Hatalmas költségvetési hiányról számolt be Varga Mihály – írja a 24.hu a Pénzügyminisztérium közleménye alapján. Rosszabbul teljesít a gazdaság, mint várta a kormány.

A gazdaság vártnál lassabb második negyedévi teljesítménye, az eddigi államháztartási adatok és a tervezett, újabb gazdaságvédelmi lépések alapján a költségvetési hiány a bruttó hazai termék 7-9%-a lehet

– jelentette be közleményében a Pénzügyminisztérium.

Hogy mekkora lesz végül a recesszió, azt még nem tudni, de a második negyedévben minden várakozásnál nagyobbat, 13,5 százalékot esett a magyar gazdaság.

Idén júniusban minden idők második legnagyobb egyhavi hiánya alakult ki a magyar központi költségvetésben, 785,5 milliárd forintos.

A félév végére már ötször akkora volt a deficit, 1837 milliárd forint, mint amit eredetileg a kormány az egész évre tervezett.

Az államháztartás központi alrendszere tavaly decemberben 452,7 milliárd forintos hiánnyal zárt, az év egészére ez 1219 milliárd forintot jelentett, ami 22,1 százalékkal haladta meg a 998,4 milliárd forintos éves előirányzatot.

A PM közleménye azzal indokolja az óriási hiánycél-emelkedést, hogy a kormány célja, hogy a magyar költségvetés a járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kiadásait a jövőben is maradéktalanul biztosítsa. Vagyis a GDP-arányos államháztartási hiányt alapvetően három tényező tornássza fel ilyen magas szintre:

- a járvány elleni védekezés közvetlen kiadásai,

- a gazdasági hatásokat ellensúlyozó gazdaságélénkítő lépések (az eddigiek és a tervben lévők egyaránt),

- a gazdasági visszaesés, ami a GDP szintjét a vártnál alacsonyabban tartva a nevező hatáson keresztül emeli a hiánycélt.

