Elterjedt a fideszesek körében, hogy Svájcban börtön jár a túlfűtött otthonokért, pedig csak vészhelyzetre készítenek forgatókönyvet – számolt be róla a Lakmusz.

Felköptek és aláálltak a Fideszes propagandisták: Bayer, Bohár és Rétvári is csúnya öngólt lőttek

Működnek a szankciók! Svájcban börtön jár azért, ha valaki 19 foknál melegebbre fűt be otthon. Micsoda demokrácia…

- írta ki 47 ezer követőt számláló Facebook-oldalára Bohár Dániel, a kormánypárti Megafon-központ egyik véleményvezére.

Az előttünk álló télen Magyarországon az állami intézményekben legfeljebb 18 fok lehet. Mi ez ahhoz képest, hogy Svájcban, a világ egyik leggazdagabb országában egyenesen börtönnel fenyegetik azokat, akik 19 foknál melegebbre fűtik, na nem az állami intézményeket, nem, a saját házukat, vagy a saját lakásukat

- magyarázta néhány nappal később Bayer Zsolt fideszes publicista frissen indult vlogjában.

Legújabban pedig Rétvári Bence miniszterhelyettes, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára osztotta meg Facebook-oldalának 61 ezer fős közönségével ugyanezt az üzenetet.

A Lakmusz szerint ezek az állítások nem fedik a valóságot, Svájcban nincs érvényben semmilyen törvényi korlátozás arra vonatkozóan, hány fokra fűtheti fel otthonait a lakosság.

Zajlik viszont a felkészülés arra a helyzetre, ha az elhúzódó orosz-ukrán háború és az orosz gáz importjának leállása miatt a fűtési szezonban súlyos gázhiány lépne fel az országban.

Egy ilyen krízis kezelésére állt elő javaslatcsomaggal augusztus 31-én a svájci Szövetségi Gazdasági, Oktatási és Kutatási Minisztérium, és jelentették be, hogy társadalmi egyeztetést kezdenek róla az érintettekkel.

A tervezet értelmében súlyos gázhiány esetén az állam más lépések mellett valóban kötelezhetné a fogyasztókat, hogy spóroljanak a gázzal, és

a gázfűtésű épületeket maximum 19 fokra fűtsék,

a melegvizet lefeljebb 60 fokig melegítsék,

hősugárzókat és a meleg levegős sátrakat ne működtessenek,

szaunákat és uszodákat ne fűtsenek.

A kormány szerint ezekre az alapvetően “kényelmi megvonásokra” azért lehet szükség, hogy “alapvető fontosságú áruk és szolgáltatások” súlyos gázhiány esetén is biztosítottak legyenek.

A háztartások hőmérsékletkorlátozása pedig csak az utolsó lépés lenne a kríziskezelésben. Mielőtt az állam a háztartási termosztátokhoz nyúlna, előbb önkéntes alapon kérné a lakosságot a gázzal való spórolásra, kötelezné a kettős tüzelésű fűtési rendszerek használóit, hogy a gázról másik energiahordozóra álljanak át, leállítaná a középületek és uszodák gázzal fűtését, és csak akkor következne a háztartások szabályozása, ha a fenti lépések nem bizonyulnak hatékonynak. 

A tervezetet bejelentő Guy Parmelin gazdasági miniszter ugyanakkor elmondta, a szövetségi kormány nem erővel szeretné átverni a korlátozásokat:

bízik a lakosság együttműködésében.

A Blick azonban szeptember 6-án külön cikkben foglalkozott a “fűtési szabálysértőket fenyegető” börtönbüntetéssel. Ezt kapta fel másnap a magyar sajtó.

A legszebb romok Nagyvázsony körül, varázslatos túrát mutatunk, nézz bele te is a videóba!

A hír szemléje felbukkant az Origo, a Mandiner, a 24.hu, a szlovákiai magyar ma7.sk, az Index, a Szeretlek Magyarország és a Ripost oldalain is, de több esetben csak a cikkek szövegéből derült ki, hogy nem érvényben lévő szabályról hanem a legrosszabb esetben bekövetkező forgatókönyvről van szó a Svájcban is kockázatot jelentő gázhiány kezelésére.

