Potocskáné Körösi Anita szerint még most is vannak olyanok, akik "azokon a napokon" elbújnak a világ elől, nem mennek iskolába vagy dolgozni.Orbánék rongyokkal vennék fel a harcot a menstruációs balesetek ellen a Jobbik elnökhelyettese szerint
Fotó: Facebook

Miközben a "hanyatló" nyugaton van olyan ország, ahol a női higiéniai termékeket ingyenesen biztosítják, addig nálunk havi több ezer forintos kiadást jelenthet a folyamatosan dráguló betétek, tamponok és hölgykelyhek beszerzése a nehéz napokra

- írta a Facebookon hétfőn Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese.

A politikus szerint magyar lányok és nők ezrei élik meg szégyenként nőiségüket, mert minden akaratuk ellenére egészen egyszerűen anyagi okok miatt nem tudják beszerezni a szükséges menstruációs termékeket.

Még most, 2022-ben is vannak olyanok, akik azokon a napokon elbújnak a világ elől, nem mennek iskolába vagy dolgozni

- jegyezte meg.

Az Orbán-kormány szeret visszautazni az időben – elég ha az iskolák fatüzelésre történő visszaállítására gondolunk – így nem lennék meglepve, ha előjönnének azzal a "formabontó" ötlettel, hogy nem kellenek ezek a modern vívmányok, régen is jók voltak a mindenféle rongyok a menstruációs balesetek elkerülése érdekében.

Ennek még a gondolata is megalázó és szégyenteljes!

A politikus közölte:  a Jobbik továbbra is fenntartja azon javaslatát, hogy egyrészt a kormányzat csökkentse a női higiéniai termékek áfáját a kedvezményes kulcsra, másrészt a védőnői és családsegítő hálózat javaslatára a kormányzat biztosítson ingyenesen betéteket, tamponokat a legrászorultabb nőtársainknak.

