Öt tanárt rúgtak ki pénteken a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, mert részt vettek korábban polgári engedetlenségi akcióban. A Partizán rendhagyó adásában ketten is megszólaltak a "renitensek" közül. 

Megszólaltak a kirúgott tanárok: a hatalom fenyegetőzik

Palya Tamás osztályfőnökként és matektanárként dolgozott az iskolában, 30 éve tanít. Nehéz felfogni, ami történt, de lélekben készültek rá a fenyegetések után, mondta. De megérte, látva a tüntetésen összegyűlt tömeget és a beszédet, ami az egyik diákja mondott, tette hozzá.

Amikor beleállt a tiltakozásba, azt mondták neki a diákjai, hogy vigyázzon, mert mi lesz velük, ha kirúgják, hiszen érettségire készülnek. Erre ő válaszolta, hogy:

„Néha azt kell mondani, hogy elég, és fejjel kell menni a falnak, mert az nem sztrájk, hogy közben órákat kell tartaniuk. ”

Palya Tamás azt is elmondta, a diákok a Kölcseyben szaktanárok nélkül maradtak: őt úgy rúgták ki, hogy egyszerre osztályfőnöke és matematikatanára végzős osztályának, nem tudja, hogy velük mi lesz.

Törley Katalin egyben a Tanítanék Mozgalom képviselője is, akit vélhetően még csak azért nem mentettek fel állásából, mert nem tartózkodott az épületben, amikor behívták felettesei.

A tanárnő arról beszélt, hogy a hatalomnak azért kellett most olyan radikális eszközhöz nyúlnia, mint a leghangosabban tiltakozó tanárok kirúgása, mert a tanárhiányból egyre többen értették meg, hogy amikor arról beszélnek, hogy a tanárok nem tudnak dolgozni, mert nem tudják a számláikat fizetni, akkor nem hazudnak. Így oda kellett csapniuk, hogy a többi tanár már ne vállalja a hasonló akciókat, hiszen látják: valóban a munkájukat kockáztatják.

Törley szerint azonban rendkívül fontos, hogy most ne hagyják abba a tiltakozásokat.

Mindkét kirúgott tanár kész perre menni, ugyanis szerintük nem volt arányos a polgári engedetlenségre adott tankerületi válasz, vagyis a kirúgásuk.

Törley Katalin autoriternek és diktatórikusnak nevezte a jelenlegi hatalmat, de szerinte az is probléma, hogy nem alakult ki egy szolidáris és kritikus tömeg, ami kikényszerítette volna az oktatás rendbetételét. Azt mondta, hogy a tanárok felelőssége is, hogy nem tudták meggyőzni a szülőket, hogy amikor felszólalnak, akkor az ő érdeküket is képviselik. Talán most már egyre többen értik ezt, és egyre többen szólalnak fel a problémák miatt. Szerinte a hatalom emiatt nyúlt ilyen erős eszközhöz most. A kirúgásokról azt mondta: „Ez fenyegetés a többi tanár felé.”

 

Forrás: telex.hu

115 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Apfelbaum
Elméletileg a tanárok magasabb intelligenciával rendelkező emberek mint az átlag...
Évek óta nem tudják kitalálni, hogy milyen módon és formában tudnak érvényt szerezni a köveléseikre,bejelentik ,hogy 3 hét múlva sztrájk lesz,addig a Geci és csapata felkészül,fenyeget és szankciókat vezet be akár törvényt is alkot...az egész kibaxott tanári csapatnak abba kell hagyni a munkát,félre tenni az oktatás szeretetét,a gyerekek iránta elkötelezettség stb ...addig nem veszik fel a melót ameddig nem látják papíron,hogy mennyivel több fizetést kapnak holnaptól és milyen körülményeket biztosít hozzá a kormány.
Ennyi az egész,de amúgy elég ha a főváros bejátsza ezt,a vidék követni fogja és még a Holdról is látni fogják
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Apfelbaum
Elméletileg a tanárok magasabb intelligenciával rendelkező emberek mint az átlag...
Évek óta nem tudják kitalálni, hogy milyen módon és formában tudnak érvényt szerezni a köveléseikre,bejelentik ,hogy 3 hét múlva sztrájk lesz,addig a Geci és csapata felkészül,fenyeget és szankciókat vezet be akár törvényt is alkot...az egész kibaxott tanári csapatnak abba kell hagyni a munkát,félre tenni az oktatás szeretetét,a gyerekek iránta elkötelezettség stb ...addig nem veszik fel a melót ameddig nem látják papíron,hogy mennyivel több fizetést kapnak holnaptól és milyen körülményeket biztosít hozzá a kormány.
Ennyi az egész,de amúgy elég ha a főváros bejátsza ezt,a vidék követni fogja és még a Holdról is látni fogják
division
@Apfelbaum: Ezt mondom már én is jó ideje, de félnek, féltik az állásukat, és ezért képtelenek a teljes összefogásra, pedig ha egyetlen tanár sem venné fel a munkát, megbénulna az ország, és akkor már nem lehetne kirúgással válaszolni nekik.
verőce21
Egyébként meg az egész, FreeSzfe 2.0
justhpeter
A hatalom fél... és most már van is miért. Kezd összedőlni a kleptokrata-nemzeti-keresztény rendszer. Remélem alatta maradnak.
Pálinkás Pál
@division: tévedsz,mitől bénulna le?...a tanár súlytalan, nyáron sem áll meg az élet, pedig sehol nincs tanítás..amiről te beszélsz az igaz lenne ha pl az árúszállítók,..tömegközlekedés, vagy pl az erőművek dolgozói állnának le...vagy az elégedetlen rendőrök, katonák, stb, végre nem csicskulnának...hanem kezükbe vennék a megoldást..
balos
@Pálinkás Pál: Egyetlen egy hóholyó is eltud indítani egy lavinát,csak ahhoz kell az "akarat"!
balos
@Pálinkás Pál: Nem tettem idéző jelbe! Bocsi!
Havanagi
@Apfelbaum: És a szülőknek,nagyszülőknek, de az egész társadalomnak a szolidaritására lenne szükség mindehhez, egyszer és mindenkorra véget kell vetni ennek a mocsoknak ,amiben élünk.De behal minden kezdeményezés,mindenki be van szarva,nem mer sehova oda állni,csak a kormány seggét nyalja,vagy lapit.Ez a nagy magyar jellem??!!Ez a nagy magyar SZÉGYEN!!!
Németh István
A kirugottakat, mindeféle iskolai , tanintézeti tevékenységtől örökre el kell tíltani alapvető emberi alkalmatlanságuk végett! (nem a szaktanári mivoltjuk szerint, és alapján, hanem a tanintézetbe bevitt politikai ráhatásaik végett váltak alkalmatlanná!!!)
