Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hazugságnak nevezete hétfőn a Facebookon Karl Lauterbach német szociáldemokrata politikus kijelentését, miszerint Magyarország ellenezte a BioNTech/Moderna vakcinák beszerzését, mivel azok túl drágák.

Szijjártó a német politikusról: minden szava hazugság

A német szociáldemokrata politikus azt írta a Twitteren, igazságtalan, hogy Magyarország orosz vakcinát vásárolt, miközben ellenezte a nyugati oltóanyag beszerzését.

Erre Szijjártó Péter úgy reagált, hogy

ez "fake news német szociáldemokrata módra" Karl Lauterbach minden szava hazugság.

(MTI)

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Micsoda diplomatikus, kulturált válasz! Külügyérünk néha elképesztően modortalan.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Micsoda diplomatikus, kulturált válasz! Külügyérünk néha elképesztően modortalan.
Qqberci
A diplomácia vezetője diplomatikusan okádott egy orbitális hazugságot...
Qqberci
@Pegero: Akkor még Ereszmászó Szájer Rozálról is tegyél be egyet!...
karma1
@Szeparepa2: Az a baj, hogy lehet, hogy ezt a mocskos bejegyzest (plane, ha a kakadu nem a Twitteren, hanem csak nehany futyiszes mediaban jelentetett meg) Leuterbach nem is olvassa - ezert reagalni se tud ra. (Persze ezt a hulye futsalos ugy kommunikalna, hogy "nem tudja ot, kakadut megcafolni, ezert nem is jelentkezik es nem tiltakozik a fake news titulus ellen").
Nekem meg az az elkepzelesem, hogy azert van kint egy nepes ellenzeki magyar kepviselocsoport, hogy az ilyen kakadu-fele gusztustalan megjegyzesek utan utana jarjon, es megnezze, TENYLEG ajanlott-e fol az Unio ilyen vakcinat, es ha igen, akkor milyen aron es mennyit? Mert ezeket a hazugsagokat, amiket a kakadu terjeszt, (na meg minden mocskos fidesz-hazugsagot) ket perc alatt rovidre lehet zarni, es neg lehet tudni, hogy ki hazudott.
Leuterbach orvosdoktor es professzor. Innentol kezdve nincsenek ketsegeim, ki mondott igazat es ki hazudott.
karma1
Nagyon sajnalatos, hogy a magyar diplomacia es politizalas szintje olyan melyre sullyedt, ahol nem a problemak minel simabb megoldasa a cel, hanem az, hogy eppen mit hazudik a kormanyparti kepviselo, azt kell(ene) az ellenzeki kepviselonek megdonthetetlenul megcafolnia. Ez nem politizalas, hanem a leggusztustalanabb ciganytempo, amikor a vajda az utcan uvoltozi reszegen a felesegenek vasarnap delutan, hogy "mit vagy ma'n ugy oda, Jolan, hat tudhatnad, hogy nem csallak meg, hat nem szopatok en senki mast, csak tegedet!" (Ez egy valos tortenet a IX. keruletbol). szoval olyan piti vitakat, hazugsagokat visznek ki a magyar diplomaciabol nemzetkozi szinten, amit egy uriemberek altal mukodtetett demokraciaban egy konyak es egy szivar mellett a ket fel 10 percen belul elintez, es amirol mi sohasem szerzunk tudomast, MERT EZEK A PITI DOLGOK NEM A NEP ELE VALO UGY! Ezt mindnekinek otthon, zart ajtok mogott kene megoldania. Az pedig, hogy Lavrov annak ellenere kitette a videot, hogy ezzel TUDTA, kifejezetten art a magyar diplomacianak, az tokeletesen megmutatja, hogy meg a "szovetsegeseink" is szarnak neznek.
