni.
solidedge
El tudom képzelni azt a hisztit ha történetesen román nemzetiségűek laknának nagy számban hazánkban és a román kormány ugyanazt tenné velük mint a magyarkodó Orbánék. Mekkora nyálfröcsögés lenne és a belügyekbe való beavatkozás csak a legszalonképesebb megjegyzés lenne.
Zsopiale
A magyar nép nevében köszönöm hogy képvisel minket ebben a kérdésben a kedves miniszter idiótaúr... de a román elnök kérem szépen NEM NEKÜNK NEM ADOTT TISZTELETET, HANEM A NÁCI HAZAÁRULÓ RABLÓGYILKOS SZARBÁNGECI MAFFIAKORMÁNYNAK... A kettő egész más...
nezelodo
Itthon pedig több tiszteletet várnak el azok a szavazók is tőletek, akik az ellenzékre szavaztak, még ha pld. az uszító mini. elnökünk kamaszos nagyképűségében "jobblik-nak" is nevezi azokat, akiket megbíztak a saját képviseletükkel.
kereső
A magyar kormány meg adjon több tiszteletet a magyarországi magyaroknak, mindnek- azoknak akik nem rájuk szavaztak. Ne csak a befizetett, az élősködéseket finanszirozó, adónk kellejen.
Pálinkás Pál
Péterke...nem a magyaroknak címezte a dolgot...hanem a korrupt,hazaáruló fideszcsürhének...marha nagy tévedésben vagytok ti,hogy azonosítjátok magatokat a magyarokkal...ti a magyarság selejtes része vagytok...
szép új világ
Ez a lombrágó idióta csak nem érti, hogy a tiszteletet kiérdemelni kell, nem követelni.
nevemnick
Ez az ürge, addig rángatja az oroszlánok bajszát, míg egyszer azt veszik észre, hogy a külhoni kedvenc szavazóikat teljesen kikészíti a saját országuk kormánya.

Ugyanez vonatkozik Magyarországra, csak fordított helyzetben.
Nyírfa
Szijjártó úgy néz ki, mint aki az utolsókat rúgja. Keresem az együttérzésemet, de nem találom.
Talán, ha nem a tiszteletet követelek- lemezt rakná fel a jó ég tudja, hányadszor, hanem elkezdene tiszteletreméltóan viselkedni, még értékelném is. De így?
RonaGyuri
Ba+, pont annyit ad mint az összes többinek, ami sokkal több, mint amit ti adatok a nem csókos polgároknak! =))
luiz
Most töltöm az adóbevallást, tudtok egy jó Soros alapítványt ahova el lehet küldeni az 1+1%-ot?
Joker
@legott: Meg fogod ölelni ha a közelébe kerülsz ? Most ez is elég :-)
kereső
@luiz: Azt nem , viszont a Szt.Márton gyermekmentő alapitványnál jó helyen lesz az 1%, ők biztositják a sürgősségi esetkocsikat a sérült-és nagyon beteg gyermekeknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.