Ahogyan azt sejteni lehetett, nem zárja ki soraiból Deutsch Tamást az Európai Néppárt, ugyanakkor szerda esti ülésén elfogadott határozatában határozottan elítélte a fideszes EP-képviselőnek a frakciót és vezetőjét bíráló kijelentéseit.

Megvan a döntés: szamárpadba ülteti Deutsch Tamást az Európai Néppárt
Fotó: Facebook/Deutsch Tamás

A frakció azzal kapcsolatban fogadta el határozatát, hogy Othmar Karas néppárti EP-képviselő december elején a magyar politikus kizárását kezdeményezte az Európai Néppárt (EPP) uniós parlamenti frakciójából

Deutsch Tamás azon nemrégiben tett kijelentése miatt, amely párhuzamba állította az EP néppárti frakciójának és a frakció vezetőjének, Manfred Webernek a jogállamisági mechanizmus melletti kiállását a 20. század önkényuralmi rendszereinek módszereivel.

Deutsch később nem győzött bocsánatot kérni kijelentései miatt.

A képviselőcsoport a honlapján közzétett határozatában leszögezte: amint az Othmar Karas és más képviselők által megfogalmazott levélben is szerepel, az ilyen magatartásnak nincs helye a pártcsaládban. Az ügy nyitva marad – írták.

Az EPP uniós parlamenti képviselőcsoportja úgy véli, hogy a Fidesz képviselőinek az Európai Unió és értékei elleni gyakori támadásai nem felelnek meg az EPP alapvető elveinek, nevezetesen az európai integrációnak, a jogállamiságnak, a független igazságszolgáltatásnak, a politikai beavatkozástól mentes médiának, a civil társadalom támogatása fontosságának, valamint az emberi jogok és valamennyi kisebbség védelmének" – fogalmaztak.

A frakció úgy döntött, hogy további döntésig

azonnali hatállyal visszavonja Deutsch Tamás azon jogát, hogy a képviselőcsoport nevében felszólaljon az EP plenáris ülésein. Nem képviselheti az EPP-t jelentések árnyékelőadójaként, illetve nem közvetítheti a csoport egyéb hivatalos álláspontját sem.

Arra szólították fel a frakció fideszes európai parlamenti képviselőit, gondolkodjanak el azon, hogy politikai meggyőződésük továbbra is összeegyeztethető-e az EPP képviselőcsoportjának értékeivel. Járjanak el következetesen az EPP értékei mentén, vagy vonják le a szükséges következtetéseket. Végezetül arra szólították fel az Európai Néppártot, hogy azonnal hozzon végleges döntést a Fidesz tagságáról, amint azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Sajnos ezzel együtt a fizúját nem csökkentették, vagy esetleg átmehetnének Köteles Lacába! =))
Sőt ezt az EU is átvehetné, azzal indokolva, hogy Orbánék így szeretik! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Kinek-kinek érdemei szerint...Bár nem világos,miért bánnak vele kesztyűs kézzel..Ki kellett volna vágni,mint a macskát sz@rni
Gazella
Egyszerre akarják kivágni a kormánypárti bagázst. Megérdemlik.
RonaGyuri
Sajnos ezzel együtt a fizúját nem csökkentették, vagy esetleg átmehetnének Köteles Lacába! =))
Sőt ezt az EU is átvehetné, azzal indokolva, hogy Orbánék így szeretik! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Hány kiló krumplit ér a Weber ocsmány gyalázása?