Forrás: 24.hu, Portfolio

Címlapkép: MTI/Földi Imre

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Oposit
Ahogy az válság időszakban lenni szokott?
Ahogy cinikusan mondták a karantén elején, hogy Magyarország van a legjobb helyzetben, mi indulunk a legmagasabb pozícióból. Cinikusan röhögött a vajda, meg a gulyása is. Ezt is csak a birkáik ették meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Ahogy az válságidőszakban lenni szokott!
Gyütt Mönt
Én maximálisan megbízom Matolcsy úr szavában. V-alakú visszapattanás lesz. Már jól alakulnak a számok az oligarchák tekintetében. A többi meg kit érdekel?
Pálinkás Pál
@ómió: ohó...hát eddig nem hallottam ezt tőletek...mi is a szlogen ,hasít a gazdaság...sajna egyre több hívetek rá fog döbbenni hogy pofátlanul hazudtok...ennek a hiánynak semmi köze a vírusjárványhoz, ahhoz már inkább hogy ellopják a pénzt!!!
Oposit
Ahogy az válság időszakban lenni szokott?
Ahogy cinikusan mondták a karantén elején, hogy Magyarország van a legjobb helyzetben, mi indulunk a legmagasabb pozícióból. Cinikusan röhögött a vajda, meg a gulyása is. Ezt is csak a birkáik ették meg.
Nessy
A járvány elleni védekezés közvetlen kiadásai! Ezek szerint a luxus hotelek felújítása, a közbeszerzés nélkül osztogatott névre szóló milliárdok, a határon túli támogatások, a sport támogatások stb. mind a járvány elleni védekezéshez kellettek! Valami azért arra is jutott a végére. Nem szakad rájuk az ég!
Yoda69
Megvan az a pénz csakbazt kell nézni orbán és sleppje hazatajan. Kapásból ott van szijj 7 milliárdos yachtja, vagy meszaros 10 milliárdos repuloje. És a sort hosszan lehetne folytatni.
Eladott Ország
A pártállam/állampárt ezt a a hatalmas költségvetési hiányt osztja le az állampolgárok felé. Rétvári Bence a NER sikereinek ügyeletes papagája/híradósa, pedig hetente hinti el dumájával a kurva nagy jólétet, a nyugdíjastól az aktív dolgozóig a kórházi ellátás kiváló európai minőségéről már nem is beszélve.
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/104825109_3596109900404362_4724623056617144756_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=-CATiUDwpVYAX9eP6eY&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=060e70d22db3ec1e1da3713f1b0c05b6&oe=5F5FDE65
tudode
Na ugye, ugye!
.
Aki másnak gödröt ás, magával rántja az egész országot a semmibe, a milliárdos hapci marciKÁIVAL együtt!!!
.
De bezzeg 2008-ban amiatt aggódott, hogy beszakad a forint, ezért kormányváltásra "van/volt" szükség
.
--- Orbán Viktor a Mokkában (2008. október 22.)
.
www.youtube.com/watch?v=7pb4D6bBtdc&t=567s
---------------------------------
.
Oszt' az un. vezetési válságot, miután karaktergyilkolással megragadta a kormánykereket, szakbarbárként!
.
Összegányolt egy alkotmányos-, lakhatási-, megélhetési-, szociális, egészségügyi, ki tudja még milyen válságot!
.
Aszonta, hogy 274 Ft-nál a kormány monnyon le:
.
------ „A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak” – mondta Orbán 274 €/Ft-nál 2008-ban
.
444.hu/2018/06/28/a-miniszterelnok-csere-a-megoldasa-a-forintvalsagnak-mondta-orban-274-ft-nal-2008-ban
-------------------------------------
.
Dugja fel a jogÁSZ tudományát. Az kevés az államháztartás átlátásához, azzal együtt, hogy kicigánykodta azt is, hogy
.
------- Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti költségvetést
.
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/
.
"""" Egyedül a (mindenkori) miniszterelnök kezébe került a költségvetési előirányzatok és a kötelezettségvállalások kérdése.""""
.
Már a főkönyvelője sem képeSS elsikálni a rengeteg dugi bugit!
ómió
@Pálinkás Pál: Na! A legújabb bolsi mesétek már úgy indul, hogy "márpedig vírus - akárcsak migráncs - nincs is"? Ha meg mégis, akkor annak semmi köze a gazdaság lassulásához, a kiadások megemelkedéséhez? Szánalmas ez a tetübolsi erőlködésetek!
Eladott Ország
Ha jól értem, mégsem most van az a rendkívüli alkalom, amikor autópályán, forgalommal szemben, kanyarban előzzük Európát. Gondok vannak a gazdaságban és már látható, hogy további romlás lesz. A Pénzügyminisztérium közleménye egyfajta magyarázkodásnak tűnik, ám nem látok arra vonatkozó utalásokat, hogy a bevétel nélkül maradt családokat bármi módon igyekszik segíteni a kormány. Pedig nem ártana tenni valamit, mert hiába kap iszonyatos összegeket néhány kiemelten fontos stróman szállodafejlesztés és egyéb címkével, az semennyit nem segít azokon, akik elveszítik a munkájukat, jövedelem nélkül próbálnak életben maradni, de nem igazán számíthatnak állami segítségre. És hát látva, hogy úgy állnak a számok, Viktor bácsi készít egy túlélő csomagot, gazdaságélénkítő csomag helyett. Ez utóbbiból már talán több is van, mivel felgyűrt ingujjal fáradozik Orbán Viktor. Ezen is. És az ő szeretett Matolcsy Rómeója is. Jó jó, tudom, hogy Rómeó nem Viktorba szerelmes, meg azt úgyis hamarosan törvény is tilthatja és az ország most a szivárványos zászlók tépkedésétől hangos. Boldog lennék, ha Róza néninél lenne a kasszakulcs. Vagy bárki más hasonlóan lelkiismeretes szakembernél!
Pálinkás Pál
@ómió: csak egy olyan tételt mondj, ami valóban a járványvédelemre ment el...mert az alvássegítő gépek nem az a kategória...meg a kínai porvédő maszkok sem...bár nem csodálkozom,mert olyanok szerezték be akik tökéletesen besimulnak a szavazó bázisotok szellemi színvonalába!!!
namihami
Hát akkor Miska mostanra te is beálltál a bejelentők sorába. És, mivel a szakmaiságod és előrelátásod tagadhatatlan, ezért sikerült a 138,537. helyre kerülnöd. Hát igen, a gazdasági változások megérzéséhez jó szimat kell.
Ezért utálja a Tartótiszted a Sorost (több más ok között), mert annak bezzeg sose volt jó orra a gazdasághoz. Mindig a Fidesz ötleteit lopta el...
jesz
@namihami: aki ott volt a Gripenek megrendelésénél, annak soha nem lehet semmi baja...és ugye tudjuk, ki az a négy(ek bandája)?..
Varga pont olyan érinthetetlen, mint mint Demszky...ők (diszkréten)tudnak valamit
balos
@namihami: Akkor,most szereztél Nálam 5 piros pontot,a fideSS csicskáinál,meg 10 feketét!
SystemError
Ilyenkor kell lopni, amikor amúgy is nagy ingadozások vannak. Ezt meg is fogadták!
Állítólag 1750 milliárd forintot költöttek konkrét munkahelymegőrző válságkezelésre. Ez 5 millió kereső esetén 300.000HUF-ot jelent, tehát családonként azt hazudják, hogy 700.000HUF ment minden családba, persze a kurva anyátokat!

