Nem övezi hatalmas médiaérdeklődés a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, de ez Ferenc pápa budapesti látogatása után megváltozik majd – számol be róla a Népszava.

Elképesztő pofon ez Orbánnak – a pápa Hitlerhez és Sztálinhoz "hasonlította", teljes mértékben ellenzi a politikáját
Fotó: Facebook

Ám, a bécsi Die Presse megjegyezte, hogy a katolikus egyházfő húsz percet szán Orbán Viktor kormányfőre.  A lapban Erdő Péter bíboros is nyilatkozott, aki úgy foglalt állást, hogy a pápától

a szeretet, a megerősödés és az egység üzenetét

várja.

Magyarország miniszterelnökével, Orbán Viktorral ellentétben, aki a keresztény Nyugat védelmezőjeként tetszeleg, a Szentatya a menekültekkel szembeni irgalmas hozzáállásra szólít fel.

A bécsi konzervatív lap emlékeztet arra, hogy régóta keringtek olyan találgatások, melyek szerint a pápa egyáltalán nem akar találkozni Orbánnal.

A lap utalt arra is, hogy a kormányhoz közel álló magyar média a megelőző hónapokban élesen bírálta a pápát. A Vatikán hírszolgálata, a Vatican News is hosszabb cikkben foglalkozott az eseménnyel, bár a hírportál a politikai vonatkozásokba nem ment bele, ami azért érthető, mert a Szentszék több alkalommal is kiemelte:

a pápa lelkipásztori útra érkezik Budapestre, a kongresszust záró szentmisére és szó sincs államközi vizitről.

A patinás brit katolikus lap, a The Tablet azt a kérdést elemezte, miért preferálja a pápa Szlovákiát Magyarországgal szemben, hiszen északi szomszédunknál három napot tölt el. A lap utalt arra, hogy még a nyugalmazott szlovák főpap, Jozef Tomko egykori kuriális bíboros is „apró rejtélynek” nevezte az egyházfő döntését. A lap arra a megállapításra jut, hogy az okok a régió történelmében és politikájában keresendőek.

Azt hiszem, a látogatás egyik oka az, hogy Szlovákia elnöke lenyűgözte a pápát, amikor Ferenccel találkozott a Vatikánban

– mondta a lapnak egy pozsonyi diplomata.

A pápa azon döntését, miszerint több időt tölt Szlovákiában, mint Magyarországon, a nacionalista-populista vezetőkkel, például Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel szembeni éles bírálatainak összefüggésében is értelmezni kell.

A pápa ezeket a populista vezetőket az 1930-as évek diktátoraihoz hasonlította, és teljes mértékben ellenzi Orbán Viktor menekültellenes politikáját, amelyet a „keresztény értékek” leple alatt folytat

– jegyzi meg a The Tablet.

A lap hozzátette, ha a pápa találkozik is Orbánnal, amivel kapcsolatban az egyházfő múlt héten megjegyezte, még ő maga sem biztos ebben,

ne számítsunk arra, hogy ott csak mosolyt láthatunk majd

Forrás: Népszava 
Címlapkép: Facebook

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
"A pápa ezeket a populista vezetőket az 1930-as évek diktátoraihoz hasonlította, és teljes mértékben ellenzi Orbán Viktor menekültellenes politikáját..."

