Orbán Viktor szerdán bejelentette a "különadót". 

Ki fogja megfizetni az Orbán-kormány új adóját? – reagált a DK Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelenti be a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én. A Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta: kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A törvénytelen kormány új adóit a tisztességes magyar emberek fogják kifizetni

- olvasható a Demokratikus Koalíció közösségi oldalán.

Dr. Molnár Csaba a DK ügyvezető alelnöke és EP-képviselője papírra is vetette gondolatait.

Orbán bejelentette, hogy új adót vet ki a nagy cégekre. Ugye tudod, hogy mindezt valóban te fogod kifizetni? Vettem egy cetlit és egy filctollat és röviden levezettem. Ennyi

- olvasható a bejegyzésben.

A törvénytelen kormány a magyar emberekkel fizetteti meg elhibázott politikájának és féktelen korrupciójának árát

- olvasható a DK közleményében.

A Demokratikus Koalíció felhívja mindenki figyelmét, hogy ez nem jelent mást, minthogy végső soron a törvénytelen kormány a magyar emberekkel fizetteti meg az elhibázott politikája, a mértéktelen lopás és az esztelen költekezések árát. Teljesen nyilvánvaló ugyanis, hogy ezek a cégek a rendkívüli adójukat a szolgáltatásaik árának emelésével fogják előteremteni. Orbán így lopja meg és csapja be újra és újra a magyarokat: Orbán új adóit a tisztességes magyar emberek fogják kifizetni

- írják.

Forrás: Facebook, MTI

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Gyurka80: Hogy az ország kirablási versenyét ki nyerte - 3000 milliárddal - az ne bolygassuk, mert a választól roppant szomorú leszel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gyurka80
A degeneráltak beszélnek korrupcióról? Amikor ők rabolták szét az országot, nónuszként pedig csődbe vitték! Milyen vastag bór van a képükön!
Nessy
A tranzakciós adókkal is mi szívtunk! Nem Gyurcsányék vetették ki!!!
Most sem lesz másképp!
justhpeter
@Gyurka80: Hogy az ország kirablási versenyét ki nyerte - 3000 milliárddal - az ne bolygassuk, mert a választól roppant szomorú leszel.
Gyurka80
@justhpeter: Szomorú, hogy még vannak olyan hülyék akik a manyup lenyúlásról beszélnek!
Nessy
@Gyurka80: És emellett az államadósság 2010-től, 2021 végére megduplázódott, a hitel állomány az egekbe, bár sokról nem is tudunk, mert nagyon titkos! Majd megtudjuk, amikor vissza kell fizetni. Az infláció az unióban nálunk a legmagasabb, miközben Orbánék úgy szórják a pénzt, mintha nem is lenne holnap! Miközben különadókat vet ki O.V., a TAO, a határon rúliak, az egyházak támogatása növekszik! Óriási tüzijáték aug. 20.-án, látvány beruházások, urizálás. Tényleg a MANYUP ehhez képest bagatell téma!
division
@Gyurka80: Márpedig te és én, azaz az "emberek" fogjuk ezt megfizetni, kicsit gondolkodjál már, attól még hogy valaki Fideszes, megpróbálkozhatna ilyesmivel, lásd én is képes vagyok rá, pedig a rendszerváltás óta először nem rájuk szavaztam.A különbség csak annyi lesz, hogy vannak akiknek ez nem jelent majd gondot, vannak akik meg az éhenhaláshoz is közel kerülhetnek. Én szerencsére az előbbihez tartozom, max. ezentúl nem 30-40 ezret fizetek egy hétvégén a bevásárlóközpontokban hanem a dupláját, csakhogy ezt a többség nem fogja tudni megtenni. Te még mindig azért véded őket ennyire, mert az én cipőmben jársz? Mondom, attól még gondolkodni lehet.
division
@Nessy: Ez csak megint a szokásos, jól megadóztatjuk a nagy cégeket, és hátra is lehet dőlni. Az, hogy ezáltal mondhatni lassan minden a duplájába kerül majd, az valahogy nem zavarja Orbán miniszterelnök urat meg a "saját tudásából" milliárdossá lett gázszerelő barátját.
percsi
@Gyurka80: Igazad van! Sajnos vannak hülyék, akik a több, mint 10 éves múltat emlegetik, sok esetben tévesen, amikor a jelenidő fontos nekünk.
Most hozzam fel a rendszerváltás előtti időt, amikor a Ft jó pénz volt, a dolgozónak nem kellett adót-áfát fizetni? Pedig akkor is nagy volt a korrupció, onnan tanulta a mostani vezetés.
A multi cégek fizessenek, igy is milliárdokat tudnak a nyereségből zsebbe rakni.
A magyar népet támogatni kellene. Az árak már most a fellegekben járnak, és még emelkedni fog.
Az 400e Ft alatti bérből ne vonjanak szja-t, 400-1 mill. között csökkentsék a felére az szj-t.
A kisnyugdíjasok nyugdíját, gyermek és betegápoláson lévők juttatását az inflációhoz mérten meg kellene emelni. De nem úgy, ahogy eddig is tették, már most több, mint 30%-kal emelkedtek az alapvető élelmiszerek ára.