Ezt jegyezze meg a dk. az mszp. de egyáltalán a balliberális vezér-köcsögség! És mindazon un. szimpátia állásfoglalók akik a kirúgottak mellett állnak egyértelműen a nemzet tisztességes oktatási rendjének gátló tényezői - akár hazaárulók is! és rohadjanak meg!
Németh István
Ez a képen lévő lepcsiszájú hölgy a rosszindulattól a betegesen álkommunista, és/de nem is magyar kormányellenességéről tesz tanú bizonyságot! undorító alak!
ómió
Viszont érthető, hogy efftársilag a törvénysértés mindig nehezen (vagy egyáltalán nem) értelmezhető!
Nessy
Sokkal olcsóbb az ellenőrzés, szankcionálás, fenyegetőzés, mint a béremelés! Ehhez jó partnere Orbánnak Pintér!Különben is a lebutított, félelembe tartott emberek Orbán hűséges hivei, meg akinek az érdekei úgy kívánják, mind a 2 millióan!
Németh István
@Shikari: Nagyon igazat kell adnom és mintaszerű finom, érthető a fogalmazásod KIVÁLÓ Gratulálok! és KÖSZÖNÖM!!!
Az olyan tetvek sajnos mint >> @m73: és a hasonló aljadéknak mint > @Nessy: a szülei is hülyék lehettek, mer valami hülye iskolába íratták be őket! A fejlődésük iránya > minusz 35-45 év közé tehető!
Málna
@division: Féltik az állásukat? Azt az állást, amelynek béréből még a számlájukat sem tudják fizetni? Miféle élhetetlen emberek ezek?
Baker
@ómió: A Cidesz törvényesítette az aljasságait. A Munka Törvénykönyvet kiherélték, ma egy sms-ben kirúghatnak szinte àrkit. A g3c! a 2/3-dal nem él, hanem visszaél :(
Málna
@Havanagi: Milyen szolidaritásra van szükség? Saját magukért nem bírnak kiállni. Néha páran tüntikéznek kicsit, és ennyi. Nevetségesek.
Havanagi
A tüntetéseken kellene hozzájuk csatlakozni és kiállni mellettük,mert zombi táradalom lesz hamarosan az ország,kb ennyi szürkeállomány kapacitással.Nagyon is ki tudnak magukért állni ,már számtalanszor megmutatták,de ha nincs civil támogatás -márpedig a birkáktól hiába is várják-persze hogy elhal minden.Neked mindent meg kell magyarázni? Fárasztó vagy,ezektől az "értelmes" kommentektől kímélj meg és ne szólj hozzá a beírásaimhoz,mert nem kapsz választ,ez az utolsó volt!!!
division
@Málna: Nejem a pótlékokkal együtt kap közel 400 ezret kézhez, nem csak a pénzről van itt szó, kár hogy nem vagy képes felfogni, persze ezzel nem vagy egyedül.
division
@Németh István: Undorító egy ember vagy te. Jól megfizetnek ezekért a kommentekért? Akkor húzzál bele, mert lassan itt a tél...
Németh István
@Apfelbaum: az intelligenciára születni kell! A mesterséges intelligencia olyan mint amikor mi úszunk a halak meg röhögnek! Aljas szemetek - tisztelet a kivételnek - rendesen kaptak bért, az átlagot meghaladó szinten n vannak! Majd ha jut több biztos , hogy nem lesznek elfelejtve a jelenlegi kormány nem a gyurcsány-bajnai módi amelyik elvesz te főbarom a többiekkel együtt!! @division: > ki önmaga nevét szégyellve írogat baromságot, JA ÉS > szemtelenkedsz > gondolom telezabáltad magad gyurcsány-dobrev szarral, hogy ömlik belőled a bűz!
@Baker: @Havanagi: @m73: szót nem érdemeltek annyira alávaló barmok vagytok!
amortizáltok
itt már a szar ne fenyegetözzőn huzzon a trágyatelepre
amortizáltok
ne is álljatok meg mert akkor mindennek vége !!! ez a rendszer megérett igy vagy úgy a szeméttelepre nem szabad még levegőt sem hagyni nekik 1 napot sem 13 év gyalázatát türtük ne tovább
Németh István
@amortizáltok: Olvasd el a Putyin ünnepi beszédét, amelyet a négy terület föderatív csatlakozása alkalmával mondott!
Innentől kezdve meg nagyon húzz el az ajánlott trágya telepedre - nagyon odavaló vagy és nyilván jól is érzed magad, ezért ajánlgatod!
amortizáltok
@Németh István: mert ott foglak találni oké mily gáláns ajánlat
amortizáltok
@Németh István: amit te a szeméttelepen szedtél fel EZÉRT trágárkodol mindenkivel kultura nye dobre?
Málna
@division: Ha nem csak a pénzről van szó, akkor miért erről beszélnek mindig? Tudom, mennyit keres a nejed, már milliószor elmondtad.
division
@Németh István: Én nem függök és nem is függtem soha egyetlen párttól sem a rendszerváltás óta, te nagyon el vagy tévedve. Egészen a mostani választásokig a Fidesz tábort erősítettem, mert az elveim mellettük szóltak, de egyszer minden értelmes embernél betelik a pohár. Amúgy meg annyira bírom az olyan primitív embereket mint te, miszerint akinek kritikája van a jelenlegi kormány felé, az csakis Gyurcsány imádó lehet. Hihetetlen mekkora sötétség van egyesek fejében, de ezért is tart ott az ország ahol, és ezért fognak a magad fajták is éhen halni vagy halálra fagyni, hiszen egyszer majd nem fogtok pénzt kapni ti sem a kommentekért:-) Azért az is egy önkritika részedről, hogy másokat nevezel itt baromnak meg alpárinak, amikor főleg te sértegetsz általában mindenkit. Ja igen, mert a te neved biztosan valódi:-))))
division
@Málna: Hogy miért? Mert legalább 800 ezernek kellene lennie, a sok hülye szülő hülye gyerekeit tanítani minimum ennyiért lenne csak szabad. Mondjuk nyilván a pénzről szól főleg azért, hiszen elképesztő, hogy már egy takarító is többet keres lassan mint egy pályakezdő, és azt se felejtsd el, hogy nejem PED II - vel, MESTER PEDAGÓGUS vizsgával. nyelvi és vezető pótlékkal kapja azt a közel 400 ezret, plusz 3 diplomával, több mint 30 év munkaviszony után. Mindezek nélkül jó ha 260 ezret kapna kézhez, persze nektek ez rendben is lenne. Tudom, keressen mindenki más munkát, aki nem keres jelenleg annyit mint kellene, nehogy megismételd Orbán apánkat. Szerencsére itt vagyok én, aki még odadob egy hét számjegyű összeget havonta a 400 ezer mellé, csak tudod nem lehet mindenki igazgató, feltaláló, kutató, professzor, zseni, vállalkozó, stb.
