Egy kis Veszprém megyei faluban, Bében elárverezték egy négygyerekes család házát. A vevő Brunner Imre polgármester, aki egyedül licitált az épületre, így a kikiáltási áron, 3 millió forintért vehette meg, és haladékot sem ad a családnak az ingatlan elhagyására – írja a 24.hu nyomán a Népszava.

Polgármester vette meg a házukat, azonnal ki akarja dobni a négygyerekes családot

Fotó: Facebook

A portál munkatársai szerették volna a történtekkel kapcsolatban megkérdezni a polgármestert is, aki azonban nem nyilatkozott. Több falubeli szívtelennek és embertelennek nevezte a polgármester hozzáállását.

Az árverési jegyzőkönyv szerint összesen tízmillió forintos tartozás gyülemlett fel a házra. Az árverés kezdetekor felhívták a polgármestert, hogy szorult helyzetük miatt segítséget kérjenek, mert tudták, van egy üresen álló ingatlana, amit szívesen kibérelnének. A polgármester annyit mondott erre, hogy hallott az árverésről, de nem tud segíteni. Arra azonban nem gondolt a bajba jutott család, hogy éppen a polgármester lesz az, aki miatt végül el kell hagynia az otthonát.

„Újra felhívtam a polgármestert, hogy meg tudunk-e esetleg egyezni, hogy visszabéreljük tőle az ingatlant, vagy legalább adjon egy kis haladékot a kiköltözésre, de nem volt semmire sem hajlandó”

- mondta a családapa.

Címlapkép: Facebook

Forrás: 24.hu, Népszava

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meszy
Bár a polgi papíron független és mégis érzek benne egy nagyadag narancspatkány hajlamot a viselkedése okán.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Meszy
Bár a polgi papíron független és mégis érzek benne egy nagyadag narancspatkány hajlamot a viselkedése okán.
telegdilaci
@Meszy:Ez egy aljas gerinctelen Gazember lábbal felfelé kellene a Falu fő utcáján fel lógatni hogy aki akar rúgjon abba mocskos tahó fejébe,ez a valaki Embertelen alkalmatlan annak a falunak a vezetésére!
kisfalud
Bár jogilag megtehette, hogy megvegye, de az biztos, hogy egy csepp szeméremérzet sem szorult belé, és pogármesterként ezért nem tudott ellenállni a potyának. Sajnos a hatalmon lévők sem tudnak és nem is akarnak empátiát gyakorolni, még akkor sem ha a pórul járt önhibáján kívül került ilyen helyzetbe.
Eladott Ország
Sőt egyes "élelmes" polgármesterek exportálják a szegény sokgyermekes segélyre szorult családokat úgy, hogy házat vesznek nekik egy másik településen és ingyen segítenek a költözésben fuvarozásban is. Sajnos ez egy régi bevált gyakorlat, és azt lakóépületet pedig ahol laktak, gyorsan elbontják, nehogy beköltözzenek.
balos
A vármegye nem utolsó döbrögije!Matyi gyere keresnek!
nyuggerpasi
Az ilyen férget üldözni kell,nem polginak választani. A falu lakossága odamehetne hozzá egy kis "győzködésre".
kisfalud
@nyuggerpasi: ma 10:11. Nem mennek oda, mert még nem az ő házukat verték dobra. Majd ha ők lesznek a "soros", akkor majd tudni fogják, mi lett volna a helyes magatartás.
Eladott Ország
@telegdilaci: ma, 101:01 ♦A Duce így végezte. ismétli a történelem önmagát? ... Avagy Orbán, a Tikkelő bonsai Cézár, Póni de Gaulle, Plüss Pinochet, Karton Castro, Barbihitler , Popcorn Churchill, Disney Putyin, Tacskó Horthy, Tesco-s Napoleon, Lufi Kossuth, Marcipán Ceaușescu...
uploads.disquscdn.com/images/8d4541f4ce4d6485b212ff76cd4a6087f55e1292d01729c06aa172750de0e510.jpg?w=800&h=652
rokker33
Mindenki a polgármestert szidalmazza, de hogy tud valaki 10 milliós tartozást felhalmozni???Talán nem is akarták kifizetni?? Lehet élősködő cigányok, akkor azonnal kidobni őket, ne okozzanak még több kárt! Gondolom a polgármester sem szeretné a vásárlás után még más villany/gázszámláját fizetni,mert ezek biztosan nem fogják fizetni! Én is kidobnám ezeket azonnal!
jesz
Ilyen esetben hol van az LMP, vagy a harcos DK, sőt méginkább a Momentum? Fogadok fingjuk sincs hol van ez a település, megasztán nem ér nekik annyit ez a szegény család, hogy tegyenek értük valamit...ugye?

