Az EMMI minisztere a Magyar Nemzetnek adott interjút. 

Kásler: "Nem tudok egyetlenegy betegről sem, akit ne láttunk volna el"
Fotó: Facebook/Kásler Miklós

"Az egészségügyi rendszer összességében bírja a terhelést. Volt persze olyan pillanat, amikor egyes kórházakban megteltek az ágyak, de akkor azonnal átszállították a betegeket egy másik kórházba, ahol volt előkészített üres ágy. Nem tudok egyetlenegy betegről sem, akit ne láttunk volna el.”

- nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a miniszter.

Kásler szerint az egészségügyi dolgozók oltása után az ő fertőződésük gyakorlatilag megszűnt. Az interjúból kiderült még egy adat, ami a világ számos országában rendszeresen közölt információ, de Magyarországon csak elvétve hozzák nyilvánosságra: a vírus reprodukciós rátáját jelző R szám. Ez azt mutatja, hogy egy fertőzött hány embernek adhatja tovább a fertőzést. A járványügyi szakértők szerint az R számnak 1 alatt kell lennie ahhoz, hogy az új esetek száma csökkenni kezdjen.

ez a szám novemberben 0,71 százalék volt, a brit mutáns terjedésével 1,34 százalékra ment fel, ekkor robbant be a fertőzöttek száma. Mostanra sikerült visszavinni 0,7 környékére.

Forrás: 444.hu

Fotó: Facebook/Kásler Miklós

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@sgl: Bizonyára így van, hiszen a baloldal a "média-túlsúlyával" sem képes eljuttatni az üzeneteit a választok felé :P
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
És egy részük a sikeres kezelésbe bele is halt.
Emmersson71
Én 26.000+ halottról tudok, te retkes körmű kancsal senkiházi!

Ezzel - Gibraltárt nem számítva, ami törpeállam a maga 33 ezres népességével - ELSŐ Magyarország az 1 millió főre eső elhunytak tekintetében :(

AZ EGÉSZ VILÁGON!!!
Emmersson71
@sgl: Bizonyára így van, hiszen a baloldal a "média-túlsúlyával" sem képes eljuttatni az üzeneteit a választok felé :P
Néro
Csontok rakosgatása közben nem szóltak neked ? Mátyás egybe van már mert a 26.000 halott már egyben van.
Tudjuk a Siker Országában minden Siker és most elsők is vagyunk. Köszönet Fidesz köszönet kór-mány.
simmering73
Honnan tudnál, mikor Mátyás sírjában matattál.
justhpeter
Ehhez nincs mit hozzászólni. Kásler Orbán veszteséglistájának legfontosabb eleme, hiszen ez a jóember a minimális erkölcsöt nélkülözve a választók - köztük a jobboldaliak - képébe hazudik. Igazi NER-keresztény.
csapnivalo
Ez az ember vagy tájékozatlan, vagy csúsztat, vagy mindkettő. Hülyének nem mondanám, mert talán akkor mégse lehetne ott ahol van. Bár ha majd receptre felíratja a típarancsolatot, akkor utóbbiban sem lennék már biztos.
vacsi
Ez csak a koronavírusos betegekre vonatkozik, vagy az egyéb betegekre is? Nem világos...
folt
Már régen segítséget kellett volna kérniük, de inkább feláldoznak egy csomó embert, minthogy beismerjék, hogy ebben a formában bukta a járványkezelésük.

Még mindig nem tudom miire büszke Kásler, amikor már nagyon régóta az élbolyba tartozunk (de voltunk már elsők is) a rákos megbetegedésekben elhunytak tekintetébe.
Most meg világelsők lettünk a covidban elhunytak számában.

És ez beszél 70 éves lemaradás behozásáról - ami természetesen neki köszönhető... és a Tízparancsolatnak. Akkor kellett volna páros lábbal kirúgni, amikor ezt kimondta!
vitriol
Mert akit nem láttatok el szakorvos és eszközök hiányában, az meghalt és már nem tudja a szemetekre hányni a mulasztásotokat. Ilyen egyszerű ez kásler!
tudode
Csúcs az amikor egy hipokratészi esküt, és közszolgai esküdt tett közszolga a bársonyhokedliből nem látja az erdőt, azaz azoknak a családoknak a gyászát, akiknek a családjukat, jó ha nem az egész családot elvitte a járvány, követve feljebbvalóját!, aki a "helyzete magaslatáról" azt nyilatkozta, hogy.
.
----- Orbán: Aki elkapja a betegséget, meg fogjuk gyógyítani
medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/orban__aki_elkapja_a_betegseget__meg_fogjuk_gyogyitani
----------------------------------
.
Amelynek az lett az eredménye, hogy Covid-halálozásban ez a szerencsétglen ország világelső, mert gazdátlan az ország azokkal akik még járvány közepette is a saját hokizsebeiket tömködik!
kokopelli
Öreg trottyos! Ne szinezz! Mondd meg,hogy párnak elláttátok a baját!!
Yoda69
Persze hogy nem tudsz, mert Mátyás király bordainak keresgélésével voltál elfoglalva, miközben magyarok tizezrei haltak meg az elhibázott járvány védekezés miatt.
folt
@tudode: Régen a fölösleges ágykiürítés (amivel rengeteg embernek okozott - sokszor - elviselhetetlen fájdalmat és nyilván meg is haltak többen emiatt), most meg a rákszűrés szüneteltetése, az előbbihez hasonló következményekkel...

