Elutasítják a rágalmakat.

Reagált az MTVA vezetése: „A közmédia ezt követően is vissza fogja utasítani a rágalmakat és a politikai befolyásolás minden kísérletét”Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Direkt36 kiszivárgott adatok alapján rávilágított, hogy hogyan működik a kormányzati befolyás az MTI-nél. Ebből kiderül, hogy teljes mértékben az Orbán-kormány irányítása alá tartoznak ezek a sajtóorgánumok – olyannyira, hogy a cikkekhez címet és leadet is ők adnak, sőt, még a kérdéseket is előre megkapják az újságíróik. Erre reagált most a közmédia egyik sarkköve, az MTVA.

Az MTI-n lehozott hír szerint Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója azt reagálta, hogy a balliberális pártok megsértik a sajtószabadságot.

Közleményükben kiemelték, a parlament által választott többpárti kuratórium és a társadalmi szervezetek által felügyelt, szigorú európai és magyar szabályok szerint működő magyar közmédiát egyre több és egyre gyakoribb baloldali politikai támadás éri.

Mindezt tetézve azzal, hogy valótlan állítások terjesztésével próbálják a magyar polgárok millióit az általuk nézett és hallgatott csatornák ellen hangolni.

Hangsúlyozták, a „közmédia – ahogyan eddig – ezt követően is vissza fogja utasítani a rágalmakat és a politikai befolyásolás minden kísérletét”.

Azt is visszautasítottuk, amikor fizikai erővel, törvényt sértve, garázdaként törtek be a székházba a baloldal politikusai, azt is, amikor gyalázták munkatársainkat, azt is, amikor létükben és egzisztenciájukban fenyegették mindazokat, akik szakmai elkötelezettségből, hazaszeretetből, szolgálatból a nap 24 órájában végzik munkájukat határon innen és túl, a világ minden részén. Milliók tájékozódását segítve, beszámolva eseményekről, határvédelemről, árvízről, járványról, háborúról vagy éppen a politikai pártok által elmondottakról.

Felhívták a figyelmet arra is, a „közmédia nem a politikát szolgálja, hanem a nemzetet, a polgárokat, és bemutat minden olyan eseményt, kijelentést, agressziót, örömöt vagy bánatot, ami akár Magyarországon, akár a világban történik”.

„Bemutatjuk az orosz agressziót, bárhogy is próbálják ezt elhazudni a vasárnapi tüntetők,

bemutatjuk az ukránok helyzetét, akiknek jótékonysági műsort készítünk egész héten keresztül, az iraki vagy afganisztáni történéseket, a brüsszeli vagy berlini eseményeket éppúgy, mint a most tüntető baloldaliak politikai állásfoglalásait, vagy éppen a kormány és a kormánypártok véleményét” – olvasható a közleményben.

A közmédia vezetői szerint

vasárnapra tervezett tüntetésüket hiába próbálják meg a sajtószabadság köntösébe bújtatni, amikor éppen ők sértik meg a szabad véleménynyilvánítás alkotmányos és törvénnyel védett jogát.

Kiemelték, „Magyarország alaptörvénye a véleménynyilvánítás és az információhoz jutás jogát minden magyar állampolgár számára biztosítja, és ehhez, valamint a törvény által biztosított szerkesztői szabadság gyakorlásához minden körülmények között ragaszkodni fogunk”.

Nem akarjuk, hogy visszatérjen az a korszak, amelyben a tiltás, az elhallgatás, a megfélemlítés vagy az ellehetetlenítés eszközét gyakorolták – jelentették ki, hozzátéve, „nem félünk, nem engedünk, bárhogy fenyegetnek is bennünket!”.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Csak attól hogy minden magyar ember adójából működik ez az intézmény nevezhető közmédiának, nem pedig működése miatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bence
Na ehhez értetek ! Kikérni minden fejetekre olvasott hazugságotokat ! Hát csak kérjétek , MI meg ki is adjuk !!! Ne hazudjatok és ne bomlasszatok tovább ! Elég legyen belőletek !
Pági
Bizonyítsák be, hogy nem igaz. Mostantól hívják meg rendszeresen az összefogás pártjait, u. annyi műsoridővel ,mint a fideszt.
Néro
Ezt a hírhamisítójuk adta ki magából ? Komoly. Tényleg teljesen hülyét tudnak csinálni magukból.
human
Egyrészt már hanganyag is van arról, hogy a közmédiából távozásra szólították fel azokat akik nem hajlandók a kormány szekerét tolni. Az meg gyenge kifogás, hogy ezt már felsőbb utasítás nélkül, maguktól is jól csinálják.

