A dévai gyermekotthon alapítója arra biztatja az embereket, hogy vegyék komolyan a koronavírust, mert "nehéz tőle megszabadulni".

Böjte atya személyesen köszönte meg Káslernek, hogy elintézne neki a magyarországi kezelést
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Böjte Csabát csütörtökön Budapesten fogadta hivatalában Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Ezt követően közös sajtótájékoztatót tartottak abból az okból, hogy a ferences szerzetes felépült a koronavírus-fertőzésből.

A dévai gyermekotthon alapítója elmondta, hogy

novemberben nagyon köhögött. Kásler Miklós felhívta, és észlelte, hogy beteg, ezért intézkedett a magyarországi kezeléséről. December elején jöhetett ki a Szent László-kórházból.

Azért látogatott most el a miniszterhez, hogy személyesen is megköszönje neki a segítségét.

Szép, hogy valaki úgy is számíthat a magyar egészségügyre, hogy nem él életvitelszerűen az országban

- mondta Böjte Csaba.

Kásler Miklós felidézte, értesült arról, hogy a szerzetes beteg. Hallotta a telefonban, hogy a dévai gyermekotthon alapítója komoly légzési nehézségekkel küzd.

A miniszter beszámolt arról is, Böjte Csaba látogatása alkalmat adott arra, hogy megbeszéljék a koronavírus-járvány összefüggését az emberek életmódjával, a szolidaritással, a segítőkészséggel.

(MTI)

