Brutálisan magasak a mai számok.

Itt a koronakatasztrófa? Húsz magyar halt meg a koronavírusban, több mint ezerrel nőtt a fertőzöttek száma

Elhunyt húsz beteg, és újabb 1374 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

A kormányzati portálon azt írták: 36 596-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 933-ra emelkedett, 9683-an már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 25 980. Az aktív fertőzöttek 33 százaléka, az elhunytak 47 százaléka, a gyógyultak 34 százaléka budapesti. Az új, dinamikus adatszolgáltatás adatai szerint 1174 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 110-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 22 780-an vannak, a mintavételek száma 815 367-re nőtt.

Kiemelték: a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. Nő a fertőzöttek száma, ezzel együtt akár egy napon belül is dinamikusan nő és változik a kórházi ápolást igénylők, valamint a lélegeztetett betegek száma is. Ezért az egészségügyi védekezés, a kórházi munkaszervezés és az esetleges vezénylések hatékony megszervezéséért a kórházaktól még teljesebb körű, valós idejű adatszolgáltatást kérnek a náluk ápolt koronavírusos betegek és a lélegeztetést igénylők számáról.

A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsa, és ne hagyja, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség – írták.

Felhívták a figyelmet arra, hogy kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, a színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint az ügyfélfogadási irodákban. Este 11 után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A vírus közösségi terjedésének megfékezéséért továbbra is azt kérik az emberektől, kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet. Akinél hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenniük a fertőzések elkerüléséért – hangsúlyozták.

Közölték azt is, hogy a kormány – az egészségügyi védekezés fenntartása mellett – további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken dolgozik.

"Tartsuk be a szabályokat, és akkor együtt újra sikerülni fog" – írták.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (12 372) és Pest megyében (4699) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (2155), Borsod-Abaúj-Zemplén (1849), Hajdú-Bihar (1685), Csongrád-Csanád (1603) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (1584). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (335).

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Brutálias magasak?? Hmm. A halottak alapbetegsége?? Nem covid..hanem az alapbetegség!!
Pálinkás Pál
Elhunytak
Sorszám Nem Kor Alapbetegségek
933 Férfi 78 végbéldaganat,máj és tüdő metastasis, prosztatadaganat
932 Nő 87 magas vérnyomás, iszkémiás szívbetegség, általános érelmeszesedés, pangásos szívelégtelenség, szívinfarktus, vascularis demencia
931 Nő 80 magas vérnyomás, iszkémiás szívbetegség, általános érelmeszesedés, vascularis encephalopathia
930 Férfi 80 magas vérnyomás pitvarfibrilláció, szívelégtelenség
929 Nő 88 övsömör, magas vérnyomás, cukorbetegség, osteoporosis
928 Nő 78 magas vérnyomás, krónikus obstuktív tüdőbetegség, polyneuropathia, kevert hyperlipidaemia, érelmeszesedéses szívbetegség, pitvari fibrilláció és flutter, ütőérszűkület
927 Nő 79 krónikus obstruktív tüdőbetegség
926 Férfi 72 paranoid skrizofénia, krónikus obstruktív tüdőbetegség, iszkémiás szívbetegség, Parkinson-kór, mentális retardáció, depresszió
925 Férfi 78 magas vérnyomás, hasi sérv, cephalalgia (időskori fejfájás), kompressziós csigolyatörés, reflux
924 Nő 62 cukorbetegség, pajzsmirigybetegség, carotis meszesedés, agyi infarktus, vascularis encephalopathia, polyneuropathia, glaucoma, pikkelysömör
923 Nő 78 magas vérnyomás, tüdőtumor
922 Férfi 66 nincs adat
921 Nő 76 cukorbetegség, asztma, magas vérnyomás, retinopathia, nephropathia, polyneuropathia, uterus exstirpatio, agyi infarktus,veseelégtelenség ás számos kísérő betegség
920 Férfi 76 magas vérnyomás
919 Férfi 83 magas vérnyomás, cukorbetegség, glaucoma
918 Férfi 74 magas vérnyomás, cukorbetegség, demencia
917 Nő 82 iszkémiás szívbetegség, cukorbetegség, méhnyakrák
916 Férfi 77 magas vérnyomás, Parkinson-kór, septicaemia
915 Férfi 62 magas vérnyomás, kóros elhízás, koszorúérbetegség, nephrosclerosis talaján kialakult III/B st. Uraemia
914 Nő 75 magas vérnyomás, cukorbetegség, krónikus vesebetegség
No most valakinek meglepetést okoz ez a lista, ha nem társítják a "covid" járvánnyal???
division
@Gazella: @Pálinkás Pál: Minek a két név egy embernek? :-)
Mindegy is. A lényeg, hogy elképesztő már az, hogy nem vagy(tok) képesek elismerni a vírus halálos létezését. Az ilyen felfogású emberek miatt tudja felütni a fejét több olyan vírus is újra, amelyeket már régen elfelejthettünk a védőoltásoknak köszönhetően. Laikusok fóruma, mennyi ilyen van...A másik meg az, hogy egy alapbetegségbe nem feltétlenül kell belehalni egy vírus miatt, ha van megfelelő védőoltás ellene.
simmering73
És ez még csak a kezdet. A legnagyobb marhaság statisztikákat hozni, mert még nincs vége. Akkor lehet osztani szorozni, ha a járvány elmúlt.
Pálinkás Pál
@division: te olvasod is amit írsz??? vagy olvastad a listán az életkort meg a betegségeket???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.