A Válasz Online-nak írt esszéjében Lányi András azt elemzi, miként dőlt be az elmúlt fél esztendőben az orbánizmus négy szilárdnak hitt pillére közül három, amely alapján arra jut, hogy az Orbán-korszaknak valójában a klasszikus politika szabályai szerint immár vége, amitől a névadónak persze lehet akár még „négyharmados többsége” is legközelebb.

A filozófus szerint Orbán Viktor már nem építhet az Európai Unió cselekvésképtelenségére.

Lányi András: az Orbán-rezsim 4 alappilléréből 3 megsemmisült, az egyetlen, ami összetartja még, hogy a magyaroknak semmiféle jövőképük nincs

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A jól kieszelt stratégiát – uniós forrásból, uniós befektetőkkel finanszírozni egy keleti típusú parancsuralmi rendszer kiépítését – az ukrán városok romjai alá temette Vlagyimir Putyin különleges katonai akciója.

Mostanra kiderült, hogy a magyar gazdaság valójában teljesen védtelen, amin nem segítenek a részben kicsikart uniós támogatások sem. Az emberekkel sokáig szinte bármit el lehet hitetni, a „magyar néplélek” ismeretét sokáig kamatoztatta a kormányfő, de akkor, amikor külpolitikájának tarthatatlansága bebizonyosodott és gazdaságpolitikájának kilátástalansága lelepleződött, Orbán Viktornak egyetlen dolgot nem lett volna szabad elkövetnie: nem kellett volna itthon új ellenséggel szemben új frontot nyitnia.

Lányi András szerint az alulfizetett, túlterhelt, megalázott tanárok évek óta tartó tiltakozását elintézhette volna úgy, mint eddig, hogy nem tesz semmit, ám a kirúgásokkal elérte, hogy diákok és szülők eddig példátlan módon kiálltak tanáraik mellett, amiből még mindig nem lesz fordulat, országos sztrájk, közoktatási reform, de a szokásosnál jóval szélesebb civil kör tapasztalta meg a rendszer arroganciáját, közönyét a nemzet sorsproblémái iránt, alkalmatlanságát azok megoldására.

A civil tiltakozás döntő változások kiindulópontja lehetne, ha az iskolaügy jelképessé tudna válni, túlmutatna önmagán. Noha az ország jövője az oktatáson múlik, a társadalomnak nincs semmilyen jövőképe, és éppen ez a NER negyedik, egyelőre megingathatatlan, pillére – teszi hozzá a filozófus, aki hosszan elemzi ennek okait, jelezve, hogy ehhez fontos lenne a szembenézés a múlttal, az önismeret,

hiszen a nemzet, ha valami: közös vállalkozás.

Lányi András szerint a jövőkép nem egy elképzelt jövőhöz, hanem a jelenhez tartozik: a tetteinkben tükröződik. Ezen múlik, hogy kiállunk egymásért vagy beállunk a sorba, az a kérdés,

hogy politikai közösség vagyunk-e még (…), amely képes felismert érdekei védelmében cselekedni, vagy csak lakosság. Ettől függ, hogy a NER-nek lesz hamarosan vége… vagy nekünk.

Forrás: 24.hu, Válasz Online

91 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@rokker33: baxod,te nem veszed észre, hogy nincs már gyurcsány korszak, több mint ?14 éve?
te ennyire hülye?

@Shikari: "az Orbán kormány fényévekkel ..." lopósabb mint a szocik voltak..,ezt csak az idióták nem veszik észre!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Gondolom a "gyúcsány" korszak jó volt! Akkor az alkoholista kimondta amit Orbán nem! Ellehet menni Magyarországról tessék lehet menni! Vagy a nem csináltunk semmit 4 évig szlogen is odavág! Mikor betört a gazdasági világválság elmenekült a patkányürülék! Orbán legalább mindent megtesz a vírus válság infláció és háború közepén míg Gyurcsány egy világválságot sem tudott megfelelően kezelni!
justhpeter
@Shikari: Tudod András a legmagyarabb emberek fényévekkel előrébb tartanak mint az a kétoldali csőcselék, akik csak a jobb-és baloldal szintjén tudnak gondolkodni. Igaz, ezek a legmagyarabb emberek már mindkét oldalon békességben szeretnének élni egymással a kölcsönös kompromisszumok és a kölcsönös tisztelet alapján.
csak úgy....
@rokker33: baxod,te nem veszed észre, hogy nincs már gyurcsány korszak, több mint ?14 éve?
te ennyire hülye?