Nem kellene a múltbeli korrupciót emlegetni, volt ideje és lehetősége a vityának elszámoltatni őket.
És túllépni sem kellene, 2010-ben nem ezért választották meg a fid-t. Nem szabad azt sem megengedni, hogy mivel akkor korruptak voltak, akkor a mostaniaknak is megengedett.
Államcsőd Magyarországon utoljára 1941-ben volt.
Magyarországon azért nem volt eddig államcsőd, mert jelentős uniós pénzek áramlottak be. Viszont 2022-ben megtörténhet!
Lehet káromkodni, szitkozódni, mocskolódni, a helyzet sajnos attól nem fog megváltozni!
Pálinkás Pál
a tisztességes magyar emberek,meg az a 3 millió gyökér...
nezelodo
Nem kell ahhoz egyetlen megélhetési politikus sem, hogy tudja a polgár, minden ilyen intézkedés árát ő fizeti meg. Akkor is úgy van ez, ha a szerencsétlen szavazóik a rezsicsökkentés megvédéséért drukkolnak, holott a hulladékfa és a maradék pajtakapu és a disznóól anyagát is eltüzelték már, de félnek, hogy hideg marad a luxuslakások fürdőmedencéinek a vize! Se gáz, se csatorna nincs azokon a helyeken, ahol a legerősebb a támogatottságuk a pénzüket két kézzel szóró kormánynak. Közben meg azért rettegnek, hogy a megélhetésért nyugatra költözött unokáikat látják e még?! Nem veszik észre, hogy hiába van a közeli város minden négyzetmétere letérkövezve, a falujában se pap se iskola, se óvoda, se bolt se kocsma nincs, a posta luxusát már ne is említsem. Persze lehet örülni egy erdélyi stadionnak, vagy mexikói templomnak, és a Mészáros gazdasági csodáinak, és Putyin sikerének, de hogy meddig és hogyan élnek, az csupán a szerencse dolga.
csipetke
A hatósági áras cuccokkat is mi fizetjük,mert fix áron adnak mittomén 6-8 féle dolgot, de a kereskedő nem hülye,azt a pénzt,amit ezen bukik,behozza más cikkeken. Úgyhogy orbán,és a bandája ötletei ugyanúgy nekünk fognak fájni. Az elb.szott politikájuk eredménye mindez. Nekünk már az is nagyon jó lenne,ha már lenne eurónk, és nem szívnánk a sz@rt se érő forinttal. Mi a túrót csinált orbán 12 évig,azon felül,hogy pénzt nyúltak le,amennyit csak bírtak.
csipetke
@Nessy: 22:36 Novák azt mondta,hogy 10 templomot építettük-újítottunk fel a Kárpát-medencében. Ha olyan rohadtjól állna az ország, nem is ágálna ez ellen az ember,de a seggünk ki van a gatyából,a kezünk pedig a bilibe lóg. Elsz@rják a pénzt,és pl a pedagógusok és az egészségügyi szakdolgozók béremelésén alkudoznak,mert arra nincs pénz. Persze hogy nincs,ha elsz@rják másra.
kereső
Közel megduplázta Csány Sándorral szembeni előnyét Mészáros Lőrinc a 100 Leggazdagabb magyar idei listáján: 480 milliárd forintra becsült vagyona immár 60 milliárddal több, mint a bankvezéré. Ez nem is csoda, hiszen míg Mészárosnak sikerült gyarapítania vagyonát, Csányinak ugyanannyi pénze maradt, mint egy éve.

Az idén 21. alkalommal megjelent lista összeállítói 6223,5 milliárd forintra becsülték a leggazdagabb száz magyar összvagyonát. Ez közel 637 milliárddal több, mint előző évben. A gyarapodás mértékét jól jelzi, hogy

csak a növekmény nagyobb, mint amekkorára 2002-ben, az első ilyen lista kiadásakor becsülték az összvagyont.

Ez ekkor 632,4 milliárd forint volt, ami a mostani összvagyonnak csak kicsivel több mit a tizede. Az idei összvagyonból egyébként közel 180 darab új Néprajzi Múzeumot lehetne felépíteni.
Katalina62
@division: ritkán értünk egyet, de most teljesen!
Katalina62
@kereső: akkor most Mészárosnak is fizetni kell? A kérdés álnaív!
Béla333
Ki fizeti, ki fizeti?

