A független országgyűlési képviselő úgy látja, a gyógyszergyártókra szenteste napján kirótt különadót át fogják hárítani a lakosságra.

Mint ismert, december 23-án éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a kormány sávos különadót vet ki a gyógyszergyártókra, az erről szóló rendelet pedig még aznap életbe is lépett. 

Hadházy szerint a kormány a nyugdíjemelést szedi vissza a gyógyszergyártók különadójával

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ennek kapcsán december 25-én este az alábbi szöveget posztolta a Facebook-oldalán:

A kormány ünnepi ajándéka a gyógyszergyárakra kivetett extra adó. Amit persze azok a végén Önökkel fizettetnek ki. Így már a nyugdíjemelést is elkezdték visszaszedni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Plusz kaja, rezsi, benzin és mindenegyéb-árakkal.
Rövidebb a lista, amivel nem!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Nekem szerencsém van ,mert nem használok gyógyszert-
1NLőre...
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
Plusz kaja, rezsi, benzin és mindenegyéb-árakkal.
Rövidebb a lista, amivel nem!
Nyírfa
Igazán nemes gesztus, olyan echte fideszes. Ja, bocs', nemtelent akartam írni.
Őszintén: milyen emberek ezek?
Nessy
@jáger laszló: Lehet, hogy gyógyszert még nem szedsz, de biztosításod biztos van! Ugyanis a szép hosszú rendeletben a Biztosítók eddigi különadóját a duplájára emelik! És még kitudja, mi minden van abban a sok oldalas éjszakai közlönyben!
Nessy
@namihami: Arról nem beszélve, hogy az idei nyugdíjemelés legalább - 7%-kal kevesebb a valós inflációnál. Tehát egy alacsony decemberi összegre jön az állítólagos 15%, ami így csak 8%!
balos
@sgl: Terlnek a fideSS gecik "üvegzsebei"!Azért kíváncsi leszek,mikor a fal előtt vagy a fa alatt kötéllel a nyakukban,mire költenék?
Pálinkás Pál
az ellenzék meg kussol...már rég " barikádokat " kéne emelni...
Nessy
@Pálinkás Pál: Ott lennél? Vagy "fogjuk meg, és vigyétek" javaslat?
magyar1
A kisnyugdíjasoknak a százalékos emelés szart sem ér, egy kávéra valót kapnak havonta pluszban.
Az ollót kicsit összébb kellene csukni, ne legyen ekkora különbség a magas nyugdíjas csalók és a rendesen dolgozó de alacsonyan fizetett emberek között. Arról nem beszélve, hogy azok akik maguknak állapítják meg a fizetésüket mindig is csalók maradnak mert csak a pénzosztás a feladatuk, míg az értékteremtő embereknek nincs ilyen lehetőségük.
magyar1
@Nessy: Miről beszélsz te? Az infláció mit jelent amikor 2 éve egy zsemle vagy kenyér 25.ft és 200.-ft volt most meg 55.- alatt nincs zsemle és 600 alatt kenyér?
Nessy
@magyar1: Igaz, hogy az élelmiszer 50%-kal emelkedett átlag, de olcsóbb lett a számítógép, meg a toronydaru!
Régi vicc.
Kohn elmegy a rabbihoz.
Rabbi leben, mint jelent ez az átlag?
Hány éves vagy Kohn? És a legkisebb fiú unokád?
Én 80, az unokám 4.
Na látod. 80+4=84. 84 osztva 2-vel az 42. A legszebb férfikor! De te már nem tudsz..., az unokád még nem tud!
magyar1
@Nessy: Bizony, így működik az átlagolási hülyeség, hülyítés a kormányok részéről.
Jozefina
Egyértelmű, hogy ezt az adót is a jobbágyok fogják megfizetni, nem a gyógyszergyártók!!!?? Orbán a saját nemzete ellen van még karácsonykor is!!! Szégyenérzet, szoloidarítás nuku, nála ezek nem ismertek!!! A gőg, a kivagyiság, a csakazértis annál inkább!!!?
jáger laszló
A kormány +ígérte hogy a 20%s inflációból nem enged ,mert ez komoly ÁFA bevételt biztosít a számára,,,,
Első a költségvetés egyensúlya...
csak ennyi
barátilag
J.L.
NKF
Ezt a gennyládát nem lehetne eltüntetni?
ómió
Minden idióta bolsinak a gyógyszergyártók "tollasodása" lenne a No. 1., vagy csak Hullaházy efftársnak!?
Nessy
@magyar1: Ez még egy 1973-s vicc, amikor a az átlag bérszínvonal számítás megszületett. Csak akkoriban komolyabb formában készültek a statisztika számítások. és nem a "mennyi legyen" formában és tartalommal.
Pálinkás Pál
@Nessy: ott lennék...,de bohóckodni, majálisozni nem megyek ki...mert semmi értelme...
Pálinkás Pál
@Nessy: mellesleg..az elmúlt 12 évben hallottál valami olyat az ellenzéknek nevezett szarhalomtól, ami bármi módon...csak minimálisan is , de veszélyeztette a puhos rezsimjét?..hallottál valami olyat hogy teszünk valamit..?..a cigó ellenzékben legalább hetente feljelentette a kormányt Brüsszelben...ezek az impotens libsik még arra is képtelenek-..
Nessy