@Shikari: "az Orbán kormány fényévekkel ..." lopósabb mint a szocik voltak..,ezt csak az idióták nem veszik észre!
Eladott Ország
A magyarok többségének van jövőképe, elzavarni Orbánt és bandáját! Magyarország megújul!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277793981_1847959808728829_501967962149543957_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=12jCzsSqy-EAX_BauVF&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfD9JDMxT_cixs_YU_tSKzw-OYpzb4SdfE92m6AjnONtZw&oe=63AF72F8
„Senki sem olyan veszedelmes mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt.” ( Márai Sándor)
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274682539_2026339450904112_4270137531423392927_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=G9oHKaraPfkAX8iy14R&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfD0gFT2XbcPzsYLVZQ_NAzQ6W80OhIbgitE1VPzyj666A&oe=63B0669A
Ungváry Krisztián: „A fidesz számára egy választási vereség a végét jelentheti, ugyanis ha a fidesz bukik , és ha jön egy új legfőbb ügyész, akkor a jól dokumentálható gazdasági bűncselekmények százai miatt a komplett fidesz elit börtönben köthet ki.” Ha buknak, börtönt kell építeni, nem stadiont ! Reméljük a nép 12 év után végre felébred, nem szavaz a kizsákmányolóira.
twitter.com/Kateto57/status/1321508186155831297/photo/1
csak úgy....
@Shikari: buta lófaxjancsi vagy te tibim, de nem magyar!
Fenyöfa58
@rokker33: A kecskék már megkapták a kárácsonyi ajándékot???
Béla333
@sgl: 16.20
Nem lehet, hogy nem balfaszok, csak nem akarják a maffia bukását???!!!
Hisz az elmúlt évtizedekben hatalmon levők szövetségben lopták szárazra az országot és osztották el (ugye?) 2/3 - 1/3 arányban a lopott pénzeket?! Nem lehet, hogy ha lebuktatnák a maffiát, akkor azzal magukat is lebuktatnák?
Csak halkan suttogva kérdezem én is...!!!
Fenyöfa58
@Shikari: ELKURTUKISZTÁN AZ MELYIK NEMZET csikarii???
rokker33
@csak úgy...: Orbán nem hagyja hogy újra átvegyék a hazaáruló patkányok az ország vezetését! Volt lehetősége Gyurcsánynak hogy megmutassa mit tud és inkább elmenekült! Orbán ezt nem tette meg, pedig sokkal nehezebb dolga van!
Fenyöfa58
@rokker33: A pálinkás demizson kinek a kezében volt ?? amnéziás agyhalott !!! mintha O1G meg a VEJko nyalogatta volna !!!
Eladott Ország
@rokker33: ma, 16:27 ☻ A román bűnöző cigányod uralkodásának 12 év alatt, hazánk Európa koldusháza lett, szarrá ment a forint, legnagyobb az infláció, b+ erre vagy büszke?!
Fenyöfa58
@rokker33: ELKURTUKISZTÁNBOL elmenekűlt a csirke farhátra meg a GRAZI KLINIKÁRA !!! ahol téged is szeretetel várnak !!!
csak úgy....
@rokker33: gratulálok! ma is könnyedén bebizonyítottad, hogy egy totális seggfej vagy!
Fenyöfa58
@Philip Marlowe: Miért is kéne örömtüzeket gyujtanunk ??? az UNIÓ legszegényebb országa lettünk O1g és a fideSS szekta 12 éves tolvajlása után !!??? KÖSZÖNET A 3 MILLIÓ ZOMBINAK !!! köztük neked is !!!
Sámannus
Az esszéjében, vagy az eszében nincs semmi? Az nem mindegy. Illetve csak mentegetőzik, hogy az ő feje üres, a füle süket volt amit kellett volna nem hallotta, vagy nem akarta meghallani, mert csak a moszkovítákat figyelte,
A putyinköcsögök kizárták magukat a magyar történelemből, és megalázó nyomort hoztak az országra. A kivezető út felfelé van! De a fidesz nélkül. A demagógia vezetett ide agyalágyult
Ott a hiba kedves firkász, hogy te még komolyan feltételezed, hogy hibáztak nem hibáztak ők első perctől romboltak mindvégig, és eszük agában sem akartak jót ennek az országnak, Igen jó bizonyoság ez hogy ugyanilyen erővel lehettek volna sokkal de sokkal tisztességesebbek is ezt vártuk volna, ez viszont egy percig sem volt eszükben.
Kurvára naív vagy mert azt gondolod, hogy egy szabad országban élsz. Az ország nem szabad, mert egy ember eladta magát harminc ezüstért, védtelenné tett bennünket a hazugságokkal szemben. Védtelenné tett minket, hogy a sorsunkat irányítsuk. Minden erőforrásunktól mefosztott, hogy anyagi erkölcsi szellemi javainkat védjük. Az egész magyarságunkat árulta a világ csavargóinak.