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Na, egyedül ő az a külhoni magyarok közül, aki megérdemli!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Menj haza oda ahova való te ájtatlan valaki.
Nessy
Drága Böjte atya! Azt elhiszem, hogy státuszkeresztényeink lelkesen fogadták, és körbeugrálták.Jót tett a népnemzeti propagandának! Ne higgye, hogy ez az itt élők mindegyikének így kijár! A szolidaritásról, és segítőkészségről előadott hősi eposzt meg ne tessen komolyan venni, mert aki erről mesélt, maga sem hiszi el!
Pálinkás Pál
ez aztán remek.. a koszos román pap itt kap kezelést a honi magyar meg fizessen a sürgősségin is..
fidem
Böjte atya munkásságát nem lehet szőnyeg alá söpörni. Sok, sok gyereket karolt fel és tette sínre életét, amikor a felnőttek sorsukra hagyták. Maga kezdeményezte, nem közpénzből, saját erőből és önkéntes adakozók segítségével.
Hogy a kezelését megköszönte, ebben semmi kivetni valót nem találok, inkább örüljünk, hogy egy ember meggyógyult.
Nem kellene embertelenül, könyörtelenül, irgalmatlanul elítélni bárkit, akit valamilyen okból ellenségnek tekintünk.
Ettől Böjte atya nem lesz kevesebb és Kásler sem lesz több.
Legyünk már objektívebbek és ne csak fekete-fehéret lássunk, mint amit a hatalom elérni akar!
fidem
@Pálinkás Pál: ugyanolyan ocsmány megnyilvánulásod van, mint az illibsiknek. Sőt, téged sem nem befolyásoltak, se le nem fizettek - te feltehetőleg önmagadat adod!
Nyírfa
Csak nem maga felé hajlik a szent keze?
fidem
@Pálinkás Pál: "Mindig használj jóízű szavakat, hiszen soha nem tudhatod, mikor kell lenyelned őket."
Pálinkás Pál
@fidem: akadj le rólam...amíg itthon ilyen a helyzet amilyen,addig határon túlra semmit...a magyar ,még ha valami miatt nem fizet is TB-t az áfával tömi a csúti cigány zsebét...a román,ukrán még azzal sem száll be a közösbe, de a piszkos markát tartja ,meg ideszavaz...amíg ez a helyzet így marad..., addig nekem ezek parazita koloncok, mindegy hogy pap,vagy sem!!!
fidem
@Pálinkás Pál: Tényleg ekkora gyűlölet van benned és tényleg elhallgattatnál, csak mert más véleményen vagyok?
Szánlak érte, mert nagyon, nagyon rossz lehet neked. :(
Pálinkás Pál
@fidem: bennem nincs gyűlölet...mint mondtam ,paraziták...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali, és még ha tudnád hogy nem is egyszer az ország kenyerére összegyült búzát a Bőjte árváinak adták...csak nehogy most ideggörcsöt kapj...:)
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: elég nagy szégyen hogy a román cigánykölköket eteti az állam...itthon nincs elég szegény? arról nem beszélve, mióta ők is uniósok,szarnak a fejetekre...csak a koszos markukat tartják...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali szerintem az a szégyen amikor valaki így viselkedik mint most te. Szegény mindenütt van csak ember nincs aki felpártolná őket...csak irigykedő meg átkozódó...
fidem
@Pálinkás Pál: Nincs benned gyűlölet? Akkor hogy beszélsz azzal, akit tényleg gyűlölsz?
Jozefina
Ez az igazi cirkusz!!
Böjte mivel különb mint a többi román állampolgár??? Rajta kívül hánynak járt a különleges bánásmód!!! A határon belüliek meg fagyjanak meg, a gyermekek éhezzenek, a halálesetek száma az egekben!!! Mire büszke kásler. Már csak egy pojáca, a titulusa megvan de már a fidesz is csak bábnak tartja!!!
namihami
@Csizmás Kond: Igazad lenne egy olyan országban, ahol annak az államnak már nincs saját fázó-éhező-nélkülöző gyereke és felnőttje. De addig, ameddig ezt határonbelül egy kormány nem AKARJA belátni és megszüntetni, addig ezt a pénzt ne az erdélyi és hasonló választási/választó malacaira költse.
Azok nyomorognak, akik saját honfitársai és azokra költ, akik egy másik állam polgárai. Akiket elsősorban annak az országnak kellene ellátnia. Adjunk, ha van. A gond az, hogy tényleg van, csak nem azok kapják, akiknek járna.
És a gond itt kezdődik. Amíg ezen nem lép túl, addig a kiindulópont is hibás.
namihami
A csuhásra visszatérve: ""Ki fizeti a révészt?"" Csak nem mi, mindannyian, akik a hazai TB befizetői vagyunk? Akik sorbaállnak egy szakvizsgálatért? Akiknek hónapokba tart egy speciális labor elkészítése? Mert akkor húzzon a csuhás ...(ahova gondolom)
Nessy
@namihami: Ki fizeti a révészt? Én, te, ő, mindenki, hogy legyen a kormánynak miből adakozni! Itthon csak elvenni tudnak, és "újra osztani"!
lemming
"Atyának se szólítsatok senkit a földön, mert egy a ti Atyátok, a mennyei." /Máté 23,9/
levarosbukta
Nekem mindig gyanús az olyan férfi aki gyerekekkel veszi körbe magát.
namihami
@levarosbukta: Erre nem a ""gyanús"" az igazán passzoló. Az ""atyám"" jelző sokkal inkább bír közel 2.000 év fórral. De a 21. század rohanó fejlődése kezdi a ""kaletát"" is felzárkóztatni.
Sámannus
Csinyájjál vizes nyócast az ő irodájára is.
Sámannus
Ha téged négy kórházon keresztül juttatnak az alagsorba, most nem lenne okod hálálkodni.
voltmárjobbis
@fidem:ma 15:49 böjte atya munkássága szart sem érne orbán támogatása nélkül.
orbán itthon Mo.on támogatja a szegényeket? Gondolkodj!
A tököm kivan azzal, hogy Mo.ról megy ki a segély romániában, amikor itthon Mo..on éheznek a gyerekek.