Hát az O1G! A Lölőn keresztül.. Ugyanúgy, ahogy begyűjtik a közpénzt...
simmering73
@Gyurka80: Szomorú, hogy vannak még olyan hülyék, akik Gyurcsányra mutogatnak.
terlasz
Aki figyelt az tudta, hogy O. csodafegyvere a "nem lesznek megszorítások" lesz bevetve.
Az áttétes lerablás jól működik Birkaországban, miért ne alkalmaznák?
verőce21
Jó és bölcs ez a rendelkezés nagyon...!
Végülis mindenki maga döntheti el, mennyivel járul hozzá az érintett cégek extraprofitjához...!
Uriel
A hülyebiztos magyarázatból sem értenek az Orbán-hívő fideszes szektatagok.
Ajánlott játékok a szellemi szintjükhöz: rágóka, csörgő, különféle plüss állatok: kutya, csacsi, majom, Orbán.
ómió
Azok, efftársak, akiknél az infláció miatt mindenképpen több profit keletkezik!
KisGenyo2
Alapjában véve a profitra vetik ki az adót. Vagyis, ha az érintett cég elkölti (rondán mondva leköltségeli) a profitját, máris nem lesz plusz bevétel sem.
Gyurka80
@simmering73: Nem mutogatunk, csak tényt közlünk, mivel ő a libbantak vezére akárhogy is tagadjátok!
Gyurka80
@percsi: "előtti időt, amikor a Ft jó pénz volt, a dolgozónak nem kellett adót-áfát fizetni? " Aki ilyen hülyeséget ír nem foglalkozom!
Gyurka80
@division: Te NE gondolkodj, mert megárt neked! Neked az kell : 4 évig nem csináltunk semmi...ilyen böszmeséget...csődbe vitt ország! Kösz de ebből nem kérünk!
Gyurka80
@Nessy: "És emellett az államadósság 2010-től, 2021 végére megduplázódott," aki ilyen hülyeséget ír nem foglalkozom!
Aki Én
@Gyurka80: Én nem tudom hova bizonygatod még, hogy segg buta vagy. Itt már mindenki tudja rajtad kívül.
Eladott Ország
@Gyurka80: ma, 11:53 ♦ 42 ezer milliárd az államadósság. Gyurcsány idején 20 ezer milliárd volt. Orbán azt ígérte csökkenti az államadósságot. Hazudott! Hol a pénz Viktor?!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/271587425_1293359411127539_4178363860399568562_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=A0jT3brdBFUAX_EEPgf&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8Hm57p4OykGm4hmEQaYX6dzMkc8e1lsTzgkmW9_7Y8Ig&oe=6293D169
nepszava.hu/i/12/6/0/1336401.jpg
A román cigány geci úgy eladósítja az országot, hogy többé már nem lesz esély felzárkózni a nyugathoz, csak egy ócska, proli, balkáni ország leszünk, vagy már vagyunk, ahol egy zsák krumpliért választást lehet nyerni kétharmaddal. Ki van ez találva rendesen. "F@szsegondútta", hogy egy közönséges lótolvaj cigány, így át tudja verni a magyarokat.
uploads.disquscdn.com/images/c61d5f2c0a15ab913c956c0b09e20106840fd0e73ab50231e84d8ff52d57eb4e.jpg?w=800&h=495
division
@Gyurka80: A gondolkodás volt mindig is az erősségem, ezért tartok ma ott ahol. A gond inkább az, hogy számodra (és még sokak számára) nem létezik más, csak Orbán meg Gyurcsány. Túl kellene már lépni ezeken.
Nessy
@division: Feladtam, hogy az MNB és a KSH adatai hülyeség számára! Ennyire bigott, szűk látókörű nem lehet , vagy csak kekeckedni akar.
Gyurka80
@division: Nem lehet túllépni mert ez a tény, rosszul gondolkodsz! Hol tartasz ? Külföldön?
Gyurka80
@Eladott Ország: Csatlakozz Nessy-hez!
Gyurka80
@Nessy: Látszik hogy nem tudod értelmezni ezeket MNB és a KSH adatai!
division
@Gyurka80: Hogy hol tartok? Ott, hogy túl fogom élni az inflációt könnyen, meg az összes áremelést, csak ettől függetlenül látom, mit művel jelenleg a kormány az emberekkel, pedagógusokkal, értelmiségiekkel. Azt, hogy ezeket te nem látod, azzal nem tudok mit tenni. Te itt tartasz.
Uriel
Úgy érzem a közeljövőben a könyvelők is extraprofithoz jutnak, hogy megfelelő kiskapukat találjanak a extraprofit megfizetésének minimalizálására vagy elkerülésére.

Van egy film, tá-dám: A könyvelő
Na jó, annyit elárulok, hogy ez nem egy szokványos könyvelő...

videa.hu/videok/film-animacio/a-konyvelo-the-accountant-2016.mp4-128-perc-16-even-aluliak-szamara-nem-aj-IB87Ojl49eogT5Rx

Meg is nézem, mert qrva jó film és már régen láttam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.