Galway
@Philip Marlowe: Azé' bammeg, mer' pont nyakig ülünk a sz*rba', azér'!
Hatalmas történelmi érdem, hogy az elmúlt 12-13 évben olyan menmnyiségű pénzt b*szott el ez az állat, amiből ott tarthatnánk, mint a Baltikum, de nekünk meg kell élni, hogy a Balkán jobbról előz minket!
Há' ezér', bunkó!
Meg aztán mászd meg anyád ilyenkor, ünnepekkor!
jáger laszló
Orbán 60 éves és képzeld L még további 8 évre tervez minimum!!!
Hát nekem már ez a 12 év is sok volt és
nem volt nyerő12 találat!!
Na de hagyjuk a jövőt Foglalkozzunk inkább a jelennel
Hogy éltek mostanság???
csak kérdezem
barátilag
J.L.
Béla333
Amíg a hülyemagyar maffiahívők többmilliós tábora azt gondolja, hogy ami itt van, az minden idők legjobb kormányzása, addig sajnos nem lesz itt változás.
Hiszen az ellenzéknek gúnyolt tábor inkább egymást nyírja ki, hogy csak a Feri maradjon!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 16:41 ☻ Mire vagy büszke a román cigányod diktatúrája alatt, már a románokat sem látjuk a kanyarban, a volt keleti blokkot ánuszrózsán csókoljuk! Vasfüggöny sem kell kelet és nyugat között, akkora csórók vagyunk! Vagy eszünk vagy fűtünk! Maholnap idejönnek katasztrófa túrizmus céljából, hogy még egy ilyen kib@szott ország nincs!
Pálinkás Pál
én azt mondom, bukjon a NER...és a minimum a teljes vagyon visszavétele,és fegyház életfogyt...de lehet ez kevés lenne..??..
csak úgy....
@Shikari: tibim,te csak egy gátlásokkal és látomásokkal teli elmebeteg!
Pálinkás Pál
@Philip Marlowe: ti meg szarosok,kötélvégre valók...nálatok undorítóbb lény kevés van a földön..
csak úgy....
@Philip Marlowe: attól még duettben niggerezhettek a palival.. :)
Pálinkás Pál
@Philip Marlowe: ti már rég átléptétek azt a szintet ,hogy bárki humanoid lényként tekintsen rátok...inkább olyan féregforma az egész fideszcsürhe...
Félix
A magyaroknak nincs jövő képe? Egész generáció nőtt fel úgy hogy semmilyen értékrendet nem ismer csak a mindenható pénzt! Nem számít miből van csak jó sok legyen! Ki tehet erről? Hol voltak a szülők és nagyszülők akik erre nevelték a magyarokat? Tisztelet a kevés kivételnek. El kéne ezen gondolkodni.
rokker33
@Fenyöfa58: a magadfajta kecskebaszókkal nem igazán foglalkozok :) @Eladott Ország: És te 12 év alatt mit tettél hogy jobb legyen a helyzet? Ja a propelleren linkeled a faszságaidaz hát gratulálok analfabéta a nyereményed egy darab csirkefarhát! propeller.hu/images/cikk/2022_01/csirke.jpg
@csak úgy...: miért is buzikám mert kimerem mondani az igazat, hogy Gyurcsány elmenekült és ezt az elmebeteget hagyta nekünk??! Miért nem jössz haza vén buzi szavazni ? Erre válaszolj te németek csicskája!
csak úgy....
@rokker33: te labancok buzizós,buta csicskája ,te annyira buta vagy mint egy borsodi ,cigánytelepi fekete segg ! hova menekült gyurcsány,te bimbó? :)
csak úgy....
@Pegero: 17:54 a buzik ennyire allergiásak arra,ha bántják a kedvenc pasijukat?
nem is gondoltam ..
rokker33
@Horizont: Dolgoztam már a Gyurcsány korszakban pontosan 2007 ben kezdtem és már akkor siralmas összegeket kaptunk a gyárban 3 műszak reggel délután éjszakai 66.800 forint plusz éjszakai pótlék hétvégi pótlék stb 70 ezer 2008 09 ben nem volt nagy pénz.2010 után is 88=96 ezer forintot kerestem összeszerelő gyárban, de nem azért haragszom Gyurcsányra,hanem azért amit mondott! Kurva ország...ellehet menni Magyarországról...stb stb ezt nem kellett volna mondania ,akkor talán lenne szavazótábora az ellenzéknek,de igy esélytelen hogy újra hatalomra kerüljenek!
Béla333
Gyurcsány nem az ellenzék!
Legfeljebb annak nevezi magát. Én pl. ellenzékinek vallom magam, de nem viselem el a DK/Gyurcsányt sem.
Ilyen is van! @rokker33:
Galway
@rokker33: Gyurcsányra nem kell haragudnod két ok miatt sem!