Forrás: Lakmusz

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ezek abból élnek, hogy másokról hazudoznak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ezek abból élnek, hogy másokról hazudoznak.
117
Öld meg mind, Isten majd szétválogatja.
Nessy
Ez aztán a tényeken alapuló hírközlés, fidesz módra! Nálunk mennyi lehet az előirt max. hőfok az állami intézményekbe? 18 fok! Uraim! Hazudni csak szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes! Vagy előtte hazudják le a csillagokat az égről ! Önöknek az sem lenne probléma!
VASTAGBŐR
Hölgyeim és Uraim. Az okleveles *****ók oklevél nélkül. Vagy éppenséggel vele ... úgy mint kupak lala vagy nem.
Életükben nem dolgoztak ezek az emberek, de az észt kurva jól osszák. A könyvet is lehet helyette írták ... a kis bohár patkányról meg inkább ne is beszéljünk. Ezeket az agyonvégzett embereket kupak lala története után nem találni valami hitelesnek ... ki tudja milyen emberek bújnak meg ebbe a fidesznek nevezett kupacba lol

Pénzért kapni érettségit is ezt meg mutatta sümegi példa.
percsi
Hazudoznak, csak hogy eltereljék a figyelmet a szegénységünkről, gyalázatukról.
Ez a nyugat, bezzeg mi...
Hanyatló Németország, minimálbért-nyugdíjat (4700 Ft/óra), családipótlékot emelt, hogy könnyebben áttudják vészelni a telet. Svájcban 7728 Ft/óra, havi 1,4 millió Ft.
Ezt nem kürtölik szét, bayer és trsai nem káromkodnak emiatt!
Vitya áramot és gázdíjat emelt, de azt bőségesen!
A sok debil meg benyalja és örül neki, hogy az Eu-ban sokkal rosszabb a helyzet, ezért boldogan fizeti a közpénzen vásárolt és vastagon megemelt gázárat és az 1000 Ft-s kenyeret.
Ismét át lettünk qrva!
Engem az érdekel, ami itthon történik, attól nem fogok melegedni, hogy Svájcban milyen szigorítások vannak.
De ne más országgal, ne a gazdag országokkal foglalkozzanak!
Jó lenne már tudni, hogy lesz vagy nem lesz gáz télen! Ha lesz, mennyire fog fájni nekünk! Sajnos a vityabanda szava nem biztosíték!
Zsóti, azt kürtöld szét, hogy
"Rég nem látott zuhanásban a gázárak, de magyar referenciaszint még magas"
"A magyar gázárak töredékéért fűthetnek a csehek télen"
"A gázért és az áramért is Európa egyik legmagasabb árát fizethetik a magyarok"
tomsawyer - régről
És mindenki más is felköphet és aláállhat, aki elnézte ezt a gazemberséget 10 évig és most is elnézi. Nyugodtam köpködhet felfelé. Nem a fideszes újságírók voltak ugyanis azok, akik ezt művelték, éppen ellenkezőleg. Közöttük volt egyedül olyan, akiben emberség volt.
Béla333
A hülyemagyar maffiahívőket nem érdekli, ha kiderül, hogy hazudnak neki/nekünk.
Őket jólesően borzasztja el a hazugság is: Svájcban börtön jár...stb.
Hogy ez hazugság?! Na és?
Gazella
Ezek a ganyé túrö vakhithű megmondó emberek alapból nem tudnak sem németúl sem angolul.. valamit hallanak és olvasnK azt a hithű birkáknak harsogják!!! Ez az igazi propagansa fidesz módra!
Valójában tudják, hogy mit mond kúlfóld de saját bázisnak megmagyarázzák a hazugságot!!
A média 95% a fidesz kézben van. Erről ennyit.
Aki meg beveszi ezt a sok fideszes propagandát az megérdemli, hogy megfagyjon és éhezzen.
jesz
a szépségpötty ott van a képen, hogy nem csak ez a három nagyon túlfiizetett álhírkészítő késztette hüledezésre azokat, akiknél be vannak kötve, hanem több rádióadó is ledta a hírt...
Nos ennyi helyen már nem hazudhatnak, (gondoltam) és simán beszoptam én is a hírt.