Németh István
@division: @m73: @amortizáltok: @Apfelbaum: Ti alapvetően rendszer, kormány ellenes, a dobrevféle bumburnyák kommunista zsidó csőcselék követői és szószólói vagytok! Ennyi!
semmiféle tisztesség, kötelezettség és kötelesség tudás, lojalitás és elhivatottság nálatok nem létezik! >> az a megjegyzés, hogy aki nem a kormány adott vezetési vonalával és tevékenységével nem ért egyet az ""Egyértelműen gyurcsányista"" >> nos az a homályos szemű részeges, behugyozós hülye képvisel egy ma működési hiedelemben szenvedő balliberális kommunista, fasiszta oldalt! Elfajzott leninista kommunista csökevények! Nos ezen hangadókra nincs szükség - különben ha lenin felébredne zokogva szaladna vissza a koporsójába!! Más értelmes párt nincs a láthatáron sem, viszont van; buzik, pártja, kurva-pecérek pártja, lenyúlom a nődet pártja, lopósok - tolvajok szövetsége, és hazaárulók csoportja működik! Miről beszéltek >> ezekhez szóljak emberül, esetleg a bürbül szavú rózsák nyelvén? ezekhez a nímandokhoz, a nemzetnek kártékony állataihoz!??? tessen mán mondani???
ómió
@Baker: Itt aljasságokat max. a tetvesbolsi bandátok törvényesíthetett, sőt, élt is velük a teljes "kormányzása" alatt! Ezért hazudnád ezt most másokra? Nem mondom, "efftársi"!
Málna
@division: De tényleg: miért is nem keres másik munkát a nejed? Esetleg kényelmes itt neki és nem kell annyit dolgoznia, stresszelnie, mint ott, ahol dupla ennyit keresne? És miért nem tüntet?
amortizáltok
@Németh István: az agyad csak idáig terjedő, hogy átpasszolod a tőbbit kormány ellenessé és itélkezel anyádat hová sorolod amikor jól képenvert ugy 14 évesen? ja még nem irja elő a fidesz törvény ( egyenjőre ) hogy egy majmot kell vagy köll isteniteni. Ez egyenlőre szabad választás eredménye Aki a másikkal FIDESZETEKKEL ) nem ért egyet 99 féle mocskolódó jelzőkkel van illetve ? és ez nektek NAGYON tetszik hát gondolkodárra szervetek van de a farkatokat használjátok mert az a sikk az agykéreg már bemohásodott? lopás csalás hazudozás mutyi harácsolás unios pénzek ? EZEK nem kitalációk Általatok produkált meztelen valóság de a másikra kenve csillogtok vele MÁR NEM SOKÁIG
Németh István
@amortizáltok: te tényleg egy a le@amortizáltok: csökevénye vagy! A hülyeség az természetes, a többit már tudod!
De ha már a tanárokról, pontosabban a pénzkövetelésükről, meg a diákok feltüzeléséről van szó (ugye tudod, te ökörláda? nem kell részleteznem) Elmondom neked, de jól figyelj >> hogy a tetves ellenzéki csőcselék; a soros által anyagilag támogatott, milliárdos ganaj dobrev-gyurcsány által ösztönzött belső ellenzéken, így a zsidó klikken a szakszervezeten keresztül keveri a szart! te is ezek közé tartozol! Na így már kerek???
Németh István
Ja! lehet,hogy már mondtam - bár senkit soha nem ítélek meg a született külseje, faja miatt - de ezt a női hölgyet kapásból egy unszimpatikus, nyálas, lepcses-szájú jellemtelen, utolsó nímandnak tartom sugárzik belőle a rosszindulat! Nagyon jó és jellemző képet sikerült a médiának feltenni!
division
@Málna: Kezdesz pont annyira sötét lenni, mint Németh István barátod, ami nem nagy dicsőség:-) Inkább ne tedd. Nyilván jobb az a hatalomnak, ha kevesebb a pedagógus, nem jó az, ha okos emberek veszik őket körül, akik még meglátják mit művelnek mostanság.
division
@Németh István: Ne haragudj, de te engem inkább ne minősíts, mert még arra is méltatlan vagy, hogy emberi hangon szóljon hozzád az ember.
Németh István
@division: te kis butuska és a valósságtól megsértődő nagy barom senki nem mondta, hogy kevesebb pedagógus kell, de az biztos, hogy tevékenységében elhivatott és tisztességes, mi több képzeld tanítani is tudó (mert ez a mesterségük) tanárok kellenek! Nem olyanok akik követelnek és lázítanak a politikai fuvallatok alapján! A nemzet fiataljait és az adott korosztályokat a tudásra és nem a politikai gazemberségekre tanítják!
Én nem haragszom, csak nagyon - igazad van - le kell hogy minősítselek,mert józan meglett emberként minimum a gondolkozást várnám el én és hiszem a TÁRSADALOM is tőled! De ehhez még idő kell, idővel te is felfogsz zárkózni és észre veszed, hogy merre van az előre! A @Málna; téged nem bántott, sértett, csak valósságot szólt, illenék nem vegzálni!
Málna
@Havanagi: Ennyire azért ne félj tőlem, nem eszlek meg...Azon a tüntetésen kellene kiállni értük, amin ők maguk sem vesznek részt?
Málna
@division: Nem a kérdésemre válaszoltál...Vajon miért?:-)
Németh István
Sajnos az egymás mellett elbeszélés és a véleményezései becse személyeinknek lehetnek sértők!
A kiinduló pont a véleményekbe épített minősítés! Ez elkerülhető lehetne ha észérvek kerülnének felszínre és nem lenne a másikunk lehülyézve, ha más véleményen van! na most ez egy a @havanagi (ha van agya neki rövidítéseként) vagy a @division harcostárs megbízhatatlansága nem méltányolható! ugyan is >> ez a tanári dk.-ás (soros támogatott) szervezésű tüntetés pont olyan; mint az Orbán Viktorunk üzekedése az EU. nagyon aljas, szemét, mocskos diktatórikus és az Eu. nemzetek ellehetetlenítésével szembeni >>> VEZETŐI HOZZÁ ÁLLÁSSAL!!! >> A különbség CSAK annyi, hogy az egyik egy a regnáló kormány és a nép elleni lázítás; a másik jogos tagállami követelés!
division
@Németh István: Jobban tennéd, ha nem akarnál kioktatni éppen engem, halvány lila gőzöd nincs sem arról mit csinálok, sem hogy hogyan élek, és még sorolhatnám, bár ha olvastál fentebb, akkor a havi hét számjegyű keresetem csak árulkodhat valamiről. Nem vagyunk egy súlycsoportban, és szerintem te vagy Málna is, túl egyszerre kavartok itt. Igaz@Málna: ?
Málna
@division: Ugye tudod, hogy szánalmas a terelésed?
