Még a fideszesek több mint harmadának sem tetszik a katatörvény ügye, és 20 százalékuknak negatívan változott a véleménye a kormányról emiatt – derült ki a 21 Kutatóközpont közvélemény-kutatásából.

Kata törvény: a fideszesek 20%-nak negatívan változott a véleménye a kormányról

Az intézet a kutatást a Momentum megbízásából végezte a katatörvénnyel, illetve a katás adózással kapcsolatos kormányzati intézkedések társadalmi megítéléséről.

Összességében tízből kilenc válaszadó értesült a változtatásról, a közvélemény túlnyomó része pedig ellenzi, hogy szeptember elsejétől csak magánszemélyeknek adhatnak számlát a katások.

Mindezek alapján az elmúlt hét tiltakozásainak jelentős társadalmi támogatottsága van.

A kormánypárti szavazók is szinte teljesen egyenlő arányban oszlottak meg a kérdésben, 38 százalékuk helyeselte, 36 százalék ellenezte, 26 százalékuk pedig nem tudott, vagy nem akart állást foglalni a kérdésben.

Akiknek nincs katás adózó a háztartásában, azok is döntő többségükben (57%) helytelenítik azt intézkedést, mindössze 23 százalékuk ért vele egyet. 

Kata törvény: a fideszesek 20%-nak negatívan változott a véleménye a kormányról
Kép: 21 Kutatóközpont

A kutatás során a megkérdezettek 17 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ő maga vagy a háztartásában élők közül valaki kisadózott az elmúlt egy évben:

ez a 7,8 milliós választókorú népességből nagyjából 1 millió 300 ezer embert jelent.

A kormánypártiak között kevesebb érintett volt, talán azért, mert a katások jellemzően fiatal, átlaghoz képest képzettebb választók, akik között a Fidesz valamivel kevésbé népszerű, mint a teljes népességben, veti fel az elemzés, amelynek adatai ugyanakkor azt is világossá teszik:

a katásokat jelentősen rosszul, és váratlanul érintette a hétfőn benyújtott, kedden pedig a Fidesz-KDNP által megszavazott katatörvény.

Bár a teljes minta 55 százaléknak nem változtatta meg az intézkedés a kormányról alkotott véleményét, 36 százalék viszont úgy válaszolt, hogy ez kedvezőtlen irányba befolyásolta. Nemcsak ellenzéki szavazókról és katásokról van szó:

a bizonytalanok 35, a nem katázó családok 33 százaléka is csalódott a kormányban, de még a fideszesek egyötöde is, miközben pozitív irányba szinte senkinek se változott a véleménye.

