Több helyen már a hivatalos kereteken kívül, a közösségi médiában is vadásszák a tanárjelölteket az iskolák.

Az RTL Klub Híradójának riportja szerint bár alig két hét múlva kezdődik a tanítás az iskolákban, még mindig égető a tanító- és tanárhiány több intézményben is. 

Két hét múlva indul a tanítás, de még mindig rengeteg helyen tanárhiány van

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Sok iskola már nem a hivatalos közszférai állásportálon, hanem a Facebookon hirdeti, hogy milyen szakos tanárokat keresnek (sok helyen már gyakorlatilag bármilyen szakos tanárt várnak), egy intézmény pedig még szolgálati lakást is ajánl a hozzájuk jelentkezőknek, egy másik pedig leírta a hirdetésben, hogy ugyan náluk sincs kolbászból a kerítés, és nincs bértáblán felüli fizetés, de támogató munkakörnyezet van – derül ki az RTL Klub riportjából.

A múlt héten a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete már azt vetette fel, hogy a tanár végzettségű országgyűlési képviselőket is vezényeljék ki, mert annyira égető a tanárhiány az intézményekben. A szakszervezet arra is felhívta a figyelmet, hogy amennyiben a kormány nem tesz azonnali béremelési ajánlatot a tanároknak, akkor ismét sztájkba lépnek. 

A sztrájkot a Diákok a Tanárokért diákszervezet is támogatja, akik már márciusban is utcára vonultak, hogy kifejezzék szolidaritásukat tanáraik mellett. Szeptember elsejére, a tanévnyitó napjára országos akciót hirdettek, arra kértek mindenkit, hogy kockás ingben menjenek a tanévnyitókra. Emellett szeptember másodikára  szimpátiatüntetést szerveznek Budapestre. 

Az RTL Klub megkereste a Belügyminisztériumot (az új kormányban már ide tartozik a közoktatás), ahonnan a tüntetés hírére nem érkezett reakció, de a csatorna egy másik kérdésére azt válaszolták, hogy folytatják a tárgyalásokat a pedagógus szakszervezetekkel és az Európai Bizottsággal is.

"A cél, hogy az uniós költségvetési ciklus, azaz 2027 végére a pedagógusbérek a diplomás átlagbér 80 százalékára emelkedjenek"

- válaszolta a minisztérium. 

Forrás: rtl.hu/hirado

101 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Galway
@kisfalud: Lehet, hogy a tankerületek szétzavarása, az ottani nertársak és nertársnők munkába állítása sokat segítene a tanárhiányon.
Bár valószínűleg mind alkalmatlan. Mi másért feszítenének a tankerületben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kisfalud
Megérhetjük, hogy még a hithű tankerületi vezetőket is lasszóval fogják össze majd, pedig eddig jó volt a felhozatal, mindig akadt egy-egy fideszes politikus-élettárs, barátnő, rokon, aki alkalmas volt arra, hogy vezesse ezt a pártintézményt!
balos
@feká-ccska: Remélem,hogy a családodban is van 1-2 seggbaszó,mint te!Már hogy örüljetek egymás seggének!
Baker
Majd az iskolaőrök OKJ-s képzésben pedagógusokká válnak. Lesz ott poroszos oktatás a kis taknyoknak!
Galway
@kisfalud: Lehet, hogy a tankerületek szétzavarása, az ottani nertársak és nertársnők munkába állítása sokat segítene a tanárhiányon.
Bár valószínűleg mind alkalmatlan. Mi másért feszítenének a tankerületben.
justhpeter
@fergeteg: A bolsi tanárok fedőszervét ma már fideSS-kdnp-nek hívják, de a régi, kipróbált elvtársaitok sem az iskolákban tanítanak, henem a tankerületekben osztják az észt, már amennyi egyáltalán még volt bennük.
kisfalud
@Galway: ma 08:08. Legtöbb helyen, tisztelet a kivételnek, oktatási gyakorlattal nem rendelkező, valamelyik pártpolitikushoz köthető kiválóság irányít. Nagyon hajaz ez a jelenség Rákosi féle munkáskáderek gyárigazgatóvá való kinevezéséhez. Az eredmény pedig ordít, mert a tanárok esetében sem a szakmai előmenetel, hanem a párthűség a döntő, pedig ez már a Kádár rendszer második felében is halványodott.
Aki Én
@fergeteg: ...egykori iskolakerülőként ez nem nagyon izgat, igaz buta balfasz?
Németh István
Hát pedig annyi tanár van mint nyüh, vagy hogy jobban lehessen érteni, mint eső előtt a hangyaboly sereglet! Csak hát dolgozni, tanítani kéne! Nem azon sápítozni hogy a tanárifizetés mellett hogyan KATA bűvöljünk össze minimum még egy havi suskát! Szóval a telhetetlenségnek és a pofátlanságnak is vannak határai! A nagy szabadság nem arról szól, hogy azt teszünk amit akarunk, hanem csupán egy adott lehetőségi kereteken belül - tök szabályt követő módon - érvényesítjük a szándékainkat > ha tudjuk! ha nem akkor biza-a kussolás van! Még a tanáréknál is!!!
Néro2
Pontosítanám :
Két hét múlva indul a gyerekmegőrzés,...
Ahúúúúgty halad ELŐRE a Siker Siker és Siker qurmány októbertől már az se.
Nessy
@kisfalud: Pontosítanék. A háború után és az ötvenes években a tanári kart békén hagyták, csak az igazgatók lettek hűséges elvtársak! Azért azt megtanultuk, hogy az iskolában nem beszéltünk arról, amit otthon hallottunk, tanultunk.
Ludmilla
nyugdíjas magyar-történelem szakos tanár vagyok.Tavaly is és az idén is jeleztem a pápai tankerületnél,hogy szívesen tanítanék.Még csak válaszra sem méltattak... Pedig alkalmaznak nyugdíjas tanácstitkárt is,ráadásul alsóban.. Aki ellenzéki,az nem kell
kisfalud
@Németh István: ma 08:46. Remélem ezt a képviselőknek is elmondtad, amikor milliós fizetésemelést szavaztak meg maguknak, és csupa jóindulatból a kormányfőnek és beosztottjaiknak is!?
Nyírfa
@kisfalud: 08.36

