A Európai Bizottság illetékes szervei arra a következtetésre jutottak, hogy Budapest nem teljesítette kellőképpen a korrupció elleni küzdelemben tett reformígéreteit, ezért a testület a jövő hét szerdai ülésén azt fogja javasolni a tagállamoknak, hogy fagyasszanak be 7,5 milliárd eurót három kohéziós programból, tudta meg a Frankfurter Allgemeine Zeitung konzervatív napilap.

Gyülekeznek a fellegek Orbánék felett: egyre biztosabb, hogy be akarják fagyasztani a Magyarországnak járó uniós pénzeket

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament strasbourgi üléstermében az Európai Unió parlamentje létrejötte 70. évfordulójának ünnepségén 2022. november 22-én. MTI/EPA/Julien Warnand

Mint a Telex idézi a tekintélyes lapot,  Ursula von der Leyen bizottsági elnök kedden tájékoztatta erről az Európai Parlament frakcióvezetőit. A Bizottság jelenlegi értékelése Varga Judit magyar igazságügyi és európai ügyekért felelős miniszter szombaton elküldött levelén alapul. Ebben Varga felvázolta a kormány lépéseit.

Budapest teljesített ugyan néhány kötelezettséget, de nem mindet, és különösen a fontosakat nem

– írja a lap.

Szerdán a Spiegel is arról írt, az Európai Bizottság a mostani állás szerint nem engedi ki Magyarországot a feltételességi mechanizmus szorításából. Ez azt jelentené, hogy a jövő héten azt javasolják a tagállamoknak, hogy a Magyarországnak a következő hét évben járó kohéziós támogatások egy bizonyos részét fagyasszák be.

Forrás: Telex

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Philips Márlówénuku: Nektek járó pénzeket? Te mondd csak, minden fideszes ennyire hülye? Nektek lófasz jár. A támogatás a magyar népet illeti. Ki vagy te, vétót lászló?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Ha a csútkány ebbe belebukik, akkor ez jó hír, bár nekünk is fájni fog...
Jozefina
Ennyit ér a sok hepciáskodás, ellenségeskedés, most szopóágra kerültek!? Máris bukták a milliárdokat!!!
www.portfolio.hu/unios-forrasok/20221123/breking-7,5-milliard-euronyi-magyar-eu-penz-felfuggeszteset-javasolja-az-europai-bizottsag-580858
telex.hu/kulfold/2022/11/23/faz-az-europai-bizottsag-azt-fogja-javasolni-a-tagallamoknak-hogy-fagyasszanak-be-7-5-milliard-euros-magyarorszagi-tamogatast
nezelodo
Nemtom mit akarnak ezek a brüsszeliták, ha még a kecskebizottság tagjainak a pártatlansága sem felelt meg nekik!!
gina
Nagyon helyes ez a mocskos tolvaj szemét kormány semmit nem érdemel, tapsoljatok fidesz szektahivök, nem akartok EUt majd megtudjátok az mit is jelent, ahhoz most itt kánaán van,,, OV kell meg a tolvajok ?, itt majd a legsötétebb kökorszak kezdödik,,,,
gina
@Philip Marlowe: Neked tudod mi jár te barom, az ami a gatyádban meg a zsiros OV, jében van ,,hogy gondolod hogy neked jár is valami te idióta, ne irj ha nem értesz semmihez csak egy zsiros cigány seggnyalásához...
Peller Anikó
@Philips Márlówénuku: Nektek járó pénzeket? Te mondd csak, minden fideszes ennyire hülye? Nektek lófasz jár. A támogatás a magyar népet illeti. Ki vagy te, vétót lászló?
surdilloFUJT
@nezelodo: ...csak a ""pávatáncos igéretek""100%-os BETARTÁSÁT!!!SEMMI TÖBBET,DE EZ ORBÁNNAK NEM MEGY,FŐLEG,HA NEM CSALHATÉS LOPHAT!!!
surdilloFUJT
@Philip Marlowe: aDDIG ÁLLJ FÉLLÁBON FIDESSCSICSKA!!!
surdilloFUJT
@Shikari: ...téged meg visszatoloncolni Romániába,hogy az erdélyi barnamedve megdughasson,szőröstalpú,bocskoros,nyustyu!!!
Peller Anikó
'ez egy kleptokrata rendszer, amin egy új hatóság létrehozása semmit nem változtat'

www.msn.com/hu-hu/hirek/other/spiegel-most-m%C3%A9gis-magyarorsz%C3%A1g-megb%C3%BCntet%C3%A9s%C3%A9re-hajlik-a-bizotts%C3%A1g/ar-AA14s0y3

@Sheepari a gyagyás: Lám lám, megvétóznád te még azt is, hogy pénzt utaljon a únió. Ha már mindenre, igyot.
Galway
@Philip Marlowe: "- Tessék mondani, jó ez a víz reumára?
- Hogyne lenne! Én is ettől kaptam!"