Forrás: Telex

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Na hülyemagyar maffiahívők! Megkaptátok/megkapjuk miattatok a maffia igazságát!
Hülyék gyülekezete! B+
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Na hülyemagyar maffiahívők! Megkaptátok/megkapjuk miattatok a maffia igazságát!
Hülyék gyülekezete! B+
T-Boly
Ez a legjobb hír ma !
Ki állapította meg a 20/% ot ???
Több az annál ángyom !
Súgjam,vagy ordítsam ?
A környezetemben 99/%
És tsóklooom !
Csizmás Kond
Sarkított dolog a törvényt pátoldalról vizsgálni. A kata nem annak volt kitalálva amire egyre többek kezdték használni, és ez nem párfüggőségen múlott hanem a szokásos adómegkerülésen, ami ugye nem bűn ha törvényes...na ezért változtattak rajta.
Nessy
Ez ma már, a teljhatalom birtokában Orbánt, de a kormányát sem érdekli! A képviselők nyári szabadságra mentek, Orbán az úr a szemétdombon! Ezzel aztán nem csak élni fog, de annál inkább visszaélni!
Csizmás Kond
@Horizont: nem azt mondtam hogy csak ezért, hanem ezért is...a lényeg hogy minél reálisabb legyen az adóbehajtás és azt senki ne tudja megkerülni.
Németh István
Azt a 20%-ot el kell zavarnia picsába! Ha tetszik ha nem előre megyünk és nem hátra! Statáriális helyzet van kibontakozóban! Mindent, de mindent szép sorjában meg kell fogni és a polgárokat de a hülye fideszeseket is rá kell döbbenteni a saját felelősségeikre, még inkább arra, hogy most az utolsó pillanatokban vagyunk ahhoz, hogy az életben maradásunk biztosítható legyen! várhatóak a mocskos ballibernyák és a nyugati betartások!!! Ha ezt nem lehet felfogni akkor bizony el kell húzni a picsába!
levarosbukta
@Németh István: Te ritka nagy nyomoronc vagy öregem!
colibri
@Németh István: Te mikor húzol már el...? meg innen is? Nincs szükségünk a hülye agymenésedre, osszad a nemlétező észt máshol!
T-Boly
@Németh István: Azt a tetves hátramenő bü@Németh István: büccs' kurva jó anyádba mész te te hivány birkaszar !
Hátul is van szemed te szempicsa ? Te görénynemű bolsevikkomcsipártkönyvestalpnyalóhülyefaszársapkabuzianyabaszó!
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: ma, 17:58
Hollik ugyanezt mondta,viktormihály parancsára-
Te is a papagáj kommandóban vagy?
kulabombaafityiszre
@Németh István: ma, 18:06
Tudod gyökér,szelet vetettetek,vihart fogtok aratni.
Ehhez jön még a rizsacsökkentés.
Nem kell ide statárium pofán lesztek baszva anélkül is.
Peller Anikó
@T-Boly: Megvan a leghosszabb magyar szó, gratulálok.