Naugye.
rokker33
@jesz: ezeket nem érdekli más sorsa csak hogy minél hamarabb meggazdagodjanak.Amúgy lehet igaza van a polgármesternek! Nem tudjuk a teljes sztorit és mindenki a családot sajnálja közben lehet nem fizettek semmit...
Málna
@telegdilaci: Ti meg az életre vagytok alkalmatlanok.
Málna
@Horizont: Már miért lenne az? Megvett egy eladó házat, az övé, azt csinál vele, amit akar.
Nessy
Áron alul, 3 millióért megvette a házat a polgármester, az adósság továbbra is megmaradt, mert ebből a végrehajtó levonta a "költségeit"!Viszont a család mehet amerre lát, az adóssággal együtt! Még szerencse, hogy fenemód család barát kormányunk van! Mi lett volna, ha időben megpróbáltak volna segíteni??
Baker
Akármilyen szarban vagyok, a házam értéket nem érhetné el a tartozásom! Az ilyen cikkekkel az a gond, hogy nem írják le az előtörténetet, hogy mit tett a család a kár enyhítésére, próbáltak-e egyezkedni a bankkal vagy szolgáltatókal..vagy csak úsztak az árral és csak most sikoltoznak, mikor jön a zuhatag!
justhpeter
Bekeríteni ésfelmorzsolni a polgármestert. Annyi rendőr még a Holdon sincs, hogy egész nap őrizzék. Amikor meg éppen nem őrzik ki lehet tüntetni eg-két kékfolttal és több hasonló juttatást beígérni neki, amennyiben nem mond le és nem költözik el a faluból.
Málna
@Nessy: Mi lett volna, ha a család időben lép és nem a csodát várja? Sajnos ezek is olyanok, akik mindig mástól várják a segítséget. De gyereket csinálni - azt nagyon tudnak...
Nessy
@kereső: Ez a mai magyar valóság! Félő, hogy a hitel moratórium végső megszűnése után nem kevés végrehajtási eset lesz a megemelkedett törlesztő részletek miatt! Emlékezzünk vissza a forintosítás nem épp korrekt számításaira, és az MNB nyereségére a bóton.
Málna
@Horizont: Te is leszarod a családot, csak az érdekel, hogy valakit megint pocskondiázhass...Te gonosz vénasszony...
kereső
@Horizont: Igen "érdekes" a szituáció- árverezik a volt férj házrészét, mert tartozik a volt feleségnek 2,3 millió forinttal- gyermektartás cimén! Vajh megkapja-e , megkapják-e a gyermekek a végrehajtott összegből ezt az elmaradt gyermektartást? Van- e ügyvéd , aki ezt a jószolgálatot felvállalná a gyermekek érdekében!!!
kereső
@Horizont: Na, de saját magának, az elmarad tartásdij fejében???
Málna
@Horizont: Mindig elolvasom az eredeti cikket. A polgármester sem szar ember azért, mert megvett egy eladó házat. Csak irigy vagy, mert nem vagy ilyen életrevaló...Pasiból meg elég most egy is...Neked sem ártana, papával már nem sokra mész ...:-)
percsi
A szemét Kádárkorszakban a megszorult családokat nem az utcára rakták ki, hanem szükséglakást biztosítottak nekik! Nem is lehetett hajléktalant az utcán látni!
A mai irányítás mellet mindenkit érhet szorult helyzet, senki sem szeretne az utcára kerülni, az értékes házát elpazarolni pl. megszűnik a munkahelye, csak közmunkát tud vállalni (falvakban ez van), lebetegszik, bankok által megszegett szerződések-törvénytelen megemelt törlesztések, otthagyják az anyát 4 gyerekkel és az apa elfelejtkezik gondoskodni gyermekeikről stb.
Bevett szokás, hogy a tartozás negyedéért megveszik a csókosok a házakat és az adós utcára kerül, tartozása megmarad, pedig a háza a tartozás többszörösét éri. Az életben nem fog lakáshoz jutni, élete végéig adós marad!
Végrehajtók, ig. miniszterek, közjegyzők, bírók bűnszövetkeze!
Málna
@Horizont: Úgy tűnik, nem elég fiatal...:-)