Néztük, ahogy mindennap mennek Lölőnek meg szállodafelújításra, vasútra a milliárdok, miközben kb. semmi közük nem volt a koronahelyzethez.

Ennyit ebben az országban még senki nem lopott, de még időszakosan sem. Azért nyúlják le éppen Balaton, Velencét és mindent, mert már a politika utáni évekre készülnek. Majd megint az ellenzék hordja ki a szart, addig ők meg a politikától távol jachtozgassanak figyelem nélkül. Nagy lófaszt!
justhpeter
Varga valóban nem tehet mást. Ő takarít Vktor után és ő az akinek a számait a nép legalánn az összeg egy tizedében elfogadja. Megvárom Matolcsy számait is, hogy röhögni is tudjak.
Nyírfa
Remélem, a maradék közvagyont igazságosan fogjátok elosztani magatok között, Mihály.
Peller Anikó
Hiába az Eurómilliárdok hát még az is eltűnt? Csak jó ez a rendszer ha ennyit lehet lopni. Válasszunk egy zígót át legközelebb is.
Béla333
"Varga Mihály hatalmas költségvetési hiányról számolt be"

"Matolcsy: Jó válságkezeléssel megvédhetjük 2020-at és megnyerheti 2021-t"
www.vg.hu/penzugy/penzugyi-hirek/matolcsy-jo-valsagkezelessel-megvedhetjuk-2020-at-es-megnyerheti-2021-t-2113749/

Értenek a gazdasághoz ezek a fiúk ott a maffiánál...
SystemError
@Peller Anikó: "Csak jó ez a rendszer ha ennyit lehet lopni."

Ez egy érdekes kérdés, mert a szocialista vezetés idején sokkal kevesebb EU-s forrás állt rendelkezésre, de azt is nagyon szar hatékonysággal hívták le. Mármint a támogatási alap 90%-a bent maradt. Szóval érdekes kérdés, hogy mi több, ha 100 egységből 30%-ot hívnak le és van 20% korrupció vagy 100 egységből 99%-ot hívnak le és van 60%-os korrupció.

Lehet amúgy a matek a fideszt hozná ki a maradék konc tekintetében, ami hozzánk eljut. Viszont mocsárrá is vált az ország társadalmilag ennyi korrupcióban. Az a maradék, ami meg eljut hozzánk az meg térkő, mert az oligarcha ahhoz ért és abból tudnak lopni. A kedvencem a milliárdos kilátó volt a falunak, ahol pár százezerért házat veszel. 1,5 millára jött ki fejenként a kilátó a falu népességéhez mérve...:) Az ott élők amúgy kb éheznek..