bolsevikkomcsipártkönyvestalpnyalóhülyefasznémetársapkabuzianyabaszópista
T-Boly
@Peller Anikó: Köszönöm ! Igyekeztem !
Hidd el,ma még nem ittam !
Pedig akarok ,
Te Jóisten mi lesz itt,ha kijövök a hűtőből?
Neked is sok sört,meg miegymást !
A miegymásba azért egy jó lepedő gyürkölés is belefér ! Nemde ? De !
Peller Anikó
@justhpeter: bez dljá do iz okálá ovinával om jem, romanul hogy a német is értse.
Fenyöfa58
@Csizmás Kond: Akkor az O1G -in meg a NER bagázson kéne kezdeni !!! VAGYON ELKOBZÁSSAL !!!
division
@Németh István: "a hülye fideszeseket is rá kell döbbenteni a saját felelősségeikre"
Pontosan, veled kezdve.
Németh István
@m73: @division: Tulajdon képen érdemtelenek vagytok bármiféle beszélgetésre a gebe lenge szerve tömi ki a szátok, a kommunista haverjaitokkal a ménesnél sorba álltok!
Németh István
@Peller Anikó: te néni, te még írni se tudsz héber honba se jártál skólába! Legfeljebb a wc-re stólával!
division
@Németh István: Ha már az írásnál tartunk te fizetett bérkommentelő, nézd már meg, a "tulajdonképpen" szót hogyan is kell írni. Nem én fogok bajba kerülni a jelenlegi törvények miatt, az új rezsi díjak és egyebek miatt, hanem rengeteg ember, akik eddig becsületesen dolgoztak, tartották el a családjukat, vagy a nyugdíjasok, akik ledolgozták az életüket (persze tudom, a dolgozni számodra ismeretlen szó). Én a rendszerváltás óta mindig a Fideszre szavaztam, és nem azért, mert bármi érdekem származott volna belőle (nem úgy mint nagy valószínűséggel neked), hanem mert őket tartottam a legalkalmasabbnak az ország vezetésére. 2022 volt az az év, amikor elbizonytalanodtam, és nem rájuk adtam le a voksomat, és az élet engem igazolt. Szóval engem hiába kóstolgatsz, én továbbra is ugyanolyan színvonalon fogok élni mint eddig, te viszont írjál sok bérkommentet, hogy ki tudd fizetni majd a rezsidet. Buta ember vagy nagyon, pont mint egyik ismerősöm, aki azt mondta, lehet el kell adnia a házát amennyiben ennyit kell majd fizetnie, de akkor is csak a Fideszre voksolna. Mielőtt meg kommunistázásba kezdesz próbálj meg kicsit tájékozódni arról, mit is jelent ez a szó.
ómió
Nafene! Ennyien "éltek" a katasimli lehetőségével?
Néro2
20 ? Sose gondoltam volna , hogy akár egynek is van agya.
levarosbukta
@ómió: Coki te! A törvény adott lehetőséget mindenre.
ómió
@levarosbukta: Pont ezért nem büntetik! De, cokifi! Attól ez még visszaélés vele!
Csizmás Kond
...a kataváltozás csak azokat érinti akik csaltak...
kereső
Tényleg elhiszitek, hogy a 450 ezerből, 300 ezer adót csalt, mert "bujtatott" -an volt foglalkoztatva? Adót csalt az IT szakember, mert felállitott egy vállalatirányitási rendszert? A tervező- mert megtervezett egy lakóparkot, egy társasházat- a társasház nem jogi személy, de kifizetőenk minősül, az ujságiró aki több lapnak is beküldte a cikkeit, a nyelvtanár, aki órákat ad...lehetne még folytatni a sort. A" bujtatott foglakoztatást "- ahol volt azért jól visszanyeste a 40% -os büntető adó tavaly január 1-tzól. Egyébként meg a NAV mindent lát mostmár a rendszerein keresztül- nagyon komoly kockázat elemző gárdája van, amelyet világbajnok!!! kockázat elemző szoftverek segitenek. Úgy gondoljátok, hogy ezzel nem lehetett volna kiszűrni a csalókat? Dehogynem- a törvény ugyan elég pongyola, de azért tartalmazza azokat a kritériumokat elég precizen, hogy mikor minősül foglakoztatásnak, azaz munkaviszonynak egy katas-, vagy bármilyen más "vállakozási" szerződés. Ez a hivatkozás nem igazán állja meg a helyét- a nyugdijra történő hivatkozás, meg még úgy sem. Ha, felbuzdulva az első 2/3-on orbán nem szünteti meg a manyupot, akkor a mai kifizetések jó részét ma már a manyup állja, tehermentesitve az állami alapot. De, mert orbán mindig a "pillanatnak" él, ami a gazdaságot illeti- ezért aztán saját hatalmi törekvései oltárán "beáldozta" a jövőt. És ezt teszi mindig- minden lépésével.
kereső
Még annyit: a statáriális kivégzése ennek az adónemnek további költségnövekedést- és ezáltal inflációt fog okozni. Ezt csak azoknak, akik ezzel úgy vannak, nem az én tehenem döglött meg.
Nem mellesleg, meg lehetett volna lépni- hogy ha már emmelkedik a kata értékhatára, akkor emelkedjen a fizetendő tételes adó összege- érje el a minimálbér/garantált bérminimum adójának/járulékainak szintjét. És akkor nincs ellehetetlenitve több százezer ember munkája- mert a katas is munkát végez!!!
Peller Anikó
@ómió: 11:16, A visszaélés az amit a vezíred csinál. Visszaélés a rábízott hatalommal.
szegfue
@Csizmás Kond: 12:46 Az a gyanum, hogy Te nem is érted igazán, hanem csak ugy "szőrmentén" az egész KATA-s dolgot, különben nem irtál volna ilyen blödséget. Na majd ezek után nézd meg a vállalkozó számláját, amikor pl. megjavitja a mosógépedet (persze csak ha nem használsz Calgont)! Ha ad, akkor 2x annyiba kerül, vagy pedig "feketén" dolgozik. Hiszen az átalányadós vállalkozónak minél több a bevétele (minél több számlát ad ki), annál több lesz a járulék alapja.
balos
Könnyű volt Katát táncba vinni,de könnyebb azt a pácba aki a Katát választotta!
Csizmás Kond
@szegfue: Egy éve cseréltünk mosógépet, tíz éves garanciát kaptam rá...:)
Amúgy a kata vállalkozói adóforma nem alkalmazotti amit sokan kihasználtak és most azért hőbörögnek mert megszűnik a csalási lehetőségük. Szerintem az aki adót csal nem csak az államot csapja be hanem a többi állampolgárt is, szóval el lehet ezen merengeni. Haragszunk egymásra mert otthagyta a másik a kutyája piszkát vagy nem válogatja a szemetét viszont szimpatizálunk azzal aki adót csal...elég fura hozzáállás.
verőce21
Csak 20% véleményromlást tudtak így is hazudni a Fideszre, hogy a Momentum megrendelésére készült a tanulmány...?
Több nem volt benne elvtársak...? :)
Peller Anikó
@Csizmás Kond: Merengeni akarsz?