Németh István
@division: mondtam és folyton mondom embernek születni csodás dolog, aztán az már elég nehéz, hogy ember is lesz-e belőlünk! Ez a törődés, küzdelem sok összetevőjének az eredményeket alkotó ténykedésén múlik!, stb. Emberi folyamat > "Ember küzdj és bízva bízzál"! Na most ezen közben az élet területének sajátosságai érdekesen alakulnak! Az esetedben is nyilván, ha két számjegyű alapon vagy jegyezve, annak oka van! Ez valamit; vagy valósan, vagy hamisan, de kifejez! ÉS az egészben az a röhej, hogy ezt csak és KIZÁRÓLAG TE tudod, hogy miért! ?? Vélelmezem a megoldás is a TE SZEMÉLYES hozzáállásod függvénye >> ÉS ezért haragudni a világra teljesen felesleges! Márpedig a látszat ez > olyanokkal tartasz akiknek a hasznára lehet a hozzáállásod, ám saját magad ellenségévé teszed talán a barátodat is!
division
@Németh István: Hét számjegy barátom, hét, nem kettő. Az több millió havonta. Olvasni azért illett volna megtanulnod, elég jó tanárok voltak régen is, csak akadtak akkoriban is buta diákok...
division
@Málna: Ugye tudod, hogy szánalmas az amit itt művelsz?
karma1
@Shikari: te nagyon beteg vagy ... kaleta, szajer, mind fideszes... mi koze a libsikhez? Menj vissza a kezdetekhez, ha ismered a netet
Málna
@division: Nem tudsz logikus választ adni a kérdésemre, de nem azt mondod, hogy igazam van, hanem primitív módon terelsz, személyeskedsz. Legalább maradtál volna csendben...
Aki Én
@Málna: ,,Ha nem csak a pénzről van szó, akkor miért erről beszélnek mindig?"

Másról is beszélnek. Nem figyelsz?
Attól, hogy nagy pofával, érthetetlen és alaptalan önbizalommal mondasz baromságokat, az még baromság.
Látom megint magányosan telt a hétvégéd.
Talán változtatnod kellene, hogy magányodban ne a buta kötözködés legyen az egyetlen boldogságod, ahol csak magadtól kapsz pozitív visszajelzést.
Csórikám, ez nagyon beteg.
Málna
@Aki Én: Na, megjött a papagáj is...:-)
Aki Én
@Málna: Kell valaki, aki leszarja a vállad...
ómió
@Baker: Neked csak a bolsi mesék jönnek be! Olyat én nem tudok!
Németh István
@Aki Én: @Apfelbaum: nagyon javaslom, hogy nyaljátok ki az un. tanárok, akár most szüreti fostos valagát a dobrev árnyékszék-kormányt támogató kommunista testvérszövetség a tanári szakszervezetek tagjaival együtt!
Meggyőződésem, hogy ez a tanulók agyi fejlődését fogja szolgálni, legalább jól kiröhögik magukat, élvezve, hogy most megtanulják a seggnyalás minden csínját -bínját! ÉS, HOGY KÉPZETLEN HÜLYÉK MARADHATNAK!
Aki Én
@Németh István: Mi a faszt hordasz össze megint, te elmebeteg agyhalott balfasz?
division
@Aki Én: Szerintem hagyni kell az értetleneket, bérkommentelőket a fenébe. Ki ezért, ki azért sosem fogja meglátni a valóságot. Nagy eséllyel csak egy alapdíj csomagra futja nekik, ahol az M1 - et nézik, pont mint egyik nyugdíjas ismerősöm, aki bár nem tudja hogyan fogja fizetni az élelmet, a rezsit, de most is Orbánra szavazna, mert fél a migránsoktól, na meg ugye mindenért a nyugat a hibás:-))
division
@Málna: Nyilván majd igazat fogok neked adni...A választ amúgy meg megkaptad már Aki Én - től. Mondjuk Orbán is megmondta, aki nem tudja majd fizetni a többletfogyasztást, az keressen más munkát. Ezzel tudod csak az a baj, hogy ezt olyan ember mondja, aki még angolul sem tud, ami azért ma már alap. Az a nagy helyzet, hogy ha nem lenne aki takarítson, elvigye hetente a szemetet, senki nem nyírná a füvet közterületen, stb., ellepne téged is a szemét. Amit te nem értesz abszolút az az, hogy ezek az egyébként fontos emberek (mert azok, hiszen dolgoznak), közel annyit keresnek (vagy lassan többet), mint egy 3 diplomás tanár, értelmiségi. Képes vagy ezt felfogni?
Málna
@division: Nem kaptam választ senkitől. Megint teljesen másról beszélsz. Értetted egyáltalán a kérdést?
Németh István
@division: @Aki Én: @Apfelbaum: ti így egy kötegben nyilván felesküdött prófétái vagytok a dk. árnyékszék kormánynak! Ebben az állapototokban kell, hogy értékeljem áldozatos hozzá állásotokat, mert a gazdáitok, csak hitegetnek benneteket > a szegény és hülye tanárok faszával persze a tietekével is verik a csalánt - próbálják a kibaszott hülyéik - mint ti - által a Magyarországi nyugalmat, a gazdasági fejlődést gátolni, a rendezettséget megzavarni! Miután elhíresült finom lelkületű vagyok így csak azt tudom mondani, hogy a legmélyebb dögkútba rohadjatok!
division
@Németh István: Mi köze van a DK - nak ehhez az egészhez, te elmebeteg? Veled úgy tűnik, nem lehet más hangnemet használni, fel kell venni a bunkó stílusodat. Előbb fogsz te beledögleni a jelenlegi helyzetbe mint én, ugyanis veled ellentétben én nem függök sem a Fidesztől, sem senkitől. Jobb lenne, ha azt a finom lelkületedet nem híresztelnéd, mert kétlem hogy tudod mit takar. Az ország szégyene vagy, és az a baj, hogy azt hiszed hogy okos vagy, de minden hülye ezt gondolja magáról. Nagyobb Fideszes kevés volt nálam a rendszerváltást követően, csak van aki képes a gondolkodásra, más meg csak a kenyéradója seggében érzi jól magát amíg csak él. Kíváncsi lennék azért, mit tudnál felmutatni eddigi életed munkáiból, mert én nagyon sokat, bár az is igaz, a hozzád hasonló sötét embereken nem szívesen segítenék munkalehetőséggel (sem). A Facebook bolondja után kiérdemelted a Propeller bolondja címet is.
division
@Málna: Nincs konkrét kérdésed, csak nem veszed észre. A 400 ezres pedagógus kereset ritka, és nem is sok, jó ha van egy másik lényegesen többet kereső családtag is. Nálatok van aki túlszárnyalja a képességeidet? Úgy emlékszem egyszer te is azt írtad, megkeresed a 400 ezret, és milyen elégedett vagy vele. Egy pedagógus meg legyen az 200 ezerrel? Ja, tudom, menjen el takarítani, elvégre ezért tanult.