Annyival kiegészítem, hogy Rákosiéknak volt annyi eszük, hogy a 4 elemis gyárigazgatók mellé szakembereket tettek.
Nyírfa
@fideszes gyökér: 09.59

Használná a pszichiátriáét. :)
kisfalud
@Ludmilla: Ne sajnálja kegyed, hogy nem kap "katedrát", biztos ott túljelentkezés van képzett Kubatov-nyugger közszolgákból, legalább nem kerül kínos helyzetbe, amikor a Kövér hazalátogat, és megfeledkezve magáról, és reflexből az Internacionálét énekelteti el az őt ünneplő és vastapssal fogadó pápai tanárokkal, tanítókkal, és egyéb tankerületi szolgákkal, és nem a piros volt a paradicsom... kezdetű dalremeket.
Designer
Lesz is! USA-ban is van, meg szinte mindenhol...
Eladott Ország
@Galway: ma, 08:08 ◘ A tankerületben dolgozó nertársak és nertársnők még közmunkára sem alkalmasak, elszoktak a munkától, kivéve a fidesz seggnyalását.
uploads.disquscdn.com/images/8284edda84dc22967cc9366494d14ea9e16a554770bcb7040cebbf3ef1efa566.jpg?w=800&h=242
ómió
A 14000 fő efftársilag kirúgott "tanerő" mára "totál felszívódott"?
amortizáltok
@ómió: az anyád segge kirugottakról ne rinyálj , a nyugdijazások és az utánpotlás kis pénz kis foci ezt Puskás is elmondta ne valotlan blődséggel dobálozzatok társadalmi munkában firkálsz ide te is vagy csak isten fizesse megért? abból KENYÉR nem lesz A PURDÉIDNEK
kisfalud
Száz szónak is egy a vége dakoták, ha jól emlékszem két éve hogy betiltotta Orbán a magántanulói státuszt, és itt vinnyogott a troll had, helyeselve a döntést, most meg visszaszivárog a módi azzal a változtatással, hogy szinte mindegyik gyerek az lesz, a túlfizetett tanerő, és az ötödárú gázszolgáltatás miatt. Mini elnök urunk az ötletelés cunamija mikor ér véget?
Néro2
@fideszes gyökér: Neki újgázáron. Kilóbájtonként.
ómió
@amortizáltok: Az, hogy az efftársaid 2009-10-ben iskolák százait zárták be és 14000 tanárt rúgtak ki, az neked mára már "valótlan blődséggé" szelidült, vagy csak a múltat sikerült már "végképp eltörölnöd"? Netán csak az időközbeni agyzsugorod "hozta a megállapítást"? Ebből eteted a "purdéidat"? A valóság efftársilag "semmit nem hoz a konyhára"?
amortizáltok
@Nessy: persze mert még pofozhattak körmöst osztottak pajesz emeltek vagy ez kimaradt volna? kizavarás az osztályból szamárpad volt ám repertoár anno ma az iskolaőr ??? ne már kabarés katonásdi adtak a szarnak egy pofont
amortizáltok
@ómió: nem voltak elvtársaim te meg idemenekült bocskoros vagy KUSS
Nessy
@amortizáltok: Olyan iskolába jártam, ahol ilyen nem létezett! Csak sajnos 48-ban megszűnt! És milyen a sors! 1954-ben gimnázium lett az akkori iskolából, ahol találkoztunk jó páran,régi kis diákok és mi voltunk az első érettségizők 1957-ben. Remek tanáraink voltak!
amortizáltok
a te 10-14 ezred épp olyan mint szeretnék 17 millió magyar miniszterelnöke lenni ha érted kirő kikről szól?. Mikor volt 17 millió a magyar 1820- tól soha és akkor ki ir blödséget ja tanulnál történelmet a Nagy Magyarországon volt ennyi de az 18 nemzet fiaival lányaival Ne keverjük ami bűzlik okés? HOGY NE CSAK KOSZ RAGDJON RÁD IS
Málna
@Ludmilla: Talán a megnyilvánulásaid miatt nem kellesz. Vállalhatatlan, ahogy időnként kifejezed magad.
