A miniszterelnök azt mondta, hogy a következő évtized nem a fogyatkozásról és a veszteségekről szól.

Nincs a világnak egy nemzete sem, amely kibírt volna ilyen száz évet, de mi nemcsak kibírtuk, hanem ismét győzelemre állunk

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Sátoraljaújhelyen.

A Trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen felavatták a Centenáriumi Turulszobrot, a miniszterelnök pedig az ezt követően tartott beszédében kiemelte:

a száz év magány korszaka véget ért, ismét vannak szövetségeseink, jó szomszédaink, akikkel együtt készülhetünk a jövőre.

Orbán Viktor szerint Magyarország ismét győzelemre áll

Hangsúlyozta, hogy a következő évtized nem a fogyatkozásról és a veszteségekről, hanem a gyarapodásról és az országépítésről szól majd.

A mi nemzedékünk az, amely megfordíthatja Magyarország sorsát, beteljesítheti küldetését, és a győzelem kapujáig viheti az országot, de a döntő ütközetet az utánunk következő nemzedéknek kell megvívnia, a végső lépéseket nekik kell megtenniük

– vélekedett Orbán Viktor.

Cikk- és címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

(MTI)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Nem értem, mit kell most megnyernünk, kivel vagyunk háborúban, milyen győzelemre állunk?

Ki az a marha, aki ezt a beszédet megírta Orbánnak, ki az a marha, aki ezt a hülye szöveget képes volt elmondani több ember füle hallatára? Még arra volnék kíváncsi, ki az a ..., akinek tetszett ez a beszéd?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
""Orvost, orvost!""
Siessen doki, zűrös eset!
Gyütt Mönt
Mi már csak ilyenek vagyunk, egyszerűen nem tudunk veszíteni. Erről az agresszív kismalac jut az eszembe :)))
tudode
Aki turulból született ott a helye, ahol magának szobrot állíít
.
----- Orbán: Minden magyar turulba születik
.
nol.hu/belfold/orban__minden_magyar_turulba_szuletik-1336025
.
És mikor adja át azt, amit az éj leple alatt buheráltatott
.
------ Az éj leple alatt befejezték a német megszállás emlékművét
.
mandiner.hu/cikk/20140720_az_ej_leple_alatt_befejeztek_a_nemet_megszallas_emlekmuvet
.
A repi helyett el kellene kezdeni kormányozni, nem össze, vissza bolyongani ott ahol semmi keresni valója nem lenne, mivel a feladata nem az, hogy zsibvásárt vezessen az államfő, mindenki helyett annak érdekében, hogy mutogassa elfűrészelt óriás termetét, az elmaradhatatlan papírjaival, mr mikrofonállványként:.
.
www.kormany.hu/hu/mo/a-kormany-es-a-biztosok/a-kormany
.
""""" A miniszterelnök feladata, hogy a kormány programjának keretei között meghatározza a kormány politikájának általános irányát. Javaslatára nevezi ki a minisztereket a köztársasági elnök, így a munkáltatói jogokat is ő gyakorolja felettük. Emellett vezeti a kormány üléseit, és biztosítja a kormány által hozott rendeletek végrehajtását. """"
.
Nincs aki megmondja neki, hogy eddig, és ne tovább, nem kell "keccsölnide" ott, ahol semmi keresnivalója nem lenne, ha nem tehette volna ZSIBVÁSÁRRÁ az országot!
CsipkeRózsa
Nem értem, mit kell most megnyernünk, kivel vagyunk háborúban, milyen győzelemre állunk?

