Sokkoló kijelentést tett Elek István közíró. A rendszerváltó politikus szerint 2013 tavaszától Orbán gyakorlatilag tejlhatalommal rendelkezik. 

"Elkezdtünk jelentős lépésekkel távolodni attól az ideális viszonytól, amiben – a politikai közös nevező alapján – az ellenzék és a kormánypártok kölcsönösen méltányolva egymás helyzetét a korábban közösen megszabott jogosítványokkal élve működtetik az országot." – meséli Elek István, aki azt is hozzáteszi, hogy szerinte a miniszterelnök egyre kevésbé vett részt a parlamenti vitákban, például nem szavazta meg az ellenzéki kezdeményezésű vizsgálóbizottságokat – írja a Blikk.hu

Orbán egykori tanácsadója szerint a "főnök" már régen nem önmaga

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Elek szerint többek között az áll a radikalizálódás mögött, hogy Orbán

"egy páratlan politikai tehetség, kifordulása önmagából, a pénz és hatalomvágy sarkallta erkölcsi önmegsemmisítése ", de azt is hangsúlyozza, mindez egy hosszabb folyamat eredménye.  

Elek István 1989-től kezdődően, a Nemzeti Kerekasztal tárgyalásainak lezárásától a politikai kultúránk folyamatos elvadulását látja. Amiben egyre rosszabbá válnak a társadalomlélektani feltételei a kormánypárti és az ellenzéki oldal együttműködésének. Tehát a háttérben a politikai kultúra romlása áll, a politikai polarizálódás, a nyilvánosság terének átalakulása és természetesen a társadalmi elégedetlenségek folyamatos növekedése.