Címlapkép: Pixabay.com

Forrás: Facebook

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@fergeteg: 12 éve vezették be mindenre a 27% Áfát! Amikor "dübörgött a gazdaság", ilyen prózai dolgokra sohasem jutott. Mostanság meg mindennek megy föl az ára. Ez viszont száz milliárdokat jelent pluszban a költségvetésnek adó bevétel formájában. . Nem tudod milyen kormány van azóta? Tényleg, hogy is hívjál a miniszterelnököt, és az MNB elnököt?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fergeteg
Rohadék !
Már ezért is Orbán a felelős?
Borsó
@fergeteg: A higiéniai termékek áfájáért? Ki más lenne a felelős? Soros?
Giovanni Alba
@Macskaszem: ma, 17:21
Hölgykehely, intimkehely, menstruációs kehely.
"Az intimkelyhek a tamponok alternatíváját nyújtják számodra, azáltal, hogy összegyűjtik a folyadékot. "
knmdesign.hu/Intim-kehely-emilla
Ezidáig még én sem találkoztam vele, de hát ezek szerint létező dolog.
Nessy
@fergeteg: 12 éve vezették be mindenre a 27% Áfát! Amikor "dübörgött a gazdaság", ilyen prózai dolgokra sohasem jutott. Mostanság meg mindennek megy föl az ára. Ez viszont száz milliárdokat jelent pluszban a költségvetésnek adó bevétel formájában. . Nem tudod milyen kormány van azóta? Tényleg, hogy is hívjál a miniszterelnököt, és az MNB elnököt?
Macskaszem
@Nessy: Van az már 31% is, mert a bevezetett 4% kiskereskedelmi különadót sem a Mikulás fizeti meg.
Eladott Ország
Neked meg a fejedre kéne kotont húzni, nehogy szaporodj a Gyöngyösi gazdáddal!
rokker33
Nehogy már a kormány tegyen arról is, hogy nincs 2=3000 forintja a családnak betétre meg tisztasági csomagra!Annak az előállítása is pénzbe kerül!Ez szégyen és gyalázat! Én nem hallottam még ilyet hogy valaki nem tudja ezt megvenni !
Eladott Ország
@rokker33:m a, 18:26 ☺ Azt ne feledd , hogy a fidesz 12 év alatt Európa koldusházát teremtett az országból, és nemhogy felzárkóztunk volna Európához, de már a román életszinvonalt is ánuszrózsán csókolhatjuk és a többi volt keleti blokkot! B+ ezen ne csodálkozz, te fidesz barom, vagy mi kutyánk kölyke, vagy a zsidószámoló Gyögyösi féle jobbikja!
Nessy
@Maccska: Elég jól titkolják, még előttünk is! Tehát ez az infláció és növekvő szegénység nem létezik, csak úgy érezzük, mint medika ama bizonyos férfi testrészben a csontot!
Gyurka80
@Nessy: Ja előtte 25% volt, marha nagy emelés! De az SZJA-t 38-ról 15%-ra csökkentették az elfelejtetted ?A te korodban ez előfordul.
teuton
@rokker33: Es olyanrol hallottal mar a mosogatotal mellett ott Ausztriaban, hogy 12 ev alatt nem emelkedett a csaladipotlek, küzmunkara küldöttek havi 100 eurot kapnak, megegyebek? Ja, az ott ugye a hanyatlo Nyugat, ahol az energiaarak emelkedese miatt a csaladok több 100 euros tamogatast kapnak! Arrol nem is beszelve, hogy a keveskeresetüeknek nem kell szja-t fizetni...
Nessy
@Maccska: Pardon grácia árva fejemnek! Hogy merek én a saját vásárlási számláimnak hinni, a Handelsblatt helyett! Ugyan klubrációt nem hallagatok, a rádióm valamelyik szekrény aljában van.
csak úgy....
miért kötelezö, minden fidesz szinpatizánsnak értetlen,buta, bugrisnak lenni?
kereső
@csak úgy...: Ez a szint...e nélkül nem lehet fideSS-es.
kereső
@csak úgy...: Szegény Magyarország !!- ez a "vezető elit".
emerencia
@Gyurka80: 19:03 Jól emlékszem. Az SZJAA 38-ról 15%-ra csökkentése a jómódúaknak jelentős nettó fizetésemelést jelentett. Így vásárolta meg Orbán a középosztályt és benne azt az önmagukat "értelmiségnek" nevezett réteget akik cserében kioltották magukból a szegényebbekkel való szolidaritás még meglévő csíráit is. (Tisztelet a kevés kivételnek.)
Németh István
Hopp a pinám berepedt! szerintem a kotonnak is és a gyufának is van áfa mániája, de ha netán rúdon cseppet adok kedves mindnyájatoknak azt áfa nélkül kaphatjátok még szeptember 01.-ig! siessetek! Sok a jelentkező > ugye a > a @Maccska: @kereső: @csak úgy...: @Nessy: igazán ne maradjatok mán le!
csagyi
@Gyurka80: 19.03 Igen,közben bevezettek harmincféle adót! (ami előtte sosem volt) Szívesen!
Németh István
Most jut eszembe > a pinadugó gyártása célgépekkel történik, aminek a működtetése pénz, Na most a pinadugó nem levegőből van higiénés, és nem is olcsó anyagból, azt elő kell állítani az nem ám FASZ, hogy egyszer csak beáll, fel áll azt gyártani kel aztán ahhoz emberek kellenek! Ez a potocskáné nagyon egy hülye kurva lehet > gondolom a legközelebbi észrevétele, javaslata az lesz, hogy az állam fizessen átalányt minden állampolgárnak, mert húdgyoznak és szarnak ami végtére is visszaforgatott, mi több újra hasznosítható termék a természet javára! ami a mi érdekünk!FÚ::: Ennyi észt!!!
verőce21
"Ágnes asszony a patakban. Fehér lepedőjét mossa; Fehér leplét, véres leplét. A futó hab elkapdossa..."
rokker33
@Maccska: persze! Ezekre mindig legyen pénz! Az egyhavi cigi árából meglehetne venni 12 hónapra elegendő tisztaságit és akkor csak a legkisebb összeget említettem.1 napra 2000ft / doboz az 60.000/ hó/ fő. Ha ketten dohányoznak a családban mondjuk az apa anya az már 120.000/ hó és csak egy doboz cigarettát számoltam! Valaki 1.5=2 dobozzal is elsziv egy nap...
rokker33
@teuton: A családi pótlékot azt a gyerekekre KELL költeni nem márbóró cigarettára meg koka kólára ,hanem a gyerekekre.Az csak kiegészítés a család MUNKÁBÓL éljen meg ne családiból! A közmunkát végző naplopóknak mennyi járna? 200 ezer?? Most már 65.000 és bőven elég ezért a jelentéktelen munkáért! Én sem adnék többet, akkor mindenki ott akarna dolgozni :)
jesz
..."régen is jók voltak a mindenféle rongyok a menstruációs balesetek elkerülése érdekében."...