Gazella
Te diplomatikusan tudsz hagzudni kakadu.
RonaGyuri
@Nessy: csak magát adja, mint mindig egy buta műveletlen arrogáns paraszt-suttyó!! =))
justhpeter
@RonaGyuri: E témában Nálad a pont ! A leírás tökéletes.
Béla333
Na kinek higgyünk?
A maffiatag Petyának, vagy a német politikusnak?
Egy biztos: mégegy olyan esküdt ellensége nincs az Uniós közösségnek, mint az Orbáni maffia állam.
dr. prédikátor
zselés kakadu!!! a hazudozásban ti verhetetlenek vagytok!!! gyökér vagy
csipetke
Hápersze.Mindenki hazudik,csak ő meg a gazdája mondanak igazat...
kereső
Sajnos azt kell mondjam, hogy teljességgel hihető a német politikus állitása. Toporzéknak és orbánnak drága a 40 dolláros Pfizer vakcina, bezzeg nem sajnálják a pénzt a 140-150 dolláros kinaiért a pénzt.Ebből csurran-cseppen egy kis alkotmányos kőccség, mig a másikból aligha. Arról már ne is beszéljünk, hogy a kinainak nincs ggyógyszerhatósági engedélye- csak külügyminiszteri, az orosznak meg miniszterelnöki.
kereső
Deutsch Tomikának, a mai Csatt-ban remeklésére, személyeskedésekkel tűzdelt, cinikusan feltett kérdésére válasz:
Brüsszel reagált a magyarországi vádakra:
Az utóbbi időben Magyarországon is közbeszéd tárgyává vált a koronavírus-oltóanyagok közös uniós beszerzésének lebonyolítása és a vakcinaszállítmányok menetrendje - írja az Európai Bizottság közleménye. Hogy tisztán lássunk ezzel kapcsolatban, néhány fontos tudnivalót megosztottak a közös vakcinabeszerzésről.
Az Európai Bizottság 2020. június 17-én terjesztette elő a Covid19-oltóanyagokra vonatkozó uniós stratégiát. A tagállami vezetők egyetértettek azzal, hogy a gyártókkal közösen kell tárgyalni az ígéretes, fejlesztés alatt lévő vakcinák beszerzéséről, valamint jóváhagyták, hogy a Bizottság a Szükséghelyzeti Támogatási Eszközből nyújtson előfinanszírozást a vállalatoknak, hogy fel tudják gyorsítani az oltóanyagok kifejlesztését és előállítását. Ez az uniós forrásokbol nyújtott támogatás egyben csökkenti a tagállamok által a vakcinákért fizetendő összegeket - közölte a Bizottság.
Az Európai Bizottság vezeti a vakcinák beszerzéséről szóló tárgyalásokat, azonban egy közös irányítóbizottság révén a tagállamok nemcsak folyamatos tájékoztatást kapnak, de részt is vesznek a tárgyalási irányelvek lefektetésében. Így többek között az eddig lekötött oltóanyag-mennyiségek meghatározásához is a tagállamok által jelzett igények szolgáltak alapul. A Bizottság immár hat vakcinagyártóval (AstraZeneca, Sanofi–GSK, Janssen, BioNtech–Pfizer, CureVac és Moderna) kötött összesen 2,3 milliárd adag oltóanyagról szóló megállapodásokat. Mivel nincs garancia arra, hogy minden előzetesen lekötött vakcina végül hatásosnak és biztonságosnak is bizonyul, mind a Bizottság, mind a tagállamok fontosnak tartották egy széles körű, különböző technológiákon alapuló oltóanyag-portfólió összeállítását - írják.
kereső
Deutsch Tomikának, a mai Csatt-ban remeklésére, személyeskedésekkel tűzdelt, cinikusan feltett kérdésére válasz:

Abban is egyetértés volt, hogy a közösen beszerzett oltóanyagokat azután fogják a tagállamokban bevetni, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a vakcinák biztonságosságának, hatásosságának és minőségének tudományos értékelése alapján a forgalombahozatali engedély megadását javasolja – ahogyan ez a BioNTech–Pfizer, valamint a Moderna oltóanyagaival már meg is történt. A szokásos eljáráshoz képest az EMA és az Európai Bizottság jelentősen felgyorsították a koronavírus-vakcinákra alkalmazott engedélyezési folyamatot. A teljesítendő követelményekből azonban nem engedtek – annak érdekében, hogy garantált legyen az uniós szinten engedélyezett oltóanyagok megbízhatósága, és az európaiak nyugodt szívvel bízhassanak a vakcinákban, a tagállamok ragaszkodtak a teljes körű uniós engedélyezési eljárás lefolytatásához a valamivel gyorsabb, de kevésbé átfogó vizsgálatokon alapuló ideiglenes vészhelyzeti engedélyezés lehetősége helyett - fejti ki a Bizottság.
Csizmás Kond
Ha egy politikus a másik szemébe meri mondani hogy hazudik akkor annak biztos alapja van.
Nessy
@Csizmás Kond: Még ebben az esetben is ezen a szinten már elfogadhatatlan modortalanság! Ki is követel állandóan több tiszteletet?
Azért ezt a parlamentbe ellenzéki oldalról nem ajánlatos előadni, mert Kövér elvtárs azonnal milliók elvételével szankcionálja. Csak és kizárólag kormánypárti politikus állíthat finoman szólva tudatosan valótlant, és személyeskedhet!
lusta
A történet igaz. Az más kérdés, hogy mások is sokalták egyes termékek árát és igyekeztek más, hagyományos, vektoros termékből számukra többet biztosítani, pl. a bolgárok. Mindezek ellenére Sandra Gallina nagyon hatékonyan járt el. Az árak az uniós tagországok számára alacsonyabbak, mint bárki másnak és a gyártók felelőssége is nagyobb.
Szíjj Ártó Panama Pubi egy dolgot elfelejtett megemlíteni, mi mennyiért és milyen feltételekkel vettük az oltóanyagot? Akkor lenne összehasonlítási alap. Sajnos ezt az alapvető apróságokat nem hajlandó a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk elárulni.
ómió
Szocdem bőrbe bújt bolsi? Akkor nem csoda!
Csizmás Kond
@Nessy: ...az utóbbi időlben kik is cigánykodtak folyton a magyar állammal a magyar politikusokkal ? A modortalanság ott kezdődik amikor egy politikus ordináré hazugságot mond. A tiszteletkövetelés ugyanennek a modortalanságnak a betartáskövetelése. Lehet utálni bárkit de aki azáltal képes hazudni vagy ugyancsak ferdén állítani be a dolgokat vagy más hazugságait igaznak állítani úgy ős sem különb a többi hazudozótól.
Olvass utána a vakcinabeszerzésnek meg fogsz lepődni hogy kik és miért akadályozták az európai beszerzést és kik adták el európán kívül szerződéstszegve...de ez valamiért sokaknak nem jelent semmit.
NKF
Az EU is tele van szarházi politikusokkal!Úgy mint nálunk,ámbár kint több a lóvé!
balos
@Csizmás Kond: Azért nálam 1 szargyártónak a fogyasztója ne reklamáljon,ha valaki jó étvágyat kíván a fideSSes szarevőknek!Egészségedre!
Nessy
@Csizmás Kond: Ez szép szózat volt! Csak, tudod, minket nagyon "rosszul neveltek"! Ha valami komiszságot csináltunk, és elismertük, édesanyánk megszidott, de ha hazugságon kapott, akkor jaj volt nekünk. Nekem a kínai beszerzésről és engedélyezésről nem éppen a tisztességes eljárás szó jut eszembe.
Csizmás Kond
@balos: ...nálad ???..há te kijafaszomvagy ?
Csizmás Kond
@Nessy: A kínai beszerzés ugyanolyan egészségvédelemről szól mint bármely más vakcináé. Attól eltekinteve, hogy mindenki többet tud mint egy orvos vagy vakcinafejlesztő az egész oltáskampány csak arról szol hogy rá tudnak beszélni hogy beoltasd magad vagy engeded hogy lebeszéljenek. Kínai szerrel már szerte a világban többet beoltottak mint az úgynevezett fejlett technológiával kifejlesztett nyugati szerekkel...sőt azokban is van amelyeket még nem engedélyeztek és olyan is van amit engedélyeztek azt indiában vagy más távolkeleti országban gyártják.
...és tisztességes eljárás szerinted hogy az európai gyártó a megkötött szerződések felrugásával európán kívüli országoknak ad el oltóanyagot ami hiányként jelenik meg a tagországok ellátásában ?
kereső
@lusta: A Pfizer alapára 40 dollár/adag. Ez kb. feleződött a tagországok számára mivel az EB/Brüsszel!!! előfinanszirozásként beszállt a fejlesztésbe, és a gyártási kapacitás mielőbbi kiépitésébe. Ezt az összeget a tagországoknak levonják a vakcinák árából- egységesen.