Forrás: Blikk.hu 

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
önmagának önmaga: egy buta műveletlen arrogáns paraszt-suttyó, de az igaz, hogy már egy jó ideje teljesen beszámíthatatlan, nincs magánál! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
önmagának önmaga: egy buta műveletlen arrogáns paraszt-suttyó, de az igaz, hogy már egy jó ideje teljesen beszámíthatatlan, nincs magánál! =))
Béla333
Az a politikusi bűnöző rendszer termelte ki a diktátorunkat, amelyik normálisnak tartotta, hogy az állami adóforintokat a mindig kormányon levők lenyúlják és azért, hogy a másik oldal ne sipákoljon, ezért nekik is adtak a lopott javakból.
Ez bizony egy maffia bűnszövetség.
Ezért aztán nem buktathatták le egymást, mert akkor a teljes "elit" vonulhatna be a börtönbe.
És ez van a mai napig. Amelyik össze sározta magát ezekkel a korrupciós bűncselekményekkel, attól nem várható fellépés a bűnözőkkel szemben.
Amíg ezt nem látjuk át, amíg nem választunk egy olyan garnitúrát vezetőnek, akit nem érintett ez a mérhetetlen disznóság, addig nem is fog itt változni semmi.
Csak akkor lesz változás, ha erre ráébredve olyanokat választunk vezetőnek, aki nem fél elszámoltatni az elmúlt 30 év disznóságait. Ha ilyen nem lesz, akkor meg marad a posvány, a lecsúszás, a sopánkodás és a jajgatás.
tudode
Már a kerekasztalnál is kivillantotta méregfogát, ha jólemlékszem. Valami olyan mondott, hogy ha én lennék a tárgyalófél azt mondanám: Ide figyeljetek gyerekek, ha nem fogadjátók el akkor végetek van:
.
Nézzük csak 2,04-nél
.
----- Az Ellenzéki Kerekasztal története 1/17
www.youtube.com/watch?v=VIDnK4bQNnc&t=196s
.
Valaki megszólalt: a Fidesz nélkül, de az MDF ragaszkodott a kétszemélyiségű, erőszakos óberhez!
Istenakinincsen
A politika ma:Hazudozás magasfokon.
Lehet hogy lehetetlen az elszámoltatás,mert letagadják/lelépnek.
Olyan változás kell,hogy ilyen többé ne fordulhasson elő.
Ehhez lehet hogy nem is kellenek élősködő politikusok?
verőce21
"Egyszer kell győzni, de nagyon!" - mondotta dr. Miniszterelnök Úr! :)
bordat
Ami most itt folyik az országban az lopás hazudozás ;gyűlölködő harcmodor kivagyiság magas fokon !!Megosztott emberek Orbán óta. Az összes Fideszes vezetőt a börtönbe kell küldeni egy életre pihenni .100 ÉV UTÁN kilehet engedni ha jó a magaviselete .
gina
OV tanácsadója csak tudja miről beszél, ezt ne is vitassuk, ez az ember ha még az, egy elmebeteg narcisztikus undoritó patkány, persze a sok fideszhivő agyilag fel sem fogja , még akkor sem ha a zsebéből lopna, nagyon gyenge elméjüek követik lásd "verőce21" Csak OV ra kell nézni meg a viselkedésére, annyi elég is egy megtébolyodott zsiros telezabált magát nem türtőztető zsuppos cigány, aki bebeszéli magának hogy ö a megváltó,, nevetséges egy paprikajancsi és átlátszó gyülölködő minden lépése,ha nem vigyáznák annyira / reszket az idióta/ már régen alulról szagolná az ibolyát...igaz a célját elérte a nép gyülöli ///////
Yoda69
Nem tudom ki, hogy van vele, de én mar az első orban kormány ideje alatt (98-02) kiismertem orbant. Számomra mar akkor egyértelművé vált, orban célja a hatalom es a gazdagság, akar korrupció es nemzetárulas útján is. Úgyhogy engem nem ért meglepetés azzal, amit művel 2010 óta.
Ami meglep, hogy ezt meg nagyon sokan mindig nem ismerik fel.
Minek kell itt ahhoz történnie, hogy a veroce21 szintű véglények is belassak katasztrófába hasit az ország? Es akkor veroce meg nem is a legalja, mert ez az egyen legalább tájékozódik az interneten is. Na de az másfél millió magyar, akinél meg internet sincs?
Nekik mar rendes orvosi ellátásuk sincs, se iskola lehetőség. Ezek az emberek vajon mire számítanak?
Lepényleső
...egy évvel korábbra inkább datálható,amikor a választási törvény önmagára volt átírható?
A ponttól tekinthető számukról minden törvénytelennek,amihez kétségek sem férhetnek,
holott már előtte is voltak erre esetek,de ez tette rá mindenre a keresztet?
balos
Mikor "kiűzte" egyedül a ruszkikat akkor kellett volna a diliházba kiközvetíteni!A többi az a hitlerájt eredményezte!
Toller Béla
..és a környezete ? Nehogy már egyedül ez a fajankó legyen a tettes ! Voltak neki brilliáns tanácsadói, sameszai, valami elek is, nemde ? Nagy-nagy orcával ! Most is vannak egy páran, az utolsó csatlósok ...Nem ám mindenért az a zakkant gazember a felelős, egyedül !
szegfue
@sgl: Nagyon jóóóó ez az összeállitás!
kereső