Árulják mer a fórumtársak,lett különadó? Lett! Duplájára emelkedett a Biztosítók különadója? Igen! Ki fizeti a megnövekedett költségeket + 27 % ÁFA? A vásárlók, a szolgáltatást igénybe vevők! Sőt van biztosítás, a " Kötelező biztosítás"amit minden gépkocsi tulajdonosnak be kell fizetni. A cégeknél ez beépül az árakba.
Nessy
@Pálinkás Pál: Autókat kukákat felgyújtani, kockakövet bedobni az ablakokon, mindent szétverni? Ez csábít csak? Lehet, hogy a jelen kormány nem gumilövedéket használna, hanem éles lőszert, ahogy egyik fideszes képviselő már 2006-ban is ajánlotta! Nem ok nélkül kaptak annyi béremelést a rendőrök, katonák!
Pálinkás Pál
@Nessy: nem randalírozásról beszélek, hanem forradalomról...majd a zsaruk feje felett is golyók repkednének,kíváncsi lennék ,elég lenne -e ez a fizu érte..?...
Nessy
@Pálinkás Pál: Bocsánat, de nekem elég volt a háború, 1956. A rendőrség a mindenkori hatalom erőszak szervezete, így nem sok remény lenne rombolás, gyilkolás nélkül megúszni az egészet! Még azon se lepődnék meg, ha Putyin küldene felmentő tankokat, kormány kérésre!
Pálinkás Pál
@Nessy: márpedig diktatúrát másképp megdönteni nem lehet, vagy harcolsz, vagy befogod a bagólesőt...1989 . Románia...ők megoldották, persze a magyar egy szaros ,gyáva nép lett...ergo, a miénk egy csicskahorda, nem ellenzék...továbbiakban sz@rok mindkét oldal megélhetési bűnöző politikusaira...
Nessy
@Pálinkás Pál: Remekül működik az "oszd meg és uralkodj" gyakorlat! Egyébként is régi dolog, hogy három magyar hatfelé húz! Ez még a mesterséges gyűlölet kampánnyal megfejelve, amikor már családon belül árkok vannak, biztosítja Orbán, és minden diktátor hatalmát! Nézd, meg, aki megszólal, tényeket mond,azt a jobboldal likvidálná szíve szerint! Ha valaki megpróbál kiállni egy csoport érdekeiért, a saját csoportja kihátrál mögüle! Lásd a Fekete ruhás nővért! Megszólal valaki a parlamentbe? 10 milliós büntetést szab ki rá Kövér elvtárs, a jelenlegi kormány hű, státuszkeresztény házmester!
Pálinkás Pál
@Nessy: látod..megint " demokráciában " gondolkodsz...itt már elmúlt az az idő,hogy a parlamentben te bármit is elérj...tehát az ellenzék vagy a sarkára áll,vagy kussoljon!.--..hadd ne nekem kelljen itt bemutatnom,miként lehetne orbán rezsimjét lebontani...
balos
@Pálinkás Pál: Itt utoljára forradalom 1848ban volt!56 ot a diákok tüntetése indította be és erre repültek rá a nyilasok maradéka!
balos
@magyar1: A hülyéknek készül és erre verik a sámán dobot,meg az ispán bránerét!
Nessy
@Pálinkás Pál: Emlékszel még az internet adóra? Mekkora felzúdulás volt. Akkor Orbán megtanulta, hogy nem egy törvény kell nyíltan kommunikálni. Ma már legalább harminc törvényt és módosítást "salátába" csomagolja az adóemeléseket, és embertelen törvényeit, amit a droidjai csont nélkül megszavaznak, hisz azt sem tudják mire szavaznak, vagy az éj sötétjében megjelenő több százoldalas vészhelyzetei rendeletben jelennek meg az új adók, szankciók, amelyek a megjelenés éjszakáján éjféltől hatályba is lépnek!
Akiket érint, sokan nem is tudják, mit hozott az új nap számukra! Nekik elég a Gyurcsány, Brüsszel dollárbaloldal szöveg! Hogy egyiknek sincs hozzá semmi köze, azt már nem hallják meg! El vannak a gyűlölettel foglalva.
Pálinkás Pál
@Nessy: pont ezért kéne ennek véget vetni...
Pálinkás Pál
@balos: ezért mondtam, gyáva szar nép lettünk,..nálunk még kún béláék is tökösebbek voltak..
Nessy
@Pálinkás Pál: A fiatalok, agilisek, értelmesek, zömében már nincsenek itthon. Az én korosztályom már sok esetben csak fotel forradalmár, két éve én is. Nézd meg, hogy az itthon tanuló középiskolás diákokat mit szidja, veréssel fenyegeti, a jobboldali keresztény média, és a kommentelői.
Pálinkás Pál
@Nessy: nem őket hibáztatom, hanem az ellenzéki vezetőket.-,ha félnek a nyilt ellenállástól,akkor már rég polgári engedetlenségre kellett volna szólítani a népet...pillanattok alatt lebénulna az ország,a fidesz szavazók../ cigány, nyugger, román../..nem pörgeti a gazdaságot...hallottad ezt bármelyik ellenzékitől?...
Nyírfa
@Nessy: @Pálinkás Pál: Bár a megoldásaitok nem találkoznak, a kommentváltásotokat mégis élmény volt követni. Egy vérbeli, szívet melengető demokrata és egy öntudatos forradalmár: kettőtök erényei egy lánglelkű Petőfiben egyesülve az egész világot lázba tudná hozni. :)
csak úgy....
@vacsi: ha itt valaki bolond, akkor az te vagy, még pedig vastagon!
balos
@Pálinkás Pál: Kun Béla!Már azért is,mert a róla elnevezett téren volt az ALFA mozi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.