Ez csak politika, a külhoni - nem akik nyugatra menekültek - szavazatokért. Hányinger!
kereső
@fidem: 15:49. LLegyünk már objektivek. Böjte Csaba sok-sok gyermeken segitett !, de ezt nem Magyarországon tette- hanem egy másik országban. Az aki ma Magyarországon sok-sok gyermeknek segit- Iványi Gábor, L. Ritók Nóra (Igazgyöngy Alapitvány), ők meg vegzálásnak vannak kitéve ugyanezen hatalom által, akinek nem ez az egyetlen "gesztusa" a határon túliakkal szemben. Mert engedtessék már meg, hogy a határon belül élő-és szükségben szenvedő gyermekeknek kellene az elsőknek lenniük. Az ő támogatásukat a "járványra hivatkozással" most felezte meg a kormány- kásler koszos körmű sarlatán egyet értésével, a másik segitőtől meg még a jogosan megitélt birósági végrehajtást is megtagadja. Szóval legyünk objektivek: akkor Böjte Csaba- meg a többi támogatott ne orbánnak, káslernek mondjon köszönetet, hanem a magyar adófizető állampolgároknak, a határon belüli betegnek- akinek nem jutott VIP ellátás- mert ő csak egy szolga, egy a dolga fizessen adót, hogy nagylelkű lehessen a hatalom. Legyünk hát objektivek.
Csizmás Kond
@namihami: Leírtam előbb is, szerintem ma európában nem az állam az aki segélyszervezeteket kell alapítson, tehát oda kéne valaki aki melléáll az ügynek és példát vesz Csabáról. Az is furán hangzik, hogy valaki sajnálja egy másik állam gyerekétől a pénzt mondván, hogy van itt is elég rászoruló de oda sem ad...mert nem mond azt hogy adtál...és itt példa a vörösiszapsegély ahol nem tudom ki mennyit adott de a propelleren írogatók túlsikoltottak a kárpátokon hogy hol a pénz, pedig az állam falu helyett falvat épített de a bűnösök és azok akik csak a pénzt szedték ki a cégből semmi bajuk sőt egyeseket direkt imádnak...hát ez a baj...csak a sírás és ismét a sírás se attól arra semmi.
Így eljutni európába, hogy csak mindig a magunk zsebét siratjuk soha nem fog menni. És abban is biztos vagyok, hogy na nem adnak azoknak a gyerekeknek, sőt ha Csabát sem kezelték volna itt, akkor sem lenne sem neked sem senkinek semmivel több vagy jobb vagy másabb, csak a tudat, az irigység és mittudommi hajt sokakat az ilyen nyafizásra.
Giovanni Alba
@fidem: "Szép, hogy valaki úgy is számíthat a magyar egészségügyre, hogy nem él életvitelszerűen az országban"
A magyarországi magyarnak csak addig jár az "ingyenes" ellátás, ameddig fizeti a TB-t.
Ebben nem látok semmi felemelőt és nagyszerűt. A drága (nekünk) atya nem érzi, hogy most éppen saját magasztos elveit tiporta sárba?
Lepényleső
...bár lehet,hogy emiatt két honi polgár aki fizette élete során a TB. hozzájárulásait,
elestek a kezelésektől,vagy ne adj Isten az életüktől?
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: 16:39 Szegény mindenütt van csak ember nincs aki felpártolná őket...csak irigykedő meg átkozódó...
Ezt oda is beírnád, ahol az 54 kihűlés miatt meghalt itthoni emberről van szó?
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Jani, te hánynak adtál meleg takarót ?
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: ma 18:41 Te már egy másik macska vagy? Mert már többször megemlítettük, hogy a kormány nemhogy nem áll a segítő szervezetek mellé, hanem éppen hogy mindenféle aljas eszközzel megpróbálja ellehetetleníteni őket.
Ajánlom figyelmedbe kereső mai, 18:25 beírását.
fidem
@Horizont: - csöndben megkérdezem, szerinted mi lenne az általa pártfogolt gyerekekkel, ha meghalt volna?
Vélhetőleg Kásler nem szívjóságból tette, hogy idehozatta, politikai célja volt vele. És elérte: az emberségnél ma több súllyal nyomódik a latba a szétszakadás, a politika, a gyűlölködés, egymás mocskolása.
Kár.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ...emlegetni szabad... az állam nem a gyereksegitők ellen lép fel hanem esetleg a módszereik ellen. A kormány nem szabad senki mellé álljon mert azt ma korrupciónak nevezik, A kormány leheőséget ad és azt kell kihasználja az aki azt akarja csinálni.
Ha szétnézel a mai segítőnéven alakult alapítványok között legalább kétharmada a saját zebét segíti...és azt az állam nem is szabad támogassa bárhogy nyivákolnak.
fidem
@Giovanni Alba: Amit idézőjelbe tettél, azt én sehol nem írtam és szándékom sem volt.
Ettől függetlenül örülök, hogy a sok szemét, embertelen, bűnös ténykedése mellett Kásler egyszer tett talán valami jót is. Ettől még nem fog mennybe menni, de Böjte Csaba tetteit nem lehet meg nem történtté tenni. És ha ebből politikát csináltok, az elkeserítőbb, mint azt valaha is felfognád. :(
fidem
@Jozefina: Hogy mivel különb?
Attól, hogy magyar, magyar anyanyelvű és attól, hogy gyerekek százainak mentette meg életét és nevelte tisztességre.
Ha ez neked semmi, akkor nincs több mondanivalóm.
Talán egyetlen bűne, hogy Kásler hívta ide - és a gyűlölet nálad is nagyobb az emberségnél.
fidem
@bakcsubakka: A határon túli magyarok megítélésében személy szerint nem hagyatkozom egyetlen politikai párt véleményére sem. Attól, hogy a hatalom támogatni igyekszik őket saját hatalmuk érdekében, még nem fogom szeretni.