Ki az a marha, aki ezt a beszédet megírta Orbánnak, ki az a marha, aki ezt a hülye szöveget képes volt elmondani több ember füle hallatára? Még arra volnék kíváncsi, ki az a ..., akinek tetszett ez a beszéd?
kokopelli
Megbocsájtható neki,mert történelemből fel volt mentve! Nem is ismerheti Európa történelmét! (;-))
simmering73
Azt aszáz évet féllábon i more, de ezt a tíz évet meg ami még hátra van már nem biztos.
Eladott Ország
Más szavakkal: addig szükséges hajlítgatni a történelmet, ameddig kiderül, hogy már Mohácsnál is győztünk, a két világháborúban meg pláne. Tetszik, nem tetszik, Magyarország a siralomház küszöbén áll. És csak egészen rövid idő kérdése, hogy belép-e. Én sajnálnám, ha normális demokráciák történelemkönyveiben az illírekkel, avarokkal egy lapon, kihalt európai népként említenének minket. Úgy kezdődött, hogy egyetemista korában megtudta a tanárától, hogy semmiképpen nem lehet az USA elnöke – mert az csak olyan személy lehet, aki az USA-ban született. Ez az ELTE jogi korán történt, sok évvel ezelőtt. A hallgató halálosan elsápadt, és egy darabig szavát sem lehetett venni. A professzort Kéri Lászlónak hívják, a tanítvány ma a magyar miniszterek elnöke. A kezdet egyébként biztosan nem itt van – hanem valahol hátrébb: hogyan is keletkezhetett egy egyszerű falusi koca-focista kisfiú agyában az a gondolat, hogy ő NAGY VALAKI akar lenni. Sok ideje volt ezen töprengeni. A leginkább reményteljesnek akkor egy liberális póz tűnt – mert sok minden volt a cucilista' táborban szabadságból szinte semmi. Ki is tűzte egyetemistánk ezt arra a zászlóra, amellyel harcba indult. Mert ha a tengeren túl nem, legalább a tengeren innen NAGY EMBER kell hogy legyen belőle, ha törik, ha szakad. Már beérné Európa vezetésével, azt hiszem. Ha nincs ló, jó a szamár is. Egyedül persze nem megy, azért majdnem 750 millió embert meghülyíteni társak nélkül még neki is nagy falat. Bárkitől el lehet venni bármit – iskolákat, cégeket, épületeket, munkahelyeket – bármikor, amikor valakinek a brancsból megtetszik az adott valami. Bárkit ki lehet nevezni bárminek, ha jó pajtás, hű alattvaló, szófogadó végrehajtó. Így az anyagi háttér biztosítva van, sok nemzedékre előre. Hacsak be nem következik valamilyen soha nem látott számonkérés – attól tartok, addigra mínuszban lesz a bankszámlájuk, a magyar legalább is. Minden nap abban bízom, hogy ennél lejjebb már nincs hova csúszni. De van. Lesz ez még így se?!
Nessy
@Eladott Ország: Lesz ez még rosszabb is!
Reméljük, nem lesz igaza a költőnek!
A sírt, hol nemzet süllyed el, népek veszik körül,
És az emberek szemében gyászkönny ül!
kokopelli
Az egyre zavarosabb beszédei (mondásai) az "Adolf bácsi"-ét is lekőrözik!Nem a politikai,hanem az értelemnélküliség
terén! Álmodozás,tudatlanság,rossz tanácsadás stb lehet az oka?!Azt a vonalat már régen átlépte,ahol "a kevesebb sok-
szor több is lehet"!Nem hiszem,hogy a talpasai egymás között még kritikátlanul kajálják"! Egy elszabadult ágyúra emlékez-
tet őkelme!
Nessy
@Eladott Ország: ha Bulgária is megelőz, akkor elsők leszünk hátulról, és nálunk nem lesz szegényebb! Lehet menni Brüsszelbe támogatásért, hogy legyen miből óriás plakáton több tiszteletet, és bocsánat kérést követelni Brüsszeltől, ahol mindig báncsák a magyarokat!
kokopelli
@Eladott Ország: Ő már eljutott abba a fázisba,amit a Bécsi út másik végén túl úgy neveznek:
"Tanács-immunis vezető!" Elég jól ismert rosszhírű és kártevő elődei vannak abban a kategóriában!
Edmond Dantes
Még néhány győzelem Orbán vezérletével,aztán beledöglünk.Persze ha ő csak a saját pereputtyáról beszél,akkor stimmel.
Macskaszem
Ha 100% diktatúra a "harc" végső célja, akkor orbán basi hamarosan győzni fog, mert hagyjuk.
csak úgy....
"A mi nemzedékünk az, amely megfordíthatja Magyarország sorsát, beteljesítheti küldetését, és a győzelem kapujáig viheti az országot, de a döntő ütközetet az utánunk következő nemzedéknek kell megvívnia, a végső lépéseket nekik kell megtenniük" - oszt mi pétschára gondolhatott itt a költö?
küldetés -gyözelem,döntö ütközet? föleg a küldetés érdekelne...
Zsopiale
25 éve tudja pontosan az épeszű és értelmes magyarok szűk és egyre fogyó (menekülő) kisebbsége, hogy ez az elmebeteg hazaáruló náci zsarnok, kizárólag tébolyult idióta baromságokat zagyvál... Természetesen ez a folyamat egyre romlik...
volvós
Gyogyi vezér !!! Ez most nem a Felcsút-Fradi meccs...
justhpeter
Gyerekek ! Valaki igazán megmondhatná, hogy a vírus után mikor indul Grazban a dilirendelés ! Most már nagyon időszerű, további várakozás esetleg visszafordíthatatlan változásokat okozhat.
csak úgy....
@Zsopiale: oszt honnan tudod,hogy az orbán nem e egy csoda szar-vas? :) láttad a záróját?
olivetti
Megint győztek, mint az EPP_ben?
Birkaetetés!
Eladott Ország
@olivetti: ma, 16:04☻ Győztünk... uploads.disquscdn.com/images/80ded6ab6ff30d00ea409679cb57c045b9616dc17f00806bb700b3d4cbe5fac5.jpg?w=600&h=396
A felfüggesztés azonban a jelenlegi helyzetben már nem elég, a fidesz kizárására van szükség. A 13 aláíró emellett teljes támogatásáról biztosítja Tuskot és a pártcsalád vezetését az Európai Néppárt integritásának megőrzésében.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--5TM93KlX--/w_1160/7R7eMYwXeyBpBrFUs.jpeg
solidedge
Orbán sok sci-fit olvasott ez ment az agyára.
csak úgy....
@solidedge: az utó pia? már az ország érdekében is egy alapos kivizsgálásra szorulna...
kokopelli
@solidedge: ...vagy ébren álmodik, és nem szed ellene semmit! Mikor nem győztek ők?
kokopelli
M.o. győzelemre áll,holott még az ellenfelet sem ismerik!Majd a totális győzelem után közlik,hogy ki is volt
az ellenség?(;-))
Borsodi
@CsipkeRózsa: Talán néz a képre mert ott a válasz fele!.Kinek tetszik? Azoknak akik agyhalottként rá szavaztak, valamint a klán tagoknak akik egyre jobban gazdagodnak.
Egy ember aki állandóan harcban áll a képzeletbeli ellenfelekkel, és önmagával,vajon mikor lesz az ütközet?
Gauntlet
Főleg ha nincs ellenfél! Úgy könnyebb! Sajna nincs lázadás! Civilizált országban két ápoló odaugrana zubbonnyal !
graycivil1
Szerintem az avarok lehettek hasonlóan "bezárkózóan nemzeti önteltek".
csak úgy....
@graycivil1: szerencséd,hogy csak 2021 töl akarja tiltani a kormány az avarégetést...
csak úgy....
@CsipkeRózsa: a soros! török,tatár,labanc után ö a soros!
ne azt szidd aki a beszédet megrendelésre írta,mert egy szar darabból egy szardarabba egy szardarabnak,hogy is mondjam ,hogy ne legyen csúnya a vége!?
ómió
A következő efftársi népzsebi beköszöntéig mindenképp!
kereső
Volt egyszer egy "Kárpátok géniusza". Most meg van egy "Kárpátok hibbantja"- aki a "mein kampf-"val kel-fekszik. Ez az utóbbi a veszélyesebb. A géniusz megelégedett a saját kis szemétdombjával, a ibbant meg Európára vágyik, és ezért a célért semmi sem "drága" neki. Csak Nekünk. Magyarországot már eladta, szőröstül-bőröstül. Hadakozik az Eu hitel ellen- de Magyarország terhére felvett egy soha meg nem térülő beruházásra kinai hitelt- amely beruházás nem is Magyarország-é lesz, hanem akiktől a hitelt felvette. Meg a paks2- ami talán sohasem épül meg.(nem is kell!!). Már minden diktatúra a barátja- a türk, a fehérorosz, a nagy orosz birodalmi cár, a kinai kommunista párt. Csak európai barátai nincsenek- csak az ugyanolyan szélsőségesek mint ő maga.A "hibbant métely"- akivel a megalkuvók paroláznak kishazánkban a "nemzeti összetartozás " jegyében. Sirj Magyarország!
tudode
Ennek az ájtatos beszédnek a megfejtését, elképesztő, de a NER-nek nagyívűen építgeti őfélesége olvasmányában a Kárpátok gazdasági és kulturális gyarmatosítását, amelyre Romániát illetően az alábbi cikk világít rá:

------- Trianon, vagyis miért van elegem Magyarországból?
.
merce.hu/2020/06/04/trianon-vagyis-miert-van-elegem-magyarorszagbol/
.
(...) """.A NER külpolitikai szinten egy nyugat-európai centrumnak ellentartó közép-kelet-európai régióban és gazdasági tőkefelhalmozásban gondolkodik, és ennek a logikának rendeli alá a nemzetpolitikáját is. Az autoriter kapitalizmus logikája, amit ez képvisel, ugyanakkor lehetetlenné teszi, hogy bármiféle emancipációkísérletként, „szabadságharcként” tekintsünk erre a küzdelemre, hiszen ez nem más, mint szocializmust Mészáros Lőrincnek, kőkemény piaci viszonyokat mindenki másnak.
.
Ez a nemzetpolitika semennyire se járul hozzá deklarált céljához, nevezzük hát annak, ami: gazdasági és kulturális gyarmatosításnak. 2020-ban már semennyire sem palástolják, hogy hivatalos politikájuk a NER (leánykori nevén a magyar állam) hegemóniájának megerősítése Erdélyben (is). """ (...)
.
Előfordulhat, hogy a cikk fején találta a szöget, de azzal a talentummal, amije van őféleségének, nagy falatnak tűnik!!!
.
!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.