Aki Én
@Málna: Te viszont fiatal létedre, nyilván pasi hiányában, kajakra itt töltöd minden hétvégédet. Ráadásul kizárólag kötözködéssel, ami meg is mutatja mi hoz lázba.
Na, ez a brutál lúzerség :)
nyuggerpasi
@rokker33: Vannak ám gyerekek is a történetben,igazi Orbáni álomcsalád.
kereső
" Bében jelenleg nincs ugyan eladó ingatlan, de év elején egy nagyjából hasonló méretű és állapotú házat 13,9 millió forintért hirdettek az egyik ingatlanos portálon, igaz, az a telek nagyobb volt."- a végrehajtó a tartozások miatt árverezendő ingatlant 3 millió forintos kikiáltási áron árverezte!!!
rokker33
@nyuggerpasi: Tudom de arról nem a polgármester tehet!Megvette a házat szóval az övé! @Málna: Nem érdemes vitatkozni @Horizont: al! Úgysem lesz igazad ő megmagyaráz és jobban tud mindent :)
percsi
@rokker33: A polgármesternek azonnal le kell mondania, mert tisztességtelen volt!!!
Tudjuk hogyan működnek ezek a végrehajtások!
kereső
Nagyon érdekelne, hogy a polgármester úr megvette volna-e a "védett" házat, ha annak kikiáltási ára 10 millió Ft- mert az értéke, annyi. ( hasonlóan a másik szabadpiacon meghirdetett házhoz.). ??? Miért 3 milla a végrehajtó által meghirdetett ár???
csagyi
24.hu/belfold/2022/08/15/beb-brunner-imre-polgarmester-arveres-ingatlan-vegrehajtas/
A mindenhez hozzászólóknak ajánlom olvassák el az erről szóló cikket.
Van itt is néhány kiméletlen,embertelen,érzéketlen gyökér azoknak különösen ajánlom a cikket.
A polgi pedig egy SZAR ember nálam.Pont.
verőce21
És mennyi ilyen jön még a megemelt rezsiszámlák után...?
csak úgy....
@verőce21: mert az idióta szent tehenetek teljesen tönkretette magyarországot!
-persze ,ti elmebetegek,egy darabig még éljenzitek,mire kinyílik a csippátok.
verőce21
@csak úgy...: Az utolsó betűig hazugság ismét amit írsz...!
És a "csipátok" egy "p"-vel kell írni, te tanulatlan, hazudós bunkó!
Yoda69
Ezeknek a fideSSes tetveknek semmi sem szent. Ezt a polgármestert azonnal vissza kell hivni.
csak úgy....
@Shikari: tibim,te még a büdös életben sosem gondolkodtál! ez frankón látszik,minden idióta megnyilvánulásodból! te nem vagy ember,te csak egy buta senkiházi!
percsi
@kereső: A jogszabály szerint 3 hónapnál nem régebbi, piaci áron felértékelt ingatlant lehet elárverezni.
Ebben a fertőben benne van a közjegyző, a bíróság és a végrehajtó. Magyarországon a bíróság nem független!
Devizahiteles adósok, az elmúlt pár évben több tízezer családtól így vették el a tulajdonukat, és folyamatosan rabolnak. Kb. 4-5 millió embert érint!
Ezek a szarháziak sarnak a jogszabályra, kihasználják a szegények tudatlanságát, és nyerészkednek rajtuk! Bűnös gazemberek!
A család segítséget kért, és sunyi módon kijátszotta őket, mikor segítenie kellett volna. Olyan jogszabály is létezik, hogy az önkormányzatnak (polgármesternek) szükséglakást kell biztosítania ebben az esetben, mert ugye senkit nem rakunk az utcára! De azt már nem, a lakosság szavazatára viszont igényt tartott. A polgármesternek le kell mondania, és pert kellene indítani ellene, ami sajnos jelenleg nem járható út!
verőce21
@csak úgy...: te csak egy semmitmondó ondó! - pont ezt bizonyítod Bugsy!
csak úgy....
@verőce21: farkasom,te egy idióta,buta paraszt,- egy semmitmondó ondó és egy utánzó ,gyermeteg majom! :)
verőce21
@csak úgy...: Te egy hazudós, figyelmen kívül hagyandó senki, egy buta Paraszt!
csak úgy....