amortizáltok
@Nessy:Akkor csokolommal fogok Neked köszönni, egy tanitóképző mifelénk is 1957 ben alakult előtte azt regélték apácák tanitottak.
Ludmilla
@Málna: @Málna: ,kedves Málna!Ki vagy te,hogy megmondd,mi vállalható és mi nem? Én vállalom azt,amit mondok és leírok.De talpat nyalni biztos,hogy nem fogok,bűnözőknek nem hajbókolok.Szép napot meg szebb jövőt :-) :-)
Málna
@Ludmilla: Egy kulturált ember vagyok, akinél nem fér bele, hogy egy tanár ordenáré módon fejezze ki magát. Ha te ezt felvállalod, akkor pedig ne csodálkozz, hogy nem kellesz.
Ludmilla
@Málna: Ordenáré az a rendszer,amelyik ordenáré gondolatokat és kifejezéseket szül.. Nem csodálkozom,oda ilyen magadfajták kellenek,akik minden ellenérzés nélkül kinyalják a hatalom szaros seggét ... /hogy ordenáré legyek..,de ordenáré dolgokra csak ordenáré módon lehet reagálni
Nessy
@amortizáltok: Ez akkoriban így működött. Mi humán osztály voltunk, és pl. a latintanárnőnk komoly képzőművészeti ismereteket is tanított, a történelem tanárnőnk gazdasági ismereteket, etc. Tippelhetsz, hogy kikből verbuválták a tanári kart! Szerencsénkre!
ómió
@amortizáltok: Nem voltak!? Akkor, ennek ellenkezője csak de genere jön le abból, amit megfogalmazol? Esetleg azóta már de facto is szert tettél rájuk? És még a hülyeségedet se tudod kordában tartani? Ejnye! Akkor, azt a kusikát talán magadra kéne vetítened!
Málna
@Ludmilla: Ne kend a rendszerre, te vagy ilyen, én például tudok kulturáltan reagálni. Ha te nem, akkor ne akarj gyerekeket tanítani...
amortizáltok
@Málna: lehet hivatkozni mert kultura sokféle , de most akkor az akkugyártásról majd légyszi olvasgass mennyire tapsikitolnak Debrecenben ? ja ez nem pulykakakas ám .
amortizáltok
@ómió: orbántol ezt tanultátok okádd rá a másikra amit te elkövetsz azzal vádold ocska mocskos banda lettetek ennyi
Málna
@amortizáltok: Szedd össze a gondolataidat és kérj meg valakit, hogy írja le. Bárkit. Csak jobb lehet...
amortizáltok
@Málna: nálad jobb az már festi is a seggét neked meg tőmondatokra adják a nagy pénzt? forditsd félre a fejedet aztán összefolyik az a pár csepp eszed tőbbre vihetnéd
Málna
@amortizáltok: Tényleg nem tudsz úgy írni, hogy érthető legyen? Amikor beszélgetsz valakivel, szokta érteni, amit mondasz?
kisfalud
@Málna: Látom gurulómálna, te az egész nemzetet, majdnem azt írtam a nemzeted, tanítanád, de talán annyira még nem ment le kutyába a nemzet, hogy te tanítsd.
amortizáltok
@Málna: liba vagy abból is az ostobábbja baszogasd anyádat
Ludmilla
@Málna: a rendszer emberekből áll,és ha az emberek olyanok mint amilyen te vagy,akkor szar a rendszer... pont
Málna
@kisfalud: Inkább az a baj, hogy túlságosan is lementetek már kutyába. Azért próbálok segíteni, hogy értsétek a dolgokat...
kisfalud
@Málna: Ja és málna, nem kell az elkeseredett emberek dühét, úgy felfogni, hogy a rendszerre kennek ez-azt. Talán a kötelező tananyagotokat ha olvasnád Bayer Aranyszájú Zsolttól, nem máson kérnéd számon a dühét, mert azt még nem olvastam tőled, hogy annak a mosdatlan száját, és az abból áradó Orbáni bűzt kifogásoltad volna.
Málna