1. Azt, hogy el lehet menni, nem neked mondta, hanem a fideszs*ggnyaló Széles Gábornak, aki azzal fenyegetőzött, hogy áthelyezi a vállalkozásait Szlovákiába. Rólad tudta Gyurcsány, hogy nem makogván semmilyen nyelvet, itthon maradsz, és bármit meg lehet veled etetni!
2. Gyurcsány nem azt mondta, hogy "ellehet menni ", hanem szabatos nyevtannal azt, hogy el lehet menni, mert az a jóember nem bukdácsolt nyelvtanból!
verőce21
Az inflációk a brüsszeli elhibázott szankciók miatt vannak!
- láttam a bombás plakátokon...
simmering73
@verőce21: Régen láttalak itt, de hülyébben jöttél vissza, mint mikor elmentél.
csak úgy....
@Pegero: - láttalak a bombás plakátokon... :)
Néro2
Még jelenképük se. Egyébként nem a magyaroknak hanem a fitymáknak. Nem keverjük össze a magyarokat egy hodálynyi béééégető birkával.
Mert ugye a jó van ez így az meg a többi béééégető csak hodálylakó.
jáger laszló
Én pedig 2007 végén jöttem nyugdíjba mint vegyészmérnök 40 év munkaviszony után
Azkoriban ezt cirka 150 ezer forinttal jutalmazta a Gyurcsány rendszer
Erről ennyit kiegészítésként rokker33 írásához+ az elégedettséghez...
Ki is legyen akkor elégedett elvtikém???
Én vagy Ón???
csak ennyi
barátilag
J.L.
rokker33
@Béla333: ezzel én is így vagyok! Nem voltam soha Fideszes nem is leszek, de erre a balfékek gyülekezetére sem érdemes szavazni! A DK ellenzék összefogással mi van, mert nem nagyon hallunk róla? A dk átvette az irányítást Dobrevvel és ezzel kitúrták MZP t ami elég aljas húzás volt és azóta van egy árnyék kamukormány aminek semmi értelme!
Doszika
@Shikari: Még mindig egy kispöcörő vagy öcsi. Ez van.
Jozefina
A jövőképünket is ellopta at orbán maffia!!!??
karma1
@m73: 22/41-re: Kepzelheted, ha ez a szerencsetlen a plakatokrol veszi le az infot, akkor agyilag hol tarthat?...:)))))
justhpeter
@Philip Marlowe: Ceausescu is azt hitte, hogy nincs más csak ő, aztán csak eljött számára a "karácsony". A magyar történet is addíg fog tartani, míg a NER-prominensek számára is "megjön" a Jézuska.
jáger laszló
Új jelszó a baloldalon
Magyar LNZki pártok 1Süljetek!!!
1 a cél az 1üttműködés !!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Németh István
@Horizont: @sgl: @jáger laszló: @justhpeter: @karma1: @m73: ti a nagy eszű senkik; csak egy kérdés!!! hol lenne az ország az Orbán Viktor és kormánya áldásos tevékensége nélkül!? Hol lennének a bérek, a nyugdíj az adózási kedvezmények, a szociális kedvezmények stb, stb. adottságai; ha ők nem lennének?? Aztán nem is említésre méltó, hogy van egy határvédelem még is csak a kis hazánkba nem jöttek be a moslék migrantyúk, miként a balliberális szemetek által meg is semmisült volna a nemzetünk, az anyukátokat a lányaitokat és a ti ótvaros valagatokat sem kúrták széjjel amigráns kecske és tevebaszók >> ez szóra sem érdemes, miként az sem, hogy a hazaárulók eröszakos és aljas megnyilvénulásai a külhonban és az országhatáron bellül mit okoztak, milyen "kiválló" eredményt értek el > súlytottak, és okoztak kárta a nemzetnek!!! Összegezve> a sikertelenségetek a tehetelenségetek, a csökönyös és kifejezetten undorító rosszándékú megnyilvánulásokban, nyilatkozataitokban önmagukért beszélnek - minősítik az érdemtelenül élősködő lényeiteket!! ti vagytok a nép alja, udorító szemetei akiket még leszarni sem érdemes, benneteket az élet minden pontján, részében egyszerűen spermahulladékként kezelnek! >> élén lányi andrás simlis gazemberrel aki, hogy semmibe veszik, azt sem tudja, hogyan, miként álljon bosszút, mert leszarják! Csúcs barom állat!
jáger laszló
Hol lenne a magyar államadósság a 12 év orbán rendszer nélkül???
Ez most már közel 50 ezer milliárd forint/120 milliárd $/
Hol lenne az infláció???
Ez az idén 20% fölött és 2023-an is ennyi várható!!
Hol lenne az EÜ és az oktatás színvonala Orbán nélkül???!!
Hol tartana a magyar életszínvonal, GDP ezen 12 év nélkül???
Hát erre nincs válasz,mert ez már a múlt amit nem lehet visszahozni,de a jövőt még +lehet változtatni amely nem reménytelen ,de nem az orbáni úton!!
