A Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken jelentette be, hogy szombaton 11 órakor rendkívüli Kormányinfót tartanak.

Fontos bejelentést tett a kormány, a befagyasztott benzinárat is elengedik – itt vannak a részletek
Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án. MTI/Kovács Tamás

Az Indexhez is eljuttatott meghívóból nem derült ki, hogy

mi indokolta a Kormányinfót ilyen szokatlan időpontban. Mindössze az derült ki, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő magyarázzák majd el a kormány lépéséinek az okát

- írja az Index.hu.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, rendkívüli bejelentést tett a Mol.

Ellátási problémák lehetnek, ha nem tudjuk elősegíteni, hogy import üzemanyag érkezzen be Magyarországra, erről tájékoztatta a kormányt

– mondta a Mol elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt miután Rogán Antallal és Gulyás Gergellyel tárgyalt pénteken.

A háború és a szankciós politika Gulyás szerint lehetetlen helyzetet teremtett az energiaellátásban, és senki nem tudja garantálni, hogy ősszel biztosított lesz a kőolajszállítás. A stratégiai készlet teljes felszabadítása ezért nem lehetséges. Csak annyit tudnak felszabadítani, aminek a visszapótlására a következő fél-háromnegyed évben van lehetőség. A kormány ezért arról döntött, hogy a stratégiai készletek negyedét szabadítják fel. Mivel ez nem lesz elegendő, a készleteket csak a lakosság fogja tudni igénybe venni hatósági áron

- írja a Telex.hu.

A kormány a MOL javaslatára arról döntött, hogy a 480 forintos garantált árat a magántulajdonú gépjárművekre, a taxikra és a mezőgazdasági gépekre tartják fent.

Hamarosan megjelenik az erről szóló rendelet, amelyben benne lesz, hogy kik jogosultak a kedvezményre. 