Málna
@division: Akkor itt van újra a nem konkrét kérdése(i)m: "De tényleg: miért is nem keres másik munkát a nejed? Esetleg kényelmes itt neki és nem kell annyit dolgoznia, stresszelnie, mint ott, ahol dupla ennyit keresne? És miért nem tüntet?"
És most már van egy plusz kérdésem is: Tényleg nem érted vagy csak játszod az eszed?
Németh István
@division: az első mondatod alapján >> te tényleg ezt nem tudod felfogni? Megérteni, átlátni? Különben baszd szájba te a bunkó barom stílusodat te állat! A nemzet szégyene te buzi szuper köcsög! te csak mocskolódni tudsz, meg hülyeségeket írni, a sértegetni és alázni, abban vagy nagymester - hát kapsz még a moslék pofádra tőlem ne félj!
Emmersson71
@Málna: Létezik olyan - egy fideszes ezt nehezen érti -, hogy hivatástudat. Amikor észszerű volna felállni és jobban fizetőt keresni, de az ember marad, mert az élete az a "munka" - ettől hivatás.
Málna
@Emmersson71: De akkor miért nem tüntetnek? Mindenki, egyszerre? Amikor valaki nem tud megélni abból, amit szeret, de mégis azt csinálja - ez szimpla élhetetlenség. Nevezhetjük kényelemnek is.
Németh István
Ha netán a vegzálásokon és a személyeskedő kibaszott szemét stílusotokon túl értelmes és nem obszcén nyelvezettel írnátok tán lehetne normálisan gondolatot cserélni, ami nembaj ha eltér és akár szöges ellentettje a másiknak > de nem minősít,hanem az álláspontot akár annak alaposságát indokolja! >> Mert ugye meggyőződésem hogy a dk.. a kommunista szemetekkel áll a tanárok mindenfajta követelése mögött - amelyeket mint az oktatás-űgy óhaját akár hivatalosan javasolt intézkedésként is lehetne kérni az adott szak-szervezettől és/vagy felügyelettől, és nem feltétlenül az utcai balhékeverésnek van helye!
Csak megjegyzem,nem csak a tanárok mások, más területek dolgozóinak a bérét is igazgatni kellene! Nyilván ez a törekvés > de ugye a horn-gyurcsény-bajnai kormányok által az elvonó időszakot máról holnapra nem lehet rendbe gatyázni! Különösen nem úgy, hogy érdemtelenül és indokolatlanul egy korábbi a jelen kormány regnálása alatti már egy alkalommal adott általános tanári fizetésrendezéseket kontrázni, ismételni! NOS!!! ITT JÖN A ZAVARKELTÉS IGYEKEZETE a dk. RÉSZÉRŐL!!!
Emmersson71
@Málna: Kényelemnek talán nem..legfeljebb lustaságnak. De mondj egy réteget, amely kiáll magáért! Nem másokért, csak magáért. A magyar igen sokáig tűr.
Aztán...
division
@Németh István: @Málna: Annyira érdekes, hogy pár perccel egymás után írtok mindig, ez így már erősen felveti annak a gyanúját, hogy itt tényleg egy személyről van szó. Ellenben ha mégsem, akkor kedves Németh István, te beszélsz éppen emberi, kulturált beszélgetésről, mint lehetőség? Amikor olyanokat írsz, hogy basszam szájba magam, meg fenyegetőzöl? Egyszer találkozhatnánk személyesen, úgy elhúznál hogy a lábad nem érné a földet, ezt garantálhatom.Amióta itt vagy, szándékosan belé kötsz mindenkibe aki nem nyalja már a Fidesz hátsóját (habár észre nem veszed), csak tudod nem mindenki szorul rá arra, hogy bármelyik kormány ülepébe bújjon. Jól keresek nagyon, igen, megérdemlem a munkám miatt, igen, és akkor ez azt kell jelentse, hogy éljen a párt? Elvekről még nem hallottál?
division
@Málna: Éppen ez az, jóval többet dolgozik mint egy átlag ember, jóval stresszesebb is a munkája (gondolom te sosem voltál pedagógus), de szereti a gyerekeket, és nagyon jó ember. Ezt tanulta egész életében, ez a szakmája, szereti csinálni, menjen el takarítani? Annyira szegényes a felfogásod, hogy az már fáj.
Németh István
@division: egészen nyugodtan basszad szájba magad! Nem tiltakozom! Ha meg vagy elégedve a "jól keresek"-kel örülök, de minek lázítasz! Mondj egy csak egyetlen egy dolgot, amit a balliberális moslékok a nemzet érdekében tettek, hasonlítsd össze azzal amit az Orbán kormány tett! És még mindig nincs semmiféle párt >> csak kormány, nemzetvezetés! Ki beszél pártról? Az, hogy a kormány milyen pártokból tevődik össze ez fáj neked meg a sok szemét mosléknak? Hát nem az számít, hogy a nemzet jobban él, az hogy egyre jobb körülményeket élünk meg, hogy a nemzet, a polgárok érdekében sorra érvényesülnek azok a szociális adottságok amelyeket a balliberális vezetés alatt elvettek, megszüntettek! TE barom te a néped érdekei ellen tüsténkedsz! Miért megtudnád mondani!? miért érdekel téged, hogy a szomszéd nőjén milyen bugyingó van, amikor te sem jársz meztelen valaggal???Ezt csak azért mondom, hogy a magad dolgával foglalkozz ha már a nemzet érdeke nem érdekel!!! és ne a mások dolgával, vezetési stílusával! Ez a kormány így és hatékonyan, jól csinálja a dolgát! A másik lerongyolta a nemzetet!!! A jelenlegi VÉDI a nemzeti érdekeket, a másik kiszolgáltatná az országot a burzsoá világtörekvéseknek! ÉS KAPD BE!
A@málna; különben igen finoman és nőiesen fogalmaz, inkább sűlyedj magadba és próbálj gondolkozni, ha arra képes vagy!
Málna
@division: Tudod, vannak páran a földön, akik nem az álommunkájukat végzik, mert abból nem élnének meg. Meg vannak olyanok is, akik pont fordítva: nagyon szeretik, amit csinálnak, csak kevés a pénz. Na az utóbbiak ne nyafogjanak. Ők választottak. És amikor itt a lehetőség a változtatásra, akkor is csak a hiszti van...Szánalmas látni, hogy mennyire nem tudnak kiállni saját magukért.
division
@Málna: Te tényleg nem tudod miket beszélsz, de nem is érdekel már. Nyilván egy ember azért tanult, azért szerzett több diplomát, hogy majd menjen mosogatni külföldre... Tényleg ez a normális felfogás? Inkább ne szólj többet hozzám.
division
@Németh István: Értem egy kormány sem tett még semmit, amit elértem magamnak köszönhetem. Igen, nagyon jól élek, ahogy a családom is, bár nem tagadom, azért nem sikerült "gázszerelői" magasságokba jutnom, főleg nem 4 év alatt:-)) Szerencsére igazad van, tényleg minden rendben az oktatás terén, az egészségügyben, stb., szerencsére mindig arra költötték a pénzt, amire kellett...Ja, nem. Kész röhej már amiket itt előadsz hol Málna, hol Németh István néven:-)) Én is ezt csináltam persze éveken keresztül, csak nem mint bérkommentelő, és ugye aki nem az, ráébred a valóságra egyszer.