@Ludmilla: Szeretsz másra mutogatni, ugye? Szerintem egyszerűen csak befigyel nálad némi időskori depi. Ezért látsz mindent olyan negatívan.
kisfalud
@Málna: 13:59. Köszönöm kegyes tanítómesterünk, hogy ránk emelted ragyogó szemed, hogy megments minket a kárhozattól. De mint fentebb írtam a B. Zsoltot mentsd meg előbb, és a többi NER vezér felett is, ha van igazság, majd törvényt ülnek egyszer, ha más nem a történelem.
Málna
@kisfalud: Tévedésben vagy. Azért nem kritizálom Bayert, mert nem nézem, nem olvasom. Ilyen egyszerű.
kisfalud
@Málna: Szóval strucc@málna vagy, attól még látom helyesled, hogy ő, Bayer, mondja ki, mondatják ki vele, ami Orbán egyre jobban feltűnően zavaros fejében megfogan.
Ludmilla
@Málna: öreganyád idős.. tudod,a 60 az új negyven,soha nem voltam depis,te még lehetsz..
Ludmilla
@Málna: pedig nem ártana a példaképeid között körülnézni..
Málna
@kisfalud: Fel nem fogom, miből látod, hogy helyeslem, amit Bayer mond. És ne akard már megszabni nekem, hogy kit nézek/olvasok/kritizálok és kit nem...
Málna
@Ludmilla: Akkor bocs, csak mentséget kerestem a viselkedésedre. De akkor ilyen vagy és kész...:-)
Málna
@Ludmilla: Példaképeim? Kikre gondolsz?
nezelodo
Húha, micsoda csörte bontakozott ki itt, a harcos málna, mint Szent Johanna, lerohanja a vele egyet nem értőket! @málna lehet, hogy meg is hekkeli a gépeiteket, miközben vak és süket, nem hallja az övéi szájából folyóként ömlő rendeletnek, törvénynek elnevezett sületlenségeket.
csak úgy....
@Málna: látom kedves h.béláné,hogy kend ismét azt osztogatja ,amiben magácska is szükiben van... :) -észt,ha mégsem jönne rá,hogy mire is gondoltam.
Ludmilla
@Málna: a fene sem kérte a mentségeket,főleg olyanoktól,akiknek maguknak is nagy szüksége van rá
Ludmilla
@Málna: Rákosi Mátyás reinkarnációja és bandája.. Mondd csak,jól megfizetik,hogy védd a védhetetlent?
Málna
@Ludmilla: Név szerint? Ki az, aki csúnyán szokott beszélni és nekem példaképem? És kit védtem? Biztos, hogy magyartanár vagy? Mert mintha lenne némi gondod a szövegértelmezéssel...
Ludmilla
@Málna: félbolond,nem emlékszel?Azt kérdezted,ki a példaképed... Választ kaptál a kérdésre... A szövegértelmezéssel te szenvedsz,te szerencsétlen
fergeteg
@Ludmilla: Rákosi alatt minden iskolába több volt a tanár mint a gyerek.
Igaz kőkomcsik.
Ludmilla
@fergeteg: most nem.. hogy kőkomcsik voltak-e?Nem tudom..
csak úgy....
@Ludmilla: ebbe a buta tyúkba,teljesen fölösleges energiát fektetni!
Málna
@Ludmilla: Na, akkor még egyszer, hátha...: Név szerint? Ki az, aki csúnyán szokott beszélni és nekem példaképem? És kit védtem?
Málna
@amortizáltok: Jajj...nem elég, hogy nem tudsz értelmesen írni, de még alpári is vagy. Érdekes, hogy ez mennyire közös jellemzőtök...
verőce21
Nincs ebben a tanárhiányban semmi csoda...!
Én ötven éve így emlékszem, mindig tanárhiány volt még aug. közepén az iskolákban...Mert nyaralni voltak...!
ómió
@amortizáltok: Most meg már a mocsokbolsi bandád "örök jelszavát" hazudnád a "Zorbánra", bolsiék "gyöngye"!? Mindent, ami adódik!?
Ludmilla
@Málna: pontot tettem a párbeszéd végére...Nem világos?
Málna