És egyetlen határon belüli magyart sem tisztelek jobban, aki gyűlöli a másikat, csak azért, mert politikai állásfoglalásába ezt tartja helyesnek.
fidem
@voltmárjobbis: Te ismered Böjte Csaba munkásságát? Vagy csak a szemellenződet látod! Azzal pedig szart sem érsz. Lassan elfogy a türelmem, megint megyek innen, mert emberséget már lassan sehol sem találok. :(
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: cicus, te hányra terítetted a bundád? Ha szemedre vetik egy(több) hibád, akkor miért bújsz egyből a köntörfal mögé? Mi ez a visszakérdezés? Vissza az óvodába? Én nem kérdeztem tőled, hány emberen segítettél, éppen csak megpróbáltam párhuzamot vonni két kijelentésed között. Nem megy, nagyon szétszórt hablaty. Egyszer így, egyszer úgy. Egyszer az a hibás aki kihűlt (miért nem kért segítséget), másszor meg az emberek önzők, és nem törődnek az elesettekkel.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: Az a visszakérdezés hogy te folyton spekulálsz és mást értesz ki a leírtakból mint az amit jelent. Amit leírok azt érts úgy, vagy ha te azt a saját fantáziáddal kiegészíted akkor kérdezd önmagadat mit jelent.
fidem
@bakcsubakka: helyesbítek:
Attól, hogy a hatalom támogatni igyekszik őket saját hatalmuk érdekében, még nem fogom NEM szeretni.
voltmárjobbis
@fidem: 20:13 leszarom böjte csaba munkásságát, mert csak orbáni segítséggel működik.
orbán mit segít, az itthoni szegény, árva gyerekeken?
Emberség?! Basszus: Először a családomon segítek- orbán magyar nép - aztán ha marad (fociciból) a határon túli szavazokat támogatom
namihami
@Csizmás Kond: 18.41: A tévedéseid abban vannak, hogy:
1. Én itthonra szoktam adni. Oké, talán nem kiugróan sokat, de "" Sok kicsi..."". És nem ""állami számlaszámra"".
2. Még mindig az a véleményem, hogy az ""orbáni nagylelkűség"" kizárólag oda és a választási urnának szól.
3. Végül a legfontosabb. A kintre küldött milliárdok zöme éppen nem magánforrásból ered, hanem az Orbán által fosztogatott ÁLLAMI költségvetés eredménye. Tehát a mi pénzünk, amivel itt kéne a presztizsnövelő jótékonykodásait csinálni. Akár úgy, hogy azt magánszemélyen keresztül tenné. Akik, mint a neveket olvashattad, lennének. Csak azok nem a Fidesz istálló tagjai, azoktól nincs visszautalás. Ezért és erre a célra kellenek az erdélyi és a többi, határontúli haverok. Azok rövid pórázon tarthatók. Tudod, ""Zoli bohóc: Van másik..."", ha a mostani nem paríroz.
Csizmás Kond
@namihami: nevezhetjük bárminek...akár tévedésnek is...mert nincs tévedhetetlen. Az igaz, hogy minden adománynak célja van, de ez nem Orbán találmánya. A kintre küldött...na itt vannak eltérések, ugyanis nem minden adomány és a befektetés általában megtérül. A mi pénzünk sem a mi pénzünk, mert a bejövetel zömét olyan cégek adják amelyek a kormány biztatására igéreteire telepítettek ide...és az igaz, hogy abból többet lehetne belföldi akármire elkölteni de visszatérve az elejére minek ha nem térül meg ?...és erre van ellenpélda a hajléktalanszálók, ameljyek nagyszázalékát azért kellett bezérni becsődölni mert nem volt lakója holott ezrével élnek az utcákon.
Nem pártolom az erdélyi beruházásokat, nem is volna miért mert abból sincs se hasznom se károm, viszont azt sem pártolom, hogy csak azért adjon az állam sokaknak segítséget hogy az ugyanoda vezessen mint a cigánygyerekgyárak.
...szerintem csak azért vitatkoztok velem, mert legtöbben azt hiszitek hogy a vleményemel pártolom a kormányt...nem csak próbálok reális képet megfogalmazni a történtekről...mert azzal hogy minden második sor orbánbecizés az lószart sem ér...meg kell érteni a folyamatot hogy mi miért és mitől van...és most jóélszakát.
Giovanni Alba
@fidem: Nem te írtad, Böjtétől idéztem. Olvastad a cikket, és ilyen hamar kiröppent a fejedből annak szövege? Káslernek itthon lenne dolga, az itthoni betegekkel, majd ha végzett, akkor jöhetnek a külhoniak. Ennek a hírnek presztízs értéke van, de vajon lesz-e kimutatás valaha is, a halasztható műtétek halogatása miatti egészségromlásról? Most ez a koszos körmű kókler mire is büszke? Beprotezsált valakit, akinek nem járt volna az itthoni gyógykezelés. Most komolyan, erre büszke? És te ebben nem látsz semmi rendellenest? Jobb helyeken ezt hatalommal való visszaélésnek nevezik, és nem jótettnek.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: A kormány kezeli a rábízott pénzt, mivel nincsen saját jövedelme, a befizetett adókat és járulékokat osztja újra. Vannak neki feladatai, az ország lakosságának érdekeit képviselni, és nem csak azokét, akik rá szavaztak. Aztán van még kötelező kiadás a működési költségeken túl, például a közoktatás, a sport és a művészetek támogatása, és igen, a valamilyen okból leszakadók sorsának javítása. Vannak pályázatok, vannak szervezetek, van kifejezetten hátrányos helyzetű gyerekeket segítő szervezetek, ezeket az államnak támogatnia kell, a kormánynak erre pénzügyi fedezetet kell biztosítania. Jár Iványiéknak a bíróság által megítélt pénz? Jár. Kifizette a kormány? Nem. Karitatív feladataik ellátására kaptak támogatást? Igen, az előző évi felét, azzal hogy utána nem kapnak egy fillért sem. Az igazgyöngy alapítvánnyal ugyanezt játsszák. Ez lenne a segítség? Te mondtad, hogy oda kell állni a segítők mellé, most meg azt mondod, hogy a kormány nem állhat senki mellé. Nem kicsit zavaros vagy.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: Jani, te hánynak adtál meleg takarót ?