Forrás: Telex

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

puszt
Adódik egy logikus kérdés... Rengeteg cég fizet "benzinpénzt" dolgozóinak, így nekik marad a 480.-. Ezek a cégek elmismásolják így a magasabb üzemanyag árat, plusz még a cégautó adót is. Ezek nem basszák a szemet, csak a KATA?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
levarosbukta
Kész, vége! Ennyi volt! Mindenki mehet a lecsóba!
Pálinkás Pál
azt a taxis csürhe miért kivételezett?...
Pálinkás Pál
ez elindít egy újabb áremelési hullámot...,vagy van olyan hülye ,aki azt hiszi ezt benyelik a cégek...?...
Pálinkás Pál
@Maccska: tényleg?..mert a fuvarosoknak nem,mi?...idióta...!
puszt
Tehát megint fontosabb lett a WC-re is autóval járó választó, mint aki a kenyerünket szállítja...
puszt
Adódik egy logikus kérdés... Rengeteg cég fizet "benzinpénzt" dolgozóinak, így nekik marad a 480.-. Ezek a cégek elmismásolják így a magasabb üzemanyag árat, plusz még a cégautó adót is. Ezek nem basszák a szemet, csak a KATA?!
Eladott Ország
@Horizont: ma, 11:33 ♦ Félnek a taxis blokádtól, de az őszi brutális rezsiszámla kézhezvétele után remélem lesz kijózanodás, utcai felvonulás...
kereső
A taxisnak marad a KATA, marad a 480-Ftos benzinár- és ezzel az extraprofit. Miért szent tehén a taxisok társadalma???
A pékek, az élelmiszert szállitók miért nem? Legyen 1000 Ft a kenyér, csak a gyerek nehogy gyalog menjen a 250 méterre lévő iskolába, vagy városon villamossal, helyi járatos busszal. Komolyan mondom agyrém. Hogyan lehet igy spórolni???Nem x@rt a kormány a kútba, csak a kávájára.
lampa laz
@Maccska: látom az egerek elvették az eszedet. A fuvarozók még az útdíjat is megfizettetik azzal aki igénybe veszi őket, így gondolod, h az árakba ezt nem építik be a fuvaroztatók? De, még az egérszarra is ráteszik, így mindenkit érint, még téged is. A lakosság fizet mindenért, akár elhiszik a degeneráltak, akár nem.
Pálinkás Pál
@Maccska: ez újabb szög a koporsótokba...hál istennek...a koszos cigány is Grazba megy szabira...
Nessy
@puszt: A képviselőkről nem is beszélve! Most emelték meg a keretüket! A mentők meg fizessenek???
lampa laz
@Nessy: Látszik az összevissza kapkodásuk, mert jól tudják, h bármit is tesznek ebből már nem fognak jól kijönni. Azt hiszik, h ezzel az intézkedéssel meg tudják vezetni az embereket, de akinek esze van tudja, h ezt megint neki kell megfizetni. Az sem véletlen, h orbán szabadságra menetele előtt dobták be ezt az újabb intézkedést. Várom az őszt, ha akkor sem lesz fordulat akkor az országnak harangoztak.
lampa laz
@Maccska: bangella, nem az ő csődbemenetelükről írtam hanem, h nekünk lesz szar te egéragyú, mindenért mi fizetünk b+. Úgy látom kiemelt órabért kapsz a tőmondatos baromságaidért.
Nessy
@Maccska: Már aki mehet mással taxi helyett.
justhpeter
Ha találnak normális embert a kormányban szóljanak. Én nem találtam.
Nessy
Őszre szépen sorban az összes "ársapka" egyenként megszűnik. Addig is még osztogatnak a maradék idei költségvetésből, ami lassan a végét járja.
levarosbukta
@Maccska: Te tényleg csak ennyit látsz az egészből??? Ettől a perctől kezdve mindennek duplája lesz az ára! És ki fogja ezt megfizetni??? Te meg én meg ő!
division
@Pálinkás Pál: Nem emlékszel a taxis blokádra? Ezért.
Pálinkás Pál
@division: már hogyne emlékeznék, halkan jegyzem meg,azt a blokádot kb 10 perc alatt el lehetett volna takarítani..
division
@Pálinkás Pál: Az lehet, de nem kockáztatja meg a kormány, hogy legyen egy újabb, mert tartanak attól, hogy keményebb lesz, és azt sem szeretnék, hogy mezőgazdasági járművekkel állják el az utakat.
Pálinkás Pál
@division: így inkább hergelik a többit..mennyivel jobb ha teherautókkal állják el?...
kormanyos63
@Pálinkás Pál: Pali bácsi, hogy a faszomba lehetett volna a taxisblokádot eltakarítani 10-perc alatt??
SEHOGYSEM, hülyeséget írsz, és ezt nem halkan jegyzem meg!
Ha erőszakot alkalmazott volna az Antal kormány, akkor abból polgárháború lett volna, ebben biztos lehetsz!
Én is részt vettem benne, mi itt szegeden az összes bevezető utat hermetikusan lezártunk(csak a mentőket, és a tűzoltókat engedtük át) és nem féltünk semmitől, és senkitől, nagyon elszántak voltunk!
Arra azért kiváncsi lettem volna, hogy egy feldühödött, elkeseredett tömeget hogy oszlattak volna fel tíz perc alatt a hatóságok!
Pálinkás Pál
@kormanyos63: és ki csinálta volna azt a polgárháborút?..elkezdtek volna lőni, pucoltatok volna haza...antall egy görény volt...de ha vele volt bajotok, akkor nem az embereket kell szívatni..
kormanyos63
@Pálinkás Pál: Pucoltunk volna a nagy lószart, maximum csak te, te vén kommunista!
Akkor mindenre elszántak voltunk nem volt egyetlen egy gyáva sem köztünk!
És Ki lőtt volna bele a tömegbe te idióta???
A rendőrség vezetője akkor megmondta, hogy sosem adna ki a nép ellen tűzparancsot, megtagadná azt!
És még valami, 1990-novemberében a magyar nép 95%-a egyetértett a taxisblokáddal, és nem vették egyáltalán szívatásnak, hogy lezártunk minden utat!
kormanyos63
@Maccska: Te ritka undorító állat vagy macsek, és ezzel szerintem te is tisztában vagy!
A mocskos kommunista barátaidat pedig megtalálod a fidesz-kdnp moslékkoalicióban, van belőlük bőven csak keresgélned kell!