Jó lenne már egy értelmes választási lehetőség is, hogy ne csak a nyomorékok és az útonállók között lehessen választani..:)
namihami
@balos: Szerintem nekem feketèből már sokkal több van, mint pirosból. Elég, ha csak Nagy Gondolkodók (durbincs Mester) pontjait számoljuk.
simmering73
Lajtán inneni dübörgő gazdaságokban már csak így van.
Peller Anikó
@SystemError: Remélem ezt csak amolyan elmefuttatásként szándékoztad ide, mert a fidesszel csak akkor járnánk jól ha a patásördög hívná le őket. Lehet a komcsik belelustultak a kormányozásba de nem loptak ennek milliomod részét se. De mi jut el hozzád? Megemelt adók, leemelt egészségügy, oktatás, stadionok, lőterek, tek, templomok, szavazatvásárlás, egészoldalas hirdetések mindennap, nézhetetlen tévécsatornák és rádióműsorok, önfényezés, csalás, hazugságtenger. Luxusjachtok, villák, bányák, szőlőbirtokok. Ja nem az nem hozzád.

Mindez annak ellenére, hogy lassan 30 Marshal segélynyi Eurót tömtek már a zsebükbe a rohadákoknak.

tldr.444.hu/2016/06/08/naponta-2-milliard-forint-joett-magyarorszagra-az-elmult-12-evben-hol-van
SystemError
@Peller Anikó: Ő lehet kicsit elmentünk egymás mellett, mert tökre más alapon válaszolsz, mint amiket leírtam. Így most erre azért nem t6udok mit írni, mert a felét én is leírtam és egyetértek.

"De mi jut el hozzád? Megemelt adók, leemelt egészségügy, oktatás, stadionok, lőterek, tek, templomok, szavazatvásárlás, egészoldalas hirdetések mindennap, nézhetetlen tévécsatornák és rádióműsorok, önfényezés, csalás, hazugságtenger. Luxusjachtok, villák, bányák, szőlőbirtokok. Ja nem az nem hozzád."