Ez az ember az összes esküjét megszegte, és a nyilvánvalóan rossz döntések miatt (pedig rengeteg hozzáértő, aktívan praktizáló szakember tiltakozott mindkét esetben), elszámoltatható, Kásler.
És ez csak a két legkirívóbb eset, mert más is van a rovásán!
Nessy
@vacsi: Egyéb, nem covidos beteg ellátása nem éppen megoldott probléma! Persze, mesélni lehet róla!
tudode
Ez az egész eskűszegés a NER sajátja, mivel a főmufti is elkövette az esküszegést akkor, amikor egy mukkot nem ejtett ki arról, hogy kinyírja az alkotmányt, amelyet a fideSS pénztárnoka, ószerese fogalmazta meg találóan, hogy
.
------ Simicska: Hazaárulók és tolvajok a fideszesek
444.hu/2018/01/23/simicska-hazaarulok-es-tolvajok-a-fideszesek
---------------------------
.
A világhálón nem egy, Nagyjából 16 600 találat (0,66 másodperc)
.
És a lác sem mozdult meg arra a vádra, amelyért Hágában nem egy magáról megfelejtkező politikust ítéltek el
-----------------------------
.
Azért ezek a bársonyhokedli elfoglalók számonkérhetőek, hogy van gyomruk a szerecsent mosdatni, akkor amikor nem bab, halál az ára a tinglitangli felcsúti szintű járványkezelésnek!
folt
@sgl: ma, 10:30

Ezt nem te írtad máshova? :)
(nem, mintha probléma lenne)
gina
Aljas mocskos patkány, az ilyet már régen el kellett volna tüntetni, ilyen és hasonló alakok élősködnek a népen, gyilkos mocskok
Macskaszem
Valamilyen szinten bizonyára el lettek látva. Csak amikor egy ápolóra az optimális 2 helyett 6-8 beteg jut, akkor messze nem tud olyan szintű figyelmet és ellátást kapni a beteg amitől életben maradhatna. Ezért hal meg a lélegeztetőgépen szinte mindenki. Az eü ugyan nem omlott még össze, de már lélegeztetőgépen van.
balos
Az utolsó kenettel!Hát ez a skrizó a góg és de-ma-góg húga!
kereső
@sgl: A kormánynál, és az operativ törzsnél Ő is csak egy szám..., mint a többi 26000. ((((((((((((
Katalina62
@sgl: talán még igazad, is lenne, de azért az istenadta nép felelősségét se vitatsuk már el! Az ellenzék ezt azért kommunikálja, de ha az emberek nem hajlandóak tudomásul venni amit a bőrükön is éreznek...!!
134.bátor
@sgl: Mègis mit kène tenniük? Minden javaslatukat leszavazták,amit mondanak ellenük fordîtják! A csillagokat lehazudják az ègről,TV, rádió ,sajtó a kezükben van. Mi mit teszünk azon felül,hogy itt îrogatunk,ès minden nap agyvèrzès közeli állapotba kerülünk?
Néro
@sgl: Csak szónék a máshonannak : szarhalom az aki ezeket a trógereket vezetőnek megválasztotta. Az meg nem az ellenzék volt.
terlasz
Persze, személyesen láttál el mindenkit jótanáccsal, Pubi. Hálásak is vagyunk a "tízparancsolat" prevenciódért.
bencemacska
Még jó, hogy nem azzal védekezett: nála nem jelentkezett senki, hogy ő azért halt meg, mert nem látták el.
Én most jelentkezem, AZÉRT VAGYOK ÉLETBEN, MERT NEM MENTEM A KÓRHÁZAK KÖZELÉBE SEM! De most már elfogyott minden gyógyszerem, amelyet a háziorvos csak a kórházi kezelőorvos engedélyével írhat fel.
Ezek hiánya pedig veszélyesebb, mint bármely trombózist kiváltó vakcina!
Csak szólok! Vagy ez nem ellátatlanság??? Miért vonták vissza ezeknek az igazolásoknak a meghosszabbítását éppen a "második hullám" előtt?
Peller Anikó
Tudjuk, mindenkinek elláttátok a baját. Csak elég sokan belehaltak.
Nessy
Lehet, hogy Kásler nem tud senkiről, mert éppen régészkedett, azért vagyunk többen, akik bizony megszívjuk az "átvezénylési őrületet".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.