@verőce21: ha nem a seggedet hordanád a nyakadon,akkor most nagyon szomorú lennék,de így nem! :) farkasom,te egy született bugris seggfej!
verőce21
@csak úgy...: te egy született bugris seggfej!
gina
Elfelejtette a független polgi, a fidesz fülbevalóját felvenni, mocskos patkány !!!
verőce21
@csak úgy...: te,egy tipikus dedós seggfej!
Málna
@Aki Én: Nahát újra itt? És ugyanúgy idegesen, kötözködve - mint mindig. Bocs, hogy későn válaszolok, de mi tegnap "hétvégéztünk". Remélem, nem gond...:-)
Málna
@kereső: "Miért 3 milla a végrehajtó által meghirdetett ár???" Azért, mert ez a kikiáltási ár. Felmehetett volna akármeddig, ha van több licitáló.
Aki Én
@Málna: Nem szar ember? Dehogynem.
Egy polgármesternek az a dolga és kötelessége, hogy megvédje a bajbajutottakat, és nem az, hogy még beléjük rúgjon.
Egy licitáló negyed áron?
Te tényleg ennyire ostoba vagy?
csak úgy....
magyarországon nagyon egyszerü "lecsúszni",elég hozzá egy tartós betegség és mindened úszott..., a házad,pénzed,álmaid-vágyaid!
orbánék óta a koldusok száma ,cca. 450% al szaporodott, és ez a közeljövöben csak növekedni fog! magyarországon nincs létbiztonság!
Málna
@Aki Én: Mitől lenne szar ember? Magánemberként vette meg a házat, nem polgármesterként. Nem ő tehet arról, hogy ezek sok éven át nem fizettek semmit.
Málna
@nyuggerpasi: Igen, sajnos vannak gyerekek a történetben. Felelőtlen szülők gyerekei ezek.
ómió
Ez olyan "devizahitelesen efftársias"!
Málna
@Horizont: 21:30 Nekem sokkal nagyobb örömöt szerzel, ha nem hagyod magad...:-)
kereső
@percsi: tegnap 21:04 A polgármester urat ki ne hagyd!!!
kereső
@Málna: Na de!!! miért annyi, ha a hasonló ingatlan meghirdetett ára ezen a településen 13,4 milla. Na miért annyi a kikiáltási ár???
Nagyot akartál ismét mondani, csak valahogy nem jött össze, vagy egyszerúen nem érted a kérdést. Kimélj...
Giovanni Alba
@Baker: tegnap, 12:42
"A házat még 2007-ben vette Berki Mónika és akkori férje a korábbi német tulajdonosoktól. Az adásvételhez svájci frank alapú devizahitelt vettek fel. Először 11 ezer forint volt a havi törlesztőjük, ami a hitelválság idején felszökött 40 ezer forintra, ami már gondot okozott nekik, főleg, hogy pár év után el is váltak.
Az árverési jegyzőkönyv szerint összesen tízmillió forintos tartozás gyülemlett fel (ebben a vízdíjtartozások mellett a volt férj által felvett egyéb hitelek is benne vannak, illetve a 2,3 millió forintos gyerektartási díj, amit nem fizetett meg Mónikának)."
Ebből feketén-fehéren az jön le, hogy a volt férj hagyta benne a lekvárban a (volt) családját.
24.hu/belfold/2022/08/15/beb-brunner-imre-polgarmester-arveres-ingatlan-vegrehajtas/?fbclid=IwAR1J0SFlOSBShak0bTcDVavNFKUeFbAYyipPdDVtgd__F6oVBocmgltjHiM
Ludmilla
@rokker33: mégis honnan tudod,hogy mik voltak a körülmények?
Málna
@kereső: Hogy mindenképp elvigyék. Látod, így is csak egy vevő akadt rá. Te akarsz valami nagy dolgot sejtetni, de felesleges. Ha minden törvényes volt, akkor jól van így, ha meg nem, akkor úgyis lesz következmény.
Málna
@Ludmilla: Képtelen vagyok empátiát érezni azok iránt, akik azt hiszik, hogy nekik minden alanyi jogon jár. A törlesztőrészletet nem fizetik (viszont összehoznak pár gyereket), és tizenvalahány évig várják a csodát. Aztán amikor az nem jön, akkor másra mutogatnak. Tényleg nagyon szimpik...Ja, tudom, pont most akarták elkezdeni a törlesztést...csak az a fránya polgi közbeszólt...:-)
Nyírfa
@jesz: tegnap, 11.19