@Ludmilla: Dehogynem. Menekülőre fogtad. Érthető. Csak ne akarj már tanítani...Rendben?:-)
SÍva
Nem értitek a lényeget? Az pedig az online oktatás bevezetése lesz! Mindenkinek kötelező lesz az internet és a számítógép! A tanár elmagyarázza a nebulónak interneten keresztül az anyagot! Akkor az egész országban csak néhány tanárra lesz szükség. A kedves szülő kénytelen lesz maga tanítani a gyerekét írni, olvasni! (Egy rétegnél ez szinte kizárt) Szép új világ? Inkább nem!
szegfue
@SÍva: Csak kiegészitem... A szülők közül az egyiknek otthon kell maradnia a kisiskolás gyerekkel/gyerekekkel, igy máris 1 kereset kiesett. Az igaz, hogy megoldódik a pedagógus hiány, a téli fütés, csak éppen azt nem tudjuk, hogy azt a "barominagyrezsicsökkentett keretet tullépve miből fizetik ki a családok... hiszen, ha egész nap otthon vannak, akkor a fütést sem tudják nagyon lejjebb venni, hogy takarékoskodjanak. És akkor az elektromos energiával sem tudnak spórolni, mert jó esetben pl. mindkét gyereknek van számitógépe, ami legalább 8-12-ig üzemel, a téli hónapokban még asztali lámpa is kell. Nem utolsósorban: a pedagógus jó pár évig tanult, hogy az lehessen, de az on-line oktatáson elvárják a szülőktől, hogy mindenféle képzettség nélkül tanitsa a gyerekét... Ez még ugy elmegy az alsó tagozatban, de innentől már szinte alig van szülő, aki érti és el tudja magyarázni a gyereknek.
szegfue
@Ludmilla: 9:53 Hagyd a fenébe, mert csak kötekedik. Gondolj arra, hogy az okos hülyéskedik, a hülye meg csak okoskodik:)
nezelodo
Húúú, ez a málna személyzetis lehetett valamelyik diktátornál, (vagy többnél egymás után, mert szakemberre mindegyiknek szüksége lehetett, ld. átöltözős szoba a bandzsa Marcsi intézetében), és mindenkinek meghatározza mit tehet, és mit nem! Én naiv pedig azt hittem ezek kihaltak már, igaz nem jártam sosem a Lendvai utcában.
Designer
@kisfalud: Csak heti 10 órában, hogy érezze, mi a munka!
Ludmilla
@Málna: én soha nem menekülök,drága Málna,előled különösen.. Reggelire szoktam ilyenféléket fogyasztani,mint te :-)
ómió
@fideszes gyökér: Örvendetes, hogy már szerinted se "lopik"! De a többiről, a hazudozásodról is leszokhatnál már!
Málna
@Ludmilla: Most mégis elmenekültél. De nem számít, hozzászoktam már itt - na meg a tereléshez is. Semmi újat nem nyújtottál, hidd el...:-)
Ludmilla
@Málna: látod,már csak kötözködsz.. te sem nagyon vagy képes a megújulásra
Málna
@szegfue: 12:45 Komolyan mondom, egy pillanatra az élettől is elmegy a kedvem titeket olvasva. De csak egy pillanatra...Hogy tudtok ennyire negatívak lenni? Hogy tudtok így élni? Hogy tudjátok megoldani a saját problémáitokat?
Málna
@Ludmilla: Nem én kötözködöm, te tereltél és vádaskodtál, miután hülyeséget írtál és nem válaszoltál egyenesen a kérdésemre. Nálam ez nem jön be...
Ludmilla
menthetetlen vagy... Olvasd el a vérsavó tolvaj férjének cikkét... lenyugszol egykettőre :-)
Ludmilla
@Málna: kedves Málna!Arról mi a véleményed,hogy Tompika 24 éves unokaöccse lett a párizsi nagykövet?Végzettség nulla,gyakorlat nulla.. Vagy erről nincs vélemény?
szegfue