Nessy
@Csizmás Kond: Nos, a szerződés szegés nem tisztességes, de azt nálunk is előadták már nem egyszer, ha egy termékért (pl. kukorica, búza) többet adtak mások, mint amire szerződött, akkor annak adta el.Itthon meg a csillagokig ment fel az ára. A kínai témával nem csak az a probléma, hogy idejét múlta technológia, de a 3. fázis sehol nincs. Mint ahogy az orosz Szputnyik V esetében nem tudni, hogy éppen melyik típus, milyen összetételben készül. Ez, a kínai lélegeztetőgép esetében nem volt gond,mert ha nem működött, kijavították. De ha a nem ismert mellékhatás miatt egészség károsodást szenved a páciens, vagy esetleg rosszabb, az nem javítható. A jobbik eset, ha kevésbé hatásos, mint amit mondanak.
Giovanni Alba
Szerintem, amikor egy politikus kiejti a száján azt a mondatot, hogy ez és ez a politikus valótlanságot állít, akkor ezt tényekkel támasztja alá. A mi külügyérünk határozott állításokat tesz, tiszteletet követel, és önmagát (és a kormánypártot) az egész országgal azonosítja, cseppet sem zavartatva magát a tények által, miszerint a kormányzó pártra a választópolgárok kevesebb mint fele szavazott. A parlamenti kétharmad csakis a (többször átírt) választási törvény eredménye.
Meglátásom szerint egy diplomata ilyen esetben azt mondaná, hogy a tisztelt úr téved, az érveim a következő tényekre támaszkodnak.
Mondom, egy diplomata.
Csizmás Kond
@Nessy: ..vakcina ügyben nem vitatkoznék nagyon mert az nekem magas, én csak azt helyeslem amit orvosok szakértők mondanak és mostanig nem olvastam olyant hogy azok a hatékonyságát kifogásolták volna, tehát vakcinapárti vagyok.
...szerződés...nagyon nem szabad összetéveszteni egy kistermelői vagy akár nagytermelői gabonakreskedelemi magvalósulásokat egy uniós szerződéssel...ez kb olyan mint amikor a család gabonát termel leszerződi de valaki többet ígér és annak adja vagy a házi használatra pl kenyérre szánt mennyiséget is eladja a családja szájából.
...és mellékhatás...miért vagy biztos benne hogy a magyar tudosnő által kifejlesztett gyógyszernek nem lehetnek esetleg későbbi mellékhatásai...ez az a fajta amit a zunió gyárt
Giovanni Alba
@Nessy: Mondhatod neki, mint a vaknak, hogy virrad. A vaskalap kemény dolog, ész, értelem és eszes, értelmes érvek oda ugyan el nem jutnak. Brüsszel rossz, értem? Az isztambuli szerződést csak azért sem ratifikáljuk, nálunk nincsen családon belüli erőszak, van vak komondor, meg koki és saller, de családon belüli erőszak az nincsen.
Kint jófiúk vagyunk, szinte mindent aláírunk, kivéve a cár elítélését a tüntetők elleni drasztikus fellépés miatt. (Gyurcsány meg a szemkilövető, egyesek szerint személyesen adta ki a parancsot, és több tucat sérült volt, vesszen a gaz).
Kint, ott a fertőben, Brüsszelben, meg Strasbourgban mosolygunk, bólogatunk (a partraszállás után), itthon meg szabadságharcolunk, nem engedünk, nem hátrálunk, nem leszünk gyarmat.
Mi a magunk módján politizálunk, nem volt taggyűlés, csak a tagok gyűlése, nem játsszuk ki a törvényeket és megállapodásokat, csak a magunk módján értelmezzük. Mint a jogállamiságot is, amivel minden a legnagyobb rendben van, de hiányoljuk a pontos, részletes definíciót, mert ugyan nem tudjuk mit jelent, de nálunk minden rendben van vele. A narancsködön mindez nem hatol át. Azt írja valamelyik nagyon okos a FB modulban, hogy petya mennyi beruházást hozott, de nem teszi mellé, hogy ezeket a beruházásokat hány milliárddal támogatja a kormány, vissza nem térítendő formában. A hívő szektások szerint ez így van jól. Kakadu egy kisebb isten, elég, ha valakire azt mondja, ez hazudik, akkor az hazudik akkor is ha minden szava igaz.
Madarat tolláról, kormányt a szolgáiról ismerhetni meg.
lusta
@Giovanni Alba: Már bocsánat, de korrigálnom kell. Nem, ő adta ki személyesen a parancsot, hanem személyesen ő lőtt. Mi az, hogy lőtt, még őrjöngött is, hogy a rendőrök miért ilyen nyámnyilák.
Nagy az isten állatkertje.
kissé felnőttem
@Nessy: elképesztően igy tetszik orbánnak petike meg alapból bunkó amúgy pedrót tulszányalni nem lehet egy 98 %-os hazugság gyár.
Peller Anikó
ez "fake news magyar fidesz módra" Ártó Pétörke minden szava hazugság, minta fidesz.
Peller Anikó
@Csizmás Kond: Ha magas neked a vakcina akkor minek kotyogsz bele.