Persze mindez a magyar embereken múlik,akik nem kérnek a populista demagógiából,korrupcióból!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Németh István
@jáger laszló: te egzaltált barom! >> a szükségletek az igények nem áltak le, inkább fokozódtak a nemzet polgárai részéről >> az aljas mocskos tolvaj kormányotok bukásával > 2010 -ben < Az államadósság többszörösére emelkedett az által is, hogy a tetves aljas bajnai még IMF hitelt vett fel az ÚJ KORMÁNY ROVÁSÁRA, miközben leültette az orzság lakósságát, polgárait! te hol éltél, te briganti mocsok állat! te őshülye seggfej JL>jl.
Aztán 2010 óta a tetteket, eredményeket nem is sorolom, de azt felemlítem, te ganaj állat, hogy a belső moslékok (mint te is) a kormány munkáját mindenben támadták és gátolták >> nem az ellenzékhez "illő" és alapjaiban elvárt konstruktív együttműködés nyilvánult meg a nemzet érdekében >> hanem a hazaárulás magas fokon, így az aljas, személyeskedő megnyilatkozások sértegetések - tökéletesen leszarva a saját nemzetetek, polgárainak érdekeit! Tudod; te meg a bandád még hulladék spermának is szarok vagytok!
jáger laszló
Pista ,Pista
Minek reklámozod magad???
Ismeri mindenki a tudományos fokozataidat
Fölösleges ezt másoknak elajándékozni,mert akkor mi marad neked!!!??
Nem venném a szívemre ,ha ettől +fosztanád magad!!
Maradjon ez + neked,mert ez neked igenis kijár!!
+dolgoztál érte!!!
Viseld továbbra is büszkén és nemzeti alázattal...
Ergo én ezeket a kitüntető címeket nem szándékozom elorozni tőled drága pista polgártárs!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Nagy a "hazafias" efftársi öröm a Magyarországgal szembeni uniós szankciók miatt?
Németh István
@m73: már megint ki engedtek a gumiszobából barom? A kurvaanyádat! látod barom? Ezért is van több eszem,mint neked: < becsülöm az önértékeléseiteket! @Horizont: te minősithetelen vagy, maradtál - ne is szerénykedj!
@jáger laszló: valami hiba csusszant Lacika a dologba! >> soha nem reklámozom magam, a tudományos fokozataimat sem, a kitüntetéseimet sem, így a Haza Érdemrendjét sem >> DE te tudhatsz valamit, de hídd el nem akarom elajándékozni... HÁT aztán a tudásomat, tudod a gyenge elméjűeknek meg pláne nem! Viszont tudjuk > tanúlni, tanítani, ésTUDNI az népi fennség. Ennek tiszteletével élek és kívánom a nemzetem MAGYARJAINAK, és a nemzetet vezető Orbán VIktornak és Kormányának, hogy sikerre vigyék a 2010-ben megkezdett és ma is kiválló sikerrel folytatott tevékenyésgeiket! Külön ki kell emelni, hogy ez a tevékenységük hatványozottan érvényesül a moslék belső ellenség és a nyugat >Eu. < vezetése általi nagyon aljas diktatórikus és magyarellenes > hazát elárultató és a hazaáruló megnyilvánulások terén! @jáger laszló: ha te azt pozitívnak ítéled, hogy a magyar nemzet gazdasági, morális állékonysá-gát mindenáron gátolni, akadályozni, ellehetleníteni akarják - pontosabban te magad is ezt csinálod, így nyilván neked is ez a szándékod > akkor nincs miről beszélni!
DE sziveskedj a rezsicsöki és az egyéb állampolgári, társadalmi kedvezményeket amelyeket érdemtelenül vettél fel; a magyar nemzet-ellenességed okán (a családoddal és szeretteiddel egyaránt) fizesd vissza az állmkincstár számlájára ! elég lesz kerekítve az a18 millió forint! nem kel több >> számítva PERSZE arra, hogy a lelkieismereti gyötrődés rákényszeríti a többi szemétládát, és fizetni fognak és így akár a nemzeti adósságunk ezzel az összeggel csökkent-hető lesz!
Köszönöm NEKED, hogy lehetővé tetted a felvilágosúltságom mélyreható levezethetőségét! Ezzel is szolgálva a NEMZETEM érdekeit!
jáger laszló
Pisti a vérzivatarban
Örkény István drámája Nagyszerű dráma
Ajánlom mindenkinek
csak ennyi
barátilag
J.L.
Németh István
@jáger laszló: gondolom ennek a tanulásra szorulónak is >> @m73:
verőce21
@m73: Hát sok eszed van az már mindjárt látszik...!
verőce21
@m73: ha ezt így bizonygatnod kell, akkor az nem igaz...! :)
pacal
Az Orbán valójában egy pillére támaszkodik, ami a "sikert" garantálja neki: Kommunikáció (propaganda)