Jó a vétó a problémára? Nem, mert maga a probléma! Túljártak Orbánék valaki eszén? Ja! A sajátjukon!R
black n' gold
Könyörgöm, fagyaszuk be
Vagy akasszuk fel
Valahol Európában.
Libbantölő
@gina: te redváskurva, inkább szopjál tovàbb az legalább megy neked! Hhhaa hhhaa te mocsadék szargecikurva, ingyenszopó senki!
Aki Én
@Libbantölő román féreg: na, ezért utáljuk a fajtádat.
Aki Én
@Philip Marlowe: azért nem kapunk pénzt, mert elegük lett, hogy a magyar társadalomnak járó iszonyatos mennyiségű pénzt ellopja a gazdád és köre. Ti ezt pártoljátok, véditek, tagadjáto évek óta, úgyhogy kuss, te kártékony idióta. Ez miattatok van, úgyhogy nehogy már ti hörögjetek, meg fenyegetőzzetek.
black n' gold
McDöglesz - fideszes troll menü.
Minden van benne, az örökéleten kívül.
bordat
valaki már kilőhetné ezt a nagy vadat
Yoda69
Egyetlen dolgot kene orbannak teljesiteni, hogy a penzt teljes egeszeben megkapjuk: belepni a korrupcio ellenes ugyeszsegbe. Csak ugye pont ezt nem akarja orban, mert akkor kiderulne, hogy ezer milliardokat lopott el a magyar neptol.
dr. prédikátor
MÉ NEM EZT A LÓKUPEC CIGÁNYT FAGYASZTJÁK BE???
ómió
Erre csak a legnaívabbja nem számított!
simmering73
@Philip Marlowe: Jár nektek a mocskos pofátok.
kereső
@Philip Marlowe: A NATO-ban nincs vétó! Egyébként sem értem, hogy miért is mossátok össze az uniót a NATO-val. Úgy gondolom, hogy amit orbán múvel- az Magyarország védekező képességének gyengitése, és mint olyan hazaárulás a javából. Az eu-s támogatások Magyarországnak "járnak"- nem a kormánynak, orbán&Co maffia zsebének. 12 év óta lopja meg orbán és maffiája az európai állampolgárokat. Mert ahogy a magyar kormánynak/államnak sincs pénze-csak az adót fizető állampolgárok befizetett adójából "gazdálkodik", úgy igaz ez az unióra is. Mivel Magyarországon nem érvényesül a parlament végrehajtó hatalom feletti ellenőrzése, ezért lehet furcsa számotokra, hogy az EP gyakorolja ezt a jogát- az uniós állampolgárok befizetett adóinak védelmében. Sajna, hogy ez csak mostanság jutott eszükbe.
telegdilaci
@Peller Anikó:Valójában ami támogatást kapott az elmúlt 13-évben abból a Magyar Emberek nem részesültek,nem élnek jobban,néhány kormány közeli vagy családtag szépen meg gazdagodott ezekből a Busás nagyvonalú támogatásokból viszont az Ország felzárkóztatására hogy felzárkózzunk a jóléti államokhoz már nem maradt elment Stadion építésekre,a Határon túliaknak,ami az Országban élőknek maradt hogy kicsit jobban éljenek nem jutott, úgy hogy teljesen mindegy megkapjuk vagy nem! Orbán elmondta nem akarja hogy jobban éljenek a Magyarok nehogy hozzá szokjunk!
vacsi
Igen, a németek már régebben megmondták, hogy Magyarországot ki kell éheztetni! Most ez megy - mert ezek a pénzek nekünk járnak!
Ludas Matyi
Nagyon helyes, ennyivel is kevesebbet tudnak lopni.
Majd lehuzzak a magyarokat 10-30 % -os ar dragulasokkal.
pacal
@Philip Marlowe: @Shikari: @Libbantölő: @ómió: @NKF: @vacsi: @Pegero: Heten, mint a gonoszok...

Hál'Istennek, a butulizmus Csak a Fidesz-eseket fertőzi. Ez jó hír nekünk, többieknek.
Peller Anikó
@Pagero: Miről? Hogy a rákai filippó lebukott? Nem vagy te megzakkanva ?
Peller Anikó
A júliusban tagjelölti státuszt kapott Ukrajnának először eleget kell tennie az EU hét fő feltételének. Mesmeg magyaurországnak, kretén fidióták:

Ezek között szerepel az igazságügyi- és korrupcióellenes reformok bevezetése, az oligarcha-ellenes törvény alkalmazása, átláthatóság a médiatulajdonlás- és az egyenlő médiapiaci feltételek terén, (illetve a nemzeti kisebbségek helyzetének törvényi rendezése) az uniós alapelvekkel összhangban.

Nem tudjátok elképzelni mi a baj Mon? Hát tessék, például.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.