Ez a visszakérdezés, erre kérdeztem rá, de már el is felejtetted mit írtál korábban.
Cicus, cicus, kevesebb egerészés, kevesebb rohangálás.
Nessy
@namihami: Én csak virtuálisan köszönném meg Káslernek, és a kedves gazdájának, a közlöny egy egy félmondatába rejtve, a kerületeknek betegellátásra megígért pénz visszavonását.Melyik határon túli országban élő "hű magyarjaikat" ajándékozzák meg ezzel a pénzzel? Vagy templom lesz belőle?Megköszönöm a járvány közepén az egészségügyi struktúra ötletszerű átalakítását, aminek sem a feltételei, sem a részletei nincsenek végig gondolva, kidolgozva. Isten óvjon mindenkit, betegségtől, balesettől, ha nincs pénze magán ellátásra!
TollerBela
Akkor lenne szép, ha hálából kiállnál a demokratikus államrend mellett, csuhás ! Benyalni mindig kifizetődőbb, nem igaz ?
ómió
Efftársilag Kim efftárs biztos szívesebben látott vendég lett volna!
NKF
Igenis jól tette a miniszter úr!Olyan embernek segit aki másokon is segít!
A balosok meg kapják be!
sokanvagyunk
Nem csalódtam Kásler úrban - amihez hozzá nyúlt eddig, mindet elintézte.
voltmárjobbis
indirekt.hu/belfold/itt-a-varva-vart-interju-a-szakember-mindent-elmond-a-koronavirus-elleni-vakcinarol/
A jelenlegi ütemnél gyorsabban kell majd oltanunk, és akkor elképzelhető, hogy nyáron már fellélegezhetünk, de ez nagyon optimista becslés – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrum Kórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. A szakember beszélt az oltás körülményeiről, a mutációk veszélyéről, az újabb vakcinák esélyéről és arról is, hogy jön az új, monokronális terápia.
voltmárjobbis
"Ön már kapott oltást. Hogy érzi magát?
Kiválóan."
Csak azt nem kérdezték meg tőle, van- e bármilyen betegsége, amire negatívan hathat a vakcina
fidem
@bakcsubakka: Igen, a véleményedet megértem, még ha nem is értek vele egyet. Mármint, hogy kivételezés lenne. Sas Józsefet nem kellett meghívni, mert neki itt alanyi jogon jár a kezelés.
Amit nem tudok megérteni, az a mocskolódás. A "koszlos román pap", meg hogy a "koszos markát tartja" - féle megfolgalmazások elfogadhatatlanok és szégyen!
Hogyha igaztalanság történt azzal, hogy egy magyar születésű embert, aki alól kiment Magyarország, itt gyógykezelnek - akkor abban nem Böjte Csaba a hibás. Azt üssétek, akit kell.
De egy embert így megalázni, csak mert köszönteet mondott - szégyen!
És én nem akarok többet szégyenkezni, inkább elfelejtem ezt a fórumot, ezeket az embereket, akik kivetkőznek magukból. Akár milyen a pártállásuk, hitük, vagy hitetlenségük. Mert nem emberek, csak ember szabásuak! :(
fidem
@Horizont: Megkérdezlek, ha valaki a másik, idegen gyereknek adja a kenyerét és nem a sajátjának, akkor a másik idegen gyereket kell gyalázni, mocskolni, koszlottnak nevezni, aki a koszos markát tartja?
Nem várok választ, mert hányingerem van már tőletek, az elfogult mocskolódásból, abból, hogy csak egyet néztek, hogy ki mondja és nem azt, hogy mit.
Szégyen ez a fórum már tőletek, szégyen az egész ország!
voltmárjobbis
Van böjtének mo-i taj kártyája?
Vagy ha nem, mennyit fizetett a kezelésért?
"Új szabály: nem jár az ingyenes egészségügyi ellátás annak, aki három hónapig nem fizet járulékot"- böjte fizetett?
2020. július 1-jétől már nem lesz lehetőség az elmaradt egészségbiztosítási szolgáltatási járulék befizetésével a jogviszony utólagos rendezésére (korábban ez működőképes megoldás volt), vagyis a betegnek, ha ellátták, ki kell fizetnie a szolgáltatást, és ezt az összeget az utólagos járulékfizetést követően sem kapja vissza.”
Ki fizette ki helyette, vagy egyáltalán fizette-e vki a kasszába böjte helyett?
fidem
@bakcsubakka: Az emberek nem tehetetlenségükben, hanem mérhetetlen elfogultságukban, butaságukban és közönségességükben írják, amit írnak. Csak annyi a különbség, hogy az egyik ellenzék, a másik meg nem.
Aki a kormányra haragszik a hibák miatt, az jogos, de egy tisztességes, becsületes embert mocskolni, akinek a térdéig sem érnek fel, ezt nem tudom és nem is akarom elfogadni. Túl sok a gőzkieresztő ocsmányság, ami embertelenné teszi az embert. Nekem ebből elég.
Ennyi.
fidem
@Horizont: Értem, tehát kikerülöd azt az egyenes kérdést, hogy jogos-e a "másik gyereket mocskolni".
A fanatizmusod neked is túl nagy, további jó sárdobálást, fröcsögést.
Bár ne hidd, hogy te magad is nem mocskolódtál már be!
Ennyi.
fidem
HIGGYÉTEK EL, AKI KOSZOS, MOCSKOS ASZTALHOZ LEÜL CSEVERÉSZNI AZOKKAL, AKIK KÖPKÖDNEK, OKÁDNAK, MAGUK IS MOCSKOSAK LESZNEK!
AKI MARAD, MARAD, ÉN MEGYEK. :(
dr. prédikátor
@Csizmás Kond: rühes fityma nyugger!!! a böjte hány MAGYARNAK intézte el hogy romániába kezeljék???
lemming
Egyikük sem tartja be a tízparancsolatot. Mondjuk ez nem akkora baj, mert azt a zsidók sem tartják be, holott nekik íródott és a számukra még mindig érvényben van.

