Az Európai Parlament közvetlen jogalkotási jogköre szemben áll az uniós szerződések szellemiségével – hangsúlyozta csütörtöki közleményében Trócsányi László, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője, reagálva arra, hogy plenáris ülésén az EP megszavazta, hogy közvetlen jogszabály-kezdeményezési jogot kérjen.

Trócsányi László teljesen kiakadt! Feldühítette az EP-jelentés

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Trócsányi László az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: ha az EP általános jogalkotási kezdeményezési jogkört kapna, azzal az Európai Bizottság jogosítványait csorbítaná. Ezzel az intézményi egyensúly borulna meg, amely szemben áll az uniós szerződések szellemiségével. A szuverenitás hordozói a nemzeti parlamentek és nem az Európai Parlament – mutatott rá.

Az EP-képviselő aggályosnak nevezte, hogy az elfogadott EP-jelentés a magyarországi jogállamisággal is foglalkozik.

"Mit keres az Európai Parlament jogalkotás-kezdeményezési hatásköréről szóló jelentésben a magyarországi jogállamiság?" – fogalmazott Trócsányi László, majd emlékeztetett: áprilisban a Fidesz-KDNP ismét elsöprő választási győzelmet aratott, ezzel a magyar állampolgárok egyértelműen kifejezték véleményüket, miszerint nem osztják a jogállamisági aggodalmakat Magyarországgal kapcsolatban.

Forrás: mti.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
1 millió cigány + 2 millió gyengeelméjű marha országává váltunk...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
1 millió cigány + 2 millió gyengeelméjű marha országává váltunk...
RonaGyuri
szaros bunkó, inkább arról beszélj, hogy a szerződésben számos kötelezettség is van, amiből ti semmit sem teljesítettek! =))
csak úgy....
@Shikari: támogatom és ha kész,akkor pezsgöt bontok! :)
Uriel
@Shikari: Huxit, az mit jelnet, te geci agyilag kissportolt?
RonaGyuri
@KisTehen: @KisTehen: nem arról, hogy a belépésnek voltak feltételei -Orbán tárgyalta le!!! - , amiből szinte semmit sem teljesítünk!=))
Egyébként ami az eljárásokat illeti még darabra sem, de volumen alapján az élmezőnyben vagyunk és nagyság alapján magasan az élen! =))
Néro2
Az Uniós szerződések szellemével. Hááát ezeknek a Fitymáknak nincs a pofájukon bőr.
Hogy ezeket az alja tróger kétszínű tolvaj szemeteket miért nem baxák ki az ajtó elé?
Ez a fingnyi trágyadomb csutiland úgy játsza az agyát mint ha ő xarná a spanyolviaszt. Egy lapos fing a gatyában ezekhez képest szélvihar.
Uriel
Fel kell oszlatni az EU-t és új feltételek mentén megalkotni - pl. az euró övezet mentén .
Magyarország esélyt sem kapna - geci paraszt népség !!! (igen, nem nép a magyar, hanem egy szarevő, fartúró szedett-vedett népség !!!)
UNDORODOM a magyaroktól !!!
Már maga az elnevezés is: MAGYAR - undorító, primitív, mocsárba ragadt, önmagában egy káromkodással felérő punk elnevezés!
RonaGyuri
@KisTehen: @KisTehen: akár ajánlhatnám is a figyelmedbe az eurostat adatait, de amilyen buta vagy még magyarul is komoly nehézségeid lennének az értéssel! =))
Eladott Ország
Én meg úgy tudom, hogy mi csatlakoztunk az EU-hoz és nem fordítva! Ha neked ez jogállam, akkor add vissza a
jogi diplomádat, te cinikus, fidesz seggét nyaló pofátlan barom!
kereső
Nem kell idegeskedni , az unió készen áll az alapszerződés módositására- amely tartalmazza az eu parlamentjének törvényalkotási/ kezdeményezési lehetőségét- az uniós állampolgárok kérésére. Nem ám, csak úgy ukk-mukk-fukk- régi alapszerződés megpuccsolásával, hanem már két éve tartó közvéleménykutatás eredményeként. Igaz, ezt Magyarországon nem propagálta a kormány.
RonaGyuri
@KisTehen: mármint az mti, mint forrás??? na meg ez az idétlen majom tócsányi??? volt már olyan, hogy nem hazudtak???
tudode
Rossz a ragozás annak a szájából, aki jogtudósként, volt igazságügyi miniszterkén megjátszhatja magát aki mellett elment az élet, vagy vagy mi újság a faliújságon, nem minősíthető gyermekcsínyként pl?.