Az egyiknek több mellékhatása lehet és/vagy súlyosabb, a másiknak kevesebb. Az ostoba kérdésedet mindegyik fajta vakcinához tett fel.
Nessy
@ila51: Én ezt hazánk nagyjainak védelmét látva, úgy módosítanám, "ki hogy él, úgy fél"!
Aki Én
@Csizmás Kond: mondanám, hogy menj oda szarakodni ahol kedvelnek, de akkor örökre megnyertünk.
Nincs nálatok Romániában valami fórum, ahol nem lennél ennyire kimagaslóan sötét?
Klubtag
"Szijjártó a német politikusról: minden szava hazugság" - akárcsak ennek a szerencsétlen gazembernek a vagyonbevallása...
kokopelli
Természetesen a "német árúk" drágábbak,mivel a keresetek és azok után fizetendő adók ill. az Eü bizto-
sítások is jóval magasabbak!Miért adnák pl. a magyaroknak olcsóbban az árúkat,ill akár a vakcínát! "Aki
nem veszi ne babrálja,az menjen,mert azt az anyja várja!
vitriol
Röhelyes, amikor egy fideszes kiejti a száján a "hazugság" szót, mert hisz ők abból vannak összerakva.
kokopelli
@Klubtag: A "fityiszes"-ek még azt sem állíthatják, hogy a szoc.dem. német kormány balodali ill. komcsi! U.i. a
"kersztény-demokratákkal" (lásd H.Kohl és F.J.Strauß pártjai) ülnek egy kormánykoalícióban!...élég régóta!! (;-))
...utánanézhetnének!
volvós
petyakölök fox te még az or(v) ális szobában szaxizni a német politikusnak...
TollerBela
A helyzet az, hogy általában fordítva szokott lenni ! A náémetek ilyenkor közzé szokrák tenni a hiteles dokumentumokat ...lássuk ! AMgy ez a kakadu eltakarodhatna már a közéletből, hihetetlenül sokat árt nekünk !
Edmond Dantes
A Fideszt az egyáltalán nem zavarja,ha valótlaságot állítanak róluk.Azt viszont nem viselik el,ha az igazság állítják velük kapcsolatban.Szijjártó,ez a WC kefe fejű Pumukli most pontosan ezért van felháborodva.
Peller Anikó
"A vakcinák ha nem eléggé hatásosak, akkor akár veszélyesek is lehetnek, mert segíthetik az új mutációk megjelenését, és bár a mutációk kifejlődését elvben bármilyen védőoltás serkentheti az evolúció természetéből fakadóan. A vírusok evolúciójuk során arra törekednek, hogy életképesebbek legyenek, vagyis minden, a vírusok terjedését akadályozó tényező új, azoknak ellenálló mutációk fejlődésére sarkall." Macron.

www.msn.com/hu-hu/hirek/koronavirus/emmanuel-macron-szerint-ak%C3%A1r-vesz%C3%A9lyes-is-lehet-a-k%C3%ADnai-vakcina/ar-BB1dplyY?ocid=msedgdhp

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.