Ezzel kapcs meg nem tudom eldönteni, mert vagy nem értem, hogy ez támadás vagy mi, miközben pontosan tudod, hogy minden eljut hozzám és itt vagyok ezekben a témákban... Szóval erre nem is írok, mert ahogy az elején írtam szerintem félre ment valami az előző hozzászólásomból. Szerinted én egy percig akartam vagy akarok létezni a fidesz rendszerben? :) Na! Ettől viszont még egyes dolgokat lehet objektíven vizsgálni, de mondom, ha végigolvasod, amit írtam, akkor egyáltalán nem azt hozom ki belőle, hogy a fidessel jobb...
Peller Anikó
@SystemError: tényleg félreértetted, nem a hírekre gondoltam, hogy nem jut el hozzád, hanem arra hogy hozzád eljutnak a megemelt adók ésígy tovább. A luxuslányok a luxusvillákban mega luxus hajók az vélhetően nem hozzád jut el. Ok?
ómió
@Pálinkás Pál: A heti 3-4 repülőgépnyi kínai importot már efftársi ajándéknak hazudjátok? De a százmilliárdok leginkább az ilyen-olyan "akcióvédelmi tervekre" - munkahelyvédelmi, kisvállalkozásvédelmi, újraindítási, adókedvezményi, miegyéb - mentek el, amelyek nélkül most is 12,5% lenne a munkanélküliség, mint még Böszme efftársatok idejében volt!Arról meg szó se essék, hogy a termelés több helyen (pl Mercédesz) hetekre leállt, ami termelés híján a költségvetésnek óriási adóbevétel-kieséseket jelent. Ha meg az efftársi "szellemi színvonal" ezt már felérni képtelen, akkor nincs más, mint hazudozik? Jellemző a tetübandátokra!
ómió
@Eladott Ország: Szóval, akkor ezt rátok, a bolsi tetübandára szabta! Nagy koponya, igazi látnok volt az öreg William!
nezelodo
@ómió: "Ahogy az válságidőszakban lenni szokott!"
Látod, most ahogy lenni szokott! Pedig azt mondta a Viktor, hogy az előzőt a Fletó okozta. Azóta is sikítva ébred, ha felőle álmodik...
ómió
@nezelodo: De, amúgy, Böszme efftársadnak is voltak válságmenedzselő akciótervei - már persze a népzsebelést leszámítva? Hazudj már ide párat! És most az államcsőd is kopogtat? Mert, ha nem, el ne feledd idehazudni!
ómió
@Eladott Ország: Már megint az Athina Művek "innovációival" jössz? Megértem, hogy nincs más, de nem uncsi még?
SystemError
@ómió: Te vagy már baromi uncsi a 3 szavas troll lexikonoddal..
ómió
SystemError: Felébredtél, fosbúvár? Vagy csak vége a zagyhalászatnak?
ómió
@fideszes gyökér: Ez most a véleményed, vagy "csak" a bolsi hazudósdi tört rád?
nezelodo
@ómió: Valami nagyon nincs rendben veled... Folyton efftársazol. Ami igaz az igaz, ma is ők a kormánypárt, de ezért még nem kellene ennyire utálnod őket, tudod a kétharmad, az igazi magyarok választották meg őket, hát fogadd el a többségi akaratot.
ómió
@Eladott Ország: Sebaj! Biztos visszatér a "nyájatokhoz"! Oda való!
ómió
@nezelodo:Az efftársaidat keresed? Megtalálod őket, amikor az Internacionálétokat harsogják! Ne találgass és főleg ne hazudd másra őket! Inkább fülelj!
nezelodo
@ómió: Szerncsére nem sok efftársadat ismerek, a megyében a Papp J. volt az atya úristen, meg a végrehajtói valami szochazás Kövér házaspár, meg a vöröskatona nagypapa, meg a fiuk valami Laci, vagy hogy a fenébe hívták, annak a mániája volt az Internacionálé énekeltetése. Aztán még valami Navracsics volt a megyei műv oszt vezető, a fia se maradt ki mozgalmatokból. Itt helyben egy ács, (nem a názáreti), volt az egyik guru, aztán császárunk lett a régi fészekaljából, mára már csak egy várkapitány jutott, de azt a kakukkmadár ki akarja lökni a fészekből, a fene tudja miért.
Clavigo
@ómió: A Gazdaállatod meg Kinába rohangált komcsi- emlékművet koszorúzni,,te gyagyás... Büszke lehetsz rá... ( egy kis kölcsönért bármit...) Hülye vagy te ,öreg.