Legyőzhetetlen Orbán Viktor pártállami kampánygépezete

444.hu/tldr/2022/04/25/legyozhetetlen-orban-viktor-partallami-kampanygepezete
Németh István
Ezt a lányi andrás nevű aljas moslék kommunista elkötelezett, magyar ellenes hazaáruló szart sittre kell baszni és amolyan orosz módszerrel főbe lőni!
Németh István
Jaj elfelejtettem a fontosat a többi gecit >>@pacal: @m73: @Horizont: stb. a helyszínem tarkón lőni!
szegfue
@Németh István: 8:35 A golyó általi halál gyors, a legkevesebb szenvedéssel jár... Te viszont még azt az 1 golyót sem érdemled meg...:(
ómió
@Horizont: Jellemző a tetübolsi fajtátokra!
pacal
@Németh István: "Na-na, la-la-la-la-la, na-na-na-na-na
La-la-na-na, la-la-la-la-la, na-na-na- na-na
La-la-na-na, la-la-la-la-la, na-na-na-na-na
La-la-na-na, la-la-la-la-la, na- na-na-na-na

Csönd, ne beszélj
Ha kiköpöd a mérgédet, tartsd bezárva,
utálom, amikor sziszegsz és prédikálsz
az új messiásodról, mert felgyulladnak az elméleteid

Nem találom az ezüstbélésedet,
nem akarok ítélkezni.
De amikor olvasod a beszédet, fárasztó,
elég volt

Befogom a fülem, mint egy gyerek
Amikor a szavaid semmit sem jelentenek, megyek la la la
feltekerem a hangerőt, amikor beszélsz"

www.youtube.com/watch?v=3O1_3zBUKM8

www.youtube.com/watch?v=As40Gc2ZQUw

www.youtube.com/watch?v=o_TJRP7QfNM
Németh István
@pacal: de egy ritka egy nagy köcsög vagy! Egy szar tróger, veled értelmes szót váltani nem lehet! Nyilván a szádba a bika fasza leledzik amelyet éppen a tehen seggéből húzott ki jó szarosan! (tévedtem nagyot egy korábbi válaszomat illetően >>kifejezetten kívánom, hogy rohadj meg! Még véletlenül se kelljen rád golóbist pocsékolni >szar tróger!
te az emberek hugyában fürdő aljadék>>kívánom, hogy az Új Esztendőben a szar a füleden follyon ki!
@szegfue: @ Horizont > sajnos nem tudlak beneteket leszarni, mert távol vagytok, nagy reménységem vagyon, hogy ezt az ismerősök, mint a ti minősítőitek pótolni fogják >> bő lével, az érdemetek szerint!! Ne feledjétek, ALAP ELV aki a jelen magyar kormányával szemben aljas gondolatiságot és dumákat enged meg magának annak a seggét vasmacskával kell helyre rakni! aljas szarok! Miféle moslékok vagytok hol éltek, nem ezen országban és még van a mocskos pofátokon bőr a kormány által a népnek a tisztességes magyar polgároknak biztosított javakat elfogadni>> azonnal adjátok vissza kamatostól fillérre mindent!
Alfa
hogy be vannak lázadva a kecskebaszók
Alfa
@Alfa: a kecskebaszó fidesz bérencek
bence
@rokker33: ! Ha idézel akkor az igazat írd , ne a hazugságot ! Azt , hogy ellehet menni nem a népre mondta hanem a bankárokra , akik ki akartak bújni a számukra kivetett adó alól ! " Csak az igazat , mindig a színtiszta igazat ! mond s akkor nem kapnak hazugságon !!!
bence
@Philip Marlowe: ! Mert az " Idióták " a Gyurcsányozásból nem bírnak kifogyni !
Gyurka80
@Horizont: Orbán évekig a böszme által okozott romokat takarította el! Tudod IMF elzavarása adósságok visszafizetése (50%-ról 80%-ra emelte a böszme) elzavarása stratétigai cégek visszavétele stb. Már nem emlékszel ? Előfordul a te korodban!
Lepényleső
...jövőkép a többségnek van ugyan,de azt a hatalom sokak által megkérdőjelezhető gyakorlói,
a kizárólag általuk kreált törvényekkel,vagy a nélkül is szokták jó esetben csak a sárba tiporni?
(Talán a jogi számonkéréstől tartva,vagy a diktatórikusnak vélt hajlamukra vezethető ez vissza?)
Peller Anikó
"A jól kieszelt cigány stratégiát – uniós forrásból, uniós befektetőkkel finanszírozni egy keleti típusú parancsuralmi rendszer kiépítését – az ukrán városok romjai alá temette Vlagyimir Putyin különleges katonai akciója."

