Többmilliós összegről beszélünk.

Gond nélkül megkaphatja dupla végkielégítését Völner PálFotó: MTI/Krizsán Csaba

Mint ismert, Völner Pál december elején lemondott igazságügyi államtitkári posztjáról a vele kapcsolatban felmerült visszaélési és – 80 milliós – vesztegetési botrány miatt. Ennek ellenére Magyar György ügyvéd a hirklikk.hu-nak elmondta: amennyiben az áprilisi választás után nem folytatja képviselői munkáját, Völner megkaphatja a dupla végkielégítését. Ennek pedig semmi akadálya, hiszen a politikus decemberben lemondott államtitkári posztjáról.

Az államtitkári pozíciójáról lemondva, három hónapnyi búcsúpénzre jogosult, ami 3,9 millió forint, valamint újabb három havi képviselői tiszteletdíjának megfelelő összeg is jár, ami a ciklus végén búcsúzó minden képviselőt megillet.

Még azokat is, akiket börtönbüntetés fenyeget.

A lap ennek kapcsán kérdezte az ügyvédet: jár-e a vesztegetéssel gyanúsított képviselőnek még több milliós „lelépési díj”? Mire a válasz egyértelmű igen volt. 

„Ez bizony minden parlamenti képviselőnek jár, ő pedig a parlamenti képviselőségről nem mondott le, az megszűnik, ha s amikor megszűnik. Ezt követően, a jogszabály helyes értelmezése folytán a volt képviselőnek jár a végkielégítés” – mondta Magyar. Hozzátette: a járandóság jogossága megkérdőjelezhetetlen és semmi köze a büntetőeljáráshoz.

Mégpedig azért nincs köze, mert Völner Pál a tevékenységét nem parlamenti képviselőként végezte és az eljárás, ami ellene folyik, az sem parlamenti képviselőként, hanem államtitkárként fogja meg.

Forrás: hirklikk.hu
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Az ilyenektől nem elvenni szoktak???
Mit üzen a fidesz?
Légy korrupt hazaáruló, mi megjutalmazunk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Az ilyenektől nem elvenni szoktak???
Mit üzen a fidesz?
Légy korrupt hazaáruló, mi megjutalmazunk.
magyar1
Na ezért mocskos minden kormány mert az ilyen vezetőket még jutalmazzák is.Bezzeg ha egy munkás nem végzi jól a dolgát, vagy meglopja a tulajdonost, munkaadóját akkor megbüntetik,börtönbe csukják és vissza kell fizetni az ellopott pénzt. Az ilyen völnerfélknek meg még fizetünk is.
kereső
"Mégpedig azért nincs köze, mert Völner Pál a tevékenységét nem parlamenti képviselőként végezte és az eljárás, ami ellene folyik, az sem parlamenti képviselőként, hanem államtitkárként fogja meg."- mondja a sztár Magyar György.
Mintha nem is egyetlen emberről beszélnénk. Vagy van külön a lemondott államtitkár? és van külön a parlamenti képviselő.
Arról már nem is beszélve, hogy a parlamenti képviselők határozott idejű szerződést kötnek- négy év. Akkor mire fel a "végkielégités"?,amikor lejár a szerződés?
Jozefina
Reméhetőleg vissza is fogjafizetni, a korrupt pénzekkel együtt!!! Mellesleg az új kormány talán ezt a végkielégítési mizériát is törölni figja a képviselő mentelmi jogával együtt!!!
Béla333
"Gond nélkül megkaphatja dupla végkielégítését Völner Pál"