A keresztényekre már nem vonatkozik.

"Az által, hogy eltörölte a parancsolatokban ellenünk szóló kézírást (a tízparancsolatot), a mely ellenünkre volt nekünk, és azt eltette az útból, odaszegezvén azt a keresztfára (Jézussal együtt)" /Kol 2,14/

"Krisztus váltott meg minket a törvény átkától (a tízparancsolat átkától), átokká levén érettünk; mert meg van írva: Átkozott minden, a ki fán függ" /Gal 3,13/

"És ezért új szövetségnek a közbenjárója ő Jézus), hogy meghalt az első szövetségbeli (tízparancsolat) bűnök váltságáért..." /Zsid 9,15/

Talán ezzel kiegészítve érthetőbb lesz:

"Mi tehát a törvény (a tízparancsolat)? A bűnök miatt adatott (hogy tisztában legyenek vele az emberek, hogy mi számít bűnnek), amíg eljön az utód, (Jézus) akinek az ígéret szól. ...

A törvény (tízparancsolat) tehát az ígéretek (egy új szövetségre tett ígéretre utal) ellen van? Semmiképpen sem! Mert ha olyan törvény adatott volna, amely képes életet adni (a tízparancsolat erre nem képes!), valóban a törvény alapján volna a megigazulás (de nincs megigazulás a törvény, a tízparancsolat alapján).

De az Írás (betű szerinti törvény) mindenkit bűn alá rekesztett, hogy az ígéret a Jézus Krisztusban vetett hit alapján adassék azoknak, akik hisznek.

Mielőtt pedig eljött a hit (Isten fiába, Jézusba vetett hit), a törvény (tízparancsolat) őrzött bennünket, egybezárva az eljövendő hit kinyilatkoztatásáig ("Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm."),

Tehát a törvény (tízparancsolat) nevelőnk volt Krisztusig, hogy hit által igazuljunk meg.