Eléggé világos a képlet. Hazugságra épülő maffiakapitalizmus a társadalom munkaképes részének kirablásával, a nyuggerek sárbatiprásával, hűbéri rendszer kialakításával, misézgető papi oktatással lerombolni a nemzet önállóságát, magyarul tönkretenni az országot.

Amit igértem be is tartom, tönkreteszem ezt a kiabaszott szar országot, mert egyszer nem választottak újra. ENGEM, a nagy orr bánt.
szegfue
@Németh István: 11:54 "Kedves" mondataidra csak annyit: az érett kalász lehajtja fejét, csak az éretlen hordja fenn... feltételezem, hogy talán megérted.
Terminátor
A rabszolgák nem építhetnek csodaországot!
Csak a szabad elme rendelkezik evvel az előnnyel!
(Bár még úgy tanultuk, hogy a piramisokat rabszolgák építették, de azóta ez megdőlt!)
A hajcsárok és rabszolgák országa hamarosan a sereghajtóvá válik!
Németh István
@szegfue: nyilván a "kedves mondataim" valamiféle reakciójannak amely írás (írásod) a sajátos véleményemet kihozta! Természetesen az ok-okozatának függvényében azt fenntartom, és mint büszke búzaszál - bár sok nem kívánatos esemény sújt - nem értem meg a megaláztatásra!
Gondolom te is megérted!
@Terminátor: Minő igazság!!! És ehez tarva magunkat igencsak igyekeznünk kell, hogy ne váljunk rabszolgává a saját hazánkban a mocskos Eu. diktatúra által! NEM abba az Eu.-ba léptünkbe amelyben ma benne vagyunk! Az, hogy minden alakul, megújjul, formálódik az elkerülhetelen! DE azt, hogy akármelyik nemzeti érdeket sértő > hatalmi viszonyból létrejött nemzeti követelmény érvényesüljön azt elfogadni nem lehet! Márpedig a soros-biden aljadékok a szabadkömüvesség aljs elvárásait teljesítve teszik tönkre Európát > akarnak meghódítani > egyszerüen ma pénzért felvásárolni idegen országok földterületeit, létesítnményeit > rabszolgává tenni a népét /ukrán földteke / ezt megengedni nem lehet >> Az oroszok kiválló meglátásait ezen bellül is a világ hadi, gazdasági > POLITIKAI egyensúját biztosító küzdelmét támogatni kell az aljas usa és a tróger Eu vezetéssel szemben! Zelenszkíjnek és bídennek, ursulának pusztúlnia kell!
Peller Anikó
@szegfue: Eszébe sincs bármit megérteni, a gyökér az gyökér, nemcsak románia szégyene hanem a székelyek szégyene ez a mérhetetlenül ostoba, szélfújtab utat ahóó.