---Eltemetett demokrácia – Vörös Imre volt alkotmánybíró szerint államcsíny történt
Rossz a ragozás annak a szájából, aki jogtudósként igazságügyi miniszter is volt, aki mellett elment az élet, vagy vagy mi újság a faliújságon, pl?
-------------
.
Az sem, hogy szintén zenész alkotmánybíró szerint, hogy
.
---- Magyarországon befejeződött a diktatúra kiépítése - Vörös Imre a Klubrádióban (2020.08.11.)
. www.youtube.com/watch?v=Jt6vTh3as5U&t=1168s
-----------
.
Ami csúcs, az hogy az egyik virtuális szobájában egy RÉM lakik
.
----"Hallo, Diktator" - Orbán, az EU és a jogállamiság
www.youtube.com/watch?v=0qmdfkGM88U&t=145s
------------
.
A LINKEK beszédesek!!!
.
Brrrrrrrrrrrrrr!
tudode
Bocs.!
,
Pótolom az volt nincs saejadz demokráci a linkjét:
.
---Eltemetett demokrácia – Vörös Imre volt alkotmánybíró szerint államcsíny történt
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent
.
Nem mindenki most jött le a falvérőről!
Gazella
Választás csalássl történt. Pont. No fidesz !! Undormány patkány!! Nem fogjátok fel narancs Eu képviselők, hpgy kegyveszettek lettetrk az EU szemében.
simmering73
Szerintem az EU-ban is jól látják a választási eredményt és azt is, hogyan csalta azt el 2/3-ra ez a mocskos banda.
csak úgy....
@Uriel: 17:38 ezt pofázom több mint 2 éve! -talán rád majd hallgatnak..
csak úgy....
@Pálinkás Pál: azt tudod pali,hogy a magyarok a leszart,lenézett nemzetiségeik miatt vesztettek mindíg? -mert ki az a hülye,aki nem magyar létére ,aki eleve fajilag,erkölcsileg,történelmileg kiközösítve...,remélem értesz! 45 után pld.a magyarok jobban utálták a németeket mint most a cigányt...,mert ök mindíg utálnak valakit...
Gauntlet
már megszűnt a jogállamiság, nincs miről beszélni
RonaGyuri
Ennyi, ami sok az sok(k)

a propeller nevű portál lejátszotta magát azon szint alá, amit még el lehet viselni

Az hogy számos értelmes cikket cenzúráznak az még bele is férne az átlagos matyaros alfél-lefettybe. Az hogy mindeközben a büdös halfaroktól mindem ocsmányságpt ezerrel nyomatnak számbeli korlátozásokkal sem törődve, némi rosszallással de elmegy. Azonban az ami ma történt túlmegy minden emberileg tolerálható határon. Ez a büdös bunkó, akinek évek óta még egyetlen értelmes magyar mondatot sem sikerült összehoznia, ma egy olyan ocsmányságot tudott – a portál támogatásával – elővezetni, amit még a hozzászólások szintjén sem szokás tolerálni, na de egy cikkben???
A „@durbincs: ” nevű kiemelt felhasználó ma „Szia Peti! Keresett a Feri! Milyen Feri? - aki a faszát a szádba veri” már címében is primitív beküldést engedett, sőt engedhetett meg magának! =))
Nos ez már az a színt, amit nem vagyok hajlandó tolerálni!!
Ennyi! A továbbiakban más portálon kell felvilágosításnak szánt meglátásaimat közzé tenni! =))
Ps.: ha ez volt a cél egy levéllel is elértétek volna!!!
Uriel
@KisTehen: te honnan tudod, talán tag vagy?

A saját bevallásod szerint háromgyerekes családapa vagy, ha olyan jó neked, akkor miért vered itt a nyálad minden nap, egész nap, reggeltől estig, te kurvapecér?

Úgy voltam veled, hogy elkaplak, de aztán rájöttem, hogy Jézus kapjon el téged - az sokkal nagyobb szívás, megaláztatás lesz neked.
Isten megmondta, csak nehéz betartani, várni rá: "Enyém a bosszúállás."

Olyan nehéz Isten bosszúállására várni, amikor én is megtehetném...

(semeddig nem tartana egy SZVD-ét venni szerbiában, bevackolni magam egy VAN-ba a várral szemben és csak a megfelelő pillanatra várni...)

Isten azt ígérte: "Enyém a bosszúállás" - fogcsikorgatva, de hiszek neki!
Uriel
@KisTehen: Nem, a felhő alkalmazásra várok kb. egy év múlva. Csalódás volt a Halo játék.
A HALO filmsorozat viszont nagyot ütött. Imdtam!

Nekem is van egy kérdésem: Három gyereked van, miért baszod itt a kurva anyád egész nap - nincs jobb dolgod?
Aki Én
@Shikari: Mire vársz, akkor takarodj!
verőce21
@Shikari: (16:43) Korai lenne az a "Huexit"...

Ilyet leírni sem szabad! Inkább meg kell egy kicsit változtatni, magunk képére formálni ezt a közösséget..., ha lehet, amelyhez mi csatlakoztunk...!

Szent István király is ezt akarná... :)
Uriel
@Shikari: @verőce21: @KisTehen: Szittya parasztok. Megtudhattatok volna Istenről még többet.
De ti inkább lementetek kutyába.
Ezért fog Jézus elpusztítani benneteket saját kezűleg.

