Mint arról beszámoltunk, a legendás zenész a miniszterelnök jelenlétében játszotta el zongorán a "Piros lett a paradicsom..." kezdetű, Fidesz-himnusszá vált nóta dallamát.

Hadházy Ákos is nekiment az Orbánhoz dörgölőző legendás zenésznek
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bár Szakcsi-Lakatos nevét nem írta le, egyértelmű, hogy Hadházy Ákos kire gondolt Facebook-bejegyzésében, amikor úgy fogalmazott:

Olyan időket élünk, amikor a Magyar Kultúra Napján egy zeneszerző jónak találja a pártpropaganda szlogenjét elzenélni egy koncertterem megnyitóján.

Majd azt írta, a Magyar Kultúra Napján inkább egy olyan kiemelkedő zeneszerző fotóját osztja meg, aki soha nem csinált volna ilyet.

A képen Kodály Zoltán és Illyés Gyula beszélget Aczél Györggyel, a Kádár-korszak vezető kultúrpolitikusával és cenzorával. Hadházy szerint velük nem fordult volna elő, hogy lemennek békába.

Forrás: Facebook/Hadházy Ákos

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ahogy egy Aczél György nem ereszkedett volna le egy elqrvult és mára a pénzért dörgölődző díszcigányhoz vagy egy Ákoshoz.
Sok hibáját lehet felsorolni az Aczélnak, de szelektálni, parírozni és a talpnyalást felismerni képes volt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ahogy egy Aczél György nem ereszkedett volna le egy elqrvult és mára a pénzért dörgölődző díszcigányhoz vagy egy Ákoshoz.
Sok hibáját lehet felsorolni az Aczélnak, de szelektálni, parírozni és a talpnyalást felismerni képes volt.
Al X
"Kit anya szült, az mind csalódik végül,
vagy így, vagy úgy, hogy maga próbál csalni."

József Attila: Kései sirató
RonaGyuri
Fidesz-himnusszá vált - igen ez mindent elmond Orbániáról és a féltett kultúrájáról! =))
justhpeter
@namihami: Én is azt gondolom, hogy a mai, hazai politikai szereplőkkel összehasonlítva Aczél György a "Lordok Háza Elnöke" volt.
dr. prédikátor
PIROS LETT A PARADICSOM NEM SÁRGA,ORBÁN VIKTOR ELMEHETSZ A PICSÁBA!!!
jesz
Szakcsi-Lakatos egy zenész ikon...mondhatni valaki..megöregedett, szeretne megdicsőülni, vagy így, vagy úgy...de nem árt mindkettő...neki most ez a lehetőség adatott meg, hát megtette, amit megtehetett...

Szép nekrológot remél.
csipetke
Egy művész soha ne politizáljon,és ne nyilvánítsa ki,hogy melyik oldalhoz húz,mert mert egy csomó "rajongót" fog veszíteni.
Egy ilyen korú ember,mint Szakcsi-Lakatos, vajon mi szüksége van arra,hogy a rezsimhez dörgölődzön?Anyagi okok miatt,vagy szimplán csak vénségére megzakkant?
Al X
Ezennel elhatárolódok azoktól, akik nem képesek úgy kritizálni egy ember tettét, hogy mellesleg ne használnák szitokszóként a származását, amiért a bírált személyt semmiképpen sem lehet felelősségre vonni.
Baker
@Al X: Helyesen teszed, én sem azért rühellem Orbánt, kritizálom ezt a zenészt, mert ciqány.
De majd akkor is emelj szót, amikor kizárólag származása okán kap pozitív diszkriminációt - ezzel mintehy negatívan diszkriminálva másokat!
ómió
Mi történt? Hullaházy efftárs Internacionálét rendelt, de a zenész azt "szabotálta"?
koszpeko
@sgl: A füredi Annabálon átdolgozva
Youtubeon megtalálod

A felcsúti tolvajbálon

A felcsúti tolvajbálon
A felcsúti tolvajbálon szól a mutyi szó.
Van is ottan sok FIDESZ-es dől a hazug szó.2
Többen űltek egy asztalnál Orbán és sok mocsok.
Vigyorogva osztogatták szét a közvagyont.

Egyszer aztán az asztalhoz ment egy közmunkás.
Megkérdezte béremelés mikor lesz itt már,
de a Lázár nagyképűen csak ennyit felelt.
Mi a fasznak béremelés dögöljetek meg.

Akinek semmilye sincs az annyit is ér.
Ha még hiszel a törpének pénztárcádba nézz.
Éhen döglik már a magyar nincs itt semmi vész.
Tolvaj kormány mindent elbasz amihez hozzá ér.
Éhen döglik már a magyar nincs itt semmi vész.
Tolvaj kormány mindent elbasz amihez hozzá ér.