csak úgy....
curva nagy lehet az a lyuk,ha mán a foltozó varga bévallja...
a nép meg már alig várja a következö stadiont ,sportcsarnokot és lüteret.
csak úgy....
az majd izgalmas lesz,mikor kiderül ,hogy paks II. és a budapest-belgrádi álomvonal árát is elkötötte a kormány erre-arra!
Pálinkás Pál
@ómió: Te még hülyébb vagy mint a főnököd...mert az csak hazudik,de ha te komolyan gondolod ezeket, akkor gyogyóban a helyed...párat tegyél már ide a "munkahelyvédelmi, kisvállalkozásvédelmi, újraindítási, adókedvezményi" esetekből...hadd lássuk mi is...mert a vejkó,meg a lölö kitömése az nem vállalkozásvédelem...sőt ,még a bankoknak is dobtatok kis lóvét a moratóriummal...mert ugye tudod hogy az a bankokon segített csak? persze honnan is tudhatnád,ha ekkora marhaságokat beszélsz!!!
ómió
@Pálinkás Pál: Te sui generis vagy idióta, netán "csak kitanultad", vagy a bolsiságnak ez előfeltétele?
ómió
@fideszes gyökér: Jééé! Te néha a hazudósdit is eltéveszted és - fehér holló gyakorisággal ugyan - igazat is mondasz!? Ez lehet ám az "efftársi csuda"!
ómió
@Clavigo: Gazdaállatod neked van meg az "efftársi tezsvíreidnek" és most eszedbe jutott rám hazudni, tetüfi? Más nincs? Akkor marad nálad a bolsi mocsok!
ómió
@nezelodo: Most a 30-40 évvel ezelőtti világba ragadtál bele, vagy inkább a tetvesbolsi hazudozásba? Én inkább az utóbbira tippelnék, még akkor is, ha nálatok ez a "haladás"! Meg még rossz helyen is füleltél, vagy csak a helyszínt keverted össze?! De azért hazatalálsz még? Tudod, amikor az efftársaid összeülnek és zengik az Internacionálétokat az nem a Fidesz kongresszus! Hiába hazudnád rá! Ennyit már a bolsi zombitársaid is tudnak! Te még nem? Az a nehezen tanuló efftársi fajta vagy, aki inkább hazudik? Ezzel talán már Lenin Díjra is aspirálhatnál!
ómió
@fideszes gyökér: Na! Kortyoltál belőle? Az a bolsevik egészség záloga? Gondolom, már a Böszméét is "tesztelted", prájdhuszár! Húzzál bele!
ómió
@Eladott Ország:Igen! A tiéd Lenin, ne is "szerénykedj"!
nezelodo
@ómió: Koma menthetetlen vagy, gondolom te is a pártbizottságról vonultál át a templomba. Az érvelésed elég lapos, mint a tehénszar. Hogy a múlt? én csak a hatvanas évekről tettem említést, de a vezéretek a Horthy korszakba réved. Közelebbi dátumot akarsz? A nyolcvanas évek közepén, a villanyoltás előtt annak a bizonyos Papp Jánosnak a megyei PB-be könyökölte be magát Orbán apuka Pb tagnak, aki a Kövér család mentora is volt, és rögtön jött Oxford is mellé... Igaz már akkor sem csípte a multik csillogó üzletét, hát sipirc, hazajött, hogy aztán mára már patás ördögnek láttassa az őt is pénzelő nevelőapját.
Ami meg a hazudozást illeti a régi bolsik nagy tisztelettel tekintenek Orbánra akkora szaktekintéllyé nőtte ki magát a hazudozásban. Az egykor az utcán ordibáló. a seggét az alkotmánnyal kitörölni szándékozó fiatalember ma az ország miniszterelnöke.
ómió
@nezelodo: Rám hazudhatsz bármit - az a "specialitásotok" - de a pártbizottságodat már végképp tartsd meg magadnak! Különösen Internacionálé-éneklés közben adekvát hely az tinéktek! Az érvelésem "ül", azért hadoválsz most Horthy korszakról meg Orbán apukáról, szóval a 30-40-100 évvel ezelőttiekről, "elegánsan" kerülve aktuálbolsi "intellektusod" visszásságait Még a hazudozásotokat is a másikra hazudnád? Hiszen Böszme fővezér efftársatok maga "jelentette", hogy azt művelitek "reggel, éjjel meg este"! Vagy - "direktíva szerint" - már ezt is a "Zorbánra" kell hazudnotok? Szánalmas ez az aljasbolsi erőlködésed!