Mindewnért a "baloldal "a hibás, és a felelős. Nekünk jobboldali gondolkodóknak, irástudóknak, "értelmiségnek" semmi felelősségünk nincs abban, hogy orbán diktatúrát hozott létre, még hozzá minősitetten faszta diktatúrát. Mi mossuk a kezeinket, nosztalgiázunk egy kicsit 89-ról, . Az, hogy a mi segédletünkkel, a félrenézésünkkel orbán odáig jutott, hogy erkölcsileg is megsemmisiti az országot, kiszakitja Európából és a keleti despotikuus kommunista diktatúrák felé veszi az irányt- az nem számit. A baloldal tehet mindenről- az aélptmány megpuccsolásától kezdve mindenről.
Epedve várom még a "védegylet, és Sóélyom László megszólalását. - mi a véleménye arról az erkölcsi béka fenékről, amibe orbán jutatta az országot,
Aki Én
@sgl: ezt már soxor beraktam ide, egészen elképesztő.
De a legdurvább az, hogy még mindig sokan nem értik, nem látnak át ezen az elmebeteg hazaárulón.
NKF
Savanyú a szőlő!Lehet menni bármelyik pártba.Van választék bőven!A DK-n kivül a többi
harmatgyenge!
kolnidre
@gina: Az Ön hozzászólásai mint mindig,most is a legjobbak.Gratulálok.
Eladott Ország
Elek István: "A "főnök" már régen nem önmaga." Azért nem önmaga, mert már szarrá lopta magát és csak a zsákmányt védi! De úgy látom, a tanácsadónak azért maradt mit aprítani a tejbe, a vazallusait nem hagyja az út szélén a kedves "főnök."
Orbán: akarják tudni a teljes igazságot? Loptunk, csaltunk, hazudtunk eleget! Mára már csak a zsákmányt védjük!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/119448752_944308059382435_2021743902430401976_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=vq6yQIt7n84AX_LJ1cO&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=2a7a3e86b49992ec4c5f59483f1c4ecb&oe=60CF4E6E
namihami
Eszemben sincs saját politikai képességeimet az Elek Istvánéval összemérni,de...
Szerintem az orbáni leépülés nem 2010-ben kezdődött. Ennek a folyamatnak a kezdete még a Hősök terén elmondott beszédével kezdődött. Nem hiszem, hogy hitte, amit ott elmondott, de ráérzett a politikai pályafutásához vezető első lépcsőre. A párttitkárcsemete, KISz-titkár magzat ráérzett a kedvező szélre és mindenkit elsöpörve azonnal el is indult a mai állapotához vezető úton. Nem a rendszerrel volt baja, csupán azzal, hogy nem ő volt a haszonélvezője. (miként egy nyilatkozata tisztán erről szólt: ""nem a rendszerrel volt bajom, hanem azokkal, akik csinálták""--saját szájból kijelentve) A beszédében olyan (tovariscsi konyec!) dologra tett igéretet, amit a szocialista kormány már rég letárgyalt és az orosz csapatok már zömmel el is hagyták az országot.
Aztán ráérzett a hatalom mellett a pénz ízére is. És ez az évek során, miután az összes ellenfelét sikerült kitúrnia, végleg a céljává vált. Mára egyetlen komoly (és nemkomoly) ellenfele sincs párton belül. Maradtak azok a ""kövérek, szájerek, dajcsok"", akik tudják magukról, hogy nélküle senkik és semmik lennének.
Egyházi vonal: A valláshoz való törleszkedése sem több politikai célnál. Ismeri a vidéki választók (főként az asszonyok) helyi paphoz, plébánoshoz való viszonyát. Ha a ""lelkivezető"" Orbánra való buzdítással indítja el, akkor az lesz a befutó. És a férjek zöme, már a családi béke és a tudatlansága révén, az asszonyra hagyja ezt is. Ettől ""Narancs-Magyarország"" a narancsmagyarország. Jól és pontosan épít a vidék változtathatatlanságára. Igazi jezsuita jellemvonás.
És így tovább...
kokopelli
Eladott Ország: Soha nem adta önmagát? Még a trágyaleves múltját sem tudja maga mögött hagyni? Az akkori
önmagát(?) talán csak megtartotta?! A származása és a karaktere alapján a valóság nem szükséges?!.. ill. már
néha a kislánykája is Schweiz-be jár "takarékkönyvecskét" feltölteni!?... kérdés kérdés hátátán!? (:-()
Aki Én
@verőce21: egyszer fog bukni, de nagyot.
kereső
És a "páratlan politikai tehetségból" lett egy aljas, embertelen, hatalommániás maffiózó, aki most már királynak tartja magát, és hűbéri birtokként tekint és bánik az országgal. Eleknek is megvan a maga felelőssége ebben, hogy ez idáig fajult.
csak úgy....
orbán ugyan az a karakter mint a "szegény gazdagokban" fatia negra..
Néro
Dehúúúúgynem ! Ugyanaz a hazug gerinctelen mint amikor hazazavarta az oroszokat. Köze nem volt ahhoz se. Akkor már csak egy volt itt aki visszanyúlt lekapcsolni a villanyt és mosolygott a höbörgésén.
ómió
Csak nem egy újabb "sértettke szólalt meg"?
kokopelli
@Néro :A politikát érdeklő nyugati polgároknál is ő : "se nem hús,se nem hal" ! Az oroszok elzavarásán
mosolyognak is! Főleg a volt DDR polgárok! (;-))
kissé felnőttem
látszik is már mégsem huzódik hátrább fél hogy nem él meg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.