Málna
@division: Ki mondta, hogy mosogatni kell? Más munkát nem ismersz vagy csak ennyit nézel ki a feleségedből? Amúgy sem kell más munkát nézni, csak ki kellene végre állni, nem gyáván meghunyászkodni...Vagy tényleg az a normális felfogás, hogy csak nyafognak és tolják maguk előtt a diákokat?
Málna
@division: 12:18 Te nem ráébredtél a valóságra, hanem megöregedtél. És ezzel együtt megkeseredtél, meghülyültél. Akkora baromságokat írsz, már ne haragudj...
Gyurka80
@division: Akkor mégsem keresnek rosszul a tanárok.
Gyurka80
@karma1: Kaleta NEM volt fideszes rosszul vagy tájékoztatva nyanya!
Gyurka80
@division: A nejed és kollégái akkor miért nem háborgott amikor bözmebanda elvette a 13. havi fizetését és pedagógusokat bocsátottak el?
division
@Gyurka80: Nyelvi pótlék, vezető pótlék, PED 2, Mestervizsga, több mint 30 év. Ezeket beleszámítva közel 400 ezer, ezek nélkül olyan 260 ezer lenne. Nyilván most muszáj volt egyet böszmézni, mást úgysem tudtok, na meg Brüsszelezni.
division
@Málna: Kiálltak már páran, el is lettek bocsájtva. Amúgy meg nem megöregedtem, hanem egyszerűen csak látom mit művel itt ez a bagázs, te viszont élj nyugodtan csak csukott szemmel a többi barommal együtt, akik egy havi alamizsnáért máris rohannának most is rájuk szavazni, azzal nem foglalkozva mi lesz a következő hónappal.
Németh István
Na; HA MAGYAR, vagy BÁRMILYEN >> ÁLLAMPOLGÁROK VAGYTOK >> renitens emberekkel szembeni eljárás jogtalanságának vélelmével a renitens mellett tüntetni azt összemosni egy jelenlegi adottságok közötti irreális bérköveteléssel > kifejezetten aljas dolog! Ez a balliberális csőcselék mindenáron zavart keltést gerjesztő moslék áll-kommunisták szolidaritása!
A KORMÁNY a tanításból kiesett napokra bért ne engedjen fizetni! A túlmunkákat végző tanárok pénzét meg kell emelni! A tüntető gyerekeket ki kell csapni az iskolából! A KORMÁNY álljon a sarkára! Rohadjanak meg a demokratikusnak mondott kommunista zavart keltő csőcseléket támogatók!
Málna
@division: Mert csak páran álltak ki...Tényleg nem fogod fel? De, megöregedtél, ugyanazt csinálod, mint itt a többi nyugdíjas: nyafogsz, terelsz, hülyeségeket beszélsz.
Mondd meg a nejednek, hogy ne nyavajogjon, ne legyen beszari és ha magáért nem is, de legalább a kollégáiért álljon ki.
division
@Málna: Ő nem nyafog, te értelmiségi. Ne aggódj miatta, az ilyen nyomorult saját zsebre "dolgozó" kormány miatt nem fog éhen halni, hiszen keményen tanult, meg sok mindent bevállalt hogy ennyit keressen, meg szerencsére én is mellette vagyok, és amióta csak az eszemet tudom sosem szorultam rá egyetlen kormányra sem, ahogy ezentúl sem fogok. Amúgy ezt már én is leírtam nem egyszer, mindenkinek részt kellene vennie a tüntetésekben, mégpedig úgy, hogy az ország egyetlen közintézménye sem nyitna ki, nincs bölcsi, nincs ovi, nincs iskola. Amíg ez nem lesz, felesleges lenne neki csupán szolidaritásból félelemben élnie a hatalomtól.
Málna
@division: Ja, akkor csak te nyafogsz - helyette? Én nem aggódom miatta, pont hogy arra buzdítom, hogy tegyen valamit. De ha neki jó így, akkor nem szóltam. Csak akkor már tényleg nem értem az egészet...
T-Boly
Addig kell ütni a vasat ,amíg meleg !
Régi igazság ez,de hatásos lehet.
Aki Én
@Málna: persze, hogy nem érted. Egy emberre vetíted le ezt az egészet, ezen rugózol három napja.
Aki annyira nem érti, nem ismeri a fideszt, mint te, az buta mint a föld.
Okoskodó stílusod meg maga az okádék.
Érthető, hogy magányos vagy.
T-Boly
@Németh István: ..szdanyád ! rohadj meg te !
az ebola takarítson el a hozzád hasonlókkal együtt !
division
@Málna: Azt gondolom tudod, hogy az EU sosem adott pénzt béremelésre, de nyilván ezt a sok hülye M1 - en nevelkedett beveszi, meg az a néhány tanár ellenes senkiházi. Igazából az EU tényleg bemutathatna végre, hogy csak azért sem, de tudjuk, az emberek innák meg a levét (persze némileg a Fidesz is, mert nem tudnának belőle lopni). Ellenben ha mégis megkapjuk a pénzt, nagyon kíváncsi leszek mit fognak csinálni, hiszen azért nincs elvileg emelés, mert Brüsszel meg Soros. A katonákra, rendőrökre, határvadászokra persze van és lesz s, ki érti ezt...Vajon mitől fél Orbán ennyire? Nem is tudom...Teljesen mindegy én mennyit keresek, az is mindegy nejem mennyit keres vagy sógornőm, aki immunológus, rákkutató, stb., egyszer eljön az az idő a legtöbb józan gondolkodású embernél, hogy már nem veszi be a gyomra a sok aljasságot, és akkor a gáz meg az áram manipulációról még nem is beszéltem.
T-Boly
@Málna: Csak szólok a néninek,hogy attól hogy megvénült,még senkinek nem jött meg az esze ! Fordítva általában igaz szokott lenni.
Kár politizálnia a néninek,mert :
1, nem ért hozzá.
2,ideges lesz és belefő a bundabugyiba.
3, vizes pics... akarom mondani fenékkel fel fog fázni
4,ha felfázott,akkor alulról fog köhögni
5, ha köhög,akkor valszeg lázas is lesz.
(Ha lázas lesz és az öreg papa észreveszi,akkor pukk a nyúlnak ! )
Németh István
@Aki Én: gondolom> te föld-hülye vagy a hasonlatod ebből indul ki!