"Szerintem az aki adót csal nem csak az államot csapja be hanem a többi állampolgárt is."

Akkor azon merengjél, hogy aki nemcsak adót csal, hanem adóstól járulékostól cakk und pakk ellopja az egészet az kit csap be? A galambokat?

Igen őrá gondolok aki az egész törvénykezést arra használja, hogy mindent amit bármit magáévá tegyen, csaknem az egész országot. Az nem csípi a szemed?

Vagy ezt nem mondják be a királyi médiában?
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ha tudsz ilyenről kötelességed jelenteni A törvény meg arra való hogy szabályozza a szabálytalankodókat.
ómió
@Peller Anikó: A "visszaélés" a hazug mocsokbolsi létetek megtűrése, meg az adólopás melletti "kiállásotok"!
Emmersson71
"Akiknek nincs katás adózó a háztartásában, azok is döntő többségükben (57%) helytelenítik azt intézkedést, mindössze 23 százalékuk ért vele egyet."

23% = 1.794.000 - Ők azok, akiket ha Orbán pofán hugyozna, azt Szent Húgyként felfognák és a vitrinbe tennék a csipketerítőre, közvetlenül a Lenin kisplasztika mellé!
A többi Fidesz szavazót pedig agymosással, közmunkával, fenyegetéssel és krumplival megveszik.
Emmersson71
@Csizmás Kond: "a lényeg hogy minél reálisabb legyen az adóbehajtás és azt senki ne tudja megkerülni."

Ejts már pár szót pölö a kaszinókról, ahol nincsen bekötve a kassza a NAV-hoz!
Aki Én
@verőce21: Kezdesz ijesztően hasonlítani ómió efftársadra.
Na, nem mintha eddig sok lett volna a különbség.
Aki Én
@Németh István: Téged itt is pont úgy imádnak, mint a környezetedben.
Fel ne add, kellesz kontrasztnak.
Emmersson71
@Németh István: "Tulajdon képen"