Egyszer aztán hallottunk egy igen nagy csodát.
Úgy elverték az Orbánt, mint buzi a faszát.
Bevitték őt a kórházba, de ott pórul járt,
mert évek óta szünetel a betegellátás.

Állatorvoshoz kísérték gyorsan az Orbánt,
de az orvos nem látott még ekkora marhát.
Adott neki szénát, vizet s halkan igy felelt.
Nem beszélni magyar nyelvet Szíriában született.

Akinek semmilye sincs az annyit is ér.
Ha még hiszel a törpének pénztárcádba nézz.
Éhen döglik már a magyar nincs itt semmi vész.
Tolvaj kormány mindent elbasz amihez hozzá ér.
Éhen döglik már a magyar nincs itt semmi vész.
Tolvaj kormány mindent elbasz amihez hozzá ér.
Rizikó
A gyerekbántalmazó Hadházynak van pofája megszólalni? Menjen megint gyereket kínozni!
koszpeko
@Rizikó: Aha
Mi is van a pedofil gyerekleső fityfaszossal?
koszpeko
@sgl: Nem saját
Youtubeon megtalálod hallgasd meg
Rizikó
@koszpeko: Kis pedofil libsi! Minek tagadod az aberrációdat, ferdehajlamú pedofil?
Lepényleső
Egy sercintésbe ha valakinek taglalása beleférne,
kell fecsérelni időt annak érthetővé tételére?
koszpeko
@Rizikó: Mi van bazd meg?
Ki vetíted másra ami te vagy.
Szarházi.
koszpeko
@Rizikó: Kiderűlt az igazság rólad.
Nem lesz egyszerű neked a sitten.
Az ottaniak "szeretik" a pedofilokat.
Csizmás Kond
Mongyuk egy egyetemet végzett embernek sokkal több intelligenciája kéne legyen annál hogy csak butaságokkal foglalkozzon...A művészet, jelen esetben a zene mindennel együtt jár. Nincs születés, nincs keresztelő, nincs házasság és nincs halál nélküle. Aki ilyesmivel akar félrevezetni embereket, oda nagyon visszamaradott egyének kellenek. Mindig amióta a zene az ember egyik foglalkozása lett nem történt esemény hogy az ne szólaljon meg bármilyen párt, rendszer vagy egyén által szervezett valamilyen rendezvényen...de úgy látszik vannak olyanok akik ezt nem tudják.
Nessy
Azért reméljük, nem ez lesz az új Zeneháza meghatározó stilusa! Szakcsy meg biztos tudja miért játszott nem oda illő zenét! Valószínűleg neki megérte!
Málna
Egészen elképesztő, hogy egy ártatlan kis kedveskedés micsoda gyűlöletet vált ki a másik oldalon. Hogy egy kis semmiség miatt ellenséggé válik valaki pillanatok alatt. Hogy nem bírják feldolgozni, hogy megint akadt valaki, aki nem gyűlölködik velük. Az ellenzéki politikusoknál meg ez az állandó hepciáskodás...Szánalmas és nevetséges társaság.
Al X
@Baker: "De majd akkor is emelj szót, amikor kizárólag származása okán kap pozitív diszkriminációt - ezzel mintehy negatívan diszkriminálva másokat!"