Életrevalótlanokat!
Uriel
@Shikari: Ezért fogsz meghalni. Csúnyán. Maga Jézus öl meg téged sk.
justhpeter
Trócsányi rendszeresen eljátsza a hülyét, mintha fogalma se lenne a jogállamról. Amikor egy jogász teszi ezt, akkor nyilvánvaló, hogy nem értelmiségi, hanem egy sötét pártcsicska.
verőce21
@Shikari: (20:29) Ezt a "realitást" nem kell elfogadni! Ha kilépsz valahonnan, csak teret engedsz másnak...másságnak...Más vallásnak!
Amikor Szent István felvette a nyugati kereszténységet, Spanyolország területének nagy részén a muszlim vallás és arabok uralkodtak...! Mégis ebben a vallásban kötelezte el magát, látta a jövőt...!

Ma hasonló a helyzet, Hollandia, Belgium, stb. területén, csak liberalizmus őrületének nevezzük... Ne hagyjuk, hogy egész Európát megfertőzze!
Majd újra fog jönni egy "Kasztíliai Izabella", aki megtisztítja Európa azon részét..., ma még nincs ilyen a láthatáron... De azt Ő is látta, hogy párhuzamosan a szefárd zsidóktól is mentesíteni kell a területet, akik szálláscsinálóik...!
csak úgy....
@verőce21: a beteges kártékony magyar elme! :) -még jó,hogy st.gallen óta ismeri európa a szokásaitokat...,pedíg az után keveredtetek törökkel,szlávval és az arra járó tatárral ,ami persze a másokat kirabló génjeiteket csak fokozta... :)
ti tolvaj banda!
csak úgy....
@verőce21: látod,hogy mivel nem vádollak,hiszen akkoriban a te családod még valahol erdélyban lógott a fán...,erre a johnny weissmüller a bizonyíték! :)
teuton
Ez csak a kezdet, de beharangoztak elöre. Az EU egy demokratikus szervezetnek indult, amig gazdasagi es politikai okokbol be nem vettek a kelet-europai orszagokat. Akkor pedig elindult a demoralizalas, lopas, askalodas, "harc Brüsszel ellen" es a vetozas. Ebböl elegük van a brutto befizetöknek, vagy lesz egy ketosztalyos EU, vagy megszüntetik a vetojogot es eleg lesz a minösitett többseg, ami mar több területen ervenyben van. Akkor Orban a falhoz lesz szoritva. Na erre az idöre leszek nagyon kivancsi! kilep es belepteti az orszagot a Szovjetunioba vagy lelep a Szovjetunioba?
puszt
Mondjuk több okkal szerepel benne a jogállamiság, m a ti hírhedt "salátatörvénykezéseitekből" való teljes kimaradása...
Toller Béla
Szerintem senki sem szavazott trócsányira ! Ergo semmi joga itt a nevünkben elménckedni ! Az EP jogalkotási jogát parlamenti mivolta szinte megkívánja. A Tanács, mint kormány meg majd szépen végrehajtja a parlament elképzeléseit, sőt, még be is számol róla, felelősen, ahogyan kell egy demokráciában. Hja, hogy ez nem nemzeti demokrácia ? No és ? Ha trócsnyinak tanulnia kell ahhoz, hogy ezt felfogja, nosza, ne a magyar igazságügyi minisztertől vegyen leckéket ...A legjobb lenne ezeket a magyarkodónak kizavarni az egész szervezetből !
verőce21
@Shikari: Ezeket, és kitartottjaikat kell eltakarítani, mint a szefárd zsidókat...!

Eu-ból való kilépéssel, csak szabad teret engedünk a tevékenységüknek.
verőce21
@Shikari: Én nem szeretnék az oroszokhoz csatlakozni..., mégha meg is nyílnának a távlatok egészen Vlagyivosztokig...! :)
Vagy "vissza a feladóhoz!" :)
ómió
Ott is felütötte fejét az efftársi törvényekfelettiség!?
evacica
Mi a Manó?! Bajban lesz Viktor, nem tudja így zsarolni az Uniót,?! Ideje, hogy a helyére tegyék Döbrögi uramat! A magyarok jó része azt sem tudja, hogy mi az a jogállamiság! A választást meg a tisztességtelen választási törvényetek meg a háborúval való riogatásnak köszönhetitek meg persze sajnos M.Z.P is bele játszott!
Peller Anikó
@Shikari: jún 9, 16:43, 'Huxit'.

A Medián közölte: az Európa-pártiság a leginkább az iskolai végzettséggel függ össze. A diplomások 82 százaléka minden körülmények között a maradásra szavazna. Ez az arány az érettségizettek körében 64, a szakmunkásképzőt végzettek körében 57, a nyolc általánost végzettek körében 43, míg a román tanulatlan bunkó paraszt migrácsok körében 0 százalék, derül ki a közvélemény-kutató cég felméréséből.

www.msn.com/hu-hu/hirek/other/eu-tags%C3%A1g-vagy-kil%C3%A9p%C3%A9s-r%C3%A1k%C3%A9rdeztek-a-magyar-lakoss%C3%A1gn%C3%A1l/ar-AAYZjY1
Peller Anikó
@Shikari: Még ezt se tudod? Próbálj meg meditálni, hátha rájösszz.
Pálinkás Pál
@KisTehen: az a szerencsétek hogy nincs ellenzék..ez nem az, ez csődtömeg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.