De miután eljött a hit (a Jézusba vetett, és vele egy új szövetség), többé nem vagyunk a nevelőnek alávetve (vagyis a tízparancsolat már nem vonatkozik ránk!)." /Gal 3,19, 21-25/
lemming
Az is bizonyítja, hogy már nem vonatkozik ránk a betű szerinti tízparancsolat, hogy a keresztényeknek szóló (két) "nagy parancsolat" sokkal tovább megy. Hiába csak kettő, sokkal, de sokkal több van benne.
Maga Jézus hozz fel erre pár példát:

"A házasságtörés.

Hallottátok a parancsot: Ne törj házasságot. Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már házasságtörést követett el vele. Ezért ha jobb szemed megbotránkoztat, vájd ki és dobd el! Inkább egy tagod vesszen oda, mintsem az egész tested a kárhozatra jusson. Ha jobb kezed visz bűnbe, vágd le és dobd el! Inkább egy tagod vesszen oda, mintsem az egész tested pokolba kerüljön. Ezt is előírták: Aki elbocsátja feleségét, adjon neki válólevelet. Én pedig azt mondom nektek, hogy aki elbocsátja feleségét – hacsak nem paráznasága miatt –, okot ad neki a házasságtörésre. S aki elbocsátottat vesz feleségül, házasságot tör.

Az eskü.

Hallottátok ezt a régieknek szóló parancsot is: Ne esküdjél hamisan, hanem tartsd meg az Úrnak tett esküdet. Én pedig azt mondom nektek: Egyáltalán ne esküdjetek, sem az égre, mert az Isten trónja, sem a földre, mert az lába zsámolya, sem Jeruzsálemre, mert az a nagy Király városa. Még saját fejedre se esküdjél, mert egyetlen hajszáladat sem tudod fehérré vagy feketévé tenni. Így beszéljetek inkább: az igen igen, a nem nem. Ami ezenfelül van, a gonosztól való.
A rosszat jóval kell viszonozni.
Hallottátok a parancsot: Szemet szemért és fogat fogért. Én pedig azt mondom nektek, ne álljatok ellent a gonosznak. Aki megüti a jobb arcodat, annak tartsd oda a másikat is! Aki perbe fog, hogy elvegye a ruhádat, annak add oda a köntösödet is! S ha valaki egy mérföldnyire kényszerít, menj vele kétannyira! Aki kér, annak adj, s attól, aki kölcsönt akar tőled, ne tagadd meg!

Az ellenség szeretete.

Hallottátok a parancsot: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok üldözőitekért! Így...
lemming
...lesztek fiai mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra is, gonoszokra is, esőt ad igazaknak is, bűnösöknek is. Ha csupán azokat szeretitek, akik szeretnek benneteket, mi lesz a jutalmatok? Nem így tesznek a vámosok is? S ha nem köszöntitek, csak barátaitokat, mi különöset tesztek? Nem így tesznek a pogányok is?
Legyetek hát tökéletesek, amint mennyei Atyátok tökéletes!" /Máté 5,27-48/
kishonda
@Csizmás Kond: Az itthoni árváktól és gondozottaktól meg elvesszük az SOS Gyermekfalukat, a fóti gyermekvárost, aztán szarért húgyért odaadjuk a seggnyalóknak! A külföldi árvákat meg a magyarok támogassák az országuk helyett! Ez a követendő példa ?
Eladott Ország
"Azzal sincs bajom, hogy ezért Böjte Csabának olykor a felcsúti stadionban kell imádkoznia, vagy a püspök miniszterelnök népszerűségét szolgáló propagandafilmekben kell szerepelnie. Azt viszont végtelenül elkeserítőnek tartom, hogy egy Iványi Gáborhoz hasonló formátumú (keresztény) ember, akinek nem mellesleg egyetlen szava nincs ahhoz, hogy Iványi Gábort és az általa gyámolított nehéz sorsú gyermekeket hogyan boszorkányüldözi történetesen az a püspök miniszterelnök, akivel ő, Böjte Csaba nyíltan közösséget vállal, lényegében azt sugallja, hogy a magyar kórházakban csak azért uralkodnak csernobili állapotok, mert az ott dolgozók annyira lusták, hogy nem hajlandóak munka után összekapaszkodni és közös erővel kitakarítani, felújítani, kifesteni a trágyadombjukat, amitől egy püspöknek is azonnal felfordulna a gyomra.Egyáltalán nem hiszem, hogy Böjte Csaba nincs tisztában az állami feladatokkal, mint ahogy szerintem azzal is tisztában van, hogy az ő szövetségese milyen mértékben becsüli meg a püspököket és milyen mértékben a kórházi dolgozókat, mennyire tartja fontosnak az egészségügyet és mennyire a stadionokat meg a templomokat. "
www.pfla.hu/?q=news/10057#
FLETÓ
Na, egyedül ő az a külhoni magyarok közül, aki megérdemli!
Nyírfa
Látom, jó nagy vita kerekedett Böjte Csaba révén, akit, volt idő, hogy nagyra becsültem, de ma már ugyanolyan képmutatónak tartom, mint bármelyik fideszest.
Ha valóban élné a felmagasztalt kereszténységet, akkor nem venné el az anyaországi gyermekek, felnőttek elől azokat az anyagi forrásokat, amelyek először és elsősorban itthon kellene, hogy hasznosuljanak. Azt fogadná el, amit a magyar állampolgárok - nem a kormánypárt önhatalmúan - jó szívvel adnának. Mert adnának, adnánk, mint ahogy ez a múltban is megtörtént. Mérlegelné annak a tisztaságát, ahogyan, amiért ömlik a pénz a határon túlra, így az ő projektjéhez is. Nem nézné tétlenül az anyaországi szegénységet, nyomort, diszkriminációt, a kereszténységet csak mímelő, de annak elvi értékeivel köszönő viszonyban sem lévő kormányzati intézkedéseket. De nem ezt teszi. A saját érdekében paroláz azokkal az emberekkel, akik ordító nyilvánvalósággal csak eszközként használják.