Ezen túl vannak már a kormány kritikus oldalon olyanok akik bizony dolgoztak újságíróként a közmédiában és ők egyértelműen megerősítették, hogy bizony minisztériumokból adták ki az utasításokat miről, hogyan, kiről lehet beszélni.
Nessy
Nem szakadt rájuk a plafon, amikor ezt így elmondták? Tessen mondani, ha olyan fenemód "függetlenek a politikai befolyásolástól", mikor szólalhatott meg utoljára valóban ellenzéki képviselő? Mikor számoltak be pártatlanul egy tüntetésről, vagy hírről? Tudják uraim, hazudni csak pontosan, szépen szabad, és a híreikben legalább a tény közlés látszatára ügyeljenek! De még arra is képtelenek!
Yoda69
Ez nem közmédia, hanem komédia. De áprilisban véget vetünk hazugság áradatnak.
human
Erőlködhet a köztévé. Ha valaki megnéz pár híradót a köztévén az maga a vádirat.
justhpeter
Nagyon tartanak attól, hogy ha kormányváltás lesz, akkor tartósan munkanélküliek lesznek.
human
@justhpeter: Fogadjunk sok fideszes megy majd Brüsszelbe perelni. Kétszínűségben nagyon ott vannak.
Nemrég már az IMF jelentésére hivatkozva döngették a mellüket, hogy milyen sikeres a gazdaságpolitikájuk. Orbanisztánban mindig új szelek fújnak.
Emmersson71
Papp Dániel HÍRHAMISÍTÓ!!!
Ezt bíróság mondta ki!!!
sokanvagyunk
Csak attól hogy minden magyar ember adójából működik ez az intézmény nevezhető közmédiának, nem pedig működése miatt.
sgl
Felmerül a kérdés: ezek ennyire hülyék, vagy ennyire aljasok?
Vagy mindkettő??
Nem kéne ezektől többször megkérdezni: MIRE ESKÜDTEK FEL???
RonaGyuri
a rágalmazás az ő felségterületük! =))
simmering73
Takarodtok ti is áprilisban. Az egész mocskos, hazug bagázs.
csipetke
A közmédiával egy baj van,hogy kizárólag a fidesz kiszolgálója,és a nevében ugyan benne van, hogy "köz",mégse mindenki érdekeit szolgálja,hanem kizárólag a fideszét, KÖZPÉNZBŐL...Azaz,mi tartjuk fenn a fidesznek,baromi sok pénzből
namihami
Helyes, a rágalmakat vissza is kell.
A helyzet viszont az, hogy amit az MTVA már csinál, ahová képes volt lezülleni, az a feltétlen szolgaság és az elvtelen kiszolgálás (már majdnem) északkoreai foka. És ez, valljuk be, bizonyos értelemben, de hatalmas tjesítmény.
m73
És mondja ezt egy jogerősen hazugnak nevezhetőbarom?!
Lepényleső
...mást vádolnak azzal amit ők követnek el?
Aki a Vlagyimir féle iskolába felvételt nyert kitüntetéssel,
attól mit várthat a dőre bublikum,- igazat felel?
Lendkerék
Istenem, ezek a szánalmas barmok... Mennyire kell gátlástalan, elvtelen, erkölcstelen csicskanak lenni, hogy így viselkedjen valaki? Hogy bírják viselni az arcukat a saját ismerőseik, barátaik, családtagjaik előtt?
kissé felnőttem
KÖZ média avagy MTVA ? magyarul pontosítva orbán média 99,9 % ban. ott 6 ember teper le egyet ? orbáni olimpiai teljesítmény. " ni csak ki beszél ? "
ómió
Visszautasítják a rágalmakat? Pedig az efftársaktól másra nem számíthatnak! Kivéve, persze, ha visszaállítanák a Napkelte c. bolsevik hazudozóbajnokságot!
Nessy
@Rizikó: Ne is! Még kiderülne, hogy nem vagytok igazi illiberálisok, aztán kiestek Orbán kegyeiből! Még szerencse, hogy nem kötelező nézni a királyi tv-t!
Rizikó
@Nessy: Kedves! Nem is nagyon nézek magyar csatornàt, mert nem érdekelnek. National, Spektrum, Cool, TV4 amikre rámegyek. Pár Poirot és a természeti filmek. A többi merő szemét.
Clavigo
@Rizikó: Te mit csinálsz ott...? Takarítasz,,vagy csak lopni jársz oda..?
sgl
az mtva a legnagyobb választâsi csalás fegyvere!
sajât média törvényüket sem tartják be, milliókat vezetnek félre hazug agymosó dumájukkal.lellenzéki nem mehet be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Halálos baleset történt Békésben
Itthon - 2022. September 27., 07:54
Halálos baleset történt Békésben
Magyar-olasz: változott a kezdőcsapat
Sport - 2022. September 26., 19:56
Magyar-olasz: változott a kezdőcsapat