Még szerencse, hogy ezt Potocskáné feltételes módban mondja...mert ha igaz lenne, az felháborító!
Gyurka80
@teuton: Nem családi kell, hanem adókedvezmény, mert dolgozni kell!
Nessy
@Pegero: Engem az nem érint.Csak ki nem állhatom, amikor azt bizonygatják, hogy itt, és most minden tökéletes, minden nagyon szép, minden nagyon jó! Persze vannak jó páran, akiknek ez valóban így van. Nem irigylem tőlük.
csagyi
@Gyurka80: 22:14 Ne hazudj Gyurka80 nyolcvanszor!!
Nézzél utána ha elmúlt már a narancsos hályog a szemedről!
Utána csókoljátok meg egymást a n.i.-nal.
A macsekot is.
Szivesen.
ómió
A Parizer efftárs-féle "mentális szint" ott láthatóan változatlan maradt!
teuton
@Gyurka80: TENYLEG??? Es mennyi adokedvezmeny van MOon? 27% az elelmiszerre??? SZJA a minimalnyugdijra es a minimalberre???
emerencia
@csagyi: Emlékszem, ha anno valaki nehezményezte, hogy a kis fizetésűek rosszul jártak, azonnal le lettek hurrogva a neten és azon kívül is. A szívem szakadt meg, mikor láttam, hogy a vásárlók egy része kidobálja a még jó állapotú cuccait és röhögve vesz drágábbat, addig a szegényebb embereknek még pl.egy akciós csillár megvétele is problémás. Ők voltak többen, ez meglátszott az összbevételen is. Orbán haszonélvező kegyeltjei nem tudták feldobni a bevételeket, ehhez hiányoztak azok, akiknek Orbán kegyetlen rendszere a rosszlétet biztosította. A lakosság tömegei ellen létrehozott gazdaságpolitika hátrafelé visz, nem előre. Senkinek nem jó.
Gyurka80
@teuton: 15!% az szja 38 helyett világos?
teuton
@Gyurka80: HOL van/volt 38% SZJA a minimalberre es a minimalnyugdijra idiota?! Ja, Abszurdisztanban! A nemeteknel, a rothado Nuygaton evi 4,4 millio jövedelemig (!!!) nincs, a gyerekek szamaval pdig jelentösen nö ez a hatar! Az elelmiszerre pedig 7/% az afa!!! Tehat olcsobb, mint MO-on, a fizeteskülönbseget nem is szamolva! Es van a KATA-hoz hasonlo rendszer is, amit nem szüntettek meg valasztasi penzosztogatasbol eredö költsegvetesi hiany miatt mint Orbanisztanban, ami TELJESEN adomentes evi 7 millio forintig!!!
percsi
@rokker33: "Nehogy már a kormány tegyen arról is, hogy nincs 2=3000 forintja a családnak betétre meg tisztasági csomagra"
Ha nem a kormány, akkor Te! Mert biztos hozzád fut be a nem kevés adó!

A higiénia fontos lételem, és sajnos a nőknek ezért nagy árat kell fizetni. Egy kis megértést-együttérzést várunk el a férfiaktól! Neked nincs nő a közeledben?
Van az havonta 5-7 ezer is 1 nőnek. Ha a családban van +1 leány, akkor 10-14 ezer, ha 2 leány akkor 15-21 ezer. Az ország 3/4-nek pár ezer forint is nagyon sokat számít!
Nem kellene már a magyar nőkre, családokra is odafigyelni? Az adójukért némi támogatást kapni?
Te ezen felháborodsz, mert köcsög vagy, a felcsúti hattyú-farhát kilátó giccs és hasonló kiadások több milliárdokért az rendben van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.