Sok ilyen család van, jesz. Ahhoz, hogy érdemben segíteni lehessen mindannyiukon, rendszerváltás kell. Persze, az sem ártana, ha a helyi lakosokban lenne szolidaritás, kiállnának egymásért, a falujukért. Most, hogy az eset nyilvánosságot kapott, talán lesz párt, valamilyen szervezet, amely melléjük áll.
Nyírfa
Lemaradt: úgy olvastam, lakáshitelük volt, aminek a törlesztőjét már nem tudták fizetni.
Nyírfa
@Horizont: tegnap, 13.12

Most társulok.
Nyírfa
@kereső: tegnap, 14.26

Volner és társai.
Nessy
@Nyírfa: És még mennyi lesz, ha végleg megszűnik a moratórium!
Nyírfa
@Nessy: 19.19

Olyan lakhatási válság van már most is, hogy ebből a helyzetből csak egy kiutat látok: válságkezelő új kormány kell.
csak úgy....
@Nanya: 18:42 hát én is ezt kérdem magamtól stendig,hogy az orbánéktól elbutított shikarik mivel gondolkodnak? -ök mázlisták,nekik még azt sem kell,hiszen fideszék gondolkodnak hejettük,ök csak vegetálnak,közben lökik ki magukból a fideszes szart,mint egy ócska horrorba a zombik!
csak úgy....
@Málna: köszönöm kedves h. béláné a korrekciót,gondoltam mindjárt,hogy erre egy eszes és éleslátású ,föleg tanyasi fidesz függö fölfigyel ! :)
kutyát tud már vonóhorog nélkül is sétáltatni? -az jó...
Málna
@csak úgy...: Ha már elbutításról beszélsz, gondoltam, szólok, hogy érintett vagy...:-) Bár ez csak a jéghegy csúcsa volt. Egyébként állatvédő vagyok. Már megint úgy beletrafáltál. Hahaha...
Baker
@Giovanni Alba: És? Akkor hagyod elszabadulni 10 milláig a tartozást?
Giovanni Alba
@Baker: ma, 09:55
Most nem rólam van szó. Ebben az esetben -nekem érthetetlenül- beleszámolták a tartozásba, az össztartozásba a volt férj által befizetni elmulasztott gyerektartást is. Biztosan meg lehet magyarázni, hogy ez jogos és törvényes, de egyszerű paraszti ésszel ez hajmeresztő ügyvédi logika.
A másik: svájci frankos hitelből vették meg a házat anno. Nyilván volt a háznak piaci értéke, hiszen a bankoknak nem szokásuk a jelzálog értékének háromszorosát hitelezni. A törlesztőrészletek ugrásszerű emelkedésénél a banki ügyintéző mit tett? Figyelmeztette az adóst, javasolt valami kiutat, vagy csak vigyorogva dörzsölte a markát?
Megint másik: mintha lett volna egy nagy nekibuzdulás "megmentjük az adósságcsapdától a zembereket" jelszóval, Matolcsysan forintosított devizahitelekkel.