...és te ugatsz, hogy más nem tud írni?! Tee...román csicska!
Aki Én
@ómió: Nyugi balasz, te az utolsó utáni leszel, aki megvilágosodik.
Málna
Vitathatatlan, hogy szükséges a változás. A sietség az, amit megöbbentő, hogy időt sem hagytak a vállalkozóknak. Az elmúlt hónapokban megkötött hosszútávú szerződések még a Kata adózásra lettek kalkulálva. És ezekbe nem illik év közben, de leginkább egy éven belül belenyúlni...
ómió
@Aki Én: Szóval, számodra a bolsi elmebaj a "megvilágosodás", efftársék gyagyása!? Az "örök lenini fény"!? Az elmeosztályon "lakhatáshoz" is az juttatott téged?
Aki Én
@Málna: Ezt nem hiszem el. A cikkhez szólva írtál, és semmi balfaszoskodás.
Bravó!!!
Ha már itt vagy, jobban érdekel a véleményed ezekről a támákról, mint az öregedésről.
Málna
@Aki Én: Sajnálom, de engem viszont picit sem érdekel a véleményed.
Aki Én
@Málna: ...na baszod, hízelegjen neked a halál.
Kapsz egy jópontot, erre belém marsz.
Micsoda egy elfajzott vadmálna vagy te...
Nem baj, én szeretem ha a történéseket véleményezed, és nem csak kötözködsz. Vagy legalább lenne hozzá eszed.
Málna
@Aki Én: Csak őszinte vagyok. Tényleg leszarom a hízelgésedet is. Egyszerűen nem érdekel, nem oszt, nem szoroz...
Csizmás Kond
@Emmersson71: és még mire volnál kíváncsi hogy elkerüld a kínos valóságot ?
Emmersson71
@Csizmás Kond: A kínos valósággal te nem nézel szembe! Ne csak a pénteki, mikrofonállvánnyal folytatott beszélgetését hallgasd a vezírednek! Tájékozódj!
Csizmás Kond
@Emmersson71: ...és mégis kettőnk közül melyik aki a mikrofonos beszélgetések alapján ír véleményt ?
Csizmás Kond
@Emmersson71: ..gondolom elsőre ide szerettél volna kilyukadni...nem tagadod meg magad...
Emmersson71
@Csizmás Kond: A tények makacs dolgok :) Agymosott vagy, hiszen Fidesz hívő vagy.
balos
@Peller Anikó: Inkább azt a kérdést tedd föl a hettyem-pittynek,hogy a Casinók miért nem adóznak(Azért megy zsebbe megy,mint a taho)Erre az lesz a válasz,hogy Gyurcsány meg Mohács!Imádnak hátrafelé menni előre!
Emmersson71
@Csizmás Kond: rúgd le a gumicsizmát, paraszt és nyald le :D
Csizmás Kond
@Emmersson71: ...nyaljon le anyád akit kötélen vezetgetnek...marha.
Emmersson71
@Csizmás Kond: Valamit keversz..az KisTehen és nem az anyám ;)
Csizmás Kond
@Emmersson71: ...tudom a te anyád az a vén marha...na húz a picsába és szórakozz vele...szargörcs.
Emmersson71
@Csizmás Kond: Ne menj mééég, olyan jól szórakozom rajtad!
Németh István
@Béla333: @Csizmás Kond: Hogy tudjátok a színvonalas anyázások mellett, hogy van igazság néha még nektek is de nem kellene ez az ékesszólás - persze azért mindenki bekaphatja de leginkább a harapós ló azokét akik így anyáznak!
A helyzet az, hogy az a 20 % Fideszes, vagy akár milyen nem ballibcsi, de ballibcsi képviselő, meg a slepp, a rokonokkal együtt a moslékok hoz tartoznak ugyan is a KATA választotta adózással az akár egy millcsi feletti jövedelem, bevételek (így helyesebb) esetén fizettek 50 ezer Ft.-ot amolyan cakli-pakli adó, meg járulékok. Ha-hó ez marha jó! mondták, stb. igen ám de - és nem a kormánynak - de az államnak nagyon nem lett jó! Akiknek szólt volna a kedvezmény az a néhány tíz-száz ezer vállalkozó azt elviselte volna az állami bugyelláris! De azt már nagyon nem, hogy nagyvállalkozók, és mindenféle zsíros állásban lévők 50 ezer forintot fizessenek adó és járulékként amikor nekik a mindenkori adózási kötelem szintjén kell adózniuk > járulékokat fizetniük! Bizony Eü. járulék nyugdíj járulék! Ki lett rabolva a pihent agyú kiskapus lehetőség, mi több szándékos csalássorozat útján az egészségbiztosítási pénztár és a nyugdíjalap!
LEHET RINYÁLNI!! HŐBÖRÖGNI, HOGY MOST jajj ,jujj mi lesz, nem élhetek mint marci hevesen, hanem gatya-kötőfék húzogatással csak, mi lesz a medence feltőltéssel,a magas számlák fizetésével - mert közbe ugye bebaszott a rezsiátlagon felüli fogyasztás is!
Hát ez van és ha nem tetszik valakinek, hogy az állam nem fejőstehén az menjen a bús picsába!
A tisztességese becsületesen adózik, fizet járulékot, és fog is kapni tisztességes nyugdíjat, nem úgy mint sok barom aki ledolgozott egy életet, baszott rendesen fizetni járulékokat és most nyafog a minimál nyugdíj miatt! Hát ezek menjenek a büdös kurva anyjukba!
Peller Anikó
bolsevikkomcsipártkönyvesromántalpnyalóhülyefasznémetársapkabuzianyabaszópista

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.