Szar lehet svájcban élni

:-)
simmering73
Nálunk már most állnak le a fürdők, pedig van orosz gáz dosztig. Na ez a gáz.
balos
Szeretném megjegyezni,hogy át fogok állni a magán gáz kitermelésre!Megfúróm az utcai vezetéket és így ingyen energia tulajdonos leszek!Afrikában ez már mindennapos!Ott is a vezetés a Bűnös,hogy sokan állnak át az energia hordozók ilyen "gazdaságos" beszerzésére!
ómió
Mert, ugye, "vészhelyzetben", azért, a túlfűtött szobáért már igazán "demokratikusan" jár majd a böri!
Aki Én
@ómió: Nem olvastad el?
Vagy ennyire agyhalott vagy?

Nálunk tudod miért jár ,,böri"? Ha a világon mindenhol engedélyezett olcsó napelem panelt felszereled az erkélyedre.
ómió
@Aki Én: Eszerint te nem olvastad el, bolsiék vezérgyagyása! Inkább, láthatóan az agyhalott egódat hazudnád másra. Svájcban a "vészhelyzeti forgatókönyv" szerintiek alapján járna a böri, éspedig a "túlfűtésért"! Annyi eszed nincs már, mint a kóbor kanárinak!
Aki Én
@ómió: ,, ezek az állítások nem fedik a valóságot, Svájcban nincs érvényben semmilyen törvényi korlátozás arra vonatkozóan, hány fokra fűtheti fel otthonait a lakosság."

Szóval ne hazudozzatok testületileg!!!
ómió
@Aki Én: És mondta gyagyaságodnak valaki, hogy mi van, vagy mi nincs érvényben? Készült egy ilyen "tervezet", még, ha az idióta bolsi fajtád lehazudná is!
Aki Én
@ómió: ...de nem bebörtönzési tervezet, te agyhalott!!!

,,A háztartások hőmérsékletkorlátozása pedig csak az utolsó lépés lenne a kríziskezelésben. Mielőtt az állam a háztartási termosztátokhoz nyúlna, előbb önkéntes alapon kérné a lakosságot a gázzal való spórolásra, kötelezné a kettős tüzelésű fűtési rendszerek használóit, hogy a gázról másik energiahordozóra álljanak át, leállítaná a középületek és uszodák gázzal fűtését, és csak akkor következne a háztartások szabályozása, ha a fenti lépések nem bizonyulnak hatékonynak.

A tervezetet bejelentő Guy Parmelin gazdasági miniszter ugyanakkor elmondta, a szövetségi kormány nem erővel szeretné átverni a korlátozásokat:

bízik a lakosság együttműködésében."
ómió
@Aki Én: Szóval, a legvégső esetben bekövetkező börit már sikerrel kihazudtátok a "tervezetből", bolsiék fajkreténje!? És "jutalmat" még nem hazudtatok be a helyére?
Aki Én
@ómió: ...azért nem semmi a felfogásod.
Sámannus
No akkor kezdjük az elején szófoschókáim. Egy éve a csüngőhasú el kezdett költekezni a gazdaság rovására.
Ti pedig más előrelátásán akartok cirkuszt emlegetni, pedig inkább ti vagytok nagy szarban, ha kemény lesz a tél. Putyinkátok hamarosan zúgva száll mint a győzelmi zászló a bús pichába a történelem szemétdombjára, veletek együtt.
csipetke
Ugyanmár! Ettől a három seggarctól valaki azt várja, hogy úgy mondjanak vééleményt valamiről,hogy előtte tájékozódtak az igazságról? Ezeket leginkább azért fizetik,hogy hazudjanak. Másrészt a fidesznél nem feltétel az észbeli képesség,sőt inkább hátrány. Elég,ha szajkózni tudják azt, amit a gazdájuk parancsba kiad
leszholnapis
patkányok megint cumi??ott felkészülnek , itt meg egy nap alatt határozatot hoznak
amortizáltok
na és Társadalmi egyeztetést terveznek itt meg kiosztaná pintér parancsba hát otthon tegye meg a tokás palkovics is mert 1,5-5 millás haviból nekik telik, a többi meg szerintük már nem fontos, ezért kéne leváltani ezt az önös érdeki csip csup kiscserkész nagy kommunista multas bagázst.
telegdilaci
@fideszes gyökér: Éppen ez a baj hogy Magyarország egy következmények nélküli Ország lehet lopni csalni hazudni semmiért nincs büntetés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.