A rohadt mocsok bűnbandád teljesen tönkretette , és kifosztotta az országot!
A fideszmaffiával, és orbánpatkánnyal együtt te is a pöcegödör legaljára való vagy!
Az olyan fidesztálib agyhalottak miatt tart itt az ország, mint amilyen te is vagy, "köszönjük" nektek!
Pálinkás Pál
@kormanyos63: nekem ne dumálj...igen,egész addig szimpatikus volt, amig az emberek rájöttek hogy nem tudnak hazamenni..a fővárosról beszélek,itt volt aki 15-20 km-re dolgozott otthonától...és ti görények, nem engedtétek haza...mert szemét módon napközben kezdtétek...mellesleg,én sem lövettem volna...kirendeltem volna a tolólapos Krazokat., a T-72-ket...aztán vagy elállsz a tragacsoddal,vagy viszed a roncstelepre..
kormanyos63
@Pálinkás Pál: Mondjuk tőled nem is vártam mást!
Te már a Kádár rendszerrel is szimpatizáltál, és most egyetértesz az orbán rezsim politikájával is!
Szerintem ha rajtad múlt volna, símán közénk lövettél volna!
Az ország egyre gyorsabban közelít a szakadék felé, ha nem állítjuk meg időben az orbán rezsimet(akár erőszakkal is) akkor nagyon súlyos katasztrófa elé fogunk nézni!
Vesszen a fidesz, és vesszen orbán!
Pálinkás Pál
@kormanyos63: jónak mondod...én már rég eltakarítottam volna orbánt, ha lenne rá mód...de amíg az impotens ellenzék majálisi felvonulásokat tart tüntetés fedőnéven, addig engem nem érdekel a dolog...békésen sosem fog távozni..erőszakkal meg kikkel?...a narkós momentumosokkal?...
kormanyos63
@Pálinkás Pál: Az utóbbi mondataiddal én is egyetértek!
Tudom, és tisztában vagyok vele, hogy orbán, és bűnbandája békés úton, vagy választások útján sosem fogja átadni a hatalmat,azt hiszem ebben sincs köztünk vita!
Igen, csak egy többszázezres erőszakos, hangos, mindenre elszánt tömegnek volna esélye leváltani, és elzavarni orbánékat, de azt a kritikus tömeget én sem látom!
Pár ezres tüntikézéssel, majálisozással, piknikezéssel, bulikázással sosem lesznek leváltva!
Pálinkás Pál
@kormanyos63: ez bizony így van...amíg nem lesz egy karizmatikus vezető, addig a puhos nyugodtan alhat...
division
@kormanyos63: Az útlezárások miatt én is bedühödtem anno, csak éppen amikor a traktorokkal állták el az utat. Tudod az ember van, hogy viszi a gyerekét a sürgősségire, fontos tárgyalásra megy, stb., és akkor néhány parasztember odaáll az útra a több tízmilliós gépeikkel, és ülnek a terepjáróikban közben. Szegények, hogy sajnáltam őket...Ki is kellett szállnom egy alkalommal, hogy húzódjanak le, mert másnak a munkáját akadályoztatják, persze hiába. Azért az embernek ilyenkor megfordul néhány dolog a fejében...A taxisok meg, mit is mondjak...Amikor még nem voltam járatos Pesten, taxiba ültem általában, és többe került, mint 200 km - t megtennem autóval odáig.
division
@Pálinkás Pál: ma, 13:50
Valahogy így. Tőlem nagyon távol áll az erőszak, de más emberek akadályoztatása a szememben bűncselekmény.
Pálinkás Pál
@division: egyetértek...ne az ártatlan szívjon...
division
@Pálinkás Pál: Mindig azt mondják ilyenkor, értünk is teszik. Persze:-)
Eladott Ország
@Maccska: msa, 12:44 ♣ Az országnak 12 éve nem megy jól, annyira nem, hogy éllovasból sereghajtók lettünk, Európa szegényháza, Bangladese! Mára már a volt keleti blokkot is ánuszrózsán csókoltuk. Ferge Zsuzsa a fideszről: "Amit Orbán illiberális demokráciának nevezett, ez már nyilt diktatúra, amit a miniszterelnök akkor von vissza, ha itt lesz az ideje. De hogy mikor lesz itt az ideje, azt is ő határozza meg. Ez egy olyan diktatúra, amelyben minden dolog az emberek ellen van fordítva. Az embertelenség a rendszer lényege. Ennél rosszabb formulát keveset lehet ismerni..."
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/182826308_1103575326789040_1231372012768532971_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=a0AH3g5BwyYAX82hgNF&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_2RGO4kSeEFGzpGxOipf2fnzz7-0MKp8aexemOtZRrAQ&oe=6309F47C
lusta
@Eladott Ország: Ndekem hiszel, vagy a szemednek? A narancsködösökre az ilyesmi nem hat.
verőce21
Éljen Orbán Viktor és Kormánya...! :)
vacsi
"A kormány ezért arról döntött, hogy a stratégiai készletek negyedét szabadítják fel. Mivel ez nem lesz elegendő, a készleteket csak a lakosság fogja tudni igénybe venni hatósági áron"
Szerintem ebben a helyzetben helyesen döntött.
ómió
Pedig Maki efftárs nem gatyózna! Mindenkivel huszáros-efftársiasan fizettetné a "szent piaci árat"! És ennek "élvezetéről" az összes efftárs lemaradt!
csak úgy....
@KisTehen: a ti gázotok orbán! öszre beléptek az eu. ügyészségbe,mert akkor elöfordulhat,hogy viszik a korrupt gázotokat?! :)
simmering73
@KisTehen: Azzal a gázzal lesz alátok fűtve illiburnyákok.
Tonyróma
A taxi fosó téma,olyan blokádot,basznának oda,amilyent egy párt sem tud.
balos
@Horizont: Azt persze nem terjesztik,hogy felemelték a képvizelők benzin kvótáját majd duplájára,mert a cirkusz wc-jét tatarozzák!Így kénytelenek a szerbiai nyílvánost használni!
FLETÓ
@Horizont: A brüsszeliek megfagyhatnak!
FLETÓ
@Horizont: Ő nem, az ürüléke meleget áraszt, szokták üvegházas fűtésnél használni. Tudod te!!! Szervesanyag-bomlás hőt termel!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.