@Málna: tegnap 20:03 Te tényleg nem vagy 100-as!! Nem "csak ugy" vagyok "negativ", hanem tapasztaltam az online oktatás árnyoldalait a gyerekeim családjánál. Pl. az egyik unokámnak egy földrajz óránál más felületre kellett bejelentkeznie, mint a történelem óránál... gyakorlatilag a szülei kinlódtak azzal, hogy kapcsolódni tudjon a gyerek az oktatáshoz... aztán szakadozott az internet és kezdték előről. A most induló tanévben pedig már 2 kicsi gyereket kell segiteni...na persze a kisebbet még meg kell tanitani egyáltalán a számitógép kezelésére is, sőt előtte venni kell még egy számitógépet. Szóval azért, mert Neked már nincs kiskoru gyereked, azért ez még gond lehet és nem csupán egy "negativ" hozzáállás. Bár, a hozzászólásaidat olvasva -- ahogy felénk mondják -- az egyik kezedet a seggedbe dugod, a másikkal viszont ezt is megoldod.) Nyilván ez Nálad "bejön"!
csak úgy....
@Málna: te egy ritka ótvaros némber!-szerintem még élvezed is..
csak úgy....
na de ha a miniszterelnök efftárs,csak hülyegyerekeket szeretne,akik hittanból és fociból jók...,mert miért ne,hiszen ott a 2/3-ad...
Málna
@Ludmilla: Az attaséra gondolsz?:-) Szívesen elmondom, amint válaszoltál az előző kérdésemre.:-)
Málna
@szegfue: Én mindent igyekszem megoldani. Felétek ez lehet, hogy ciki, én viszont büszke vagyok rá. Azért őszintén remélem, hogy a gyerekeidre nem ragasztottad rá a szemléletedet, és ők már a probléma megoldására koncentrálnak - nyafogás helyett.
Málna
@csak úgy...: Nehéz volt kitalálni, hogy élvezem, miután többször elmondtam már...Olyan okos vagy!:-)
ómió
@fideszes gyökér: Mid fáj, bolsiék fajmintája!? Csak nem az agyad helyét támadja a bolsi ráhazudhatnék-kór!?
Dr. Proktor
Nejemet is hívják vissza erősen, de a versenyszférában most 750 körül hoz haza - tisztán...
szegfue
@Málna: 9:07 Jaj, Te szerencsétlen hülye! Az, hogy "igyekszel megoldani... a nyafogás helyett" nem egyenlő azzal, hogy az egyik szülőnek ki kell maradnia a munkából, u.akkor gépet kell vennie és felváltva segiteni egész nap a 2 kisiskolás gyerekének!! Mivel -- ahogy az itteni irásaidból kiderült -- nincs férjed, sőt nagykoru az egyetlen lányod is, baromi nehéz Neked mindezt elképzelni. Azért kiváncsi lennék, hogy férj nélkül, a kisiskolás lányoddal ezt hogy oldottad volna meg?!
Málna
@szegfue: Erre valók a nagyszülők, esetleg barátok, iskolatársak. Találjátok ki, hogy hogy tudjátok megoldani. Vagy nyafogjatok tovább...Nekem mindegy. De a szerencsétlen most sem én vagyok, minden jel szerint...:-)
Nessy
@Málna:Remek ötleteid vannak, "találjátok ki, hogyan oldjátok meg!" Ez soha nem jutott volna eszünkbe!
Málna
@Nessy: Szerintem hasznos tanácsot adtam. Vagy szerinted panaszkodás helyett nem a megoldásra kellene koncentrálni? Hülye kérdés volt, tudom...:-)
Én nem tudok nekik többet segíteni, a konkrét helyzetüket ők tudják.
Ludmilla
@Málna: minden kérdésre válaszoltam,ha gondjaid vannak a szövegértéssel,fordulj szakemberhez.De nem ragaszkodom a válaszodhoz,egyszerűen nem vagyok rá kíváncsi :-)
Málna
@Ludmilla: Nincs gondom a szövegértéssel, ezt már megbeszéltük. Neked ciki ez magyartanárként...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.