@Eladott Ország: Elolvastam a linkelt oldal Böjte-híradását. El tudott menni a felcsúti akadémia dicsőítésére, holott, ha helyén van a szíve, megkérdezi Orbán Viktort: Mondd fiam, mennyi pénzt fordítottál, és fordítasz jelenleg is , a járvány és a gazdasági visszaesés ideje alatt a focira, a stadionokra, a sportcsarnokokra? Miért nem az emberéleteket mented, a családokat? Beleegyezett a lakosság a költéseidbe? Mert nekik tartozol elszámolással, az ő érdekeiket kell szem előtt tartanod, Te vagy az ő szolgájuk, nem ők a tiedé.
De nem ezt mondja Böjte Csaba, hanem idejön, nagy pátosszal üdvözli a sport támogatását., sok gólt kíván, és imádkozik azért, hogy az akadémia 15 millió magyaré legyen, mert a templom akkor szép, ha tele van. Így, hogy Felcsút 15 millió magyar templomává leszen, ha imái meghallgatást találnak, már nem csodálkozom azon, hogy ha a templomokat lerombolják, mert azokban nem a szeretet szól, nem angyalok muzsikálnak, hanem a Böjte Csaba- és a Mága Zoltán-féle farizeusok.
Sámannus
Azt meg én nem értem meg hogyan lehet segíteni a határon túl amikor településeinken glédában vannak a halottak.
Talán ők is felhívják a miniszterüket, hogy kohogok?
Eladott Ország
@FLETÓ: Azt viszont végtelenül elkeserítőnek tartom, hogy egy Iványi Gáborhoz hasonló formátumú (keresztény) ember, akinek nem mellesleg egyetlen szava nincs ahhoz, hogy Iványi Gábort és az általa gyámolított nehéz sorsú gyermekeket hogyan boszorkányüldözi történetesen az a püspök miniszterelnök, akivel ő, Böjte Csaba nyíltan közösséget vállal.
lemming
Nagyon komolyan levezettem.

Egy fideszes nagyon keresztény, vagy kERESZTény, nem bírt a témában relevánsan reagálni.

Kussolnak a nagyon magyar nagyon keresztény nagyon parasztok!

A magyar, paraszt !!!
lemming
Gazdasági érdek, ami nem az ország felemelkedéséről szól, hanem Orbán lopásáról, rablásáról. zsarolásáról - mindhárom szervezet, maffiamódszerekkel elkövetett bűncselekmény, ami börtön büntetést érdemel!
Nessy
@durbincs: Ha nagyon szépen megkérlek, elmennél a pokolba? Ott biztos sikered lenne! Valamelyik üstbe csak jól jönne némi halfarok!
Rockxy
na, csabibácsi is elvállalta a ko vid reklámot
volvós
Atya remélem le is sz..tad a koszoskörmű " szeretődet "...
volvós
@durbincs: ...anyád AIDS-es redves picsája, te köcsög !!!
simmering73
@durbincs: Szopd le apád bő nyállal, addig is kussban maradsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.