Most azonnal megteszem amit kérsz. De sajnos úgy tűnik ostoba vagyok, vagy részrehajló, mert nem jut eszembe ilyen eset. Talán csak a nők 40 év szolgálat utáni nyugdíjba menetele hasonlít erre. De ezt nem ítélem el. Igazad van. Ez kettős mérce. Te nyertél. Elismerem.
Giovanni Alba
@Mirabilis: tegnap, 22:01
Nem a származással van baj, hanem a mentalitással. Nyelvünk játékos és kifejező, például ott van a "cigánykodik" szólás, vagy a "cigányútra ment", de az előfúrót nem tudom miért nevezik cigányfúrónak. Egyszerű, praktikus eszköz.
Németh István
Sajnos a Magyar nyelv annyira irodalmi, szép-mivű nyelv, hogy nincs benne olyan trágár, ocsmány obszcén káromkodási és jelzőként használható kifejezés amellyel benneteket lehetne illetni > tehát;@Giovanni Alba: @Al X: @Málna: @Nessy: @Csizmás Kond: @koszpeko: @namihami: @kistehen; @Eladott ország; szóval a magatok bandája az aljadékok gyülekezete! Értitek, ha egyáltalán létezik értelmi képességeitek!?
Giovanni Alba
@csipetke: ma, 07:53
Érdekes gondolat, hosszasan el tudnánk vitázni rajta. Szerintem a teljes személyiséghez hozzátartozik a vélemény, a hozzáállás az egyént körülvevő dolgokhoz. Liberális meggyőződésű színész is el tud játszani hitelesen zsarnokokat, mint ahogy mélyen vallásos is alakíthat a színpadon lázadót. Egy a fontos, a közösségi és a magánéletben legyen következetes. Hogyha harcos feministaként nem játszhatja el a Hamletben Opheliát, akkor ott valami baj van, mert akkor egy amúgy mintapolgár sem lehet Bicska Maxi a Koldusoperában. Herr Höfgen pedig jó színészként lelkesen csúszott-mászott a hatalom csizmája előtt, bár igaz, ebben következetes volt.
Giovanni Alba
@Németh István: ma, 10:42
Megjöttél a miséről, Pestám? Jól szolgál a korcsmáros egészsége? De figyelj csak, a kézfertőtlenítő az nem innivaló!
Giovanni Alba
@Lepényleső: ma, 09:39
Csak egy javaslat, ha szabad: "kell fecsérelni időt annak érthetővé tételére" helyett: minek időt fecsérelni ...
a ritmus kedvéért
namihami
@Németh István: 10.42: De azért a ti fő-főnyelvművelőtök, az a bizonyos Bayer Zsolti és még néhány körülötte sertepertélő igencsak próbálja szép magyar nyelvünk obszcén szavait egy-egy alkotásában összegyűjteni és az éppen a Viktor által kiadott személyre rázúdítani.
Ezokból apró szösszeneted első mondata kicsit oldaltévesztésbe került. Erősen összpontosítotok arra, hogy mégis megpróbáljátok a veletek egyet nem értőket ezen kifejezésekkel becsmérelni.
Al X
@Németh István: "Értitek, ha egyáltalán létezik értelmi képességeitek!?"

Második tagmondat: alany - többesszám
állítmány - egyesszám
Nálad a szellemi fölény!
Rizikó
@koszpeko: Kiderült- így írjuk pedofil!
Baker
@Al X: Igen, pl. A NŐK 40. A 25 évén aluliak vagy a sokgyerekes anyák adómentessége (SZJA), a 14 éven aluliak (BP) és a nyugdíjasok teljesen ingyenes utazása.
Bármely családi kedvezmény a GYES/GYED-en túl..CSOK, kedvezményes 7 személyes autó vásárlás stb.
Baker
@Málna: Meglepődtél?
Pedig amikor sok évvel ezelőtt Geszti szöveget írt a CdS zenéjére és Oláh Ibolya elénekelte a Magyarországot, a széljobberek vörös fejjel sikoltották, hogy a "ez a kis zs!dó új Himnuszt akar Hazánknak!".
Al X
@Baker: 13:16 Az általad felsoroltak egy része kampányfogás, múlandó. A másik részét nem tudom elítélni. Például én is nyugdíjas leszek márciusban, ha megélem. Nem esne jól, ha utálnám magamat az ingyenes utazás miatt. Inkább elviselem a megvetésedet.
Baker
@Al X: OK, megvetlek majd :)
Mondjuk, én nem írtam, hogy megvetek bárkit, aki pozitív diszkrimináció alá esik, csak épp igazságtalannak tartom. De, ha igényeled...
Al X
@odst: "almara keresztet?" Ez eredetileg nem kereszt, hanem a koordináta-rendszer tengelyeit ábrázolja +/- 1 között. Az alma sem alma, hanem valami epiciklois, megkeressem a pontos képletét, kéred?
karma1
@Al X: Bizony, az "atkosban" a romaknak nagyon jo soruk volt: ha eleg hangos volt a familia, akkor elobb kapott egy lakast egy roma, mint az ugyanolyan feltetelekkel palyazo feher ember csaladja!
Tudod, ha most egy tisztesseges poiitikus jelentkezne be egy allasra, meg egy diszcigany, mint farkasflori - tutira farkasflori futna be nyeronek! Es mivel a megvezetett, nehezsorsu ciganyok sokan vannak, orban gatlastalanul olelgeti a vezetoiket, mert valoban toluk remelheti azt, hogy raszavaznak majd aprilis 3-an.
Qqberci
@jesz: "megtette, amit megtehetett..."

Nem kellett volna. Nagyobb maradt volna...
verőce21
Lóf@szházy megint jobban tette volna, ha a saját állatfarmján belül marad...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.