@T-Boly: irigylem a szókincsedet! Ha netán én jóindulattal kibővíteném, te a pokolba a nagy-kondér alatti tűzben vidámkodnál azt garantálom! Na én nem vagyok ennyire jóindulatú irányodba! A tetű pöcsén a pattanásnak is több esze van mint neked!
Gyurka80
@division: Muszáj volt, mert ez az igazság!
Málna
@Aki Én: Te tényleg egy papagáj vagy...Hahaha.
Gyurka80
@division: Kb 2 éve mást nem csinálnak csak sztrájkolnak, a bíróság is kimondta törvénytelenül.Az meg pofátlanság, hogy a gyerekekkel sztrájkolnak.Majd ha a buszvezetők, vasutasok sztrájkolni akarnak, majd az utasokkal csinálják? Ez a törley nyanya minden sztrájkban benne van vagy 6 éve, ideje volt kivágni.
division
@Gyurka80: Akkor szerinted abszolút rendben van, hogy már egy takarítónő is többet keres mint egy pályakezdő pedagógus, sőt lassan már ugyanannyit mint aki 30 éve a pályán van? A gyerekekkel való sztrájkolást meg hagyjuk, én egyetlen bölcsit, óvodát, iskolát nem nyitnék ki ha rajtam múlna. Ja, és nem tudom, kik is kampányoltak annyit gyerekekkel a választások előtt... Amennyiben ez a véleményed, akkor inkább nem minősítem. Egyébként ti, akik a Fidesz minden megmozdulását véditek, képesek vagytok józan gondolkodásra is olykor? Látod, én hosszú évekig védtem őket, mindig meg is kaptam a magamét, miszerint nem látok bele sosem a szegény emberek helyzetébe, de ez változott nálam. Tudod hány ember kerül majd most megint utcára? Én nem lettem szegényebb, nem is leszek, de észre kellett már vennem, mi is zajlik ebben az országban. Nektek vajon érdeketek fűződik ahhoz, hogy ennyire védjétek őket, vagy megvan minden hónapban a zsák krumpli? Ne haragudj, de a környezetemben élő emberek főleg ezért istenítik őket, na meg hogy megvéd minket a migránsoktól, meg elhiszik hogy Brüsszel miatt nincs pedagógus béremelés. Tudod az a gond, hogy a tudatlan embereknek mindent be lehet magyarázni..
Aki Én
@Málna: Te tényleg magányos vagy.
De ezen nem segít a kényszeredett ,,nevetés".
Gyurka80
@division: Ezt a takarítónő duma NEM igaz, befejezhetnétek a hazudozást. Németországban NEM sztrájkolhatnak! Neked is írom : "Kb 2 éve mást nem csinálnak csak sztrájkolnak, a bíróság is kimondta törvénytelenül.Az meg pofátlanság, hogy a gyerekekkel sztrájkolnak.Majd ha a buszvezetők, vasutasok sztrájkolni akarnak, majd az utasokkal csinálják? Ez a törley nyanya minden sztrájkban benne van vagy 6 éve, ideje volt kivágni."
division
@Gyurka80: Választásokhoz is elég aljas dolog gyerekeket felhasználni, nem? Persze amit a Fidesz csinál vagy csinált, az sosem volt polgári engedetlenség, törvénytelen, stb. Milyen jó, hogy náluk minden legális...A pedagógusoknak meg meg kellene bénítaniuk az országot, a kukások már csatlakoztak:-))
Gyurka80
@division: Választáskor gyerekeket állítottak a járdára?Nem is tudtam, szerintem te nagyon lökött vagy? Nincs a pót béremelésre pénze az országnak, mit nem lehet ezen megérteni? Megyó 50% béremelést adott fedezet nélkül , csődbe is vitték az országot!
Gyurka80
@division: "A budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumból a végzősök 30-35 százaléka felvételizik sikeresen külföldi felsőoktatási intézménybe. Hutai László" Még több pénzt költsünk arra, hogy nyugatnak képezzünk ki embereket? Ne nézzetek már ennyire hülyének az ország lakóit.
division
@Gyurka80: Arra van pénz amire ők akarják, csak ezt a magadfajták nem látják, nyilván az M1 - en mást mutatnak. Egyébként meg nem is érdekel már ez az egész, az én életem (ahogy a nejemé és a családomé is) rendben van, csak azokat az embereket sajnálom, akik most nagyon meg fogják majd járni. Én asszisztáltam ehhez ha úgy vesszük a rendszerváltás óta, de mára elegem lett ebből az egészből.
Gyurka80
@division: Megyó arra akarta mert választást akart nyerni.Meg is lett az eredménye!
division
@Gyurka80: Hol van már Megyó meg Fletó? 100 év múlva is ők lesznek a hibásak? Most nézd meg a kukásokat, 350-400 ezres nettót akarnak 6-8 elemi mellett. Na most akkor a tanult, értelmiségi, több diplomás pedagógusoknak mennyi járna? Nyilván kapjanak a kukások annyit (cserébe viszont ne törjék szét a kukákat meg ne az út közepére tegyék ürítés után), de akkor egy pedagógus minimum a dupláját kapja, mint bárhol a világon.
Gyurka80
@division: Lenézed a kukásokat és a számokat is hazudod! Megyó már sehol, de megszedte magát az alstomtól, de böszmeferi a spájzban van! Ha nem vetted észre,hogy fletó az ellenzék vezére, akkor ne foglalkozz a politikával, mert hülye vagy hozzá!
division
@Gyurka80: Miért is néztem én le a kukásokat? Te nagyon kevered a dolgokat, de értelmezni biztosan nem tudod a leírtakat. Csak nem te is 8 elemis munkás vagy, aki kapott egy zsák krumplit a választások előtt, vagy csak egy átlag ember, aki tudatlanul örült annak az alamizsnának, amit a kormány szétosztott felelőtlenül a biztos nyerés érdekében? Messze nem a kukásoktól (nevezzük inkább dolgozó embereknek) sajnálnám a 350-400 ezres nettót, hanem amennyiben ők ennyit kapnának, akkor ehhez mérten kellene megfizetni a tanult, diplomás embereket is. Már megbocsáss, de én nem a pénz miatt vagyok felháborodva, ugyanis igazgatóként, tulajdonosként nem tud igazán érdekelni hogy pl. 50 ezer vagy 150 ezer lesz a havi gázszámla (sőt, nejem is elvan így a közel 400 ezrével több mint 30 év után, több diplomával, holott nyilván 800 körül kellene kapnia már rég), hanem mert sok ember fog saját hibáján kívül rossz helyzetbe kerülni a sorozatos ballépések miatt. Egyébként meg aki minden hozzászólásából képtelen kihagyni Gyurcsányt meg Megyót, inkább az ne politizáljon, ugyanis nagy eséllyel hülye hozzá. Én anno vérfideszesként sem róluk írtam soha éveken keresztül, mindig mérlegeltem mi miért történik. Neked ez láthatóan nem megy, szerintem ne itt erőlködj, arra van más hely is:-)
Gyurka80
@division: "akarnak 6-8 elemi mellett. " ez a lenézés és a bérüket hazudtad! Igazgatóként(?) tudnod kellene, hogy ha mindenki bérét növeljük akkor az árak is igencsak növekednek!Európai bért kérni, nem európai teljesítménnyel csak inflációhoz vezet.Szerintem te soha nem voltál vérfideszes, csak érdekfideszes, mivel nem jött be, ezért fideszkritikus lettél.Sajnos sok ilyen jellemtelen alak van. Mérlegelned kell a fidesz és az ellenzék között.De ha te ez mellet az ellenzék mellet döntesz, van baj nálad, nem kicsi! Pl. a tankönyvek most ingyenesek, mi gyerekeinknek elég sokba kerültek, hogy kuncze pajtásnak legyen üzlete.