Az EPP, és az EO, sőt az EU is tanulhatna Köteles Lacától

Mint ismert a derék EPP szigorúan megróta Tompikát. Ennek kapcsán jelentősen csökkentette a feladatait is. Igaz közben volt egy kis ejnyebejnye a Fidesznek is, ami értelmetlenségét mi sem igazolja jobban, mint varga Jucus (i)gazságügyér újabb ocsmány kirohanás az EPP, az EP és az EU ellen.
No de vissza Tompikához, arról nem szól a fáma, hogy feladatmegvonás együtt járna a zsózsó csökkentésével és/vagy bűntivel. Pedig a klasszikus vicc poénjával elmondhatnák, hogy a magyarok, de főleg a Fidesz ezt így szereti. Mondjuk von der Leyen, Sassoli és Weber eltanulhatná a módszereket Kövértől. Csak azt kellene még mérésügyi szakemberekkel tisztázni, hogy a krumplinak milyen elszámoló valuta szerpe legyen! =))
justhpeter
@RonaGyuri: Ezt a sokadik "utolsó és végső figyelmeztetést" én már nem tudom komolyan venni.
Sziszifusz
Deutsch Tamást ezzel a döntéssel, tényleg a szamárpadba ültették, oda ahova a hülye gyerekeket szokták. Ha volna egy kis emberi tartás Tompikában akkor a maradék tekintélyének megmentése érdekéden, tudná a kötelességét és önként kilépne a Néppárti frakcióból. Egy "római jellem" így fejezhetné ki azt, hogy számára nem elfogadható ez az igazságtalan(?) büntetés.
Yoda69
Ugyanolyan gyengek mint az EU. A hatalomert cserebe feladjak az elveiket. Ki kellett volna baszni dojcsot es a fideSSt a picsba. Ezek a nacik sosem fognak megvaltozni, a Neppart csak lejaratja magat veluk.
RonaGyuri
@Sziszifusz: A (teg)nao kérdése

Igazából formalitás a kérdés, hogy mi volt előbb, hiszen ha az EPP-s szavazás később volt is, akkor is tudta miről szól

Tegnap este érdekes hírrel rukkolt elő az MTI: „Az Európai Parlament plenáris ülése után Deutsch Tamás és Győri Enikő fideszes európai parlamenti képviselők sajtótájékoztatót tartottak”
Ami ugye a jogfosztó verdikt ismeretében minimum pofátlanság Tompika részéről.
Az meg már csak hab a tortán, hogy olyat is mondott, hogy: „Magyarország megvédte a magyarok becsületét is, ugyanis nem lehet semmilyen új jogi norma alapján vádaskodni minden alap nélkül.”!!! =))
szaboria1
@csipetke: Szerintem nagyon jól döntöttek mert innentől a Fidesztől meg vonták a hozzászólást. A másik ezzel talán azt is elérik, hogy a Fidesz magától fog kilépni a Nép Pártból.
szaboria1
Kettős pofont kapott a Fidesz kormány, mert a jogállamisági törvény januártól élni fog.
Jozefina
A néppárt e"gy gittegyletté nőtte ki magát!!! Szégyen, hogy egy épkézláb döntést nem tudnak magukból kierőszakolni!!!
"Az ügy nyitva marad – írták." a honlapjukon!!! Adtak egy csókot tompika seggére!!!
nezelodo
"Méltó karácsonyi ajándék az illiberális" kekeceknek, Szerintem ez is fényes győzelem lesz már ma estére. Igaz ami igaz, amilyen gerinctelen társaság, ahhoz képest annak is fel lehet fogni a pipogya elvbarátaik döntését.
simmering73
Amíg ezeket tokkal vonóval ki nem b@sszák, nem lesz se béke, se nyugalom.
sokanvagyunk
@Jozefina: Vele rágatják most az egyletük gittjét a végső döntésig.
csak úgy....
@Shikari: "@Giovanni Alba: Mi nem zsidók vagyunk, hogy egymás között házasodva őrizzük a vérvonalat." :)
tibim,te egyik modatoddal bacod agyon a másikat! :)
verőce21
Jól tették, hogy ezt a szélhámost a szamárpadba ültették. "az ilyen magatartásnak nincs helye a pártcsaládban", sem a politikában.