Ez teljes mértékben azt bizonyítja, hogy nem egyéni elkövető a Pali, hanem maffia szervezetben nyúlták le a pénzt és többek között az ilyenekkel veszik meg a lebukott maffiózó hallgatását!
magyar1
@Aki Én: Az ilyen ügyek azt üzenik minden állampolgárnak, hogy ha te is ezt csinálod jutalmad lesz. De az a baj, hogy minden kormány ilyen.
csak úgy....
ilyesmi csak egy olyan országban történhet meg,ahol sok a buta shikari!
ómió
Még mindig nem sikerült mutyit rábizonyítani? Athina se szállt be a "bizonyításba"?
Eladott Ország
@Horizont: ma, 09:10 ♣ Schmitt Pál: Ami jár az jár, ami nem jár, az nem jár. " Skicc" Pali amikor megbukott még az állami zongorát is magával vitte, mert ő úgy érezte neki az is jár a segnyaló pofáján kívül.
coub.com/view/430ba
kereső
@Horizont: Ezt mondta schmitt is, miután lemondott.
Sámannus
Hány tanár fizetése megyen ennek a nagy büdös lófasz húgyagyú ganyéj hazaáruló disznónak. Csakxólok, hogy a jelző nem kellően tömör, ezért kénytelen vagyok cifrábbakat fabrikálni, hogy felülről közelítsük meg azt a moslékot amiben a ner dagonyázik.
telegdilaci
@Eladott Ország:Ebben az a gyomorforgató hogy tegnap még a parlamentben is Gyurcsányt és Bajnait gyalázták ócsárolták hogy a legkorruptabb kormányunk volt róluk is lehetne mit mondani,de egyik sem kormányfőként lett milliárdos,ahogy Orbán és családja,és a haveri köre,Szégyen ez az aljas korrupt gyülekezet!
telegdilaci
@Aki Én: Nem véletlenül fizetnek neki végkielégítést,ezzel is a hitvány gazemberek csak magukra gondolnak,ha elbukják a választást őket is megilleti,ha egy cseppnyi tisztesség szorult volna beléjük nem vennék ezt is fel,loptak már szégyenszemre eleget!
Aki Én
@ómió: Van egy pár ezer oldalas iratmenyiség, titkosítás, titkolózás, hírzárlat..., de ezzel ne foglalkozz, csak összezavar, te bolsi suttyó.
Hogy lehetsz te ennyire buta.
Te foglalkozz a városháza eladással, az bizonyítva van. Vagy nem...? Mondjuk az téged sosem érdekelt.
Nyírfa
Amit a végén kap, azon nem fog olyan magabiztosan nevetni mint a fenti képen.
Dr. Proktor
@Aki Én: Időben leadta az alkotmányos költséget! Az ilyeneket nem hagyják az út szélén...
namihami
Van erre egy másik kifejezés:. ""Hallgatási pénz"".
vacsi
@telegdilaci: Valóban, egyik hivatkozott sem államfőként lett milliárdos - pl. úgy tudom, Bajnai a libáktól hízott...
Néro
Lopjál csaljál hazudozzál így lehetsz értékes tagja Fitymák társad-almának.
jesz
Ez a völner hűségesen szolgálta a gazdit, és most sem énekel...tehát:

-...akkor felveszem a pénzt, mert az utolsó lehelletemig a fideszre szavazok...mindenki szopjon le...értve vagyok?
Dr. Proktor
@jesz: Remélem a leszopatás csak a kétharmadukra vonatkozik...
kissé felnőttem
ez a közpénzek szórása felsőfokon, érdekessége a pedagógusokkal ápolónőkkel nem alkalmazzák vajon miért ja a halálozási statisztika nem indok erre napi 100 felett sem alatta meg? ugyan miért ?lenne ?
kissé felnőttem
@vacsi: hát igen rosszul egy kissé mert Vallisz motornál volt vezér ide opel meg citroén cégecskék tartoztak na meg a Győri Graboplaszt Kecskemét Kesztölcí Tapéta is kissé. igy volt mit egyen . Csak ö a nyugattal is elfogadtatta magát itt meg orbán hisztizik de " halk koppanás elnémul a nóta, darabokra tört a hegedű ő azóta a világot járja,, kezében a törött hegedű.
Lepényleső
...érdemei elismerése mellett,- ahogy a kommunistának mondott korszakban illett?
( Aki bezzeg tyúklopásra vetemedik,- számíthat akár életfogytig?)
ómió
@Aki Én: Már megint elért téged a tetves bolsiságod másrahazudásának egy rohama, bolsiék fajkreténje!? "Bogyód" még mindig nincs ellene? Az "túl magas" efftársiasságod számára, hogy akárhányszázezer oldal nyomozati anyag létezhet anélkül is, hogy "csupán" a vádat nem bizonyítja? Akkor szólj, ha majd lesz agydonorod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.