A baj csak az, hogy az ilyen gyengeelméjű állatokat használja a reg hatalom, ez van nekünk, még a leghülyébbek közül is kivállló.
Gyurka80
@m73: Szemben mész az autópályán idióta! Tudod 4 x 2/3!
Németh István
@Peller Anikó: te megmaradtál egy nagyon hülye buta kurvának így látatlanúl is csak hányok - primitív seggkukac! Csk idézni tudom a tisztességes és nagyon úri módon tett megnyilvánulást, minden tiszteletem is érte >>> Szemben mész az autópályán idióta! Tudod 4 x 2/3! mert ez cáfolhatalan tény!
Minő finomság "idióta" !!! még ha "más címzetnek" (más tollával ékeskedve) is szól az idézet!
csak úgy....
@Gyurka80: földughatod a 4 x 2/3 ot, ha állítólag a baloldal miatt szegénykéim még a tanárok béreit sem tudják rendezni!
Németh István
@m73: Természetesen a te rohadt büdös kurva trippires anyádat azt a lófaszon csüngő tetves ribancot! > a "gyurkának" címzett valós igazságot, hogy idéztem miért baj te a barmok mocskos hányadéka, te kiszáradt spermacsomag!
Látod a >> @csak úgy...: produlálja magát, leginkább bizonyítottan igazolja, hogy micsoda bugris paraszt ürülék >> a nemzetáruló aljas dk. és guruló dollárokra alapozó geci rohadt tanári moslékokat >> TANÁRI-i ??? ezek nem tanárok hanem aljas hernyók a társadalmat alapjaiban rágó élősködő patkányok! Ezektől a szemetektől elvenni kell nem adni! Moslék alja népség kik politikai dzsemborit rendeznek a diákk bevonásával még csak nem is az önös hanem az őket basztató PÁRTÉRDEKELTSÉG > a magyar nemzet ellenesség érdekében!!!
csak úgy....
@Németh István: pistim, te egy súlyos elmebeteg!
Németh István
@csak úgy...: Igaz lehet a te álításod alpján > de akkor nagyon sok mindjuk > 4x2/3-ad, sőt sokkal több ILLYEN van, azért élsz jobban mint a gyurcsány-bajnai, mint az mszsp-szdsz aljas korban!
Az Új Esztendőben megvilágosodva taposd bele a szraba a nemzetáruló, hazaáruló általad jól ismert haverjaidat, hogy végre fel tudjanak nézni rád! Hiszem, hogy neked is kell az elismerés, és a sikerélmény! Nem lesz nehéz dolgod, de kitartás kell, mert nagyon - oltári barmok, hülyék stb. de te ezt úgy is tudod!
Németh István
@m73: egyre súlyosbodik a helyzet, ez a hülye gyilokmirigy előbb -utóbb önmagát fogja elemészteni bánatában, hogy folyamatosan a gebe lenge szervén kell csüngenie és nem kap elég naftát! - különben fingja sincs miről van szó, hogy a "lányi andrás" > no nem az egykori Lányinak a volt miniszternek a leszármazottja, hanem csak egy amolyan szar lányinak, aki egy moslékos bödön, de az is lukas mert a kiszvárgó levet a svábbogarak nyaldossák!
Gyurka80
@csak úgy...: A tanarak libbantak, nem sürgős nekik emelni a fizetést. Tavaly úgysem sokat dolgoztak online tanítottak a vírus miatt!
Gyurka80
@Eladott Ország: Igazad van nem szavaz a kizsákmányolóira, akik a szocik, mert azok rabolták ki és vitték csődbe többször az országot!
Gyurka80
@m73: Hülyegyerek csődbevitték, de a libajnai megszorított és az IMF lélegeztetőgépe segített, te idióta! 1989-ben is csőd volt de baromarcú!
Gyurka80
@m73: Most csőd? Te nagy idióta vagy!
Gyurka80
@m73: Ja oktatás egészségügy stb. ez libbant gumicsont, bezzeg az ő idejükben! Oktatás az ő tankönyveikből amit szülőkkel busásan kifizettetek, egészségügy vizitdíj automaták a haveroknak,kórházbezárások soroljam még idióta?!
Gyurka80
@m73: Idióta az IMF lélegeztetőgépe az államcsőd előszobája te barom! Anyád a kamionsoron van?!
Németh István
@Gyurka80: gondolom az szdsz -mszp időszakról szólsz!!!@m73: te egy zseni vagy a faszparsztéknál > ki csinálta a majdnem államcsődöt? > a geci gyurcsány-bajnai-veres triumvirátus > te fő hülye > 2010 idusáig te főfasz! Egyszerűen nímand vagy nem lehet téged minősíteni sem! @Horizont: > ha te megszólalsz a czifra fosás jön rá mindenkire, nem gondolod, hogy előbb utóbb bele fogsz fulladni???
Németh István
@Horizont: @m73: hogy tudjátok a tanárotok a lányi pöcsfej egy a politikából, de az életből is kiöregedett faszszopó barom! ha ti ezt tanárbácsinak tekintitek akkor gratula nektek mert ti is megvagytok fertőzve a kommunista pestis szérumával > most már csak reménykednünk kell, hogy mielőbb fedobjátok a prakkert! Szíveskedjetek mielőbb megrohadni! Új Esztendei jókívánság, ne feledjétek!
Gyurka80
@m73: Elindultak érted a diliházból, ahonnan kiszöktél!
Németh István
@m73: Hát te ködfátyolba búrkolódzott senki még a semmiből is baromságokat ugatsz, bűgsz, csak szitkozódni alázni tudsz értelmes szó nem tudja elhagynia mocskos vizló pofádat! Hogy tudd a hülye tesód a "lányi" írásárólvan szó - nem vita mert csak arra érdemes téma feldolgozást lehet megvitatni amihez te természetszerűleg nagy barom vagy!
Nos kívánnék Eredményesebb Boldog új esztendőt, neked nem, legfeljebb a családodnak, de mert te a nemzet ellensége a magyar nép aljas ócsárlója, kártékony állatja vagy, így csak azt kívánom, hogy Istenke mentsen meg tőled és a hasonlóktól! > Minket az egész Népet!
vacsi
"nem segítenek a részben kicsikart uniós támogatások"
Na, ez egy nagy hazugság! Ezeket az uniós támogatásokat nem "kicsikartuk", hanem ezek jártak - már egy jó ideje, csak nem fizették ki...
szegfue
@Németh István: tegnap 9:27 Sajnos ugy tünik, nem értetted meg, akkor másképpen irom: Okos enged, a szamár szenved. Ezzel ég Veled! Vigyázzon Rád O.V.!:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.