Szerencsére nem vagyok se ingatlanos, se bankár, de még polgármester sem, aki segítségnyújtás helyett hasznot húz egy négy gyermekes anya szorult helyzetéből, mert arról nem tehet a károsult, hogy a négyszeresére nőtt törlesztőt nem tudta kigazdálkodni úgy, hogy még a jogos juttatás (gyerektartás) is elmaradt.
Baker
@Giovanni Alba: nem ismerjük a sztorit, csak azt, amit a család megosztott! Vajon perelték a volt férjet a csp miatt (az állam megelőlegezi), egyezkedtek a bankkal?
Szerintem nem.
Giovanni Alba
@Baker: ma, 10:29
A tények ismerete nélkül csak találgatni tudunk. Érdeklődéssel várom a fejleményeket, de bevallom, előítéleteim vannak a végrehajtókkal, és a bankok hitelezési gyakorlatával szemben.
Az egyik ilyen intézmény úgy adott kézpénzkölcsönt, hogy a folyósításkor levonta az első havi törlesztést. Ott, azonnal, helyben. Majdnem úgy, mint a viccben, amikor a favágó kölcsönt kér az uzsorástól. A letét a favágófejsze, a visszafizetendő összeg ennek a kétszerese. Letétbe helyezi hát a fejszét, megkapja a kölcsönt, de hogy "segítsen rajta", az uzsorás azt javasolja ezt a pénzt tekintsék törlesztésnek, tehát adja vissza. Hazafelé morfondírozik a favágó: Most nincsen se fejszém, se pénzem, és még tartozok is az uzsorásnak.
Baker
@Giovanni Alba: Mi 2006-ban vettünk fel svájci frank alapú hitelt. (a forint hitel 50%-kal több havi törlesztő lett volna - kösz, Járay Zsiga!)
Aztán,amikor egy csekken 179 ezres összeg szerepelt, elballagtunk a bankba és megkérdeztük, hogyan lehetne csökkenteni a törlesztőt. Egyrészt forintosították a hitelt, masrészt kitolták a futamidőt.
De mi nem vártuk, hogy majd segít...bárki, hanem megelőztük az eladósodást! Ma már alig fizetünk többet, mint eredetileg.
kereső
@Málna: T.08:31 "Hej, te bunkócska , te drááááááága..."- vannak jogszabályi előirások a kikiáltási ár meghatározására, itt a vh. , gondolom megbeszélve a polgármester úrral- ennek x@rt a közepébe. És nem mérvadó, hogy azon az áron elviszik-e, vagy sem. Tehát ne okoskodj, mert megárt a szépségednek...
Málna
@kereső: Mint már írtam - biztos elkerülte a figyelmedet - ha nem volt minden törvényes, akkor annak következményei lesznek. Tehát te okoskodtál feleslegesen, hiszen én ezt már leírtam. Pá, kesergő...
kereső
Új fejlemény az ügyben- a ház kikiáltási árát a falu jegyzője határozta meg, Ő állitotta ki az adó-és értékbizonyitványt.
Hogy is szólt az itélet" törvényesnek törvényes, csak nem erkölcsös", ( Tocsik Márta...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.