Ki vállalja majd a felelősséget ha esetleg itt is a 2015-ös francia eseményekhez hasonló mészárlás történik majd?! A pápát okolják majd érte???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Nem tetszik ennek a sötét cigánynak a pápa viselkedése, hát OV nem fog a mennybe jutni, de szerintem az ördög is kiokádja ezt a zsiros elmebeteget
kakambuki
Tegyük föl hogy tényleg ezt mondta, vagyis Hitlerhez és Sztalinhoz hasonlította a Vityát. Szerintem akkor a minősítővel van valami súlyos probléma nem a Zorbánnal! De az is lehet hogy mindez ócska kamuzás csupán valaki vagy valakik részéről és az Atyec (sosem) nem mondott ilyet. Hogy mit gondol az meg nem tartozik senkire.
Dr. Proktor
Nem hinném hogy Orbán megsértődne mikor ilyen nagy emberekkel hasonlítják össze...
namihami
@kakambuki: Hát, ez is egy vélemény!
Mondjuk az a kevésbé valószínű, hogy (a régi Hofi mondásán alapulva) valaki úgy tegye fel a kérdést, hogy ki az az öregúr a Pohosorbán mellett!?!?!
(ugye, nem kell magyarázni?)
justhpeter
Nem gondolom, hogy a pápa Sztálinhoz és Hitlerhez hasonlította volna Orbánt, hiszen a pápát ennél okosabbnak gondolom. Orbán az említett "nagyemberekhez" képest csak egy piti diktátor-imitátor.
human
@justhpeter: Szerintem is itt ügyes újságírói csúsztatásról van szó. Áttétesen persze igaz az állítás, de konkrétan szerintem sem mondott ilyet a Pápa.
A másik dolog, hogy a mostani esemény az egyházi esemény, azaz nem politikai. Szóval nem lesz Orbán megemlítve. Majd ha a Pápa, mint a Vatikán feje nyilatkozik akkor lehet, hogy kap Orbán és a többi diktátor palánta kritikát.
simmering73
A pápa lehet, hogy idős, de nem szenilis. Elsőre zsigerből elutasította, hogy találkozzon Orbánnal.
peterkelemen
Cirkusz a népeknek miközben mindkettő szabadkőműves. Mindkettő bábember. Mindkettő oltáspárti népirtó aljas gazember.
biokatus
@Dr. Proktor: Bizonyos személyekkel szemben jó lenne, ha Hitlerhez hasonló lenne, de, aki kipát hord és futkos az izraeli politikusokhoz tanácsokért, az nem hasonlítható a diktátorhoz. Ez dicséret neki, és hódolói elájulnak ettől a nagy dicsérettől.
NKF
Minden balos balfék menjen a jó büdös p...!Oda!A népszara stáb meg főleg!
Rockxy
nemá.
mintha ő nem ugyanolyan féreg vóna, ha nem nagyobb.
magyar1
Elég buta Orbán ha ezek ellenére ideerőltette a pápát. Nem a pápa ez hanem Allah.
magyar1
@durbincs: Én csak az írásra reagáltam. Amúgy nem érdekel különösebben.
134.bátor
Te faszkalap durbincs,egy másik fideszes faszfejjel vitatkozol!!! Annyi eszed sincs,hogy ezt èszrevedd!??!?
gina
ÉRDEKLI IS EZT A CIGÁNY PROLIT,
HOGY MIT GONDOL RÓLA A PÁPA,, AZT HISZI EZ AZ ELMEBETEG HOGY Ö AZ ISTEN
gina
@durbincs: Vedd már észre ,,hogy itt tesznek rád te bocskoros sarki kocsmaproli
Gyurka80
@gina: Nem gondolja azt.De a véleményük szerencsére nagyon eltér menekültkérdésben. Fogadja be őket a pápa, ha akarja!
fergeteg
Meg tetves bolsevista liberális kurva anyátok.
Toller Béla
A pápa kénytelen bizonyos emberi értékeket képviselni. ...orbántól ezt senki sem meri számonkérni, egyelőre ...
kakambuki
@Toller Béla: Igaz lehet. Viszont Orbánnak is vannak értékei. Ha ez nem így lenne akkor nem lopkodnák folyton az ötleteit, nem utánoznák néhány módszerét még ma is. hitványságokat nem szoktak lopkodni, primitív emberek legfeljebb, nem gondolja?
magyar1
@durbincs: milyen 151 nick-el? Nekem aztán biztosan csak egy van.
Clavigo
Orbán leginkább egy vödör szarhoz hasonlít...
magyar1
@durbincs: Hacsak nem valaki hekkeli a gépem talán úgy, de leszarom. Ha élvezi, sose legyen nagyobb öröme.
szaboria1
@magyar1: Ez a farok egy értelmetlen alak aszt hiszi ő találta fel a spanyol viaszt.
nezelodo
A fene gondolta, hogy ennyire felkészült a pápa Orbánból! Ha tudná, ezzel is a túlméretes egoját növelte, és még hízeleg is neki a jelző.
ómió
Mivel szuicid Ferencnek nem volt "szerencséje" se Hitlerrel, se Sztálinnal találkozni, most bátran hasonlíthatja őket Orbánhoz. Sőt! Akik "nem tudják, mit cselekszenek", még azok tömeggyilkosságait is az Orbánra hazudhatják!
ómió
@bakcsubakka: A bolsi mocskaidat, proli hazugságaidat ideszórni, efftársi latrinabúvár, azt te tudod! Annak vagy az "efftársi szakembere"! Az elmebajodat, azért, gyógyíttathatnád már!
FLETÓ
"A pápa ezeket a populista vezetőket az 1930-as évek diktátoraihoz hasonlította, és teljes mértékben ellenzi Orbán Viktor menekültellenes politikáját..."

Ki vállalja majd a felelősséget ha esetleg itt is a 2015-ös francia eseményekhez hasonló mészárlás történik majd?! A pápát okolják majd érte???
Ludas Matyi
@FLETÓ: a Papa egy ketszinü volt rendörsegi besugo Rio de Janerobol! A Vatikan mentette ki az orszagbol. Majd, ha megszünnek a Mafia es magas politikus szamlak a Vatian banknal, akkor valoban egy "szent atya" ;-)
FLETÓ
@Ludas Matyi: A Vatikán egy Szabadkőműves Páholy...
Ludas Matyi
@durbincs: gyere ki a papa csuhaja alol kis kötschög, eleget zoptal!
simmering73
"Ferenc pápa néhány mondatban felvázolta Isten és a Krisztus természetét, az emberekhez való viszonyát, és néhány mondattal romba döntötte Orbán minden hazugságát. Krisztus természetének fényében Orbán egy sötét, sátáni figura, mindennek az ellentéte, mint amit a kereszténység jelent. És ezt a legnagyobb egyház feje mutatja ki róla, Budapest egyik legnagyobb terén százezres tömeg előtt. De már ezt megelőzően is mindenben ellentmondott az orbáni propagandának: Orbán és talpnyalói hazudnak a családról, a gyerekvédelemről, a keresztény értékekről, mindenről."
nepszava.us/orban-gyulolettel-tekintett-ferenc-papara-mert-hitelteleniti-rendszerenek-kereszteny-jelleget/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.