ómió
@Eladott Ország: Te hogy jutottál ebbe az aljas zakkantbolsi "státuszba"?! De genere? Esetleg tanultad, vagy örökölted? Netán még a KISZ-ből hoztad, vagy a "bolsi lottón nyerted"?
nezelodo
@ómió: Szar dolog szembesülni a tényekkel koma, ugye? A Fletónak pedig az a súlyos bűne, hogy ránk szabadította Orbánt, és kinyitotta a sárga ház ajtaját, és aztán elfelejtette becsukni, ezért szórakoztathatod itt azokat, akik nem tudják, hogy ezek ugyanazok, vagy a gyerekeik. Megjegyzem ezt a szöveget hallhattuk már a nagyszerű vezetőkről azokban az időkben is amire azt mondod, régen volt, Kádár idejében.
ómió
@nezelodo: Az lenne a "tény", hogy összemosnád Orbánt a Böszmével? Ne fáradj! A választó már képes disztingválni! Bárhogy kevernéd is a szart!
volvós
B+ misike kis pöcs !!! EDDIG SZÁRNYALT A GAZDASÁG, és most többet loptatok ki a pénztárból, mint amennyit terveztetek ?? Gazemberek gyülekezete vagytok, és még hatalmas G.CIK !!!
csipetke
Na és ez csoda?Kétkézzel szórták a pénzt teljesen felesleges dolgokra. Pl 2 éve kaptak új autókat,most ismét cserélték.
20 milliárd puccos irodabútorra,és amit külföldre ömlesztettek templomra,meg a franctudja mire,és vég nélkül lehetne sorolni a tökfelesleges kiadásokat
ómió
@Eladott Ország: Mert őt is belekényszerítette anno a tetübandád a saját mocskába? Neked meg most ez az "efftársi villognivalód"? És az nem baj, hogy te most is komcsi vagy? Arról meg küldhetnél egy avizót, hogy melyik volt az a válság, amikor nem nőtt az államadósság! Kontaktálj Athinával, hátha "kihoz" valamit! Apropó! 2008-ban nem nőtt, hanem burjánzott az államadósságunk! Egész az államcsődig! Hazudd meg, ha majd most is az jön!
sokanvagyunk
...mert a házi kedvencek etetését nem szabad felfüggeszteni.
kokopelli
@Eladott Ország: Nem véletlen,hogy a nyugati országok gazdaságait kritizálják orrba-szájba,pedig azok
utcahosszakkal vezetnek a volt csóró KGST tagállamok előtt! (;-))
ómió
@Eladott Ország: Athina Művek "alkotások", fajkretén? Otthon ezzel tapétázol? Látszik a "szinteden"!
ómió
@Eladott Ország:Van mááásiiik?! Ideiglenesen vagy a bolsevikok udvari bohóca, vagy már állandósítottak?
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:00 ◘ Bízzon a fideszben...
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/117098140_630628077576149_8670764968866938459_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=BvVW8_JFTEsAX_Y1YP4&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=42f0cd742a6d4c768cedf6a3d9c7e884&oe=5F5F08EC
Jut eszembe! Az OPNI ( országos tébolyda) helyén nem új kórház kell. Azonnal meg kell nyitni az OPNI-t. Az utcára lökött betegeken kívül néhány közismert személyt is el lehetne ott helyezni. Tehát nem a fideszt kell megmenteni, hanem az országot. De azt nagyon gyorsan. Annyiban igaza lehet Illés Zoltánnak, hogy ehhez Orbán Viktornak le kell mondania. De nem csak neki kell lemondania, hanem mindenki másnak is. Egyrészt a pozícióikról, másrészt a mentelmi jogukról, harmadrészt a nem igazolható forrásból szerzett ingó, ingatlan és pénzvagyonukról. Szorosan ezt követően el kell számolniuk az eddigi ténykedésükkel. Kezdve a családi gazdagodástól a magánnyugdíjak elsíbolásán át az állami földbérletekig, majd földvásárlásokig, trafikokig, a twitterbajnok netkonzultáns által beszerzett beléptető kapuktól a Nemzeti Bank finanszírozta zongoráig és jógaoktatóig mindennel el kell számolni. Mi meg majd keresünk magunknak normális, becsületes, hozzáértő embereket, akik képesek úgy vezetni egy országot, hogy nem hozzák a nyakunkra az egész pereputtyukat élősködni.