Sajnos ilyen tehetségtelen, elfekvőbe helyezett, korrumpálható "politikussal" van tele az egész Európai Parlament.
namihami
És ezzel ismét kiállított magáról egy bizonyítványt ez az EPP-nek nevezett gittegylet.
Már nem is lepődik meg az ember, hogy az Orbán ott és akkor szopatja őket, amikor csak akarja. Szinte már az EPP kéri, hogy megtegye velük.
nemkati
- Weber úr, maga egy rohadt náci kommunista, már bocsánat!
Ezt kellett volna mondania Deutsch-nak, és akkor a Néppárt nem azzal kezdhette volna, hogy kérjen bocsánatot, hanem egyből megkérhette volna hogy távozzon a Néppártból vagy különben kizárják, és vigye magával a 12 dühös (gaz) embert is.
NKF
Egy politikus tanuljon meg nyilatkozni!Tomika ismét levizsgázott.Már sokadjára!
Ezek a seggek sokat ártanak a FIDESZ-nek!
csipetke
...és ha most tompi csak ott ücsörög haszontalanul,(nem mintha eddig lett volna bármi haszna) miért is fizetjük közpénzből továbbra is?Nem kéne hazahívni,és kiküldeni egy olyat,aki nem posztol baromságokat,és esetleg dolgozni is tud?
Józsipapa
akkor haza lehet jönni Brüsszelből...
minimál bérért őrizheted a raktárban lévő
beléptető kapukat...
a többiek is jöhetnek, mert csak díszletként
vagytok a frakcióban !!!
nullák vagytok...
kissé felnőttem
@csipetke: jó a kérdés úgylátszik kellenek a herék sok a pénzük . majd észbekapnak
Namely
"Arra szólították fel a frakció fideszes európai parlamenti képviselőit, gondolkodjanak el azon, hogy politikai meggyőződésük továbbra is összeegyeztethető-e az EPP képviselőcsoportjának értékeivel."
Már bocsánat, de mit ezek az értékek?
:D
De kikerestem:
"The promotion of the European model is crucial if we want European values to have an impact in a rapidly changing world. It is also the EPP’s responsibility to adapt the European Union to the realities and needs of the 21st century by setting the right priorities and by bringing the European Union closer to its citizens. For the EPP, a strong and united Union acting together is best suited to face this world’s many challenges and threats."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
De vigyázzá, még nincs vége:
"The economy should serve the people, not the other way around. Europe needs an ambitious, competitive and growth-orientated economy that can create jobs and provide a high standard of living for our citizens. The EPP believes that a dynamic economy must be based not just on numbers and statistics, but on the skills, talents and innovation of all its people."
De most jön a legjobb!
"A secure and
free Europe
We Europeans want to live in freedom, prosperity and security. The EPP political family has been to the fore of efforts to make Europe a safer place. It is the foremost duty of public authorities to protect their citizens and to uphold the rule of law in our societies. Our work is mainly focused on four areas: securing our external borders, preventing illegal migration, fighting terrorism and combatting organised crime and corruption. In these areas, strengthening the rule of law, good law enforcement, strong intelligence services, effective exchange of information and a strong and resilient civil society, firmly rooted in the core values of the Union, are a precondition to preserving and enhancing the security we live in."
Tehát ezek szerint amit az EPP elképzelt, annak MINDEN szempontból az ellenkezőjét teszi...
sokanvagyunk
Szamárpad? - az Európai Néppárt tagjai meg hintában... - az se jobb.
ómió
Tudjuk! Gestapózni csak Tusk kriptoefftársnak szabad, méghozzá "népi demokratikusan"! Ez ma a "liberális píszí"!
Gazella
@justhpeter: Tudod muttika parancsa, hogy ne vágják ki a drogbárót. Csak minden tisztségét megvonták. Figyeld meg akik kint vannak narancs EU képviselők, annak akinek túlnagy a pofája , igy fog járni mint a drogbáró.. Azt ha mindegyik a szamárpadon ül, akkor vágják ki a Néppártból. Ugyanis addigra a muttika akiben igen nagyot csalódtam leköszön,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.