division
@Gyurka80: Ezek szerint nem vagy te olyan régi motoros ezen az oldalon mint én, mert ha itt valaki tényleg Fidesz párti volt éveken át, az én voltam, és nem érdekből, ugyanis vegyesvállalat lévén nem sok közünk volt/van egyetlen kormányhoz sem, a piacaink 99% - a is külföldön van, annyi hogy itthon adózunk, fizetjük a tb - t, stb., magyar embereknek adunk közel nyugati bérezést, ez azért elég jól hangzik, nem igaz? Az inflációhoz elég sok köze van most annak, hogy a kormány hatalmas osztogatásba kezdett a választások előtt, ami meg is bosszulta magát, csak kérdezz meg erről egy pártatlan közgazdászt, de az árstoppot sem lett volna szabad bevezetni. Sajnos te továbbra sem tudsz mást, csak a múltat szidni, meg aki nem ért egyet a Fidesszel az csakis ellenzéki lehet...Fárasztó már, bocsi, főleg mert semmi érved nincs ezen kívül, de gondolom ezért fizetnek. A tankönyvek ingyenességéről meg csak annyit, hogy inkább fizetnék értük, mint hogy megkapják folyton a gyerekeim mások agyonnyüstölt könyveit, ugyanis ez az a nagy ingyenesség amiről te beszélsz. Ezeken kívül mindent meg kell venni, ami sok embernek jelentett most is gondot. Szóval hiába mantrázol, meg jössz állandóan azzal, hogy de az ellenzék, engem nem érdekel sem Gyurcsány, sem Megyó, sem pedig Kuncze, ha már őt is idekeverted. Kiket fogsz még érvek hiányában megemlíteni? Pl. gázszerelő barátunkról miért nem áradozol? Hiszen tudod, nagy dolog ám ennyi idősen csóróból hirtelen milliárdossá válni:-)))) Tudod ez még nem is zavarna engem, ha közben egy pedagógus, ápoló, stb. is megkapná a maga tisztességes bérét, ezzel is erősítve a középosztályt, amely minden normális ország legmeghatározóbb eleme. Nálunk pont ez a réteg kezd eltűnni teljesen, és ez nagy baj.
Gyurka80
@division: Nem vagy te olyan fontos, hogy emlékeznék rád! "magyar embereknek adunk közel nyugati bérezést," Ne kábíts ezt nem hiszem! Amúgy "tetszettek volna forradalmat csinálni" "nincs más választás mert elqrtuk", tehát 2 közül kell választani, ne hamukázz. A lökött pedagógusok nem veszik észre, hogy kihasználják őket, nem csoda sokuk egy villanykörtét sem tud kicserélni. nézd meg: www.facebook.com/stefideri/videos/608191577760567/ és www.facebook.com/boharariporter/videos/837555817261917/
division
@Gyurka80: Ugye tudod, mennyire érdekel, hogy mit hiszel el és mit nem? Engem ismernek elég sokan erről az oldalról, és jól tudják mivel foglalkozom, mit alkottam eddigi életem során, és hogy mennyi ember biztos megélhetését teszem lehetővé. Gondolod, hogy majd egy "Gyurka80" véleménye érdekel? Szerintem te egy mezei segédmunkás lehetsz, aki szerint a villanykörte kicserélése (de szerintem úgy általában véve is a fizikai munka) az igazi, a szellemi az csak íróasztal, autókázás, a pedagógusnak napi pár óra üldögélés, stb. Sajnos sokan élnek kis hazánkban ezzel a felfogással, de ezek többsége tanulatlan ember. Én bármikor cserélnék egy fizikai munkással egy hónapra, csak amíg én el tudnám végezni az ő munkáját (nem vagyok egy gyenge ember), addig a fizikai melós simán tönkretenné a céget. Kapizsgálod, barátom? Vagy ott van bátyám, sógornőm, akik immunológusok, rákkutatók, vajon ha cserélnének egy olyan emberrel pár napra, aki tud villanykörtét cserélni, mi lenne a kutatómunkával? Ők kicserélik a villanykörtét, na de fordítva...Próbálj gondolkodni, mielőtt leírod a hülyeségeidet. Ráadásul megint jössz a baloldallal, kicsit már unalmas.
Gyurka80
@division: Értelmes embernek tartod magadat, de nem érted a leírtakat. A villanykörte becsavarását NEM fizikai munkának gondoltam, hanem bénaságnak, műszaki antitalentumnak . "hogy mennyi ember biztos megélhetését teszem lehetővé" NEM TE teszed ne játszd a jó fiút,hanem a cég, ami profitot akar. és te odakerültél, mert NEM a te céged! Gondolom a a Nagykörúton belül laksz és vered itt a melled.
division
@Gyurka80: Továbbra sem vagy egyéb, csak egy gyűlölködő valaki. Két szabadalmat tudhatok magaménak, és ezek alapján működünk, én és a külföldi társam hoztuk létre sok-sok évvel ezelőtt a céget (gyárat inkább), engem nem odaültettek. Undorító egy ember vagy, az az igazság, inkább beszélgess a többi gyűlölködővel, vannak itt páran. Ja, és semmi közöm Pesthez, szóval ez is mellé ment. Nem kell válaszolnod, felesleges ez a társalgás, te csak meredj továbbra is a múltba, és gyűlölködj. Jó szórakozást mindehhez.
Gyurka80
@division: Szabadalmad van, de nem érted a villanykörte becsavarást. Valószínű nem műszaki az a szabadalom.
division
@Gyurka80: Műszaki az mindkettő, nagyon is. A villanykörte becsavarás elméleteden meg nincs mit nem érteni, a fizikai munkával vetettem csak össze szemléletként, de láthatóan ez nem jött le.
Gyurka80
@division: Nem veszed észre, hogy neked nem jött le?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.