ómió
@Eladott Ország: OPNI? Azt Böszme efftársad tuti azért záratta be, hogy a magadfajták nyugodtan onthassák az "athinai bölcsességeket" - ahogy teszitek is! És kifene az az Illés Zoltán efftársad? Betéve tolja a komplett bolsi hazugságlexikont? Mindezeket te is onnét "merítetted" Elszámolni, tetüfi? Kezdjétek talán a 90-es években szétlopott ("privatizált") 10000 milliárd feletti értékű "társadalmi tulajdonnal", majd folytassátok a 2002-2010. időszak 14000 milliárdnyi államadósság-növekményével, amiből nem vettetek és nem is építettetek semmit - csak úgy "eltűnt, felhasználtátok"! Na, jó: elloptátok! Ezt keresse a tetüfajtád, mert becsületes embert köztetek úgysem talál!
kokopelli
@Eladott Ország: Milyen kormány az,amelyik nagy pofával átveszi a "hatalmat",és ~10 utánév után is visszafelé
mutogat? Amit az Orbánék lopnak ahhoz még 10 év sem lenne elég egy másszínű kormánynak! Az,hogy a Lölőn
megy keresztül a lé az csak egy "mandiner"!
Eladott Ország
@ómió: augusztus 31., 14:17♦ Nem a szar kéri, hogy dobják ki az istállóból...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/67342705_2320259808227098_5303467639060824064_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=pESzPhmp3GYAX8Mv3HE&_nc_oc=AQnZLZbruRsFShVR4DN8MUUc9oRxY4JPxbD7YkXdjQnDevjvF23p_9VOvUjhAQ5r66Y&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=a59165cafd4adbdcd06a0262100380e7&oe=5F75C77E
Guy Maurice Marie Louise Verhofstadt belga politikus, Belgium miniszterelnöke 1999–2008 között. 2009 óta az Európai Parlament tagjaként a Liberálisok és Demokraták Szövetsége frakcióvezetője, az Európai Parlament egyik interparlamentáris szövetségének, a Spinelli-csoportnak az egyik alapítója.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/36575314_2057895601130188_8736015187175276544_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=HGWTPqF9DdQAX-85zCM&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=06ab877e14940022260d4ef84d67312f&oe=5F79997B
kereső
Nem baj, majd szépit rajta a világbajnokságot nyerően gyenge forint, meg az európai szinten legmagasabb infláció-amely a hivatalosan közöltnél is magasabb. Mindkettő költségvetési többletet eredményez- lehet ám ezzel játszadozni.
ómió
@Eladott Ország: Te amúgy is hiába kérnéd - odavaló vagy! A liberálbolsi "szólamokat" meg ennyire bírod? Ilyenekkel tartósítod a mélykreténségedet? Hát, hacsak úgy nem...!
Lepényleső
Lesz ez a háromszorosa is miközben jelentősen nő a bán milliárdosainak száma?
Gyütt Mönt
Matolcsy V alakú visszapattanásról beszélt. Aki nem hisz neki, az Soros-ista hazaáruló.
ómió
@Eladott Ország: Ennyi "efftársi munka"!!! Már nemcsak az Athina Művek dübörög, de még a Bajai Video Zrt. is újra indult?? Vagy mégis, bírja egyedül is? Sztahanovistákkal "dolgoztok"? És kommunista szombat is van?
ómió
@Eladott Ország: Már megint hazudsz, tetüfi? Először is Athina nem vág át nemzeti színű szalagot (pfuj!), csak vöröset! Másodszor meg nem ment el sehova, hanem "megalkotta" neked az efftársi linkjeidet, hogy legyen neked keresztben-hosszában mit aljaskodnod, hazudoznod! Vágod, fajgyökér? De legalább ne hazudd le!
ómió
@Eladott Ország: Igen, tetüfi, a bolsevik "feladat" mindig a gyilkolászás volt! "Népi demokratikusan"! Százmillió "találkozót" már "meg is szerveztetek"! És látom, már az Athina Művek is újra "járványtúlvészelten dübörög"! A következő "kisfilm" a "nagyszerű asszonyról" mikorra várható?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.